Lysterapilampe Test 2024 → De 10 Bedste Lysterapilamper

den bedste lysterapilampe

BedstTest.dk Anbefaler

2024

bedsttest badge 5a
Den er let at betjene
Den kan bruges uanset tid og sted
Den leveres med 100% tilfredshedsgaranti
Designet er let, smart og praktisk
Den leveres til dig indenfor 1-3 dage
den bedste lysterapilampe

Har du det bedst, når kalenderen siger lange sommernætter, lyse dage og masser af sol? Og har du det med at blive meget påvirket, når vejret skifter til kortere dage, slåregn og kulde? Så er du langt fra den eneste dansker, der har det sådan. Mange danskere har det bedst, og er også i det bedste humør, når kalenderen siger sommer og sol. Det er derfor ikke usædvanligt at blive ramt af vinterdepression, da det er hårdt at komme igennem det danske efterår og vinter.

Men hvad kan du så gøre, når efterårs- og vintervejret rammer? Jo, her kan du med fordel benytte dig af en lysterapilampe eller en dagslyslampe, som de også kaldes. Denne type af lampe er skabt til at kunne lette symptomerne på blandt andet vinterdepressioner eller mennesker, der har svært ved at sove. Hvorfor lysterapi egentligt virker, er der stadig meget tvivl om, men ifølge flere undersøgelser står det klart, at helt op mod 85% af dem, der lider af vinterdepression eller søvnbesvær generelt, reagerer positivt på lysterapi og dermed kan mærke en klar forskel.

Det er et område, der får stadig mere opmærksomhed, og hvor udbuddet af produkter dermed stiger. Vil du derfor gerne finde den bedste lysterapilampe, kan det være svært at finde ud af, hvilken der er den bedste for netop dig.

For at finde en lysterapilampe bedst i test har vi gransket markedet fuldstændigt og fundet frem til et udvalg af dagslyslamper, som har fået positive tilbagemeldinger og vundet diverse tests. Kun de bedste er kommet med i vores test, så du har det bedste udgangspunkt for at finde en lysterapilampe, der er god for dig.

Hvorfor vi har valgt de produkter ud, som vi har, kan du læse mere om herunder, hvor vi gennemgår dem i dybden.

Premium Nordic-wellness JKS60 lysterapilampe – Bedst i test

Premium Nordic-wellness lysterapilampe - JKS60

Nordic Wellness JKS60 lysterapilampen tilbyder en unik løsning for dem, der tilbringer meget tid indendørs og dermed mangler sollysets gavnlige stråler. Denne avancerede lysterapilampe simulerer solens lys, hjælper med at kompensere for mangel på dagslys, og fremmer dermed velvære ved at levere en lysintensitet på 10.000 lux. Den er designet til at efterligne den naturlige belysning på en let overskyet formiddag, hvilket er særligt vigtigt for nordboere, der arbejder indendørs og derfor sjældent udsættes for tilstrækkeligt dagslys.

Effektiv Anvendelse

Brugen af JKS60 lysterapilampen anbefales især om morgenen for optimal effekt. Ved at sidde foran lampen dagligt, i omkring 30 minutter over en periode på 1-2 uger, kan brugerne opleve en mærkbar forskel i deres generelle velbefindende. Det er ikke nødvendigt at stirre direkte ind i lyset konstant; brugerne kan fortsætte med deres morgenrutiner, såsom at arbejde ved computeren eller læse, så længe de sikrer sig, at de jævnligt kigger ind i lyset.

Den Premium Nordic Wellness JKS60 lysterapilampe repræsenterer dermed ikke blot et produkt, men en livsstilsændring, der lover at bringe lys og energi ind i brugernes liv, især i de udfordrende vintermåneder.

VibeLight’s Lysterapilampe

VibeLight lysterapilampe

VibeLight’s Lysterapilampe er den perfekte løsning til at bekæmpe vinterens mørke og få mere energi i hverdagen! Med sin kraftfulde lysstyrke på op til 10.000 LUX, kan du opleve lyset ved solopgang – selv på en mørk og trist dag.

Med denne lysterapilampe kan du forbedre dit humør, mindske træthed og øge din energi, så du kan få mere ud af din dag. Lampen er udstyret med en lækker touchbetjening, hvor du nemt kan indstille lysstyrken på fem forskellige niveauer og justere farvetemperaturen trinløst mellem klart hvidt lys til varmt lys.

VibeLight’s Lysterapilampe er nem at bruge, og den kan stå både horisontalt og vertikalt. Lampen er kompakt og let, hvilket gør den nem at transportere og opbevare. Der medfølger også et USB-C kabel og strømforsyning, så du kan bruge lampen overalt, hvor der er strøm.

Med den automatiske timerfunktion kan du indstille lampen til at slukke efter 15, 30, 45 eller 60 minutter, og lampen har også en funktion til automatisk sluk, så den ikke bruger unødig strøm.

VibeLight’s Lysterapilampe er den ideelle løsning til at bekæmpe vinterens mørke og forbedre dit humør og energi. Giv dig selv en behagelig morgen og start dagen på den rigtige måde med VibeLight’s Lysterapilampe!

Nordic-wellness JKS40 lysterapilampe

Nordic-wellness lysterapilampe-JKS40

Nordic-wellness præsenterer den innovative JKS40 lysterapilampe, en revolution inden for bekæmpelse af lysmangel og vinterdepression. Denne lysterapilampe er designet til at simulere solens stråler og kompensere for manglen på dagslys, især i de mørke vintermåneder. Med en intensitet på 10.000 lux fra en afstand af 10-30 cm, tilbyder denne lysterapilampe en effektiv løsning på problemer relateret til lysmangel.

Effektivitet og Anvendelse

Lysterapilampen JKS40 er ikke blot en almindelig lampe; den er en vital investering for dem, der tilbringer størstedelen af deres tid indendørs. Den anbefales særligt til personer, der lider af vinterdepression eller ønsker at forebygge denne tilstand. For at opnå den fulde effekt af lysterapilampen, anbefales det at sidde i lyset om morgenen i ca. 30 minutter dagligt over en periode på 1-2 uger. Det bemærkelsesværdige ved denne lysterapilampe er fleksibiliteten; du behøver ikke at sidde stille, men kan fortsætte med dine daglige aktiviteter, så længe du er inden for den anbefalede afstand og kigger ind i lyset et par gange hvert minut.

Overkommelig og tilgængelig løsning for at opretholde en god livskvalitet året rundt.

Denne lysterapilampe er mere end et middel til at modvirke mørket; den er en kilde til fornyet energi og positivitet i de kolde måneder. Med JKS40 lysterapilampen fra Nordic-wellness får du en effektiv løsning på vinterdepression og en måde at genopfinde dit indendørs miljø på, så det føles som en solrig dag, hver dag.

Lumie Lightbox Vitamin L lysterapilampe

Lumie - Vitamin L

I en verden, hvor dagslys er en sjældenhed i de lange vintermåneder, kommer Lumie Lightbox Vitamin L lysterapilampe som en redning for mange. Denne slanke, bærbare lysterapilampe er ikke kun designet til at løfte humøret og forbedre energiniveauet; den er en trofast følgesvend i kampen mod vintertristhed og vinterdepression. Med sin evne til at afgive 10.000 lux, simulerer Vitamin L effektivt den naturlige solstråling, som mange af os savner i de mørke måneder.

Vitamin L er skabt til at være en del af dit daglige liv, uanset om du er hjemme, på arbejde, eller på farten. Den fylder næsten ingenting og kan bruges i både høj- og tværformat, hvilket gør den til den perfekte ledsager på skrivebordet eller på rejsen. Det er anbefalet at bruge lysterapilampen i 30 minutter dagligt for at oplade dine batterier og bekæmpe symptomer på vinterdepression, såsom træthed, overspisning, samt mangel på energi og motivation.

Designet af lampen er ikke kun funktionelt men også æstetisk tiltalende. Med sin store skærm og riflet lampeskærm afgiver den et blødt og behageligt lys, der bidrager til en mere behagelig lysterapiterapi session. Vitamin L’s energieffektive og UV-frie LED-lys sikrer, at du får den nødvendige dosis lys uden skadelige UV-stråler.

Med et så omfattende sæt funktioner er Lumie Lightbox Vitamin L mere end bare en lysterapilampe; det er et værktøj til at forbedre dit generelle velbefindende og bringe lidt mere lys ind i din hverdag.

Lumie – Task – Ny innovativ og elegant lampe til skrivebordet

Lumie - Task (Sage Green)

Lumie Task repræsenterer det ypperste inden for moderne lysterapilamper, designet til at transformere din arbejdsstation med både funktionalitet og æstetik. Denne innovative lampe kombinerer stil med videnskab, designet til at forbedre dit velbefindende og produktivitet gennem brugen af avanceret lys teknologi.

Funktionalitet Møder Design

Lumie Task er ikke blot en lysterapilampe; den er en stilfuld tilføjelse til ethvert skrivebord, uanset om det er i et moderne kontormiljø eller i et mere klassisk indrettet rum. Med sit krystalklare lys og justerbare lysstyrke tilpasser Lumie Task sig nemt til enhver arbejdssituation, hvilket gør den ideel til en bred vifte af professionelle og studerende, der søger at forblive fokuserede og energiske gennem hele dagen.

Teknologi for Øget Velvære

Udstyret med fuldspektret LED lys, der nøje efterligner naturligt dagslys, understøtter Lumie Task ikke kun synet, men bidrager også til at reducere risikoen for øjenanstrengelse. Denne lysterapilampe kan udsende en lysstyrke på op til 10.000 lux, hvilket har vist sig effektivt til at lindre symptomer på vintertristhed og forbedre søvnkvaliteten. Dette gør Lumie Task til en essentiel enhed for alle, der tilbringer lange timer indendørs, ved at tilføre et vitalelement af dagslys til deres daglige rutine.

En Naturlig Tilgang til Produktivitet

Gennem sin avancerede teknologi simulerer Lumie Task effektivt solens lys, hvilket kan have en positiv effekt på kroppens naturlige rytmer. Dette bidrager til en forøgelse af årvågenhed og energi, samtidig med at det booster humøret – essentielle faktorer for at opretholde høj produktivitet og velvære gennem arbejdsdagen. Desuden, med sit ergonomiske design, tilbyder Lumie Task fleksibilitet i positionering, hvilket gør det muligt at dirigere lyset præcis hvor det er nødvendigt, hvad enten det er direkte på arbejdsområdet eller mod brugerens ansigt for maksimal effekt.

Med en farvegengivelse på over CRI95 sikrer Lumie Task, at farver ses nøjagtigt som de er, hvilket er en afgørende funktion for designere, ingeniører og alle, der arbejder med farvekritiske opgaver. Farven sage green tilføjer et roligt og jordnært element til dit arbejdsområde, hvilket yderligere fremmer en atmosfære af ro og koncentration.

Beurer Mini sollys lampe

BEURER TL30 Lysterapi lampe

Beurer laver mange forskellige lysterapilamper og har således også lavet en i en miniversion for dem, der ikke nødvendigvis benytter den fast derhjemme eller fast på kontoret. Den fylder det samme som en tablet, og kan derfor nemt være i tasken. Den koster heller ikke særligt meget og er derfor et oplagt valg, hvis du har brug for en lysterapilampe, du kan tage med dig over det hele.

Mindre i størrelse

Selvom det er en minilampe, skinner den ikke mindre kraftigt. Den har nemlig et lys på 10.000 lux, uanset om du bruger den på sengebordet om morgenen, i bussen på vej hjem eller på skrivebordet på kontoret.

Med et areal på 20 x 12 centimeter, kan den benyttes på en afstand på 10-20 centimeter, hvis du gerne vil have mest muligt ud af den. Er det nemmere for dig at benytte den, mens den er lodret eller hænger, er dette også muligt, da den kommer med en justerbar stand.

For at beskytte den bedst muligt under transport, har den også en fin og diskret transportpose.

Den er naturligvis medicinsk godkendt.

Beurer lysterapilampe – TL40

Beurer TL40 Brightlight

Beurer er ikke til at komme udenom, når det gælder terapilamper. De er specialister i at lave dem og fortjener derfor også endnu en plads i vores test. Modellen her er også meget hjælpsom, når det kommer til behandling og forebyggelse af vinterdepression, eller hvis du generelt bare føler dig meget træt og energiforladt om vinteren.

Modellen fungerer nøjagtigt som solens stråler og dagslyset, bare uden UV-stråler, da den med smart teknologi forsøger at simulere sollys. Har du derfor brug for mere dagslys, end hvad vejret udenfor kan give dig, er det oplagt at kigge nærmere på Beurer TL40.

Brugervenlig terapilampe

Generelt set er det en meget brugervenlig terapilampe, da den både kan benyttes på skrivebordet på kontoret takket være sin størrelse, men også kan benyttes ved morgenbordet, i hyggehjørnet eller på sengebordet for den sags skyld.

Den er nem at tænde og slukke, da den kun har en enkelt knap at forholde sig til. Nemmere og mere enkelt bliver det ikke.

Det er en medicinsk godkendt terapilampe og har derfor en effekt på humøret hos de fleste. Den bør benyttes et sted mellem 30 og 60 minutter hver dag, for at du får den optimale effekt ud af den.

Den er både fri for flimmer og UV-stråler, og er derfor meget behagelig at bruge.

Beurer TL50 lysterapilampe (bedst i test)

Beurer Brightlight TL 50

 

En lyslampe, der både er rigtig god, men hvor man også får meget for prisen, er Beurer TL50. Det er en medicinsk godkendt lysterapilampe med et flimmerfrit lys med en lux-værdi på 10.000. Derudover er den med LED-teknologi, hvilket tilsammen giver den en hurtig opstart samt en klar belysning.

Effektiv lysterapilampe

Beurer TL50 er en meget populær lysterapilampe blandt danskerne og er da også ganske nem at flytte rundt på med sine 0,59 kg, ligesom den med sit lysareal på 25 centimeter giver en god og bred belysning. Den er desuden UV-fri og udført i et meget minimalistisk og moderne design, hvilket gør den egnet til fast at stå i stuen eller på kontoret. Den kommer desuden med hele tre års garanti.

Lampen er meget nem at tænde og slukke og har et behageligt lys, som ikke blænder eller generer, hvis du samtidig ønsker at arbejde eller læse i en bog.

Lumie Brazil terapilampe

lumie brazil lysterapilampe

 

Skarpt efterfulgt af Beurer kommer terapilampen fra Lumie Brazil, der tilbage i 2018 blev testvinder i depressionsforeningens test. Det er en lækker lampe med et indbydende og blødt lys, som giver dig associationer til at sidde i sydens sol. Den giver 10.000 lux på 35 cm. afstand, hvilket giver dig mulighed for at få noget ud af lampen, uden du behøver have den placeret helt oppe i ansigtet.

Lumie Brazil har desuden en flade på 50×30 cm med lys, hvilket er så stor en flade, at der er plads til at sidde to foran den på samme tid. Takket være designet som en konkav, bliver effekten koncentreret og kommer derfor ikke til at generere andre i nærheden.

God til lysterapi derhjemme

Selvom den sagtens ville kunne medbringes på kontoret, er det lidt af en kleppert at have med i tasken, da den vejer 3 kilo. Den er derfor bedst egnet til hjemmebrug, medmindre du ønsker at investere i en fast til kontoret og en til derhjemme. Det gode ved dens størrelse er også, at du kan placere den i et hyggehjørne, uden det gør noget for resten af indretningen, da du ikke behøver sidde helt tæt på den for at få noget ud af dens lys.

Alt i alt en virkelig god lyslampe.

Philips lysterapilampe – Wake up Light

Philips Wake up light HF3510-01

 

Philips er også rigtig dygtige, når det kommer til lysterapi og har således også lavet denne model, som vi ikke kunne komme udenom i vores lysterapilamper bedst i test. Den er således også rigtig god til forebyggelse og behandling af tristhed, depression og træthed under vinteren, da den efterligner solens lys. Vi anbefaler at bruge den i 20-30 minutter hver dag i løbet af vinteren, hvis du har tendens til depression eller et lavt energiniveau.

For ved blot at bruge den i 20-30 minutter hver dag, vil du hurtigt opleve, at du får mere og mere overskud og kan komme igennem vinteren uden at være alt for påvirket. Det kan du trygt stole på, da den er blevet klinisk testet, og det derfor kan dokumenteres, at lampen er med til at forhøje energiniveauet hos den, der benytter sig af den.

Rigtig flot design

Philips laver som regel produkter i rigtig god kvalitet, hvilket heller ikke er nogen undtagelse med denne. Derfor er det også en lysterapilampe i den høje ende af skalaen, når det kommer til prisen. Men, til gengæld får man også en lampe med et stilfuldt design og et moderne udtryk. Den kan derfor sagtens stå i dit hjem uden at skæmme resten af indretningen.

Mister du derfor energi om vinteren, kan du benytte dig af Philips lysterapi til at sparke energien ind ad døren igen.

Brug den som vækkeur

Det smarte ved denne model er desuden også, at den er fremstillet til at kunne benyttes som vækkeur. Den er lavet med en simulator af en solopgang, hvorfor lyset gradvist øges i løbet af 30 minutter. Det gør det muligt for kroppen gradvist at vænne sig til lyset, hvilket giver en noget blidere opvågning. Den har desuden fem opvågningslyde, som også øges i takt med lyset.

Det er så god en lysterapilampe, at selv den britiske avis, The Independent, har omtalt den som et godt vækkeur og terapilampe.

Hvad er lysterapi?

Lysterapi, også kendt som lysbehandling, er en behandlingsform, der involverer eksponering for dagslyssimulerende lys, typisk ved hjælp af specielle lyskasser. Formålet med lysterapi er at efterligne naturligt sollys, hvilket kan være særligt nyttigt i de mørkere måneder, hvor dagslys er begrænset. Denne form for terapi har vist sig effektiv i behandlingen af sæsonbetinget affektiv lidelse (SAD), en form for depression, der opstår på et specifikt tidspunkt af året, typisk i vintermånederne.

Hvad er lysterapi godt for?

Lysterapi er ikke kun effektiv til behandling af SAD, men er også blevet brugt til at tackle andre typer af lidelser, såsom visse søvnforstyrrelser, jetlag og nogle typer af depression, der ikke er sæsonbetinget. Ved at eksponere en person for en høj intensitet af lys, der simulerer naturligt sollys, kan kroppens biologiske ur nulstilles. Det bidrager til bedre regulering af melatoninproduktionen, et hormon, der spiller en central rolle i søvncykler. Desuden kan lysterapi forbedre humøret ved at øge produktionen af serotonin, et neurotransmitter, der er kendt for at bidrage til følelsen af velvære og lykke.

Anvendelse af lysterapi

Når man anvender lysterapi, er det vigtigt at overveje varigheden af hver session. Generelt anbefales det, at man starter med daglige sessioner på omkring 20-30 minutter. Dette kan dog variere afhængigt af den enkeltes behov og den specifikke lyskasses intensitet. Det er afgørende at konsultere en sundhedsprofessionel for at fastlægge den mest passende varighed og frekvens, der passer til den enkeltes helbredstilstand.

I denne sammenhæng kan det være interessant at overveje, hvordan moderne teknologi, såsom højtryksrensere, kan anvendes i forskellige sammenhænge for at forbedre vores daglige liv. Ligesom højtryksrensere effektivt renser og fornyer overflader ved at fjerne snavs og alger, kan lysterapi “rense” vores humør og forbedre vores mentale velbefindende ved at bekæmpe effekterne af SAD og andre lidelser.

Det er væsentligt at inkludere lysterapi som en del af en integreret tilgang til velvære, hvor man også overvejer fysisk aktivitet, ernæring, og mental sundhed. Ligesom brugen af en højtryksrenser kan være et vigtigt værktøj i vedligeholdelsen af hjemmet, kan lysterapi være et værdifuldt værktøj i vedligeholdelsen af vores mentale sundhed. Ved korrekt anvendelse og under vejledning af en professionel kan lysterapi være en kraftfuld metode til at forbedre livskvaliteten for dem, der lider af sæsonbetingede eller andre typer af affektive lidelser.

Hvordan virker lysterapi?

Lysterapi er noget forholdsvist nyt og virker ved at skabe et kraftigt blåt eller hvidt lys, som minder om at sidde udenfor på en forårs- eller sommerdag. Grunden til at lysterapi er i fremgang er, at det ifølge undersøgelser viser sig at have en effekt på vores humør på samme måde som sollys og dagslys generelt har det. Dagslys er nemlig vigtigt for vores søvn og ikke mindst vores humør.

For at forstå hvordan den helt konkret virker, er det nødvendigt at forklare, hvad der sker, når vi er ude i solen: når solen rammer vores øjne, når vi går, ligger og står, producerer kroppen nogle stoffer, som har en positiv indvirkning på vores humør. Det gør os gladere og får os til at sove bedre om natten. Får vi ikke nok dagslys i en længere periode, bliver det svært at sove, hvilket giver et uoplagt og dårligt humør.

Lysterapi virker derfor ved, at det går ind og erstatter det dagslys, der mangler om vinteren med et kunstigt lys, der får kroppen til at producere både søvn- og lysthormoner. Det kan derfor godt betale sig for dig at købe en lysterapilampe, hvis du generelt oplever træthed og dårligt humør om vinteren. Den halve time hver dag kan gøre en kæmpe forskel for dig.

Lysterapi har en positiv effekt mod:

 • Vinterdepression
 • Vintertræthed
 • Forstyrrelser i søvnrytmen
 • Uoplagthed

Der er ikke UV-stråler i en lysterapilampe, hvilket gør den helt sikker og behagelig at bruge. Det eneste du skal gøre, er at arbejde imens eller læne dig tilbage med en god bog og bare nyde, hvordan det har en positiv effekt på din krop.

Hvad er lux?

Lux er det, man måler lysstyrke i. Det vil derfor sige, at jo højere en lux en terapilampe har, jo kraftigere lysstyrke har den. Det er meget almindeligt for lysterapilamper at give et lys på 10.000 lux ved en afstand på 10-30 centimeter. Det er den mest optimale lysstyrke, da det har den bedst mulige effekt på søvn- og lysthormoner.

Du kan også sætte lampen længere væk, men effekten skal være på minimum 2500 lux for at få en effekt ud af det. Derfor er det også vigtigt at vide, hvor mange lux en terapilampe giver ved en given afstand, så du kan købe den efter, hvor du har mulighed for at stille den.

Generelt for terapilamper er, at jo dyrere en lampe, jo højere en effekt har den også ved længere afstand. Nogle lamper kan derfor også give en effekt på 10.000 lux selv ved 50 centimeters afstand.

En lysterapilampe giver naturligvis ikke helt samme kraftige lys som solen, da denne giver et sted mellem 50.000 – 100.000 lux på en skyfri sommerdag. Men, det betyder også, at du kan bruge den så meget, du gerne vil i løbet af en dag, uden det skader dig.

En terapilampe er med hvidt fuldspektret lys uden UV-stråler og infrarødt lys, så du ikke bliver brun eller producerer ekstra D-vitamin. Det er udelukkende til stimuleringen af de stoffer i hjernen, der gør dig gladere og mere naturligt træt.

Hvordan bruger man en lyslampe?

Det er meget ligetil at bruge en lysterapilampe. For det kræver ikke mere, end at du stiller den foran dig på et bord, tænder lampen og ser ligeud – du skal ikke kigge ind i lampen. Ser du derfor fjernsyn eller arbejder ved en computer, er det oplagt at bruge lampen imens. Det gør du blot, indtil behandlingen er færdig, eller du ikke længere har mulighed for at sidde der.

Det er meget simpelt, men du kan også gøre nogle små ting for at optimere behandlingen:

 • Tjekke op på om afstanden er rigtig
 • Bruge den rette mængde af tid hver gang
 • Benytte den i den rette højde

Hvor længe du skal sidde foran lampen kommer helt an på, hvor kraftig den er og ikke mindst, i hvilken afstand du sætter den. Du kan læse på lampen eller i indlægssedlen, hvordan den benyttes korrekt, og hvordan du får mest muligt udbytte af den. For står den længere væk end anbefalet, skal du bruge den i længere tid.

Hvor langt væk du sætter den fra dig og dit ansigt afhænger naturligvis også af, hvad du synes er det mest behagelige. For bliver det for skarpt for dig med 20 centimeter, skal du naturligvis ikke sætte den så tæt på dig – så forlænger du blot behandlingstiden.

I forhold til højden er det bedst, hvis lyset fra lampen kommer oppefra og ned. Hvis det er muligt, bør du derfor placere terapilampen, så dele eller hele af lampen er over øjenhøjde. Grunden til det er, at øjet har flere receptorer overfor sollys, der kommer oppefra, hvilket giver rigtig god mening i forhold til, at sollys kommer oppefra.

Når du følger disse guidelines, bør du hurtigt kunne mærke en effekt. Det kommer naturligvis ikke fra den ene dag til den anden – forvent at bruge nogle uger med daglig behandling inden du kan mærke en effekt af det.

Søg gerne læge inden behandling med dagslyslampe

Inden du diagnosticerer dig selv med vinterdepression, som er årsagen til, at mange benytter sig af en dagslyslampe, bør du kontakte din egen læge først. For selvom du måske ikke har det så godt om vinteren, behøver det ikke at betyde, at du har en vinterdepression. Det kan sagtens være andre ting, der forårsager det, som kræver en læges faglige vurdering.

Når det så er sagt, kan du naturligvis stadig bruge lysterapilampen til at få det bedre i vintermånederne eller for at undgå at blive for træt eller uoplagt. For du vil sagtens kunne bruge den som en daggryssimulator for at snyde kroppen til at tro, at det er tidligere lyst end normalt. Her kan du med fordel bruge lampen fra Philips, som har indbygget vækkeur med både lys og lyde. Det giver dig et bedre velbefindende, da lys generelt er en god kilde til energi og glæde.

Sådan kommer du godt gennem vinteren

Nogle elsker vinter men for langt de fleste er det en årstid, der bare skal overstås. Julen hjælper en smule på den mørke tid, men når først nytåret er skudt ind, byder januar på mørke, kulde og ganske lidt dagslys, som kan få selv de mest glade mennesker til at blive sure og tvære. For at undgå det er der sammen med en lysterapilampe nogle tips, du med fordel kan bruge:

 1. Kom ud, når det er muligt. Når du kommer hjem fra arbejde, bør du trodse kulden og gå en tur, inden det bliver mørkt, ligesom du også med fordel kan nyde frokosten udenfor.
 2. Følg en fast døgnrytme hver dag. Stå op om morgenen, som du plejer, og sov om natten. Det sikrer, at du får mest muligt ud af dagslyset selv i weekender.
 3. Sørg for at få godt med motion. Det bedste er at tage cyklen ud i det fri eller at løbe en tur, så du kommer ud i dagslyset. Det giver en meget bedre effekt end fitnesscentret.
 4. Lav nogle ting, du godt kan lide. Se en god film, læs en spændende bog eller mal et billede, hvis det er det, du finder ro og afslapning ved. Alt imens kan du med fordel bruge en terapilampe.
 5. Tag varmt tøj på og sæt dig ud i en stol, når solen skinner. Det er dejligt at mærke solen på kinderne, men derudover får du også en god portion dagslys, ligesom du også får tanket op på D-vitaminerne.

Ved at ændre på nogle få ting i dine vaner, kan du komme mange af udfordringerne ved vinteren til livs. Selvom du har travlt, og dagligdagen byder på fritidsaktiviteter for børnene, madpakker, aftensmad og meget mere, gør det meget for dit helbred og dit velvære, at du kommer udenfor og bare nyder at være. Du får mulighed for at geare helt ned, så du ikke stresser og mister overskuddet – og det er med til at forhindre en vinterdepression eller uoplagthed.

Mangel på D-vitamin eller vinterdepression?

Grunden til denne overskrift er, at man meget nemt kan komme til at forveksle vinterdepression med mangel på D-vitamin og omvendt. For begge dele har de samme symptomer, men er på ingen måde det samme. D-vitamin er meget vigtigt for kroppens funktion og er især en mangelvare for mennesker i Norden, fordi efteråret og vinteren er så blæsende, overskyet og mørke.

Mangler kroppen D-vitamin, giver det meget de samme symptomer som en vinterdepression: træthed og manglende energi. Det er derfor vigtigt lige at gå til lægen, hvis du oplever udtalt træthed og manglende energi om vinteren, så det kan blive gjort klart, hvad det egentligt er, du fejler.

D-vitamin har ingen påvirkning på vinterdepression, da et studie tilbage i 2014 fastlagde, at det ikke hjælper på en vinterdepression at give D-vitamin. Der var ingen forskel på symptomerne. Vinterdepression bør derfor behandles med lysterapi og ikke med tilskud af D-vitamin. Dog er det også vigtigt at tage et kosttilskud som D-vitamin om vinteren for at minimere risikoen for en vinter med udtalt træthed.

Hvilke fordele og ulemper er der ved lysterapi?

Flere hundredtusinder danskere lider hvert år af vinterdepression. Undersøgelser har derfor været lavet for at afdække, om lysterapi kan afhjælpe symptomerne hos nogle. Her har de vist, at lysterapi kan hjælpe cirka halvdelen. Har du derfor tendens til vinterdepression, og har du endnu ikke prøvet lysterapi, er det værd at overveje.

Som ved alle behandlinger er der naturligvis altid fordele og ulemper. Sådan er det også med behandling med lysterapilamper.

Fordele ved en lysterapilampe:

 • Du kan justere på døgnrytmen
 • Den simulerer det naturlige lys, som der ikke er meget af om vinteren
 • Sænker dannelsen af stoffet melatonin, der er søvnfremkaldende
 • Kan også have en positiv effekt ved andre depressioner
 • Det skader ikke huden
 • Stoffet serotonin (der frembringer lykkefølelse) øges i hjerne
 • Få ugers behandling kan have en positiv og mærkbar effekt
 • Du kan behandle dig selv, selvom du er på arbejde

Der er derfor mange fordele forbundet med lysterapi, som er svære at ignorere, når man har tendens til depression.

Ulemper ved lysterapi:

 • De gode lysterapilamper kan være dyre
 • Hovedpine og migræne kan være bivirkninger
 • Er ikke effektiv mod alle depressionsformer
 • Kan være svært at inkorporerer i en travl hverdag

Ulemperne er derfor meget få og ikke særligt betydelige, når der sammenlignes og opvejes med fordelene. Har du derfor været i tvivl, håber vi ikke, du længere er det, da der er mange gode ting forbundet med at bruge en lysterapilampe.

En lysterapilampe kan også være godt for din hud

Er du ikke helt overbevist endnu, kan det måske hjælpe at nævne, at en lysterapilampe faktisk også kan være rigtig godt for din hud. Det er det i hvert fald, hvis man skal tro australske Huffington Post, der skriver, at det ikke kun er godt for kroppen generelt, men at det også har en positiv indvirkning på huden. Det viser sig nemlig, at det kan give huden en rigtig flot glød.

Grunden til det er, at LED-belysning ofte bliver anvendt af hudeksperter som en del af en ansigtsbehandling, da det har en foryngende effekt på huden. For når de døde hudceller er fjernet, bliver lyset anvendt, hvorefter huden bliver genfugtet. Det er ikke laserbehandling men decideret lysterapi, hvilket ikke er så mærkeligt endda, da det har været anvendt til at assistere ved helingen af sår efter operationer, da lys fremmer helingsprocessen.

Derudover viser lysterapi med LED-lys også at have en anti-age påvirkning på huden, da hudcellerne er i stand til at konvertere lyset til stoffer, der anvendes til at forny cellerne med. Det øger dannelsen af kollagen og elastin, som giver dig en mere spændstig hud.

Har du derfor svært ved at motivere dig selv til at sidde en halv time i et hjørne med dagslys, kan det måske være en motivationsfaktor at vide, at du kan reducere rynker, gøre huden mere ensartet og klar med lysterapi.

Det synes vi i hvert fald er fordele, som ikke er til at ignorere eller se bort fra. For hvem vil ikke gerne have en mere elastisk og spændstig hud? På denne måde kan du altså behandle dig selv mod vinterdepression, udtalt træthed og en kedelig hud – det er meget på en gang, som alt sammen kan klares med én ting: nemlig lys.

Det kan selvfølgelig ikke altid stå alene som behandlingsmetode, men det kan afhjælpe mangt og meget og dermed være en afgørende faktor for, at du ikke bliver alt for depressiv i løbet af vinteren og ikke får en kedelig hud, når du bliver ældre.

Er du interesseret i at vide mere omkring, hvad lysterapi kan gøre for huden, og hvad det generelt går ind og hjælper på, er der meget mere at finde om emnet på nettet. Men vi er i hvert fald ikke i tvivl om, at lysterapi er kommet for at blive, og at det rent faktisk hjælper på den generelle sindstilstand, når mørket og kulden melder sig i løbet af september og oktober.

Hvordan hænger lys og søvn sammen?

Når man er så uheldig at lide af en vinterdepression, hænger manglende lys ofte sammen med den primære årsag til tilstanden. Når man mangler lys, kan det også meget nemt føre til et ændret søvnmønster, hvilket i sidste ende fører til en ond cirkel.

Søvnen bliver påvirket af meget og ikke kun af lys. Men, når man har en vinterdepression, kan det være meget svært at komme ud af sengen om morgenen, ligesom man generelt føler sig meget træt hele dagen. Hvor god ens søvn er, kommer an på døgnrytmen – og døgnrytmen i sig selv påvirkes også meget af lys. For det er grundlæggende lyset, der gør, at vi føler os trætte, når det er mørkt og friske, når det er lyst.

Når lys trænger ind gennem øjnene og helt ind til hjernen, påvirker det en lille kerne, som styrer hele døgnrytmen. Det sker gennem stoffet melatonin, som er kroppens eget naturlige søvnstof. Når lyset kommer ind i kernen, bliver melatonin ikke udsendt i lige så høj en grad, hvorfor du vil føle dig mere vågen og frisk. Går du derfor meget glip af dagslys om vinteren, vil det helt naturligt give dig en større følelse af at være træt.

Men, lyset påvirker også kroppen på andre måder, da et øget lys giver en bedre energi og øger mængden af lykkestoffet serotonin. Når lyset derfor trænger ind i øjet og ind til kernen, giver hjernen besked om, at produktionen af lykkestoffet skal øges, hvilket gør dig i bedre humør. Når der om vinteren ikke er den samme mængde lys til stede, vil produktionen af lykkestoffet også falde, hvilket giver dig tendens til dårligere humør.

Lys og søvn samt lys og vinterdepression hænger derfor meget tæt sammen og kan være en afgørende faktor for, at du føler dig mere veltilpas og gladere. Det er netop derfor, det giver god mening med en lysterapilampe.

Sådan vælger du den rette lyslampe

Det er bestemt ikke nogen nem opgave at vælge den rette lyslampe. For som du måske kan fornemme i vores lysterapilampe bedst i test, er der ret mange at vælge imellem. Ovenstående er blot et udpluk af alle dem, der findes på markedet. Til gengæld er det et udpluk af nogen af de bedste, der findes, hvilket gerne skulle gøre det nemmere for dig at vælge mellem de mange forskellige typer.

For at vælge den rette lyslampe bør du gøre op med dig selv, hvor mange penge du gerne vil bruge, da teknologi og pris hænger unægtelig sammen i dette tilfælde. Det er ikke ligesom med en støvsuger, hvor en af de billigere sagtens kan være en af de bedste.

Vi har forsøgt at vælge ud i forskellige prisklasser, men langt de fleste af lamperne er i den dyrere kategori, da det er det, vi gennem tests har fundet af, er det bedste. Vil du derfor gerne gøre noget godt for dig selv, bør du ikke spare på en lampe.

Men, der er naturligvis også nogle andre faktorer, som spiller ind såsom:

 • Vægt – vil du gerne have den med dig frem og tilbage?
 • Størrelse – hvad har du plads til?
 • Placering – Skal den både kunne stå og hænge?

Når du gør dig disse overvejelser, gør du det meget nemmere for dig selv at vælge én ud blandt de mange i vores lysterapilampe bedst i test. Brug derfor gerne god tid på at læse testbeskrivelserne igennem og klik dig eventuelt videre til forhandleren for at få oplyst yderligere specifikationer. Det kan hjælpe dig til at træffe et bedre valg.

Er det bedst at købe online eller i en fysisk forretning?

Når du har udset dig en bestemt model, er det naturligvis tid til at træffe en beslutning om, hvor du skal købe den henne. Her er der både mulighed for at købe den i en fysisk forretning, så du kan se den inden køb, ligesom du kan købe den online via forhandlerne, vi har linket til.

Hvad der er bedst for dig, kommer naturligvis an på, hvad du er mest tryg ved. Vi kan dog trygt og godt anbefale dig at købe en lysterapilampe online, da det giver dig mulighed for at få den lidt billigere, ligesom du er sikker på, at den er tilgængelig. Det er ikke altid sikkert, at de samme varer bliver udbudt fysisk, hvorfor du kan risikere at køre forgæves.

Køber du online, er du også stadig dækket af reklamationsretten, hvis noget skulle være i vejen med produktet. Har du brug for at stille nogle helt specifikke spørgsmål, kan du altid kontakte kundeservice ved at ringe eller skrive – så svarer de som regel ret hurtigt på din henvendelse.

Der er derfor intet i vejen ved at købe den online og dermed direkte efter, du har fundet den i testen her. Alle forhandlere er anerkendte og velkendte, så du kan sagtens regne med en god ekspedering og en hurtig leveringstid.

Køb derfor gerne online, da det giver dig mere betænkningstid, mulighed for at sammenligne på kryds og på tværs samt en chance for at spare nogle gode penge.

Er en lysterapilampe ofte på tilbud?

I vores lysterapilampe bedst i test har vi forsøgt at finde frem til de bedste forhandlere, når det gælder service og priser. Udover en generelt lav pris kan du derfor også regne med, at lysterapilamperne jævnligt er på tilbud. Det er naturligvis aldrig en garanti, da det er meget styret efter sæson, udbud og efterspørgsel.

Du kan dog gøre meget ved jævnligt at tjekke priserne gennem vores side her, hvis ikke du har brug for en sollys lampe lige nu og her. For har du is i maven, vil du helt sikkert kunne finde nogle ekstra gode priser, når vi nærmer os efter og vinter, da det særligt er på dette tidspunkt af året, at de bliver købt.

Husk selvfølgelig på, at det ikke udelukkende er prisen, der gør, at du får en god oplevelse med terapilampen. Det er naturligvis en større fornøjelse, fordi du ikke har givet lige så mange penge for den som udgangspunktet, men har du brug for den, inden efteråret sætter ind, bør du ikke vente på at kunne spare et par hundrede kroner, da det vil gøre dig godt at komme i gang med behandlingen, inden dagene bliver alt for korte.

Hvilken dagslyslampe er den bedste?

I vores lysterapilampe bedst i test var vi ikke i tvivl om, at det var førstnævnte model fra Beurer. Det er en rigtig fin lyslampe, som giver et meget behageligt lys uden at flimre, ligesom den ikke optager alt for meget plads, når den er i brug. Mange brugere har også oplevet en meget positiv effekt ved at benytte sig af den, hvorfor vi ikke kunne komme udenom at placere den øverst på listen, nu hvor vi også selv fandt den ret god i vores test.

Du kan læse meget mere om lampen hos den enkelte forhandler, vi har linket til, hvis du også er nysgerrig på, om det måske kunne være det perfekte match for dig også. For selvom vi måske synes, at det er den bedste ud af de mange, vi har fremhævet på vores liste, er det ikke ensbetydende med, at du også synes det.

Heldigvis har vi også udvalgt en masse andre i vores test, som vi også synes performer rigtig godt. Du får derfor ikke nødvendigvis en ringere behandling eller resultat ved at vælge en af de andre lamper.

Hælder du desuden mest til Beurer, men synes du ikke, at vores bedst i test er den rette for dig, kan du også se nærmere på de andre modeller, vi har fundet og testet fra Beurer. De er alle sammen rigtig gode og fremstillet af en producent, der virkelig ved noget om lysterapi og dets effekt på mennesker. Du kan derfor kun opnå en større glæde med en lysterapilampe fra Beurer.

Køb en lysterapilampe i dag

Er du sikker på, at en lysterapilampe vil gøre dig godt? Så er det bare med at gå vores liste af lysterapilamper igennem, så du kan få ladet op på energien og blive klar til at tage imod vinteren med åbne arme. Vinteren er en hård tid for langt de fleste, da dagene er meget korte og ikke byder på mange dage med sol og vindstille vejr.

Vores liste af terapilamper er som sagt de bedste på markedet lige nu. De er valgt ud efter, hvad andre testresultater siger, hvad andre brugere overordnet synes om de enkelte produkter, og hvad vores egen test viste. Der har derfor ikke været nogen slinger i valsen, når det kommer til udvælgelsen af produkterne til vores test, hvorfor du med ro i maven kan vælge den, som du synes, passer bedst til dine behov.

Vi ved godt, de er meget forskellige, men det har vi valgt at have fokus på, da det giver så mange som muligt mulighed for at vælge en dagslyslampe, som passer perfekt til behovet. Derfor er vi også sikre på, at udvalget passer rigtig godt til dig, og at der er én imellem de mange, som du vil synes godt om.

Vi håber, du finder den rette lyslampe og kommer vinteren godt i møde, så du også kan hygge dig, fordi du føler dig veltilpas.

Opnå mere energi i dagligdagen uden en lysterapilampe

Selvom det kan virke umuligt at finde noget energi i hverdagen, er det faktisk letere end man tror. For at finde mere energi, behøver man ikke tage kunstige stoffer såsom koffeinpiller eller bruge en lysterapilampe. Her er fire tips der kan give dig en masse energi:

 1. Spis sundt – En af grundene til at folk føler sig trætte, er fordi de spiser usundt. Når man spiser usundt, får man ikke de næringsstoffer som kroppen har brug for, og dette kan hurtigt resultere i træthed.
 2. Unge mennesker sover ofte for lidt – De fleste unge mennesker sover kun omkring 6-7 timer om natten, selvom deres krop har brug for omkring 8-9 timer. Hvis du er ung, og føler dig træt, kan det derfor være en god idé at få en tidligere sengetid.
 3. Trænregelmæssigt – Træning er godt for kroppen, og det kan faktisk hjælpe dig med at få mere energi. Når man træner, udskiller kroppen hormonet endorfiner, som giver en følelse af velvære.
 4. Gå en tur i frisk luft – Mange mennesker bliver trætte af at sidde indendørs hele dagen. Hvis du har mulighed for det, kan det derfor være en god idé at gå en tur i det fri, og få noget frisk luft.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

lumie arabica lysterapilampe

Endnu en god terapilampe i vores lysterapilampe bedst i test er Lumie Arabica, da den er nem at flytte rundt på, giver et behageligt lys og vejer så lidt, at det er muligt at have den med sig rundt i løbet af dagen.

Vores lysterapilampe test viser, at den er et rigtig godt køb, hvis du gerne vil have en lampe i en god kvalitet, uden du skal ud at give en masse penge for den. Den er derfor enkel sit design og indeholder også to lyskilder. Den giver derfor et rigtig godt lys og har en god effekt selv på afstand.

Stor tilfredshed blandt brugerne

Du kan være ganske sikker på, at lysterapilampen er et godt køb, da mange andre brugere roser den til skyerne for at være effektiv i brug, have en god effekt på humøret og ved at være brugervenlig. Netop dette er meget vigtigt, når det kommer til en terapilampe.

Det er da også en af de helt populære terapilamper på markedet, og klarer sig desuden også rigtig godt i mange andre tests, som den er med i. Du kan derfor være sikker på at få en lampe, der rent faktisk giver dig den ønskede effekt.

Behandlingstiden med sollys lampen er:

 • 30 minutter ved 25 cm. afstand
 • 70 minutter ved 50 cm. afstand
 • 120 minutter ved 63 cm. afstand

Når du benytter den, er den flimmerfri, så det ikke er ubehageligt at se på lyset både direkte og ud af øjenkrogen. Den er selvfølgelig medicinsk godkendt.

lumie desklamp II

 

Lumie Desklamp II er en terapilampe, der er lavet til brug til dig, der arbejder på kontor eller generelt har stillesiddende arbejde. Den er så effektiv, at den sagtens kan benyttes på en afstand på 100 centimeter, hvis du ikke har mulighed for at have den stående lige ved siden af dig på grund af papirarbejde eller lignende.

Den er ret smart i designet og kan således bøjes, så den peger i den retning, man gerne vil have det. Du behøver derfor ikke indrette din siddeplads efter lysterapilampen, men kan sætte den der, hvor du ønsker det.

Den har følgende behandlingstider:

 • 30 minutter ved 50 cm. afstand
 • 120 minutter ved 100 cm. afstand

Lysterapilampe på LED

Desklamp II er lavet med LED, hvilket gør den meget energivenlig og ikke mindst effektiv. Det betyder, at du sagtens kan sidde og arbejde imens uden at blive forstyrret af lyset – uanset om du sidder tæt på eller langt fra lampen.

Der kan dog opstå nogle forstyrrelser med IT-udstyr som en bærbar eller lignende. Det er ikke sikkert, at det også er noget, du vil opleve. Skulle det ske, kan du passende bruge den, når du holder en pause eller er i gang med arbejde, der ikke inkluderer en computer. Du behøver nemlig ikke sidde med lampen i 30 minutter i træk for at få optimal effekt – det kan sagtens strække sig ud over hele dagen.

Lampen her er også medicinsk godkendt.

Valkee 2 Bright Light Headset energilys NPT1100

Et meget anderledes produkt inden for lysterapilamper bedst i test er Valkee 2, som er høretelefoner med lysterapi. Det vil altså sige, at produktet er et sæt høretelefoner og en kontrolenhed, der sender LED-lys direkte ind i dine ører. Ifølge Valkee selv, skulle lyset i ørerne give samme effekt som lysterapi fra en lysterapilampe.

Det er ikke videnskabeligt bevist, om produktet egentligt virker lige så godt som lamperne, men vi har valgt at tage den med i testen for at give dig muligheden for et anderledes valg. Produktet blev også taget rigtig godt imod særligt i USA og er siden det første produkt blevet lanceret i mange lande verden over.

Valkee har selv lavet et studie af høretelefonerne, som påviste en videnskabelig effekt. Der foreligger dog endnu ikke en uvildig undersøgelse af høretelefonerne, som påviser det samme.

Men, når det er sagt, giver det dig mulighed for nemt og hurtigt at kunne tage imod lysterapi på farten. Det kan gøres, mens du er på vej hjem i bilen eller holder frokostpause. Dermed er der ikke noget generende lys.

 

PHILIPS HF3430 LYSTERAPI

 

Philips lysterapi adskiller sig meget fra andre i testen, da det er en model, der lyser med blåligt lys i stedet for hvidt lys. Philips selv kalder det for Intense Blue, der giver energi som klart lys på en blå himmel.

Den har en lux-effekt på 10.000 ligesom de andre i testen, og har derfor samme effekt på humøret, selvom den lyser med blåt lys. Den skal placeres cirka en armslængde fra dine øjne og med cirka 30 minutters brug hver dag, bør du opnå en større energi og et bedre humør.

Nem at have med rundt

Philips lysterapi fylder ikke særlig meget, da den kun måler 15 x 15 x 4 centimeter. Dermed vejer den heller ikke særlig meget og er derfor nem at have med på arbejdet eller hvor end, du gerne vil bruge den.

Den kommer desuden med et genopladeligt batteri, så du ikke hele tiden skal skifte og have batterier liggende til rådighed. Når batteriet er fuldt opladet, har det en kapacitet på cirka en times lys mod vinterdepression. Du kan derfor bruge den i et par dage, inden den igen skal oplades.