Ammepude Test 2024 → De 5 Bedste Ammepuder

Ammepude

Med en god ammepude, kan du gøre amningen mere behagelig; særligt for dig, men også for din baby. Det sker ved, at puden kan lægges eller bindes således, at barnet kan ligge på den, når der ammes, og dermed aflastes du, fordi du ikke behøver at holde barnet i samme grad som ved amning uden en ammepude. 

Så selvom en ammepude ikke er nødvendigt for at klare amningen, er der ingen tvivl om, at den gør det sjovere og mere behageligt for både mor og baby. Men hvilken ammepude skal man vælge? Det er et godt spørgsmål, for der er et utal af forskellige modeller at vælge i mellem, og det kan hurtigt blive en anelse uoverskueligt at danne sig et overblik.

Derfor har vi lavet denne bedste i test guide til ammepuder. Her har vi nemlig udvalgt 8 af de bedste ammepuder, som vi giver vores anbefaling til. Der er puder i forskellige prisklasser, størrelser og til forskellige formål – så du burde kunne finde en, der passer til dine behov.

Læs med og bliv meget klogere, når vi præsenterer dig for de 8 bedste ammepuder. Her vil du ikke bare kunne lære mere om de enkelte ammepuder. Du kan også klikke dig direkte videre til danske forhandlere af hver af de bedste ammepuder, så du kan klare købet allerede i dag.

Nsleep Ammepude – Bedste allergivenlige ammepude

Nsleep ammepude - Creme

Selvoim du netop er blevet præsenteret for en allergivenlig ammepude, så er det en anden pude, der løber med titlen som den bedste af slagsen. Det er nemlig denne Nsleep Ammepude, som specifikt er designet til at være så naturlig og allergivenlig som overhovedet muligt.

Kapokfyld og økologisk betræk

Der er flere fordele ved lige præcis denne ammepude, der gør den særlig allergivenlig. Den første, der er værd at nævne er, at den er fyldt med kapok. Hvis ikke du ved, hvad det er, så kan vi fortælle, at det er frugterne fra kapo-træer, som vokser naturligt i Sydamerika, det østlige Afrika, samt i Asien.

Disse frugter er ikke frugter i deres naturlige forstand, men derimod er en slags kapsler, der på sin vis kan minde lidt om kastanjer. Indvendigt er der nogle meget bløde naturlige fibre, som har mange fordele; herunder, at der ikke kan leve støv og bakterier i dem.

Så når denne Nsleep Ammepude er fyldt med kapokfibre, så undgår man altså, at der sætter sig husstøvmider eller bakterier indvendigt i puden. Denne effekt sikres med pudens økologiske bomuldbetræk, som også er tæt nok vævet til, at der ikke kan slippe husstøvmider igennem det.

Derfor får man altså en utrolig allergivenlig ammepude her, som med en månedlige tørretumbling vil kunne holdes fuldstændig fri for husstøvmider og bakterier; både ude og inde.

Høj komfort for dig og barnet

Det kan hurtigt blive varmt at amme – særligt om sommeren, hvor temperaturerne er høje, og både du og dit barn ikke får trænet svedkirtlerne. Her kan denne Nsleep ammepude være særligt velegnet, fordi kapok har en ventilerende effekt.

Det kommer sig af, at det er et materiale, som er 80 % luft. Det vil sige, at der både er mulighed for at køle af, hvis det behov er der, men også mulighed for at holde varmen for særligt barnet, hvis det er lidt køligere i temperaturen.

En sådan temperaturregulerende effekt er utrolig gavnlig, og det er blot med til at gøre dette til den bedste allergivenlige ammepude, som man kan anskaffe sig. Samtidig bliver puden rost af andre kunder for at være at rigtig godt kvalitet – særligt til prisen, som den kan købes til.

That’s Mine Large Ammepude – Bedste ammepude til tvillinger

That's Mine Large Ammepude Brown

Er du så heldig at være blevet begavet med tvillinger, så er det om noget endnu vigtigere med en ammepude, end hvis man blot har et barn. Uanset om de to babyer ammer samtidig eller ej, så vil det være dobbelt op på den belastning, som ryggen, nakken og armene udsættes for ved amning.

Heldigvis er der mulighed for at få en god og stor tvillingeammepude, som sagtens kan bruges til at have en baby liggende ved hvert bryst – uden at overbelaste din krop. Her er That’s Mine Large Ammepuden et oplagt valg.

Fuld knald på komforten for alle parter

Der er ingen tvivl om, at man med denne That’s Mine Large Ammepude til tvillinger får en pude, der er designet med henblik på, at komforten skal være i top. Det gælder ikke bare for mor, som får mere støtte under amningen ved at binde puden rundt om livet.

Det gælder nemlig også for børnene, som ligger behageligt på puden, der er fyldt med såkaldte krøyerkugler. De sikrer, at puden er behagelig at ligge på, ligesom de i øvrigt også har en antibakteriel effekt, hvilket naturligvis er et must, når man taler om en pude, der skal være i så tæt kontakt med små babyer.

Kuglerne har i øvrigt også den effekt, at ammepuden holder formen – selv efter vask. Det er naturligvis særligt vigtigt, når det ikke er den billigste ammepude på markedet eller på listen her. Så er man nødt til at vide, at den holder længe.

En anden detalje, som øger komforten for de små, er de påsyede ”blade” på ammepuden. Idéen er, at de kan bruges som nusseklude, og dermed give barnet mulighed for at blive stimuleret og føle sig tryg, når det ligger på puden.

Kan bruges til flere formål

De fleste børn føler sig naturligvis sjældent mere trygge end, når de ligger hos mor og ammer. Men der hvor nussekludene for alvor kan komme til sin ret, er når puden eksempelvis bruges af børnene til at sove med, eller når de skal træne forskellige liggepositioner.

Derudover kan du i øvrigt også roligt investere i denne ammepude til tvillinger allerede inden, at du har født. Den fungerer nemlig også rigtig fint som støttepude under graviditeten.

 

Filibabba Ammepude – Bedste lille ammepude

Filibabba Ammepude - Botanical Love

Er du specifikt på udkig efter den bedste lille ammepude, så går vores anbefaling til denne Filibabba Ammepude. Modellen her har en rigtig god størrelse på 18 x 43 x 70 centimeter, hvilket er til den mindre siden uden, at den bliver så lille, at den ikke er velegnet til brug under amningen.

Mange vælger en lille ammepude som denne til brug, når de er ude af huset. Det skyldes simpelthen, at den er nem at tage med sig, og fortsat kan være rigtig god til at aflaste mor, og samtidig give barnet et behageligt underlag, når der ammes.

Høj komfort og medfølgende betræk

Du kan roligt regne med, at komforten er i top, når du vælger denne ammepude fra Filibabba. Den består nemlig af 100 % skum indvendig, som er blødt, behageligt og ikke mindst former sig en smule efter barnets krop og vægt.

Betrækket er lavet af økologisk bomuld, som ikke bare er blødt og behageligt, men også sundt for barnet uden alverdens kemikalier. Særligt bemærkelsesværdigt er det blandt andet også, at betrækket er medfølgende, da det for mange ammepuder er nødvendigt at tilkøbe et betræk udover selve puden.

Derfor får du ikke bare en komfortabel og lækker lille ammepude her, du får også rigtig meget værdi for dine penge. Det er naturligvis også værd at tage med i dine overvejelser, når du skal vælge, hvilken ammepude du ønsker at investere i.

Her kan du i hvert fald være sikker på, at du får en velfungerende og behagelig ammepude, der fungerer rigtig godt til farten, men som også er oplagt at finde frem, når man er derhjemme og barnets sult melder sig.

That’s Mine Ammepude – Bedste store ammepude

That's Mine Ammepude Green

Vi har allerede tidligere præsenteret dig for en stor ammepude fra That’s Mine. Det var modellen, der var lavet specifikt til dig med tvillinger, men her har vi endnu en model. Den er lidt en smule mindre, og kan således fungere som en stor ammepude til dig med ét barn – uden, at den bliver for stor.

Helt konkret måler denne model – i sammenbundet tilstand, 77 x 72 centimeter, hvilket fortsat er større ammepude end de fleste andre puder, der bliver præsenteret her på listen. Bortset fra størrelsesforskellen, får du samme gode funktion, kvalitet og anvendelighed med denne store ammepude, som du gjorde med den model fra That’s Mine, som vi introducerede dig til tidligere i guiden her.

Flot, velfungerende og komfortabel

Det vil altså sige, at du her kan se frem til en flot, stor ammepude med et lækkert design, og et mindst lige så lækkert betræk. Selve betrækket er lavet af økologisk bomuld, hvilket er et stort plus – i hvert fald i vores bog. Økologi er nemlig ofte et godt valg, når man har børn, da det reducerer risikoen for, at barnet udvikler diverse allergier eller lignende.

Derudover får du her en velfungerende ammepude, der er utrolig behagelig at ligge på for barnet, og som samtidig aflaster dig, når den bliver brugt til amning. Det hjælpes blandt andet på vej af fyldet, som er lavet af krøyerkugler, der ikke bare er allergivenlige, men som også giver en høj komfort.

Endelig er der også tale om en anvendelig, stor ammepude, som kan bruges til meget mere end blot amning. Eksempelvis er det også et populært sted for barnet at ligge og sove, samt et oplagt værktøj til at træne barnets evne til at ligge på maven og holde nakken oppe. Derudover kan det under graviditeten også være gavnligt at bruge denne store ammepude som støttepude i eksempelvis lænden.

Ergobaby Ammepude – Bedste ergonomiske ammepude

Ergobaby Ammepude Grey

Der er flere af de ammepuder, som du er blevet præsenteret for, der har et eller andet ergonomisk aspekt over sig. Det er trods alt hele idéen med ammepuder; at aflaste kroppen. Men hvis du vil have den absolut bedste ergonomiske ammepude, så er det denne model fra Ergobaby, du skal have fat i.

Kendt for sit ergonomiske design

Der er ingen tvivl om, at Ergobaby er førerende, når det kommer til at lave babyprodukter, der er ergonomiske. Det kan næppe komme som nogen overraskelse, hvis man tager virksomhedsnavnet i betragtning, men det er nu alligevel vigtigt at fremhæve.

Denne Ergobaby ammepude er på ingen måde en undtagelse. Her får du nemlig en ammepude i et design, der sørger for at placerer babyen helt korrekt op ad kroppen, så moderen får en god og komfortabel støtte under amningen, og baby ligger på en måde, hvor der opnås god støtte.

Fordelen ved særligt babyens støtte er, at det kan bidrage til en bedre fordøjelse. Det er naturligvis kun positivt, og det samme kan naturligvis siges om den støtte og de forhindrede rygsmerter, man opnår som ammende mor.

Puden kan også med fordel vikles rundt om taljen på mor, for på den måde at fungere som et armlæn. Det giver en øget komfort, og betyder faktisk også, at denne ammepude er flerfunktionel – om end ikke helt i samme grad, som nogle af de andre modeller på listen her, der også kan bruges som lændestøtte, sovepude og så videre.

Udviklet i samarbejde med eksperter

Udviklingen af denne ergonomiske ammepude fra Ergobaby er sket i samarbejde ed amningseksperter og en række ammende mødre. Det vil sige, at designet er testet og optimeret, og derfor er det ingelunde tilfældigt, hvordan ammepuden ser ud i dag.

Samtidig har man også brugt eksperterne og mødrene til at komme med input til andet end de ergonomiske aspekter. Det har blandt andet resulteret i en indvendig foring af puden, som giver et ekstra lag beskyttelse mod spild af væske og lignende. Samtidig er betrækket lavet af plys, hvilket giver god komfort til baby – og så er det både aftageligt og vaskbart.

Indmaden af denne ergonomiske ammepude består af en fast skum. Det har flere fordele; først og fremmest sikrer det, at baby bliver holdt på plads, og at puden ikke skøjter rundt. Dernæst betyder det også, at puden holder på formen – også selvom den bliver brugt og vasket hyppigt. Det vigtigste er blot, at man husker at følge den medfølgende anvisning til både vask og brug.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Vanilla Copenhagen ammepude - Oyster Grey

Hvis du bare skal have fingrene i den bedste ammepude overordnet set, så går vores anbefaling til denne ammepude fra Vanilla Copenhagen. Udover at have et enkelt og stilrent design, så får man også en ammepude af utrolig høj kvalitet til en særdeles rimelig pris.

Økologisk og allergivenlig

Først og fremmest er det værd at fremhæve, at denne Vanilla Copenhagen Ammepude består af polyesterfibre, som er OEKO-TEX-certiifceret. Det vil sige, at fibrene er produceret uden brug af skadelige kemikalier.

Udover fibrene finder man et enkelt og stilrent betræk i en flot grå farve, som er lavet af bomuld. Det er dog ikke hvilket som helst bomuld, men derimod 100 % økologisk bomuld, som i øvrigt også har en GOTS-certificering. Det vil sige, at både ingredienser i og produktion af betrækket er miljøvenligt og socialt ansvarligt.

Det betyder, at vi her står med en ammepude, der er fremstillet på en ikke bare samfunds-, men også miljømæssigt, bevidst måde. Derudover er de økologiske og kemikaliefri materialer også med til at gøre puden mere allergivenlig – simpelthen fordi den er fri for både allergener og skadelige stoffer.

Ergonomisk design for både mor og baby

Økologien og allergivenligheden er i den grad noget, der taler for, at man vælger denne Vanilla Copenhagen Ammepude – men det er ikke det eneste. Det er nemlig også vigtigt at være opmærksom på designet, som er lavet meget ergonomisk.

Det vil sige, at dette er en ammepude, der hjælper moderen med at amme barnet uden at sidde i en ubehagelig eller usund stilling. Med andre ord undgår man ved brug af puden at overbelaste sin ryg og nakke, som ellers normalvis er meget udsatte kropsdele under en amning.

Men det er ikke kun for moderen, at denne bedste ammepude er god. Den har også en fordel for barnet, som vil komme til at ligge mere behageligt og ikke mindst mere stabilt under amningen. Dette hjælpes blandt andet på vej af polyesterfyldet, som sikrer, at ammepuden holder sin form – ikke bare de første par dage, men også efter, at den er blevet vasket af flere omgange.

Lil' Atelier Ammepude - NbnLiem - Cartouche

Selvom der er flere ammepuder, der også kan bruges til at sove med, så er det alligevel denne fra Lil’ Atelier, der får titlen som den bedste ammepude til at sove med. Det gør den blandt andet fordi, den har en rigtig god størrelse og sammensætning, som gør den særligt velegnet til lige netop dette formål.

Velfungernede ammepude i god størrelse

Når du køber Lil’ Atelier Ammepude, så får du naturligvis ikke bare en ammepude, der er god til at sove med. Selvom den naturligvis også kan bruges til dette, og i øvrigt også kan fungere som støttepude under graviditeten, så er dens primære funktion fortsat at være en pude til brug i forbindelse med amning.

Helt konkret måler denne pude 40 centimeter i højden, 57 centimeter i bredden og 15 centimeter i dybden. Det vil sige, at den har en overkommelig størrelse uden at blive hverken for lille eller stor. Samtidig vil du opleve, at det er en størrelse, der fungerer rigtig fint, når du binder puden om kroppen for at give baby et godt sted at ligge under amningen, og samtidig aflaste dine skuldre.

Men det er også en rigtig god størrelse, når barnet skal sove med puden. Her kan det nemlig ligge behageligt og godt understøttet, hvilket naturligvis er utroligt vigtigt. Hele vejen rundt altså en rigtig fin pude rent funktionelt.

Lækkert, økologisk betræk

Modellen her er fremstillet i det lækreste økologiske bomuld, som ikke bare gør rigtig meget for komforten, men som du naturligvis også kan være helt tryg ved at lægge din baby opad. Det er naturligvis vigtigt, for føler man ikke, at man har den tryghed, vil man typisk ikke få brugt ammepuden.

På trods af, at du med denne Lil’ Atelier ammepude til at sove med, får en pude af høj kvalitet og et medfølgende, flot betræk, så er prisen ganske fornuftig. Det er blandt andet også årsagen til, at det er lige netop denne model, der får titlen som den bedste ammepude til at sove med.

Manostiles ammepude - Skovens dyr - Hvid

Vi har flere gange præsenteret dig for ammepuder med økologisk betræk, og de er alle oplagte valg, hvis du gerne vil have en økologisk ammepude. Men er du specifikt på udkig efter den bedste, når det kommer til økologi, så er det denne Manostiles Ammepude, de får vores anbefaling.

100 % økologisk bomuld

Betrækket på denne pude, som følger med i prisen på ammepuden, er lavet af 100 % økologisk bomuld. Det vil altså sige, at der ikke er blevet brugt sprøjtemidler eller andet i forbindelse med dyrkningen eller høsten af den bomuld, der er blevet brugt til betrækket.

Der er naturligvis adskillige fordele forbundet med dette, men den primære er, at du reducerer særligt dit barns eksponering overfor potentielt skadelige kemikalier og lignende. Det forholder sig nemlig sådan, at en baby typisk er ekstra modtagelig overfor sådanne ting, og kan potentielt set udvikle allergier og andre gener, hvis de udsættes for meget for kemikalieholdige produkter.

Med en ammepude vil barnet typisk være i tæt, regelmæssig og længerevarende kontakt med betrækket, hvorfor det kan være en rigtig god idé at vælge en ammepude med 100 % økologisk bomuldsbetræk, som denne model.

Praktisk og komfortabel ammepude

Udover at være en økologisk ammepude, så har Manostiles også her skabt en praktisk ammepude, der sikrer høj komfort for både barnet og moderen. Det sker blandt andet ved hjælp af det fiberfyld, som puden er fyldt med – det er behageligt, og giver barnet et blødt og behageligt sted at ligge under amningen.

Derudover har betrækket også lidt økologiske konnotationer med sit hyggelige skovdesign. Helt konkret viser det illustrationer af nogle af de dyr, som man kan finde i de danske skove. Det kan være vældig hyggeligt for barnet at ligge og kigge på – både før, under og efter en amning.

Populære Tests