Frituregryder er små ovne med en stærkt koncentreret varmekilde og kraftig blæser, der bevæger den varme luft rundt, for at tilberede vinger, pommes frites, grøntsager og flere luftstegt opskrifter med lidt (eller nul!) Olie. De skaber en dejlig “stegt” finish, som din ovn ikke kan konkurrere med, samt genopvarmning af resultater, der banker den gennemsnitlige mikrobølgeovn væk. Plus, en airfryer kræver kun en lille mængde olie, for at gøre fødevarer sprøde med en brøkdel af kalorierne og fedtet fra traditionelle tilberedningsmetoder, så som friturestegning.

Bedste airfryer budgetkøb: Airfryer fra Coop

Coop airfryer - 3,5 L

Lad ikke de lave omkostninger narre dig – Airfryer fra Coop digitale airfryer leveres med masser af forudindstillinger og funktioner, der gør den til en af de mest prisvenlige airfryers, der er tilgængelige. Der er otte indstillinger med programmerbar temperatur og tilberedningstid, og stegning er lige så simpelt som at ligge mad i, samt dens automatiske slukningsfunktion sparer også energi.

Bedste premium airfryer: Philips Premium Digital Airfryer

Philips Airfryer XXL Premium HD9867/90

Philips’s Premium Digital Air Fryer er en god fordel. Du finder ud af, at det er super nemt at fremstille sprøde kyllingevinger, pommes frites og mere ved at følge den medfølgende opskriftsbog. Tilslut blot airfryeren, drej den utroligt slanke knap til den korrekte temperatur og tid, og tryk på knappen for at starte stegningen. Maskinen er så lydløs, at du måske glemmer, at den er der, og dens store kurv passer til alt fra en hel pose frosne pommes frites til en lille kylling til fire personer. Du kan endda få fat i Philips’s bagningssæt for at lave en kage og grillsættet til grilllaks, bøf og grøntsager. En anmelder brugte deres airfryer til at fremstille “de sprødeste og bedste nuggets.

Mest alsidige airfryer: Ninja OP500EU

Ninja OP500EU

Ninja’s OP500EU er en trykkoger og airfryer, der er samlet i én. Den leveres med trykfunktion, langsom madlavning, dampning, searing, sautering, luft stegning, stegning, bagning, dehydrering og endda yoghurtfremstillingsfunktioner. For at skifte mellem trykkoger og airfryer, skal du blot udskifte de angivne låg. Den bruger mærkets signatur teknologi, for at presse madlavning under stegning, så du får blødt, saftigt kød med sprød hud. Derudover kommer Ninjas airfryer med et vendbart stativ, der lader dig stege grøntsager, pommes frites og mere over dit kød, så middage med flere retter er enkle at lave.

Bedste lille airfryer: Tefal Actifry FZ 7100

 Tefal FZ 7100 Actifry , Frituregryde

Med Tefals lille airfryer kan du, der bor alene eller ønsker at stege en enpersons portion, lave den rigtige mængde mad. Når alt kommer til alt, kan ingen lide tilbageværende kyllingeanbud. Rengøring af denne airfryer er en total brise, da kurven og stegepanden begge er opvaskemaskinesikre. Med dens lille højde, vil Tefal Actifry næppe tage plads i køkkenet.

Bedste store airfryer: Instant Pot multicooker – Duo Crisp + Airfyer 8 liter

Instant Pot multicooker - Duo Crisp + Airfyer 8 liter

Instant Pot multicooker er ikke kun stor i størrelse, men også i funktionerne. Med mange forprogrammerede indstillinger som korrektur, broiling og dehydrering er der næsten intet, du ikke kan lave mad med denne massive airfryer. Dens enorme roterende kurv, kan passe til en hel kylling, og frituregryden leveres endda med et rotisseriesæt, så du får alt hvad du behøver til store familiemiddage. Derudover inkluderer den to bageplader, som du kan passe i airfryeren samtidigt, så det er utroligt nemt at stege din hovedret og tilbehør på én gang. Du kan endda oprette brugerdefinerede programmer baseret på dine temperaturer og foretrukne tidsindstillinger og vende tilbage til dem til opvarmning af middage fra den foregående aften.

Bedste frituresteger med to kurve: Ninja Foodi AF300UK

 Ninja AF300EU Air Fryer , Frituregryde

Dens to 4-kvarts kurve opbevares i separate rum, hvilket er perfekt til at lave to retter samtidigt eller til husholdninger med flere diætbehov. Dens temperaturer og indstillinger for tilberedningstid kan justeres separat, men Ninja Foodis Smart Finish-funktion kan også tage temperaturændringer i egne hænder for at sikre, at de to kurve slutter madlavningen på samme tid.

Bedste airfryer med ovn: Instant Pot Plus 11-i-1

Instant Pot CRIPS-(11in1)-8,0L

Instant Pot airfryer med 11 smarte programmer. Fra morgen bagels og æble chips til snacks, boller og luftstegningskartofler. Den leveres med et ovnstativ, en kogepande, en rotisserie, gafler og en airfryer-kurv, og dens store kapacitet passer til 12-tommers pizzaer og hele kyllinger. Airfryeren opnår den samme sprøde tekstur som en frituregryde med 95% mindre olie end sidstnævnte normalt kræver.

Hvordan fungerer aifryers?

Til at begynde med, er det ikke kun airfryers, men snarere bordpladen, der cirkulerer varm luft omkring madvarer i airfryeren. Brug højst en halv spiseskefuld olie, og apparatet bruner og sprøder maden.

Det er ikke altid airfryers kommer ud med den samme kombination af sprødhed, som når de smides i varm olie. Airfryers kræver dog ikke mere end et par minutter at forvarme, hvilket betyder, at de fra start til slut leverer varen hurtigere end friturestegning. Derudover afgiver de ikke madlavningslugt, så dit hus lugter aldrig som et kyllingeskur.

Hvad kan jeg lave i en airfryer?

En god airfryer kan også bruges som en ovn til at bage, stege og hjælpe med at lave kød, gryderetter eller endda desserter. De er naturligvis begrænset af deres størrelse og tilbyder ikke nogen fordel her i forhold til en traditionel ovn. Men hvis du bruger din ovn til opbevaring, har den en tendens til at varme køkkenet op, eller hvis du ofte ønsker, at du havde en ekstra ovn, kan disse airfryers komme til nytte.

Én ting at vide: Disse køkkenredskaber er store og underligt formede, så de optager meget plads på bordpladen og er ikke lette at opbevare.

Bundlinje: Hvis du finder sprøde fødevarer uimodståelige, men ønsker at undgå fedtet, er det måske lige det, du leder efter.

Hvad er de bedste opskrifter at lave i en airfryer?

Det afhænger af, hvor kreativ du kan blive! Kød, grøntsager og endda bagværk kan fungere. Derudover er der masser af opskrifter med airfryers på markedet nu.

Nogle populære madlavningsmuligheder inkluderer:

  • Grøntsager som kartofler, gulerødder, squash – i det væsentlige alt hvad du vil stege på en bageplade.
  • Kødretter, såsom paneret kylling, almindelig kylling, bacon, burgere og hotdogs.
  • Frosne fødevarer som kyllingekugler, mozzarella-pinde, tater tots, løgringe og pommes frites
  • Bagværk som donuts, fritters og kage

Hvad kan du ikke lave i en airfryer?

Som ovennævnt er der man lækre retter, man kan tilberede på kort tid i en airfryer. Men samtidig er der desværre retter, som man ikke kan tilberede på samme måde i en airfryer.

Du kan ikke stege en våd, hjemmelavet dej, men hvis du justerer din opskrift, kan du stege i en hjemmelavet blanding af brødkrummer. Osteagtige opskrifter (bortset fra måske frosne mozzarella-pinde og lignende) bør også undgås. Ost smelter bare i et dystert rod under bakken i din airfryer.

Broccoli og lignende grøntsager tørrer enten ud eller blødt. Tør mad overtrukket med krydderier vil ende med at miste krydderiet, når det koger. Hvis du kan lide en sjælden burger eller bøf, så glem det. Når det udvendige er brunet, vil kødets inderside være godt klaret. Når det er sagt, er der opskrifter på alle slags luftstegte fødevarer, herunder nogle af ovenstående, så teknik er vigtig, og du skal muligvis bare eksperimentere for at se, hvad der fungerer for dig.

Husk at læse brugsanvisningen

Husk altid at læse de enkelte vejledninger bag hvert produkt, da det kan varierer alt efter hvorda ndet skal tilberedes etc. Er man yderliger i tvilt, kan man altid Google råd fra autoriserede eksperter omkring, om netop denne ret kan tilberedes i en airfryer eller ej.

 

Tips til airfryers

Forvarm inden tilberedning for at forhindre madlavning. Generelt forvarmes apparatet ved 190° i tre til fem minutter, afhængigt af airfryrens størrelse.

Brug bagepulver, hvis du laver kyllingevinger. Ved at belægge vingerne i bagepulver nedbrydes peptidbindingen i kyllingeskind på grund af en stigning i pH-niveauet. Dette gør det muligt for kyllingeskindet at blive sprød og brun.

Læg al mad så fladt som muligt. En alt for overfyldt stegekurv, kan føre til ujævnt stegte fødevarer og uønskede forbrændinger. For at undgå dette, skal du sørge for at opdele maden og kun tilberede små portioner ad gangen. Dette er især vigtigt, hvis du opvarmer frosne pommes frites – vandet kan gøre dem bløde!

Stegning af stivelsesholdig mad producerer acrylamid. En almindelig måde at mindske stivelsesindholdet på er, at blanche ingredienser inden madlavning.

Sådan tilpasser du friturestegningsopskrifter til din airfryer

Du behøver ikke at søge opskrifter til din airfryer for at få gode resultater – enhver opskrift skrevet til en konventionel ovn (som de fleste er) fungerer. Men hvis du har øje for en opskrift, der er skrevet specielt til en airfryer, men ønsker at forberede den i en konvektionsbrødristerovn, skal du foretage nogle mindre justeringer for at få de bedste resultater.

Generelt er du nødt til at øge temperaturen og tilberedningstiden i en airfryer-opskrift lidt, for at kompensere for brødristerens større hulrum. Du behøver ikke at købe en luftstegningskurv, da en regelmæssig gryde med kvart ark giver dig lignende “luftstegnings”-resultater i en konvektionsovn (selvom du måske vil foretage en afdækning med aluminiumsfolie, for hurtigere oprydning). Her er nogle tip til madlavning af almindelige retter i din airfryer:

  • Ristede grøntsager: Steg ved 218° med hastighedskonvektion i 12 til 20 minutter, kastet halvvejs gennem tilberedningstiden.
  • Pickles med ”air-fryer”: Bag ved 218° med hastighedskonvektion i 15 minutter og vend den halvvejs gennem tilberedningstiden.
  • Håndskårne frites: Bages ved 218° med hastighedskonvektion i 40 til 45 minutter og kastes lejlighedsvis. (For de bedste resultater anbefaler vi dog friturestegning af håndskårne pommes frites).
  • Frosne pommes frites: Bages med hastighedskonvektion ved den temperatur, der er angivet på pakken. Det kan være nødvendigt at koge dem længere end instruktionerne anbefaler.
  • Hele kyllinger: Steg ved 218° ved hjælp af hastighedskonvektion i 45 til 50 minutter, eller indtil låret registrerer 74° på et kødtermometer.
  • Kyllingevinger: Steg ved 232° ved hjælp af hastighedskonvektion i 25 til 30 minutter, vendt halvvejs gennem tilberedningstiden.
  • Kyllingestykker: Steg ved 218° ved hjælp af hastighedskonvektion i 20 til 25 minutter, eller indtil den indvendige temperatur i den tykkeste del registrerer 74° på et kødtermometer.
  • Bøffer eller svinekoteletter: Forvarm brødristerovnen til 218° med konvektionsventilatoren slukket. Varm 2 teskefuld neutral olie i en stegepande (helst støbejern) over høj varme. Steg bøffer eller svinekoteletter på begge sider, indtil de er smukt brunede. Overfør til en bageplade, og afslut madlavningen i ovnen (indtil ønsket intern temperatur er nået).
  • Frosne kyllingefingre eller fiskestifter: Følg instruktionerne på pakken til en konventionel ovn. Tænd for hastighedskonvektion, og vend maden halvvejs gennem tilberedningstiden. (Bemærk: Du skal muligvis reducere tilberedningstiden med et par minutter afhængigt af mærket.)
  • Laks: Bag huden på siden nedad ved 218° ved hjælp af hastighedskonvektion, indtil din fisk når den ønskede indre temperatur, eller indtil den let flager med en gaffel i den tykkeste del.
  • Kager eller brownies: Bages ved 177° (sænk temperaturen til 163° for mørkfarvede pander) med konvektionsventilatoren slukket, indtil et tandstikker kommer rent ud. (Bemærk: Hvis du bruger konvektion, skal du muligvis reducere bagetiden lidt.) Tillad 24 til 33 minutter for en 8- eller 9-tommer rund gryde, 12 til 17 minutter for cupcakes eller 27 til 34 minutter for en 8- eller 9-tommers firkantet kage med brownies.
  • Nestle Tollhouse Chocolate Chip Cookies: Til sejere cookies skal du bage ved 177° i 11 minutter med konvektionsventilatoren slukket. Til blødere cookies skal du bage ved 177° i 12 minutter ved hjælp af indstillingen for konvektion eller hastighedskonvektion. (Bemærk: De fleste andre cookieopskrifter kan bages ved 177°, men bagetiden varierer afhængigt af din opskrift).

Sådan vælger du den bedste airfryer

Airfryers varierer i størrelse, form, kapacitet og pris. De maskiner, der tilbereder nok til en hel familie, er ofte store og underligt formede, så de spiser lidt plads på din bordplade og er ikke lette at tage ind og ud af et skab. Typisk kommer de bedste med en relativt stejl pris, men de kommer sandsynligvis med digitale temperaturindstillinger for præcis kontrol.

5 ting du skal overveje når du køber en airfryer:

Størrelse: De fleste airfryers er ikke kun små, men også uregelmæssigt formede. Sørg for at måle pladsen på din bordplade, hvor du planlægger at opbevare din frituregryde og selve luftgryden, inden du foretager et køb. Glem ikke at kontrollere, hvor meget plads du har fra bordpladen til under dine skabe, hvis du vil være i stand til at flytte frituregryden ud af vejen, når du ikke steger i luften. Hvis du ikke planlægger at bruge detn ofte, skal du også overveje, hvor tungt apparatet er for at se, om det er praktisk at løfte det ind og ud af et skab.

Kapacitet: Airfryers fås med en bred vifte af kapaciteter fra ca. 2½ liter til så meget som 8. Hvis du har en stor familie, skal du vælge en større størrelse. I en lille airfryer kan du muligvis kun stege lidt pommes frites eller et par stykker kylling, mens du i en stor kan stege en hel pose frosne pommes frites og 8 kyllingestykker på én gang.

Kontroltype: Urskifter er intuitive at betjene, men tilbyder mindre præcision. For at indstille tidspunkte, drejer du dybest set bare på en mekanisk timer, der lyder, når tiden er inde. Mens digitale kontroller kan tage lidt mere arbejde at finde ud af, er de nøjagtige og giver mulighed for specielle indstillinger for forskellige typer mad, så du ikke behøver at gætte, hvilken temperatur du skal bruge, og hvor længe du skal lave mad.

Andre funktioner: Nogle airfryers fungerer dobbelt som andre. Dette giver dig mere alsidighed og betyder, at du får færre produkter, der optager plads i dit køkken. Men det tilføjer også prisen på airfryeren, så vær realistisk med hensyn til, om du også har brug for, lad os sige en brødristerovn eller en trykkoger.

Pris: De allerbedste airfryers frit koster meget, kan du få en meget god en til en rimlig pris. Hvis du ikke er sikker på, at du vil bruge din airfryer ofte, så modstå heller fristelsen til at købe en.

Hvornår skal du udskifte din airfryer?

Der rapporteres om airfryers, der varer så lidt som tre måneder eller så længe som 8 år, selvom producenter typisk giver et til tre års garanti. Én ting du kan gøre for at forlænge din airfryers levetid er, ved at holde den ren. Ved at vaske kurven i hånden og undgå at bruge metalredskaber til at røre eller vende mad, kan du undgå en af de største klager over frituregryderne – At non-stick finish til sidst begynder at skrælle af.

En anden almindelig forekomst er brudte håndtag. Rengøring af kurve i hånden kan også hjælpe dette problem. Du bør også prøve at undgå at trække i dem med magt. Hvis din maskine ikke skulle fungere fuldstændigt, og den ikke længere er under garanti, er det bedst at købe en ny. Hvis du får et tilbud på reparation, og det er mere end 50 procent af prisen på en ny airfryer, ville rådet være at overveje at købe en erstatning.

Når du handler efter en ny airfryer, finder du et meget større udvalg af størrelser der nu er tilgængelige. Du kan vælge en lille pladsbesparende model, der holder lige nok til en eller to portioner, eller en jumboenhed, der kan stege en fuld pose pommes frites på én gang. Hvis bordpladen er i højsædet i dit køkken, kan du også vælge et multitasking-apparat, der gør mere end bare at stege.

Der er mange airfryers på markedet, der kan luftstege såvel som toaste og bage; nogle er endda udstyret med rotisserier. De nyeste airfryers har også digitale kontroller med forprogrammerede indstillinger, snarere end drejeknapper, som du vender til bestemte temperaturer og tider. Ikke alene er de lettere at bruge og rengøre, men de giver mere præcise resultater.

Hvad gør airfryers så unikke?

Hvis du har spekuleret på, om en airfryer er det rigtige valg for dig eller ej, hjælper nedenstående fordele dig med at beslutte:

Enkel rengøringsproces: Det kræver en simpel rengøringsproces, da der næsten ikke er noget olie rod. De fleste dele skilles ad og er opvaskemaskinesikre.

Reducerer kalorieindtag: Det hjælper dig med at reducere fedt og kalorieindtag, uden at gå på kompromis med den yummy smag.

Udstødnings- og kølesystem: Den har sit eget udstødnings- og kølesystem, så ingen frygt for, at apparatet bliver overophedet.

Sikkerhed: Det er en sikrere mulighed, da der ikke er nogen popping eller eksplodering af olie involveret.

Crispy Texture: Undgår at maden bliver tør på indersiden, mens den stadig skaber en sprød tekstur på ydersiden. En airfryer forhindrer maden i at blive tør på indersiden, mens den stadig bevarer en sprød struktur på ydersiden.

Ingen ujævn madlavning: Der er ingen chance for ujævn madlavning, da maden bliver kogt grundigt.

Vedligeholder sund kost: Det anbefales til dem, der starter en ny diæt eller nogen, der ønsker sunde madindstillinger; nogen med et travlt liv.

Enklere og økonomisk: Den er behageligt at bruge og leveres normalt med en timer, så du kan multitaske, mens dine pommes frites bliver stegte. Processen med at “stege” mad i en airfryer, er meget enklere og meget mere økonomisk.

Hvor hurtig er en airfryer?

Hvis vi har brug for at forvarme fra 21 °C-stuetemperatur til 200° C, er det et spørgsmål om 3 minutter. Eller tilføj pommes fritter til fem personer, og de er klar til servering 15 minutter senere. God appetit!

Til madlavning af pommes frites: Skal du ryste friturekurven en eller to gange for at forhindre maden i at klæbe sammen, da du vil blokere jævn cirkulation af varm luft over hele maden.

En teske kan gøre underværker, ved at belægge al mad korrekt med olie inden airfryning. Der kræves mindre olie på denne måde.

Kødretter: Dette inkluderer kylling, oksekød eller andre stegte og grillede former og grøntsager. Spring aldrig over din sunde middag selv efter en lang dag på arbejde, da du hurtigt kan have dampede og kogte grøntsager som courgette, gulerødder, broccoli med airfryer.

Frosne fødevarer: Det er frosne pommes frites, fiskesticks eller nuggets. Forbered alt med lethed med din airfryer. Det tager højst 15 minutter at tilberede disse madvarer.

Bagt mad: Til tilberedning af bagt mad, bliver du nødt til at købe et valgfrit købstilbehør, dvs. den ikke-klæbende bageplade. Derefter kan du endda tilberede muffins, brød, lasagne, vaniljesauser og meget mere.

Ristede nødder: Du kan stege jordnødder, mandler og valnødder herinde. De tager næsten 5-10 minutter at blive brændt.

Sådan rengøres en airfryer

Har du overvejet, hvordan man rengør en airfryer efter stegning? Det er meget lettere, end du måske tror!

For at hjælpe dig med at passe dit nye yndlingsapparat, har vi sammensat en hurtig og nem rengøringsvejledning nedenfor.

Kurven, bakken og gryden kan vaskes ligesom enhver anden skål: Med sæbe og varmt vand. Eller hvis du ikke har lyst til at vaske dem i hånden (og vi bebrejder dig ikke), skal du placere dem i opvaskemaskinen. De fleste airfryer har stykker, der kan vaskes i opvaskemaskinen, men tjek først brugsanvisningen til din specifikke model, bare for at være sikker. Tør alle delene helt, før du monterer airfryeren igen. Hvis kurven eller gryden er bagt på fedt, skal du bløde den i varmt vand og sæbe i 20 til 30 minutter. Fjern derefter den nu blødgjorte gryde med en skrubbebørste.

For at rengøre den indvendigt, skal du fjerne kurven, bakken og gryden for at rengøre airfryerens inderside. Du skal blot køre en fugtig klud eller svamp med en lille smule opvaskemiddel over hele interiøret og tørre det tørt af.

Hvad man skal vaske lejlighedsvis?

Da der er meget lidt olie involveret i stegning, er der også lidt fedtede rester, så du behøver ikke at rengøre airfryers yderside så ofte. Brug en fugtig klud til at tørre det udvendige ned hver gang. Sørg for at tage stikket ud først!

Kontroller også spolen. Hvis der er olie eller rester på varmebatteriet, skal du lade den frakoblede maskine afkøle og tørre spolen af med en fugtig klud, ligesom du ville gøre med varmeelementet på en elektrisk komfur.

Tips til dybrensning af airfryers

Hvis du bemærker en dårlig lugt, der kommer fra din airfryer, er chancerne for, at der er madpartikler fanget et eller andet sted i eller på den. Bland bagepulver og vand sammen til en blanding. Brug derefter en skrubbebørste eller en gammel tandbørste til grundigt at skrubbe det indvendige af frituregryden.

Brug aldrig metalredskaber til at fjerne krummer eller bagt fedt fra frituregryden. Det kan beskadige non-stick belægningen og forhindre, at din frituregryder fungerer korrekt.

Hvordan sammenlignes airfryning med ovn madlavning?

Selvom der ikke er nogen sundhedsmæssig fordel, ved at tilberede ovnberedte genstande i en airfryer, vil du sandsynligvis opdage, at du kan stege ting i en airfryer med mindre olie, end du ville bruge i en ovn. Hvis du parboiler kartofler og sprøjter dem med olie, kan du pope dem i en airfryer og få meget sprøde stegt kartofler på 20 minutter.

En anden fordel er, at airfryning bliver meget varmt meget hurtigt, og den cirkulerende luft betyder, at mad bliver perfekt brunet overalt. Dette betyder, at du er i stand til at reducere din madlavningstid og øge sprødheden i det færdige produkt. Det gør det også lettere at tilberede ting som søde kartoffelfries, som kan blive slappe i en ovn.

Airfryers er hurtigere end ovntilberedning

På grund af den hurtigere tilberedningstid og en mindre frituresteges størrelse i forhold til din ovn, er den mere energieffektiv. Dette betyder, at den er en mere miljøvenlig madlavningsmulighed, og en der sparer dig (nogle) penge på (meget) lang sigt. Ligesom ovn madlavning, skal du stadig holde øje med din airfryning og sandsynligvis vende den en gang midtvejs igennem.

Hvordan sammenlignes airfryning med friturestegning?

Selvom det er meget hurtigere end bagning i en ovn, tager airfryning dobbelt så lang tid som friturestegning. På plussiden er det meget nemmere at rydde op bagefter, og apparatet vil indeholde lugten af ​​stegte madvarer, så det vil ikke blive hængende rundt i dit hjem.

Der er også de sundhedsmæssige fordele, som nævnt ovenfor, selvom det er værd at sige, at stegt mad ikke bør spises hver dag, og hvis du giver efter for airfryerens bekvemmelighed og dens sundhedsanprisninger, kan du ende med at spise for meget stegt mad.

Historien bag airfryeren

I 2010 introducerede Philips Airfryeren, et nyt køkkenudstyr på Internationale Funkausstellung (IFA), en vigtig forbrugerelektronikmesse i Berlin. AirFryer er en ægformet enhed, der giver forbrugerne mulighed for at stege en række forskellige fødevarer bekvemt og let, herunder pommes frites, snacks, kylling og kød, blandt mange andre fødevarer.

AirFryeren blev udviklet ved hjælp af den patenterede Rapid Air-teknologi, som resulterer i stegning af sprøde pommes frites, der indeholder op til 80% mindre fedt end en traditionel frituregryde. Da enheden kun bruger luft til at stege madvarerne, producerer den færre lugte og dampe end traditionel stegning, den er let at rengøre og sikkert til daglig brug. Airfryer blev opført i top fem opfindelser af IFA 2010. Ved siden af ​​Philips ‘marketingchefer var Fred van der Weij, der opfandt teknologien, til stede, da prisen blev overrakt til virksomheden. Fred ejer APDS, et lille produktudviklingsfirma, der blev grundlagt i 1990, og hvorunder Airfryer blev udviklet.

Flere år forud…

….for denne succes, var Fred ikke tilfreds med de resultater, han opnåede med den fedtfrie frituregryde, han købte via en tv-annonce. Som ingeniør og madentusiast, udløste hans utilfredshed hans ønske om at løse de problemer, han stødte på med sin frituregryde. Han begyndte at arbejde på en bedre version af dette populære apparat. I 2007 havde han fundet en måde at optimere frituregryden på, så den fungerede korrekt. På det tidspunkt havde han imidlertid ikke de økonomiske midler eller forretningsindsigt, til at markedsføre produktet ordentligt.

Tilfældigt mødte Fred Hans Brocker. Efter at have arbejdet for Braun som kommerciel direktør i 24 å,r startede Hans et firma, der guider opfindere i markedsføring af deres ideer. Han genkendte straks potentialet i Freds opfindelse og blev aktionær i KCS, datterselskabet til APDS, der blev udnyttet til at styre det nye produkt. Partnerne forsøgte først at sikre et banklån og eksterne investorer, men det lykkedes ikke. Til sidst udviklede Fred prototypen selv, ved at samarbejde med kinesiske partnere, der var en del af det netværk, som Hans havde adgang til. De indgav derefter patent. To år senere var prototypen klar, og Hans og Fred udviklede produktstrategien. De overvejede, om de selv skulle producere eller sælge ideen. Fordi Fred havde forbindelser med Braun, præsenterede de først deres opfindelse der, men Braun var ikke interesseret. Som deres næste trin kontaktede de Philips.

Siden 2005…

… havde Philips forsøgt at udvikle en frituregryde, der gør stegeprocessen sundere. De havde teknologien, men kæmpede for at omdanne den til et forbrugerprodukt, der var i overensstemmelse med Philips etos af sans og enkelhed. Det produkt, de oprindeligt udviklede, var for komplekst og for dyrt. Tidligt i 2009 kontaktede KCS, det lille firma, der ejes af Fred van der Weij og Hans Brocker dem. De havde udviklet et produkt, der ikke kun brugte passende teknologi, men også kunne oversættes til et forbrugsprodukt, der er simpelt og brugervenligt. Godwin Zwanenburg, Innovation Lead hos Philips Consumer Lifestyle, præsenterede ideen for sit kommercielle team, og de besluttede at underskrive en hensigtserklæring, så de kunne starte undersøgelsesfasen.

I denne fase gennemgås forskellige aspekter af et potentielt produkt streng test for sikkerhed, tekniske specifikationer, anvendelighed og kvalitet. Produktet bestod hver test, og Philips besluttede at underskrive en licensaftale med opfinderne. Derefter oprettede de Airfryer, et apparat, der bruger 80% mindre fedt end en traditionel frituregryde ved at implementere Rapid Air Technology. Apparatet blev formet efter det typiske udseende og fornemmelse af Philips’s produkter.

Endelig i 2010

Airfryer blev lanceret i september 2010 på IFA og tiltrak straks betydelig opmærksomhed. Det blev vist i magasiner og på tv og blev opført blandt messens top fem opfindelser. Efter denne introduktion, blev Airfryer demonstreret og promoveret i forskellige butikker i Holland, Belgien, Frankrig og Tyskland. Philips brugte en stor indsats, for at overtale kunderne til at stege deres mad på en sundere måde. For at gøre dette, inkluderede de en opskriftshæfte med produktet og oprettede et websted, hvor opskrifter var tilgængelige for at give ejere og potentielle købere inspiration. Salget startede, og Philips begyndte at tænke på de næste skridt. De planlagde at introducere Airfryer i andre europæiske lande, Australien, Mellemøsten, Rusland og Amerika og skræddersy produktet til forskellige elnet og madlavningsvaner.

Fra deres perspektiv, havde opfinderne også ambitiøse planer. De havde til formål at introducere en ny version af Airfryer, til det professionelle marked. Dette produkt behandler en større mængde mad på kortere tid. Da Philips ikke er målrettet mod det professionelle marked, tillod licensaftalen opfinderne at udforske denne markedsniche. De var dog forpligtet til at underrette Philips og dele alle royalties.