Robotplæneklipper Test 2024 → Se De 6 Bedste Robotplæneklippere

robotplæneklipper test

Uanset om du er en førstegangshusejer, der investerer i værktøjer til plænepleje eller en erfaren professionel, der ønsker at opgradere dit arsenal af eludstyr, vil du sandsynligvis have en robotplæneklipper, for at gøre landskabspleje til en hurtigere og lettere oplevelse. Med en kvalitets robotplæneklipper i dit sku,r kan du klippe græsset i din have på kortere tid og med mere nøjagtighed, hvilket sparer dig for at skulle betale en professionel gardner.

Robotplæneklipperer relativt ligetil maskiner. De har alle hjul, så du kan navigere rundt i din have og klippe græsset, når du går efter et godt, jævnt resultat. Mens deres design kan variere, er størstedelen af ​​de produkter, der sælges i dag, roterende robotplæneklipper, der bruger en motor for at producere kraft og dreje et vandret blad. Kniven roterer med en så hurtig hastighed, at det skærer gennem græsset, når det rammer det, og typisk er disse knive anbragt i et dæk, en kappe, der forhindrer græs og andre genstande i at flyve, når du betjener maskinen.

Der er mange stilarter af robotplæneklipper at vælge imellem. Derudover kan robotplæneklippere enten være manuelle, gasdrevne eller elektriske, og elektriske muligheder er opdelt endnu mere i lednings- og trådløs design.

Robomow RK 2000 – Bedste all-round robotplæneklipper

Robomow RK 2000 robotplæneklipper 42240502

 

Den nye Robomow RK2000 model 2021 er en ekstrem lydløs robotplæneklipper med kantklippefunktion og nem betjening via farvetouchskærmen eller via Robomow-appen. Efter installation og enkel programmering, tager denne robotplæneklipper arbejdet ud af dine hænder. Det nye flydende skæreplan følger optimalt aflæsningen af ​​plænen. Med det knivskarpe patenterede multi-cut-knivsystem, en skærebredde på 21 cm og en klippehøjde mellem 20 og 100 mm elektronisk justerbar via drejeknappen, er det flydende klippedæk, der følger ujævnt terræn, en absolut merværdi for din græsplæne. Det afskårne græs strimles fint efter mulch-princippet, så det ender igen mellem græsstråene og fungerer som ernæring til din græsplæne! Mindre fordampning af fugt fra jorden og mindre gødning. Med et ekstremt stille klippesystem er din ro og dine naboers absolut garanteret.

Takket være den unikke kanttilstand med excentriske knive, kan RK2000 klippe helt op til hjulbasen. RK2000 er udstyret med stødsensorer i kofangeren, regn-, fald- og vippesensorer, en tyverisikringskode og en alarm. Bliv komfortabel og bliv den stolte ejer af denne nyeste model inden for Robomows RK-serie.

Dedikeret app

Med appen til din iPhone eller Android tilbyder Robomow den nyeste innovation til nemt at opsætte af din RK-fjernbetjening. Med RK2000 vil det indbyggede GSM-modul (med 3 års abonnement inkluderet) give dig advarsler, og du kan styre plæneklipperen via smartphone, My Robomow web-app eller Alexa-stemmestyring, kommer ikke med denne standard RK2000.

Fordele:

 • App-funktion
 • Forskellige længder

Ulemper:

 • Betalings App

Worx Landroid M 500 – Bedste robotplæneklipper til prisen

Worx Landroid M500 robotplæneklipper

 

Hvis du har en stor græsplæne at klippe eller altid finder ud af, at du klipper, indtil du står over for en jungle, kan Worx Landroid M500 robotplæneklipperen være svaret på dine bønner. Styret af en brugervenlig app, kan du klippe hele din græsplæne med et enkelt tryk på en knap og endda oprette en klippeplan, der gør den snoede, klodsede plæneklipper i dit skur forældet.

Med en temmelig kompleks stor græsplæne på tre niveauer med trin, grænser, skråninger og vægge, ville det normalt tage mig godt 40 minutter at klippe hele min græsplæne. Min partner og jeg arbejder på fuld tid, plus vi har et lille barn og en anden baby på vej, så jeg fandt ud af, at plænen blev temmelig forsømt. Af disse grunde var jeg meget ivrig efter at teste en plæneklipper, der kunne gøre jobbet for mig, mens jeg gjorde udsigten fra mit havekontorvindue meget mere tiltalende. Farvel tilgroet plaster, hej velplejede græsplæner.

Fordele:

 • Hurtige funktioner
 • App-styring

Ulemper:

 • Ikke mange længder

AL-KO Robolinho 500 E – Bedste lydsvage robotplæneklipper

AL-KO Robolinho 500 E Robotplæneklipper + Garage

 

Robolinho 500 E blev udviklet af vores ingeniører i Tyskland. Den er fremstillet af vores specialister i Østrig – det er sådan, vi i AL-KO Gardentech sikrer, at kun den bedste kvalitet for vores kunder er garanteret. Holdbare komponenter og sofistikeret teknologi, gør Robolinho® til en pålidelig ledsager og hjælper til daglig pleje af plænen i din have. Robotplæneklipperen er ekstremt let at installere, og basestationen opsættes hurtigt. Vores sofistikerede software og den intuitive betjening på skærmen, gør det lettere for dig at passe plænen, når og hvor du vil have den.

Tekniske detaljer

Intelligent havevedligeholdelse er en del af, hvad Robolinho 500 E tilbyder. En stille og emissionsfri drift af denne robotplæneklipper, er givet af den 60 dB stille elektriske motor, der modtager sin energi fra et 2,25 Ah / 20 V stærkt og holdbart lithium-ion-batteri. Som et resultat kan AL-KO robotplæneklipperen også betjenes om natten. Den specialudviklede bevægelsesteknologi parret med en skærebredde på 20 cm, sikrer effektiv pleje af græsplæne i områder på op til 500 m². Hindringer som træer eller stigninger på op til 45% er let mestre.

Trinløs justerbar klippehøjde fra 25 mm til 55 mm, så du kan justere længden på din græsplæne efter dine personlige præferencer. DCS (Double-Cut-System) udviklet af AL-KO sikrer et perfekt snit, og de resulterende græsafskæringer hugges i plæneklipperhuset og returneres til plænen som organisk gødning. Derfor behøver du ikke bortskaffe græsafskæringen, når du bruger Robolinho 500 E. Den pålidelige sensorteknologi fra robotplæneklipperen giver maksimal sikkerhed for mennesker og dyr.

Robolinho Installation

Du skal bare købe robotplæneklipperen Robolinho 500 E online, eller find en forhandler i nærheden af ​​dig. Hvis du vil have en robotplæneklipper med regnsensorer og evnen til at bruge intelligent græspleje, anbefaler vi også Robolinho 700 W.

Vores to års producentgaranti inkluderer også batteriet til denne enhed.

AL-KO robotplæneklippers installationstjeneste: Hvis du har brug for en komplet installationstjeneste, skal du kontakte din lokale robotplæneklipperforhandler, og de vil være i stand til at give dig et tilbud på dette. Robolinho 500 E er den miljøvenlige støtte til vedligeholdelse af din græsplæne. Som ny Robolinho-ejer behøver du ingen anstrengelse og kan nyde din nyopnåede fritid lige efter køb af robotplæneklipperen.

Fordele:

 • Støjsvag
 • Brugervenlig
 • Lang batterilevetid

Ulemper:

 • Dyr købspris

Worx Landroid L2000 WR155E – Bedste robotplæneklipper til store arealer

Worx Landroid Robotplæneklipper L2000 - WR155E

 

Worx Landroid bruger et afgrænsnings kabelsystem, til at finde vej rundt i din græsplæne og tilbage til dens oplader. Du bliver nødt til at installere ledningen fuldt ud omkring de indvendige og udvendige grænser, inklusiv alle landskabspleje elementer, du vil skabe en ø omkring.

Det lyder mere kompliceret, end det egentlig er, og alt hvad du behøver, kommer i sættet. Plæneklipperen selv skaber ikke en masse løft som en standard gasplæneklipper eller batteridrevet plæneklipper, så du kan køre ledningen lige oven på dit græs. Klip i sættet skubber ledningen tæt på jorden, og dit græs vil vokse over det inden længe.

Installationsforventninger

Hele installationsprocessen tager cirka 4 timer, afhængigt af størrelsen på din græsplæne og hvor veludviklet din plan er. Generelt ser det sådan ud:

Opsæt basen på en flad overflade

Jeg satte min i baghaven med ret tæt adgang til strøm, selvom den medfølgende netledning er 32′ lang. Plæneklipperen har brug for 32″ frigang for at komme ind i opladningsbasen og 12″ for at forlade den.

Installer ledningen

For områder tæt på grænser, der hæver sig som vægge og trin, skal du installere ledningen 10,2″ fra kanten. Du kan bruge 4″ afstand på områder, der er egnet for plæneklipperen at køre over. Da der ikke er noget knivløft, kan du lade det løbe over kanten af ​​mulkede græs. Skub et klip ned hver 32″ og på hjørnerne.

Få klipperplader

To kontakter på opladningsbasen skal røre ved de matchende på plæneklipperen. Når de gør det, oplades det automatisk. Worx Landroid L bruger de samme 20V batterier som deres elværktøj, og du kan altid bytte en ny ind, hvis du vil.

Indstilling af skærehøjden

Der er en drejeknap oven på plæneklipperen, for at indstille din højde fra 1,6″ til 3,9″, så du har et godt rækkevidde til at dække de fleste typer græs.

Opstil appen

Du kan skrive en hel anmeldelse bare i appen. Lad os lige nu holde fast ved, at det er ret brugervenligt, hvis du er fortrolig med at navigere på en smartphone. Her indstiller du klippezoner, du kan kortlægge din græsplæne, indstille din skæreplan og meget mere.

Du skal holde øje med plæneklipperen, når den fungerer rundt omkring i din have, og se om der er problemer eller forhindringer, du ikke havde forventet. Når du er sikker på, at plæneklipperen kan arbejde hele grænsen, kan du slappe af.

Nogle brugervejledninger og hurtige starteguider er dårlige, men jeg kunne bruge Worx til at få min installation færdig uden at skulle ringe til en rådgiver.

Fordele:

 • Brugervenlig
 • App-funktion

Ulemper:

 • Få klippefunktioner

Gardena Sileno Life 1000 – Bedste batterilevetid

Gardena Sileno Life 1000 robotplæneklipper

 

Støjsvag, alsidig og intelligent designet – det er GARDENA-robotplæneklipperen SILENO life 1000 m². SILENO-levetiden er ideel til mellemstore græsplæner, der kombinerer høj ydeevne og præcision med praktisk klipning. Lad os komme igang! Tag din smartphone op, og brug GARDENA Bluetooth®-appen til at indtaste plænestørrelse, ønskede klippedage og foretrukket starttid. GARDENA Bluetooth® App guider dig intuitivt gennem den indledende installation hvert trin på vejen. Din robotplæneklipper opstiller en tidsplan og er klar til at gå med nul ståhej. Det er nemt at kontrollere dit SILENO-liv via Bluetooth® fra op til 10 m væk. Din klipperobot udarbejder den optimale græsskæringstid, og GARDENA Bluetooth®-appen bruger sin planlægningsassistent til at hjælpe dig med at holde din have lige rigtig.

Lavt støjniveau

Denne plæneklipper har de bedste støjniveauer med lavt støjniveau på kun 57 dB (A) takket være en særlig lydsvag motor. Du og dine naboer kan slappe af i fred i haven, selv når din robot er i aktion. Den sofistikerede CorridorCut styrer robotklipperen, mens den skærer i smalle rum og tætte hjørner på kun 60 centimeter i bredden uden problemer. CorridorCut navigerer endda på din robotklipper ud af vanskelige blindgange. Vejledt af SensorControl bedømmer robotten selv, hvor ofte din græsplæne har brug for en trimning, idet den starter nøjagtigt med den rette frekvens i tråd med græsvækst. Din kloge lille ven hjælper med at klippe græsset så effektivt som muligt.

Klipper under alle omstændigheder

SILENO er en frygtløs auto-vejr- og terræn arbejder, og klipper plænen alene, uanset vejr, regn eller skinne. Den kloge robotplæneklipper bemærker, om jorden er frossen eller for kølig, og robotten stopper sit program, indtil jorden er optøet. Afgrænsningskablet indikerer for SILENO, hvilket område af haven der skal klippes. Tilsvarende styrer ledningen robotklipperen pålideligt og fuldautomatisk rundt om alle klippeområder. Din plæneklipper har ingen problemer med at klemme gennem smalle rum og endda skalere skråninger eller hældninger på op til 35 procent.

Når jobbet er udført, går den hårdtarbejdende robotgartner hjem til ladestationen for en velfortjent genopladning. Den klipper helt autonomt og giver dig mere tid til at fokusere på at gøre de ting, du elsker i haven. SILENO kan nemt rengøres med en haveslange, det kan ikke være enklere. Plæneklipning bliver så let med SILENO, bare læn dig tilbage, slap af og lad robotklipperen gøre det hårde arbejde for dig. Din græsplæne vil altid se vidunderligt velplejet ud med SILENO.

Fordele:

 • Batterilevetid
 • Brugervenlig
 • App-funktioner
 • Arbejder på mange overflader

Ulemper:

 • Dyr i købspris

Robomow RK2000 – Bedste app-styret robotplæneklipper

Robomow RS635 Pro SV 2020 robotplæneklipper

 

RK2000 har et af markedets bredeste snit på 56 cm, hvilket gør at den nemt styre dit første forårssnit.

Det gør den med to separate 11 tommer rustfrit stålblade, der er fastgjort til to andre separate motorer. Den gør energifordelingen mellem dem meget mere nøjagtige, hvilket betyder, at plæneklipperen fungerer effektivt.

Du kan også justere knivhøjden fra 20 – 80 mm, hvilet vil være mest nyttigt under sæsonændringer. Alt du skal gøre er at dreje en drejeknap øverst på automoweren, eller bruge appen på din telefon. Det er op til dig.

Bare sørg for, at du gradvist nedbringer højdeindstillingen, når ugerne fortsætter i stedet for at lægge den lige ned med det samme. Ellers kan du kompromittere finishen på din græsplæne.

Ved at programmere den rigtigt giver du de ujævne dele af dit græs tid til at vokse jævnt og giver plæneklipperen en chance for at klippe din græsplæne. Da plæneklipperen kun klipper en smule fra toppen af ​​græsset, kan de meget små udklip falde ned i jorden.

Når de nedbrydes, overfører de næringsstoffer til jorden, hvilket gør dem meget sundere.

Resultatet er en meget tykkere og flottere græsplæne.

Flydende dæk

RK2000 har en meget effektiv måde at håndtere de små bump og huller i din have på.

I modsætning til andre robotplæneklippere, kan bladet bevæge sig op og ned for at sikre, at det hele tiden forbliver niveau med jorden. Så der vil ikke være noget tomt græs, der forbliver uberørt.

For enhver anden robotplæneklipper vil det faktisk være ganske udfordrende at klippe hver del græs i en ujævn have.

Derfor er denne funktion så vigtig, og hvorfor den skubber RK2000 over resten.

Robomow-app

Det er virkelig en nyttig funktion, især for dem med en aktiv livsstil. Med den kan du overvåge og styre din græsplæne, uanset hvor du går, bare åbne appen, så er du klar til at gå (selvom du først har brug for signal).

Med den kan du gøre alle de forventede ting som at styre klippemønsteret, skæreplanen og klippehøjden.

Men som en ekstra speciel tilføjelse, kan du faktisk styre plæneklipperen ligesom en legetøjsbil. Så hvis du har nogle dele af din græsplæne, der er særligt vanskelige, kan du gøre det selv.

Du synes måske, det er barnligt, men det kan vise sig at være meget nyttigt. Ikke alle har en perfekt firkantet græsplæne, så plæneklipperen kan have svært ved de fleste mennesker.

Robomow Home

Dette bestemmer, om det er for vådt eller fugtigt til at klippe din have, hverken før eller under klipningen.

Hvis den registrerer for meget regn, instruerer den plæneklipperen enten at forblive i ladestationen eller trække sig tilbage til ladestationen afhængigt af situationen.

Du kan også slukke for regnsensoren manuelt, hvis du mener, at regnen ikke er så kraftig.

Regnen påvirker ikke RK2000, da den er vandtæt, bare husk at den kan have en negativ indvirkning på din have.

Men det er helt op til dig, og hvis du er ærlig, vil lidt regn ikke skade.

Smalle stier

For at denne plæneklipper skal fungere ordentligt omkring din græsplæne, skal du sikre dig, at der er mindst 4 til 5 meters mellemrum mellem en længde af perimeterledningen og en anden.

Bare sørg for at huske dette inden køb. Hvis du har græsplæneområder, der er smallere end dette, vil RK2000 ikke engang være i stand til at passere her, husk at klippe den.

Klipningstilstande

For at tilpasse sig årets skiftende tider og til forskellige situationer, har RK2000 et udvalg af moduler, du kan vælge imellem.

Alle er meget nyttige på deres egen måde, men skal bruges i korrekte situationer.

Turbo-tilstand

Denne tilstand instruerer plæneklipperen om at dreje knivene meget hurtigere.

Den er bedst egnet til tidspunkter, hvor dit græs er vokset lidt for længe ud, som i begyndelsen af ​​foråret. En meget flot funktion, som igen ikke bruges af konkurrenter.

Det kan dog kun gøres i en kort periode, fordi den bruger en hel del energi. Så sørg for ikke at overdrive det.

Eco-tilstand

Med denne tilstand bruger RK2000 minimal energi til at klippe dit græs og vedligeholde din have. For at holde de samlede husomkostninger for plæneklipperen nede, er denne funktion meget nyttig.

Vær dog opmærksom på, at dette sænker RK2000 arbejdshastighed, så det tager længere tid at afslutte klipningen.

Kanttilstand

Dette program instruerer RK2000 om at følge kantledningen og skære kanterne i din have. Så hvis din græsplæne ser lidt ru ud i kanterne, er dette program perfekt.

Alle moduler slukkes automatisk og nulstilles til regelmæssig skæring efter en komplet cyklus.

Multi-zone funktion

I modsætning til de fleste robotplæneklippere derude, kan RK2000 rejse fra et havearbejde til et andet uden hjælp fra dig. På grund af sine ekstra stærke og hårde hjul, kan den køre over hårdere jord end de fleste.

Så hvis du har en forhave såvel som en baghave, vil dette aflaste dig for en masse arbejde.

Bare sørg for, at den samlede størrelse af alle områder ikke går over græsslåmaskinens rækkevidde, og at de alle er forbundet via passageveje (dvs. stier). er system fungerer ikke ellers.

Sikkerhedsfunktioner

RK2000 har alle de almindelige sikkerhedsfunktioner, som du kan se på enhver anden robotklipper. PIN og alarmsystem sikrer, at enhver uden kode ikke kan få adgang til og betjene plæneklipperen. Hvis de prøver, bliver du straks underrettet af alarmen og også af en underretning på din telefon.

Bump Sensor

Hvis noget afbryder RK2000 rute, har den indbyggede sensorer, der beskytter den mod skader. De vil hurtigt ændre retning på den og slukke for bladet.

Derefter genberegnes og følger en ny rute.

Men hvis der ikke er noget galt, har den en stopknap på kontrolpanelet.

Lift & Tilt-sensorer

Disse forhindrer automatisk, at knivene roterer, når de først er aktiveret. Så når du skal skifte blad eller bare vil vise det for nogle venner, så skal du have det godt.

Men bare sørg for at gøre dette med forsigtighed, du har stadig at gøre med et blad.

Plæneklipper Garage

Mens din robotplæneklipper fungerer helt fint i sol og regn, har du mulighed for at bygge eller købe en robotplæneklipper garage. Hvis du ikke selv bygger en, så er der mange forskellige designs og muligheder tilgængelige. De fleste producenter af robotplæneklippere har et dedikeret dockingstage tag, der giver en vis beskyttelse mod regn og sol, men du kan tage det et skridt videre og have et helt skræddersyet design.

Alle funktionerne og de forskellige programmer, der findes i RK2000, gør den til en af de mest alsidige robotplæneklippere derude, og er sandsynligvis den bedste, som Robomow har oprettet.

Det gør bare klipning meget lettere for dem med store, komplekse haver.

Selvfølgelig har den mangler, men de overskygges fuldstændigt af alle dens andre funktioner.

Ligesom det flydende dæk, multi-områdefunktion, mobilforbindelse, dets skærebredde og klippeprogrammer. De gør alle denne slåmaskine bedre end de andre og viser bare, at Robomow er øverst i deres spil.

Og du får alt dette til en rimelig pris!

Som du kan se, kan jeg ikke tale stærkt nok om RK2000, så tro mig, du vil elske den.

Fordele:

 • Brugervenlig
 • App-funktion
 • Arbejder på forskellige overflader

Ulemper:

 • Mangler egen garage

Hvorfor købe en robotplæneklipper?

De er, hvad du ville forvente: legetøjsstørrelse af robotskabninger på hjul, der kører rundt i et bestemt område og klipper græs autonomt, temmelig sikkert og meget stille (omkring 60 dB), når du vil, selv når det regner (undtagen vinter). De kører på et udskifteligt genopladeligt batteri, som de selv oplader, så længe du har installeret ladestationen, som de kan køre op til. Der er både enkle og mere sofistikerede eller smarte modeller derude, når det kommer til deres funktioner, kapaciteter og kvalitet, men hver af dem kræver næppe nogen interaktion/børnepasning fra dig, når du opretter det rigtigt.

Hvor meget koster robotplæneklippere?

Jeg har bemærket, at robotplæneklippere endnu ikke er meget populære, så manglen på efterspørgsel sætter den høje pris. I Europa er robotplæneklippere lidt mere populære, konkurrencen hårdere og priserne dermed lavere.

Jeg er sikker på, at du også undrer dig over driftsomkostningerne. Kort sagt ser du på ca. 6 kWh pr. måned. Få en hurtig læsning om alt, hvad der koster i forbindelse med dette: “Hvor meget koster en robotklipper?” Mens du er så fokuseret på tal, så prøv at huske den tid, du har mistet, når du manuelt klipper, og hørehæmmelsen forårsaget af høj brølende støj fra den almindelige plæneklipper.

Hvordan fungerer robotplæneklippere?

Hvis du forestillede dig en lille autonom robot, der stille og roligt rullede rundt i din have, der holdt tingene i skak, forstår du dybest set det hele. Der er dog nuancer til, hvordan det fungerer.

I sig selv er robotplæneklippere enkle maskiner designet til at klippe og ræs. De nibber væk på det voksende græs flere gange om dagen.

Det i henhold til dine konfigurerede parametre. Robotplæneklippere består af hjul, et skæresystem, et par motorer, et printkort, sensorer og et chassis omkring alt dette. Det er det printkort, der gør det til en “robot” plæneklipper. Sensorer er dybest set dens øjne, som de lærer om sit miljø med. Det gør printkortet til sin hjerne, hvormed det kalder skuddene inden for de programmerede regler, som du kan ændre efter eget valg. Jo mere sofistikeret denne sensor-kredsløbskombination er, jo bedre kan den udføre sit arbejde, mens du efterlader dine roser og give katten ved siden af ​​en chance.

Er robotplæneklippere sikre?

Selv de billigste modeller er udstyret med mange sikkerhedsfunktioner. Jeg vil endda argumentere for, at det kræver en faktisk indsats fra din side, at robotplæneklipperen bliver usikker. Det er de små natdyr og de små uvidende børn, der ikke er i stand til at træde til side, der er hovedmål for robotplæneklippere. De fleste af disse dyr vil sandsynligvis i det mindste forsøge at løbe væk. Fra min egen erfaring er sådanne potentielle ulykker super sjældne.

Er din haveindretning robotplæneklipper kompatibel?

Jeg forestiller mig, at enhver normal have er en passende arbejdsplads til en robotplæneklipper.

Ikke alle robotklippere er ens. Mens nogle robotklippere er designet til små byhaver, er andre beregnet til de virkelig store græsplæner i stedet. Det ville være lettere at afgøre, om det kan håndtere din græsplæne ved blot at forstå disse grænser:

Normalt målt i kvadratmeter

En anden maksimal plænestørrelse, som de kan klippe. De fleste af de billigere robotplæneklippere er beregnet til 300 m² græsplæner, avancerede robotplæneklippere kan håndtere græsplæner op til 44.000 m². Bemærk, at det er helt normalt, at robotplæneklippere arbejder oftere end en almindelig plæneklipper, der tager flere ture, fra klipning til genopladning til klipning, inden hele området klippes.

Flere zoner

De fleste robotklippere kan ikke håndtere zoner adskilt af hegn eller for smalle stier. Hvad nogle modeller dog kan, er at genkende forskellige klippezoner, der er konfigureret og/eller planlagt af operatøren (dig) i indstillingerne for robotklipperens kontrolpanel. Hvis en sådan zone ikke er tilgængelig af selve plæneklipperen, skal du manuelt føre den over til den zone og tilbage, når den græder der på grund af lavt batteriniveau, eller når jobbet er udført.

For stejle skråninger

Skråninger op til 30 eller 45 grader, endda op til 60 grader, afhængigt af modellen kan en robotplæneklipper stadig håndtere. Årsagen til det er, at robotklippere har et meget lavt tyngdepunkt, hvilket gør dem i stand til at krydse på sådanne skråninger. Årsagen til, at de ikke kan håndtere mere, skyldes både den relativt lave motorsystemeffekt og enkle fysiske love.

Trappe

Robotplæneklippere er efter min viden ikke i stand til at bruge trapper. Måske hvis du får lykken, lander de muligvis rigtigt og ikke på hovedet, men for at komme op igen alene ved hjælp af trapper, har de brug for mere end et mirakel. Derudover, da det fik disse til at vende ned ad trappen, som en typisk sikkerhedsforanstaltning, slukkede den sandsynligvis sig selv, da den blev vippet for meget på vej ned.

For smalle korridorer/stier

Den nødvendige frigang til smalle situationer afhænger af en bestemt robotplæneklippers kapacitet. Nogle er programmeret til at håndtere disse situationer bedre end andre.

Hindringer

Beskyttelsen af ​​blomsterbed, træplanter og andre elementer, der risikerer at udfordre den mægtige robotklipper, varierer også efter model. Mere sofistikerede robotplæneklippere kan registrere genstande, der er store nok, mens simple, udelukker disse elementer fra det udpegede klippeområde. Det vil sige ved fysisk at installere ledningen omkring blomsterbedet for eksempel.

Hovedtyper af robotplæneklipper skæresystemer

Bortset fra forskellig sofistikering af overordnede funktioner, kapaciteter og kvalitet er der to hovedtyper af skæreanlæg, som robotplæneklippere har tendens til at have. Du kan lære mere om det herfra:

Fast klinge

Her kan du forestille dig noget i retning af en mini-version af din almindelige plæneklipper, der er solid og fast, der drejer rundt om sin akse. Dette type skæreanlæg er mindre energieffektiv og ikke så sikker, men mere effektiv til at klippe græs. Den er også lidt højere end den anden type skæreanlæg.

Drejelige knive

Her kan du forestille dig en roterende skive, som der normalt er fastgjort tre drejelige barberblade til. Hvis disse knive kommer i kontakt med noget sværere (som i: ikke græs), skubbes knivene til side og sidder ikke fast bag genstanden som et solidt blad ville. Dette type skæresystem er mere energieffektiv og sikrere end de faste knive, selvom det ikke er så effektiv til at skære ting, det ligner mere skiver i sammenligning. For ikke at glemme, det er også mere støjsvagt end den anden type skæreanlæg.

Vedligeholdelse af robotplæneklippere

Dette er ret nye ting, så nogle store mærker af plæneklippere har måske ikke engang lanceret deres egen robotplæneklipper.

Når der serviceres årligt, kan en robotplæneklipper vare i mere end et årti.

Det, der muligvis skal skiftes fra tid til anden, er batteriet (hvert 2. til 6. år) og skærebladene (to gange pr. klippesæson). Du kan potentielt kun ændre dem, når du har lyst. Du kan bare lade robotplæneklipperen køre, indtil den simpelthen bare giver op på sig selv, før du når ud til et nyt batteri. Skærebladene er lidt forskellige, fordi du måske ikke kan lide revet græs eller brune pletter i din have forårsaget af stumpe knive.

Sådan serviceres din robotplæneklipper

Robotplæneklippere har meget mindre krav til service og vedligeholdelse end konventionelle plæneklippere. De er mekanisk meget mere enkle maskiner med færre dele, der sandsynligvis vil fungere.

Der er dog en række vigtige ting, du kan gøre for at holde din robotplæneklipper i perfekt funktionsdygtig stand. Disse inkluderer regelmæssig rengøring af din maskine, udskiftning af knive og batteri på et passende tidspunkt og opbevaring af din robotplæneklipper korrekt om vinteren.

Du kan også overveje at beskytte din robotplæneklipper mod ekstremt vejr på andre tidspunkter af året.

Rengøring af robotplæneklipper

Det er vigtigt at rengøre din robotplæneklipper regelmæssigt for at forhindre ophobning af græsafklip omkring de bevægelige dele, såsom skærevogn og hjul. Opbygning af græsafskæring over tid kan forringe klippeydelsen og mobiliteten på din robotplæneklipper. Det kan også potentielt medføre overdreven slitage på maskinen, hvilket forkorter delernes levetid.

Rengøring af en robotplæneklipper er en meget enkel opgave, og du behøver ikke noget specialværktøj. Jeg vil kun anbefale at bruge en grov børste, håndholdt børste og en fugtig klud. Jeg vil også anbefale enten at bære beskyttelseshandsker eller fjerne knivene på robotplæneklipperen inden rengøring.

Den første ting at gøre for at rengøre en robotplæneklipper er at slukke for hovedafbryderen. Dette skal være placeret enten under kontrolpanelets adgangslemme bag på maskinen lige under kappen på robotplæneklipperen.

Den nøjagtige placering vil variere mellem modeller, men grunden til at slukke for dette er at forhindre, at skærebladene uventet tændes, mens maskinen rengøres. Når maskinen er slukket, skal du vende den på hovedet og placere den på en blød, ren overflade. Jeg rengør normalt min maskine udenfor på græsset.

Det næste trin er at bruge den grove børstehårede, håndholdte børste til at rense de synlige græsafskæringer fra undersiden af ​​robotplæneklipperen. Udklip samles mest markant omkring hjulene og skæremekanismen, så sørg for at være opmærksom på dette. Det kan være nødvendigt at du bruger fingrene til at nå ud under hjulene eller ind i svært tilgængelige områder.

En grov børste skal kunne fjerne størstedelen af ​​græsset. Der er dog to andre valgfrie udstyr, som du måske finder nyttige til at hjælpe dig med at rense alt græsset fra robotplæneklipperen.

For det første kan en støvsuger med en smal dyse være nyttig til at suge græsset ud af vanskeligt tilgængelige områder. Alternativt kan en dåse trykluft bruges til at sprænge udklip ud af svært tilgængelige områder.

Nogle gange kan udskæringerne blive ganske påvirket af hjulets slidbaner, især under tørre forhold. I dette scenarie er en grov børste muligvis ikke stærk nok til at fjerne alle udklip. Hvis dette sker, har jeg en tendens til at bruge en flad skruetrækker til at fjerne eventuelle resterende udklip.

Når du har renset og løsnet langt størstedelen af ​​de synlige græsafskæringer og snavs, skal du vende din robotplæneklipper tilbage for at lade de løsnede udklip falde ud af chassiset på robotplæneklipperen. Når dette er gjort, skal du dreje robotplæneklipperen igen, og du kan begynde at rengøre kabinettet med en fugtig klud.

Snavs og græs pletter vil akkumuleres omkring undersiden af ​​kabinettet, omkring skæremekanismen og på det indre aspekt af den ydre skal. Du bør være i stand til at rengøre disse ret let med en fugtig klud, så undersiden af ​​din robotplæneklipper ser ren ud og fri for snavs.

Når du er færdig med at rengøre undersiden af ​​robotplæneklipperen, skal du dreje den tilbage på dens hjul. Du kan derefter bruge en fugtig klud til at tørre den ydre overflade af robotplæneklipperen. Du kan også åbne adgangslugen til kontrolpanelet og også give denne en aftørring.

Udskiftning af knivene på en robotplæneklipper

Knivene på din robotplæneklipper skal skiftes fra tid til anden. Den hyppighed, som de har brug for ændret, afhænger af den enkelte robotmodel, du har. Robotplæneklippere kan stort set opdeles i to kategorier.

For det første er der robotplæneklippere med frit roterende barberblade, som er monteret på en roterende skive. Disse har tendens til at være meget mindre knive og skal skiftes ud ofte, cirka hver 8. uge. Årsagen til, at disse knive skal skiftes så ofte, er, at robotplæneklippere stoler på at have skarpe knive, der skærer de enkelte græsstrå rent, snarere end blot at slå toppen af ​​græsset.

Den anden type skæreblad er de solide, individuelt monterede knive på Robomow, ambrogio og John Deere robotplæneklippere. Disse modeller har tendens til at have højere effekt skæresystemer, og knivene er meget større, mere robuste og forbliver skarpe længere. Det er sandsynligt, at du kun skal udskifte knivene på disse modeller ca. en gang om sæsonen. Knivene på disse modeller er typisk dyrere, men de samlede omkostninger er meget de samme på grund af den reducerede hyppighed for at skifte dem.

Udskiftning af de frit roterende knive på robotplæneklipperen

Processen til udskiftning af denne type blade er meget enkel og tager kun et par minutter. Du skal bære beskyttelseshandsker under hele denne proces, da knivene kan være meget skarpe, og der er risiko for personskade, hvis du ikke tager passende forholdsregler.

 • Tag dine beskyttelseshandsker på.
 • Sluk for robotplæneklipperen ved at trykke på hovedafbryderen. Dette vil skære strømmen til knivene og eliminere risikoen for, at knivene tænder under skifteprocessen
 • Drej robotplæneklipperen på bagsiden, og placer den på en blød, ren overflade. Jeg lægger normalt robotplæneklipperen på græsset, da dette vil beskytte tilfældet med robotplæneklipperen mod at blive ridset og undgår at gøre noget rod andetsteds, hvis der er græsklip fast på undersiden af ​​robotplæneklipperen.
 • Brug en skruetrækker til at løsne hver af skruerne, der holder hvert blad. Jeg vil anbefale at bruge en hånd til at immobilisere den roterende skive, som knivene er skruet til. Dette gør processen med at skrue knivene meget lettere ud.
 • Kasser både kniven og skruen fra hvert monteringspunkt. Husk, at de gamle knive stadig kan være meget skarpe og skal bortskaffes på en ansvarlig måde for at undgå personskader på nogen, der håndterer dit affald.
 • Rengør monteringspunktet for hvert blad, så der ikke er snavs eller græsafskæringer omkring det sted, hvor du skal montere det nye blad. Knivene skal kunne rotere frit, og overskydende snavs vil forringe dette.
 • Tag en ny skrue og klinge ud af pakken. Ret skruehullet i det nye blad mod monteringspunktet på den roterende skive. Sæt en ny skrue i, og stram den med din skruetrækker.
 • Spænd skruen, indtil den møder modstand, men stram den ikke for meget. Dette kan forringe bladets evne til at rotere frit. I virkeligheden er skruerne designet til at gøre det let at sikre, at bladet roterer frit, efter det er blevet installeret, så denne proces er meget enkel.
 • Når hver af de nye knive er installeret, skal du sikre dig, at knivene alle drejer frit. Husk at tænde tænd / sluk-knappen igen, og vend derefter robotplæneklipperen, så den er korrekt op igen. Nu er du klar til at gå.

Robotplæneklipperens historie

Fra skyt og græssende får til robotplæneklippere, der drives af Alexa og Google, er plæneklippere kommet langt.

Historisk set var de første græsplæner græsarealer omkring engelske og franske slotte, som skulle være fri for træer, så fjender ikke kunne snige sig op på slottet gennem skoven. Uden træer voksede græs naturligt op i rydningen, således blev græsplæner født. Ordet græsplæne kommer fra det engelske ord “launde”, hvilket betød en “lysning eller åbning i skoven” eller et fælles område i en landsby, hvor landmænd græssede husdyr. Tilbage på dagen, da får, køer og heste klippede plænen, efterlod de også gødning, hvilket sikrede behovet for mere klipning.

Formelle, velholdte græsplæner dukkede først op i Europa i 1700’erne, men metoder til at vedligeholde dem var arbejdskrævende og ineffektive ved at bruge græssende dyr, segl og saks til at skære græsset i hånden. Selv dygtige lehåndterere efterlod hvirvler eller sårmærker på græsset, fordi leen blev svinget i en halv cirkel, og bladet blev ofte ødelagt.

Første plæneklipper opfundet: Inspireret af værktøjet til beskæring af tøj

Det tog over 100 år, indtil den første mekaniske plæneklipper blev opfundet og patenteret af ingeniør Edwin Beard Budding i Gloucestershire, England, i 1830. Budding fik ideen efter at have set en maskine i en lokal fabrik. Maskinen brugte en skærecylinder med en bladrulle til at trimme den uregelmæssige lur fra overfladen af ​​uld og fløjlsklud for at give den et glat finish.

Budding så potentialet for at bruge den samme teknologi til at klippe græs, så han udviklede en plæneklipper, der anvendte en række knive, der var arrangeret omkring en cylinder. Buddings design var en tidlig forløber for den moderne rulleplæneklipper, der måler 19″ bred, lavet af smedejern med støbejernhjul. Dette gjorde den ret tungt og vanskeligt at skubbe i forhold til moderne hjulklippere. Da plæneklipperen blev mere populær, blev det tydeligt, at der skulle introduceres et ekstra håndtag foran for at hjælpe med at trække maskinen sammen.

I 1832 solgte Budding og hans partner, John Ferrabee, over 1.000 græsslåmaskiner og fremstillede dem på Phoenix Iron Works i Thrupp, lige uden for Stroud. Partnerne licenserede også andre virksomheder til at bygge kopier af deres slåmaskine, men den mest populære linje var JR & A Ransome of Ipswich.

Plæneklipperen viste sig så populær, at andre opfindere og virksomheder arbejdede med at udvikle ideen yderligere. Buddings grundlæggende design er imidlertid så godt, at der kun har fundet meget lidt udvikling sted på den menneskedrevne plæneklipper, og hans design er stadig i brug i dag med moderne rulleklippere.

Det tog ca. 10 år, efter at plæneklipperen først blev solgt, men for at skabe en, der kunne tilsluttes dyr. I 1842 opfandt skotten Alexander Shanks en 27-tommers pony-trukket rulleklipper. For at undgå, at hovene efterlader fordybninger i plænen, blev bløde brune lædersko viklet rundt om hestens fødder.

En lettere og mere stille kædedrevet plæneklipper dukker op

I 1859 var Thomas Green ansvarlig for at skabe den første kædedrevne slåmaskine. Dette var en stor ting, fordi et kædedrev betød en lettere maskine, hvilket yderligere reducerede den krævede indsats, det krævede for at klippe din græsplæne. Greens første maskine blev kaldt Silens Messor (lydløs kørsel); og selvom designet ville ændre sig gennem årene, forblev de principper, det var baseret på, grundlaget for Thomas Greens forretning, indtil produktionen sluttede i 1935.

Det første amerikanske patent på en simpel rulleklipper blev tildelt Amariah Hills i Connecticut i 1868. Bare to år senere i 1870 designede Elwood McGuire, en indfødt fra Richmond, Indiana, en skubbeklipper til masserne. Den lettere, enklere maskine var et kæmpe hit. Næsten tredive år senere i 1899 patenterede den amerikanske John Albert Burr en slåmaskine med bedre roterende knive og trækkrafthjul.

Dampdrevne plæneklippere

Dampdrevne plæneklippere dukkede op i 1890’erne, men i 1902 producerede Ransomes den første kommercielle plæneklipper drevet af en forbrændingsgasmotor. Ransomes var det første firma til at drive en køreklipper ved hjælp af en gasmotor. Maskinen signaliserede starten på den kommercielle slåmaskineproduktion i Storbritannien. Selvom Ransomes Jacobsen, som firmaet nu kaldes, ikke længere producerer indenlandske plæneklippere, er det fortsat en førende producent af kommerciel plæneklipper, der leverer udstyr til lokale myndigheder, golfbaner, landskabsentreprenører og stadioner rundt om i verden.

I USA blev gasdrevne plæneklippere først fremstillet i 1915 af Ideal Power Lawn Mower Co. i Lansing, Michigan, baseret på et patent fra Ransom Eli Olds. Olds var også en pioner inden for samlebånd og bilindustri, efter hvem Oldsmobile og REO varemærker blev navngivet. Ideal Power introducerede også verdens første selvkørende ridetraktor i 1922, kendt som “Triplex”. Ideal blev senere erhvervet i 1945 af Indian Motorcycle Company.

I 1919 opfandt og producerede oberst Edwin George også en gasdrevet plæneklipper i USA. På grund af depressionen og Anden Verdenskrig modtog plæneklipperne dog ikke almindelig succes før senere. Efter Anden Verdenskrig var de mere populære og hjalp med at skabe middelklasse model for velplejede græsplæner.

I 1920’erne var en af ​​de mest succesrige virksomheder British Atco (Atlas Chain Company), på det tidspunkt et varemærke tilhørende Charles H Pugh Ltd. maskiner fremstillet i 1921. Inden for fem år var den årlige produktion accelereret til titusinder. Priserne blev reduceret, og en række størrelser var tilgængelige, hvilket gjorde standarden til den første virkelig masseproducerede motordrevne slåmaskine.

Letvægts roterende plæneklipper i hver garage

Toro producerede en overkommelig og brugervenlig plæneklipper til husejere, der let kunne opbevares i garagen. Toro Motor Company blev grundlagt i 1914 for at bygge motorer til The Bull Tractor Company, og derfor blev navnet Toro valgt på grund af forbindelsen med Bull. I 1948 gik de ind i den roterende plæneklipper virksomhed, der omdannede markedet med et lukket dækdesign og senere blev de førende på markedet for skubbeklipper.

Briggs & Stratton var et firma, der var kendt for at levere strøm til landbrugs- og militærudstyr i 1920’erne. I 1953 revolutionerede Briggs & Stratton græsplæne- og haveindustrien ved at udvikle den første lette aluminiumsmotor.

Zero-Turn plæneklipperen rammer markedet

Den første kommercielt tilgængelige plæneklipper med nul omdrejning blev opfundet af Max Booth Swisher fra Warrensburg, Missouri og fremstillet i 1955. Kaldet “Ride King”, det brugte forhjulet som drivhjulet, der også var i stand til at dreje 360 ​​grader. Hjulet blev drevet af motoren i samme retning, og for at bakke eller udnytte nul-drejnings funktionerne, drejede du rattet 180 grader, og plæneklipperen bevægede sig baglæns.

I 1963 patenterede en medarbejder hos Hesston Corporation ved navn John Reiger fuld nul-drejnings-radius-teknologi. Hesston havde for nylig konstrueret skårlæggeren, som blev drevet af bælter til at skære hø, som derefter blev lagt i strækninger. Mod-rotation ideen inspirerede Regier til at bruge den samme teknologi i en plæneklipper med nul drejning og patenterede designet. Han solgte patentet til Hesston, som i 1964 blev det næste firma, der tilbyder plæneklippere med nul-drejningsteknologi. Hesston blev til sidst Excel Industries, moderselskabet til Hustler Turf Equipment, producenter af “Hustler” og BigDog Mowers.

I dag er der godt over 300 modeller af plæneklippere fra over 14 producenter.

En Roomba til din græsplæne og den nye “Tesla of Lawn Mowers”

Den første selvkørende plæneklipper blev patenteret af S Lawrence Bellinger i 1969 under Mowbot, Inc og indeholdt automatiseret eller fjernbetjening, der drives af et batteri. Disse første robotklippere fulgte en grænsekabel rundt om plænen med specialiserede sensorer, der automatisk klippede rundt om forhindringer og vendte tilbage til deres “hjem” dockingstation, da det begyndte at regne.

Det ville gå 25 år, før robotplæneklipperen steg til det næste niveau i USA, da Husqvarna lancerede Solar Mower i 1995, verdens første robotplæneklipper. Kun med solenergi havde dette kraft nok til at understøtte både hjulene og skæresystemet.

I 1998 introducerede Husqvarna den fuldautomatiske robotplæneklipper AutoMower®. For at muliggøre kontinuerlig klipning døgnet rundt og uden hensyn til vejrforholdene var AutoMower® udstyret med et genopladeligt batteri.

Automower® X-Line modeller forbinder med Amazon Alexa og Google Home.

I 2012 introducerede Bosch Indego plænekortlægning for at klippe på en systematisk måde i stedet for et tilfældigt mønster. Bosch og Husqvarnas nyeste modeller er begge aktiveret til stemmestyring ved hjælp af Amazon Alexa eller Google Home.

Senest er robotplæneklippere uden kantledning på markedet. Toadis selvkørende græsplænerobot bruger et kamera til autonomt at køre rundt i haven, og nattesyn gør det muligt for robotten at fungere om natten. Forfremmet som “hun”, Toadi opdager, hvordan din have ser ud og opretter et kort over den, og er i stand til at undgå forhindringer – alt uden perimeterledning. Hun vil være tilgængelig i april 2021.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Bosch Robotplæneklipper Indego 350Bosch Indego 350 er beregnet til små græsplæner på op til 350 m² (eller 0,087 ac.) Med skråninger, der ikke er stejlere end 15° (eller 27 procent). Det er ellers en autonom robotplæneklipper, der kører på elektricitet og bruger 18 V 2,5 Ah lithium-ion genopladeligt batteri. Den har 3 drejelige små knive til et skæresystem, der klipper græsset temmelig stille (op til 63 dB), mens du holder din græsplæne i en klippehøjde på 30-50 mm (eller 1,18 til 1,97°).

Bortset fra dette bruger denne robotklipper LogiCut-navigeringsteknologi til at kortlægge haven og derefter klipper den ikke tilfældigt, men systematisk i parallelle rækker, og efter genopladning fortsætter den med at klippe fra hvor den slap. Der er ingen kant-til-kant-funktion eller fjernbetjening. Ellers har den alle de vigtige funktioner til klipning, sikkerhed som standard.

Avancerde sensorer

Nogensinde spekuleret på, hvordan det ville være, hvis alle de verdslige opgaver blev udført for dig af en robotplæneklipper? Bosch Indego 350 er beregnet til en af ​​de irriterende opgaver, der er plæneklipning. Det gør den automatisk, hvor den selv klare græsset, og driftsomkostningerne er også ret lave.

Bosch Indego 350 har sensorer til tilt, lift, rollover og kollision, men ingen regnsensor. Med undtagelse af at bruge LogiCut-teknologien, hvor den systematisk kortlægger skæreområdet og klipper i parallelle rækker, men også husker, hvor den slap, når den skal genoplades, i modsætning til tilfældig klipning, fungerer den ellers meget som en typisk robotplæneklipper ville. Bemærk, at denne ikke-tilsluttede version af Indego 350 ikke har fjernbetjening, da den ikke “opretter forbindelse” til internettet eller Bluetooth.

Fordele

 • 30% hurtigere klipning
 • Tysk kvalitet
 • Støjsvag

Ulemper

 • Dårlig trækkraft på vådt græs,
 • Værre i kombination med skråninger
 • Kræver fejlfri nøjagtighed til docking og kan derfor gå glip af mærket

McCulloch ROB S600 robotplæneklipper

McCulloch ROB S600 er beregnet til græsplæner op til 600 m² (eller 0.148 ac.) i størrelse, hvor skråninger ikke er mere end 19,3° (eller 35 procent) stejle. Det er ellers en autonom robotplæneklipper, der bruger et 18 V 2,0 Ah lithium-ion genopladeligt batteri, der kører på elektrisk strøm. Det mulker græs i et tilfældigt mønster med 3 drejelige barberblade-lignende knive til et skæresystem. Robotplæneklipperen fungerer stille (op til 57 dB) og vedligeholder din græsplæne i en skærehøjde på 20-50 mm (eller 0,8 til 1,97 ″).

Bortset fra alt dette er det igen en ret simpel af en robotplæneklipper med en hel del ekstra funktioner, såsom evnen til at skære tættere på kanten, dække utilgængelige zoner, spare energi og lignende. Den gør næsten alt, hvad du vil have fra en robotplæneklipper, det er alle de vigtige funktioner til klipning og sikkerhed. Der er dog et par ting, den mangler: Der er ingen regnsensor eller en anstændig mulighed for at fjernstyre den længere end Bluetooth-forbindelsesområdet (ikke Wi-Fi).

Har du nogensinde været generet af de brølende plæneklippere i weekenden? Jeg blev ikke generet af det så meget, som jeg var nødt til at skubbe en rundt i et par timer hver eneste weekend. At få en robotplæneklipper løste problemet for godt, og jeg ville aldrig ønske at gå tilbage til at klippe manuelt igen.

Funktioner

Til basisværdi uden ekstra omkostninger har McCulloch ROB S600 tilt-, lift- og kollisionssensorer, men ingen regnsensor. Hvis du kiggede forbi nogle avancerede funktioner som evnen til at skære tættere på kanten, dække utilgængelige zoner, energibesparelser og så videre, ligner det ellers en typisk robotplæneklipper. Den har også fjernbetjening, men den er kun begrænset til Bluetooth-forbindelse.

For ekstra omkostninger kan du få et vægophæng eller en mini-garage, men det er noget, du kan bygge selv eller bare bare springe helt over med den rigtige placering af dockingstationen på din græsplæne.

Fordele:

 • Brugervenlig
 • Mange funktioner
 • Støjsvag

Ulemper:

 • Dyr købspris

LandXcape 400 m2 Robotplæneklipper

 

Da robotplæneklipperen ikke er udstyret med Wi-Fi, kan den kun styres med tastaturet. Du behøver ikke en smartphone eller en fjernbetjening for at betjene LandXcape LX799.

Den specielle AIA-teknologi

AIA-teknologien hjælper LandXcape LX799 med at navigere. Det specielle ved den er, at den hurtigere finder vej gennem smalle passager og klipper dem uden problemer. Denne teknologi gør LandXcape 30% hurtigere end konventionel robotplæneklipper.

Alt vigtigt tilbehør følger med robotplæneklipperen. Dette gør den hurtigt at installere og nemt at betjene via skærmen. Ladekontakterne på LX 799 er placeret på siden. Dette gør den let at køre til ladestationen, og LX799 forlader stationen fremad.

Robotplæneklipperen er velegnet til områder op til 300 m². Det kraftige batteri forsyner LandXcape LX 799 med tilstrækkelig kraft, for at klippe bakkede områder op til ± 35% (ca. 20°) gradient. Den er også udstyret med kunstig intelligens (AIA-teknologi), der tilpasser den optimalt til kravene i din have.

Sikker drift

LX799 robotplæneklipperen er udstyret med adskillige sensorer, der sikrer sikker drift i din have. PIN-kode, forhindringsdetektion, tilt- og lift-sensorer er inkluderet. Uanset vejrforholdene fungerer LandXcape LX799 robotklipperen sikkert, pålideligt og fuldt automatisk.

Reversering og mulchfunktion til græsplænen

Robotplæneklipperen har tre skarpe knive, som den klipper plænen med en klippehøjde på 20-50 mm. Det specielle er knivskiverne, der roterer i begge retninger, så knivene slides på begge sider. På grund af dette behøver knivene ikke udskiftes så ofte.

Efter klipning falder græsset til jorden og fungerer som en naturlig gødning, så du sparer dig selv for opgaven med at få fat i stiklinger. Resultatet er en sund og grøn græsplæne.

Detektorer og beskyttelse af LandXcape

Robotplæneklipperen har en PIN-kode, der beskytter mod uautoriseret aktivering. Løfte- og vippesensorerne giver ekstra sikkerhed. Hvis robotgræsskæreren løftes, stopper knivene med det samme, så skader på børn og andre mennesker kan undgås.

Automatiske regnsensorer

Hvis det regner, får sensorerne robotplæneklipperen tilbage til ladestationen. Dette er meget nyttigt, fordi det undgår at beskadige plænen og også forhindrer, at de våde græsstiklinger blokerer knivene.

Nem installation

Denne robotplæneklipper overbeviser med en ekstremt brugervenlig installation. Med de medfølgende kabelkroge, er det let at fastgøre kantledningen til plænen. På denne måde installeres LandXcape LX 799 på få trin og er klar til den første klippeopgave.

Gardena Sileno City 250 Robotplæneklipper

Stille, alsidig og intelligent designet – det er GARDENA-robotplæneklipperen SILENO city 250 m². SILENO er ideel til mindre græsplæner, der leverer høj ydeevne og bekvem klipning. Ved hjælp af GARDENA Bluetooth®-appen løfter du simpelthen din smartphone, indtaster plænestørrelse, ønskede klippedage og foretrukket starttid. Din robotplæneklipper laver en tidsplan og er klar til at gå med nul ståhej. Du kan nemt styre din SILENO by via Bluetooth® fra op til 10 m væk. Din klipperobot beregner den nødvendige græsskæringstid, og GARDENA Bluetooth-appens planlægningsassistent hjælper dig med at holde din have lige rigtig.

Støjsvag

Takket være sin stille motor med det bedste i klassen lave støjniveauer på kun 57 db, bemærker du og dine naboer ikke engang, at din robotplæneklipper er i aktion. Den sofistikerede CorridorCut styrer robotklipperen, mens den skærer i smalle rum og tætte hjørner på kun 60 centimeter i bredden uden problemer. CorridorCut navigerer endda din robotklipper ud af vanskelige blindgange. Vejledt af SensorControl bedømmer robotten selv, hvor ofte din græsplæne har brug for en trimning, idet den går nøjagtigt med den bedste frekvens i tråd med græsvækst. Din kloge lille hjælper hjælper med at klippe græsset så effektivt som muligt.

SILENO er en frygtløs auto-vejr- og terræn arbejder og går ud og klipper plænen alene, uanset vejr. Den kloge robotplæneklipper bemærker, om jorden er frossen eller for kølig, og robotten stopper sit program, indtil jorden er optøet. Afgrænsningskablet angiver SILENO, hvilket område af haven der skal klippes. Tilsvarende styrer ledningen robotklipperen pålideligt og fuldautomatisk rundt om alle klippeområder. Din plæneklipper har ingen problemer med at klemme gennem smalle rum og endelig komme hjem til ladestationen. Den klipper helt autonomt og giver dig mere tid til at fokusere på at gøre de ting, du elsker i haven. Selv skråninger eller hældninger på op til 35 procent er ikke noget problem.

SILENO kan let rengøres med en haveslange, det kan ikke være enklere. Plæneklipning bliver så let med SILENO, bare læn dig tilbage, slap af og lad robotplæneklipperen gøre det hårde arbejde for dig. Du vil undre dig over, hvordan du nogensinde klarede dig uden den! GARDENA Bluetooth App guider dig intuitivt gennem den første installation. Din græsplæne vil altid se vidunderligt velplejet ud med SILENO.

Fordele:

 • Støjsvag
 • Kan klippe på mange overflader

Ulemper:

 • Dyr købspris

Mcculloch Robot Plæneklipper ROB R1000

 

Forestil dig en robotplæneklipper, der fungerer på din græsplæne, som en Roomba fungerer på dit gulv. Forestil dig en robotplæneklipper, du bare kan programmere at gøre alt for sig selv og ikke kræve, at du skubber eller kører den rundt under solens intense varme – og derfor forhindrer dig i at være i stand til at gøre noget andet. Den gode nyhed er, at der findes en sådan plæneklipper: tjek McCulloch ROB 1000 Review.

McCulloch ROB 1000 programmerbar robotplæneklipper har et interessant design, der får den til at ligne de moderne støvsugere uden håndtaget. Den har en sort og gul farve. Topdækslet skjuler tastaturet med 15 knapper, som du bruger til at oprette tidsplaner. Tastaturet har også et LCD-display, hvor du kan se indstillingerne.

ROB 1000 leveres med et let håndtag, der er fastgjort til robotplæneklipperen. Hele robotplæneklipperen måler 23,23 tommer lang og 17,32 tommer bred og 10,24 tommer høj og vejer syv kilo.

Hvad gør den?

McCulloch ROB 1000 programmerbar robotplæneklipper er en robotplæneklipper, der er i stand til at tage sig af op til 1.000 kvadratmeter plæneplads. Den klipper din græsplæne til tiden, selvom du glemmer det.

ROB 1000 er hårdtarbejdende og vil fortsætte med at klippe din græsplæne, indtil batteriet løber tør, og den skal automatisk gå tilbage til sin opladningsstation for at genoplade. Lithium-ion-batteriet skal oplades i 50 minutter. ROB 1000 kan styre skråninger på op til 25% eller hældninger på omkring 14 grader.

Programmerbar robotplæneklipper

ROB 1000 har mellemhjulstråde, der gør den muligt at bevæge sig over din græsplæne. Den har en klippehøjde på 0,79-1,97 inches samt en skærebredde på 6,69 inches.

Denne robotplæneklipper fungerer meget stille og giver støj helt ned til 57 decibel. Virksomheden garanterer dog et støjniveau på 59 dB, som er lige så højt som baggrundsmusik, støjniveauet på et kontor eller en klimaanlæg, der ligger 100 meter væk. Med andre ord generer ROB 1000 slet ikke dig eller naboerne.

ROB 1000 leveres også med sikkerhedsfunktioner. For eksempel har ROB 1000 en høj alarm, der lyder, hvis den løftes, hvilket er fantastisk til at skræmme potentielle tyve væk. Du kan også beskytte den med en PIN-kode, så ingen andre kan begynde at klippe uden dig. Den har en løftesensor og tilt-sensor, som forhindrer, at knivene hvirvler, i det øjeblik den bliver løftet. Andre sikkerhedsfunktioner inkluderer tidslåsen og installationslåsen.

Desuden er ROB 1000 vandtæt, så det betyder ikke noget, om det regner, mens den klipper plænen.

Flere funktioner

Du kan indstille McCulloch ROB 1000 robotplæneklipperen til at udføre sit arbejde kontinuerligt. Selv i regnen eller under intens varme fra solen. I 24 timer om dagen, syv dage om ugen. Den eneste gang den stopper med at klippe, er når den skal genoplades. ROB 1000-plæneklipperen kan også let klippe en græsplæne så stor som 1.000 kvadratmeter. Den kan også håndtere skrånende haver, og du kan skære hældninger på op til 25%.

McCulloch ROB 1000 Robotplæneklipper arbejder hårdt, men du kan sandsynligvis ikke høre det. ROB udsender kun 59 decibel lyd, hvilket er ideelt til klipning selv om natten.

Bekymret for, at nogen stjæler din robotklipper? Nå, sæt dig disse bekymringer ud af dit sind. ROB 1000 har løfte- og vippesensorer, der gør det muligt at registrere, om den løftes. Når det er tilfældet, lyder der en høj alarm, der skræmmer potentielle tyve væk. For at slukke for alarmen skal du indtaste den PIN-kode, du bruger til at ændre robotklipperens indstillinger. Du bliver også nødt til at indtaste PIN-koden for at starte ROB 1000, hvilket gør den næsten ubrugelig, medmindre du kender koden.

McCulloch ROB 1000 robotplæneklipperens vippesensorer forhindrer knivene i at rotere, hvis robotklipperen væltes eller vippes. Dette hjælper dig med at holde dine kæledyr, små børn og andre mennesker sikre.

Robotplæneklipperen har dimensioner på 17,32 tommer bred og 23,23 tommer lang og er kun 10,24 tommer høj. Det betyder, at du har lettere ved opbevaring end almindelige plæneklippere. Du behøver ikke at have et separat skur til din plæneklipper.

ROB 1000 bruger et lithium-ion-batteri, der genoplades på cirka 50 minutter. Den kan arbejde nat eller dag, og fordi den er vandtæt, kan den klippe din græsplæne, selv når det regner.

Fordele:

 • Mange funktioner
 • Tyverisikring
 • LIlle i størrelse

Ulemper:

 • Dyr købspris

Stiga robotplæneklipper Autoclip M5

Stiga Autoclip M5 er en robotplæneklipper til zoner på 500 m², der køre maksimalt 50 minutter i to særskilte zoner, der køre derefter tilbage til opladerstation.

Dens lithium-ion batteri på 2,5 Ah sørger for en stille funktion og ingen udstød. Autoclip M5 kan nemt indtastes med hjælp af det medførende kit, og det er nemt at bruge, både i de manuelle og i de automatiske moduler med tidligere indtastede programmer.

Nem at installere

Du kan også installere via Bluetooth-programmer ved hjælp af Autoclip Remote-appen.

Denne robotplæneklipper har  regensensor og en bevægelseskode. Via de tastaturet kan du nemt skille mellem håndhandlingen og de automatiske moduler.

Fordele:

 • Brugervenlig
 • Hurtige funktioner

Ulemper:

 • Dyr købspris

Wolf-Garten LOOPO M1000 - Robotplæneklipper

WOLF-Garten LOOPO M1000 er en robotplæneklipper, der er velegnet til klipning af græsplæner på op til 1.000 m2. Du kan indstille klippeprogrammet på selve robotplæneklipperen eller via appen. Med appen kan du konfigurere hvornår, hvor ofte og i hvilken højde plæneklipperen klipper. Du kan forbinde appen til plæneklipperen via Bluetooth. Den maksimale rækkevidde er 10 til 25 meter, afhængigt af hvordan robotplæneklipperen er placeret. Hældninger op til 36 procent, genstande og regn er ikke et problem for denne robotplæneklipper. Du kan indstille klippehøjden mellem 15 og 60 millimeter. Hvis batteriet løber tør, mens du klipper, vender plæneklipperen tilbage til sin basestation. Den oplades fuldt ud efter en time og genoptager sit program.

Fordele:

 • App-funktioner
 • Køre selv tilbage til opladning

Ulemper:

 • Dyr købspris

Ambrogio 4.0 Elite Premium 3200 m2 - Robotplæneklipper

Der er ingen tvivl om, at robotplæneklippere tager verden med storm. Innovative enheder som Ambrogio 4.0 Elite Extra Premium tager hovedpine og besvær med at klippe græsset, for at give dig den dyrebare tid, du har brug for, for virkelig at leve dit bedste liv.

Selvfølgelig er ikke alle fortrolige med at lade en enhed strejfe autonomt ukontrolleret. For at løse dette relevante punkt, designede Ambrogio denne enhed med en række sofistikerede kontroller og softwaremuligheder. Den har Bluetooth og trådløs forbindelse via sin ZCS smart app. Dette betyder, at du kan styre Ambrogio 4.0 Elite Extra Premium fra din smartphone, uanset om du slapper af i sofaen eller arbejder hårdt på kontoret.

Smart App-funktion

Appen har en række funktioner, herunder stemmeassistent, så du nøjagtigt kan se ind, hvor Ambrogio 4.0 kan og ikke kan gå. Den bruger GPS-præcisionsteknologi til at lade dig se de nøjagtige grænser for dens rækkevidde. Du kan endda bruge Geo-Fence-teknologi til at forbyde den fra bestemte dele af haven, der kan have følsomme planter eller andre landskabspleje.

Geo-Fence-systemet parres også med tyverisikringssystem softwaren for at sikre, at ingen går af med din robotplæneklipper. Hvis nogen prøver at stjæle Ambrogio 4.0, går Geo-Fence-alarmen ud, og du kan derefter bruge GPS’en via ZCS-appen til at finde den igen.

Denne Premium-version af Ambrogio 4.0 leveres også med en speciel “Induktions genopladningsenhed.” Ikke kun hjælper den med hurtig opladning, den sparer dig også besværet med at skulle periodisk rense opladningskontakt punkter. Dette er en relativt ny innovation, som du ikke rigtig finder på konkurrerende robotplæneklippere.

Lang batterilevetid

Ambrogio 4.0 Elite Extra Premium leveres med et lithium-ion-batteri i høj kvalitet. Fra fuldt opladet kan den skære mellem 0,5 til 0,8 hektar græs, afhængigt af terræn og tæthed. Den kan håndtere op til en 23,5 graders hældning, for at hjælpe med at tackle en kuperet have.

Klippehøjden kan også justeres, så den passer til de gældende forhold. Hvis det lokale vejr  hjælper græsset der vokser hurtigt, kan du slå det ned så meget som 0,8 tommer. Hvis du har brug for at lade den være længe under en langvarig tørring, kan du tage den op til 2,5 tommer for at forhindre solen i at brænde græsset.

Lithium-ion-batteriet, der er inkluderet i købet, hjælper med at drive Ambrogio 4.0 Elite Extra Premium til at skære op til 0,8 til 2,5 tommer. Dette trimniveau inkluderer også en induktiv genopladningsenhed, der i det væsentlige oplader batteriet trådløst uden at skulle oprette forbindelse til opladningsportene.

Brugervenlighed

Ambrogio 4.0 Elite Extra Premium er meget nem at bruge. ZCS-appen giver dig mulighed for at styre den trådløst. Der er endda et stemmeassistentsystem, der er meget intuitivt, samt andre nøglefunktioner som GPS og geo-hegn alarmer. Dette giver dig mulighed for at oprette specifikke områder, der er uden grænser for robotplæneklipperen, f.eks. en plan for blomsterbed eller en delikat landskabspleje. Den giver dig også mulighed for at indstille klippehøjde og andre nøgleparametre.

Den induktive genopladningsenhed sparer dig også for besværet med regelmæssigt at skulle rengøre opladningsportene.

Klippekvalitet og valgmuligheder

Ambrogio 4.0 Elite Extra Premium er designet til at være effektiv og nem at kontrollere. Du kan justere klippehøjdeindstillingerne fra så lave som 0,8 tommer til 2,5 inches. Den kan også tackle kuperet terræn op til 23,5 grader, som i den virkelige verden er svimlende stejl.

Vedligeholdelse

Robotplæneklippere er lette at vedligeholde ved design. Selvom Ambrogio 4.0 Elite Extra Premium tager tingene til det næste niveau. Især med den induktive genopladningsenhed, der sparer dig for at skulle holde øje med opladningsprocessen. Stemmeassistenten og andre intuitive funktioner i ZCS-appenm, gør det meget nemt at opsætte og kontrollere robotplæneklipperen.

Du bliver nødt til at udskifte skærebladene fra tid til anden. Dette er lige par for kurset med alle robotplæneklippere.

Sikkerhedsfunktioner

Ambrogio 4.0 Elite Extra Premium har et væld af vigtige sikkerhedsfunktioner. Dette inkluderer ting som GPS-kontrol og geo-hegn for at sikre, at robotplæneklipperen forbliver i de rigtige områder og aldrig ved et uheld vandrer ind i en blomsterbed eller et andet følsomt område i haven.

Den leveres også med tyverisikringssystemsoftware, der koordinerer med Geo-Fence-alarmen og GPS-systemet for at fortælle dig, når der sker noget. Det hjælper dig derefter med at finde enheden.

Særlige funktioner

ZCS-appen, der opretter trådløs forbindelse til din smartphone eller anden trådløs enhed, leveres med en bred vifte af specielle funktioner. Dette inkluderer ting som Geo-Fence alarmer, evnen til at udpege områder, der skal klippe, og som man skal undgå, samt tyverisikrings systemsoftware.

Dette udstyrsniveau på Ambrogio 4.0 Elite Extra Premium leveres med en induktiv genopladningsenhed, der i det væsentlige oplader robotklipperen uden at skulle komme i direkte kontakt med ladeledningerne. Det sparer dig for at skulle bekymre dig om at rengøre portene manuelt.

Omkostningseffektiv

Selvom det er sandt, at den oprindelige købspris på Ambrogio 4.0 Elite Extra Premium er højere end en lille batteridrevet elektrisk plæneklipper. Alligevel er afvejningen her din tid, som har sin egen værdi. Især hvis du lever et travlt liv eller arbejder hjemmefra. Ambrogio 4.0 frigør dig fra besværet med at klippe græsset hver uge, for at komme tilbage til ting, du nyder.

Fra tid til anden bliver du nødt til at udskifte de små skæreblade, men det er en minimal omkostning og tager kun et par minutter.

Fordele:

 • Mange app-funktioner
 • Brugervenlig
 • Egen opladningsstation

Ulemper:

 • Dyr i købspris

Grouw S600 Robotplæneklipper

 

 

Denne robotplæneklipper klarer hurtigt arbejdet, med sin kraftige motor og 28 V /2,0 Ah batteri. Den giver din græsplæne et pænt resultat og skarp i den højde du ønsker.

Som mange andre robotplæneklippere, har den auto opladning, så den går selv hjem til ladestationen, når der ikke er mere strøm. Den kan køre i 80 min pr. opladning og det tager omkring 100 minutter at lade helt op.

Robotplæneklipperen har en klippebredde på 18 cm og klippehøjden kan ændres fra 20 til 60 mm. Du kan helt selv bestemme, hvordan den skal ordne dit græs. Husk at robotplæneklippere samler ikke selv græs op efter brug, men er til udstyret med bioklip, så den kan klippe græsset i små stykker, som fungerer som gødning for græsset. Både gødningen og klipningen, gør at græsset står meget bedre og får en grønlig farve, så græsplænen ser flot ud. Den kan også klare helt op til 35% hældning, så hvis du har en have på ca. 500 kvm., der har en smule hældning, så skal du ikke være bekymret.

Fordele:

 • Bio-klip
 • Brugervenlig

Ulemper:

 • Samler ikke græs op
 • Dyr købspris
Populære Tests