Induktionskomfur Test 2024 → Se De 3 Bedste Induktionskomfure

Induktionskomfur

Når man køber nyt komfur i dag, er det ofte med en induktionsplade på toppen. Det er der mange gode grunde til, og det er nok også derfor, at du overvejer at købe et. Men hvilket induktionskomfur er det bedste? 

Det undersøger vi her i artiklen, hvor du nedenfor vil blive præsenteret for en top 10-liste over de bedste induktionskomfurer. Vi opdeler listen i forskellige kategorier, så du nemt og hurtigt kan finde frem til lige netop det komfur, der bedst opfylder dine behov.

På den anden side af vores bedst i test liste over induktionskomfurer, får du et væld af brugbare informationer, som du kan bruge i din videre købsproces. Her kigger vi blandt andet på, hvad du har af muligheder for at købe et induktionskomfur på tilbud, hvilke mærker, der kan være værd at overveje og meget mere.

Der er altså lagt op til en informativ artikel, som vi naturligvis håber, at du bliver lidt klogere af at læse. Om ikke andet, kan den agere som inspiration til, hvilken komfur du skal vælge, når nu du skal til at udskifte det gamle.

Tak fordi du læser med!

Smeg Classic SPSK60IB9 – Bedste 60 cm induktionskomfur

Smeg Classic 60 cm induktionskomfur SPSK60IB9

 

Smeg Classic SPSK60IB9 får her titlen som det bedste 60 cm induktionskomfur. Dermed er det et oplagt bud til dig, der leder efter et komfur i lige netop denne størrelse. Som vi kender det fra Smeg, er det her naturligvis et komfur i et retro design.

Men retro design er ikke ensbetydende med forældet teknologi. Nej, Smeg formår gang på gang at lave moderne komfurer i en vintage stil, og det har vundet mange menneskers hjerte. En af styrkerne ved lige netop dette komfur er dets hvide farve. Det kan passe godt ind i det lyse køkken.

Det er dog ikke designet, der er afgørende for, at dette induktionskomfur fra Smeg får lov at løbe med titlen som det bedste 60 cm induktionskomfur. Det er derimod dets mange smarte løsninger og de overvejende gode anmeldelser.

Selve kogepladen er udstyret med 4 madlavningszoner, der både kan genkende pander og gryder, samt indikerer, når de enkelte zoner fortsat er varme. Lidt længere ned har vid en 70 liter store ovn, som ikke bare kan bryste sig af sin rummelighed, men også sine 9 forskellige madlavningsfunktioner og -programmer.

Smeg Classic C92IPX9 – Bedste induktionskomfur med stegetermometer

Smeg Classic komfur C92IPX9

 

Hvis du er på udkig efter det bedste induktionskomfur med stegetermometer, så har du et par forskellige muligheder. Vi vil dog gerne slå et slag for Smeg Classic C92IPX9, som i den grad gør det godt. Det er uden tvivl en af de dyrere modeller her på listen, men til gengæld kan det også løse langt de fleste behov og lidt til.

Først og fremmest er det naturligvis udstyret med et stegetermometer. Derudover kommer det med et væld af funktioner, der er lavet til bestemte typer af retter eller madlavningsformer. Det tæller eksempelvis en integreret grillfunktion pizzafunktion, HotAir-funktion og meget mere.

På trods af sin størrelse, er det her et energieffektivt induktionskomfur. Man kan tilpasse mængden af watt, som det bruger alt efter, hvilket måltid man er ved at tilberede. Derfor har modellen her også energimærke A, så du kan være helt tryg ved strømregningen.

Komfuret her har 5 forskellige madlavningszoner på kogepladen, samt to store ovnrum, der giver masser af plads og fleksibilitet til at lave de helt store menuer. Kombinerer mand et med pyrolyse og Ever Clean belægning, er man ovenikøbet sikret en ovn, der er nem at rengøre og holde ren.

Smeg Victoria TR4110IGR – Bedste 110 cm induktionskomfur

Smeg Victoria komfur TR4110IGR

 

Er et almindeligt komfur ikke stort nok til dig? Så er noget af det vildeste du kan vælge et Smeg Victoria TR4110IGR. Det er nemlig det bedste 110 cm induktionskomfur, og det er næsten dobbelt så bredt som de ovenstående komfurer.

Her får du en induktionskogeplade, der har 5 forskellige zoner. Det betyder, at du kan have gang i masser af gryder og pander på en gang. Men det er ikke kun kogepladen, der er stor. Dette induktionskomfur kommer også med 2 forskellige ovne, en separat grill og en opbevaringsskuffe, der kan rumme dine pander og fade.

Fik vi sagt, at begge ovne rummer 61 liter? Det er næsten dobbelt op på ren ovn kapacitet i forhold til flere af de komfurer, som du er blevet præsenteret for hidtil. Tilføjer med det 36 liter store grill rum, så er der få ting, du ikke kan lave med dette Smeg Victoria induktionskomfur.

Designet er helt unikt, og det vil – som altid med Smeg – give det helt rigtige touch af retro i dit køkken. Men på trods af det retro udtryk, så er det et moderne 110 cm induktionskomfur. Det har blandt andet en VaporClean-teknoloig, der fungerer på samme måde som AquaClean med vand i bunden af ovnen, der sørger for at blødgøre madrester.

Sådan finder vi de bedste induktionskomfurer

Det var vores liste over de bedste induktionskomfurer. Forhåbentligt var der et eller flere af dem, som kan løse dine behov uden, at du er nødt til at overskride dit budget. Lige om lidt står den på gode råd omkring induktionskomfurer på tilbud og meget mere, men vi har lige et stop på vejen inden, at vi når dertil.

Vi skal nemlig først lige tale kort om, hvordan vi finder de bedste induktionskomfurer. Det er muligvis noget, at du har studset over, da du læste dig gennem listen ovenfor. Og det er en god ting at spørge lidt ind til, for hvis der er noget, der er vigtigt – så er det kildekritik.

Til manges overraskelse, så tester vi ikke selv de produkter, som vi fremhæver her på siden. Det har vi hverken ressourcer eller kompetencer til. Vi benytter os i stedet af data – og meget af det. Vores fremgangsmåde er sådan, at vi starter med at indsamle data om en lang række forskellige induktionskomfurer, der forhandles i Danmark.

Disse data tæller eksempelvis produktinformationer, tekniske specifikationer, særlige funktioner, samt anmeldelser fra eksperter og forbrugere. Alt dette samles og analyseres efterfølgende med henblik på at finde de bedste induktionskomfurer i de kategorier, som bedst i test listen er delt op i.

Resultaterne af analysen ser du på selvsamme bedst i test liste. De ti induktionskomfurer, som du netop er blevet præsenteret for, er nemlig de, der performede bedst i hver af kategorierne.

Køb et induktionskomfur på tilbud

Selv billige induktionskomfurer kan koste mange penge, og det er derfor oplagt, hvis man har muligheden for at spare nogle penge. Heldigvis er der mulighed for at købe et induktionskomfur på tilbud og spare både store og små beløb.

Det varierer lidt, hvilke typer af tilbud, forhandlerne gør brug af, når de sætter prisen ned på deres induktionskomfurer. Nogle gange er det kontante nedsættelser, hvor man kan spare alt mellem et par hundrede kroner og et par tusinde kroner. Andre gange er det procentrabatter, hvor besparelsen i kroner og øre afhænger af førprisen på komfuret.

Under alle omstændigheder er der god grund til at købe et induktionskomfur på tilbud. Det giver enten muligheden for at spare nogle penge, eller for at købe en bedre model end man oprindelig havde råd til, fordi den nu er inden for budget.

Uanset hvordan du vælger at udnytte et tilbud, så kræver det først, at du finder det. Vi linker via vores bedst i test liste ind til forhandlere, der som regel er gode til at sætte priserne ned på deres komfurer. Det er derfor et oplagt sted at starte din søgen. Hvis ikke du lige kan finde dit nye induktionskomfur på tilbud nogen steder, så kan du eventuelt holde øje med prisen i den kommende tid – det kan være, at den falder.

Vælg et komfur fra et velkendt mærke

Når du skal ud at købe en induktionskomfur, kan du med fordel overveje at gå efter en model fra et velkendt mærke. Det kan nemlig betyde, at du har større sikkerhed for, at kvaliteten er i orden, at garantien er på plads og så videre.

Men det kan også være en god måde at sikre sig, at komfuret passer til dine øvrige hvidevarer i køkkenet fra samme mærke. Det gælder både i udseende, men også i brugerfladen. De fleste mærker praktiserer nemlig nogenlunde den samme tilgang til design på tværs af deres produkter.

Det betyder, at hvis du allerede har hvidevarer i hjemmet fra et eller flere af nedenstående mærker, så kan du overveje om det også skal være det mærke, der skal være producent af dit nye induktionskomfur:

 • Bosch
 • Gorenje
 • AEG
 • Electrolux
 • Siemens
 • Smeg
 • Witt

Ovenstående er blot et udvalg af de populære og anerkendte fabrikanter, som tilbyder hvidevarer. Du vil genkende flere af dem fra vores bedst i test liste. Nogle af dem fremgår dog ikke, men det skal ikke afskrække dig fra at købe eksempelvis et AEG induktionskomfur eller måske en model fra Siemens. Begge er generelt kendt for høj kvalitet og gode produkter.

Køb dit induktionskomfur online og spar penge

Vi vil generelt anbefale, at du køber dit nye induktionskomfur online. Den primære årsag hertil er, at det ofte vil være en billigere løsning end, hvis du ender nede i din lokale hvidevareforhandler. Det er nemlig sådan, at webshops ofte er lidt billigere end deres fysiske konkurrenter.

Man kan bruge meget tid på at tale om, hvorfor det forholder sig sådan, men vi vil forsøge at holde det kort. Helt grundlæggende handler det om, at man som webshop typisk vil have færre faste omkostninger per salg, og derfor er der ikke behov for en lige så høj profit på hver vare.

Kombinerer man dette med, at man som online forhandler af induktionskomfurer er i tæt konkurrence med alle de andre online forhandlere af induktionskomfurer, ja så får man en gunstig situation for forbrugerne. Fordi de kan klikke sig fra den ene webshop til den anden, og dermed altid finde den internetbutik, hvor de får den bedste pris, den bedste levering, de bedste handelsbetingelser og så videre, så er enhver webshop nødt til at gøre, hvad de kan for at være attraktive.

Dette kan de eksempelvis gøre ved at sænke prisen, tilbyde loyalitetsprogrammer, gratis levering, gratis opsætning af induktionskomfur eller lignende. Alt dette gavner dig som forbruger, og det er derfor endnu en god grund til at købe dit induktionskomfur online.

Kan købes hos et bredt udvalg af forhandlere

Uanset om du vælger at købe dit induktionskomfur online eller i en fysisk butik, så er der mange steder, at du kan klikke dig eller gå hen. Vi har nemlig et bredt udvalg af populære og anerkendte forhandlere i Danmark, der sælger induktionskomfurer. Disse tæller blandt andet:

 • Skousen
 • Elgiganten
 • KitchenOne
 • IKEA
 • Bilka

De fleste af disse har altid induktionskomfurer på lager, mens sidstnævnte butik typisk ikke vil have sådanne komfurer som en del af sit faste sortiment. Det kan dog være, at du er heldig at finde en induktionskomfur, der måske ovenikøbet er sat til en god pris.

Under alle omstændigheder, så er der ingen tvivl om, at du har et bredt udvalg, når du skal købe et induktionskomfur. Fordelen ved at købe fra hvidevareforhandlere – uanset om de så er online eller fysiske – er naturligvis, at de ofte har lidt mere forstand på, hvad det er de sælger. Derfor kan der også være mere hjælp at hente i tilfælde af, at det skulle være nødvendigt.

Induktionskomfur bedst i test: Hvilket skal jeg vælge?

Det var næsten alt, hvad vi havde at sige om induktionskomfurer i denne omgang. Inden, at vi slutter helt af, vil vi dog gerne lige tillade os at genopfriske bedst i test listen for dig. På den måde har du listen om de bedste induktionskomfurer helt frisk i hukommelsen, når du går herfra:

 1. Bedste induktionskomfur: Bosch HLS79Y350U
 2. Bedste billige induktionskomfur: Bosch HLL09A020U Serie 2
 3. Bedste induktionskomfur med dampovn: Electrolux LKI66851NW
 4. Bedste induktionskomfur med pyrolyse: Bosch HLT79Y320U
 5. Bedste Gorenje induktionskomfur: Gorenje Advanced EIT8648X
 6. Bedste 110 cm induktionskomfur: Smeg Victoria TR4110IGR
 7. Bedste 90 cm induktionskomfur: Witt WICN90B3
 8. Bedste 60 cm induktionskomfur: Smeg Classic SPSK60IB9
 9. Bedste 50 cm induktionskomfur: Gorenje Advanced EIT8546WPD
 10. Bedste induktionskomfur med stegetermometer: Smeg Classic C92IPX9

Hvis du stadig studser lidt over, hvilket induktionskomfur du skal vælge, så scroll op øverst på siden, hvor du finder vores gennemgang af hver af disse komfurer. Her kan du læse meget mere om, hvad der gør lige netop disse modeller særlige. Det vil i samme omgang være der, at du kan klikke dig direkte videre til forhandlere, der sælger de enkelte modeller.

Det kan altid være fint at besøge forhandlernes hjemmesider; uanset om du er klar til at købe eller ej. Der kan nemlig være produktinformationer på produktsiderne, som du synes er særlig vigtige. Det vil typisk også være der, at du kan se specifikke mål, flere billeder og så videre.

Vi håber, at du finder det bedste induktionskomfur, der kan løse dine behov. Tak fordi du læste med!

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

BOSCH HLL09A020U Serie 2 Induktionskomfur

Det bedste komfur er til den dyre side; det kommer vi ikke udenom. Men hvad så til alle jer, hvor budgettet ikke tillader de helt høje priser? I kan med fordel tage et kig på Bosch Series 2 HLL09A020U, som har fået prisen som det bedste billige induktionskomfur.

Den forudsættende faktor er naturligvis prisen, som er noget lavere end for de fleste andre induktionskomfurer på listen her. Men på trods af den lavere pris, er det stadigvæk en model, der har masser at byde på.

Eksempelvis er ovnrummet faktisk mere rummeligt her med sine 66 liter. Det er småting, men hvis man af og til har gang i flere fade og bradepander i ovnen, så kan enhver ekstra plads være guld værd. Det er til gengæld på funktioner som indbygget stegetermometer, teleskopudtræk og selvrens, at man ser den lavere pris – modellen her er nemlig ikke lige så veludstyret som sin storebror ovenfor.

Induktionskogepladen fungerer vældig godt, men er ikke så fleksibel. Du får i stedet 4 separate kogeflader i forskellige størrelser, som man kender det fra mange komfurer. Det er noget, som langt de fleste kan stille sig tilfreds med, og samtidig er det forventeligt i et billigt, men godt induktionskomfur.

Kvaliteten er på plads

Det er nemlig et godt induktionskomfur det her; ellers havde det ikke vundet titlen som det bedste billige induktionskomfur. Som vi kender det fra mange af de øvrige produkter fra Bosch, er Bosch Series 2 HLL09A020U velbygget og af høj kvalitet. Det er samtidig nemt at vedligeholde, hvilket også kommer til udtryk i anmeldelserne.

Hos Skousen får induktionskomfuret i gennemsnit 4,7 ud af 5 stjerner. Flere kunder fremhæver, at det er et fint komfur til en meget skarp pris. Det opfylder deres behov, og gør det, som Bosch siger, at det skal kunne.

En enkelt kunde er meget begejstret og kalder Bosch Series 2 HLL09A020U for det bedste komfur, de nogensinde har haft i husstanden. Vedkommende lægger særligt vægt på ovnens jævne opvarmning og præcise temperatur, samt den effektive induktionskogeplade.

Lignende billeder tegner sig på både Google Anmeldelser og PriceRunner, hvor dette billige induktionskomfur bliver vurderet til henholdsvis 4,2 og 4,3 stjerner i gennemsnit.

Bosch pyrolysekomfur HLS79Y350U Induktionskomfur

Som det bedste induktionskomfur har vi valgt at fremhæve Bosch HLS79Y350U. Vi kan allerede nu afsløre, at der på intet tidspunkt kommer et komfur på listen med et mere mundret navn. Du behøver derfor ikke at prøve at få det til at give mening, for hvidevarer skal åbenbart være underligt navngivet.

Men de er slet ikke navnet, det skal handle om her. For dette Bosch induktionskomfur er det bedste af mange andre årsager. Først og fremmest er det udstyret med en induktionskogeplade, der ikke har faste varmezoner.

Det vil sige, at du kan udvide de områder, hvor komfuret skal varme. Dermed kan du bruge store gryder og pander uden at døje med, at det ikke er hele underfladen, der bliver opvarmet. Omvendt kan du også bruge små gryder og pander uden at varme et større areal op end nødvendigt.

Helt generelt er det her et komfur, der er særligt energieffektivt. Det gælder naturligvis for alle induktionskomfurer, men det er også tilfældet her. Bosch HLS79Y350U har energimærke A, og  et såkaldt energieffektivitetsindeks på 95,2, hvilket er relativt højt.

En rummelig og praktisk ovn

Ovnen i Bosch Series 6 HLS79Y350U er også ganske fin. Den rummer 63 liter, og er det man ville kalde for en medium i ovnstørrelse. Samtidig kommer den med et væld af smarte løsninger, såsom indbygget stegetermometer, AutoPilot 30 med automatiske programmer til bestemte retter, SoftClose og meget mere.

Det er også værd at fremhæve pyrolysefunktionen, der hjælper til at gøre ovnen ren. Det fungerer helt simpelt ved, at den varmer sig selv op til rigtig høje temperaturer (op mod 400 grader), og dermed brænder eventuelle madrester af. Det betyder, at du slipper for at ligge med hovedet inde i ovnen og skrubbe løs på fastbrændte og forkullede madrester med kraftige rengøringsmidler.

Fremragende anmeldelser

Vores analyse har vist, at der er overraskende mange induktionskomfurer, som ikke har fået ret gode anmeldelser. Men bare rolig; Bosch HLS79Y350U er ikke et af dem – nærmest tværtimod. På Elgiganten får den en gennemsnitlig vurdering på 4,7 ud af 5 stjerner.

Her er der blandt andet en svensker, der er ovenud begejstret for ovnens pizzafunktion. Han skriver, at fredagspizzaen (i øvrigt et koncept, der er værd at indføre) har fået et løft, og næsten er bedre end den pizza man får fra pizzeriaet.

Der er også andre end Robban fra Sverige, der er begejstrede. De roser generelt de samme ting; det intuitive design, det flotte design og de smarte funktioner; herunder muligheden for at justere varmezonerne på kogepladen. Den største kritik bunder i, at der ikke er lys i betjeningsknapperne på kogepladen, hvilket kan gøre dem svære at se, hvis der ikke er så meget lys.

Der tegner sig et lignende billede med masser af positive anmeldelser, når man finder dette bedste induktionskomfur på Google Anmeldelser. Her har det nemlig fået 4,6 ud af 5 stjerner i gennemsnitlig vurdering. Mange af pointerne er de samme, og de mange roser har da også været afgørende for komfurets plads på listen her.

Bosch pyrolysekomfur HLT79Y320U

Nu har vi faktisk snydt lidt, og allerede præsenteret to induktionskomfurer med pyrolyse, hvorfor de naturligvis også er gode bud på dig, der aktivt søger sådan en løsning. Men her kommer endnu et bud, og her har vores fokus været på lige netop at finde det bedste induktionskomfur med pyrolyse.

Resultatet er Bosch HLT79Y320U, der fra ende til anden er et oprigtigt godt og lækker komfur. Hvis vi skal starte med pyrolysefunktionen, så er det en version, der opvarmer ovnen til op mod 400 grader. Den høje temperatur brænder alle dine fastbrænde madrester og laver dem til aske, så du bare skal have fat i en klud, når ovnen er færdig med sit pyrolyse program.

Her er det værd at bemærke, at der er op til flere anmeldelser, der lige netop fremhæver pyrolysefunktionen. En enkelt kunde skriver blandt andet hos Elgiganten, at vedkommende var overrasket over, hvor effektiv den var til at rense ovnen.

Det er naturligvis en kæmpe fordel for dig, der gerne vil have en helt ren ovn, uden at du skal bruge energien på at skrubbe alle de gamle og forkullede madrester, som ofte er brændt helt fast til ovnens sider.

Masser af andre gode funktioner

Det er naturligvis ikke kun pyrolysen, der spiller en rolle her. Det bedste induktionskomfur med pyrolyse skal nemlig også kunne alt muligt andet end bare at rengøre sig selv. Det kan den her model; induktionspladen er vældig fin og fleksibel. Den er nem at bruge, og så er den lavet af god kvalitet.

Modellen har også 30 forskellige programmer, der er blevet installeret på forhånd. Det betyder, at Bosch har sørget for at gøre det så nemt for dig at bage eksempelvis en lækker pizza (find en bagemaskine, og gør det endnu lettere, at lave dejen til din pizza). Kombinerer du dette med 3D Hotair-funktionen, der sørger for en helt optimal distribution af varmen, så har du pludselig en ovn, der er værd at anbefale.

Testvinder i TÆNK

Forbrugerrådet Tænk er noget af det ypperste, når det kommer til tests af produkter til forbrugere i Danmark. Der er der absolut ingen diskussion om, og derfor er det også værd at fremhæve, at dette induktionskomfur har været fremhævet i deres bedst i test-oversigt for induktionskomfurer.

Det kommer heller ikke som en overraskelse, hvis man læser anmeldelserne af Bosch HLT79Y320U. På Elgiganten er det nemlig i gennemsnit blevet vurderet til 4,7 ud af 5 stjerner. Der er nærmest kun rosende ord til over, og det ser lige sådan ud hos Google Anmeldelser. Her får det nemlig 4,6 ud af 5 stjerner i gennemsnitlig vurdering.

Gorenje Advanced komfur EIT8546WPD

Har du behov for et lidt mindre komfur, så tag et kig på Gorenje Advanced EIT8546WPD; det er nemlig det bedste 50 cm induktionskomfur. Det er det blandt andet på grund af dets meget attraktive pris, og dets gode udnyttelse af pladsen til trods for den lidt smallere form.

Her får du nemlig stadig en ovn, der rummer hele 70 liter. Altså lige så meget som, eller endda mere end flere af de andre og større komfurer, som du er blevet præsenteret for her på listen. Dertil har induktionskomfuret også 4 kogezoner på kogepladen, og praktisk talt alt andet, som de større komfurer også har.

Og det er altså en de helt store årsager til, at Gorenje Advanced EIT8546WPD får titlen som det bedste 50 cm induktionskomfur. Du mærker nemlig ikke rigtigt, at du for alvor er gået ned i størrelse. Det er i den grad vigtigt, fordi et smalt komfur typisk hører til i et smalt køkken, hvor man i forvejen er presset på pladsen.

Induktionskomfuret her har en masse smarte funktioner, som blandt andet AquaClean og række forskellige programmer og lignende, der sikrer nem og effektiv madlavning.

Gorenje Advanced komfur EIT8648X

Hvis du specifikt er på udkig efter det bedste Gorenje induktionskomfur, hvilket der er overraskende mange af jer der er, så tag et kig på Gorenje Advanced EIT8648X. Det er et komfur udført i stål med en stor ovn, der rummer 71 liter. Selve kogepladen er naturligvis induktion, og den har fire kogezoner med en såkaldt boosterfunktion.

Det betyder, at du kan give varmen et nøk opad, så du kan få banket noget mad afsted hurtigt på en hverdagsaften, hvor du er kommet sent hjem fra arbejde. Dertil kan du glæde dig over, at induktionskogepladen generelt bare er af høj kvalitet og at kogefelter varmer effektivt op.

Selve ovnen er designet efter en traditionel brødovn. Det vil sige, at der har været stort fokus på at skabe en så optimal luftcirkulation som overhovedet muligt. Dette er naturligvis med til at sikre, at kvaliteten af dine måltider bliver helt i top – hver gang.

Der er ingen pyrolyse i Gorenje Advanced EIT8648X, men til gengæld har den AquaClean. Her hælde du en smule vand i ovnen, hvorefter den varmer op til en sådan temperatur, at vandet fordamper og dermed løsner og blødgøre de madrester, der måtte have brændt sig fast.

Witt komfur WICN90B3

Til dig, der gerne vil et have et lidt større induktionskomfur end normalen, men ikke skal helt op i 110 cm, har vi Witt WICN90B3, som vi får prisen for det bedste 90 cm induktionskomfur. Det gør det fordi det har fået gode anmeldelser, og i øvrigt er meget praktisk i hverdagen og når der skal laves mad til mange mennesker.

Witt WICN90B3 har også et lidt retro design, der kan give et helt specielt udtryk i køkkenet. Det betyder dog ikke, at det er strippet for smarte funktioner. Eksempelvis har det en indbygget timer og 8 forskellige forudindstillede madlavningsprogrammer. Energimærke A har det naturligvis også, og du får derfor et særligt effektivt 90 cm induktionskomfur.

En stor del af komfuret er ovnen. Den rummer – hold nu fast – 87 liter. Det skyldes naturligvis bredden på 90 centimeter, som giver ekstra plads i ovnrummet til store fade, flere retter og lignende. Også på kogepladen, er der plads til de store gryder og pander.

For selvom komfuret er større, har det fire kogeplader som nogle af de mindre induktionskomfurer på listen. Det betyder til gengæld, at du har god plads at arbejde på, og ikke behøver at gå på kompromis med størrelsen på dit køkkenudstyr.

Electrolux komfur LKI66851NW

Hvis du skal finde det bedste induktionskomfur med dampovn, så skal du ikke kigge længere end mod Electrolux LKI66851NW. Modellen her har nemlig det, som Electrolux kalder for SteamBake – eller DampBag på dansk. Det vil sige, at du kan bruge dampovnen til at lave det perfekte brød – eller til at tilberede en lækker ristet kylling eller en skællet fisk.

Mulighederne er mange med dette Electrolux induktionskomfur, der naturligvis er udstyret med en induktionskogeplade. Hvad der er særligt interessant ved denne, er også, at den kan forbinde trådløst til din emhætte via Hob2Hood, hvis emhætten understøtter dette. Det kan lyde underligt, men idéen er god; så justerer emhætten nemlig automatisk kraften på udsugningen baseret på, hvor meget knald der er på komfuret.

Derudover kan du også glæde dig over, at kogepladen er af høj kvalitet. Den varmer både hurtigt og præcist der, hvor du beder den om det, og den er nem at betjene og rengøre. Det vil med andre ord sige, at den kan stort set alt, hvad en induktionskogeplade skal kunne.

Mere end bare en dampovn

Ovnen i Electrolux LKI66851NW er ikke bare en dampovn. Den har også en masse andre funktioner, som giver dig masser af fleksibilitet i din madlavning. Eksempelvis har den et AirFry-program, som du kan bruge sammen med den medfølgende AirFry-bakke, der sikrer de lækreste og sprødeste pomfritter eller grøntsager med meget mindre brug af olie.

Samtidig har Electrolux arbejdet meget på at sikre, at ovnen i dette induktionskomfur har en ligelig fordelt varme i hele ovnen. Det sørger naturligvis for, at din mad bliver tilberedt ensartet, så du ikke har en lasagne, der er brændt i det ene hjørne, og knap nok bagt i det andet.

Det er svært at undgå madrester i ovnen, og det er irriterende at få dem fjernet. Bare ikke lige så irriterende i dette induktionskomfur med dampovn; det er nemlig udstyret med pyrolyse, så du kan lade ovnen om at klare den værste del af rengøringen.

4,6 ud af 5 stjerner fra glade kunder

På Elgiganten får dette bedste induktionskomfur med dampovn 4,6 ud af 5 stjerner i gennemsnit. Udover, at Electrolux LKI66851NW får ros med på vejen for at give meget for pengene, så bliver det også kald for et dejligt komfur med masser af muligheder.

Selvom dampovnen især er i fokus for lige netop dette induktionskomfur, så er det især ovnens AirFry-funktion, der for alvor får masser af kærlighed. Kunderne elsker det, og er tilsyneladende meget begejstrede for muligheden for at få ”friturestegt” mad uden al olien.

Det kan man for sin vis ikke fortænke dem i. Under alle omstændigheder, så er det her i den grad et godt induktionskomfur, der har masser af styrker.