Ashwagandha Bedst i Test 2024 → De 4 Bedste Ashwagandha-produkter

Ashwagandha

Hvem kunne ikke godt tænke sig at forbedre både sit mentale og fysiske helbred uden at løfte en finger? Det er bevist ved flere studier og undersøgelser, at et regelmæssigt indtag af kosttilskuddet Ashwagandha, kendt som “Indisk Gensing”, kan have en positiv effekt på begge dele.

Kosttilskuddet betegnes som en superfood og det er ikke uden grund. Førnævnte undersøgelser og studier viser nemlig, at et regelmæssigt indtag af Ashwagandha blandt andet kan reducere stress, være angstdæmpende, stabilisere humøret, afhjælpe søvnproblemer, give energi, booste hjerte- og lungekapacitet og meget mere.

Ashwagandha er en indisk urt, som er blevet brugt som naturmedicin i mere end 3.000 år. Kendskabet til urten, stiger stødt og særligt i Europa, er Ashwagandha efterhånden blevet noget mange indtager på regelmæssig eller daglig basis for at få glæde af de førnævnte effekter.

Har du brug for et mentalt og fysisk boost og er du nysgerrig på hvad Ashwagandha kan gøre for dig? Så er du havnet det helt rigtige sted. Vi har nemlig samlet en liste over de 4 bedste Ashwagandha-produkter, samt en masse information, der er værd at vide om den indiske urt.

Cosmoveda Ashwagandha – Bedste ashwagandha-pulver

ASHWAGANDHA PULVER 500 G

At indtage Ashwagandha oralt er uden tvivl den mest almindelige metode. Men der er det særlige ved den indiske urt, at den også kan fungere som kosttilskud på andre måder – blandt andet som Ashwagandha-pulver.

Sådant pulver kan købes hos Helsam og er fremstillet af Cosmoveda. Det er et økologisk urtepulver af Ashwagandha-plantens rødder og formålet er at tilføje et pulveret til eksempelvis din fortrukne creme, salve eller sågar som en ekstra luksus i dit fodbad, når fødderne skal forkæles. En bøtte Ashwagandha pulver fra Cosmoveda indeholder 500 mg. Du bør følge instrukserne på bøtten i forhold til hvor meget pulver du kan bruge og hvor ofte.

Det skal understreges, at Ashwagandha pulver fra Cosmoveda udelukkende er til kosmetisk brug. Det betyder altså, at det ikke kan blandes i væsker til oral indtagelse, såsom en shake eller en greenie. Det skal påføres på huden som en del af et kosmetisk produkt og derigennem have sin virkning.

Gør Ashwagandha til en del af din daglige velværerutine

Kosmetisk brug af Ashwagandha kan være rigtig godt for kroppen, da det har en lindrende effekt på eksempelvis stresset og eller irriteret hud. Så hvis selvforkælelse og velvære er noget, du prioriterer højt, så kan Ashwagandha-pulver fra Cosmoveda være lige det produkt du står og mangler blandt dine andre kosmetiske favoritter.

Ashwagandha-pulver fra Cosmoveda kan nemlig så let som ingenting tilføjes til dine daglige skønheds- og eller hudpleje rutiner. Har du eksempelvis en fortrukken dagcreme som du smører dig med hver morgen? Eller forkæler du din hud med natcreme inden sengetid? Måske sænker du fødderne i et lækkert fodbad med diverse salte hver aften, når du sidder foran fjernsynet? I så fald kan du med fordel blande lidt Ashwagandha-pulver med, når du nu alligevel er i gang.

At gøre Ashwagandha til en fast del af eksempelvis din daglige hudpleje- eller skønhedsrutine, kan være en stor fordel, hvis du har svært ved at huske at få taget dine kosttilskud. Der vil som regel være mindre risiko for, at du glemmer cremen end at tage en kapsel.

MaxMedix Organic Ashwagandha – Bedste ashwagandha-kapsler

Økologisk Ashwagandha

Kapsler er det mest almindelige format, når det kommer til kosttilskud. Det er nemt at indtage og kan let kombineres med og indtages samtidig med indtag af andre vitaminer og kosttilskud. Hvis du ønsker at få glæde af de mange fordele ved indtag af Ashwagandha og ønsker hurtigt at kunne sluge en kapsel med et glas vand, så bør du tage et kig på MaxMedix Organic Ashwagandha.

Lige netop disee Ashwagandha-kapsler kan blandt andet købes hos Weight World via linket ovenfor. Tager du en kapsel om dagen, vil en enkelt bøtte, med sine 160 kapsler, kunne holde til lige knap et halvt års forbrug.

Med MaxMedix Organic Ashwagandha får du et kvalitetsprodukt, der booster dit immunforsvar og giver dig masser energi. Én enkelt kapsel indeholder nemlig hele 600 mg Ashwagandha, hvilket er mere end rigeligt for at få glæde af de urtens mange positive effekter – særligt hvis du indtager kapslerne regelmæssigt og efter anvisningerne. Derudover er kapslerne tilsat 5 milligram sort peber i, hvilket er med til at sikre, at indholdet bedre absorberes i kroppen efter indtag.

Den mest populære superfood på markedet

Der er rigtig mange fordele ved at tage kosttilskuddet Ashwagandha regelmæssigt, da man kan få stor glæde af både de mentale og fysiske effekter. Ashwagandha har mange kraftfulde og naturlige egenskaber og derfor er Ashwagandha blevet et mere og mere populært kosttilskud og anses som værende en superfood på grund af dets adaptogene og sundhedsmæssige fordele.

Blandt disse, kan det blandt andet nævnes, at regelmæssigt indtag af Ashwagandha kan have en positiv effekt på stress, angst, blodsukker, muskler, hukommelse, mentalt fokus og hjertesundhed. Døjer du derfor med stress eller mental træthed, kan disse bedste Ashwagandha-kapsler potentielt set gøre en stor forskel for det psykiske helbred.

Du behøver dog ikke, at være udfordret på det mentale for at få gavn af urten fra Indien. Som nævnt, kan det også være oplagt at tage Ashwagandha-kapsler, hvis du ønsker et stærkere immunforsvar eller gerne vil give energiniveauet et boost.

En anden fordel ved MaxMedix Organic Ashwagandha er, at produktet er 100% økologisk og samtidig er velegnet til både veganere og vegetarer. Weight World anbefaler at man indtager Ashwagandha på regelmæssig basis, altså én tablet om dagen, i minimum 3 måneder, før man kan forvente at kunne mærke det positive fysiske og mentale effekter.

WeightWorld Ashwagandha Gummies – Bedste ashwagandha som vingummi

Ashwagandha Gummies 600mg

Selvom kapsler med afstand er den mest populære form for kosttilskud, er det langt fra noget for alle. Har du eksempelvis svært ved at sluge kapsler, kan det være værd at kigge på alternativer.

Hos Weight World tilbyder de Ashwagandha-vingummier, som kan tykkes i stedet for at skulle sluges. Helt specifikt er der tale om Ashwagandha Gummies, der sørger for, at du får nøjagtig de samme positive fordele som ved indtag af kapslerne – blot i det bløde vingummiformat, som de færreste mennesker har udfordringer med at indtage.

Der er 120 vingummier i én bøtte Ashwagandha Gummies, hvilket rækker til 4 måneders forbrug. Man bør nemlig, ligesom kapslerne, kun indtage én vingummi om dagen. Selvom det kan være fristende at indtage flere for at hjælpe effekterne lidt på vej, frarådes dette på grund at det høje indhold af Ashwagandha på 600 mg.

Det vil sige, at hvis du vælger Ashwagandha Gummies kan du nyde de mange fysiske og mentale fordele i 4 måneder ved indkøb af blot én bøtte. Igen må det dog forventes, at der går et par måneder eller tre med regelmæssigt indtag inden, at effekterne for alvor mærkes.

Blød vingummi med mange fordele

Ashwagandha Gummies fra Weight World er fine små, bløde, lyserøde vingummier med en dejlig frisk smag af hindbær. Du får, ligesom ved kapslerne, stadig glæde af de mange fysiske og mentale effekter, blot ved at spise en vingummi, som du ville gøre med en hvilken som helst anden vingummi.

Hvis det ikke lyder tillokkende at mindske stress, forbedre søvn, booste humør og energi ved blot at indtage en vingummi, så ved vi ikke hvad gør. Det skal lige siges at du naturligvis sagtens kan tykke i Ashwagandha Gummies og at du ikke behøves sluge dem hele.

Dykker man ned i forbrugeranmeldelserne af lige netop disse Ashwagandha-vingummier, er der ingen tvivl om at kosttilskud i vingummiformat generelt er hastigt på vej frem og giver kapslerne konkurrence lige til målstregen. Mange anmeldelser lægger vægt på, at vingummierne smager godt og at de har lige så god effekt som kapslerne.

Salt & Stone Sunscreen Lotion SPF30 – Bedste solcreme med ashwagandha

Salt & Stone Sunscreen Lotion SPF30

Man kan manuelt tilføje Ashwagandha til sine hudplejeprodukter, eller man kan finde produkter, hvor Ashwagandha allerede er en del af indholdet. Om sommeren passer vi ekstra godt på vores hud, når vi opholder os i solen og her kan du med fordel vælge Salt & Stone Sunscreen Lotion med tilsat Ashwagandha, som kan købes hos Helsebixen. Tuben indeholder 88 ml.

Solcreme er vigtigt for at beskytte vores hud mod solens kraftige stråler og derfor er valget af solcreme en vigtig ting for mange. Salt & Stone Sunscreen Lotion er en hurtigt absorberende og fugtgivende solcreme til brug i ansigtet, og som både er resistent overfor vand og sved.

Du bør påføre en generøs mængde Salt & Stone Sunscreen Lotion i hele ansigtet og massere cremen godt ind i huden for optimal effekt. På denne måde får du fuldt udbytte af de mange plejende og fugtgivende ingredienser, samt de positive effekter fra Ashwagandha-planten. Du bør indsmøre dig i Salt & Stone Sunscreen Lotion 15 minutter før du skal ud i solen.

Solbeskyttelse og Ashwagandha i ét og samme produkt

Salt & Stone Sunscreen Lotion er først og fremmest en naturlig og mineralrig solcreme, som samtidig er beriget med blandt andet Ashwagandha, der tilføjer den ekstra luksus til produktet, at hundens naturlige olieproduktion stimuleres og samtidig tilføjes huden dejlig og intens fugt.

Ligeledes hjælper det tilføjede ekstrakt fra grøn te, der er rig på antioxidanter, med at beskytte huden mod solens kraftige UV-stråler. Derudover er Salt & Stone Sunscreen Lotion anti-inflammatorisk og beroliger derfor eventuel irriteret eller overbelastet hud, der måske har været udsat for lidt for meget sol. Endelig er solcremen også tilsat hyaluronsyre, som bidrager med at berolige huden og med at holde den plejet, blød og smidig.

Mange kunder er meget tilfredse med Salt & Stone Sunscreen Lotion, da det holder længe – også selvom man opholder sig meget i vandet i løbet af sommeren. Solcremen er ligeledes anbefalet af en både hudplejespecialister og dermatologer.

Sådan finder vi de bedste ashwagandha-produkter

Her fik du vores bud på fire gode muligheder for et godt boost Ashwagandha. Hvis du går og drømmer og bedre fysisk eller mentalt velvære, så er der ingen tvivl om, at en af de fire produkter ovenfor er noget for dig. Herunder følger lidt generelle informationer og gode råd i forhold til indtagelse af Ashwagandha, men først vil vi redegøre for, hvordan vi har sammensat ovenstående liste.

Der findes et rigtigt stort og bredt udvalg og muligheder for tilskud af Ashwagandha i Danmark og vi kan naturligvis ikke teste samtlige alternativer. Derfor har vi har udvalgt de ovenstående fire, som de bedste Ashwagandha-produkter, fordi de udmærker sig både i indhold, forbrugeranmeldelser, ekspertanmeldelser og format. For os er særligt forbrugeranmeldelserne et vigtigt aspekt, da de giver et indblik i produkternes reelle effekt hos de kunder, der har købt og bruger cremer, pulver, kapsler og vingummier dagligt.

Dertil tages der også højde for priserne på produkterne. Det betyder, at du på listen ovenfor ikke bare finder gode muligheder for at købe Ashwagandha, men derimod bliver præsenteret for det bedste Ashwagandha til prisen.

Hvad er ashwagandha?

Ashwagandha er en urt, der stammer fra Indien, men som også vokser vildt i både Mellemøsten og Nordafrika. Urten har været en af de vigtigste former for naturmedicin i det indiske sundhedssystem i utallige generationer og er særligt populær inden for de ayurvediske traditioner.

Planten ligner en stor busk og den kan blive helt op til fem meter høj. Det er rødderne, der er den mest interessante del, men man bruger også bladene og frugterne fra Ashwagandha-planten. På sanskrit betyder Ashwagandha “Essensen af en hest”, hvilket refererer til en hests udholdenhed, styrke og ynde. Mens Ashwagandha er det rigtige navn på planten, bliver den også kaldt for “Indisk Ginseng” og “Vinterkirsebær”.

Ashwagandha kan både købes i kapselformat, som vingummi og som løst pulver, det let kan bruges til at blande i en eksempelvis en creme. Uanset format, indtages eller benyttes kosttilskuddet efter behov eller på daglig basis, for at opretholde effekten. Som altid, er det vigtigt, at du følger doseringsinstrukserne på det produkt du køber og anvender.

Hvis du er gravid eller ammer, skal du konsultere med din læge før du begynder at indtage Ashwagandha.

Hvad gør ashwagandha?

Det siges at Ashwagandha kan give både kraft og energi, ligesom forskning fra Hindu University i Varansi i Indien har bevist at Ashwagandha virker stabiliserende på humøret. Som det tidligere blev nævnt, defineres Ashwagandha i dag som en superfood på grund af urtens adaptogene egenskaber.

Adaptogene giver kroppen støtte i perioder, hvor man er påvirket af mental stress og/eller man føler sig ængstelig. Ashwagandha ses også af og til brugt til behandling af søvnproblemer. Man kan også med fordel indtage Ashwagandha for at opbygge og optimere ens immunsystem efter for eksempel sygdom.

En undersøgelse fra University of Texas Heatlh Sciene Center beviser, at Ashwagandha har en effekt på menneskets neurotransmittere i hjernen, som kan forklare den angstdæmpende effekt, der sker ved indtag af urten. Der er også foretaget studier som viser at ashwagandha kan støtte binyrerne ved at normalisere niveauet af kortisol.

Ashwagandha er i den grad på fremmarch i Europa og bliver fortsat mere og mere populært. Europæerne har fået øjenene op for de positive effekter ved indtagelse af denne indiske superurt, og det er eksempelvis ikke ualmindeligt, at atleter bruger den til naturligt at booste deres hjerte- og lungekapacitet. Regelmæssigt indtag af Ashwagandha kan også også forbindes til et stabilt blodsukker.

Fordele ved ashwagandha

Hvis du er nået hertil i artiklen, så hersker der forhåbentligt tvivl om de mange fysiske og mentale fordele ved regelmæssigt dagligt indtag af Ashwagandha. Du kan få glæde af Ashwagandha på mange måder, uanset om du ønsker at indtage Ashwagandha som kosttilskud i kapsel- eller vingummiformat eller om du ønsker at gå den kosmetiske vej og manuelt tilføje det til dine egne produkter eller finde produkter hvor Ashwagandha allerede er tilføjet. Mulighederne er mange og effekterne er bemærkelsesværdige.

For en god ordens skyld har vi herunder listet de mange fordele ved Ashwagandha op:

 • Giver kraft og energi
 • Virker stabiliserende på humøret
 • Støtter kroppen ved mental stress og ængstelighed
 • Har en angstdæmpende effekt
 • Kan afhjælpe søvnproblemer
 • Optimerer og opbygger immunsystemet
 • Normaliserer kortisolniveauet
 • Booster hjerte- og lungekapacitet
 • Stabiliserer blodsukkeret
 • Velegnet til vegetarer og veganere

Bivirkninger ved ashwagandha

Ashwagandha er udelukkende fremstillet af naturlige ingredienser, men der kan alligevel være bivirkninger ved at indtage denne superfood. Det skulle være sikkert at indtage Ashwagandha i op til tre sammenhængende måneder. Du skal dog være opmærksom på, at hvis du indtager urten i for store mængder, kan det irritere fordøjelsessystemet, give dårlig mave, diarre, opkast og i særlige tilfælde leverproblemer.

Ashwagandha bør ikke anvendes af gravide, da det kan øge risikoen for spontan abort. Det er ikke klarlagt om man som ammende kan videregive komponenter fra Ashwagandha til sit barn gennem modermælken. Man kender heller ikke til eventuelle ulemper eller bivirkninger ved indtagelse af Ashwagandha som ammende.

Vi anbefaler naturligvis, at du grundigt gennemlæser ingredienslisten for det produkt du ønsker at anvende, for at sikre om der skulle være nogle personlige allergier eller lignende.

Hvor kan man købe ashwagandha?

Grundet den fortsat stigende interesse og efterspørgsel af Ashwagandha, kan urten nu købes hos langt de fleste velassorterede helsekostforretninger; både i fysiske butikker og online, men udvalget kan naturligvis variere fra forhandler til forhandler. I denne artikel har vi løbende linket til forhandlere af Ashwagandha, men herunder kan du også se en liste af forhandlere:

 • WeightWorld
 • Helsebixen
 • Helsam
 • Helsegrossisten
 • Matas
 • MyProtein
 • FitnessNord
 • Amazon