Elektrisk Ukrudtsbrænder Test 2024 → Se De 2 Bedste Elektriske Ukrudtsbrændere

Elektrisk Ukrudtsbrænder

Når foråret og sommeren står for døren, betyder det også, at ukrudtet begynder at pible frem her, der og alle vegne. Det er noget af et arbejde, hvis du skal ned på knæ for at fjerne hvert enkelt stykke ukrudt. Heldigvis er der en nemmere metode til det – og det er en elektrisk ukrudtsbrænder. For at hjælpe dig med at finde den rette ukrudtsbrænder, har vi kigget på forskellige modeller på markedet og testet dem.

Når du skal købe en ukrudtsbrænder, er det vigtigt, at du ikke køber den første og den bedste, du ser. For ukrudtsbrændere er bestemt ikke ens – og da du med garanti gerne vil sikre dig en elektrisk ukrudtsbrænder, der virker som den skal, og som effektivt fjerner ukrudtet, kan du med fordel læse med videre her, hvor du finder en elektrisk ukrudtsbrænder, der er bedst i test.

Vi hjælper dig til at finde den  bedste elektriske ukrudtsbrænder i test

Selvom det ville være nemmest bare at køre ind til det lokale byggemarked og tage den første ukrudtsbrænder, du finder, får du mere ud af at bruge lidt tid på at sætte dig ind i, hvad de forskellige mærker kan byde på, og hvad der adskiller modellerne fra hinanden. For der er naturligvis stor forskel på, om du bare skal brænde fortovet uden for huset, eller om du skal igennem samtlige bede, flere terrasser og et fortov.

I vores elektrisk ukrudtsbrænder bedst i test har vi haft fokus på kvalitet, men også på holdbarhed og effektivitet, så du kan regne med, at den virker hver gang, og at den holder i lang tid fremover. Er du derfor ikke helt sikker på hvilken ukrudtsbrænder, du skal have fat i, eller hvilken der er den bedste, guider vi dig herunder, hvor vi har kigget på og lavet en test af elektrisk ukrudtsbrænder.

Vi har testet:

 • Texas A/S WB600
 • Wolfgang elektrisk ukrudtsbrænder
 • Hortus elektrisk ukrudtsbrænder

Lad dig guide af vores elektrisk ukrudtsbrænder anmeldelser

I vores elektrisk ukrudtsbrænder bedst i test er det ikke til at komme udenom, at de gode mærker har sneget sig ind. Det har de, da de ganske enkelt har vist sig at være blandt de bedste, når vi har kigget på faktorer såsom kvalitet og effektivitet med mere.

Du kan derfor være sikker på, at du uanset valg af elektrisk ukrudtsbrænder finder en, som du vil blive rigtig glad for alene på grund af kvaliteten. Så bliver det pludseligt en fornøjelse at udføre havearbejde.

Texas A/S WB600 – Bedst i test

Texas wb600 elektrisk ukrudtsbrænder

 
 

Hvis du gerne vil forkæle dig selv med lækkert udstyr til havearbejdet, så skal du gå efter en Texas A/S WB600. Denne model blev allerede tilbage i 2018 testvinder hos Politiken og er derfor en populær og meget anvendt ukrudtsbrænder rundt om i de danske haver.

Vi har derfor også testet den for at se, om den fortsat lever op til de krav, der skal være til en testvinder. Det gør den uden tvivl. For med en WB600 i hånden, har du en ukrudtsbrænder med en effekt på 2000 watt. Det betyder med andre ord, at den giver så høj en strålevarme, at den er ideel og rigtig god til at bekæmpe ukrudt med – du kan nemlig komme helt tæt på prydplanterne uden at skade dem.

Det der også er smart ved den er, at den både kan bruges med én hånd, ligesom du kan montere et justerbart fronthåndtag, så du kan bruge den med begge hænder. Som om det ikke er nok, har den også 4 tilhørende mundstykker, som gør den i stand til at sprede varmen på forskellige måder – det fandt vi meget effektivt.

Specifikationer:

 • Effekt: 2000 watt
 • Spænding: 220 volt
 • Vægt: 1,05 kg

Hortus ukrudtsbrænder

Hortus elektrisk ukrudtsbrænder

 

En billig og rigtig god elektrisk ukrudtsbrænder er modellen fra Hortus. Den er blandt de bedste i test, da den ikke alene er billig i drift. Den er også meget let at bruge, da den kun tager 3 sekunder om at varme ukrudtet op.

Hvis ikke du har brug for en fancy ukrudtsbrænder med forskellige temperaturindstillinger og mundstykker, men bare gerne vil have en effektiv ukrudtsbrænder, er denne virkelig et godt bud. Den er billig netop fordi, der ikke følger en masse med eller fordi den har ekstra funktioner. Til gengæld viste den sig at gøre det rigtig godt i vores test, hvorfor vi har valgt, at denne bliver tildelt en fornem og fortjent tredjeplads i testen her.

Specifikationer:

 • Effekt: 2000 watt
 • Spænding: 230 volt
 • Vægt: 1,1 kg.

Hvorfor bruge en elektrisk ukrudtsbrænder?

En elektrisk ukrudtsbrænder er et rigtig godt og effektivt alternativ til bekæmpelse af ukrudt med kemi. Sprøjtemiddel har aldrig været godt for naturen og bliver det heller aldrig. Derfor er det fornuftigt og en rigtig god ide i stedet at anvende en ukrudtsbrænder, da det skader naturen langt mindre.

Noget helt andet er, at du ikke skal gå og være nervøs for, om børn eller dyr får sprøjtemidlet i munden eller øjnene, fordi de er nysgerrige og skal se, hvad de mørke pletter overalt på fliserne er.

Endeligt er en elektrisk ukrudtsbrænder meget effektiv og sparer dig for en del tid på ukrudtsbekæmpelse. Du behøver ikke længere sidde på knæ i flere timer eller luge det i genstridig jord.

Hvordan bruger man en elektrisk ukrudtsbrænder?

Når ukrudtet skal fjernes med en brænder, er det en stor og udbredt misforståelse, at ukrudtet skal brændes væk. For det får ikke ukrudtet til at forsvinde, da roden overlever. Tværtimod så kommer det igen næste år, da det ikke er den korrekte måde at brænde det på.

I stedet skal du nøjes med kun at svitse ukrudtet. Det skal du, fordi du ved et kortvarigt svits, får cellerne til at sprænge indefra. Det får planten til at visne i løbet af ganske få dage. Du får den til at visne ved at føre brænderen over ukrudtet i 10 cm’s afstand. Gør det hurtigt, så du ikke kommer til at brænde planten af.

Hvis det er første gang, du skal give dig i kast med det, kan du tjekke, om du har gjort det korrekt ved at klemme et blad mellem to fingre. Kommer der et mørkt aftryk, har du givet planten nok.

Efter bare 2-3 dage kan du feje ukrudtet væk med en kost.

*Videoen er godt nok på tysk – men instruktionen om,
hvordan en elektrisk ukrudtsbrænder virker, burde være til og forstå

Hvor ofte skal en ukrudtsbrænder bruges?

Selvom det ville være skønt, er det desværre ikke nok at brænde ukrudtet en enkelt gang. Meget af ukrudtet vil overleve varmebehandlingen og vokser derfor frem igen. Man siger derfor, at ukrudt med et stort rodnet bør behandles 4 dage efter første behandling. Det er derfor nødvendigt at brænde det igen allerede ugen efter og flere gange i løbet af sommeren.

Du kan dog undgå at skulle gøre det hele sommeren, hvis du er ude i god tid. For starter du allerede i foråret, inden det bliver 3 cm højt, virker behandlingen ret effektivt. De små planter dør nemlig efter den korte behandling med varme, hvilket kan spare dig for tid og gas i løbet af sommeren.

Få et godt resultat med vores elektrisk ukrudtsbrænder bedst i test

Hvis du går efter at få den bedst mulige ukrudtsbrænder til dit redskabsskur hjemme i haven, kan vi varmt anbefale dig at gå efter vores elektrisk ukrudtsbrænder bedst i test. Der er ingen tvivl om, at den ville kunne give dig et væld af positive og effektive resultater i din have – og det er jo netop, hvad man søger med en ukrudtsbrænder.

Prismæssigt er den også til at komme i nærheden af. Er du heldig, kan du endda formå at få den på tilbud. Så gør det kun fornøjelsen endnu større!

Men inden du køber en af vores ukrudtsbrændere, er det en god ide, at du sætter dig godt og grundigt ind i, hvad du har behov for, og hvad de hver især kan, som du også har brug for. Ved at gå sådan til værks får du en elektrisk ukrudtsbrænder i hænderne, som du ikke kun bliver glad for nu men også på længere sigt.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Wolfgang elektrisk ukrudtsbrænder

Direkte ind på andenpladsen i vores test af elektrisk ukrudtsbrænder kommer Wolfgang elektrisk ukrudtsbrænder. Den var i absolut skarp og tæt konkurrence med WB600 fra Texas A/S, da den med hele to temperaturindstillinger er en virkelig god og alsidig brænder. Hvilken der er bedst er derfor måske i virkeligheden en smagssag.

Den fungerer ved hjælp af strøm og har en 2 meter lang ledning. Den kan brænde på 50 grader og 600 grader og giver derfor enhver havemand eller husejer mulighed for effektivt at bekæmpe ukrudt.

Har man brug for det, kan man også nemt fjerne håndtaget. Det gør både brænderen lettere at bære rundt på, ligesom det gør det lidt nemmere at komme til. Faktisk er den også så smart, at den har en ekstra dysse, der følger med, som er beregnet til optænding af grillen. Så er man alligevel i gang med havearbejdet og ukrudtsbrænding sent på eftermiddagen, kan du samtidig tænde op i grillen.

Specifikationer:

 • Effekt: 2000 watt
 • Spænding: 230-240 volt
 • Temperatur: 50 og 600 grader