Frituregryde Test 2024 → Se De 5 Bedste Frituregryder

bedste frituregryde

Når pommes frites, friturestegt kyllingetrommel- eller bryst og andre delikatesser er nævnt, ender en højere procentdel af disse i en fituregryde. Hvor godt, sprød, lækker og smagfuld disse måltider kommer ud, afhænger imidlertid af, hvilken slags køkkenapparat der bruges. Apropos køkkenudstyr og friturestegt mad er frituregryden et ganske praktisk stykke udstyr i både hjemmet og kommercielle madlavningsmiljøer. Der er mange typer, mærker og modeller tilgængelige på markedet, og det kan til tider vise sig at være en skræmmende opgave at vælge den ideelle til dine behov. Hvordan identificerer du så den ideelle frituremaskine til dig? Nå, her er tips til, hvordan du vælger en frituregryde og præcis de ting, du skal overveje, før du vælger en frituregryde fra hylden.

Tefal Easy Pro – Bedste frituregryde

Tefal Easy Pro frituregryde TÆNK testvinder 2016

 

At finde plads til en fyldig frituregryde i et travlt køkken kan være som et spil Tetris – heldigvis gør det slanke design af Tefal Easy Pro Semi-Professional Frituregryde opgaven langt mere opnåelig.

Denne pæne pakke i rustfrit stål vil med glæde passe ind under vægenheder, når den ikke er i brug, og optager minimum bordplads, når den er.

Selvom et kompakt apparat normalt ville begrænse dine stegningsambitioner, er kapaciteten her kun lidt mindre end meget større modeller; skålens dybde mere end at kompensere for mangel på bredde. Det betyder, at du kan stege fisk eller lave et bjerg af pommes frites uden hovedpine med at snavse dine bordoverflader eller trænge i dine skabe.

Det skal du vide

 • Hjemmelavet pommes frites test – Pommes fritter brunede konsekvent, men de blev generelt bløde, med kun mindre stykker, der sprødede.
 • Fisketest – Dejen sprød og boblede godt, mens fileten kogte jævnt og ikke faldt fra hinanden.
 • Donuts test – Der var masser af plads til at stege donuts, og de stegte til brunet perfektion på fem minutter

Design

Næsten alt ved Tefal Easy Pro markerer den som en god første frituregryde. Den er let rengørlig (selvom låget ikke tåler opvaskemaskine); den fylder næsten ikke noget plads i et køkken; og den har en relativt lav pris for den robuste byggekvalitet og brugervenlighed, der tilbydes.

Der er dog ikke meget vejledning til at komme i gang – diagrammer, mangel på opskrifter og en kort vejledning til tilberedningstider og temperaturer for madtyper dækker kun det grundlæggende ved pommes fritter, fisk, kylling og panerede snacks.

Designet er tiltalende enkelt. Der er en kontrolenhed med et nedsænket element, der opvarmer olien hurtigt (ved test nåede den 170ºC på mindre end fem minutter), en emaljeret skål, kurv og aftageligt låg. Denne sidste del indeholder et integreret filter (så det er ikke nødvendigt at skifte eller vaske separat) og et stort vindue – selvom dette dampede op hver gang under stegning.

Selvom det separate låg udgjorde et problem med, hvor det skulle sidde, når mad placeres i og ud af frituregryden (plus en potentiel våd bordplade), blev det lettere at få adgang til skålen, hvis den var helt ude af vejen. Filtret fungerede godt – i stedet for at damp slap ud langs kanterne af låget, kom det ud af det filtrerede afsnit, selvom stegte lugte stadig dvælede i køkkenet i en dag eller deromkring.

Der er også nogle andre tankevækkende funktioner, såsom et håndtag på hver side af basen til at bære, en godt markeret urskive til indstilling af temperaturen (intervallet er mellem 150-190ºC) og “Cool Zone”-teknologi. Sidstnævnte holder olieområdet under elementet køligere end resten for at forhindre madrester i at brænde i bunden af ​​skålen – mindre opbygning gør både lettere rengøring og mad, der smager som det skal. I test viste dette sig at være et reelt aktiv – mens der kun var mindre snavs fra fiskedejen, tørrede det let væk i stedet for at blive en brændt klump.

Ydeevne

Alle de madvarer, jeg stegte, kom fra olien smukt gyldenbrun og jævnt tilberedt. Den eneste skuffelse var mangel på sprødhed til de friske pommes fritter, bortset fra de mindre stykker. Dette kan dog sandsynligvis løses ved dobbelt eller tredobbelt stegning.

Bemærk dog, at frituregryden kræver hele 3 liter (snarere end minimum 2,8 liter) olie for at stege effektivt, så maden er grundigt nedsænket – du skal have nok på lager.

I betragtning af at Tefal Easy Pro FR333040 Semi-Professional Frituregryde er slank og kompakt, kan den krævede effekt være en overraskelse. Dens hurtige opvarmning og semi-pro-design kræver et højt wattforbrug, så hvis du bruger den i lang tid regelmæssigt, er det sandsynligt, at du vil se et lille bump i dine energiregninger.

Derudover er rustfrit stål udvendigt og boxy design muligvis ikke for alle. Heldigvis betyder dens størrelse, at den kan opbevares væk i et skab, hvis den krukker med resten af ​​dit køkken.

Semi-pro betyder også, at den ikke følger med mange af de praktiske ekstramateriale, der findes sammen med frituregryder, beregnet til husholdningskøkkener. Disse inkluderer ting som en timer, hængslet kurv til langsomt at sænke mad i olien og en nem måde at tømme olien efter brug. Jeg fandt ud af, at det var akavet at hælde det ud af skålen og skabte flere stænk på bordpladen. Oprydning var ellers ret ligetil; låget og elementet krævede håndvask, men resten af ​​komponenterne kunne tåle opvaskemaskine.

Skal du købe Tefal Easy Pro FR333040 Semi-Professional frituregryde?

Det anslås, at du kan lave fem portioner mad i Easy Pro’s kurv, og selvom dette kan være fem mindre end generøse portioner, er det stadig tilstrækkeligt til en lille familie eller et par. Hvor kapaciteten måske er mere begrænsende, er for større familier eller gæster, der måske er bedre stillet med en større model.

Tefal Easy Pro har også en god pasform til solo-husstande, der har lyst til friturestegte godbidder fra tid til anden, men ikke har plads til en stor frituregryde, selvom den nødvendige oliedybde som før er mere end de fleste mennesker er sandsynligvis nødt til at aflevere.

Fordele ved denne frituregryde:

 • Flot og kompakt design
 • Let at bruge
 • Forskellige temperature

DeLonghi F1163 Multifryer – Bedst i test multifunktionelle frituregryde

DeLonghi Classic MultiFryer

 

Det er ikke, hvad jeg vil kalde et kompakt bordplade-apparat. Den er omtrent på størrelse med en motorcykelhjelm og nogenlunde samme form. Huk og rundt, frituregryden deler sig i to som en muslingeskal for at åbne og lukke. Inde i munden finder du en stor skål, der er belagt med keramik. Denne overflade hjælper med at holde maden fast, men er tilbøjelig til at ridse. Med en kapacitet på 6 quart kan den også rumme mere. Dermed ikke sagt, at MultiFry ikke kan lave meget på én gang. DeLonghi siger, at kurven kan behandle 1,7 kg friske kartofler eller lidt mindre, hvis de er frosset (1,5 kg).

I midten af MultiFrys skål er dens padleomrører. Den centrifugerer langsomt, mens MultiFry koger og fungerer som en blandearm til indhold inde i skålen. Padlen er specielt designet til at churn bidder af kartofler og andre store genstande. Du kan fjerne skovlen, hvis du vil, og det er praktisk, når du har brug for ekstra plads til at stege større ting, eller når du tilbereder sarte ingredienser.

Frontfladen på MultiFry rummer de fleste af dens få betjeningselementer. Der er en tænd/sluk-knap for at tænde apparatet. Ved siden af er en nøgle til at aktivere (eller deaktivere) det nederste varmeelement. Hovedvarmeren over skålen er altid aktivt, medmindre du åbner låget eller slukker for hovedstrømmen.

Et stort problem, jeg har med MultiFry, er, at den ikke slukker automatisk. Du kan heller ikke indstille den til at fungere med en timer. Det ser ud til at være en alvorlig fare i en komfur med høj temperatur som denne. DeLonghi udstyrer frituregryden med et lille, aftageligt timermodul, der ligger inde i en beholder på frontpanelet. Du kan indstille den til at vise en nedtælling (i minutter). Timeren afgiver også en alarm, når den når nul.

Jeg kan godt lide designet til frituregryderens skålhåndtag. Håndtagets greb vender op fra frontpanelet, så du både kan løfte og sænke skålen let. Når du er klar til at lave mad, foldes håndtaget ned igen i panelet og ude af vejen.

Philips Essential HD9263/90 – Frituregryden med mange funktioner

Philips HD9263 90 Airfryer XL

 

Til denne anmeldelse testede jeg Philips Essential Airfryer XL med type nummer HD9262/90. Denne version leveres med tilbehør til stænkdæksel, hvor dette tilbehør kaldes også snack dækslet af Philips. Typenummeret HD9260/90 er varianten uden dette airfryer-tilbehør, dette er også den billigere variant.

Den fornyede Philips ‘Essential’ Airfryer XL vil i sidste ende erstatte Philips Avance Airfryer XL. Den gamle XL vil derfor blive afbrudt og kan blive pensioneret. Dette er en helt ny Airfryer XL fra Philips.

Et helt nyt design

Når du har pakket frituregryden ud, skinder den mod dig, og du bemærker straks, at designet er anderledes end forgængeren. Betjeningspanelet er anderledes, og den overordnede form ser anderledes ud.

Udvendigt er sort højglans, men det ser ud til at være lidt mindre sort end forgængeren.

Toppen er let skrå, hvilket giver den et noget hårdere udseende. Nogle mennesker synes, det ligner lidt Darth Vaders hjelm, du ved skurken fra Star Wars. Som med XXL har pladen oven på en mat finish, så vi ikke længere lider af en rille, hvor alle former for krummer, fedt og støv kan samle sig som hos forgængeren.

Øverst trækkes luften ind, der opvarmes inde i varmeelementet, som vi vil se på dette senere.

Philips Airfryer XL har et digitalt display med fysiske knapper. Gryden har en kapacitet på op til 1,2 kilo, og airfryer har en effekt på 1900 watt. Dette er cirka 200 watt mindre end sin forgænger.

Denne frituregryde er også udstyret med RapidAir-teknologi. Bunden af ​​gryden indeholder et unikt stjerneformet design, der sikrer optimal luftcirkulation i din airfryer. Dette betyder gode bagningsresultater og 90% mindre fedt, ifølge Philips.

Airfryer er egnet til op til 5 personer, ifølge boksen. Men jeg skalerer det mere til brug for 3 til 4 personer.

Hurtig startsguide

Vi modtager forskellige hæfter med frituregryden, der inkluderer en hurtig startguide til det medfølgende snacklåg. En kogebord viser bagetiderne til for eksempel kartoffelchips, stegte bananer og ristede sandwich.

Der er også en ret omfattende manual inkluderet, hvilket altid er rart. Især hvis dette er din første frituregryde. Manualen indeholder oplysninger om første brug, hvordan du starter en frituregryde, hvad knapperne betyder, hvordan du rengør den, og den indeholder borde med bagetider til alle slags retter.

Endelig finder vi en tynd kogebog med tre opskrifter på hjemmelavede pommes frites, krydrede trommestikker og boller. Udvalget kan være lidt sparsomt, men med NutriU-appen fra Philips, kan du finde mange flere frituregrydeopskrifter. Du finder også et udvalg med generelle bagetider og temperaturer for alle slags almindelige madvarer, som du kan tilberede med denne frituregryde.

Ved åbning af frituregryden finder vi endnu flere papirer og det medfølgende snacklåg, fordi denne variant leveres med ekstra tilbehør. Papirerne indeholder nogle flere oplysninger om tilbehøret og også her en kogebord med bagetider og temperaturindstillinger til forskellige retter, som du kan bruge snacklåget til. For eksempel til at lave nogle federe burgers, så den ikke sprøjter så meget. Eller når du laver kager, for at forhindre at toppen bliver for brun efter din smag.

Indvendig pande er fuldstændig aftagelig

Frituregrydens indre gryde er derfor udstyret med Starfish. Og dette sikrer virkelig god luftcirkulation, så varm luft opvarmer din ret ovenfra og nedefra. Jeg bemærker, at søstjernen ser lidt mere kantet ud, hvor den tidligere version var lidt mere afrundet.

Fordele ved denne frituregryde:

 • Mange programmer
 • Stor kapacitet
 • Medførende opskriftsbog

Ulemper:

 • Kedeligt design

Fritel FR1355 – Mest rummelige frituregryde

Fritel FR1355 Frituregryde 3L 10 års garanti

 

Hvis du er en rigtig snack-elsker, så er dette ikke et dårligt valg. Pommes frites så ikke godt ud, men de var velsmagende. Forskellen mellem den faktiske temperatur og den indstillede temperatur er stor med Fritel FR 1355. Det er ikke kun ubelejligt, men også meget usundt. Hvis olien bliver for varm, frigives skadelige stoffer. Det kan være en god grund til ikke at købe denne frituregryde.

Pris

Fritel FR 1355 er ikke en af ​​de billigste frituregryder, men de snacks du bager i den kommer slet ikke forkert – og det kan koste lidt. Ulempen er det høje energiforbrug, hvilket betyder, at den også koster mere end konkurrenterne.

Byggekvalitet/specifikationer

Fritel FR 1355 ligner en ligetil frituregryde. Ingen ballade. Den er robust, står stabil, er pænt og enkelt færdig (inklusiv kurven) og det kan vi godt lide. Praktisk kan karret, der indeholder fedtet, let fjernes fra frituregryden. Det gør rengøringen let.

Brugeroplevelse/sikkerhed

Kurven på FR 1355 passer godt i frituregryden. Men hvis du holder den kurv, bemærker du straks, hvor ustabil håndtaget er. Dette skaber spændende scener, når du vil smide pommes frites på en tallerken. Kurven vingler frem og tilbage, så dråberne af glødende stegefedt kan flyve rundt. Der er ingen timer på Fritel FR 1355. Der er et glas i låget, men du kan ikke se noget igennem det på grund af kondens. Den er let at opbevare og let at samle og adskille. Hvad der er endnu mere særligt: Fritel giver fem års garanti med FR 1355.

Temperatur

Friturens termostat, som skal sikre, at fedtet når den ønskede temperatur (og forbliver ved den temperatur), er ikke en af ​​de bedste. I testen afviger temperaturen med cirka 15 °C, hvilket er for meget. Da gryden angav, at fedtens temperatur var 175 °C, var den i virkeligheden kun 190.

Energiforbrug

Sammenlignet med de andre frituregryder bruger Fritel FR1355 meget energi. Hvis man ser på andre frituregryder af samme størrelse, er forbruget af Fritel meget skuffende. Måske har det også at gøre med, at temperaturen faktisk er meget højere end du har indstillet – det koster meget mere energi.

Smag/tekstur snacks

Fritterne, der kommer ud af Fritel FR 1355, ser ikke gode ud. Pommes frites er ikke jævnt farvede, det er en blanding af mørkt og lyst blandet sammen. Smagen er derimod god. Pommes frites er dejlige og sprøde, ikke for fedtede men heller ikke for tørre. Frisurenes tekstur er også god.

Fordele ved denne frituregryde:

 • Kan lave mange snacks
 • Stor kapacitet

Ulemper:

 • Kan ikke klare alt slags mad
 • For højt energiforbrug

Tefal ActiFry Genius XL YV9708 – Bedst i test frituregryde med manuel temperaturregulering

DeLonghi De'Longhi FS6067 - fritureapparat

 

Udover luftstegning kan Tefal Actifry Genius XL 2in1 også lave ‘våde’ måltider, som karryretter

Hvis du er så heldig at kunne finde et hjem til Tefal Actifry Genius XL 2in1, vil du blive belønnet med en af de mest fleksible og tilpasningsdygtige køkkengrej, der findes i øjeblikket. Frituregryder ligner virkelig mini-ovne, der sidder på din køkkenbordplade og fungerer via et stik.

Tefals Actifry Genius XL 2in1 gør arbejdet med ingen sved, og den er meget mere alsidig. Den kan prale af 1700 watt effekt og en madlavningskapacitet på 1,2 kg, hvilket er nok til de fleste gennemsnitlige familier. Der er ni automatiske programmer, der fjerner behovet for kulinariske færdigheder, selvom du også kan tage den manuelle rute, hvis du foretrækker det.

Temperaturerne kan indstilles overalt mellem 70 og 210ºC, plus der er en 60-minutters timer med en forsinkelsesfunktion, hvis du vil have mad lidt senere.

Funktionalitet

Selvom der ikke er nogen tvivl om, at Tefal Actifry Genius XL 2in1 er sofistikeret, er den første frygt, at den bliver mere udfordrende at bruge. Især i forhold til nogle andre frituregryder, der kræver minimal eftertanke og endnu mindre manuelt input. Faktisk imponerer apparatet med sin kødfulde funktionalitet, og betjeningen er overraskende let at få hovedet rundt. Den automatiske omrøringsfunktion undgår behovet for at dyppe i og hjælpe ingredienser med dig selv, hvilket er en ekstra bonus.

I modsætning til nogle mere kummerlige frituregryder på markedet kommer Tefal Actifry Genius XL 2in1 med et mægtigt praktisk tilbehør. Der er en ske til at måle præcise mængder olie, som faktisk er mere nyttig, end du måske tror i betragtning af de små mængder, du har brug for. Timeren, der går helt op til en time, viser sig at være nyttig, og det digitale display er lige så sprødt som det stegte, det viser sig, når stegningen er færdig.

Den klare hætte gør også en stor forskel. De fleste, hvis ikke alle frituregryder, som vi kan tænke på, har en tendens til at skjule dit indhold. Indtil du har evnen til at bruge en, kan dette have en tendens til at gøre dig nervøs for at brænde din mad, og som følge heraf har du en tendens til at blive ved med at skubbe skuffen åben for at kontrollere fremdriften. Det er ikke tilfældet med Tefal Actifry Genius XL 2in1, da det hele er synligt inden for rammerne af dets store skåldesign.

Og naturligvis udvider rækkevidden af ​​denne gigantiske gadget, ved at være i stand til at tilberede ‘tørre’ måltider som pommes frites og vinger sammen med ‘våde’ såsom currys og gryderetter. Den er faktisk ikke stor, men hvis du har et lille køkken, finder du den måske en klemme. Et faktum ikke hjulpet af den lidt akavede form.

Vurdering

Du ved, at du ejer en Tefal Actifry Genius XL 2in1 på grund af dens temmelig imponerende design, vægt på 6,84 kg og støjniveau under drift. Det er dog relativt små brokkerier, som du hurtigt kan lære at leve med, når du har opdaget dens potentiale.

Tefal Actifry Genius XL 2in1 er kraftfuld og kan tilberede næsten alt. Vi fandt det værd at gøre en indsats for at udforske manuelle betjeningselementer, som giver et andet niveau af frihed fra enheden på to niveauer.

Men hvis du leder efter en hurtig og let aftensmadsløsning, skal du vælge en automatisk funktion. Mælk meget mere ud af dens potentiale, ved også at give Tefal MyActiFry-appen en hvirvel.

Fordele:

 • Mange programmer
 • Flot design
 • Lavt støgniveau
 • App-integration

7 ting at se efter, for at vælge den bedste frituregryde

1. Friturekapacitet vs. mængden af ​​mad, du vil tilberede

Forskellige husstande eller madlavningsindstillinger har et andet antal mennesker at tjene. Dette har igen indflydelse på den mængde mad, der kræves ved én madlavning eller frituregryde. Det vil sige, at mængden af ​​mad, du som ejer har til hensigt at tilberede og servere, bør bestemme, hvilken slags frituregryde du har brug for med hensyn til størrelse og ydeevne. Hvis du vælger et produkt, der er for lille, når dine behov er temmelig højere, vil det føre til overfyldning af mad og overlapning af stykker i friturolie. Bortset fra at bestemme mængden af ​​mad, der kan lægges på stegekurven, vil kapaciteten i en friturestank også bestemme olieindvindingstiden og hvor hurtigt madolien opvarmes. Inden du afhenter et bestemt produkt, skal du huske at bekræfte, at det passer til dine serveringsbehov.

2. Tilgængelig plads i forhold til friturestørrelse

Nogle typer frituregryder kan være for store til at passe i køkkener, hvor pladsen er begrænset. F.eks. kan frituregryden ved bordpladen være bedre egnet til små køkkenetableringer, mens en café i frit format kan være mere ideel til en café i virksomhedsstørrelse. For at undgå gener er det yderst vigtigt at sikre, at du bestemmer den model, der passer perfekt til det rum, den er beregnet til, ved sandsynligvis at foretage målinger først, hvis det er nødvendigt.

3. Vedligeholdelse af apparatet

Oliedrænning og udskiftning er nogle af de største bekymringer for vedligeholdelse af apparater og frituregrydre. Hyppig oliefiltrering og udskiftning er for det meste påkrævet ved håndtering af friskbagte fødevarer. Apparatets levetid påvirkes ofte af, hvor godt du vedligeholder det. For eksempel er rensning af partikler ved hjælp af skimmere under stegecyklusser eller at lade frituregryden tildækket natten over for at undgå rustdannelse nogle af de foranstaltninger, der er nødvendige for at holde nogle frituremodeller i skak. Nogle typer friturestege er udstyret med et indbygget oliefiltreringssystem, mens nogle kræver manuel filtrering.

4. Apparatsikkerhed

Selvom de fleste frituregryder på markedet hævder at være sikkerhedsstandard godkendt og certificeret, kan du aldrig overse din sikkerhed, når du vælger et elektrisk eller gasdrevet køkkenapparat. En anden faktor at se på, hvordan man vælger en frituregryde, er apparatsikkerhed. Der er altid mulighed for brand eller tilskadekomst under tilberedning. Det er vigtigt først at undersøge et produkts sikkerhedsgodkendelses status, før det vælges fra markedet. Du kan også se på anmeldelser fra tidligere brugere og ekspertanmeldere indsigt i de sikreste frituregryder på markedet. Vælg også et apparat, der leveres med en klar produktmanual med sikkerhedsprocedurer og politikker. De sikreste frituregryde har ofte sikkerhedsfunktioner som f.eks. et vindue, som minimerer åbning og lukning af låget under madlavning. Sikrere apparater er også konstrueret af materiale, der forhindrer produktets ydre krop i at blive for varmt, når der tilberedes. Når olien bliver varmere over et bestemt punkt, er en autokontakt en sikkerhedsfunktion, der slukker enhedens varmeelement. Inden du vælger en frituregryde, skal du være interesseret i at undersøge de sikkerhedsfunktioner, den er udstyret med.

5. Energiforbrug

Elregninger har været og er fortsat af største betydning, hvad angår elektriske apparater. En energieffektiv frituregryde tillader hurtigere og mere konsekvent madlavning, samtidig med at den forbruger minimal energi, samtidig med at den mister en minimal mængde varme til det ydre miljø. Af denne grund skal du altid gå efter en frituregryde, der er Energy Star-klassificeret, for at få den bedste oplevelse og besparelse på din energiregning.

6. Let at rengøre

Ligesom alle andre køkkenredskaber eller maskiner, skal din frituregryde konsekvent holdes ren og frisk. Især de modeller, der kommer med en række aftagelige dele, nogle frituregryder er lettere at rengøre end andre. Andre er udstyret med dele, der tåler opvaskemaskine, hvilket gør det let at holde enheden ren. Nogle fødevarer har en tendens til at efterlade deres aroma og stærke lugte i enheden, som nogle gange kan ødelægge smagen og smagen af ​​efterfølgende måltider, hvis de ikke rengøres korrekt efter brug. Stegeudstyr, der er lette at holde rene, er også sundere og mere bekvemme i det lange løb.

7. Produktpris og garanti

Sidst men ikke mindst skal du helt sikkert være inden for dit budget, når du skal vælge den ideelle frituregryde. Afhængigt af mærke, model, størrelse og funktioner har forskellige frituregryder forskellige priser. Det afhænger dog også af den butik, hvorfra du køber enheden. Det er vigtigt at vælge et produkt, der giver dig ultimativ værdi i stedet for at shoppe udelukkende baseret på pris. Produktgaranti er også en vigtig overvejelse, når det kommer til, hvordan man vælger en frituregryde. Dette afhænger af det specifikke mærke og den specifikke model og kan variere fra så lavt som 3 måneder til et år. Hvis dit produkt kom med en garanti, er fordelene, at du kan returnere din frituregryde til service eller udskiftning, bare hvis det sker med et problem i løbet af en sådan brugsperiode. Garantibetingelser og andre betingelser vil imidlertid også variere.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Clatronic FR 3390 frituregryde

Frituregryder har ry for at være store, omfangsrige, tunge og dyre. Clatronic tager en anden tilgang med FR 3390, en frituregryde, der er ret kompakt i forhold til dens dimensioner og billig.

Hvordan er udstyret?

FR 3390 fra Clatronic har en kapacitet på 2 liter olie eller fedt samt et “cool-touch” og en oliebeholder, der har en non-stick belægning og derfor er let at rengøre. Stegekurven kan hæves og sænkes, når låget er lukket, og fjederlåget har et vindue, der kan tages af. Yderligere funktioner omfatter et udskifteligt lugt- og fedtdampfilter, en beholder til kondensvand og en trinløs termostat med kontrollampe, med hvilken der kan vælges en temperatur mellem 130 °C og 190 °C. Der er også 2 indikatorlamper til strøm og opvarmning samt 2 forsænkede greb til sikker transport på enheden. Vi giver 3,5 ud af 5 stjerner.

Hvordan er håndteringen?

Frituregryden undgår alle former for dikkedarer, er snarere udstyret med rene grundlæggende funktioner. Det er også en af ​​grundene til, at den er let at bruge. Rengøring er heller ikke svært og tager næppe nogen tid. Stegeresultatet er godt, men kurven er allerede ret lille, som brugerne videre rapporterer, hvor man kan næsten tale om en mini frituregryde, hvis man ser på Clatronic. Det er en skam, da det ikke blev annonceret på denne måde – tværtimod er der tale om en stor kurv.

Hvordan er behandlingen?

Enhver, der køber en frituregryde til denne pris, skal være opmærksom på, at den ikke vil se særlig kvalitetsfuld ud. Dette er også tilfældet med Clatronic, som har fået lidt flot plastik, som også bliver varm, når den er i brug, dvs. isoleringen er ikke perfekt, da kundeanmeldelserne giver os yderligere besked.

Hvad er bundlinjen?

Clatronic er en solid frituregryde til hjemmebrug, der er let at rengøre og betjene, men kurven er ganske lille. Til gengæld er den billig og stegeresultatet er godt.

Fordele ved denne frituregryde:

 • Budgetvenlig
 • Brugervenlig
 • Non-stick belægning

Ulemper:

 • Bliver varm under brug

DeLonghi De'Longhi FS6067 - fritureapparat

Tømning af olie fra en frituregryde er et irreterende job, men Delonghi’s traditionelle frituregryde lover en løsning.

Det er ganske enkelt – der er gemt en smart slange under håndtaget. Når alt er køligt, kan denne slange foldes ud, så du kan filtrere og tømme olien i enhver beholder, du kan lide uden at løfte eller tippe. Intet rod, stænk eller driblinger. Og for at tømme den med lav vedligeholdelse er der også et aftageligt låg, et vaskbart lugtfilter og en teflonbelagt skål.

Det skal du vide

 • Hjemmelavet pommes frites test – Disse havde et sprødt udvendigt og luftigt center; og mindre stykker brændt.
 • Fisketest – Disse holdt fast i kurven, men kunne sammenlignes med takeaway fiskefileter med sit boblende, sprøde, gyldne ydre
 • Donuts test – Seks minutters stegning producerede jævnt brunet dej med en let, luftig tekstur indeni.

Design

Det, der måske er mest bemærkelsesværdigt ved Delonghi Traditional Deep Fat Fryer, er at den ikke er af rustfrit stål, pro-stil model; og den ser heller ikke ud som en overkommelig frituregryde. I stedet er det en monokrom blanding af mat-effekt grå og råhvid, som formår at se både modern og rig ud på samme tid.

Bag dette elegante ydre er der en række funktioner, som du ikke finder på billigere apparater. Disse omfatter dens cool-touch-vægge-opnået ved at cirkulere luft mellem olieskålen og ydersiden af ​​frituregryden og det patenterede Easy Clean System til dræning af brugt olie.

Der er også masser, du ville forvente at finde på en mellempris-model, herunder en knap til at frigøre låget, bærehåndtag og en hængslet kurv, der sænker mad i olien uden frygt for sprøjt. Desuden hjælper et aftageligt, vaskbart filter til at forhindre damp og lugt. Selvom denne sidste funktion er velmenende, fandt jeg ud af, at stegelugt stadig undslap ind i huset under testning. Det meste af dampen blev effektivt kanaliseret ud gennem filteret frem for maskinens sider under brug. Men åbning og lukning af låget frigiver uundgåeligt lugt i luften.

Det, der synes at være glemt, er skriftlig vejledning til at få det bedste ud af din frituregryde. Instruktionerne indeholder diagrammer med et tilberedningskort over madtyper, tider og temperaturer – men ikke meget andet. Dette gør brug af Delonghi FS6055 meget vanskeligere, hvis det er din første frituregryde og derfor tilbøjelig til dårlige resultater.

På plussiden er betjeningselementerne begyndervenlige. Indstilling af temperaturen er lige så enkel som at dreje skiven til en varme mellem 150-190ºC; en indikator lyser, når temperaturen er nået. En timer ville dog være en praktisk tilføjelse.

Der er et par andre særheder at arbejde rundt med. Den ene er, at kondens kan samle sig ganske hurtigt på glasvinduet, før det drypper tilbage i den varme olie, når låget åbnes. Jeg fandt dette særligt vanskeligt, når jeg forsøgte at fjerne pommes frites efter stegning. Vanddråberne fik olien til at spytte, så jeg måtte vente, indtil dette var stoppet, før jeg kunne tage kurven ud – hvilket kogte pommes fritesene lidt længere end planlagt.

Derudover var minimum og maksimum påfyldningsniveauer for olie i skålen svært at se – og da skålen var fastgjort, kunne jeg ikke fjerne den for at se nærmere.

Ydelse

Samlet set var stegningsresultaterne fremragende, med jævn bruningsgrad på tværs af fisk, pommes frites og donuts. Kurven rummede store mængder mad, mens den elementfrie skål også lånte sig godt til stegt mad.

Når det kommer til rengøring, føles det som om denne frituregryde giver med den ene hånd, men tager med den anden. Den nemme karakter af Easy Clean System til tømning af brugt madolie kan ikke undervurderes – men der er stadig opgaven med at rense en fast skål i hånden, som ikke kan gennemblødes eller lægges i en opvaskemaskine.

Ganske vist fjerner non-stick belægningen på skålen behovet for at skrubbe, men at tørre olie ud af skålen efterfulgt af forsøg på at fjerne snavs fra slangen tog tid. Selve dræningen var ligetil.

Heldigvis var de fleste andre dele lette at rengøre: Låget er både aftageligt og tåler opvaskemaskine, ligesom kurven er det. Filteret er ikke, så det krævede en håndvask, men et pluspunkt er, at det kan udskiftes, når det ikke er opdateret.

Skal du købe Delonghi Traditional Deep Fat Fryer FS6055?

Den er lidt dyrere end nogle mellemmarkedsmodeller, men den gode nyhed er, at med Delonghi’s traditionelle frituregryde FS6055 får du masser for pengene. Let tømning, en kurv med plads nok til en familiefest med stegt mad og et apparat, der er attraktivt nok til at have ude på bordpladen.

Dens størrelse betyder, at det er usandsynligt, at den vil være din bedste løsning, hvis du ikke steger halvt regelmæssigt, og det kan være for stort til et kompakt køkken. Men hvis du leder efter en familievenlig model, der kombinerer bekvemmelighed og sikkerhed, så er Delonghi FS6055 prisen værd.

Fordele ved denne frituregryde:

 • Sikkerhed
 • Mange funktioner
 • Flot design

Ulemper:

 • Svært at se timer under brug