Opvaskemaskine Test 2024 → Se De 3 Bedste Opvaskemaskiner

opvaskemaskine test

Når det kommer til opvaskemaskiner, er der mange forskellige parametre, som du skal tage højde for, når du vælger den bedste opvaskemaskine. Her på siden har vi samlet de 8 bedste opvaskemaskiner på markedet lige nu. Vi gennemgår dem alle og fortæller dig, hvad der gør dem særligt gode.

Der er mange opvaskemaskiner på markedet, og det kan være svært at finde den helt rigtige. Men fortvivl ikke – vi har gjort det hårde arbejde for dig. Vi har undersøgt de bedste opvaskemaskiner på markedet og fundet de bedste af dem.

Electrolux ESF5545LOW – Bedste miljøvenlige opvaskemaskine

Electrolux ESF5545LOW

 

Electrolux ESF5545LOW er en effektiv opvaskemaskine. Den har automatisk åbning efter afsluttet program, så du ikke behøver at slukke den manuelt. Den har også gummimåtte til glassene, hvilket giver en mild håndtering af glas.

Vaskene er ikke decideret dårligt, men blandt de mindst gode. Den har for eksempel udfordringer ved at klare indtørret grød, og nogle glas er stadigvæk snavsede, når programmet er færdigt. Derudover har resterne fordelt sig og sat sig fast andre steder. Lågens inderside er også beskidt.

Stor og rummelig

Den indvendige del i opvaskemaskinen gør, at du både kan få plads til stor opvaske og et stort antal glas. Desuden er der rigelige muligheder til placering af dybe tallerkener, hvilket er ret usædvanligt. Den lille hylde er nem at montere, og det er også nemt at hæve og sænke øverste trådkurv. Dens konstruktion er sublim. Det gode ved den er, at det er nemt at rense filteret, og at displayet viser tiden på programmet.

Lågens kvalitet opleves som noget skrøbelig. Hvis du trykker på siderne, kan den simpelthen ikke lukkes og i stedet bøjes den. Dette har med funktionen til automatisk åbning at gøre, så du skal trykke midtpå, men at den bøjer, giver et tvivlsomt billede. Når du så tager fat for at lukke, kommer den anden side nemt til at ramme knapperne ved en fejl.

Fordele

 • Miljøvenlig
 • Simpel at bruge

Ulemper

 • Totale vaskeevne
 • Problemer ved låg

Siemens SN45ZS05CS – Bedste smarte opvaskemaskine

Siemens SN45ZS05CS

 

Denne opvaskemaskine fra tager branchen til et nyt niveau. Den kan styres med WIFI og en app, har indvendigt lys og er udstyret med andre smarte funktioner. Kurvene kan justeres og der kommer medførende en praktisk vinglasholder, der sikrer at vin og champagneglas ikke vælter ved vask.

Opvaskemaskinen er ideel til dig, der ønsker fleksibilitet, smarte funktioner og sublim teknik. Modellen har endda et flot og enkelt rustfrit ståls design, der vil pynte de fleste hjem. Der er plads til 14 kuverter, hvilket giver rigeligt plads til alt fra service til gryder. Den store kapacitet gør også denne maskine egnet til større husholdninger.

Fordele

 • Mulighed for at forbinde maskinen til HomeConnect, så den styres via en app
 • Udstyret med Zeolith tørring, der bedre absorberer fugt
 • Flere funktioner
 • Passer ekstra godt på fine glas

Ulemper

Bosch SMU24AW01S – Billigst i test opvaskemaskine

Bosch SMU24AW01S

 

Opvaskemaskinen Bosch SMU24AW01S er i energiklasse A + og har kapacitet til 12 kuverter. Den har et årligt energiforbrug på 290 kWh, hvilket er det samme som 1,0 kWh pr. Vask. Energiklassen er A +. Bosch SMU24AW01S har en tørreeffekt i klasse A og er dermed i den bedste tørringsklasse. Den gennemsnitlige opvaskemaskine har en kapacitet på 11 konvolutter, men modellerne med den laveste kapacitet har en kapacitet på 6 konvolutter, og den største har 13 konvolutter.

Fordele

 • Brugervenlig
 • Billig

Ulemper

 • Ingen moderne funktioner

Test af hvordan du vælger din nye opvaskemaskine

At købe en ny opvaskemaskine kan være skræmmende. Gå ind i enhver apparatbutik, og du vil se en masse modeller med nøjagtig samme højde og bredde med lignende rustfri overflader og tilsyneladende udskiftelige funktioner. Hvis du kan stole på den samme gamle opvaskemaskine i årevis, ville nogen af ​​dem være en opgradering. Hvordan vælger du?

Heldigvis har lignende overflader så drastiske forskelle fra mærke til mærke og endda model til model. Opvaskemaskiner er mere funktionsrige og smartere end nogensinde, så hvis du ved hvad du skal kigge efter, kan du sortere i rækken og finde den opvaskemaskine, der passer dig bedst.

De største faktorer at overveje ved køb af opvaskemaskine

At have et prisinterval i tankerne, hjælper dig med at begynde at indsnævre dine muligheder. Hvis du har et stramt budget, skal du ikke bekymre dig. Masser af dygtige opvaskemaskiner kan fås, især hvis du er villig til at forhandle. Vær også villig til at forhandle. Som med biler skal du kunne gå væk med store apparater til en del af deres børspris. Bortset fra pris er her de største faktorer, du skal overveje for at hjælpe dig med at indsnævre dine valg.

Rengøringskraft

Af de vigtigste faktorer vil budgetkunder være glade for at vide, at vi i vores test har fundet ringe sammenhæng mellem pris og ydelse.

Så den dårlige nyhed: Rengøringsydelse er svært at forudsige baseret på producent eller pris.

Den gode nyhed: Hvis rengøringsevne er dit primære problem, kan du finde det uden at bryde banken. Derudover har man endnu ikke testet en opvaskemaskine, der i det mindste er kompetent til rengøring. Hvis du skyller eller skraber dine tallerkener, inden du lægger dem i, kommer de sandsynligvis uplettede ud af din opvaskemaskine, uanset hvilken model du vælger. De bedre rengøringsmidler kræver simpelthen mindre arbejde fra din side og kan håndtere hårdere, fast på snavs.

Støjniveau

I modsætning til rengøringseffekt, korrelerer opvaskemaskinens støjvurdering ofte direkte med prisen. Hvis du vil have en hvisk-stille model, forvent at betale en præmie. Når det er sagt, er selv low-end-modeller betydeligt mere støjsvage end dine forældres gamle, migræneinducerende maskine.

Du kan let stå op til enhver opvaskemaskines lydvurdering. Vi angiver det i vores anmeldelser. Du kan også søge på modelnummeret online, finde producentens side for modellen og rulle ned til specifikationerne.

Tænk på placeringen af ​​din opvaskemaskine, og hvad disse lydkarakterer betyder for at afgøre, om en opgradering vil være det værd. Gammeldags opvaskemaskiner havde en tendens til at bedømme omkring 80 dB, hvilket betyder, at de var så høje som en bilmotor. Du kunne bestemt ikke have en samtale i det rum, hvor den kørte, og du kunne sandsynligvis stadig høre den i hele dit hus.

Forskellige støjniveauer

Low-end (50 decibel): Hvis du er i samme rum, mens disse opvaskemaskiner kører, skal du tale op. 50 dB handler om støjniveauet i en stille samtale. 50 dB er dog ikke højt nok til at vække et sovende barn i et soveværelse ovenpå. Faktisk, når du kommer til det næste rum, skal du næppe høre det. Hvis din opvaskemaskine fjernes, hvor din familie samles, behøver du sandsynligvis ikke betale mere for en mere støjsvag model.

Mellemniveau (Midt på 40 dB): Hvis din familie har en tendens til at tale i køkkenet, kan det være fornuftigt at betale for en mellemstor model og en lydvurdering i 40’erne. På dette niveau vil du stadig være i stand til at høre den på de højeste øjeblikke, når du er i samme rum, men du skal let kunne tale om det.

High-end (lave 40 dB’er og lavere): Hvis du er særlig følsom over for støj, kan du finde modeller, som du næppe kan høre, selv når du er i samme rum. Kryds til firecifrede priser, så finder du masser af modeller til 42 dB. Du kan endda finde opvaskemaskiner klassificeret i de høje 30’ere. På det niveau kan du næppe høre opvaskemaskinen, selvom du står lige ved siden af ​​den. Modellerne i de lave 40’ere vil stadig være hørbare i de højeste dele af deres cyklus, men kun hvis du lytter efter støj i samme rum.

Hastighed og cyklusser

De fleste opvaskemaskiner har tendens til at have en kombination af følgende cyklusmuligheder:

Normal: Standardcyklus for de fleste opvaskemaskiner. Beregnet til en fuld belastning af tallerkern med en almindelig mængde snavs. Energi- og lydvurderingerne (såvel som vores egne præstationsscorer) måles ved hjælp af denne cyklus.

Express: Renser let snavsede tallerkern eller mindre belastninger, når du har brug for en hurtig vending.

Auto: Gør fuld brug af opvaskemaskinens sensorer. Tilpasser cyklustiden til en blandet belastning baseret på hvor snavset tallerkenen er.

Andre funktioner

Tung: Til gryder og pander eller almindelige tallerkener med snavs.

Kina: Sænker vandtrykket for mere skrøbelige tallerkener som vinglas eller fint porcelæn.

Skyl: En hurtig måde at sprøjte dine tallerkener på.

Effektiv: Denne cyklus bruger mindre vand og energi. Med nogle opvaskemaskiner tager det lidt længere tid end normalt. Med andre er det beregnet til lettere snavsede tallerkener.

Nogle mærker kalder disse cyklusser noget lidt anderledes. For eksempel kunne “Heavy” kaldes “Pots & Pans” eller “Effektiv” kunne være “Energy Saver” eller “eWash”, men den centrale idé om hver af disse er den samme på tværs af mærker. Se brugsanvisningen til en opvaskemaskine (ofte tilgængelig online), for en oversigt over cyklusser og deres respektive tidsintervaller.

Sørg for, at de opvaskemaskiner, du overvejer, har de cyklusser, du ønsker. For eksempel, hvis du har en masse sammenkomster med vindrinkere, vil du have en med en “blid” eller “Kina” cyklus. Når det er sagt, skal du kigge efter muligheder, der effektivt gør det samme – sænke vandtrykket i dette tilfælde – inden du udelukker en opvaskemaskine for ikke at have den ønskede cyklus.

Test af typer af opvaskemaskiner

Når vi taler om muligheder, er det tid til at overveje, hvilke andre faktorer der er vigtige for dig, når du først ved hvad du leder efter.

De fleste opvaskemaskiner er 24 tommer brede og er beregnet til at blive fastgjort permanent under din køkkenbord. Hvis du leder efter en standard opvaskemaskine, er det hvad du har brug for.

Men hvis du har mindre plads til at arbejde med, kan du finde kompakte 18-tommer brede opvaskemaskiner fra de fleste producenter. Du kan endda finde bærbare opvaskemaskiner på hjul eller specialopvaskemaskiner, som du kan bygge i en skuffe eller placere på din bordplade. Se efter dem, hvis du har strenge pladsbegrænsninger eller bare vil have noget unikt. Ellers tilbyder den 24-tommers indbyggede det meste udvalg af mærker, funktioner og priser.

Stil og finish

Typisk vil opvaskemaskinens ydre være hvidt, sort eller rustfrit stål – standardtrioen til alle store apparater. Forvent en prisbump, hvis du vælger rustfri, men den er nu tilgængelig på modeller i alle prisniveauer.

Nogle producenter tilbyder en unik finish. For eksempel har LG sort rustfri. Se efter disse, hvis du er træt af rustfrit, men ikke vil have noget som hvidt eller sort.

Udover finishen er formen på håndtaget sammen med typen og placeringen af ​​kontrolpanelet, normalt de eneste andre forskelle på ydersiden af ​​opvaskemaskiner. Håndtag kan være subtile håndtag, kvadratiske eller afrundede.

Kontrolpaneler bruger enten fysiske knapper eller digitale berøringselementer. Digitale kontroller er funktionelt de samme som knapper, men mindre omfangsrige. Se efter en tidsvisning på kontrolpanelet. Skønner den tid til afslutning, når du vælger cyklusser og muligheder? Forbliver den tændt, når opvaskemaskinen kører? Dette varierer fra model til model, så tjek omhyggeligt.

Kontrolpanelet vil enten være på forsiden af ​​opvaskemaskinen eller skjult på overlæben. Sidstnævnte kaldes et “fuldt integreret” kontrolpanel, og disse modeller har tendens til at være dyrere. Som du kunne forvente, er touchkontroller dyrere end fysiske knapper. Hvis du ikke er ligeglad med denne æstetik, skal du kigge efter et frontpanel med knapper for at hjælpe med at holde prisen nede på en ellers funktionsrig opvaskemaskine.

Kapacitet og pladsudnyttelse

På trods af at alle standardopvaskemaskiner er 24 tommer brede, varierer kapaciteten fra model til model. High-end opvaskemaskiner har mindre plads mellem tænderne, så du kan få plads til flere tallerkener. De har også en tendens til at have flere stråler for at hjælpe vandet med at nå ind i disse mindre rum. Hvis du har større tallerkener, udligner avancerede opvaskemaskiner normalt de mindre rum med foldbare tænder, så du stadig kan passe til dine gryder og pander.

Producenter angiver normalt en opvaskemaskines kapacitet på deres websteder. Du bemærker, at det er angivet med hensyn til antallet af stedindstillinger, det kan passe.De fleste opvaskemaskiner i fuld størrelse har mellem 12 og 16 pladsindstillinger. Tag dog ikke dette nummer for givet. Kig ind i opvaskemaskinen, mens du handler. Kan du hæve og sænke det øverste stativ? Er det let at gøre, eller er det en smerte?

Hvor mange tallerkener en opvaskemaskine angiveligt kan passe, er ikke så vigtigt som hvor behagelig du er med stativerne, og hvis du kan finde et godt sted til de tallerkener du vasker mest. Opvaskemaskinens instruktionsmanual viser anbefalede påfyldningsmønstre, hvis du har brug for hjælp til at forestille dig, hvordan du bruger rummet.

Tørreevne

Ligesom vaskeevne, varierer tørreydelse ikke direkte med prisen, og du vil ikke være i stand til at bestemme denne kvalitet alene, mens du handler. Kontroller, om opvaskemaskinen har muligheder for ekstra tørring, men selv det fører måske ikke til de perfekte resultater, du leder efter. Hvis tørre tallerkener er vigtige for dig, kan vores produktanmeldelser hjælpe dig med at pege i den rigtige retning.

Muligheder

Meget mere end med cyklusser varierer de muligheder, du kan føje til en cyklus, meget fra opvaskemaskine til opvaskemaskine. Ud over at tilføje tørretid, lader nogle opvaskemaskiner dig bare vaske det øverste eller nederste stativ. Andre giver dig mulighed for at tilføje damp til rengøringen eller justere skyllevandets temperatur.

Hvis du vil have lidt ekstra plads, eller hvis du er særlig interesseret i sølvtøj, skal du kigge efter en opvaskemaskine med et tredje stativ. De bliver mere almindelige og er ikke længere eksklusive til avancerede modeller.

Nogle har flaskevaskstråler – som lader dig bruge høje genstande til dem. Bosch opvaskemaskiner har en tendens til at bruge en infolampe, der skinner på gulvet, når de kører – en praktisk ekstra, da de normalt er stille nok til, at du måske glemmer, at de kører ellers. Electrolux-modeller løfter faktisk bundstativet for dig for lettere aflæsning.

Derudover ser vi starten på tilsluttede opvaskemaskiner. De fleste større producenter har app-aktiverede modeller, der giver dig mulighed for at kontrollere fremskridt i din cyklus langt væk.

Indtil videre har man ikke set nogen opvaskemaskine med nok smarte funktioner, men med alt andet lige, så gør tilslutningsmuligheder og unikke ekstra en god bonus.

Test af plastkar type opvaskemaskine

Billigere modeller bruger plastkar. High-end modeller har rustfrit stål kar. Bemærk, at dette er anderledes end finishen. Du kan have et rustfrit stål udvendigt på en opvaskemaskine med et plastkar. Rustfri kar er lidt mere holdbar og energieffektiv, men karbadmaterialet påvirker ikke rengøringsydelsen.

Test af opvaskemaskine effektivitet

Apropos effektivitet, bruger Miljøstyrelsen sit EnergyStar-klassificeringssystem til at anbefale produkter, der sparer energi uden at gå på kompromis med funktioner eller funktionalitet. Du kan finde denne vurdering – såvel som en opvaskemaskines estimerede energiforbrug og pris pr. år – på det gule mærke foran på maskinen.

Tro det eller ej, de fleste moderne opvaskemaskiner får dig til at udføre lidt vedligeholdelsesarbejde af hensyn til en mere støjsvag ydelse. Årsagen til, at nogle gammeldags opvaskemaskiner var lige så høje som bortskaffelse, er, at de faktisk havde indbygget en madaffald. Du kan stadig finde modeller med disse automatiske madkværne, men de er sjældne.

Test af støjniveau på opvaskemaskiner

Næsten alle avancerede modeller bruger et netfilter som det ovenstående. Selv opvaskemaskiner med automatiske filtre er ikke så høje, som de plejede at være, men hvis du vil have en superstøjsvag maskine, skal du lejlighedsvis skylle netfilteret af. Se instruktionsmanualen for producentens anbefaling for at se, hvor ofte du har brug for at gøre dette. Vær ikke bekymret – at fjerne filteret, skylle det og sætte det tilbage er normalt højst fem minutters job.

Test af opvaskemaskine pris

Nu hvor du har en idé om, hvad der er derude, behøver du ikke gå på kompromis, hvis du handler efter en premium pris. Se efter en med alle funktioner, der lød tiltalende for dig. Vælg et par af dine yndlingsfunktioner, hvis du sigter i mellemområdet. Hvis du har brug for en budgetmaskine til billige penge, frygt ikke, da du kan stadig finde en kompetent rengøringsassistent. Du kan endda finde en med en dejlig blanding af indstillingr, der passer til forskellige lejligheder.

At vælge den rigtige opvaskemaskine kan i første omgang være skræmmende, men husk et prisklasse, og vælg derefter et par funktioner, du ønsker, og du vil hurtigt kunne indsnævre dine muligheder. Vores anmeldelser kan hjælpe dig med at vælge mellem dine finalister, og snart kan du sortere igennem rækker med lignende muligheder og find en opvaskemaskine, der passer perfekt til din families behov.

Test af typer af opvaskemaskiner

Dit valg om at købe en indbygget, bærbar eller bordplade opvaskemaskine afhænger meget af, størrelsen på dit hjem og størrelsen på din husstand. Hver model for opvaskemaskine har sine egne fordele og begrænsninger.

Når det kommer til pris, er de mest økonomiske bordplademodeller og nogle bærbare enheder. Bordplademodellerne er de mindste og er muligvis ikke tilstrækkelige for en stor familie, men hvis du lejer en lejlighed og har begrænset plads, kan det være den bedste mulighed for dig.

Priserne på indbyggede, avancerede bærbare modeller er påvirket af stil og funktioner. Hvis du giver afkald på de mange funktioner, kan du stadig finde mange økonomiske indbyggede og bærbare modeller. Hvis du lejer og planlægger at tage opvaskemaskinen med, hvis du flytter, foretrækkes en bærbar model frem for en indbygget model.

Overvejelser om energibesparelser

En opvaskemaskine, der stolt viser Energy Star-symbolet, eller som er certificeret af Consortium of Energy Efficiency, vil spare dig for energi sammenlignet med ikke-kvalificerede opvaskemaskine-modeller. Dagens opvaskemaskiner er blevet meget mere effektive at betjene, men cyklusser er blevet længere. Nogle opvaskemaskiner har lave vandfunktioner eller hurtige vaskemuligheder, hvilket er praktisk, hvis du bruger doseret vand. En anden energibesparelse er en forsinket startmulighed, hvis dit elforbrug beregnes på tidspunktet for brug. Du kan indstille opvaskemaskinen til at vaske senere, når energien er billigere.

Funktion til hård rens

Dette er bestemt en prioriteret funktion, hvis du ikke kan lide at skrabe, forvaske eller skylle dine tallerkener, inden du lægger dem i opvaskemaskinen. Denne funktion er installeret lige i enheden og eliminerer madrester og snavs under den indledende skyllecyklus, så den ikke svinger rundt om dine rene tallerkener under den sidste skylning. Nogle modeller har selvrensende filtre, mens andre har filtre, der skal fjernes og rengøres manuelt. Bekræft den type filtreringssystem, som opvaskemaskinen har, så du ved, hvad du kan forvente i forbindelse med vedligeholdelse.

Vaskecyklusser

De vigtigste opvaskecyklusser er let vask, regelmæssig vask, kraftig vask (gryder og pander) og økonomiindstillinger. Økonomisk cyklus vil lufttørre tallerkener, hvilket sparer på varmeelementets energiomkostninger. Forbedrede cyklusser som glas eller bestik, skylning, hurtig vask, grydeskrubbe og desinficerende vask er funktioner, du vil have, men forvent at betale mere. En opvaskemaskine i rustfrit stål er en smuk funktion, men forbedrer ikke vaskeydelsen – det er hovedsageligt en stilmulighed. En opvaskemaskine i rustfrit stål vil dog ikke ruste og være mere holdbar.

Ydeevne funktioner

Ydeevnen påvirkes af antallet af vaskeniveauer. Hvordan og hvor vandstrålerne fordeles under opvaskecyklussen. Et system med tre niveauer giver god vask og flere niveauer vil sikre endnu bedre dækning, men det kommer til en ekstra omkostning. En stille model er også en god mulighed, hvis dit soveværelse ligger ved siden af ​​køkkenet, og du kører opvaskemaskinen om natten. Opvaskemiddel og dispensere til skyllemiddel er normalt standardfunktioner og sikrer den rigtige mængde vaskemiddel, der er nødvendigt for at rengøre lasten. Elektroniske snavsfølere er helt sikkert rart at have. En børnesikring er vigtig, hvis du har små børn.

Stacking-funktion

Standardopvaskemaskiner har normalt to reoler med opvask, men nogle modeller har tre udvidelsesmuligheder og opvaskemaskinkapacitet. Særlige opvaskemaskinefunktioner kan også omfatte justerbare eller aftagelige hylder og stativer, der er bygget til at rumme høje glas eller bestik, mærkeligt formede og høje genstande eller konvertible stativer til multi-anvendelser. En lille lukket kurv til babyflasker og ringe fås også på nogle opvaskemaskine modeller.

Bestik- eller bestikbakker

Sølvtøjsbakkens placering er normalt et spørgsmål om præference og påvirker generelt ikke vaskeevnen. Du foretrækker måske en kompakt bakke, der sidder på bundstativet, og som let kan fjernes til på- og aflæsning af bestik. Andre foretrækker en model, der er fastgjort til indersiden af ​​opvaskemaskinens dør, hvilket kan tage mindre plads.

Hvordan installere du en opvaskemaskine?

Før du begynder at fjerne den gamle enhed, skal du læse producentens anvisninger til installation af opvaskemaskine. Den kan indeholde oplysninger, der er specifikke for dit nye apparat, såsom yderligere dele, der muligvis er nødvendige for modellen.

Frakobel den gamle opvaskemaskine

 • Sluk for strømmen til opvaskemaskinen ved afbryderen.
 • Sluk for vandforsyningen ved afspærringsventilen under vasken.
 • Brug en skruetrækker til at fjerne frontpanelet nær gulvet.
 • Frakobl de gamle ledningsforbindelser, der er placeret i klemkassen.
 • Frakobl den gamle vandforsyningsledning fra opvaskemaskinen ved hjælp af en justerbar skruenøgle.
 • Anbring en lav skål under tilslutningen for at opsamle vand, der lækker, efter at du har fjernet møtrikken.
 • Frakobl afløbsslangen fra opvaskemaskinen.
 • Fjern skruerne fra beslagene, der forankrer opvaskemaskinen til bunden af ​​bordpladen og til tilstødende skabe.
 • Anbring en dråbe eller et stykke pap på gulvet foran apparatet for at undgå at ødelægge gulvet.
 • Træk den gamle opvaskemaskine ud og flyt den fra området.
 • Tape det eksisterende elektriske kabel på gulvet, så det ikke forstyrres, når den nye opvaskemaskine flyttes på plads.

Forbered dig på den nye opvaskemaskine

Pak den nye opvaskemaskine ud nær installationsstedet. Opbevar ethvert pap – eller brug et andet underlag – for at beskytte dit gulv under installationsprojektet.

 • Vend den nye enhed på bagsiden for at få lettere adgang til elektriske forbindelser.
 • Fjern frontpanelet.
 • Fastgør 90-graders albuebeslag fra installationssættet på opvaskemaskinens vandventil i henhold til producentens anvisninger.

Installationssættet indeholder også en ny vandforsyningsventil.

 • Frakobl den gamle forsyningsledning fra lukkeventilen.
 • Før den nye forsyningsledning gennem hullet mellem vaskeskabet og placeringen af ​​opvaskemaskinen.
 • Fastgør den nye vandforsyningsledning midlertidigt til gulvet med tape for at forhindre bevægelse, når den nye opvaskemaskine skubbes på plads.
 • Fastgør den nye vandforsyningsledning til afspærringsventilen.

Arbejd nu med afløbsslangen til opvaskemaskinen.

 • Frakobl den gamle afløbsslange fra vaskehalerøret eller bortskaffelsesenheden.
 • Før den nye afløbsslange gennem hullet mellem vaskeskabet og opvaskemaskinen.
 • Fastgør den nye afløbsslange midlertidigt til gulvet.
 • Fastgør den nye afløbsslange til vaskehalerøret eller bortskaffelse.

Bemærk: Fastgør enhver slæk i afløbsslangen bag på vaskeskabet. Sørg for, at den buer højere end afløbsåbningen for at undgå tilbagevask fra vasken.

Forbind vand, afløb og elektriske ledninger

Vend opvaskemaskinen oprejst, og skub den ind i dens plads. Gå derefter på gulvet for at forbinde linjer til opvaskemaskinen.

 • Tilslut vandforsyningsledningen til 90 graders armatur, ved hjælp af en tang for at sikre en tæt pasform.
 • Tænd for vandforsyningen, kontroller for lækager, og stram forbindelserne om nødvendigt.
 • Tilslut afløbsslangen i henhold til producentens anvisninger.
 • Foretag de elektriske forbindelser ved hjælp af trådmøtrikker og følg installationsvejledningen.

Når vandforsyningen er tilsluttet, er afløb og strømledninger tilsluttet, tænd for strømmen ved afbryderen og kontroller opvaskemaskinens funktion, inden den sikres på plads.

 • Sørg for, at fronten på enheden flugter med kabinetets fronter.
 • Brug et niveau for at sikre, at apparatet er plant og lodret, så det dræner ordentligt.
 • Juster benene efter behov, og stram låsemøtrikkerne.
 • Bekræft placeringen af ​​opvaskemaskinen, og foretag de nødvendige justeringer.
 • Brug de medfølgende beslag til at fastgøre enheden på undersiden af ​​bordpladen og de tilstødende skabe.
 • Udskift frontadgangspanelet.

Test af hvordan rengøre du din opvaskemaskine korrekt

Ved du hvad der kunne bruge lidt rengøring? Din opvaskemaskine! Dette ofte overset apparat skal rengøres hver sjette måned. Lær hvordan du rengør en opvaskemaskine med eddike og bagepulver i den følgende trinvise vejledning. Du vil blive forbløffet over forskellen – din maskine ser helt ny ud, og den kører mere effektivt end nogensinde.

1. Saml dine forsyninger

Du skal bruge:

 • Varmt vand
 • Destilleret hvid eddike
 • Bagepulver
 • Tandstikker
 • Tandbørste
 • Mikrofiberklud
 • Gummihandsker

2. Fjern filter, redskabsholdere og opvaskemaskineholdere

For at komme ned i de snavsede revner og sprækker skal du fjerne stativer, redskabsholdere og filtrere (nogle filtre drejes simpelthen af, men andre kræver værktøj til at skrue dem af). Tag dem ud og læg dem i en blanding af varmt vand og 1 kop hvid destilleret eddike. Lad dem suge i mindst 30 minutter.

3. Fjern alt snavs

Nu hvor du har en klar synsfelt, skal du kontrollere, om der er dvælende snavs, der muligvis gemmer sig indeni. Tør sprøjtearmene og sidevæggene, især i hjørnerne øverst og nederst. Tjek opvaskemaskinens filter og dispenser, og se inde i alle de små huller og åbninger, hvor vand sprøjter ud. Hvis du ser madpartikler eller andet affald, der er anbragt i små sprækker som disse, skal du bruge en tandbørste og / eller tandstikker til at rense dem ud.

4. Kør opvaskemaskinen på et varmt vandcyklus med eddike

Fyld en sikker skål med 1 kop hvid eddike og læg den på bunden af ​​den tomme opvaskemaskine. Indstil opvaskemaskinen til at køre på et varmt vandcyklus. Eddike nedbryder de resterende madrester, fedt, sæbevand, rester og andet rester af snavs.

5. Kør endnu en kort vaskecyklus med bagepulver

Når den første cyklus slutter, skal du fjerne skålen og drys 1 kop bagepulver langs bunden af ​​opvaskemaskinen. Kør det på en kort cyklus. Bagepulver fjerner pletter og opfrisker opvaskemaskinen. Resultatet? En lys, mousserende opvaskemaskine, der lugter åh-så-ren.

6. Rengør døren til den udvendige opvaskemaskine

Tag et rengøringsmiddel, der er specielt formuleret til overfladen på din opvaskemaskine: Hvis det for eksempel er rustfrit stål, skal du kigge efter et rengøringsprodukt, der er lavet til rustfrit stål (universalrengøringsmidler kan efterlade en stribet finish eller endda ridse stål, så pas på).

En anden vej at gå? Opret en DIY-rengøringsmiddel. En grundlæggende blanding af opvaskemiddel, vand og hvid eddike gør et godt hjemmelavet rengøringsmiddel, der er sikkert for alle opvaskemaskineoverflader. Dyp en mikrofiberklud i dit sæbevand, pres det overskydende ud, og stryg derefter i retning af overfladens korn. Skyl din klud ud, og pas derefter over overfladen igen for at få et skinnende, fingeraftryksfrit finish. Sørg også for at tørre kontrolpanelet og håndtagene ned med din fugtige klud.

Nu hvor du ved, hvordan du rengør en opvaskemaskine, vil du se mange fordele. Maskinen lugter ikke kun bedre og ser friskere ud, men du finder ud af, at den faktisk er mere effektiv. Når alle rester er væk, kan sæbe og vand sprøjte gennem apparatet i fuld styrke og efterlader dig med renere tallerkener. Faktisk, når dine retter begynder at komme ud af opvaskemaskinen med gunk, der stadig er fastgjort til dem, er det et tegn på, at din opvaskemaskine sandsynligvis har brug for en dyb rengøring. Prøv at rengøre indersiden af ​​opvaskemaskinen en gang hver sjette måned, for at holde den kørende optimalt.

Brug opvaksemaskinens selvrensningsprogram

Bortset fra den seks måneders dybderensning, hvis din opvaskemaskine har en selvrensende desinficeringscyklus, skal du køre den månedligt. Desinficeringscyklussen kører varmere og længere end en almindelig opvaskecyklus og er i stand til at dræbe 99,9% af bakterier og madrester, som en standard vaskecyklus efterlader.

Opvaskemaskinens historie

Der er visse værktøjer, der er allestedsnærværende i erhvervskøkkener og køkkener i dag, og opvaskemaskiner er et af ​​dem. Med al den tilgængelige teknologi til slutbrugere er det relativt let at finde en enhed, der sparer plads, leverer en hurtig, dyb rengøring og gør det med bevidst energi- og vandforbrug. Men det var ikke altid tilfældet.

Opvaskemaskinen udviklede sig som alle ting ud fra en nysgerrighed og et ønske om at løse et problem. Den følgende blog vil afdække sin historie og vise, hvor langt den er kommet gennem årene.

I 1850 oprettede en mand ved navn Joel Houghton et patent på en enhed, der nu krediteres for at være oprindelsen til den amerikanske opvaskemaskine. Det var et håndsvinget træværktøj, der sprøjtede vand på fade, men var kendt for sin langsommelighed og ineffektivitet. Der var et andet patent oprettet i 1865 af L.A. Alexander, men den model viste sig også stort set at være ineffektiv.

Så hvem skabte det første funktionelle, praktiske design af opvaskemaskine?

Josephine Cochrane var velhavende Illinois-socialfødt af en familie af ingeniører. En ivrig entertainer, Cochrane, bemærkede, at hendes families fine porcelæn, der dateres tilbage til det 17. århundrede, flisede efter evig håndvask. Som et resultat besluttede hun i 1886 at komme med et design, der ville fjerne problemet. Hun målte alle sine porcelæn ud, for at holde opvasken på plads. Disse rum blev derefter sat i et træhjul, som hvilede i en kobberkedel fyldt med varmt vand. Med en krumtap eller aktivering af en lille motor ville hjulet dreje og sprøjte det varme vand på opvasken. Ordet om hendes design spredte sig hurtigt. Efter at have fået patent og gået i produktion besluttede hun at formelt debutere sin Cochrane opvaskemaskine på 1893 verdens udstilling i Chicago. Mens hun var der, vandt hun den højeste pris for sit designs holdbarhed, tilpasningsevne og mekaniske konstruktion. Snart købte restauranter og hoteller det op. Cochrane startede derefter Garis-Cochrane Manufacturing Company, som til sidst ville blive KitchenAid og senere Whirlpool.

Indtil hendes død i 1913 fortsatte Cochrane med at opdatere sine opvaskemaskine designs ved at tilføje centrifugalpumper, afløb, roterende vaskesystemer og andre funktioner, der er overført til moderne udstyr. Ved århundredskiftet arbejdede forskellige andre innovatorer og ingeniører for at skabe et mere effektivt opvaskesystem ved hjælp af stempler, opvaskemetoder og propeller, for at nævne nogle få. De begyndte også at bruge sprøjter med vand, en tidlig version af vandstråler, som er almindelige i opvaskemaskiner i dag.

Udfordringer som opvaskemaskinen stod overfor gennem årene

Kommercielle opvaskemaskiner er en af ​​de største energi- og vandforbrugere i huset. Vand var en kæmpe hindring i udviklingen af ​​opvaskemaskiner, og det er endda stadig et nøglespørgsmål for producenterne, når de designer nye modeller. Den store størrelse af tidlige opvaskemaskiner var også noget, som folk havde at gøre med, og producenterne fortsætter i dag med at strategisere, hvordan man maksimerer produktionen, mens man minimerer det fysiske fodaftryk. Introduktionen af ​​vaskemidler i midten af ​​1900’erne erstattede de fede sæber, der tidligere blev brugt til rengøring. Disse hjalp med at indlede et lettere, hurtigere og mere effektivt middel til opvask.

Funktioner moderne kommercielle opvaskemaskiner i dag

Siden Cochranes start for alle disse år siden, har producenter som Hobart og CMA for at nævne nogle få, skabt nye standarder for innovation og ekspertise i opvaskebranchen. Moderne kommercielle opvaskemaskiner er fyldt med funktioner og fordele, slank æstetik og vand samt energibesparende design takket være ventilationsløs teknologi, Energy Star-klassificeringer og mere. Det er også nemmere end nogensinde før at finde maskiner, der imødekommer en bred vifte af opvaskebehov, fra sarte glasvarer til tunge, snavsede gryder og pander og til alle forskellige fadvolumener. Maskiner i dag er også mere støjsvage i drift, mere konservativt rumlige, mens de bruger strenge sanitetselementer, som høje varmecyklusser, der sikrer den dybeste rengøring. Der er også flere størrelser og modeller at vælge imellem end nogensinde, herunder transportopvaskemaskiner, døropvaskmaskiner, undercounters og glasvaskemaskiner.

Når det kommer til opvaskemaskiner, er der mange forskellige parametre, som du skal tage højde for, når du vælger den bedste opvaskemaskine. Her på siden har vi samlet de 8 bedste opvaskemaskiner på markedet lige nu. Vi gennemgår dem alle og fortæller dig, hvad der gør dem særligt gode.

Der er mange opvaskemaskiner på markedet, og det kan være svært at finde den helt rigtige. Men fortvivl ikke – vi har gjort det hårde arbejde for dig. Vi har undersøgt de bedste opvaskemaskiner på markedet og fundet de bedste af dem.

Electrolux ESF5545LOW – Bedste miljøvenlige opvaskemaskine

Electrolux ESF5545LOW

 

Electrolux ESF5545LOW er en effektiv opvaskemaskine. Den har automatisk åbning efter afsluttet program, så du ikke behøver at slukke den manuelt. Den har også gummimåtte til glassene, hvilket giver en mild håndtering af glas.

Vaskene er ikke decideret dårligt, men blandt de mindst gode. Den har for eksempel udfordringer ved at klare indtørret grød, og nogle glas er stadigvæk snavsede, når programmet er færdigt. Derudover har resterne fordelt sig og sat sig fast andre steder. Lågens inderside er også beskidt.

Stor og rummelig

Den indvendige del i opvaskemaskinen gør, at du både kan få plads til stor opvaske og et stort antal glas. Desuden er der rigelige muligheder til placering af dybe tallerkener, hvilket er ret usædvanligt. Den lille hylde er nem at montere, og det er også nemt at hæve og sænke øverste trådkurv. Dens konstruktion er sublim. Det gode ved den er, at det er nemt at rense filteret, og at displayet viser tiden på programmet.

Lågens kvalitet opleves som noget skrøbelig. Hvis du trykker på siderne, kan den simpelthen ikke lukkes og i stedet bøjes den. Dette har med funktionen til automatisk åbning at gøre, så du skal trykke midtpå, men at den bøjer, giver et tvivlsomt billede. Når du så tager fat for at lukke, kommer den anden side nemt til at ramme knapperne ved en fejl.

Fordele:

 • Miljøvenlig
 • Simpel at bruge

Ulemper:

 • Totale vaskeevne
 • Problemer ved låg

Siemens SN45ZS05CS – Bedste smarte opvaskemaskine

Siemens SN45ZS05CS

 

Denne opvaskemaskine fra tager branchen til et nyt niveau. Den kan styres med WIFI og en app, har indvendigt lys og er udstyret med andre smarte funktioner. Kurvene kan justeres og der kommer medførende en praktisk vinglasholder, der sikrer at vin og champagneglas ikke vælter ved vask.

Opvaskemaskinen er ideel til dig, der ønsker fleksibilitet, smarte funktioner og sublim teknik. Modellen har endda et flot og enkelt rustfrit ståls design, der vil pynte de fleste hjem. Der er plads til 14 kuverter, hvilket giver rigeligt plads til alt fra service til gryder. Den store kapacitet gør også denne maskine egnet til større husholdninger.

Fordele:

 • Mulighed for at forbinde maskinen til HomeConnect, så den styres via en app
 • Udstyret med Zeolith tørring, der bedre absorberer fugt
 • Flere funktioner
 • Passer ekstra godt på fine glas

Bosch SMU24AW01S – Billigst i test opvaskemaskine

Bosch SMU24AW01S

 

Opvaskemaskinen Bosch SMU24AW01S er i energiklasse A + og har kapacitet til 12 kuverter. Den har et årligt energiforbrug på 290 kWh, hvilket er det samme som 1,0 kWh pr. Vask. Energiklassen er A +. Bosch SMU24AW01S har en tørreeffekt i klasse A og er dermed i den bedste tørringsklasse. Den gennemsnitlige opvaskemaskine har en kapacitet på 11 konvolutter, men modellerne med den laveste kapacitet har en kapacitet på 6 konvolutter, og den største har 13 konvolutter.

Fordele:

 • Brugervenlig
 • Billig

Ulemper:

 • Ingen moderne funktioner

Test af hvordan du vælger din nye opvaskemaskine

At købe en ny opvaskemaskine kan være skræmmende. Gå ind i enhver apparatbutik, og du vil se en masse modeller med nøjagtig samme højde og bredde med lignende rustfri overflader og tilsyneladende udskiftelige funktioner. Hvis du kan stole på den samme gamle opvaskemaskine i årevis, ville nogen af ​​dem være en opgradering. Hvordan vælger du?

Heldigvis har lignende overflader så drastiske forskelle fra mærke til mærke og endda model til model. Opvaskemaskiner er mere funktionsrige og smartere end nogensinde, så hvis du ved hvad du skal kigge efter, kan du sortere i rækken og finde den opvaskemaskine, der passer dig bedst.

De største faktorer at overveje ved køb af opvaskemaskine

At have et prisinterval i tankerne, hjælper dig med at begynde at indsnævre dine muligheder. Hvis du har et stramt budget, skal du ikke bekymre dig. Masser af dygtige opvaskemaskiner kan fås, især hvis du er villig til at forhandle. Vær også villig til at forhandle. Som med biler skal du kunne gå væk med store apparater til en del af deres børspris. Bortset fra pris er her de største faktorer, du skal overveje for at hjælpe dig med at indsnævre dine valg.

Rengøringskraft

Af de vigtigste faktorer vil budgetkunder være glade for at vide, at vi i vores test har fundet ringe sammenhæng mellem pris og ydelse.

Så den dårlige nyhed: Rengøringsydelse er svært at forudsige baseret på producent eller pris.

Den gode nyhed: Hvis rengøringsevne er dit primære problem, kan du finde det uden at bryde banken. Derudover har man endnu ikke testet en opvaskemaskine, der i det mindste er kompetent til rengøring. Hvis du skyller eller skraber dine tallerkener, inden du lægger dem i, kommer de sandsynligvis uplettede ud af din opvaskemaskine, uanset hvilken model du vælger. De bedre rengøringsmidler kræver simpelthen mindre arbejde fra din side og kan håndtere hårdere, fast på snavs.

Støjniveau

I modsætning til rengøringseffekt, korrelerer opvaskemaskinens støjvurdering ofte direkte med prisen. Hvis du vil have en hvisk-stille model, forvent at betale en præmie. Når det er sagt, er selv low-end-modeller betydeligt mere støjsvage end dine forældres gamle, migræneinducerende maskine.

Du kan let stå op til enhver opvaskemaskines lydvurdering. Vi angiver det i vores anmeldelser. Du kan også søge på modelnummeret online, finde producentens side for modellen og rulle ned til specifikationerne.

Tænk på placeringen af ​​din opvaskemaskine, og hvad disse lydkarakterer betyder for at afgøre, om en opgradering vil være det værd. Gammeldags opvaskemaskiner havde en tendens til at bedømme omkring 80 dB, hvilket betyder, at de var så høje som en bilmotor. Du kunne bestemt ikke have en samtale i det rum, hvor den kørte, og du kunne sandsynligvis stadig høre den i hele dit hus.

Forskellige støjniveauer

Low-end (50 decibel): Hvis du er i samme rum, mens disse opvaskemaskiner kører, skal du tale op. 50 dB handler om støjniveauet i en stille samtale. 50 dB er dog ikke højt nok til at vække et sovende barn i et soveværelse ovenpå. Faktisk, når du kommer til det næste rum, skal du næppe høre det. Hvis din opvaskemaskine fjernes, hvor din familie samles, behøver du sandsynligvis ikke betale mere for en mere støjsvag model.

Mellemniveau (Midt på 40 dB): Hvis din familie har en tendens til at tale i køkkenet, kan det være fornuftigt at betale for en mellemstor model og en lydvurdering i 40’erne. På dette niveau vil du stadig være i stand til at høre den på de højeste øjeblikke, når du er i samme rum, men du skal let kunne tale om det.

High-end (lave 40 dB’er og lavere): Hvis du er særlig følsom over for støj, kan du finde modeller, som du næppe kan høre, selv når du er i samme rum. Kryds til firecifrede priser, så finder du masser af modeller til 42 dB. Du kan endda finde opvaskemaskiner klassificeret i de høje 30’ere. På det niveau kan du næppe høre opvaskemaskinen, selvom du står lige ved siden af ​​den. Modellerne i de lave 40’ere vil stadig være hørbare i de højeste dele af deres cyklus, men kun hvis du lytter efter støj i samme rum.

Hastighed og cyklusser

De fleste opvaskemaskiner har tendens til at have en kombination af følgende cyklusmuligheder:

Normal: Standardcyklus for de fleste opvaskemaskiner. Beregnet til en fuld belastning af tallerkern med en almindelig mængde snavs. Energi- og lydvurderingerne (såvel som vores egne præstationsscorer) måles ved hjælp af denne cyklus.

Express: Renser let snavsede tallerkern eller mindre belastninger, når du har brug for en hurtig vending.

Auto: Gør fuld brug af opvaskemaskinens sensorer. Tilpasser cyklustiden til en blandet belastning baseret på hvor snavset tallerkenen er.

Andre funktioner

Tung: Til gryder og pander eller almindelige tallerkener med snavs.

Kina: Sænker vandtrykket for mere skrøbelige tallerkener som vinglas eller fint porcelæn.

Skyl: En hurtig måde at sprøjte dine tallerkener på.

Effektiv: Denne cyklus bruger mindre vand og energi. Med nogle opvaskemaskiner tager det lidt længere tid end normalt. Med andre er det beregnet til lettere snavsede tallerkener.

Nogle mærker kalder disse cyklusser noget lidt anderledes. For eksempel kunne “Heavy” kaldes “Pots & Pans” eller “Effektiv” kunne være “Energy Saver” eller “eWash”, men den centrale idé om hver af disse er den samme på tværs af mærker. Se brugsanvisningen til en opvaskemaskine (ofte tilgængelig online), for en oversigt over cyklusser og deres respektive tidsintervaller.

Sørg for, at de opvaskemaskiner, du overvejer, har de cyklusser, du ønsker. For eksempel, hvis du har en masse sammenkomster med vindrinkere, vil du have en med en “blid” eller “Kina” cyklus. Når det er sagt, skal du kigge efter muligheder, der effektivt gør det samme – sænke vandtrykket i dette tilfælde – inden du udelukker en opvaskemaskine for ikke at have den ønskede cyklus.

Test af typer af opvaskemaskiner

Når vi taler om muligheder, er det tid til at overveje, hvilke andre faktorer der er vigtige for dig, når du først ved hvad du leder efter.

De fleste opvaskemaskiner er 24 tommer brede og er beregnet til at blive fastgjort permanent under din køkkenbord. Hvis du leder efter en standard opvaskemaskine, er det hvad du har brug for.

Men hvis du har mindre plads til at arbejde med, kan du finde kompakte 18-tommer brede opvaskemaskiner fra de fleste producenter. Du kan endda finde bærbare opvaskemaskiner på hjul eller specialopvaskemaskiner, som du kan bygge i en skuffe eller placere på din bordplade. Se efter dem, hvis du har strenge pladsbegrænsninger eller bare vil have noget unikt. Ellers tilbyder den 24-tommers indbyggede det meste udvalg af mærker, funktioner og priser.

Stil og finish

Typisk vil opvaskemaskinens ydre være hvidt, sort eller rustfrit stål – standardtrioen til alle store apparater. Forvent en prisbump, hvis du vælger rustfri, men den er nu tilgængelig på modeller i alle prisniveauer.

Nogle producenter tilbyder en unik finish. For eksempel har LG sort rustfri. Se efter disse, hvis du er træt af rustfrit, men ikke vil have noget som hvidt eller sort.

Udover finishen er formen på håndtaget sammen med typen og placeringen af ​​kontrolpanelet, normalt de eneste andre forskelle på ydersiden af ​​opvaskemaskiner. Håndtag kan være subtile håndtag, kvadratiske eller afrundede.

Kontrolpaneler bruger enten fysiske knapper eller digitale berøringselementer. Digitale kontroller er funktionelt de samme som knapper, men mindre omfangsrige. Se efter en tidsvisning på kontrolpanelet. Skønner den tid til afslutning, når du vælger cyklusser og muligheder? Forbliver den tændt, når opvaskemaskinen kører? Dette varierer fra model til model, så tjek omhyggeligt.

Kontrolpanelet vil enten være på forsiden af ​​opvaskemaskinen eller skjult på overlæben. Sidstnævnte kaldes et “fuldt integreret” kontrolpanel, og disse modeller har tendens til at være dyrere. Som du kunne forvente, er touchkontroller dyrere end fysiske knapper. Hvis du ikke er ligeglad med denne æstetik, skal du kigge efter et frontpanel med knapper for at hjælpe med at holde prisen nede på en ellers funktionsrig opvaskemaskine.

Kapacitet og pladsudnyttelse

På trods af at alle standardopvaskemaskiner er 24 tommer brede, varierer kapaciteten fra model til model. High-end opvaskemaskiner har mindre plads mellem tænderne, så du kan få plads til flere tallerkener. De har også en tendens til at have flere stråler for at hjælpe vandet med at nå ind i disse mindre rum. Hvis du har større tallerkener, udligner avancerede opvaskemaskiner normalt de mindre rum med foldbare tænder, så du stadig kan passe til dine gryder og pander.

Producenter angiver normalt en opvaskemaskines kapacitet på deres websteder. Du bemærker, at det er angivet med hensyn til antallet af stedindstillinger, det kan passe.De fleste opvaskemaskiner i fuld størrelse har mellem 12 og 16 pladsindstillinger. Tag dog ikke dette nummer for givet. Kig ind i opvaskemaskinen, mens du handler. Kan du hæve og sænke det øverste stativ? Er det let at gøre, eller er det en smerte?

Hvor mange tallerkener en opvaskemaskine angiveligt kan passe, er ikke så vigtigt som hvor behagelig du er med stativerne, og hvis du kan finde et godt sted til de tallerkener du vasker mest. Opvaskemaskinens instruktionsmanual viser anbefalede påfyldningsmønstre, hvis du har brug for hjælp til at forestille dig, hvordan du bruger rummet.

Tørreevne

Ligesom vaskeevne, varierer tørreydelse ikke direkte med prisen, og du vil ikke være i stand til at bestemme denne kvalitet alene, mens du handler. Kontroller, om opvaskemaskinen har muligheder for ekstra tørring, men selv det fører måske ikke til de perfekte resultater, du leder efter. Hvis tørre tallerkener er vigtige for dig, kan vores produktanmeldelser hjælpe dig med at pege i den rigtige retning.

Muligheder

Meget mere end med cyklusser varierer de muligheder, du kan føje til en cyklus, meget fra opvaskemaskine til opvaskemaskine. Ud over at tilføje tørretid, lader nogle opvaskemaskiner dig bare vaske det øverste eller nederste stativ. Andre giver dig mulighed for at tilføje damp til rengøringen eller justere skyllevandets temperatur.

Hvis du vil have lidt ekstra plads, eller hvis du er særlig interesseret i sølvtøj, skal du kigge efter en opvaskemaskine med et tredje stativ. De bliver mere almindelige og er ikke længere eksklusive til avancerede modeller.

Nogle har flaskevaskstråler – som lader dig bruge høje genstande til dem. Bosch opvaskemaskiner har en tendens til at bruge en infolampe, der skinner på gulvet, når de kører – en praktisk ekstra, da de normalt er stille nok til, at du måske glemmer, at de kører ellers. Electrolux-modeller løfter faktisk bundstativet for dig for lettere aflæsning.

Derudover ser vi starten på tilsluttede opvaskemaskiner. De fleste større producenter har app-aktiverede modeller, der giver dig mulighed for at kontrollere fremskridt i din cyklus langt væk.

Indtil videre har man ikke set nogen opvaskemaskine med nok smarte funktioner, men med alt andet lige, så gør tilslutningsmuligheder og unikke ekstra en god bonus.

Test af plastkar type opvaskemaskine

Billigere modeller bruger plastkar. High-end modeller har rustfrit stål kar. Bemærk, at dette er anderledes end finishen. Du kan have et rustfrit stål udvendigt på en opvaskemaskine med et plastkar. Rustfri kar er lidt mere holdbar og energieffektiv, men karbadmaterialet påvirker ikke rengøringsydelsen.

Test af opvaskemaskine effektivitet

Apropos effektivitet, bruger Miljøstyrelsen sit EnergyStar-klassificeringssystem til at anbefale produkter, der sparer energi uden at gå på kompromis med funktioner eller funktionalitet. Du kan finde denne vurdering – såvel som en opvaskemaskines estimerede energiforbrug og pris pr. år – på det gule mærke foran på maskinen.

Tro det eller ej, de fleste moderne opvaskemaskiner får dig til at udføre lidt vedligeholdelsesarbejde af hensyn til en mere støjsvag ydelse. Årsagen til, at nogle gammeldags opvaskemaskiner var lige så høje som bortskaffelse, er, at de faktisk havde indbygget en madaffald. Du kan stadig finde modeller med disse automatiske madkværne, men de er sjældne.

Test af støjniveau på opvaskemaskiner

Næsten alle avancerede modeller bruger et netfilter som det ovenstående. Selv opvaskemaskiner med automatiske filtre er ikke så høje, som de plejede at være, men hvis du vil have en superstøjsvag maskine, skal du lejlighedsvis skylle netfilteret af. Se instruktionsmanualen for producentens anbefaling for at se, hvor ofte du har brug for at gøre dette. Vær ikke bekymret – at fjerne filteret, skylle det og sætte det tilbage er normalt højst fem minutters job.

Test af opvaskemaskine pris

Nu hvor du har en idé om, hvad der er derude, behøver du ikke gå på kompromis, hvis du handler efter en premium pris. Se efter en med alle funktioner, der lød tiltalende for dig. Vælg et par af dine yndlingsfunktioner, hvis du sigter i mellemområdet. Hvis du har brug for en budgetmaskine til billige penge, frygt ikke, da du kan stadig finde en kompetent rengøringsassistent. Du kan endda finde en med en dejlig blanding af indstillingr, der passer til forskellige lejligheder.

At vælge den rigtige opvaskemaskine kan i første omgang være skræmmende, men husk et prisklasse, og vælg derefter et par funktioner, du ønsker, og du vil hurtigt kunne indsnævre dine muligheder. Vores anmeldelser kan hjælpe dig med at vælge mellem dine finalister, og snart kan du sortere igennem rækker med lignende muligheder og find en opvaskemaskine, der passer perfekt til din families behov.

Test af typer af opvaskemaskiner

Dit valg om at købe en indbygget, bærbar eller bordplade opvaskemaskine afhænger meget af, størrelsen på dit hjem og størrelsen på din husstand. Hver model for opvaskemaskine har sine egne fordele og begrænsninger.

Når det kommer til pris, er de mest økonomiske bordplademodeller og nogle bærbare enheder. Bordplademodellerne er de mindste og er muligvis ikke tilstrækkelige for en stor familie, men hvis du lejer en lejlighed og har begrænset plads, kan det være den bedste mulighed for dig.

Priserne på indbyggede, avancerede bærbare modeller er påvirket af stil og funktioner. Hvis du giver afkald på de mange funktioner, kan du stadig finde mange økonomiske indbyggede og bærbare modeller. Hvis du lejer og planlægger at tage opvaskemaskinen med, hvis du flytter, foretrækkes en bærbar model frem for en indbygget model.

Overvejelser om energibesparelser

En opvaskemaskine, der stolt viser Energy Star-symbolet, eller som er certificeret af Consortium of Energy Efficiency, vil spare dig for energi sammenlignet med ikke-kvalificerede opvaskemaskine-modeller. Dagens opvaskemaskiner er blevet meget mere effektive at betjene, men cyklusser er blevet længere. Nogle opvaskemaskiner har lave vandfunktioner eller hurtige vaskemuligheder, hvilket er praktisk, hvis du bruger doseret vand. En anden energibesparelse er en forsinket startmulighed, hvis dit elforbrug beregnes på tidspunktet for brug. Du kan indstille opvaskemaskinen til at vaske senere, når energien er billigere.

Funktion til hård rens

Dette er bestemt en prioriteret funktion, hvis du ikke kan lide at skrabe, forvaske eller skylle dine tallerkener, inden du lægger dem i opvaskemaskinen. Denne funktion er installeret lige i enheden og eliminerer madrester og snavs under den indledende skyllecyklus, så den ikke svinger rundt om dine rene tallerkener under den sidste skylning. Nogle modeller har selvrensende filtre, mens andre har filtre, der skal fjernes og rengøres manuelt. Bekræft den type filtreringssystem, som opvaskemaskinen har, så du ved, hvad du kan forvente i forbindelse med vedligeholdelse.

Vaskecyklusser

De vigtigste opvaskecyklusser er let vask, regelmæssig vask, kraftig vask (gryder og pander) og økonomiindstillinger. Økonomisk cyklus vil lufttørre tallerkener, hvilket sparer på varmeelementets energiomkostninger. Forbedrede cyklusser som glas eller bestik, skylning, hurtig vask, grydeskrubbe og desinficerende vask er funktioner, du vil have, men forvent at betale mere. En opvaskemaskine i rustfrit stål er en smuk funktion, men forbedrer ikke vaskeydelsen – det er hovedsageligt en stilmulighed. En opvaskemaskine i rustfrit stål vil dog ikke ruste og være mere holdbar.

Ydeevne funktioner

Ydeevnen påvirkes af antallet af vaskeniveauer. Hvordan og hvor vandstrålerne fordeles under opvaskecyklussen. Et system med tre niveauer giver god vask og flere niveauer vil sikre endnu bedre dækning, men det kommer til en ekstra omkostning. En stille model er også en god mulighed, hvis dit soveværelse ligger ved siden af ​​køkkenet, og du kører opvaskemaskinen om natten. Opvaskemiddel og dispensere til skyllemiddel er normalt standardfunktioner og sikrer den rigtige mængde vaskemiddel, der er nødvendigt for at rengøre lasten. Elektroniske snavsfølere er helt sikkert rart at have. En børnesikring er vigtig, hvis du har små børn.

Stacking-funktion

Standardopvaskemaskiner har normalt to reoler med opvask, men nogle modeller har tre udvidelsesmuligheder og opvaskemaskinkapacitet. Særlige opvaskemaskinefunktioner kan også omfatte justerbare eller aftagelige hylder og stativer, der er bygget til at rumme høje glas eller bestik, mærkeligt formede og høje genstande eller konvertible stativer til multi-anvendelser. En lille lukket kurv til babyflasker og ringe fås også på nogle opvaskemaskine modeller.

Bestik- eller bestikbakker

Sølvtøjsbakkens placering er normalt et spørgsmål om præference og påvirker generelt ikke vaskeevnen. Du foretrækker måske en kompakt bakke, der sidder på bundstativet, og som let kan fjernes til på- og aflæsning af bestik. Andre foretrækker en model, der er fastgjort til indersiden af ​​opvaskemaskinens dør, hvilket kan tage mindre plads.

Hvordan installere du en opvaskemaskine?

Før du begynder at fjerne den gamle enhed, skal du læse producentens anvisninger til installation af opvaskemaskine. Den kan indeholde oplysninger, der er specifikke for dit nye apparat, såsom yderligere dele, der muligvis er nødvendige for modellen.

Frakobel den gamle opvaskemaskine

 • Sluk for strømmen til opvaskemaskinen ved afbryderen.
 • Sluk for vandforsyningen ved afspærringsventilen under vasken.
 • Brug en skruetrækker til at fjerne frontpanelet nær gulvet.
 • Frakobl de gamle ledningsforbindelser, der er placeret i klemkassen.
 • Frakobl den gamle vandforsyningsledning fra opvaskemaskinen ved hjælp af en justerbar skruenøgle.
 • Anbring en lav skål under tilslutningen for at opsamle vand, der lækker, efter at du har fjernet møtrikken.
 • Frakobl afløbsslangen fra opvaskemaskinen.
 • Fjern skruerne fra beslagene, der forankrer opvaskemaskinen til bunden af ​​bordpladen og til tilstødende skabe.
 • Anbring en dråbe eller et stykke pap på gulvet foran apparatet for at undgå at ødelægge gulvet.
 • Træk den gamle opvaskemaskine ud og flyt den fra området.
 • Tape det eksisterende elektriske kabel på gulvet, så det ikke forstyrres, når den nye opvaskemaskine flyttes på plads.

Forbered dig på den nye opvaskemaskine

Pak den nye opvaskemaskine ud nær installationsstedet. Opbevar ethvert pap – eller brug et andet underlag – for at beskytte dit gulv under installationsprojektet.

 • Vend den nye enhed på bagsiden for at få lettere adgang til elektriske forbindelser.
 • Fjern frontpanelet.
 • Fastgør 90-graders albuebeslag fra installationssættet på opvaskemaskinens vandventil i henhold til producentens anvisninger.

Installationssættet indeholder også en ny vandforsyningsventil.

 • Frakobl den gamle forsyningsledning fra lukkeventilen.
 • Før den nye forsyningsledning gennem hullet mellem vaskeskabet og placeringen af ​​opvaskemaskinen.
 • Fastgør den nye vandforsyningsledning midlertidigt til gulvet med tape for at forhindre bevægelse, når den nye opvaskemaskine skubbes på plads.
 • Fastgør den nye vandforsyningsledning til afspærringsventilen.

Arbejd nu med afløbsslangen til opvaskemaskinen.

 • Frakobl den gamle afløbsslange fra vaskehalerøret eller bortskaffelsesenheden.
 • Før den nye afløbsslange gennem hullet mellem vaskeskabet og opvaskemaskinen.
 • Fastgør den nye afløbsslange midlertidigt til gulvet.
 • Fastgør den nye afløbsslange til vaskehalerøret eller bortskaffelse.

Bemærk: Fastgør enhver slæk i afløbsslangen bag på vaskeskabet. Sørg for, at den buer højere end afløbsåbningen for at undgå tilbagevask fra vasken.

Forbind vand, afløb og elektriske ledninger

Vend opvaskemaskinen oprejst, og skub den ind i dens plads. Gå derefter på gulvet for at forbinde linjer til opvaskemaskinen.

 • Tilslut vandforsyningsledningen til 90 graders armatur, ved hjælp af en tang for at sikre en tæt pasform.
 • Tænd for vandforsyningen, kontroller for lækager, og stram forbindelserne om nødvendigt.
 • Tilslut afløbsslangen i henhold til producentens anvisninger.
 • Foretag de elektriske forbindelser ved hjælp af trådmøtrikker og følg installationsvejledningen.

Når vandforsyningen er tilsluttet, er afløb og strømledninger tilsluttet, tænd for strømmen ved afbryderen og kontroller opvaskemaskinens funktion, inden den sikres på plads.

 • Sørg for, at fronten på enheden flugter med kabinetets fronter.
 • Brug et niveau for at sikre, at apparatet er plant og lodret, så det dræner ordentligt.
 • Juster benene efter behov, og stram låsemøtrikkerne.
 • Bekræft placeringen af ​​opvaskemaskinen, og foretag de nødvendige justeringer.
 • Brug de medfølgende beslag til at fastgøre enheden på undersiden af ​​bordpladen og de tilstødende skabe.
 • Udskift frontadgangspanelet.

Test af hvordan rengøre du din opvaskemaskine korrekt

Ved du hvad der kunne bruge lidt rengøring? Din opvaskemaskine! Dette ofte overset apparat skal rengøres hver sjette måned. Lær hvordan du rengør en opvaskemaskine med eddike og bagepulver i den følgende trinvise vejledning. Du vil blive forbløffet over forskellen – din maskine ser helt ny ud, og den kører mere effektivt end nogensinde.

1. Saml dine forsyninger

Du skal bruge:

 • Varmt vand
 • Destilleret hvid eddike
 • Bagepulver
 • Tandstikker
 • Tandbørste
 • Mikrofiberklud
 • Gummihandsker

2. Fjern filter, redskabsholdere og opvaskemaskineholdere

For at komme ned i de snavsede revner og sprækker skal du fjerne stativer, redskabsholdere og filtrere (nogle filtre drejes simpelthen af, men andre kræver værktøj til at skrue dem af). Tag dem ud og læg dem i en blanding af varmt vand og 1 kop hvid destilleret eddike. Lad dem suge i mindst 30 minutter.

3. Fjern alt snavs

Nu hvor du har en klar synsfelt, skal du kontrollere, om der er dvælende snavs, der muligvis gemmer sig indeni. Tør sprøjtearmene og sidevæggene, især i hjørnerne øverst og nederst. Tjek opvaskemaskinens filter og dispenser, og se inde i alle de små huller og åbninger, hvor vand sprøjter ud. Hvis du ser madpartikler eller andet affald, der er anbragt i små sprækker som disse, skal du bruge en tandbørste og / eller tandstikker til at rense dem ud.

4. Kør opvaskemaskinen på et varmt vandcyklus med eddike

Fyld en sikker skål med 1 kop hvid eddike og læg den på bunden af ​​den tomme opvaskemaskine. Indstil opvaskemaskinen til at køre på et varmt vandcyklus. Eddike nedbryder de resterende madrester, fedt, sæbevand, rester og andet rester af snavs.

5. Kør endnu en kort vaskecyklus med bagepulver

Når den første cyklus slutter, skal du fjerne skålen og drys 1 kop bagepulver langs bunden af ​​opvaskemaskinen. Kør det på en kort cyklus. Bagepulver fjerner pletter og opfrisker opvaskemaskinen. Resultatet? En lys, mousserende opvaskemaskine, der lugter åh-så-ren.

6. Rengør døren til den udvendige opvaskemaskine

Tag et rengøringsmiddel, der er specielt formuleret til overfladen på din opvaskemaskine: Hvis det for eksempel er rustfrit stål, skal du kigge efter et rengøringsprodukt, der er lavet til rustfrit stål (universalrengøringsmidler kan efterlade en stribet finish eller endda ridse stål, så pas på).

En anden vej at gå? Opret en DIY-rengøringsmiddel. En grundlæggende blanding af opvaskemiddel, vand og hvid eddike gør et godt hjemmelavet rengøringsmiddel, der er sikkert for alle opvaskemaskineoverflader. Dyp en mikrofiberklud i dit sæbevand, pres det overskydende ud, og stryg derefter i retning af overfladens korn. Skyl din klud ud, og pas derefter over overfladen igen for at få et skinnende, fingeraftryksfrit finish. Sørg også for at tørre kontrolpanelet og håndtagene ned med din fugtige klud.

Nu hvor du ved, hvordan du rengør en opvaskemaskine, vil du se mange fordele. Maskinen lugter ikke kun bedre og ser friskere ud, men du finder ud af, at den faktisk er mere effektiv. Når alle rester er væk, kan sæbe og vand sprøjte gennem apparatet i fuld styrke og efterlader dig med renere tallerkener. Faktisk, når dine retter begynder at komme ud af opvaskemaskinen med gunk, der stadig er fastgjort til dem, er det et tegn på, at din opvaskemaskine sandsynligvis har brug for en dyb rengøring. Prøv at rengøre indersiden af ​​opvaskemaskinen en gang hver sjette måned, for at holde den kørende optimalt.

Brug opvaksemaskinens selvrensningsprogram

Bortset fra den seks måneders dybderensning, hvis din opvaskemaskine har en selvrensende desinficeringscyklus, skal du køre den månedligt. Desinficeringscyklussen kører varmere og længere end en almindelig opvaskecyklus og er i stand til at dræbe 99,9% af bakterier og madrester, som en standard vaskecyklus efterlader.

Opvaskemaskinens historie

Der er visse værktøjer, der er allestedsnærværende i erhvervskøkkener og køkkener i dag, og opvaskemaskiner er et af ​​dem. Med al den tilgængelige teknologi til slutbrugere er det relativt let at finde en enhed, der sparer plads, leverer en hurtig, dyb rengøring og gør det med bevidst energi- og vandforbrug. Men det var ikke altid tilfældet.

Opvaskemaskinen udviklede sig som alle ting ud fra en nysgerrighed og et ønske om at løse et problem. Den følgende blog vil afdække sin historie og vise, hvor langt den er kommet gennem årene.

I 1850 oprettede en mand ved navn Joel Houghton et patent på en enhed, der nu krediteres for at være oprindelsen til den amerikanske opvaskemaskine. Det var et håndsvinget træværktøj, der sprøjtede vand på fade, men var kendt for sin langsommelighed og ineffektivitet. Der var et andet patent oprettet i 1865 af L.A. Alexander, men den model viste sig også stort set at være ineffektiv.

Så hvem skabte det første funktionelle, praktiske design af opvaskemaskine?

Josephine Cochrane var velhavende Illinois-socialfødt af en familie af ingeniører. En ivrig entertainer, Cochrane, bemærkede, at hendes families fine porcelæn, der dateres tilbage til det 17. århundrede, flisede efter evig håndvask. Som et resultat besluttede hun i 1886 at komme med et design, der ville fjerne problemet. Hun målte alle sine porcelæn ud, for at holde opvasken på plads. Disse rum blev derefter sat i et træhjul, som hvilede i en kobberkedel fyldt med varmt vand. Med en krumtap eller aktivering af en lille motor ville hjulet dreje og sprøjte det varme vand på opvasken. Ordet om hendes design spredte sig hurtigt. Efter at have fået patent og gået i produktion besluttede hun at formelt debutere sin Cochrane opvaskemaskine på 1893 verdens udstilling i Chicago. Mens hun var der, vandt hun den højeste pris for sit designs holdbarhed, tilpasningsevne og mekaniske konstruktion. Snart købte restauranter og hoteller det op. Cochrane startede derefter Garis-Cochrane Manufacturing Company, som til sidst ville blive KitchenAid og senere Whirlpool.

Indtil hendes død i 1913 fortsatte Cochrane med at opdatere sine opvaskemaskine designs ved at tilføje centrifugalpumper, afløb, roterende vaskesystemer og andre funktioner, der er overført til moderne udstyr. Ved århundredskiftet arbejdede forskellige andre innovatorer og ingeniører for at skabe et mere effektivt opvaskesystem ved hjælp af stempler, opvaskemetoder og propeller, for at nævne nogle få. De begyndte også at bruge sprøjter med vand, en tidlig version af vandstråler, som er almindelige i opvaskemaskiner i dag.

Udfordringer som opvaskemaskinen stod overfor gennem årene

Kommercielle opvaskemaskiner er en af ​​de største energi- og vandforbrugere i huset. Vand var en kæmpe hindring i udviklingen af ​​opvaskemaskiner, og det er endda stadig et nøglespørgsmål for producenterne, når de designer nye modeller. Den store størrelse af tidlige opvaskemaskiner var også noget, som folk havde at gøre med, og producenterne fortsætter i dag med at strategisere, hvordan man maksimerer produktionen, mens man minimerer det fysiske fodaftryk. Introduktionen af ​​vaskemidler i midten af ​​1900’erne erstattede de fede sæber, der tidligere blev brugt til rengøring. Disse hjalp med at indlede et lettere, hurtigere og mere effektivt middel til opvask.

Funktioner moderne kommercielle opvaskemaskiner i dag

Siden Cochranes start for alle disse år siden, har producenter som Hobart og CMA for at nævne nogle få, skabt nye standarder for innovation og ekspertise i opvaskebranchen. Moderne kommercielle opvaskemaskiner er fyldt med funktioner og fordele, slank æstetik og vand samt energibesparende design takket være ventilationsløs teknologi, Energy Star-klassificeringer og mere. Det er også nemmere end nogensinde før at finde maskiner, der imødekommer en bred vifte af opvaskebehov, fra sarte glasvarer til tunge, snavsede gryder og pander og til alle forskellige fadvolumener. Maskiner i dag er også mere støjsvage i drift, mere konservativt rumlige, mens de bruger strenge sanitetselementer, som høje varmecyklusser, der sikrer den dybeste rengøring. Der er også flere størrelser og modeller at vælge imellem end nogensinde, herunder transportopvaskemaskiner, døropvaskmaskiner, undercounters og glasvaskemaskiner.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

AEG FFB41600ZW

 

 

Med en imponerende A+ til energieffektivitet og en række praktiske funktioner, kan du stole på FFB41600ZW fritstående opvaskemaskine fra AEG, til at tage sig af opvasken fra nu af uden at være en byrde for dine energiregninger. Denne smarte opvaskemaskine bruger avancerede sensorer til at registrere belastningens snavsniveauer og justerer programvarighed, temperatur og vandforbrug i overensstemmelse hermed. På denne måde får dine tallerkener en skræddersyet cyklus, der giver perfekte resultater uden at spilde energi og vand.

Glasbeskyttelse

Den øverste kurv er udstyret med AEGs SoftSpikes, der holder og beskytter skrøbelige kopper, for at forhindre dem i at falde på hinanden og muligvis knække. Forsink din vask i op til 24 timer i henhold til din rutine. Du skal blot tilføje vaskemiddel, vælge det program, du har brug for sammen med den tid, du ønsker, at cyklussen skal begynde, og lad maskinen udføre resten af ​​arbejdet for dig. AEG’s innovative AirDry-teknologi gør det muligt at tørre dine tallerkener naturligt, ved automatisk at åbne døren med 10 cm under tørringscyklussen, hvilket sparer energi og hjælper med at afkøle bestik og service.

Fordele:

 • Energivenlig
 • Selvjusterende
 • Glasbeskyttende

Ulemper:

 • Begrænset plads

Bosch Fuldintegreret Opvaskemaskine

 
 

 

Denne integrerede opvaskemaskine leverede perfekte tørreresultater på grund af Zeolith-teknologien, der skubber 3D-luft gennem det indvendige af opvaskemaskinen. Det har mange indstillinger, så den er ideel til mellemstore til store familier. Den har otte forskellige vaskeprogrammer, og den er designet til at hviskes stille under kørsel, hvilket er perfekt til køkken/opholdsstue i åbent plan.

Simple programmer

Under adskillige tests fungerede det ganske godt, da de fleste tallerkener kom rene og helt tørre ud. Det fungerede især godt under de normale tests. Under de intensive test kæmpede den med den brændte pastasauce. Den havde dog forholdsvis lave forbrugsniveauer, og scorede fulde karakterer for  de økonomiske test. Kontrollen er enkel at bruge, selvom knapperne ikke er så intuitive som andre, da der skulle bruges lidt kraft til at trykke på nogle knapper.

Fordele:

 • Simple programmer
 • Brugervenlig

Ulemper:

 • Ingen intensprogrammer
 • Hårde knapper

Asko opvaskemaskine DBI8237S

 

 

Dette er en super opvaskemaskine, der giver funktioner man har brug for og plus ekstra. Den har stor kapacitet, hvilket giver meget plads, og du skal ikke stå med mange opvaske i hånden efter at gæsterne er smuttet. Med denne får du også to store træk-ud kurve, der giver masser af plads til glas og gryder. Opvaskemaskinen har 7 programmer inklusiv et lille program til hurtigere opvask, når opvasken ikke er særlig fyldt. Du kan gøre brug dennes 15-minutters hurtigprogram, som udføre opgaven godt og hurtigt.

Funktion til ekstra rensning

Den kan også klare gryder og bestik, som er ekstra snavsede og svære at få rene. Så skal du bare bruge PowerZone, som er et ekstra stærk område ved bestikkurven, som giver ekstra kraft, hvilket gør dit bestik og dine gryder ordentlig rene.

Samtidig med at være stærk, er denne opvaskemaskine også meget lydløs, samtidig med at den også er miljøvenlig med sin energimærke A+++.

En god blanding af det hele

Dette er en opvaskemaskine, der klarer opgaven til perfektion. Den er god til dem, der ønsker vasket service og gryder med det samme, da den både besidder et hurtigprogram og program til stor kapacitet.

Sammenlignet med andre opvaskemaskiner, får du her en model med en stor kapacitet, samtidig med at du også opnår en effektiv rengøring. Dernæst har den også energimærke A+++, som gør den ekstra sparsom for miljøet.

Fordele:

 • Stilrent og lækkert design
 • Miljøvenlig og el- og vandbesparende
 • Ekstra kraftfuld til meget beskidt service
 • Stor kapacitet
 • Hurtigprogram

Bosch Series 4 opvaskemaskine SMU46KW07S

 


Bosch SMU46CI01S er kendetegnet ved et lavt energiforbrug og også gode opvaskeprogrammer til daglige behov. Maskinen har en kapacitet på 12 kuverter og er derfor passende til mellemstore husstande på 4-5 personer. Modellen har forskellige sensorer, der sørger for, at den ikke bruger ressourcer unødigt.

Det er en af årsagerne til, at det har modtaget A ++ i energimærke. Fronten har et slankt design i rustfrit stål og giver dig et overblik over det intuitive kontrolpanel, hvor de forskellige opvaskeprogrammer og muligheder er fremragende med piktogrammer. En rigtig smart detalje i denne opvaskemaskine er det specielle program der er til at fjerne fedt og kalkaflejringer i maskinen. Bemærk, at modellen også har en vandtop for at beskytte mod mulig vandskade, og at opvaskemaskinen leveres uden en topplade, da den er til integration / underkonstruktion.

 Fleksibel indretning

Selve kurvesystemet er den velkendte VarioFlex, og du kan justere den øverste kurv i flere forskellige højder. Ved at justere højden på den øverste kurv, kan du således justere opvaskemaskinen afhængigt af, om du vil have plads til høje vinglas i den øverste kurv eller for eksempel større plader i den nederste kurv. Du har også gode muligheder for at give plads til gryder. Ved hjælp af doseringsassistenten sikres en jævn fordeling af vaskemidlet, så du er garanteret et optimalt resultat ved hver vask. Derudover er den udstyret med elektroniske indikatorer for behovet for salt og skyllemiddel, så du kan sikre, at den fungerer optimalt i mange runder. Derudover har maskinen mekanisk børnesikkerhed på døren og elektronisk børnesikkerhed på panelet.

 Moderne funktioner

Den har i alt 6 forskellige programmer i flere forskellige temperaturer, og derudover har du mulighed for at vælge 3 forskellige muligheder. Særligt bemærkelsesværdigt blandt valgmulighederne er VarioSpeed, som sikrer, at vask er hurtigere, men på bekostning af højere energiforbrug. Perfekt, hvis du vil gå hurtigt. Det er dog ikke kun vask, som maskinen kan håndtere, da den også er i stand til at rengøre sig selv ved at fjerne fedt og kalkaflejringer. Dette skyldes, at den styres af et automatisk program. Bemærk, at maskinen også har en timer, så start af programmet kan forsinkes til et tidspunkt, der passer dig, så disken ikke behøver at blive i maskinen for længe.

Bosch SMU46CI01S er blevet evalueret i energiklasse og tørreeffekt, hvorefter den har fået en vurdering baseret på hvor godt den har klaret sig. Opvaskemaskinen har modtaget A ++ i energiklasse, hvilket placerer den blandt de næstmest energivennlige modeller på markedet.

Fordele:

 • Stor kapacitet
 • Støjsvag

Miele G7150SCVi

 

 

Brug din fritid på de ting, du nyder, og lad Miele G7150 SCVi fuldt integreret opvaskemaskine håndtere opvasken. Denne moderne, pålidelige opvaskemaskine er 60 cm bred og renser svarende til 14 placeringsindstillinger – det er ideelt til mellemstore til store familier. Du har en række programmer til at håndtere forskellige typer, en mulighed for at reducere vasketiderne med 50% eller intensivere vasken for særligt stædige problemer. Døren åbnes automatisk i slutningen af ​​cyklussen, så alt kan være tørt og klar til at gå tilbage i skabet. Denne opvaskemaskine er også stille, kun på 43 dB.

Unikke vaskefunktioner

Der er større fleksibilitet til bestik og endda små genstande såsom espressokrus med den nye 3D Multiflex-bakke. Højdejusterbare positioner giver dig mulighed for at passe i større bestik eller porcelæn, og den sideværts justering giver dig mulighed for at placere større genstande i kurven nedenfor. Montér enhver form eller størrelse i opvaskemaskinen uden besvær, da de nye Flexline kurve giver utrolig fleksibilitet ved pålægning og optimal rengøring. FlexCare glas- og kopholdere sikrer det perfekte greb til de mest sarte glasvarer og porcelæn.

Når tiden er afgørende, tager det kun 58 minutter – hvilket betyder, at du kan få en hurtig opvask uden at gå på kompromis med ydelsen. Spar penge og hjælp med at beskytte miljøet med ultra lavt vand- og energiforbrug takket være den nye EcoPower vandstrømningsteknologi. Der kræves kun 6 liter ferskvand, så du kan køre mindre belastninger med mindre. Døren åbnes automatisk i slutningen af ​​cyklussen, så overskydende fugt spredes, hvilket resulterer i, at der ikke efterlades kondens på dine tallerkener. Det betyder, at selv svært at tørre genstande som f.eks. plast kommer tørre og pletfri ud.

Ekstra programmer

Denne maskine tilbyder specialprogrammer til håndtering af alt fra sarte glasvarer til de mest stædig ristede tallerkener. Du kan reducere cyklustiderne med 50% med Express-indstillingen, mens IntenzeZone forstærker rengøringseffekten i den nederste kurv for stærkt snavsede tallerkener.

Med kun et støjniveau på 44 dB er opvaskemaskinen ekstremt lydløs. Ideel til åben planløsning, og du ved knap nok, at den er tændt. Brug funktionen Extra Quiet og reducer støj yderligere – ned til 38 dB, hvilket er meget nyttigt til at køre natten over. Nyd ro i sindet og problemfri opvask i de kommende år. Denne opvaskemaskine testes svarende til 10.000 timer – det er 5 vaske om ugen i 20 år. Derudover garanterer vandbeskyttelsessystemet oversvømmelse i maskinens levetid.

Fordele:

 • Mange funktioner
 • Støjsvag
 • Kvalitet