Vitaminer & Shampoo Mod Hårtab → Styrk Hårvæksten Naturligt

Vitaminer og shampoo mod hårtab

Hårtab er et stort problem for både mange mænd og kvinder, som ikke kun rammer udseendet i form af pletskaldethed eller en fortynding af håret. For det, at man taber håret, har også en tendens til at ramme selvtilliden hårdt, og mange føler, at det er et direkte slag på deres kvindelighed eller mandighed.

Hvilket også får de fleste, der har problemer med hårtab, til at tage drastiske metoder i brug for at afhjælpe problemet; alt fra hårtransplantation til at bruge paryk.

Men heldigvis bliver forskerne konstant bedre til at finde årsagen til hårtabet, og hvordan det kan forebygges og behandles, herunder ved for eksempel at bruge hårvitaminer og shampoo mod hårtab.

Med fokus på netop årsager, behandling og forebyggelse af hårtab tænkte vi, at vi i denne artikel vil sætte fokus på, hvorfor man taber håret, hvordan du kan styrke din hårvækst, og hvordan shampoo og vitaminer mod hårtab kan hjælpe dig med at få tykt og sundt hår igen.

Hvad kan være årsagen til hårtab?

Hårtab er ikke bare hårtab, og der kan være mange forskellige årsager til, at du bliver tyndere på toppen. Generelt set er almindeligt hårtab dog arveligt, og skyldes hos både mænd og kvinder en påvirkning af det mandlige kønshormon testosteron, der får hårsækkene til at krympe og forkorte hårets vækstfase.

Men hvorfor taber både mænd og kvinder håret på grund af det mandlige kønshormon, og er der andre årsager til hårtab? Netop det dykker vi nærmere ned i her nedenfor, hvor vi giver dig en grundig forklaring på de mange potentielle årsager til hårtab, der kan føre til tyndt hår og pletskaldethed.

Hormonelle ubalancer og arveligt hårtab

En øget produktion af det mandlige kønshormon testosteron samt generelle hormonelle ubalancer er den absolut mest almindelige årsag til hårtab, som også kaldes alopecia.

Selvom det kan lyde mærkeligt, at både mænd og kvinder kan opleve hårtab eller skaldethed på grund af en øget produktion af det mandlige kønshormon testosteron, så er der faktisk en logisk forklaring på det.

Kvinder producerer nemlig også testosteron, dog ikke i lige så store mængder som mænd. Hvilket også er en af årsagerne til, at det primært er mænd, som oplever store problemer med hårtab og skaldethed.

Faktisk anslås det, at ca. 20 % af alle mænd i 20-års alderen oplever hårtab, ca. 40 % af alle mænd i 40-års alderen, mens op mod 60 % af alle mænd i 60-års alderen oplever et naturligt hårtab. Det samme gør sig kun gældende for cirka 30% af alle kvinder, som vil opleve betydeligt hårtab i løbet af livet.

En af de helt store syndere i forhold til hårtab er med andre ord en øget produktion af testosteron, der kan svække hårsækkene, stoppe hårvæksten og forkorte hårets vækstfase.

Det er denne form for hårtab, som man kalder arveligt hårtab, som også er kendt som androgenetisk alopecia. Tilstanden er genetisk betinget, og hårtabet forværres med alderen.

Symptomerne på arveligt hårtab er forskellige for mænd og kvinder. Hos mænd viser det sig typisk som en vigende hårgrænse og en skaldet plet på toppen af hovedet. Hos kvinder oplever man ofte et mere jævnt hårtab i hele hovedbunden.

Et øget niveau af testosteron i kroppen er dog ikke den eneste hormonelle ubalance, der kan føre til hårtab. Det samme gælder også for kvinder i overgangsalderen og ved prævention som p-piller eller spiral, der ligeledes kan skabe ubalancer i hormonerne, som kan føre til øget hårtab hos kvinder.

Problemer med skjoldbruskkirtlen

Skjoldbruskkirtlen danner hormonerne thyroxin og trijodthyronin, som stimulerer stofskiftet og kroppens vækst, og har ligeledes en direkte påvirkning på dit hårs sundhed.

Derfor kan både en underaktiv og overaktiv skjoldbruskkirtel føre til hårtab, da det skaber en hormonel ubalance i kroppen.

Hormonerne, der bliver produceret i skjoldbruskkirtlen, hjælper med at regulere stort set alle funktioner i kroppen, herunder hårvæksten. Derfor kan autoimmune sygdomme i skjoldbruskkirtlen, såsom Hashimotos Thyreoiditis  og Graves’ sygdom, bidrage til hårtab.

Med den rette behandling er det dog heldigvis muligt at få behandlet de ovenstående sygdomme, så du kan stoppe hårtabet og få en normal hårvækst igen.

Graviditet

Hårtab efter en graviditet er helt normalt, og faktisk oplever hele 40-50 procent af alle kvinder mere hårtab end normalt lige efter fødslen.

Hvilket der er en meget logisk forklaring på; nemlig en øget produktion af det kvindelige kønshormon østrogen under selve graviditeten.

En stigning i østrogenniveauerne kan føre til en ændring af hårets vækstcyklus, og det er ikke unormalt, at man under sin graviditet oplever mindre hårtab end normalt.

Det er først efter selve fødslen, at hårtabet kommer. Her vender østrogenproduktionen nemlig tilbage til sit normale niveau før graviditeten, og det kan resultere i mere hårtab end normalt.

Flere kvinder oplever også efter fødslen en fortynding af håret eller skaldede pletter i hovedbunden, hvilket igen kan forklares med hormonelle ubalancer og ændringer af hårets vækstcyklus.

Hvis du oplever hårtab under og efter din graviditet, kan du overveje enten at tage hårvitaminer eller bruge en shampoo mod hårtab, da det kan fremskynde processen med at få en normal hårvækst igen.

Dog er det vigtigt at understrege, at hårtab efter en graviditet ikke er noget at frygte. Når resten af kroppen kommer sig efter det store chok, som en fødsel er, vil din hårvækst nemlig normalisere sig igen.

Medicin

Blodfortyndende medicin, p-piller, medicin mod depression, antiinflammatoriske midler samt beta- og calciumkanalblokkere kan alle føre til hårtab eller skaldethed. Kemoterapi er ligeledes en kendt årsag til hårtab, da cellerne i hårrødderne bliver påvirket direkte af strålingen.

Som regel begynder håret at vokse igen et par måneder efter kemobehandlingen slutter, og hårvæksten normaliseres ofte også, når du stopper med at tage den medicin, der forårsager hårtab.

Dog skal du lade være med at stoppe med at tage lægeordineret medicin, med mindre din læge siger god for det. Hvis hårtab er en bivirkning, bør du rådføre med egen læge, da lægen i mange tilfælde kan ordinere en anden type medicin, som forhåbentlig ikke har samme bivirkning.

Alopecia areata (pletvist hårtab)

Alopecia er det medicinske begreb for hårtab, og alopecia areata er en autoimmun tilstand, hvor immunforsvaret angriber og ødelægger dine hårsække, hvilket hæmmer væksten af nyt hår.

Afhængigt af typen af alopecia areata kan hårtab enten forekomme på hovedbunden eller over hele kroppen.

Alopecia areata kan føre til fortynding af håret, pletskaldethed, delvis skaldethed eller komplet skaldethed, og kan være enten permanent eller midlertidigt.

Tilstanden skal diagnosticeres hos lægen, som kan give dig tips til videre behandling, som blandt andet kan inkludere hårvitaminer som biotin eller en shampoo mod hårtab i håb om at sænke tempoet, hvormed du taber håret.

Andre autoimmune sygdomme

Alopecia areata er blot en af potentielt mange autoimmune sygdomme, der kan forårsage hårtab. Hashimotos thyreoiditis og lupus er to andre eksempler på autoimmune sygdomme, der kan resultere i hårtab, de fleste tilfælde permanent.

Hvis hårtabet skyldes autoimmune sygdomme, er der desværre ikke så meget andet at gøre end at acceptere og lære at leve med hårtabet.

Eneste anden mulighed er nemlig enten paryk, toupe eller hårtransplantation, der, selvom der er sket meget på den front, ofte giver meget tvivlsomme resultater.

Fysisk traume

Fysiske traumer som en alvorlig ulykke, operationer, sygdom eller operation kan ligeledes ramme dine hårsække og hårvækst.

Hårtabet efter fysiske traumer viser sig ofte som en fortynding eller hele totter, der falder af, og det anslås, at man kan miste op til hele 50-75% af håret på hovedet på få måneder.

Denne type hårtab er bedre kendt som telogen effluvium, og selvom det kan lyde skræmmende at tabe så meget af sit hår i en periode på bare et par måneder, er der i de fleste tilfælde heldigvis ingen grund til bekymring.

For så snart du er kommet dig over det fysiske traume, begynder hårsækkene og hårvæksten at normalisere sig, og du kan seks til otte måneder efter det store hårtab på grund af telogen effluvium forvente at få en normal hårvækst igen.

Hvis du gerne vil fremskynde processen en smule, er et godt tip at bruge enten shampoo mod hårtab eller vitaminer til håret, da det kan bidrage til at stimulere hårvæksten samt styrke håret i dybden for at forebygge yderligere hårtab.

Stress

Stress kan føre til pludseligt hårtab, da der opstår hormonelle ubalancer i kroppen, når du er stresset. Hvis du er stresset, udløser kroppen nemlig stresshormonet kortisol, som påvirker hårets vækstfase.

Med andre ord er pludseligt hårtab altså en helt normal bivirkning, hvis du oplever stress som følge af din økonomiske situation, arbejde, død i familien eller noget helt fjerde.

Hårtab har en tendens til at give ekstra stress, og kan derfor forværre din stresstilstand. Det gode ved stressrelateret hårtab er dog, at hårvæksten (og dermed håret) kommer tilbage, hvis du gør noget ved den underliggende årsag til hårtabet, nemlig din stress.

Trikotillomani

Selvom stress ofte kun er en kortvarig årsag til hårtab, kan alvorlig stress eller angst føre til trikotillomani, hvor man ikke kan modstå impulsen til at trække hår ud af hovedbunden. Dette medfører mærkbart tab af hår, og er som regel forbundet med øget spænding før, og lettelse eller tilfredsstillelse bagefter.

Trikotillomani er et kronisk problem, som kan forbedres med adfærdsterapi. Så hvis du føler en trang til at trække hår ud, bør du rådføre med egen læge, som kan anbefale videre behandling.

Mineral- og vitaminmangel

Biotin Complex 10000mcg Vitaminer og shampoo mod hårtab

Hårtab kan i mange tilfælde skyldes mangel på vitaminer og mineraler, som er essentielle for at have en normal hårvækst samt at producere kreatin.

Det kan blandt andet være mineraler og vitaminer som biotin (B7-vitamin), zink og jern, der alle er vigtige næringsstoffer for at sikre en sund hårvækst.

Hvis dit hårtab skyldes mangel på vitaminer eller mineraler, er det vigtigt, at du sørger for at spise sundt og varieret. Alternativt kan du overveje at tage et decideret kosttilskud med vitaminer mod hårtab, som ofte indeholder biotin, da det kan hjælpe med at stimulere hårvæksten samt afhjælpe vitaminmangel. Køb Biotin Complex mod hårtab her.

Dårlig hårpleje

Jagten på den perfekte og moderne frisure kan skade håret, hvilket kan ende med både hårtab og udtynding af håret. Det samme kan ske ved overdreven føntørring, hårfarvning, hårvask og brug af krøllejern.

Så hvis hårtabet skyldes dårlig hårpleje, er det en rigtig god idé at skære lidt ned på den styling, der skader håret. Derudover anbefales det også at vælge en shampoo og balsam mod hårtab, da det kan hjælpe med at styrke håret og hårsækkene i dybden og dermed forebygge yderligere hårtab.

Styrk hårvæksten med shampoo mod hårtab

Uanset årsagen til dit hårtab kan en shampoo mod hårtab hjælpe med at forbedre dit hårs udseende og hårvækst. Du skal dog ikke vælge en almindelig shampoo, da de ikke hjælper mod hårtab. I stedet skal du vælge en shampoo, der indeholder aktive ingredienser, som bidrager til at styrke din hårvækst helt naturligt.

For at gøre det nemt for dig at vælge den bedste shampoo mod hårtab til både mænd og kvinder, har vi her nedenfor fundet et par alternativer og ligeledes inkluderet balsam mod hårtab, så du giver dit hår de absolut bedste vækstbetingelser.

Fælles for alle hårtabsprodukterne er, at de indeholder trioxidil, der er et naturligt alternativ til Minoxidil og Finistrad, og som er klinisk testet til at forbedre håret sundhed og vækst.

Foligain shampoo mod hårtab hos mænd

Foligain Trioxidil Shampoo til mænd Vitaminer og shampoo mod hårtab

Foligain trioxidil shampoo er en nærende og plejende shampoo specielt formuleret til mænd, der lider af hårtab og tyndt hår. Den aktive ingrediens er Trioxidil, der er klinisk testet til at stimulere hovedbunden og hårsækkenes sundhed, hvilket giver håret de bedste vækstbetingelser.

Foruden at være en klinisk testet shampoo mod hårtab er den også ekstra blid og skånsom, og er derfor velegnet som erstatning for din almindelige shampoo, som du bruger hver dag.

Dens unikke trioxidil triple action-formel hjælper med at forynge, nære og styrke håret i dybden, og skal blot masseres ind i vådt hår og hovedbund i 1-2 minutter. Herefter lader du den virke i 3-4 minutter og skyller ud igen.

Producenten anbefaler at bruge den i minimum tre måneder for at vurdere effekten, da det er den samme tidsperiode, som man udførte kliniske test, hvor hele 98% af forsøgspersonerne oplevede en forbedring af hovedbundens sundhed, mens 85% oplevede en forbedring af antal hår på hovedet, og 76% oplevede mindre hårtab. Køb Foligain trioxidil shampoo mod hårtab hos mænd her.

Foligain trioxidil balsam til tyndt hår og hårtab hos mænd

Foligain Stimulerende Balsam til Tyndt Hår Vitaminer og shampoo mod hårtab

 

Foligain Troxidil balsam kan være et godt supplement til din behandling mod hårtab, da den indeholder samme klinisk testede formel som Foligains shampoo mod hårtab. Denne balsam er specielt formuleret til at give håret ekstra fylde og volumen, og hjælper ligeledes med at styrke hårvæksten ved at pleje hovedbund og hårsække samt give hårets ekstra fugt. Hvilket er vigtigt, hvis man gerne vil sørge for at begrænse hårfældning. Køb Foligain trioxidil balsam mod hårtab hos mænd her.

Foligain shampoo mod hårtab hos kvinder

Foligain Trioxidil Shampoo til kvindeligt hårtab

 

Troxidil virker også på kvinder, der har problemer med hårtab, fældning eller tyndt hår, og de kliniske tests, der viser trioxidils triple action-formels effekt, er også blevet udført på netop kvinder. Her viste det sig, at de kvindelige forsøgspersoner ligeledes bemærkede en stor forbedring af hårets og hårvækstens sundhed ved regelmæssig brug af Foligain trioxidil shampoo.

Foligains shampoo mod hårtab hos kvinder minder meget om den til mænd. Men der er dog justeret lidt på de enkelte ingredienser, så du dermed får et naturligt hårplejeprodukt mod hårtab, der er specielt formuleret til kvinder og deres behov.

Triple action-formlen er dog den samme, og shampooen hjælper dermed med at styrke hårvæksten samt pleje hovedbunden og håret i dybden hos kvinder, der har brug for lidt ekstra hjælp i kampen mod hårfældning. Køb Foligain shampoo mod hårtab hos kvinder her.

Hvordan adskiller foligain-produkter sig fra andre hårtabsprodukter?

Trioxidil er en triple-action-formel, der aktivt arbejder for at fremme hårvækst og stimulere tykt hår. Det aktive stof er et alternativ til velkendte hårtabsprodukter som Minoxidil og Finistrad, og har efter kliniske tests vist sig at have en positiv effekt på håret, hovedbunden og hårsækkenes sundhed.

I en undersøgelse fandt man blandt andet frem til, at 98% af respondenterne oplevede en klar forbedring af deres hovedbunds sundhed, mens 85% oplevede en forbedring af antal hår på hovedet, og 76% oplevede mindre hårtab.

Undersøgelsen blev foretaget på både mænd og kvinder, hvilket gør Trioxidil et meget interessant produkt i behandlingen af hårtab, da det er et naturligt alternativ til andre skrappe hårtabsbehandlinger.

Trioxidil indeholder nemlig bioaktive ingredienser, der i kliniske test har vist sig at forynge håret og hovedbundens sundhed. Hvilket hårtabskure med Trioxidil gør ved at tilføre hår og hovedbund essentielle næringsstoffer for at give dig et sundere og fyldigere hår – primært med fokus på at give dit hår de bedste vækstbetingelser ved at pleje hovedbunden og styrke dit hår.

De bedste vitaminer mod hårtab

Som supplement til en shampoo mod hårtab kan vitaminer mod hårtab bidrage til at forbedre hårets vækst og sundhed. Her er det især biotin, som er en af de vitaminer til håret, som er absolut vigtigst.

Eftersom der er et utal af hårvitaminer på markedet, som kan gør det svært at vælge, har vi her nedenfor samlet de bedste vitaminer mod hårtab, hvoraf de fleste kommer med 100% tilfredshedsgaranti.

maxmedix biotin-piller med 12.000 mcg biotin

Biotin 12000 mcg

Mangel på biotin kan føre til hårtab, og derfor anbefales det også, at man tager et biotin-tilskud, hvis håret tynder ud. Et af de bedste biotin-tilskud på markedet er maxmedix biotin-piller, da de giver dig den absolut højeste dagsdosis på hele 12.000 mcg biotin.

Kosttilskuddet er specielt formuleret til at styrke hårvæksten, forbedre dit hårs styrke samt sundhed med vitaminer til håret, og er velegnet til både mænd og kvinder.

Producentens anbefaling er at tage én tablet biotin dagligt i minimum tre måneder, og hvis tilskuddet ikke har den estimerede effekt på dit hårs sundhed, er der 100% tilfredshedsgaranti på produktet. Køb biotin-piller til ét års forbrug med 100% tilfredshedsgaranti her.

maxmedix Biotin Complex med 10.000 mcg biotin

Biotin Complex 10000mcg

Foruden biotin indeholder maxmedix Biotin Complex andre mineraler og vitaminer til håret, og er dermed et komplet kosttilskud mod hårtab.

Tilskuddet giver dig en høj dagsdosis på 10.000 mcg biotin, og er yderligere beriget med selen, zink og MCT (mellemkædede triglycerider). De tre sidste ingredienser hjælper ikke kun med at forbedre biotins optag i kroppen, da både MCT, zink og selen bidrager til at pleje håret og hårvæksten helt naturligt. Køb biotin complex til ét års forbrug med 100% tilfredshedsgaranti her.

maxmedix Biotin vitamin gummies

Biotin Vitamin Gummies

Hvis du har problemer med at sluge kapsler, piller eller tabletter, kan vitamin gummies være et godt alternativ. Og dem har maxmedix også i sit sortiment af biotin-tilskud.

Deres biotin gummies giver dig en dosis på 5000 mcg biotin om dagen, hvilket er lavere sammenlignet med deres biotin-piller. Men hvis du ikke kan sluge tabletter eller piller, er disse biotin gummies et perfekt alternativ, da de blot skal spises som almindelige vingummier.

Foruden “hårvitaminet” biotin indeholder disse gummies, der smager af hindbær og blåbær, også jod, zink, B12-, A-, C- og E-vitamin, som ikke kun hjælper med at fremme en sund hårvækst, men ligeledes bidrager til at pleje negle og hud.

Netop det gør, at biotin gummies fra maxmedix er et komplet skønhedstilskud, der kan hjælpe med at styrke både hårvækst, hud og negle. Køb biotin gummies med 100% tilfredshedsgaranti her.

Foligain kosttilskud mod hårtab

Foligain Kosttilskud til hårtab

 

Selvom Foligain primært er anerkendt for sine hårtabsbehandlinger med Trioxidil, laver de også kosttilskud med hårvitaminer til at fremme hårvæksten.

Et af deres mest populære kosttilskud er ‘Stimulating Supplement’, der er specielt formuleret til mænd og kvinder, der døjer med fældning og tyndt hår.

Tilskuddet indeholder en kompleks formel med naturlige ingredienser som biotin, folsyre, jod, zink, gingko biloba, beta-sitosterol og mange flere, som hjælper med at fremme en sund hårvækst samt styrke håret. Køb Foligain kosttilskud mod hårtab her.

Hvorfor tage biotin-vitamin mod hårtab?

Biotin er et vandopløseligt B-vitamin, som også ofte kaldes B7- eller H-vitamin. Kroppen bruger biotin til at omsætte fedt, kulhydrater og aminosyrer, og alle kroppens celler har brug for vitaminet for at kunne fungere optimalt.

Det gælder også cellerne i håret og hovedbunden, og derfor er biotin essentielt for at sikre, at dit hår har de absolut bedste vækstbetingelser.

Hvilket også er en af de primære årsager til, at biotin ofte bliver kaldt ’hårets vitamin’ eller vitaminer til håret, da vitaminet er essentielt for at sikre en normal hårvækst og sundt hår.

Cellevækst og cellers evne til at dele sig er nemlig vigtige for at fornye og danne nyt hår. Hvilket med andre ord betyder, at biotin-mangel kan føre til hårtab. Derfor anbefaler flere eksperter også at tage et dagligt biotin-tilskud, hvis man har problemer med uønsket hårtab, da det kan hjælpe med at styrke hårvæksten helt naturligt.

Andre produkter til behandling af hårtab

Udover shampoo og vitaminer mod hårtab er der også andre produkter på markedet, som er velegnede i forbindelse med behandling af hårtab og tyndt hår generelt. Her nedenfor har vi samlet nogle af de bedste naturlige behandlinger mod hårtab, som kan være et perfekt alternativ eller supplement til enten en shampoo eller hårvitaminer.

Foligain 10% trioxidil-spray til mænd

Foligain 10% Trioxidil Spray til mænd

 

Ligesom Foligains mange andre produkter indeholder denne spray den patenterede trioxidil-formel, som er klinisk testet til at fremme og styrke hårvækst.

Sprayens aktive ingredienser bidrager til at styrke hårsækkene og holde på fugten, hvilket hjælper med at stimulere hårvæksten helt naturligt. Hårkuren indeholder hele 10% trioxidil, hvilket er mere end Foligains balsam og shampoo (som kun indeholder 2%), og er dermed lidt mere effektiv.

Den klinisk testede hårkur er en såkaldt “leave in”-behandling, hvor du blot sprøjter lidt af sprayen direkte ind i hovedbunden hver dag. Herefter skal du blot massere sprayen ind og lade den unikke trioxidil triple action-formel virke. Køb Foligain 10% trioxidil-spray til mænd her.

Foligain 10% trioxidil-spray til kvinder

Foligain Trioxidil 10% til Kvinder

 

Foligain har også lavet en trioxidil-spray til kvinder, der har problemer med hårtab, som ligeledes er en klinisk testet hårkur, som hjælper med at fremme hårvækst og sundt hår.

Sprayen indeholder 10% trioxidil, og skal sprøjtes direkte på hovedbunden og herefter masseres ind. Denne klinisk testede hårkur mod hårtab er ligeledes en “leave in”-behandling, og producenten anbefaler at bruge den dagligt i minimum tre måneder for at se optimale resultater. Køb Foligain 10% trioxidil hårkur til kvinder her.

Foligain dermaroller mod hårtab

Foligain Dermaroller

Micro needling har været en populær behandling i hudpleje i mange år. Men var du klar over, at man også kan bruge en dermaroller til at stimulere hårvækst helt naturligt?

Foligain har lavet en dermaroller, der med sine 540 titanium-nåle er velegnet til at øge blodgennemstrømningen til hovedbunden. Ved at gøre dette kan man øge tilførslen af næringsstoffer til både hovedbund og hår og hjælpe med at styrke hårvæksten helt naturligt.

Foligain anbefaler, at man bruger hovedbundsrullen 15 minutter tre gange om ugen. Og efter tre måneder burde du se tydelige forbedringer af både hovedbunden og hårets sundhed.

Hvilket skyldes, at du ikke blot øger blodgennemstrømningen til hovedbunden samt øger tilførslen af næringsstoffer til inaktive og aktive hårsække, du fjerner ligeledes døde hudceller fra hovedbunden. Alt sammen noget, der er med til at give dit hår de absolut bedste vækstbetingelser. Køb Foligain dermaroller til at stimulere hårvækst her.

Hvad kan man (ellers) gøre mod hårtab?

Vitaminer og shampoo mod hårtab kan være effektive virkemidler til at hjælpe med at minimere fældning af hår samt bidrage til at styrke hårvæksten.

Men der er faktisk meget andet, som du selv kan gøre for at begrænse hårtabet, også selvom det er genetisk betinget.

Derfor tænkte vi, at vi her nedenfor gerne ville dele 7 gode råd mod hårtab. Nogle af dem er meget overskuelige og kræver ikke det store, mens et af rådene kræver, at du skal finde den helt store pengepung frem.

1. Vælg milde hårplejeprodukter

For at komme hårtabet til livs skal du gå en stor bue uden om produkter med parfume. Det gælder både shampoo, balsam og stylingprodukter, som du ofte lader sidde i håret hele dagen.

Derudover skader det heller ikke at bruge en decideret balsam eller shampoo mod hårtab, der bidrager til både at styrke hårvæksten og hovedbunden. Balsam eller shampoo mod hårtab har også en tendens til at være meget milde, hvilket netop er perfekt, hvis du gerne vil forebygge eller komme hårtabet til livs. Køb Foligain shampoo mod hårtab her.

2. Pas på din hovedbund

Alt hårvækst starter i hårsækken, og derfor er en sund hovedbund essentielt for at give håret de bedste vækstbetingelser.

Så undgå især hårstylingsprodukter eller shampoo eller balsam med silikone, da det kan påvirke din hårvækst negativt. Silikone har nemlig en tendens til at lægge sig som en beskyttende hinde på hovedbunden og dermed forhindre, at hårrødderne får tilført ilt og næringsstoffer.

Et andet problem med hovedbundens sundhed er, at der er meget kalk i vandet i Danmark, som kan udtørre hovedbunden. Hvilket ikke giver din hårvækst gode betingelser.

Derfor kan det være en god idé mindst et par gange om ugen at skylle dit nyvaskede hår og hovedbund i en opløsning, der består af 1 del eddike og 1 del vand. Lad det sidde i håret i et par minutter, inden du skyller ud med rent vand.

Micro needling af din hovedbund kan ligeledes give dit hår gode vækstbetingelser, og fungerer lidt som en form for hovedbundsmassage – bare med fokus på hårvækst, da en dermaroller mod hårtab kan bidrage til at stimulere hårvæksten. Køb dermaroller mod hårtab her.

3. Spis varieret med fokus på vitaminer til håret

En usund kost uden nogen former for variation kan være en årsag til, at dit hår tynder ud. Så tjek, om du spiser rigtigt og får dækket dit behov for essentielle vitaminer og mineraler.

Mangel på vitaminer viser sig nemlig ofte ved hårtab, især B-vitaminmangel. Overvej derfor at tage et decideret kosttilskud med hårvitaminer som supplement til din daglige kost.

Her findes der mange forskellige på markedet, men de fleste indeholder primært biotin og zink. Biotin bidrager nemlig til at vedligeholde en normal hårvækst, og zink bidrager til at vedligeholde en normal hovedbund. Hvilket giver dit hår rigtig gode vækstbetingelser. Køb Biotin Complex med zink her.

4. Vælg den rigtige børste

Børstning hjælper med at massere hovedbunden og dermed stimulere blodcirkulationen, som er essentielt for at sende næring ud til håret. Redningen af håret hjælper også med at fordele de naturlige olier i hårbunden, så dit hår kommer til at se sundere og mere glansfuldt ud.

En god anbefaling til at vælge den rigtige børste er, at du bør købe en, der passer til dit hårs behov. Så undersøg markedet grundigt og vælg derefter den hårbøste, der passer til netop dig og din hårtype.

5. Hårtransplantation

Dette er ikke en løsning for alle. Men hvis alt andet fejler – både med forebyggelse og behandling mod hårtab, kan en decideret hårtransplantation være at overveje.

Man har hørt mange skrækhistorier om hårtransplantation med meget tvivlsomme resultater. Heldigvis er der sket en meget stor udvikling inden for industrien, og i dag kan man lave en rigtig flot hårtransplantation, hvis hårtabet skyldes almindeligt arveligt hårtab.

Den eneste umiddelbare ulempe er, at det kan koste alt mellem 70.000-150.000 kroner.

6. Undgå stress

Selvom det i en hektisk og travl hverdag med lortebleer, arbejde og andre daglige gøremål kan være svært, er det vigtigt at undgå at blive stresset. Stress udskiller ikke kun kortisol, som på sigt kan være skadeligt for din psyke og din krop, det har også en direkte påvirkning på dit hårvækst og hovedbund. En travl krop glemmer nemlig at producere hår, da den ganske enkelt har fokus på at få resten af kroppen til at fungere.

Så et godt tip til at slippe af med hårtab er at skære ned på alt det, der stresser dig i hverdagen. Derudover er det også en rigtig god idé at motionere, da hjernen ved regelmæssig motion udskiller endorfiner, der er med til at reducere stress. Hvilket med andre ord vil sige, at motion kan bidrage til at reducere hårtab.

7. Begræns hårstylingen

Hårtørrer, hårspray, hårmousse samt glatte- og krøllejern slider på dit hår. Derfor vil dit hår have godt af, at du reducerer brugen af produkter og redskaber til hårstyling.

Tillæg dig den gode vane at vaske håret om aftenen og ikke om morgenen. På den måde kan det lufttørre, og du behøver ikke at bruge en føntørrer, som har en tendens til at skade håret.

Hvis du ikke kan leve uden glattejern eller en føntørrer, bør du som minimum overveje at bruge milde hårplejeprodukter uden kemikalier og andre skrappe stoffer, som ligeledes beskytter mod varmen.

Selvom de blide varmebeskyttende hårplejeprodukter har en tendens til at være dyre, er de generelt bedre, især når det kommer til håret og hovedbundens sundhed.