Buskrydder Test 2024 → Se De 5 Bedste Buskryddere

bedste buskrydder i test

Skal du trimme græskanter? Eller måske rydde et krat? Der kan være mange grunde til, hvorfor du har brug for at investere i en ny buskrydder. Men, hovedårsagen ligger naturligvis i, at du har et større buskads, der skal ryddes eller en have, der skal trimmes, så du kan få glæde af den igen.

En buskrydder forveksles ofte med en græstrimmer, da den har lidt samme funktion som en buskrydder. Denne kan nemlig også ved rette størrelse tage sig af nogle former for krat eller tage sig af det genstridige ukrudt. Bliver en græstrimmer dog lige i underkanten af, hvad du har brug for, er det en god ide at kigge dig om efter en buskrydder i stedet.

Inden for buskryddere findes der et væld af modeller, som alle lover det samme: at de kan rydde selv det mest genstridige krat. Men kan de nu også det? For at undgå skuffelse hos dig, har vi sørget for at udvælge de bedste buskryddere på markedet baseret efter, hvad andre brugere og tests siger. Herefter har vi testet dem for at finde ud af, om det nu også reelt set passer.

Der er mange forskellige faktorer, der afgør, hvilken buskrydder der er den bedste. Det bedste er, at du aldrig lader dig styre af prisen, da den ikke fortæller noget om de funktioner, den enkelte buskrydder har.

I vores buskrydder test har vi derfor set på alt lige fra funktioner og driftstid til ydeevne og ergonomi. Håbet er, at du med vores buskrydder test finder den rette for dig!

Makita Benzin 4t – EBH341U buskrydder test

Makita Benzin Buskrydder 4t - EBH341U

Makita 4t er en noget dyrere dreng i klassen. Men man får også en del for pengene, da den både er kraftig og effektiv samt har en høj ydeevne. Du bliver derfor ikke skuffet over denne buskrydder, da den virkelig leverer godt.

Modellen her har vist sig at være særligt god i forbindelse med rydning af græsarealer, afklipning af mindre grene, kantklipning, rydning af buskads og lignende opgaver. Den vil derfor kunne løse langt de fleste af de opgaver, som du sætter den til.

Den måler da også kun 7,1 kilo, hvilket gør det komfortabelt at bære den med sig rundt selv på opgaver, der tager lang tid. Tanken er ikke så stor, da kapaciteten her blot er 0,65 liter. Det er derfor lidt mindre end andre buskryddere i vores buskrydder test. Det er dog nok til opgaver af en 30-60 minutters varighed.

Motoren er desuden indkapslet. Det reducerer støjniveauet en del.

Yderligere specifikationer:

Effekt: 1,5 HK
Højde: 1810 mm
Lydniveau: 106,7 dB

Texas Buskrydder BCU33S test

Texas BCU33S

Er du på jagt efter en billig buskrydder med et fornuftigt resultat i brug, giver det god mening at gå efter Texas Buskrydder BCU33S. Den er nemlig rigtig god til både at fjerne græs, grovere ukrudt og buske. Det smarte ved den er, at den er multifunktionel og derfor både kan benyttes som en græstrimmer derhjemme og som en buskrydder til mere komplicerede opgaver. Det er meget lækkert, hvis man har brug for begge dele.

Texas har med modellen her desuden haft fokus på et ergonomisk design og lave vibrationer, så arbejdet altid er behageligt at udføre. V-håndtaget og de lave vibrationer giver en optimal styring af maskinen, ligesom du har mulighed for at skille den ad, når den skal flyttes.

Der medfølger også en sele i købet for ligelig fordeling af vægten.

Yderligere specifikationer:

Vægt: 6,8 kg
Trimmerhoved: 2-snøret
Metalklinge: 3-tands

Texas GT1080 (10.8V) – Solo

Texas GT1080 (10.8V) - Solo

Den sidste model i vores buskrydder test er Texas GT1080, som er den absolut billigste buskrydder, vi kommer omkring. Vi har den med i testen, da den er handy og kører på batteri. Det er derfor en god begynder buskrydder til haven derhjemme. Plantebeskytteren gør det endnu nemmere at benytte den hjemme i haven.

Hvad der virkelig slog os i øjnene, da vi skulle udvælge modeller til vores buskrydder test var, at den kun vejer 1,2 kilo! Det er virkelig ikke meget af en buskrydder, og gør det om noget nemt at komme rundt i haven og bekæmpe ukrudt.

Den har desuden også teleskopskaft, som kan justeres i længden. Et justerbart håndtag gør også ergonomien større. GT1080 bruger kunststofknive til klipning af græsset, hvilket giver en lettere udskiftning af den slidte kniv og en mindre slitage på maskinens øvrige bevægelige dele.

Ulempen ved denne buskrydder er, at den leveres uden batteri og lader. Det skal du derfor selv ud og investere i, hvis du synes, buskrydderen her er noget for dig.

Yderligere specifikationer:

Spænding: 10,8 volt
Ydelse: 9000 omdrejninger i minuttet

Bosch AFS 23-37 – elektrisk buskrydder test

Bosch AFS 23-37

 

Leder du efter en letvægter, er Bosch AFS 23-37 med al sandsynlighed noget for dig. Med en vægt på bare 5,3 kilo, er den let at have med sig rundt selv på opgaver af længere tids varighed. Det smarte ved buskrydderen er, at den også fungerer som en fremragende græstrimmer. Du får derfor 2 maskiner i én, hvilket er fantastisk, hvis du ofte har brug for begge dele.

Denne model er til gengæld drevet af elektricitet. Det betyder, at du skal være opmærksom på, at der er en ledning, som du hele tiden skal holde styr på, når du er i gang med arbejdet. Det er naturligvis en ulempe og også derfor, vi ikke kan placere den helt øverst i vores buskrydder bedst i test. Generer det dig ikke, at der følger en ledning med dig rundt, er modellen her dog et rigtig fint valg.

Det er en af de mest populære buskryddere på markedet, og derfor var det heller ikke til at undgå at tage den med i testen. Bosch er også kendt for den gode holdbarhed og modellen her er ingen undtagelse.

Brugervenlig betjening

Vi kunne rigtig godt lide de brugervenlige muligheder, som Bosch AFS byder på. Det er nemlig ret nemt at skifte klingen til en tråd i stedet, når der ønskes en større klippebredde. Klingen giver en klippebredde på 23 centimeter, mens tråden giver en klippebredde på 37 centimeter.

Der medfølger tre stærke fibertråde, så du har altid en ved hånden, selv hvis det skulle ske, at en af dem springer efter hyppigt brug. Det smarte er desuden også, at håndtagene er justerbare. Derfor kan de justeres i både arbejdslængde og arbejdshøjde, hvilket giver en ret god komfort.

Stærk motor

Motoren er som sagt drevet af el, men det gør den ikke mindre kraftfuld. For med 950 watt, hvilket er svarende til 2,3 hestekræfter, kommer du langt med selv det værste ukrudt. Der følger en bæresele med, så den ikke løber helt løbsk, når du tænder for den.

Alt i alt en virkelig god buskrydder.

Yderligere specifikationer:

Motor: 950 W
Tråd: 3 x Ø 3,5 mm

AL-KO BC 330 MT Set

AL-KO BC 330 MT Set

 

AL-KO 330 er en rigtig fin buskrydder til rydning af større arealer af både buskads og grene. Det er en stærk maskine, som kan klare sådan en opgave nemt og hurtigt uden driftsstop eller andre komplikationer.

Det er en buskrydder udstyret med metalknive, hvilket er meget praktisk, da det gør det hurtigt at fjerne generende buske. Den bliver ikke nemt sløv, hvorfor du kan rydde mange buskadser, inden du bør se på, om der skal en omgang slibning til. Derudover kommer den med en stanggrensav og stanghækkeklipper, hvilket gør den til lidt af et multiredskab.

Den er ydermere benzindrevet, hvilket gør den endnu mere oplagt til brug til større opgaver, da du dermed ikke skal tænke på en ledning, eller hvor længe batterierne mon holder.

Med i købet til AL-KO 330 kommer der en bæresele med komfort. Vælger du at benytte dig af den under arbejdet, bliver vægten ligeligt fordelt over din ryg og arme. Ergonomien er derfor helt i top, da den også kommer med et ergonomisk håndtag, hvorpå flere af maskinens funktioner er placeret.

Endeligt kan håndtaget også justeres, så det passer til din højde.

Yderligere specifikationer:

Delbart skaft
2-takts motor

Hvad skal man være opmærksom på ved køb af en buskrydder?

Når du skal vælge en buskrydder fra det store vide internet, byggemarkedet eller direkte fra vores buskrydder test, gør de mange forskellige funktioner ikke valget nemt. Flere af buskrydderne i testen her kan både bruges til privat og professionelt brug. Dog er det vigtigt, at du inden køb gør op med dig selv, om du blot skal bruge den derhjemme, eller om du også skal bruge den i forbindelse med arbejde eller større opgaver for naboer i området.

For skal din buskrydder benyttes til andet end bare privat brug, stiller det naturligvis nogle helt andre krav til buskrydderen end ellers. Det har også en påvirkning på prisen, som naturligvis bliver højere, fordi flere og mere smarte funktioner er påkrævet.

Start derfor med at gøre op med dig selv, hvad dit reelle behov er, og hvilke krav du realistisk set bør stille til maskinen.

Det, du bør være særligt opmærksom på, er:

Motoren

Hvis du har et større arbejde, der skal gøres, kommer du ikke langt uden en god motor. Derfor er det første, du bør kigge efter, om den respektive buskrydder har en god motor med mange omdrejninger. For det er nødvendigt, hvis ikke der skal komme driftsstop undervejs i en større buskrydningsopgave.

Når du har fundet nogle buskryddere, der kan levere på motorkraften, bør du dernæst se på, hvilken maskine der larmer mindst. Det vil du sætte ret stor pris på, når først du har købt den og skal i gang med at bruge den. For får du en buskrydder, der larmer alt for meget, vil du hurtigt blive træt af den – og det samme vil dine naboer. Gå derefter efter en motor med så få dB som muligt. Det vil du bestemt ikke fortryde. Det du typisk vil skulle gå efter, er en indkapslet motor.

Vægten

Vægten er også noget, der er meget vigtigt at have fokus på, når du skal købe en buskrydder. For skal du benytte den i længere tid ad gangen, er det vigtigt, at den ikke vejer for meget. Det går ud over glæden ved opgaven, da det giver dig tunge arme. Vil du derfor gerne gøre det så optimalt og let for dig selv, bør du gå efter en buskrydder med så lav en vægt som muligt. Mange af modellerne i vores buskrydder test vejer omkring 5 kilo. Dette er en god vægt til opgaver af længere tids varighed.

Kan du ikke finde en, der giver dig de funktioner, du gerne vil have og en vægt på 5-8 kilo, kan du også sørge for at investere i en bæresele. Denne gør det noget nemmere for dig at håndtere buskrydderen og at holde ud at holde på den i længere tid ad gangen. Med bæreselen får du fordelt vægten, hvilket er langt det mest komfortable.

Benzin? Elektrisk? Akku?

Det er ikke til at komme udenom, at du er nødt til at tage stilling til, hvilken type buskrydder du gerne vil have. Det er meget forskelligt, om folk hælder til det ene frem for det andet. Der er naturligvis fordele og ulemper ved alle tre. For at gøre op med dig selv, hvad der er bedst, kan du opveje, om fordelene ved en af typerne opvejer ulemperne.

Buskryddere med batterier (akku) og ledning (elektrisk) er typisk ment til havebrug derhjemme. Batterier holder typisk ikke meget mere end en time, og skal du meget rundt eller gå rundt på et stort areal, er det meget upraktisk at have en ledning hængende efter sig. Leder du derfor efter en buskrydder udelukkende til privat brug, giver det god mening at gå efter en på batterier eller elektricitet, da det bør opfylde dine behov. Disse to typer af buskryddere er desuden også de mest miljøvenlige af slagsen.

Skal du benytte den til erhvervsbrug, er en buskrydder på benzin det mest oplagte valg. Ja, den larmer og lugter, men den er omvendt meget mobil og kræver ikke strøm. Løber tanken derfor tør, kan du på et øjeblik fylde den og være i gang igen. Det er også typisk de mest kraftigste buskryddere.

Budget

Endeligt bør du naturligvis have i tankerne, hvad der er muligt at bruge på en buskrydder. Som du måske allerede har opdaget, findes de i mange forskellige prisklasser. Sæt derfor gerne et budget, når du begynder at lede, da det indskrænker udvalget betydeligt.

Vi har så vidt muligt forsøgt at finde buskryddere i forskellige prisklasser i vores buskrydder test, så du uanset budget kan finde en model til dine behov. Når prisen er sat fast, bør du se efter, hvad der er den bedste inden for den prisklasse.

Hvad er forskellen på en græstrimmer og en buskrydder?

Når snakken falder på en græstrimmer og en buskrydder, opstår der typisk meget forvirring, fordi de to maskiner ligner hinanden så meget. Der er dog forskel på de to typer af maskiner. Så du skal ikke lade dig narre, hvis nogen prøver at sælge dig ideen om, at en græstrimmer kan det samme som en buskrydder.

Buskrydder

En buskrydder er et stort og tungt stykke værktøj sammenlignet med en græstrimmer. Den har ofte to håndtag og bliver holdt fast med en bæresele på grund af den tunge vægt. Ved langt fleste typer af buskryddere kan der skiftes mellem to slags klinger, som typisk er en grov nylontråd og en fast kniv.

En buskrydder er fremstillet til at kunne klare store arealer af buske, vildt krat og genstridigt ukrudt. Derfor er en buskrydder ofte også en noget større og kraftigere maskine.

Græstrimmer

En græstrimmer er en lillebror til buskrydderen og bruges ofte som en kantklipper. Den er mindre end en buskrydder og er perfekt til at lave kanter omkring græsplæner, fjerne ukrudt langs husmuren og lignende. Den vejer mindre og kan derfor også håndteres ved brug af et enkelt håndtag. Langt de fleste græstrimmere klipper med en nylonsnor.

Forskellen på de to maskiner er derfor store – og derfor må du endelig ikke forveksle de to typer af maskiner.

Er det muligt at finde et godt tilbud på en buskrydder?

Det bedste tidspunkt at finde en god buskrydder på tilbud er i foråret. Her vil byggemarkederne og de online forhandlere typisk lave gode priser på deres buskryddere, da de godt ved, at det er sæson for det. Forhandlerne af buskrydderne i vores test her har også jævnligt buskryddere på tilbud. Du kan derfor med fordel holde et skarpt øje med buskrydderne i testen her, da de med garanti fås til endnu bedre priser på andre tidspunkter af året. Har du dog brug for en buskrydder nu, giver det mest mening ikke at vente. Priserne er dog generelt ret lave, og derfor kan du også forvente nogle gode og fornuftige priser – de er sat efter, hvad de har af funktioner, og hvor meget effekt de har. Du bliver derfor på ingen måde snydt, hvis ikke du kan vente med at købe en buskrydder. 

Har du det bedst med at vente, kan du altid bogmærke denne guide, så du kan vende tilbage, når sæsonen for buskryddere er sat i gang.

Køb en billig buskrydder i dag

Er du træt af buskadset bagerst i haven? Eller trænger din nuværende til en udskiftning? Så tag og gå vores udvalgte buskryddere igennem i testen her. De er meget nøje udvalgt efter andre brugeres oplevelser samt efter, hvad andre tests siger om dem. Alle buskrydderne er i rigtig god kvalitet og har alle de nødvendige funktioner, som er påkrævet for at kunne klare store mængder buskads og ukrudt.

Vi har forsøgt at beskrive vores oplevelser af de enkelte buskryddere så godt som muligt. Har du dog brug for at vide noget mere, kan du altid klikke dig videre til forhandleren, som vi har linket til. Her fremgår der lidt mere tekniske informationer, som du helt sikkert vil kunne bruge til at træffe den rette beslutning.

Fordelen ved at købe en buskrydder gennem en buskrydder test som vores er, at du dermed også ved, at forhandlerne er troværdige og professionelle. De håndterer alle ordrer hurtigt, og har du spørgsmål, kan du altid kontakte dem. Det synes vi, er det mindste vi kan sikre os, når vi laver en buskrydder test som denne.

Du kan derfor trygt og sikkert klikke dig videre til din favoritmodel og lægge den i kurv. Så går der ikke længe, før du kan blive buskadset i baghaven kvit.

Undgå at bruge en buskrydder

Buskryddere er ofte brugt til at klippe højt græs. Dette kan dog resultere i, at dit græs bliver for højt og udvikler sig til buske. En robotplæneklipper er derfor et bedre valg, da den undgår at klippe dit græs for højt. Samtidig er en robotplæneklipper langt mere effektiv og vil derfor spare dig for tid og besvær. Så hvis du ønsker at have et smukt og velplejet græsplæne, bør du overveje at investere i en robotplæneklipper.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Stiga SBC 252 D - Buskrydder - Benzin

 

Stiga SBC buskrydder benzin kan klare langt det meste ukrudt for dig. Da det er en benzindrevet buskrydder, kan den komme helt op på 9,500 omdrejninger i minuttet og dermed skære sig igennem selv det værste ukrudt eller krat. Det er rart, at den kører på benzin, da det gør det muligt at tage den med på større arealer, hvor det hverken er muligt at komme til at oplade batterier eller sætte en ledning til et stik. Der skal blot hældes benzin på, når tanken er tom, og så er den kørende i et godt stykke tid igen.

Stiga SBC er udstyret med et smart skæfte, der både er nemt at holde på, og som gør det komfortabelt at bruge den. Grebet er i midten og takket være et dobbeltstyr og softgrip, er den nem at håndtere. Der er tænkt ergonomi ind i designet, hvilket er rart, når den er tiltænkt at kunne bruges i flere timer.

2-takst motor

Motoren i buskrydderen er 2-takst og kører som sagt på benzin. Den har easy start-funktion og er derfor nem at tænde. Det er rart, da det dermed er slut med at skulle kæmpe hårdt for at tænde den, hvilket var tilfældet med de gamle modeller.

Med funktionen Tap & Go kan du desuden også bare køre hovedet hen over ukrudtet eller græskanten – så er det fjernet. Det er langt hurtigere end manuelt havearbejde.

Klippebredden er på 45 centimeter, hvilket er ret meget for en buskrydder. Den store bredde gør det muligt at få fjernet meget ukrudt på én gang. Arbejdet bliver derfor gjort noget hurtigere med denne maskine sammenlignet med mange af de andre i vores buskrydder test.

Tank på 1 liter

Buskrydderen fra Stiga kan holdes i gang længe, da den har en tank på en hel liter. Det holder dig kørende i et godt stykke tid. Husk dog gerne at have benzin til rådighed i nærheden, hvis du skal i gang med et større buskrydningsarbejde. Dette sluger nemlig hurtigt en del benzin.

Overordnet set er Stiga SCH 252 D en rigtig god buskrydder på markedet. Eneste ulempe er, at den lugter i brug på grund af benzinen. Men, kan du leve med dette, får du en buskrydder, der bliver ved og ved uanset opgave.

Yderligere specifikationer:

Vægt: 8,3 kg
Motor: 1,55 kW

Ryobi RY18LT25A-120P akku buskrydder 18V 2,0 Ah

En endnu billigere buskrydder får du i Ryobi RY18LT25A-120P. Den er rigtig god til dig, som blot regner med at skulle bruge en buskrydder derhjemme i privaten, når haven enten skal gøres forårs- eller efterårsklar. Det er en akku buskrydder og kører derfor på batterier. Netop det gør også, at det er bedst at benytte den hjemme i haven, da de jævnligt skal oplades. Der følger dog en batterioplader med i købet, så du skal ikke selv ud og finde dette.

På grund af dens størrelse kan den godt minde lidt om en græstrimmer. Man må dog ikke tage fejl af, at den klarer det noget bedre end en græstrimmer, når det kommer til buske og vildtvoksende ukrudt. Det klarer den noget hurtigere end en græstrimmer.

Modellen her er desuden udstyret med et to-grebs design, som sikrer en god og ergonomisk arbejdsstilling. Så selvom du blot skal arbejde i haven, er der styr på det ergonomiske.

Modellen er nem i brug, da den har automatisk trådfremføring og hurtig skiftning mellem både kantklipning og trimning. Du får derfor en rigtig god og fin buskrydder til hjemmebrug med buskrydderen fra Ryobi.

Yderligere specifikationer:

Klippebredde: 25 cm
Batteri: 18V 2,0 Ah

Makita Buskrydder 2x18V 5 - DUR365UPT2

Makita kan noget, når det kommer til batteridrevne maskiner. Det gælder også for deres buskrydder DUR365UPT2. For her får du virkelig en buskrydder, der kan få kram på ethvert genstridigt krat. Modellen er så smart, at den både kan bruges med knive og med plastklinger. Den er derfor også velegnet til højt græs og kraftigt ukrudt på større arealer.

Det vi virkelig godt kan lide ved Makita DUR365UPT2 er, at den er meget støjsvag og vibrationssvag i brug. Under vores buskrydder test, var der derfor optimal komfort under hele arbejdet. Det er virkelig rart, når der skal arbejdes mange timer.

Derudover kan modellen fra Makita indstilles til hele tre individuelle hastigheder, ligesom der medfølger en lynlader, så batterierne kun skal bruge 45 minutter på at lade op.

Endeligt har buskrydderne her også integreret batterikontrol og elektronisk overbelastningssikring. Du kan derfor trygt og godt benytte dig af buskrydderen, som du bærer ved hjælp af en skuldersele og to komfortable håndtag.

Yderligere specifikationer:

Vægt: 5,2 kg
Batteri kapacitet: 5,0 Ah
Akku spænding: 2x18v