Stegepande Test 2024 → Se De 14 Bedste Stegepander

stegepande test

BedstTest.dk Anbefaler

2024

bedsttest badge 5a
Ekstraordinær keramisk non-stick – Maksimal levetid
Problemfri perfektion i enhver stegning
Brug metalredskaber og værktøj uden at ridse non-stick overfladen
Fungerer med alle komfurtyper, inklusive induktion og gas
Ovnfast op til 260­°C
Tåler opvaskemaskine!
stegepande test

Stegepander er noget, som langt de fleste af os benytter nærmest en gang om dagen. Til trods for det, er det ikke alle, der går op i at vælge den bedste stegepande – ofte fordi, de ikke har indset, at der kan være stor forskel på de forskellige pander, som man kan vælge i mellem. 

Derfor har vi sat os for at oplyse dig og alle vores andre læsere på området. I denne artikel vil du blive præsenteret for 12 forskellige stegepander, som hver især er blevet vurderet til at være de bedste i 12 forskellige kategorier.

På den anden side af denne bedst i test liste over stegepander vil du kunne læse mere om stegepander generelt, hvordan du køber dem til en skarp pris og hvad du skal være opmærksom på. Der er med andre ord lagt op til et bombardement af stegepandeinformationer henover hele artiklen her.

God fornøjelse!

Onyx Hybrid Non-Stick Stegepande 28 cm – Bedste stegepande

HYBRID NON-STICK ONYX™ STEGEPANDE 28CM

Onyx Hybrid Non-Stick Stegepande vinder prisen som den bedste stegepande. Selvom navnet næppe kan betegnes som værende særlig mundret, så er der ingen tvivl om, at det her er en stegepande, der i den grad kan producere velsmagende måltider.

Panden vinder blandt andet prisen som den bedste stegepande, fordi den har en gennemført keramisk belægning. Her er der ikke noget, der klistrer sig fast til panden, ligesom du roligt kan benytte dig af metalredskaber uden at være bekymret for, om den ødelægger belægningen.

Denne Onyx stegepande er også et oplagt valg, fordi den fungerer med alle typer af komfurer. Det vil sige, at uanset om du har induktion, gas eller et traditionel komfur med varmeplader, så kan du roligt benytte panden her. Den kan ligeledes gå i en ovn på op til 260 graders varme og så tåler den ovenikøbet også at komme i opvaskemaskinen.

Vi kan nærmest ikke få armene ned over stegepanden her fra Onyx. Den er lidt i den dyre ende, men man får bare også et kvalitetsprodukt – og så kan den i øvrigt også købes i flere forskellige størrelser.

Støbejernspande fra Qookware – Bedste støbejerns-stegepande

Støbejerns stegepande, emaljeret, Artic Blue

Når det kommer til pålidelighed og alsidighed i køkkenet, sætter Qookwares emaljerede støbejernspande nye standarder. Denne støbejernspande, med sin slående Artic Blue finish, er mere end et køkkenredskab, da den kombinerer funktionalitet med æstetik. Den er designet til at modstå høje temperaturer og fordeler varmen jævnt for en uovertruffen madlavningsoplevelse.

Hvad gør denne pande unik, er dens højkvalitets emalje, der ikke kun forbedrer dens modstandsdygtighed over for rust og korrosion, men også eliminerer behovet for sæsonbestemt vedligeholdelse, som er almindeligt for traditionelle støbejernspander. Dens glatte overflade gør det muligt at tilberede en række retter, lige fra saftige bøffer til delikate pandekager, uden at bekymre sig om mad, der klæber.

Uovertruffen Holdbarhed og alsidighed

Qookwares støbejernspande er ikke kun kendt for deres holdbarhed, men også for deres utrolige alsidighed. Uanset om det er stegning, bruning, eller bagning, klarer denne pande det hele med lethed. Den robuste konstruktion sikrer, at panden kan bruges på forskellige varmekilder, herunder gas, elektricitet, induktion, og endda åben ild, hvilket gør den ideel til både indendørs og udendørs brug.

En anden bemærkelsesværdig egenskab er pandens evne til at bevare varme. Når den er opvarmet, holder støbejernet temperaturen konstant, hvilket sikrer en ensartet tilberedning og fantastiske resultater hver gang. Dette er især fordelagtigt for retter, der kræver langsom madlavning.

Samlet set er Qookwares støbejernspande et uundværligt redskab i ethvert køkken. Dens holdbarhed, alsidighed, og overlegne madlavningspræstationer gør det til et foretrukket valg for kokke på alle niveauer.

Onyx Wokpande – Bedste Wokpande

ONYX COOKWARE™ HYBRID NON-STICK WOK PANDE 30CM

Onyx Wokpande er et unikt og innovativt produkt, der er designet til at give dig en uovertruffen madlavningsoplevelse. Denne 30 cm (5L) wokpande er udstyret med en verdensklasse PFOA-fri non-stick belægning, der giver dig mulighed for at bruge metalredskaber uden risiko for at beskadige non-stick overfladen. Denne wokpande er også ovnfast op til 250°C og tåler opvaskemaskine, hvilket gør rengøringen til en leg.

Patenteret Hybrid Teknologi

Onyx Wokpande er fremstillet med en patenteret hybrid teknologi, der kombinerer det bedste fra to verdener. Denne teknologi omfatter brugen af tre lag – et lag af magnetisk rustfrit stål, et lag af aluminium for jævn varmefordeling, og et afsluttende lag af rustfrit stål. Den unikke lasergraveringsproces skaber det patenterede Onyx Cookware hexagon design, der giver en perfekt non-stick funktionalitet og nem rengøring, samtidig med at det giver holdbarhed og en perfekt stegeskorpe på dit kød.

Non-Stick med Perfekt Stegeskorpe

Onyx Wokpande giver dig enestående non-stick funktionalitet. Den højkvalitets japanske non-stick belægning er tilført diamantstøv for ekstra styrke og holdbarhed. Du kan endda smelte din ost direkte på panden eller lave dine spejlæg med meget lidt til ingen smør, fedt eller olie. Men når det handler om dit kød, er det her panden virkelig kommer til sin ret! Det patenterede laser-graverede design garanterer, at du får den samme sprøde stegeskorpe, som du ville forvente af at bruge f.eks. en specialiseret støbejerns grillpande.

Metalredskaber og Ovnfast

En af de mest definerende egenskaber ved Onyx Wokpande er muligheden for at bruge metalredskaber og udstyr uden nogen risiko for at ridse eller på anden måde beskadige non-stick-belægningen på din pande. Faktisk kan du endda bruge dit elektriske piskeris direkte på Onyx Wokpande uden at lave så meget som en ridse! Fordi Onyx Wokpande er lavet i rustfrit stål og aluminium hele vejen igennem, også håndtaget, kan den bruges sikkert i ovnen op til 260°C.

Rengøring med Stålsvamp og Opvaskemaskine

Når du vælger den originale non-stick-belægning, får du ikke kun køkkengrej, der kan tåle metalredskaber. PTFE-belægningen af høj kvalitet er så holdbar, at du faktisk kan bruge en stålsvamp/ståluld på den! Og ja, den tåler at gå i opvaskemaskinen!

Onyx Wokpande er mere end bare en pande. Det er et revolutionerende køkkenredskab, der vil ændre din madlavningsoplevelse for altid. Med gratis fragt og 100 dages returret, er der ingen grund til ikke at prøve denne fantastiske wokpande.

Onyx Sauterpande – Bedste Sauterpande

ONYX COOKWARE™ HYBRID NON-STICK SAUTERPANDE 26CM

Onyx Sauterpande er en revolutionerende tilføjelse til ethvert køkken. Denne 26 cm pande er udstyret med en PFOA-fri non-stick belægning, der tillader brug af metalredskaber uden at beskadige overfladen. Den er ovnfast op til 250°C og tåler opvaskemaskine, hvilket gør den utrolig praktisk og nem at vedligeholde. Den er kompatibel med alle typer komfurer, inklusiv induktion og gas.

Onyx Sauterpande er udstyret med patenteret hybridteknologi, der kombinerer non-stick-egenskaberne og holdbarheden fra en professionel pande af rustfrit stål eller støbejern. Denne unikke proces skaber et antal bakker og dale på stegepanden, hvilket sikrer perfekt bruning af kødet og gør stegepanden nem at vaske op.

Onyx Sauterpande giver brugeren valget mellem to forskellige belægninger: original og keramisk. Den originale belægning er ekstremt holdbar, mens den keramiske belægning løfter non-stick-oplevelsen til nye højder. Begge belægninger er modstandsdygtige over for metalredskaber, hvilket gør panden til et must-have i ethvert køkken. Med en 100 dages tilfredshedsgaranti og gratis fragt, er Onyx Sauterpande et sikkert valg for enhver madentusiast.

Fiskars All steel – Bedste stålpande

Fiskars All Steel Pure wok, 28 cm

Fiskars All Steel Pure Wok er ikke bare en wokpande, det er en investering i bæredygtighed, kvalitet og fantastisk madlavning. Denne wok er fremstillet af 90% genanvendt, slidstærkt 18/10 stål, hvilket gør den næsten uforgængelig og samtidig bidrager til at minimere spild i verden. Den unikke, graverede overflade uden belægning hjælper dig med at tilberede mad, der både er meget velsmagende, sund og uden skadelige kemikalier.

Denne wok er velegnet til alle former for madlavning, især når du vil brune eller stege mad ved høj varme. Den er produceret i Finland med innovative processer og metoder, og kan bruges på alle typer komfurer samt ovne op til 270 grader.

Tidløst Design og Høj Kvalitet

Fiskars All Steel Pure Wok er ikke kun funktionel, men også smukt designet. Den tidløse og stilrene form gør, at den passer godt ind i det moderne køkken, hvor hvert måltid bliver en mulighed for at stoppe lidt op og nyde en sund og velsmagende bid mad.

Med en 3-lags bund sikrer den en optimeret jævn og effektiv varmefordeling, hvilket gør madlavningen nemmere og mere effektiv. Og med en 25 års garanti, kan du være sikker på, at din Fiskars All Steel Pure Wok vil være en del af dit køkken i mange år fremover.

Så hvis du er på udkig efter en wok, der kombinerer bæredygtighed, kvalitet, og fantastisk madlavning, er Fiskars All Steel Pure Wok det perfekte valg for dig.

Rösle Elegance – Bedste keramiske non-stick sæt

ELEGANCE STEGEPANDE KERAMISK NON-ST

 

Rösle Elegance stegepande-sættet er et must-have for enhver madentusiast. Dette sæt er designet med en keramisk non-stick belægning, der sikrer, at din mad ikke hænger fast i panden, samtidig med at det giver en sprød yderside og en mør og saftig indvendighed til dine retter. Uanset om det er en steak eller grøntsager, vil Rösle Elegance stegepande-sættet sikre en jævn og sprød tilberedning på alle sider.

KitchenAid Stainless Steel Stegepande 28 cm – Bedste stegepande til induktion

KitchenAid stegepande

KitchenAid Stainless Steel vinder her prisen som den bedste stegepande til induktion. Den er fremstillet med en induktionsbase af rustfrit stål, og så har den en kerne af aluminium. Det betyder i bund og grund, at den præsterer godt på dit induktionskomfur, men den kan også sagtens benyttes på andre typer af komfurer.

Du får en hurtig og jævn opvarmning af panden, samtidig med, at du kan nyde godt af den keramiske belægning i 3 lag, der sikrer, at maden ikke hænger fast i panden. Håndtaget i stål sikrer, at du ikke brænder dig, når du håndterer stegepanden, og den buede kant gør det nemt at hælde fra panden uden at dryppe ud over det hele.

Denne stegepande fra KitchenAid er vældig populær blandt forbrugerne, der har anmeldt den. Faktisk scorer den 4,8 ud af 5 stjerner i gennemsnit, og kunderne har generelt intet at klage over.

Petromax Fire Skillet FP35 Stegepande 30 cm – Bedste stegepande til grill

Petromax - Fire Skillet fp35 Stegepande

Hvis du er på udkig efter en stegepande, som kan benyttes på grillen, så er Petromax Fire Skillet FP35 et oplagt valg. Her får du en stor stegepande til grill, som er udført i støbejern af høj kvalitet. Fordelen ved denne støbejernspande er, at du kan bruge den på induktionskomfur, gaskomfur, keramisk komfur, i ovnen, over bålet og ikke mindst på grillen.

Det er en solid pande, som vejer 4,7 kilo, og modellen her har en kapacitet på hele 3,5 liter. Du kan med andre ord lave det meste i denne stegepande til gril, og det åbner i den grad op for nogle lækre måltider både hjemme i køkkenet, ude i haven og når man er på farten.

Kunderne er begejstrede for modellen her, som i den grad er kendetegnet af sin høje kvalitet. Faktisk har den scoret 4,8 ud af 5 stjerner, når man slår den op på Google Anmeldelser. Der er med andre ord masser af gode grunde til at købe lige netop denne stegepande, hvis man er på udkig efter en model til grill.

Greenpan Torino 28 cm – Bedste stegepande af aluminium

Greenpan stegepande

Hvis du er på udkig efter den bedste stegepande af aluminium, så tag et kig på Torino-modellen fra Greenpan. Det er udarbejdet i lige netop aluminium, og belagt med en keramisk belægning, der sikrer, at maden ikke sætter sig fast til panden.

Magnitobunden er med til at gøres stegepanden ekstra velegnet til induktionskomfurer, men panden kan bruges på alle komfurer, og tåler også at gå i ovnen ved op til 180 grader. Når du bruger denne stegepande af aluminium på komfuret, kan du glæde dig over, at håndtaget er monteret sådan, at det ikke bliver varmt.

Generelt gælder det for Greenpans stegepander, at de er meget populære hos forbrugerne. Her er denne Torino stegepande ingen undtagelse; den scorer i gennemsnit 4,8 ud af 5 stjerner hos de kunder, der har købt den.

Primus Campfire Frying Pan SS 25 cm – Bedste stegepande til camping og bål

Primus CampFire Frying Pan SS 25cm

Ynder du at campere eller bare at bruge tid i det fri – og gerne med madlavning over bål? Så er Primus Campfire Frying Pan SS et oplagt valg. Den kan bruges til langt de fleste varmekilder; herunder bål og transportabelt gasblus.

Stegepanden er udført i rustfrit stål og er belagt med aluminium på undersiden. Fordelen ved dette er, at vægten bliver holdt nede (på blot 530 gram), samtidig med, at varmen bliver fordelt jævnt. Allerede nu kan vi konstatere, at denne stegepande er oplagt til camping, men det bliver endnu bedre.

Panden kommer nemlig med en pose, der er lavet specifikt til panden, og dermed gør den nem at transportere. Samtidig har det et foldbart håndtag, der er lavet med en så lille overflade som muligt. Det er både med til at reducere vægt, og resulterer samtidig i, at der er mindre varm overflade, som man skal røre ved, når man håndterer panden under stegning.

Lodge Chef Collection Stegepande 24,5 cm – Bedste bøf stegepande

Lodge Chef Collection stegepande

Der er få ting, der kan være lige så lækkert, som en god og velstegt bøf. Men for at sikre den optimale stegning af en bøf, skal man helst kunne udsætte den for utrolig høj varme; det er typisk ikke noget som almindelige stegepander kan holde til.

Men lige netop denne Lodge Chef Collection vil vi gerne kåre som den bedste bøf stegepande. Kunderne er begejstrede for den og rater den til 4,8 ud af 5 stjerner i gennemsnit. Samtidig kan den købes i flere forskellige størrelser alt efter, hvor mange bøffer man vil stege på én gang.

Årsagen til at denne model er et oplagt valg til dig, der gerne vil kunne stege den perfekte bøf, er simpelthen, at den er udført i støbejern. En støbejernspande kan typisk håndtere langt højere temperaturer end andre typer af stegepander.

Tefal Excellence Stegepande 20 cm – Bedste lille stegepande

Tefal stegepande - Excellence - Ø 20 cm

 

Er du på udkig efter den bedste lille stegepande, hvor du får masser af kvalitet for dine penge? Så er Tefal Excellence 20 cm et oplagt valg; modellen her er udført i aluminium af høj kvalitet, og så er den belagt med en non-stick belægning, der tåler brug af metalredskaber.

Denne lille stegepande kan bruges til alle varmekilder, og det vil sige, at du også sagtens kan benytte den på dit induktionskomfur. Det gør den alsidig, og det er i øvrigt også værd at bemærke, at belægning er fri for kemikalier – så der er ikke noget at bekymre sig om.

Stegepanden går i opvaskemaskinen, og fordi den ikke er så stor, så passer den nemt ind, så du ikke behøver at optage det meste af pladsen med din stegepande. Alt i alt er dette et oplagt valg for dig, der er på udkig efter en lille stegepande.

Greenpan Barcelona 32 cm – Bedste store stegepande

 Greenpan Barcelona 32 cm , Pande

Rosinen i pølseenden bliver denne Greenpan Barcelona 32 cm, som får titlen som den bedste store stegepande. Det gør den blandt andet fordi, den tidligere har fået titlen som testvinder i Tænk, og sørme om ikke også forbrugerne elsker den; på Google Anmeldelser har den nemlig fået 4,8 ud af 5 stjerner i gennemsnit.

Stegepanden er udført i aluminium, og er belagt med en keramisk belægning, der sikrer, at maden ikke brænder på og i øvrigt heller ikke frigiver kemikalier. Modellen her er så stærk, at den kan gå i ovnen, hvilket kan være oplagt, når man laver store retter og lignende i panden.

Til gengæld bør den holdes fra opvaskemaskinen, hvis den skal holde så længe som muligt. Vi kan dog i stedet glæde med, at den sagtens kan bruges på dit induktionskomfur derhjemme.

Meyer Earth Pan Stegepande 28 cm – Bedste stegepande med låg

Meyer Earth Pan stegepande med låg 28 cm.

Hvis du er på udkig efter en stegepande med låg, så er denne model fra Meyer et godt valg. Ligesom stegepanden ovenfor, er denne også udstyret med en keramisk belægning, der naturligvis er giftfri og samtidig sikre en nem rengøring.

Selve panden er udført i genanvendt aluminium, som tåler at gå i opvaskemaskinen, og som samtidig sikrer at stegepanden ikke vejer ret meget. Helt generelt er panden udført i kvalitetsmaterialer, og den skal nok holde i mange år, hvis du passer godt på den.

Men det, der for alvor adskiller denne Meyer Earth Plan stegepande med låg fra andre stegepander er, at den er lavet med miljøet i mente. Det vil sige, at man har gjort hvad man kan for at reducere pandens miljøpåvirkning fra vugge til grav.

Det har man gjort ved brug af genanvendte og genanvendelige materialer, samt ved en energieffektiv produktion, der ifølge producenten betyder, at man har udledt 88% mindre CO2 i forbindelse med produktionen.

Af samme årsag er denne stegepande med låg også lidt dyrere end nogle af de andre pander på listen, men det kan være pengene værd, hvis du går ind for at belaste miljøet mindst muligt.

Tips og tricks til din madlavning

Stegepanden er en central del af mange køkkener, og at mestre dens brug kan hjælpe dig med at lave et bredt udvalg af lækre retter. Her er nogle tips og tricks til madlavning med en stegepande:

 1. Forvarm panden: Inden du tilsætter olie eller mad, skal du sørge for at panden er ordentligt forvarmet. Det hjælper med at forhindre maden i at klæbe og sikrer, at din mad bliver stegt jævnt og effektivt.
 2. Tilføj ikke maden for tidligt: Vent med at tilføje maden til panden, indtil den er godt opvarmet, og olien er varm. Hvis du tilføjer maden for tidligt, kan det medføre, at den klæber til panden eller ikke steger jævnt.
 3. Brug ikke for meget olie: For meget olie kan gøre din mad fedtet. Start med en lille mængde, og tilsæt mere om nødvendigt.
 4. Undgå overfyldning: Overfyld ikke din pande med mad. Hvis panden er for fuld, kan det resultere i, at maden koger i stedet for at stege, da dampen ikke kan slippe væk. Det er bedre at lave mad i portioner, hvis du har en stor mængde.
 5. Rør ikke for meget i maden: Når du steger kød eller grøntsager, lad dem få lidt tid på panden uden at røre for meget ved dem. Det giver dem en chance for at udvikle en god stegeskorpe og en dybere smag.
 6. Hold maden i bevægelse til visse retter: For hurtigt tilberedte retter som stir-fry, hold maden i konstant bevægelse for at sikre, at den tilberedes jævnt og ikke brænder på.
 7. Rengør panden korrekt: For at bevare din pande i mange år, skal du sørge for at rengøre den korrekt efter hver brug. Hvordan du gør dette, afhænger af pandens materiale og konstruktion. For eksempel skal støbejernspander ofte “krydres” efter rengøring for at bevare deres non-stick egenskaber.

Husk, øvelse gør mester. Jo mere du laver mad med din pande, jo bedre bliver du til at forstå, hvordan den opfører sig, og hvordan du får de bedste resultater. God madlavning!

Sådan rengør du bedst en stegepande

At rengøre en stegepande korrekt kan variere afhængigt af pandens materiale – her er generelle retningslinjer:

 1. Lad panden køle af: Før du begynder at rengøre din stegepande, skal du sikre dig, at den er kølet helt ned. Et pludseligt temperaturskift kan forårsage skader på panden.
 2. Fjern overskydende mad: Brug en spatel til at skrabe eventuelle madrester væk fra panden.
 3. Brug varmt vand og mildt opvaskemiddel: Vask panden med varmt vand og en lille mængde mildt opvaskemiddel. Undgå at bruge hårde skrubbesvampe eller ståluld, da det kan ridse panden.
 4. Skyl panden: Skyl panden under rindende vand for at fjerne sæberester.
 5. Tør panden grundigt: Det er vigtigt at tørre panden helt, før du opbevarer den, for at forhindre rust og andre skader. Men brug ikke dit viskestykke, brug ALITD en stykke køkkenrulle, til og tøre dine pander af med.

Det er dog værd at bemærke, at nogle pandetyper (som støbejern) har specifikke rengøringsanbefalinger. For eksempel skal en støbejernspande generelt ikke rengøres med sæbe, men snarere tørres ren og evt. skrubbes let med groft salt og en klud eller køkkenrulle. Hvis du er usikker, skal du altid tjekke producentens anbefalinger for din specifikke pande.

Sådan finder vi de bedste stegepander

Nu har du kæmpet dig gennem en længere præsentation af de – ifølge os – bedste stegepander, som kan købes i øjeblikket. Vi er kommet vidt omkring; både i forhold til prisniveau, materialer, mærker, størrelser og så videre. Måske du sidder tilbage og undrer dig over, hvordan i himlens navn vi dog er nået frem til lige netop disse stegepander.

Kildekritik er altid godt, og vi står heldigvis gerne klar til at forsvare vores beslutninger. Udvælgelsesprocessen har nemlig været rimelig hård. Den er nemlig baseret på en lang række forskellige informationer om et stort udvalg af stegepander, der kan købes i Danmark. Det er informationer som tekniske specifikationer, priser, materialevalg, ekspertanmeldelser og ikke mindst forbrugeranmeldelser.

Alle disse informationer samles i ét stort regneark, og bliver efterfølgende sammenlignet på kryds og tværs. Efterhånden som der bliver sammenlignet og sorteret ud i stegepanderne, tegner der sig et billede af de pander, der klarer sig bedst i de forskellige kategorier, som du blev præsenteret for ovenfor.

I vores udvælgelse er især forbrugeranmeldelser blevet vægtet højt, da det er de, der bruger stegepanderne i deres hverdag. Men ekspertanmeldelserne har også spillet en stor rolle.

Køb din stegepande på tilbud

Der er heldigvis altid stegepander at få, som ikke koster mere end, at de fleste kan være med rent økonomisk. Men hvis man gerne vil have en af de lidt bedre modeller i kvalitetsmaterialer, der holder i mange år, kan prisen godt krybe lidt deropad.

Derfor kan det være en god idé at holde øje med muligheden for at købe din næste stegepande på tilbud. Det sker heldigvis af og til, at man har mulighed for at spare både stort og småt på de forskellige stegepander, som vi præsenterede på vores bedst i test liste ovenfor.

Nogle gange er det blot et par kroner du kan spare, og andre gange er der flere hundrede kroner at hente, hvis man formår at slå til, mens stegepanden er på tilbud. Vi forsøger så vidt muligt altid at linke ind til forhandlere, der er gode til at sætte deres stegepander på tilbud, og der er regelmæssigt mulighed for at gøre en god handel.

Vores anbefaling er dog, at hvis du har udset dig en bestemt stegepande, og den pludselig kommer på tilbud, så er det bare med at slå til. Man kan nemlig aldrig vide, hvor lang tid, der går, før man igen kan spare penge på lige netop den model.

Her er hvad du skal være opmærksom på ved valg af stegepande

Valg af stegepande kan virke utroligt enkelt, men det er ikke nødvendigvis en nem ting at gøre. VI har nok alle prøvet at købe en stegepande, som enten ikke holdte lige så godt, som vi havde ønsket, eller ikke har virket med vores induktionskomfur.

Der kan være mange ting, der kan gå galt og det må det helst ikke. Udover, at det kan være træls at bruge penge på en stegepande, som man ikke kan bruge, så kan der også være mere alvorlige konsekvenser. Køber man eksempelvis en stegepande med en belægning, der er beskadiget eller ikke af god nok kvalitet, kan det ende i maden – og det kan godt være en anelse farligt for helbreddet.

Og så er der naturligvis det med, at panden gerne skulle kunne bruges til at lave lige den mad, som man drømmer om – for tro det eller ej; panden spiller en stor rolle i madlavningen. Derfor vil vi nedenfor gennemgå nogle af de ting, som du bør være opmærksom på, når du står og skal foretage et valg af stegepande.

Materiale

En stegepande kan købes i mange forskellige materialer, som hver især har deres fordele og ulemper. På nedenstående liste kan du kort læse lidt mere om de mest almindelige materialer, der bliver brugt til stegepander, og forhåbentligt vurdere, hvilket materiale, der er bedst for dig.

 • Støbejern: Tungt, men usandsynligt holdbart materiale, der sikrer lang levetid og kan tåle utroligt høje temperaturer.
 • Rustfrit stål: Lettere materiale, som har en lang holdbarhed, men er mindre varmeledende.
 • Aluminium: Meget let materiale, som har en fornuftig holdbarhed og som fordeler varmen godt.

Hvis du gerne vil have en stegepande, der er utrolig let, så kan aluminium og rustfrit stål være oplagte valg. Du skal blot være opmærksom på, at de ikke tåler lige så høj varme, og ikke altid kan klare en tur i ovnen.

Hvis du gerne vil have en stegepande, der kan håndtere de her høje temperaturer og ikke tager skade af noget som helst, så er en støbejernspande det rigtige valg; du skal bare være opmærksom på, at de typisk er vanvittig tunge.

De fleste madlavningsentusiaster vil vælge at have stegepander i forskellige materialer i deres køkken, da de alle har deres forcer.

Belægning

Praktisk talt alle modellerne, som du blev præsenteret for i vores oversigt over de bedste stegepander, er blevet belagt med en eller anden form for non-stick belægning. Idéen med denne er, at maden ikke klistrer sig fast til panden (brænder på), og at du kan stege mad med relativ lidt eller intet fedtstof.

Der findes forskellige typer af belægning, men fælles for de fleste af dem er, at de udover ovenstående også er med til at beskytte panden mod slid. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, hvor stærk denne belægning er; hvis ikke det tydeligt er specificeret ved køb af panden, at man kan bruge metalredskaber, så undlad at gøre dette. Brug i stedet redskaber af træ eller plast, da de er mere skånsomme.

Hold også gerne øje med, hvad belægningen er lavet af. Nogle virksomheder vælger at bruge kemikalier og andet, der kan være farlige at indtage. Det er typisk ikke et problem, når belægningen er ubeskadiget, men skulle der komme en skade kan det være stærkt problematisk.

Størrelse

Når man taler om størrelsen på stegepander, så måler man det typisk i diameter, fordi de ofte er runde. Ovenfor er du blevet præsenteret for stegepander i praktisk talt alle størrelser mellem 20 centimeter og 32 centimeter. Nedenfor ser du dog de mest almindelige størrelser:

 • Ø 20 centimeter
 • Ø 28 centimeter
 • Ø 32 centimeter

Dertil kan man købe stegepander med mere skæve mål, som eksempelvis 18 centimeter, 24,5 centimeter og lignende.

For at du bliver glad for din pande, er det naturligvis vigtigt, at du vælger den rigtige størrelse. Er du på udkig efter en stegepande, hvorpå du kan stege et enkelt spejlæg eller måske lave pandekager, kan du vælge en mindre størrelse, men skal den kunne håndtere større retter, er det bedst at vælge en større stegepande.

Dertil er det vigtigt, at ud undersøge, hvilken størrelse stegepande, du har plads til. Har du ikke så meget skabsplads i køkkenet, kan det være nødvendigt at vælge en mindre stegepande, selvom man reelt set gerne ville have haft en større. Det samme gælder for komfuret; hvor store er kogepladerne? Hvis ikke de er så store, er der ingen grund til at købe en stor stegepande, som komfuret vil have svært ved at opvarme.

Udseende

Udseendet bør nok ikke betyde så meget, når du skal vælge en stegepande, da de ofte vil være gemt væk, når de ikke er i brug. Men hvis nu du opbevarer dine stegepander fremme til frit skue i dit køkken alrum, så kan og bør udseendet spille en rolle, hvis det er noget, du går op i.

Vores anbefaling er, at du går efter en stegepande, der så vidt muligt matcher resten af din stil i køkkenet. Undgår du blank stål på resten af dine køkkenting, så kan det også være fint at undgå det på din nye stegepande; der er heldigvis masser af muligheder.

Pris

Endelig kommer vi til prisen på stegepanden, som naturligvis også skal spille en rolle. Vores anbefaling er, at du forinden købet lægger et budget for, hvor meget du vil bruge på en ny pande.

Generelt kan du anskaffe dig en billig pande for omkring 200 kroner, mens en pande af almindelig god kvalitet vil befinde sig i et prisleje på mellem 200 og 400 kroner. Efterhånden som du bevæger dig tættere på de 800 kroner, vil du typisk kunne forvente stegepander er vældig fin kvalitet.

Der kan af og til være penge at spare ved at købe et sæt af stegepander. Her vil du få en pakke med stegepander i forskellige størrelser, hvilket ikke bare kan give god økonomisk mening, men også kan være en nem måde at få skiftet alle sine stegepander ud eller anskaffe sig sine første.

Skal jeg vælge en stegepande med eller uden belægning?

Hvorvidt du skal vælge en stegepande med eller uden belægning afhænger af dine madlavningsbehov og personlige præferencer. Her er nogle fordele og ulemper ved begge typer:

Stegepande med non-stick belægning:

 

Fordele:

 • Let at rengøre: Non-stick belægning gør rengøring nemmere, da maden ikke klæber til panden.
 • Kræver mindre olie: Du behøver ikke bruge meget olie eller fedt for at forhindre maden i at klæbe, hvilket kan være gavnligt for sundheden.
 • God til sarte fødevarer: Perfekt til madvarer, der let klæber eller falder fra hinanden, som fisk og pandekager.

Ulemper:

 • Kan ikke tåle høj varme: Non-stick belægninger kan bryde ned ved høj varme, og nogle kan afgive skadelige stoffer. Du bør aldrig forvarme en tom non-stick pande ved høj varme.
 • Mindre holdbare: Over tid kan belægningen begynde at skalle af, især hvis du bruger metalredskaber eller skrubber panden hårdt.
 • Ikke egnet til alle madlavningsmetoder: Non-stick pander er ikke de bedste til opgaver, der kræver høj varme, såsom stegning af kød til en perfekt skorpe.

Stegepande uden belægning (som rustfrit stål eller støbejern):

 

Fordele:

 • Holdbare: Pander uden belægning kan vare i mange år, eller endda i generationer ved korrekt vedligeholdelse.
 • Tåler høj varme: Du kan bruge høj varme til stegning, og mange pander uden belægning kan også bruges i ovnen.
 • Bedre skorpe: Pander som støbejern og rustfrit stål er bedre til at opnå en god skorpe på kød.

Ulemper:

 • Kræver mere vedligeholdelse: Støbejern kræver særlig rengøring og lejlighedsvis genbehandling (“seasoning”) for at opretholde sin non-stick egenskaber.
 • Mad kan klæbe: Mad har større tendens til at klæbe til pander uden belægning, selvom dette kan mindskes med korrekt opvarmning og brug af olie.
 • Tungere: Pander uden belægning, især støbejern, er ofte tungere end non-stick pander.
 • I sidste ende er det et personligt valg baseret på dine madlavningsvaner. Mange mennesker vælger at have begge typer pander i deres køkken til forskellige formål.

 

Hvad er forskellen på en pande med eller uden teflon?

Teflon er et varemærke ejet af Chemours, en spin-off fra DuPont. Det henviser til en type polymer belægning, der ofte anvendes i køkkenredskaber for at give dem non-stick egenskaber. Når vi taler om en pande “med Teflon”, refererer vi generelt til en pande med en non-stick belægning.

Her er forskellen mellem pander med og uden Teflon-belægning:

Pander med Teflon-belægning:

 • Non-stick overflade: Det mest bemærkelsesværdige ved Teflon-belægningen er, at den giver en glat, non-stick overflade, hvilket gør det lettere at lave mad uden at det klæber og lettere at rengøre efter brug.
 • Mindre olie nødvendig: På grund af den glatte overflade, behøver du ikke bruge meget olie eller fedtstof når du laver mad.
 • Følsom over for høj varme: Teflon kan begynde at nedbrydes ved høje temperaturer (over cirka 260 grader Celsius), og kan potentielt afgive skadelige stoffer. Det er derfor anbefalet at bruge medium eller lav varme til madlavning med Teflon-belagte pander.
 • Mindre holdbar: Over tid kan Teflon-belægningen blive slidt eller skrabet af, især hvis du bruger metalredskaber på panden. Det er derfor vigtigt at bruge plastik- eller træredskaber og at undgå hård skrubning ved rengøring.

Pander uden Teflon-belægning:

 • Kan kræve mere olie: Uden en non-stick belægning kan maden have tendens til at klæbe til panden, hvilket kræver mere olie eller fedtstof.
 • Bedre til høj varme: Pander uden Teflon-belægning, såsom dem af rustfrit stål eller støbejern, kan tåle meget højere varme, hvilket gør dem gode til stegning og andre højvarme madlavningsmetoder.
 • Mere holdbar: Pander uden non-stick belægning er generelt mere holdbare og kan vare i mange år, eller endda i generationer ved korrekt vedligeholdelse.
 • Kan kræve mere vedligeholdelse: For eksempel skal støbejernspander “krydres” lejlighedsvis for at bevare deres non-stick egenskaber, og de bør ikke vaskes med sæbe.

Det er værd at bemærke, at der findes mange forskellige typer non-stick belægninger, og ikke alle er lavet af Teflon. Nogle af disse alternativer kan være mere holdbare eller kan tåle højere varme end Teflon. Uanset hvilken type pande du vælger, er det altid vigtigt at følge producentens pleje- og brugsanvisninger for at sikre, at din pande holder længst muligt.

Brands: Her er de mest populære mærker af stegepander

Der er et væld af forskellige virksomheder, der producerer og sælger stegepander – nogle gange kan det være helt uoverskueligt at finde rundt i. Derfor har vi lavet nedenstående liste over nogle af de mest populære mærker af stegepander, som du som regel kan forvente god kvalitet af.

 • Lodge
 • Onyx
 • Blue Diamond
 • Eva Trio
 • Meyer
 • KitchenAid
 • Skeppshult
 • Greenpan
 • Tefal

Udover disse stegepande mærker, er der naturligvis også en lang række andre producenter, hvorfra du kan forvente at få produkter af god kvalitet. Ovenstående er blot et godt udgangspunkt, hvis du er helt på bar bund i forhold til, hvilken vej du skal gå.

En sund stegepande: Findes det?

Der er mange, der leder efter en sund stegepande, men er det overhovedet noget, der findes? Eller skulle vi snarere omformulere det, så vi spørger om, hvorvidt der findes usunde stegepander?

Uanset, hvordan vi vender og drejer den, så står vi i dag et sted, hvor vi i Danmark sjældent kan risikere at købe en usund stegepande, hvis vi køber den fra en autoriseret og troværdig forhandler. Men som vi tidligere har været inde på, så kan belægningerne på enkelte stegepander indeholde kemikalier og andre giftige stoffer, som vi helst ikke skal indtage.

Vores anbefaling er derfor, at du holder øje med, hvad belægningen på de enkelte stegepander består af. Sørg for at gå efter de kemikalie- og giftfri modeller, så er du godt på vej til en sund stegepande. Men styr endelig ikke helt uden om de her belægninger; de gør det nemlig muligt at stege med lang mindre fedtstoffer end ikke-belagte stegepander, og det bidrager naturligvis også til en sundere madlavning.

Køb din stegepande online og spar penge

Når du skal til at købe din nye stegepande, så vil vi anbefale, at du gør det online. Ved at handle hos en webshop fremfor en fysisk forhandler, er du nemlig stillet lidt bedre som kunde. Det er der flere årsager til, men de vigtigste er nok nedenstående.

For det første vil en online forhandler typisk være i konkurrence med et langt bredere marked, end en fysisk butik. Det betyder, at en online forhandler ofte vil konkurrere mere på pris end den fysiske butik. Det er man som webshop også bedre i stand til, da man som regel har lavere omkostninger kontra omsætningspotentiale end de fysiske butikker har. Det kommer i sidste ende dig til gode som kunde, da du kan få en ekstra billig stegepande på internettet.

For det andet er man ifølge lovgivningen bedre stillet som kunde, når man køber en vare som fjernkøb, hvilket er tilfældet, når man handler på internettet. Her er du efter loven berettiget til en 14 dages fortrydelsesret, hvilket ikke er tilfældet, hvis købet foregår i en fysisk butik.

Se listen: Her er vores bedst i test stegepander

Vi er lige på vippen til at runde helt af for denne artikel om de bedste stegepander, men inden, at vi når så langt, vil vi hurtigt opsummere listen fra først i artiklen, så du går herfra med en frisk erindring om den.

 • Bedste stegepande: Onyx Hybrid Non-Stick 28 cm
 • Bedste stegepande med låg: Meyer Earth Plan 28 cm
 • Bedste stegepande til induktion: KitchenAid Stainless Steel 28 cm
 • Bedste stegepande til grill: Petromax Fire Skillet FP35 30 cm
 • Bedste stegepande af støbejern: Skeppshult Frying 2 cm
 • Bedste stegepande af aluminium: Greenpan Torino 28 cm
 • Bedste stegepande af rustfrit stål: Tefal Intuition SS Frypan 28 cm
 • Bedste stegepande til camping og bål: Primus Campfire Frying Pan SS 25 cm
 • Bedste billige stegepande: Coop Stegepande 20 cm
 • Bedste bøf stegepande: Lodge Chef Collection 24,5 cm
 • Bedste lille stegepande: Tefal Excellence 20 cm
 • Bedste store stegepande: Greenpan Barcelona 32 cm

Hvis du vil have genopfrisket, hvad det er, der gør hver af disse stegepander deres titler værdige, kan du scrolle op øverst i artiklen og læse vores argumenter endnu en gang.

Tak fordi du læste med!

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning. 

Tefal Intuition SS Frypan 28 cm

Tefal Intuition SS Frypan er en stegepande, der er udført i rustfrit stål, og som absolut er værd at overveje, hvis det er en sådan stegepande, som du er på udkig efter. Størrelsen er tilpas til en lang række forskellige formål, hvilket gør panden ganske alsidig.

Stegepanden er belagt med en Titanium-belægning, som ikke bare gør panden meget holdbar og modstandsdygtig over for slid, men også sikrer, at maden ikke bare lige sætter sig fast på panden. Kombinerer man dette med det 18/10 rustfrit stål af høj kvalitet, som panden er lavet i, og prisen, så kommer man frem til en stegepande, der absolut er et oplagt valg.

Skeppshult Frying 28 cm

En anden god stegepande af støbejern er Skeppshult Frying. Modellen her er en størrelse 28 cm, og kan blandt andet bruges til dit induktionskomfur. Selve stegepanden er naturligvis lavet i støbejern, mens håndtaget er udarbejdet i rustfrit stål, hvilket betyder, at det gerne holder sig køligt længere tid end panden.

Kunderne er vældig begejstrede for modellen her, som bliver rost for sin meget høje kvalitet. Det betyder i bund og grund, at den kan bruges i mange år, og dermed bliver det også et bæredygtigt valg (både økonomisk og miljømæssigt), da man roligt kan regne med en lang levetid på stegepanden her.

Coop stegepande

Er du bare på udkig efter en god og billig stegepande? Så bør du tage et kig på Coops egne pander; de findes i forskellige størrelser, hvor den mindste er 20 cm-modellen, som den vi taler om her. Priserne er helt ustyrligt lave, og på trods af det, vælter stegepanderne i gode anmeldelser.

Faktisk har lige netop denne model scoret 4,7 ud af 5 stjerner i gennemsnit, hvilket absolut må siges at være pænt. Det skyldes naturligvis, at selvom der er tale om en billig stegepande, så er den udarbejdet i lækre materialer og med fornuftige løsninger.

Panden her er lavet af aluminium og har en Teflon-belægning, der sikrer pandens glatte overflade og samtidig reducerer risikoen for, at maden brænder på.