Sauterpande Test 2024 → Se De 8 Bedste Sauterpander

Sauterpande

BedstTest.dk Anbefaler

2024

bedsttest badge 5a
Ekstraordinær keramisk non-stick – Maksimal levetid
Problemfri perfektion i enhver stegning
Brug metalredskaber og værktøj uden at ridse non-stick overfladen
Fungerer med alle komfurtyper, inklusive induktion og gas
Ovnfast op til 260­°C
Tåler opvaskemaskine!
Sauterpande

Støder du regelmæssigt på opskrifter, der beder dig om at sautere grøntsagerne, kødet eller lignende? Så savner du muligvis en sauterpande, der kan gøre livet lidt nemmere. Hvis det er tilfældet, er du kommet til det helt rette sted. Her i artiklen har vi nemlig fundet de 8 bedste sauterpander, som du kan købe lige nu.

Listen over disse kan du læse liger under indledningen her, og når du så har fundet den bedste sauterpande, kan du læse meget mere generelt om sauterpander, hvordan du sparer penge på dem, køber dem på tilbud og i øvrigt bruger dem på den helt rigtige måde.

Der er vist ikke andet for, end at ønske dig god læselyst!

Onyx Cookware Hybrid Non-Stick Sauterpande – Bedste sauterpande

hybrid non-stick onyx stegepande onyxcoockware

Som den bedste sauterpande har vi denne model fra Onyx Cookware, der generelt er kendt for at lave nogle vældig gode pander og generelt isenkram til køkkenet. Denne Onyx Cookware Hybrid Non-Stick Sauterpande er fremstillet af en blanding af rustfrit stål og aluminium. Det betyder, at den kan bruges på alle typer af komfurer uden problemer.

Derudover har den som standard en såkaldt non-stick-PFTE-belægning, som sikrer, at maden ikke brænder på. Som en del af belægningen har Onyx benyttet diamantstøv, som giver en nærmest usammenlignelig hårdhed og styrke. Alternativt kan man vælge at købe denne bedste sauterpande med keramisk non-stick-belægning; det er et mere naturligt og miljøvenligt valg.

En sauterpande til alle dine behov

Uanset om du vælger den ene eller anden form for belægning, så er det her uden tvivl en fantastisk sauterpande. Diameteren på 26 centimeter er også rigtig fin, da det vil være nok til de flestes behov, samtidig med, at panden hverken bliver for stor eller tung.

Endelig er det værd at nævne, at det her er en sauterpande, der kan gå i opvaskemaskinen uden problemer. Men festen stopper ikke der: panden er nemlig også ovnfast ved op til 260 grader. Det betyder, at der også er rig mulighed for at bruge den som en slags ovnfad eller for at holde maden varm, når først den er sauteret.

Tefal Jamie Oliver Cook’s Classic – Bedste sauterpande med låg

Tefal Jamie Oliver Cook's Classic Sauterpande

Er du på udkig efter den bedste sauterpande med låg, så bør du tage et nærmere kig på denne model fra Tefal. Den er udviklet i samarbejde med Jamie Oliver, som er en kendt TV-kok, der i samarbejde med Tefal har lanceret en række kvalitetskøkkenredskaber til fornuftige priser.

Det er ikke anderledes med denne Jamie Oliver sauterpande med låg; den er nemlig helt fantastisk. Materialet er aluminium hele vejen igennem, og det sikrer ikke bare en god holdbarhed, men gør også sauterpanden slidstærk. Derudover sikrer det også, at den kan gå direkte i ovnen ved op til 210 grader.

5 ud af 5 stjerner

Det kan være svært at tro, men spørger man kunderne, har denne Jamie Oliver sauterpande med låg fortjent 5 ud af 5 stjerner. Det er nemlig det, som den i gennemsnit bliver vurderet til af kunderne, der har købt panden hos KitchenOne.

Den bliver blandt andet kaldt for et ”godt produkt” af Pernille Hansen, og Peter Føns skriver, at han ”er meget glad og tilfreds med panden”. Du kan med andre ord være helt rolig ved at købe lige netop denne Jamie Oliver-model, hvis du er på udkig efter den bedste sauterpande med låg.

Greenpan Cambridge – Bedste sauterpande 24 cm

Greenpan sauterpande med glaslåg - Cambridge - Ø 24 cm

Er du på udkig efter en lidt mindre sauterpande, så kan du med fordel tage et kig på denne Greenpan Cambridge, der er den bedste sauterpande med en diameter på 24 centimeter. Det kan lyde af meget, men det er primært et pande til mindre måltider, fordi der i sagens natur stadig skal være udmærket med plads til at vende og røre i maden.

Men hvis ellers størrelsen er som den skal være, så er det her en rigtig god sauterpande. Den er udført i aluminium og har en stærk keramisk belægning på indersiden. Det sikrer ikke bare en holdbar pande, men åbner også op for, at den kan gå i ovnen ved temperaturer på op til 180 grader.

4,8 ud af 5 stjerner

Finder man Greenpan Cambridge på COOPs webshop, vil man i skrivende stund blive mødt af 128 anmeldelser fra kunder, der har købt sauterpanden. De mener i gennemsnit, at det her er en pande, der fortjener 4,8 ud af 5 stjerner, hvilket er ufatteligt højt taget antallet af anmeldelser i betragtning.

Hvad der gør det endnu mere interessant er, at der kun er 2 kunder, der har givet sauterpanden mindre end 4 stjerner. Den ene har vurderet den til 3 stjerner, mens den anden er gået med 2 stjerner. Det er værd at bemærke, at sidstnævnte skyldtes en skade, der havde resulteret i et knækket håndtag, og altså ikke en decideret fejl eller ulempe ved panden.

Zwilling Pro – Bedste sauterpande 28 cm

SAUTEPANDE MED LÅG ZWILLING PRO 28 CM, 4,3L

 

Må panden godt være lidt større, så tag et kig på denne Zwilling Pro, der har fået titlen som den bedste sauterpande med 28 centimeter i diameter. Der er masser af plads til sautering af god mad, og håndtagene på begge sider gør den nem at håndtere.

Sauterpanden er udført i såkaldt 18/10 rustfrit stål og er i øvrigt forstærket med titanium. Indvendigt har den en non-stick-belægning, der fungerer særdeles godt, hvilket gør det noget nemmere og mere overskueligt at brune grøntsager og især kød.

Det er ligeledes værd at bemærke, at denne sauterpande ikke kun har en god og stor diameter på 28 centimeter. Den er også udstyret med gode høje kanter, som faktisk sikrer en rummelighed på 4,3 liter. Det betyder, at der for alvor er plads til at sautere selv større mængder af mad.

Greenpan Barcelona – Bedste sauterpande 30 cm

Greenpan sauterpande - Barcelona - 4,8 liter

Skal det være endnu større, så er Greenpan Barcelona den helt rigtige pande at kigge på. Det er nemlig den bedste sauterpande, der måler 30 centimeter i diameteren. Panden er udført af aluminium i høj kvalitet, og er indvendigt belagt med en keramisk non-stick belægning, der ikke bare sikrer, at maden ikke brænder på, men som også gør den utrolig holdbar.

Den keramiske belægning sidder også uden på, og det gør panden til en leg at gøre rent. Det er heldigt, for den tåler nemlig ikke opvaskemaskine. Til gengæld kan den gå i ovnen og bruges på både gas-, induktions- og elkomfurer.

4,8 ud af 5 stjerner

Ligesom den anden sauterpande vi har præsenteret for Greenpan, har denne Barcelona sauterpande også scoret 4,8 ud af 5 stjerner. Denne gang er det blot baseret på hele 149 anmeldelser, og det er derfor endnu mere imponerende.

Ud af de 149 er der i alt 128, der har givet en 5-stjernet anmeldelse. Dernæst kommer 18 kunder, der mener at sauterpanden fortjener 4 stjerner. Det efterlader 3, hvoraf de to har givet 3-stjernede anmeldelser og den sidste kunde har givet en 2-stjerner vurdering.

Eva Trio White Line – Bedste Eva Trio sauterpande

Eva Trio Sauterpande 24 cm, White Line

Drømmer du om den bedste Eva Trio sauterpande, så skal du købe modellen fra deres White Line. Den er særlig interessant, fordi det er en hvid sauterpande, der naturligvis passer som hånd i handske rent designmæssigt med Eva Solos øvrige produkter i serien Eva Trio.

Udover at være flot, så er det her på alle måder en kyndig sauterpande. Den er udført i rustfrit stål, som har en god varmeledende effekt, hvilket sikrer, at varmen bliver fordelt jævnt udover hele pandens overflade. Samtidig giver det også mulighed for at anvende sauterpanden på alle varmekilder, herunder induktion og ikke mindst ovn ved temperaturer op til hele 400 grader.

4,9 ud af 5 stjerner

Hos KitchenOne, hvor denne Eva Trio sauterpande blandt andet forhandles, er der i skrivende stund 12 kunder, der har anmeldt den. De har i gennemsnit vurderet den til 4,9 ud af 5 stjerner, og det er således rene 5-stjernede anmeldelser med blot én kunde, der har måtte give den 4 stjerner grundet en beskadiget kasse.

Der er dog ingen, der har haft et negativt ord at sige om panden. Den bliver kaldt for virkelig god, og dens non-stick-belægning bliver rost for at være særdeles effektiv. Efter at have læst anmeldelserne, står det ligeledes klart, at det er en pande, der er utrolig nem at rengøre og som i øvrigt giver rigtig meget værdi for pengene.

Scanpan Classic Induction – Bedste Scanpan sauterpande

Scanpan sauterpande - Classic Induction - Ø 28 cm

Den bedste Scanpan sauterpande er denne model fra deres Classic Induction serie. Den er udført i aluminium, som har den fordel, at det er slidstærkt og samtidig utroligt letvægtigt. Det gør det særdeles velegnet til pander som denne, der i eksempelvis støbejern ville være svære at håndtere.

Som navnet indikerer, har Scanpan lavet denne sauterpande med henblik på brug på induktionskomfur. Den kan dog også bruges på alle andre varmekilder, og sætter du den i ovnen, kan du skrue temperaturen op til 260 grader.

4,9 ud af 5 stjerner

Denne Scanpan sauterpande følger trop med de andre på listen her, når det kommer til forbrugeranmeldelser. Den er nemlig blevet vurderet til 4,9 ud af 5 stjerner i gennemsnit af de kunder, der har købt den hos COOP.

Der er bred enighed om, at dette er en fantastisk sauterpande. Med undtagelse af en enkelt 4-stjernet anmeldelse, er de resterende nemlig 5-stjernede.

Le Creuset 3 PLY – Bedste Le Creuset sauterpande

Le Creuset sauterpande - 3 PLY - Ø 30 cm

 

Vi afrunder listen med et brag i form af denne bedste Le Creuset sauterpande, der går under navnet 3 PLY. Den er udført i rustfrit stål, hvilket giver en blank overflade, som passer ind i langt de fleste køkkener. Det medfølgende låg sikrer, at det her er en sauterpande, der kan bruges til alverdens tilberedningsteknikker.

Der er naturligvis en non-stick-belægning på indersiden af panden, så maden ikke brænder sig fast, og når du er færdig med at bruge din Le Creuset sauterpande, kan den ryge direkte i opvaskemaskinen. I øvrigt kan den bruges på alle former for varmekilder, hvilket vil sige at både induktionskomfurer og ovn er understøttet ved op til 260 grader.

4,9 ud af 5 stjerner

Vi tager en hattrick med tre gode sauterpander, der hver især bliver bedømt til 4,9 ud af 5 stjerner af de kunder, der har anmeldt dem. Det er nemlig også tilfældet for denne Le Creuset sauterpande, der i skrivende stund har fået 18 anmeldelser på COOPs webshop, hvoraf de 16 har vurderet den til 5 stjerner.

Sådan finder vi de bedste sauterpander

Det var listen over de bedste sauterpander. Vi håber naturligvis, at du har fundet en, som passer til dine behov og dit budget. Lige om lidt kan du læse meget mere om sauterpander, få svar på ofte stillede spørgsmål og meget mere.

Men inden, at vi når så langt, skal vi først tale lidt om, hvordan vi har fundet ovenstående bedste sauterpander. Det er nemlig ikke nogen, vi har testet selv. Det er vi desværre hverken kompetencerige eller ressourcestærke nok til at håndtere.

I stedet baserer vi denne sauterpande test på en omfattende dataindsamling og -analyse. Det fungerer sådan, at vi aktivt indsamler informationer om et bredt udvalg af sauterpander, som eksempelvis tekniske specifikationer, materialevalg, priser, funktioner, designløsninger og andre produktinformationer. Kombineret med et overblik over ekspert- og forbrugeranmeldelser, når disse er til rådighed, har vi pludselig et datagrundlag for en analyse.

Denne analyse vurderer hver af de indsamlede sauterpander i forhold til nogle forudbestemte kategorier (som er dem, du ser på bedst i test listen ovenfor). De pander, der klarede sig bedst i analysen, er dem, der har fået titlen som den bedste i hver af bedst i test kategorierne for denne sauterpande test.

Køb en sauterpande på tilbud

Sauterpander kan, som andet godt køkkenudstyr, hurtigt løbe lidt op i pris. Vælger man at købe en dyrere model, vil man dog oftest også få en pande af så god kvalitet, at den kan holde det meste af livet. Men derfor er det naturligvis stadig en udgiftspost, som gerne må være mindre.

Heldigvis er der regelmæssigt mulighed for at købe en sauterpande på tilbud. Som du måske allerede ved, så er isenkram som eksempelvis pander nemlig noget, der ganske ofte bliver sat på udsalg, og det er naturligvis bare med at udnytte den mulighed.

Vi forsøger så vidt muligt at linke ind til webshops via bedst i test listen, der er gode til at sætte deres sauterpander på tilbud. Det er derfor et rigtig fint sted at starte din søgen, hvis du har sat dig for at finde en god pris på din nye pande.

Det er naturligvis ikke en garanti for, at der er tilbud på lige netop den sauterpande, når du læser testen her og er klar til at købe. Vi anbefaler dog, at du tager et kig forbi nogle af ovenstående butikker og webshops, fordi sandsynligheden for et godt tilbud er ganske fornuftig.

Ofte stillede spørgsmål

Nu har vi talt rigtig meget om sauterpander, men hvad er det egentligt, hvad bruger man dem til og hvordan bruger man dem? Det får du blandt andet svaret på nedenfor, hvor vi har gennemgået nogle af de oftest stillede spørgsmål om sauterpanden.

Hvad er en sauterpande?

En sauterpande er en fladbundet pande med høje sider. De høje sider er vigtige, fordi de giver mulighed for at maden kan rystes rundt i panden.

Samtidig sikrer de høje sider også, at der kan tilsættes væsker som eksempelvis fond uden, at du behøver at bekymre dig om, hvorvidt det skvulper over.

Hvad bruges en sauterpande til?

En sauterpande bruges til at sautere mad med. Sautering af mad er kort sagt en tilberedningsteknik, hvor man bruner kød eller grøntsager i relativ kort tid varme og under hyppige vending af maden. Det er naturligvis her, at sauterpanden kommer ind i billedet, fordi dens høje sider netop giver god mulighed for at vende og ryste maden rundt, og dermed opnå sauteringseffekten.

Hvordan bruger man en sauterpande?

En sauterpande bruges ved, at du varmer noget stegemiddel (gerne smør) op ved en høj temperatur, for herefter at lægge grøntsager, kød eller andre madvarer i den gennemvarme pande. Herefter ryster eller rører du rundt i maden løbende, mens det bliver brunet ved de middelhøje temperaturer.

Sauterpande vs wok: Hvilken skal man vælge?

Ovenstående kan godt gå hen og lyde lidt som en wokpande, og det er ikke helt galt. Det grundlæggende princip bag en sauterpande og en wok er nemlig på mange måder det samme; høje sider og god plads til at vende maden rundt i panden.

En wok er dog lavet til at håndtere endnu højere temperaturer, og har således til formål at lynstege madvarer. Samtidig har den en relativt lille bund, og ser umiddelbart meget rundbundet ud. Det gør den en anelse svær at bruge på en induktionskomfur, og den passer oftest bedst til gaskomfurer.

Er du i tvivl om, hvorvidt du skal investere i en sauterpande eller en wok, så vil vi generelt anbefale førstnævnte. Sauterpanden er nemlig mere alsidig, og mens den ikke kan helt det samme som en wok, så er vil den være tilstrækkelige for de fleste danskere.

Alternativt kan du overveje at investere i en såkaldt sauteuse, som er en slags blanding mellem en sauterpande og en wok.

Køb din sauterpande online og spar penge

Vi er generelt hurtige til at anbefale vores læsere, at de køber så meget online som overhovedet muligt. Man kan naturligvis diskutere etikken i forhold til, at onlinehandel ikke gør noget godt for vores bymiljøer og de fysiske butikker, men der er bare mange fordele ved at købe en sauterpande online.

Den primære fordel er naturligvis, at det ofte er væsentligt billigere end hvis du køber i en fysisk butik. Det skyldes som regel, at webshops kan holde deres omkostninger mere nede end de traditionelle butikker. Samtidig er de i noget hårdere konkurrence med konkurrenterne, fordi du kan sidde i sofaen og klikke dig fra den ene webshop til den anden og altid finde det billigste sted at købe din nye sauterpande.

Den anden fordel er, at der er et langt større udvalg af sauterpander på internettet, end du sandsynligvis nogensinde kommer til at finde hos en traditionel isenkrammer. Det skyldes simpelthen, at en webshop kan have langt flere varer i deres sortiment, fordi det ikke optager fysisk plads at fremvise det til kunderne.

Et oplagt eksempel er KitchenOne, der har 222 sauterpander i sit sortiment i skrivende stund.

Se listen: Gode forhandlere af pander og andet isenkram

Apropos forhandlere med sauterpander i sit sortiment, så er der en masse af dem. Nogle af dem er webshops, og det taler vi naturligvis for, men der er også fysiske butikker – og så er der hybriderne, som er de forhandlere, der både har en fysisk og internetbaseret butik.

Eksempler på gode online og fysiske forhandlere af sauterpander kunne være:

 • Bilka
 • Ikea
 • Aldi
 • Davidsen
 • Føtex
 • COOP
 • Magasin
 • KitchenOne

Sauterpande test: Hvilken er bedst i test?

Det var i store træk det, vi havde at sige om sauterpander i denne omgang. Vi håber naturligvis, at du er blevet klogere på, hvilken model der er den rette for dig som en del af denne lille form for sauterpande test.

Som en afslutning på artiklen har vi nedenfor samlet en oversigt over de bedste sauterpander, som vi fremhævede i starten af artiklen. Så har du dem helt frisk i hukommelsen, når du fortsætter med dagens gøremål:

 • Bedste sauterpande: Onyx Cookware Hybrid Non-Stick Sauterpande
 • Bedste sauterpande med låg: Tefal Jamie Oliver Cook’s Classic
 • Bedste sauterpande 24 cm: Greenpan Cambridge
 • Bedste sauterpande 28 cm: Zwilling Pro
 • Bedste sauterpande 30 cm: Greenpan Barcelona
 • Bedste Eva Trio sauterpande: Eva Trio White Line
 • Bedste ScanPan sauterpande: Scanpan Classic Induction
 • Bedste Le Creuset sauterpande: Le Creuset 3 PLY

Har du behov for at blive mindet om, hvad der har sikret hver af disse sauterpander en plads på vores bedst i test liste? Så scroll op øverst i artiklen, hvor du kan læse meget mere om hver af disse pander. Det er i øvrigt også der, at du kan klikke dig direkte videre til nogle af de webshops, der sælger de enkelte sauterpander.

Held og lykke med jagten efter den helt rigtige pande til at sautere med og tak fordi du læste med!07