Uanset om de skal bruges indendørs eller i haven, giver pizzaovne dig mulighed for at tilberede lækre pizzaer eller endda bage brød, kager og andre fødevarer. Tilgængelig i en række designs og størrelser, kan pizzaovne være træ- eller gasfyrede og kan have hjul eller en grillfunktion. Følg vores guide for at finde den rigtige pizzaovn til dine behov.

Ooni Koda 16 XL – Bedste pizzaovn

Ooni Koda 16 XL Pizzaovn

En ting, der er meget fortrolig med Oonis pizzaovne, er det slanke design. Ooni Koda 16 leveres med en fantastisk slank sølvfinish sammen med antydninger af sort farve på pizzaovnen.

Taget er keramisk fiberisoleret, pulverlakeret stål, der er perfekt til udendørs madlavning. Den støbte aluminiumsfront føjer også til skønheden i denne ovn.

Den overtrukne skal beskytter mod skiftende sollys og regn. Ovnen er vejrbestandig, så du behøver ikke bekymre dig om madlavning udendørs.

Det fiberisolerede interiør gør ovnen perfekt til varmeholdende kapacitet. Ovnen er isoleret rundt om skallen med op til 20 millimeter keramik.

Det betyder, at al varme forbliver inde i ovnen, hvilket giver den en utrolig varmefastholdelsesevne.

Gaskontrollen og tændingen er på siden af ovnen. Vedhæftet er slangen og gasregulatoren. Ooni siger, at du køber det separat, når du er i Storbritannien på grund af forskellene i gastilslutninger.

Funktioner

Ooni Koda 16 er en meget stor ovn, men den er ikke så tung. Den vejer kun 18,2 kilo, så du kan let flytte den rundt.

Jeg ved, at 18,2 kg stadig er tung, men for en udendørs pizzaovn med så fantastiske funktioner er Koda 16 relativt let og bærbar.

Du kan tage den med dig på campingture eller endda picnic og nyde at lave mad udendørs med denne pizzaovn.

Den holder stadig de sammenfoldelige ben fra både Ooni Karu og det originale Ooni Koda-design, perfekt til transport og komprimering.

Ovnens bredde er omkring 23,6 inches. Tilsæt flammen, isoleringen og skallen, så får du mindst 17 tommer madlavningsareal, hvilket betyder, at de nemt kan passe 16 tommer pizzaer.

Der er et 15 millimeter bageplade lavet af cordierit og blev stenbagt for at opnå maksimal varmelagring og holdbarhed.

Den indbyggede gastænding og gasregulatoren er begge kondenseret til en enkelt knap. Du skal bare skubbe knappen ind og derefter dreje den, indtil den klikker, hvilket betyder at den er antændt. Der er ikke noget særligt ved knappen. Du kan bare bruge den til at antænde og kontrollere flammerne.

Så hvis du har lyst til, at din pizza bliver en lille smule brændt, kan du nemt styre knappen og sænke varmen.

Gasterminalen er i bunden af ​​ovnen. I Ooni Koda er denne funktion på den bageste del af ovnen, og jeg kunne godt lide det.

Men jeg forstår, at du er nødt til at afbalancere vægten med denne størrelse af Ooni Koda 16, så det er en praktisk ting at sætte gasfastgørelsen nedenunder.

Ligesom Ooni Koda har denne ovn et kompakt design, der er perfekt til mindre opbevaring.

Naturgas konverteringskit vil også være tilgængeligt i de følgende par måneder. Så for nu er vi nødt til at holde os til propangassen.

Åh, og min yndlingsfunktion? L-formet flammeemissionsteknologi er så praktisk. Se, de L-formede flammer sikrer, at ovnen opvarmes på ingen tid med denne store ovn.

Fordele:

  • Mange funktioner
  • Letvægtig

 

Ooni Koda 12 – Bedste gasdrevne pizzaovn

Ooni Koda 12 Pizzaovn på gas

Et af de aspekter, der slog os, var, hvordan Koda ser super sej ud. Vi kunne især lide dens form, da den har et meget moderne og stilfuldt design med glatte, runde vinkler – den bevarer kuppelformen på konventionelle udendørs ovne, men uden unødvendige klokker eller fløjter. Der er ingen skorsten og fronten er åben, så hele enheden ligner en skildpaddeskal.

Det slanke matsorte finish på toppen og den lysegrå finish af åbningen (med navnet Ooni) kontrasterer meget godt. Vi fandt den generelt ret stilfuldt og tiltalende for øjet – den så super sej ud i vores baghave, plus dækslet er mørkt, hvorfor det ikke blænder i dine øjne, når solen er ude.

En anden ting, vi kunne lide, var dens bærbarhed – den er meget let, vejer kun omkring 20 pund, og da den ikke har nogen skorsten, er den nem og behagelig at bære og bevæge sig med uden besvær.

Faktisk er det en enkelt enhed uden dele (undtagen madlavningsstenen og gastilførslen), og de tre ben foldes pænt sammen i sig selv, hvilket gør den mindre besværligt at bære og bevæge sig med.

Den er også virkelig kompakt (ca. 25 inches lang og 16 inches bred), så den kan passe i dine arme. Den tager lidt plads, så den kan passe ind i små udendørs rum. Det er en ovn, du kan indstille i en lille baghave – den kan sidde på ethvert mellemstort bord som på et køkkenbord, picnicbord eller en bordplade eller endda et fortov.

Ovnen har ingen frontdæksel, som ikke var meget problematisk, da du kan styre gassen for at få stenen varm, plus den U-formede åbning tillod os at se, hvordan vores pizza lavede mad og sikre, at den ikke blev brændt. Vi var dog lidt skuffede i størrelsen (åbningen), fordi den er lidt lille, hvilket nogle gange gjorde det udfordrende at lave vores pizza.

Byggekvalitet

Den samlede byggekvalitet er god. Alt ser meget godt ud. Skallen er tyk, lavet af pulverlakeret kulstofstål og isoleret med keramik for at sikre stor varmelagring. Understellet er af rustfrit stål. Vi er nysgerrige efter at se, hvor længe den varer, men det ser ud til, at vi får et par år ud af den.

Den aftagelige stenbageplade er en slags keramik. Den er ca. 10 mm tyk og 13 tommer bred. Det er en af ​​de tyndeste sten af ​​alle de pizzaovne, vi har testet. Du skal være forsigtig, når du håndterer den, især når du transporterer den under camping, da den er skrøbelig – den kan let gå i stykker, hvis den falder ud. Propan adapteren er også lidt speciel. Den har brug for ekstra forsigtighed, for at skrue den på lige, så du kan få gasstrøm.

Når det er sagt, følte ovnens struktur sig stabil, placeret på tre lange faste ben med gummispidser i bunden, der begrænser glidning og beskytter arbejdsfladen.

Det er kun uheldigt, at de ikke har nogen låsemekanisme – de låser ikke, og kan derfor let kollapse, hvis de støder på. Deres hængsler har noget træk, der hjælper med at holde dem, hvor du lader dem, men de vil sandsynligvis løsne sig med tiden. De kollapsede ikke, da vi testede, men dette er slet ikke sikkert efter vores opfattelse. Desuden ville et fjerde ben være godt for ekstra stabilitet.

Derudover kan du ikke lade Koda være udenfor, medmindre den er dækket af et skur, selvom den kun er beregnet til udendørs brug. Den er ikke vejrbestandig og kan derfor ikke efterlades udsat for regn eller sne.

Den har dog ikke en skorsten, så du kan sætte en paraply (som en have eller en udkragende parasol) omkring dig for at beskytte den, hvis du bor i et klima som vores, hvor det kan regne til enhver tid.

Fordele:

  • Design
  • Indvendig kapacitet

Ulemeper:

  • Skal opbevares indendørs

Sage Pizzaiolo (SPZ820) – Bedste elektriske pizzaovn

Sage Pizzaaiolo Pizzaovn SPZ 820 BSS Elektrisk

Som ethvert Sage-apparat, vi har testet, er Pizzaiolo betryggende solid og bygger bro mellem professionelle og husholdningsapparater. Robuste knapper og drejeknapper kombineres med en solid drop-down dobbeltglasdør og kraftig mekanisme, der bringer pizzaen ned og ud for lettere adgang. Hulrummet er lille, men der er et meget tykt lag isolering.

Designet til at fremstille pizzaer på 30 cm (hvis det er nødvendigt, 11,8”), kommer den med en traditionel pizzasten eller en smart non-stick dyb skål med et aftageligt håndtag. Der er også en pænt designet pølseskal af metal.

Det er et flot apparat med en kølig retro-moderne stemning, og hvis vi havde en ekstra del af bordpladen, ville vi med glæde holde det inden for rækkevidde af armene til enhver tid. Hvis du er seriøs med din pizza, kan du tænke på at grøfte mikrobølgeovnen for at gøre plads.

Med Pizzaiolo har Sage skabt den første indenlandske bordovn, der kan nå en brændende 400 °C. Det er en meget pænere og mere brugervenlig version af en professionel grill, du finder hos en cateringleverandør. Den er varmere end din standardventilatorovn og på niveau med en muret fyr (eller gas) pizzaovn.

Al den varme betyder, at autentisk træfyr (minus træet) resulterer i under to minutter. Det er skræmmende varmt, især når den sidder på bordpladen ved siden af ​​frugtskålen, men utroligt er væggene kun varme at røre ved og aldrig farlige.

Element iQ-system

Men varme alene laver ikke en autentisk pizza; du har brug for en kombination af ledende, strålende og konvektiv varme for at sprøde basen og boble mozzarellaen. Sage var nødt til at opfinde Element iQ-systemet, der gør netop dette ved hjælp af klogt placerede varmeelementer, inklusiv en top halo-ring designet til at producere en klassisk leopard plettet skorpe uden at påvirke påfyldningerne.

Ikke alle pizzaer har brug for svidende temperaturer, så Sage kan justeres til at lave dyb gryde i New York-stil, tynd og sprød, træfyret, og den vil endda sænke standarderne nok til at tilberede en frossen pizza. Der er syv forudindstillede tilstande (175-400° C), og du kan også skifte til manuel ved hjælp af et smart magnetisk temperaturkort, der passer over de eksisterende kontroller for at vise temperaturer til ikke pizza-stil.

Når ovnen har forvarmet din valgte stil, er timeren – og du har besluttet dig for, hvor mørk du kan lide din base ved hjælp af drejeknappen yderst til højre – timerhjulet indikerer, hvor lang tid det skal tage at tilberede din pizza. Tryk på knappen og nedtællingen begynder.

Smart Oven Pizzaiolo koster sandsynligvis mere end din hovedovn, men hvis du er seriøs med pizza og ikke vil have brændinger fra en udvendig ovn, er den tæt på perfekt.

Den er stilfuld, let at bruge og imponerende ensartet. De forskellige pizzaindstillinger fungerer virkelig, og den træfrie træfyrede indstilling er en absolut triumf.

Eventuelle mindre end perfekte pizzaer, vi lavede, skyldtes udelukkende menneskelige fejl. Færdighed spiller en stor rolle i det færdige produkt, og stol på os, at dreje pizzadej er sværere end det ser ud til.

At være i stand til at tilpasse hver indstilling betyder også, at du ikke vokser ud af at bruge det – et problem med så meget køkkenudstyr – selvom der med Deep Pan mandage, træfyrede onsdage og tynde og sprøde torsdage, vokser ingen fra pizza.

Fordele:

  • Stor kapacitet
  • Mange funktioner
  • Fylder ikke særlig meget

Morsø Forno – Bedste udendørs pizzaovn

Morsø Forno Udeovn

Hvis du nyder en elegant udendørs aften på terrassen og nyder hjemmelavet pizza, er denne pizzaovn et perfekt valg. Selvom jeg har en grill og andet udstyr, kan jeg virkelig godt lide, at denne ovn ikke kræver noget andet for at fungere. Det er et enkeltstående apparat og tilføjer endda lidt ekstra flair til gårdhaveområdet med sit slanke, stilistiske udseende.

Denne ovn er specielt rigtig god til talentfulde kokke eller dem, der er seriøse med at lære at lave hjemmelavede pizzaer af høj kvalitet. Selvom den er relativt let at bruge for begyndere, købte jeg personligt denne bordovn, da jeg blev virkelig seriøs med at lave pizza.

Specifikationer

En af de sejeste komponenter i denne ovn er, at alt, hvad den virkelig behøver for at arbejde, er træ, hvilket giver dig den autentiske bageoplevelse. Mens jeg personligt købte den for at nyde en mere sofistikeret pizza bageroplevelse, kan den lave mere end bare pizza. Med de alsidige funktioner, den har til at tilberede alle typer mad, er det en fantastisk tilføjelse til enhver husstand, der ønsker at udvide og lære nye måder at bage på.

De 70 x 60 cm føder gør den til den perfekte tilføjelse til den udendørs gårdhave uden at være overvældende eller besværlig. Den lille størrelse gør den også let at transportere.

Ovnen har et lavt ildsted og masser af plads til brænde. Mange køber også Morso Forno grillovnsdækslet, så de kan holde deres apparat beskyttet, mens det er udenfor uden at skulle transportere det ind og ud før og efter hver brug.

Hvor kan jeg bruge denne ovn?

Selvom den anbefales til stationær udendørs brug, kan den let transporteres og bruges til at bage pizzaer ved madlavning ned ad gaden eller endda på en vens hus på tværs af byen.

Hvad gør denne ovn speciel?

Få individer får oplevet det magiske ved pizzafremstilling i det toscanske landskab. Morso Forno Outdoor Oven åbner denne oplevelse, så enhver kan smage den lækre smag af traditionel italiensk pizza, og det koster bestemt mindre end flybilletter til Italien!

Jeg nyder virkelig den tilføjede vedhæftning af den toscanske grill, for at tillade madlavning af bøf og grøntsager på aftener, hvor jeg vil nyde brugen af ​​ovnen, men ikke er i humør til pizza (da jeg allerede laver den for meget!) Enhver, der forsøger at dykke lidt dybere ned i pizza, vil helt sikkert nyde dette lige så meget som jeg gør.

Hvorfor skal jeg købe denne ovn?

Bordpladedesignet i rustfrit stål gør det let at administrere maden, mens du nyder udsigten og virksomheden, og det smukke design får det til at føles som en helt ny oplevelse. Vi sidder ikke bare i baghaven, vi er i et gourme tpizzakøkken.

Hvordan kan jeg købe denne ovn?

Hvis du vil prøve denne gourmet pizzaoplevelse for dig selv, skal du købe en til den bedste pris! Der er også masser af ekstraudstyr og vedhæftede tilbehør, du kan købe senere, hvis du vil fortsætte med at udvide dens muligheder og tilberede et bredere udvalg af retter.

Fordele:

  • Mange funktioner
  • Ekstra udstyr

Firebox BBQ – Bedste pizzaovn til grillen

Firebox Pizzaovn

Denne er fantastisk til udendørs brug. Den tilføjer en god tilføjelse til din udendørs grilloplevelse, der køre med enten gas eller kulgrill. Sammen med pizza kan du bage grøntsager, brød, kød og fisk. Hvis du er vært for en grill, er dette en fantastisk måde at skifte tingene lidt op og smide pizza i blandingen.

Hvad gør denne pizzaovn speciel?

Denne pizzaovn ankom til min dør fuldt samlet, hvilket gør det super nemt at begynde at bage med det samme! Det er en god mulighed for personer, der ikke kan lide at sætte ting sammen, men den fungerer ikke af sig selv, da den skal fastgøres til en grill.

Firebox når hurtigt temperaturer op til 400°. Det tager normalt ca. 10 minutter, før den når den fulde temperatur. En ulempe ved kun at kunne bruge den sammen med grillen er, at den tager mere energi at varme op. De fleste pizzaovne varmes op på få minutter – højst 5. Denne tager bare lidt længere tid.

Vores dom

Et overblik er Firebox meget enkel uden meget at se på. Nogle mennesker kan lide enkelheden, men jeg synes personligt, at den mangler i udseende afdelingen. Jeg vil have noget, der ser moderne og elegant ud i min have, og dette produkt gør det bare ikke.

Når det er sagt, bager den vidunderligt. Efter opvarmning gør det rustfrie stål et godt stykke arbejde med at isolere varmen. Den har et dobbelt isoleret hulrum, der fordeler varmen jævnt omkring pizzaen. Dette sørger for, at den er sprød i bunden og kogt godt rundt omkring. Dette kan være vanskeligt at opnå med brænd pizzaovne. Jeg er sikker på, at dine gæster vil blive imponeret over den italienske smag, som denne Firebox tilbyder.

Fordele:

  • Brugervenlig
  • Lille størrelse

Ulemepe:

  • Tager længere tid at opvarme

Aduro Prima – Bedste premium pizzaovn

Aduro Udepejs sort bålsted

Aduro Prisma pizzaovn er designet af den prisvindende danske designer Torben Madsen. Pizzaovnen er et funktionelt og skulpturelt møbel til terrassen, der fungerer både som en pizzaovn og pejs.

Inde er pizzaovnen flisebelagt med varmebestandige sten, der akkumulerer varmen og frigiver den perfekte varme til bagning. Når ilden er tændt med antænding og mindre træstykker, skubbes træet/gløderne til side, og pizzaen kan bages. Alternativt kan hoveddøren tages af, og ovnen kan bruges som en åben pejs.

Pizzaovnen fås nu i to varianter: I sort kvalitetsstål og cortenstål. Cortenstål får gennem brug en elegant patina-finish, der kommer naturligt, da de udendørs elementer har deres vej med pejsen.

Fordele:

  • Dansk design
  • Mange funktioner
  • Varmebestandige sten

Hvordan vælger du pizzaovn?

Det grundlæggende design af brændeovnen i træ har ændret sig lidt i løbet af de sidste 2.000 år. Siden oldtiden har ovndesignere vidst, at en muret kuppel opvarmet med træ giver det optimale miljø til madlavning af en lang række fødevarer. Faktisk ligner de ovne, der blev opdaget i Pompeji, bemærkelsesværdigt de pizzaovne, der bruges i dag i moderne Napoli.

Den dag i dag er murovnen den bedste måde at tilberede pizza, brød og stege på, og den forbliver unik i sin evne til samtidig at lave mad på tre måder, en opgave, som ingen moderne ovn kan matche:

Reflekterende varme

Varmen, der genereres af ilden inde i ovnen, opbevares på ovnkupplen og hopper over den buede form af ovnkuppelen for at reflektere nedad og giver et ensartet og højt niveau af varme oven på maden. Til pizza når ovnens kuppel 900F.

Ledende varme

Varmen, der er lagret i murværket, overføres gennem maden. For eksempel udvinder overfladen på 650F murværk hurtigt fugt fra pizzadejen og skaber damp, hvilket giver italiensk pizza sin karakteristiske sprøde, tynde skorpe.

Konvektion

Ilden inde i ovnen trækker luft ind gennem hoveddøren, opvarmer den og udstrømmer varm luft gennem toppen af ​​hoveddøren til udluftningen. Denne luftstrøm flytter varm fugtig luft over maden – den samme effekt, som moderne konvektionsovne opnår ved hjælp af blæsere.

Derudover koges en murstenovn med fugtig varme, så du kan lave mad ved høje varme i kortere tilberedningsperioder, hvilket giver dig mad, der er sprød udvendigt og fugtig på indersiden. Ovnens murmateriale opretholder et fugtigt madlavningsmiljø ved at trække vand ud af mad og holde det i ovnen. Ovnens fugtighed gør det muligt at lave mad ved højere temperaturer uden at brænde eller tørre maden ud. Håndværksbrød, pizza og stegning er gode eksempler på fødevarer, der kun kan laves ved hjælp af denne type ovn.

Modulære, færdigmonterede og byggede ovne

Dit første trin i installationen af ​​en ovn er at beslutte, om du skal købe en modulær ovn eller bygge dit ovnkammer på stedet ved hjælp af mursten. Vi vil anbefale en modulær eller færdigmonteret ovn af flere årsager. Opgaven med at bygge et murstensovne kammer ligger uden for dygtighedssætet for mange hobbyister og endda mange murere.

Murstenovns konstruktion kan tage længere tid og koste mere end forventet og tillader ikke ejeren at fokusere på opgaverne med udendørs køkkendesign og finish.

For mange husejere kan modulære ovne reducere tiden, besværet, risikoen og omkostningerne ved installation af mursten eller murovn betydeligt. For kunder, der søger endnu mere enkelhed, vil vi anbefale en færdigmonteret ovn, som kan sættes på plads, færdiggøres og fyres.

Præfabrikerede mursten og ildfaste ovne

Hvis du har besluttet at bruge en modulær ovn, er det næste spørgsmål, om du skal vælge en murstens ovn eller en præfabrikeret ovn lavet af ildfast materiale. Begge har deres fordele, og beslutningen er din.

Den præfabrikerede ovn blev opfundet i Italien ved århundredskiftet for at imødekomme efterspørgslen efter en omkostningseffektiv og funktionel ovn. Mens disse ovne oprindeligt var fremstillet af billig naturligt ler, udnytter nutidens præfabrikerede ovne moderne, konstruerede ildfaste materialer til at give et enestående madlavningsmiljø. Fordi de lettere fremstilles og bygges i meget store mængder, er de det mest omkostningseffektive alternativ. Yderligere findes præfabrikerede ovne i en række størrelser, så brugeren kan vælge den rigtige ovn. Af disse grunde er den præfabrikerede ovn den mest populære i Italien.

På den anden side fremstilles mursten i Italien af ​​håndværker og giver en vidunderlig madlavning og visuel oplevelse. Disse ovne er konstrueret ved hjælp af mursten af ​​høj kvalitet og giver uden tvivl det bedste madlavningsmiljø og giver et smukt udsagn.

Ildfaste materialer

Vi anbefaler, at du gennemgår din ovns byggemateriale. De oprindelige præfabrikerede ovne var fremstillet af naturlig ler, fordi den var tilgængelig, billig og havde et relativt højt indhold af naturligt aluminiumoxid. Dagens ovne bruger raffinerede og kontrollerede ildfaste materialer til at levere overlegen ovnydelse. Disse ovne opvarmes hurtigt og holder varmen i timevis med minimalt træforbrug.

Når det er sagt, husk at mere termisk masse ikke altid er en god ting. Jo tungere ovnen er, jo længere tid tager det at varme op, og jo mere træ kræver det for at forblive varmt. For eksempel vil vi aldrig anbefale en kommerciel ovn til hjemmet eller haven.

Guide til pizzaovnsstørrelse

Vi anbefaler, at du køber så meget ovn, som du har plads til og har råd til. Ovnprisen og installationsomkostningerne stiger kun marginalt for de større ovne, og du vil nyde størrelsen.

Hvis du ikke har plads til en større ovn, eller hvis en murovn måske er næsten uden for din økonomiske rækkevidde, kan vi varmt anbefale vores 31,4″ ovn. Vi eksperimenterede med en 26″ ovn, som var for lille, men kan med glæde anbefale 31,4″ ovnen. Husk at det tager mellem 90 sekunder og tre minutter at tilberede en italiensk pizza.

En monteret, cirkulær kuppel

Vær også forsigtig med at sikre, at ovnen, du vælger, vikler ovnkuppelen rundt om madlavningsfladen, og at den ikke sidder oven på den. Dette design tillader, at varmen effektivt “lækker” ud af siden af ​​ovnen gennem den eksponerede kant på madlavningsfladen.

Tønderkammerformet ovn, en stil der ofte bruges til stedbyggede murstenovne, har et kvadratfodaftryk med flade ovnfor- og bagvægge og er mindre effektiv til at flytte luft inde i ovnen. De giver heller ikke en jævn reflekteret varme fra kuplen til toppen af ​​maden.

Konstrueret isolering

Vi anbefaler, at dine ovninstallationsplaner indeholder konstrueret isolering. Mens du kan have for meget termisk masse, er der ikke sådan noget som for meget isolering.

Mens grundlæggende ovndesign ikke har ændret sig, har fremskridt inden for isoleringsteknologi dramatisk forbedret murværks ovnens evne til at holde på varmen, samtidig med at ovnens vægt og installationstid reduceres. Tidligere blev ovne klædt med hundreder eller endda tusinder af pund beton og sad på beton og sand.

Dagens ovne drager fordel af materialer i alderen, der vejer en brøkdel af beton og sand, samtidig med at de tilbyder bedre termiske egenskaber. Disse nye produkter gør det også lettere for husejere til at bygge ovne, gør det lettere og billigere at installere ovne indendørs og gør det muligt at bygge transportable ovne, der let kan flyttes.