Denne artikel er sponsoreret

Er du vild med at stå på ski? Uanset om det er første eller tyvende gang at du skal på skiferie, er det altid godt med noget inspiration. Nedenfor kan du blive inspireret til de bedste områder til skiferie i Sverige, Norge, Østrig eller Italien.

De bedste skiområder i Sverige

Hvis du ønsker en kort afstand til skiferien, bør du nok vende snuden mod Sverige. Der er flere glimrende områder til skiferie hos vores svenske naboer. Du kan fx tage til Idre Fjäll eller Stöten.

Idre Fjäll ligger stort set helt op ad grænsen til Norge. Faktisk kan nogle køreture tage dig ind over Norge, hvis du kører fra Danmark til Idre Fjäll. Idre Fjäll ligger omtrent 710 meter over havet, og der er både blå og sorte pister på 10 km.

Stöten ligger ikke langt fra Idre Fjäll, og det betyder at uanset, om du tager til Idre Fjäll eller Stöten, skal du forvente en køretur på omkring 900 km. fra København. Stöten er dog betydeligt mindre end Idre Fjäll, og det er værd at huske på, hvis valget står mellem de to.

Begge byer er blandt de bedste områder til skiferie for danskere, og det gælder især, hvis du ikke vil langt væk fra Danmark.

De bedste skiområder i Norge

Du kan naturligvis også tage til Norge for at stå på ski. Vi kan anbefale Skeikampen, Hafjell og Kvitfjell. Kvitfjell ligger tæt på Lillehammer, som er den største by i Gudbrandsdalen. Lillehammer er især kendt for sit værtskab for de Vinter OL tilbage i 1984. Hvis du er vild med ski, er det nærmest et must at prøve at stå på ski mindst en gang i dit liv i disse historiske omgivelser.

De bedste skiområder i Østrig

Østrig er et af de lande, som byder på enormt mange af de bedste skiområder. Her er der især tale om Zell am Zee, Bad Gastein, som bliver besøgt af mange danskere hvert år. Men hvis du foretrækker sorte pister, kan du måske med fordel tage til Wagrain, St. Johann im Pongau, eller Zauchensee. Alle tre fremragende skiområder har sorte pister på 42 km.

Der er mange gode årsager til at tage på skiferie i Østrig. Det europæiske land er kendt for sin smukke bjergnatur, de velforberedte pister samt masser af sne i høj kvalitet. Der er især mange børnefamilier, som vælger at tage på skiferie i Østrig. De østrigske skisteder er nemlig kendt for sine børnevenlige områder, og generelt er der skiløb for børn, nybegyndere samt erfarne skiløbere.

De bedste skiområder i Italien

Hvis du gerne vil længere sydpå, kan du overveje at tage til Italien. Canazei og Livigno er to glimrende skiområder, som passer perfekt til skiglade danskere, der gerne vil til Sydeuropa.

Canazei er fx et enormt stort skiområde med 331 km blå pister, 737 km røde pister og 152 km sorte pister. Det betyder at du næppe vil komme til at kede dig, hvis du vælger at tage til Canazei, som endda ligger forholdsvist tæt på Venedig. I Italien kan du få ski, lækker mad og masser kultur under en samlet paraply.