Kamera Test 2024 → Se De 6 Bedste Kameraer

Kamera Test

Et kamera kan være mange forskellige ting; det kan være et digitalkamera, der bruges til professionel fotografering eller måske på hobbyplan, men det kan også være et actionkamera, der kan monteres på skihjelmen eller tages med på dykkerturen. Der findes også Polaroid-kameraer, engangskamera, analoge kameraer, termiske kameraer, kameraer til børn, Instax kameraer, overvågningskameraer og så videre. 

Her i artiklen har vi sat os for at tage et kig på det hele. Derfor er det også her, at du finder det bedste kamera i hver af ovenstående kategorier. Det vil sige, at uanset om du er på udkig efter den ene eller anden type kamera (eller dem alle sammen), så er dette et oplagt sted at starte.

På den anden side af nedenstående liste over de bedste kameraer, kan du også se frem til et par gode råd til, hvordan du finder det bedste kamera til den bedste pris. Det er også her, at du kan læse mere om kameraer generelt og meget mere.

God fornøjelse!

Polaroid Now – Det bedste Polaroid kamera i test

Polaroid Now

 

Polaroid Now får prisen som det bedste Polaroid kamera, der kan købe slige nu. Her får du den perfekte blanding af det retro design og den retro funktion med direkte print af billederne, samtidig med, at du får alle de nyeste opgraderinger.

Eksempelvis kan du med dette kamera nyde godt af en indbygget blitz, mulighed for dobbelteksponering, selvudløser og sørme også et batteri, der kan genoplades gang på gang via et almindeligt USB-kabel. Uanset om du prøver at vække minder fra din ungdom, eller om du er blevet grebet af den helt unikke følelse det giver, at kunne få sit billede med det samme – ovenikøbet med et retro look – så er Polaroid Now et oplagt kamera.

Samtidig har kameraet scoret 4,4 ud af 5 stjerner blandt de forbrugere, der har købt det og efterfølgende anmeldt det på Google Anmeldelser. Her bliver det blandt andet kaldt for simpel nostalgi og nostalgisk glæde.

Eksperterne er også ret begejstrede; blandt andet har det scoret 4,5 ud af 5 stjerner hos Digital Camera World og også hos både TechRadar og WIRED er man vældig begejstrede for det Polaroid Now.

Fujifilm Instax Mini 11 – Det bedste Instax kamera i test

Fujifilm - Instax Mini 11 Instant Kamera

Hvis vi skal blive lidt i samme boldgade, så lad os her kigge på det bedste Instax kamera i test. Her vil vi vældig gerne fremhæve Fujifilm Instax Mini 11, som også er et kamera, der sørger for, at du får dit billede i fysisk form med det samme.

Prismæssigt befinder det sig en anelse under Polaroid Now, som vi netop har præsenteret ovenfor, men det er ikke ensbetydende med, at det er et dårligere kamera. Her har man blandt andet gjorde det nemt at tage selfies med et indbygget selfiespejl. Samtidig sørger den for selv at justere lukkehastigheden på kameraet alt efter lysforholdene, når billedet bliver taget.

X500 – Det bedste kamera til børn i test

X500

Hvis du er på udkig efter et kamera til børn, så er det værd at overveje modellen, der hedder X500. Det er et fint lille digitalkamera, som kan tage billeder i hele 28 MP og i øvrigt også kan optage video i Full HD (1080p). Det har indbyggede filtre og digitale klistermærker, som kan lægges oven på de billeder, som bliver taget med kameraet.

Derudover har det også indbyggede spil, så man kan spille snake eller Tetris, når man ikke længere har lyst til at lege fotograf. Alt i alt et fint kamera, der er nemt at betjene og som er udført i fin og ikke mindst holdbar kvalitet.

Blackmagic Pocket Cinema 4K – Det bedste videokamera i test

Blackmagic Pocket Cinema Camera 4K

 

Blackmagic Pocket Cinema 4K er et kamera, der ser en anelse skørt ud. Det skal dog ikke afholde dig fra at købe det, for her får du nemlig mulighed for at optage video i både ProRes og RAW, hvilket kort sagt betyder, at det er et oplagt valg for dig, der gerne vil i gang med at skyde noget seriøs video.

Kameraet kommer med en lang række af porte og diverse indgange, det har en flot og relativ stor 5-tommer touchskærm og så er der mulighed for at montere et væld af forskellige linser. Det er til gengæld værd at bemærke, at det ikke er meget værd til almindelig fotografi, men hvis du har fokus på at optage video, så får du her rigtig meget kamera og kvalitet for dine penge.

Nikon Z6 – Det bedste spejlløse kamera

Nikon Z 6

 

Hvis du er på udkig efter et full-frame spejlløst kamera, så har Sony A7-serien længe været et oplagt valg på trods af deres større og mindre skavanker. Men nu er der et ret interessant alternativ; Nikon Z6 (og Z7). Det er et såkaldt full-frame spejlløst kamera, der er oplagt til både professionelle og entusiaster.

Der kan købes en lang række af forskellige linser til, og sensoren i kameraet bærer præg af høj kvalitet, og fanger godt med farver. Kameraets autofokus fungerer godt, men kan ikke tracke øjne, når der optages video.

Alt i alt et vældig godt kamera, som har en rimelig fornuftig pris, og ikke rigtig lider af andet end kun at have plads til ét memory card, og så at batteritiden ikke er helt i top.

tis app, der kan installeres på din telefon. WiFi kameraet kan samtidig sende en notifikation til din app og din e-mail, hvis det registrerer bevægelse.

AGFAPHOTO Genbrugeligt kamera – Det bedste analogkamera i test

Fotoa1 partas AGFAPHOTO REUSABLE CAMERA 35MM Raudonas

 

Er du på udkig efter et analogt kamera, der gør brug af film, og hvor du kigger direkte gennem søgeren og ud på den anden side? Så er denne model fra AGFAPHOTO absolut værd at overveje. Her får du nemlig et traditionelt kamera, der kører på film, og som samtidig kan genbruges.

Kameraet har indbygget blitz og har samtidig et retro design, så man ikke er i tvivl om, at der ikke er noget digitalt over lige netop denne model. For prisen er det en no-brainer for alle, der synes, at det kunne være hyggeligt med et genbrugeligt analog kamera.

Sådan finder vi de bedste kameraer

Ovenstående liste over de bedste kameraer er noget af et sammensurium af en række forskellige kameraer inden for en række forskellige kategorier. Derfor kan man også undre sig lidt over, hvordan vi har fundet frem til produkterne på listen.

Heldigvis er der en god forklaring; vi har ikke selv haft alle kameraerne til test, men i stedet har vi baseret ovenstående på en stor mængde af data, som vi har indsamlet fra en række forskellige kilder. Det tæller blandt andet ekspertanmeldelser, forbrugeranmeldelser, tekniske specifikationer, priser og så videre.

Alle disse informationer bliver samlet i ét regneark, og efterfølgende sammenlignet på kryds og tværs. De kameraer, der klarer sig bedst i hver af disse kategorier baseret på denne dataindsamling og sammenligning, er de samme som dem, der blevet præsenteret på oversigten ovenfor.

Køb et kamera på tilbud

Som det givetvis er gået op for dig, da du kiggede på listen over de bedste kameraer, så kan kameraerne købes i vidt forskellige prisklasser. Men fælles for de fleste er, at de ikke er ligefrem billige; derfor kan det være en god idé at købe et kamera på tilbud.

Her er der nemlig fra tid til anden mulighed for at spare mange penge, hvis ellers man er hurtig nok til at slå til, når prisen er sat ned. Der er flere af de forhandlere, som vi linker til her på siden, der regelmæssigt sætter lige netop deres bedste kamera på tilbud.

Du vil naturligvis kunne spare flest penge, når du køber et af de dyrere kameraer på tilbud, men der er også gode besparelser at hente på de billigere modeller. Det vil du kunne se, hvis du regelmæssigt holder øje med siden her, hvor vi løbende linker ind til gode tilbud, når muligheden er der.

Hvis du har udset dig et af de billigste kameraer, der ikke koster mere end et par hundrede kroner, så kan det dog give mening bare at slå til i stedet for at vente. Det er nemlig ikke sikkert, at der kommer et tilbud på kameraet – og hvis der gør, så er det ofte i en leje, hvor besparelsen ikke betyder det store for pengepungen.

Der er mange forskellige kameramærker

Når du køber et kamera, vil du sandsynligvis hurtigt opdage, at der er mange forskellige mærker og brands at vælge i mellem. Der er simpelthen et utal af virksomheder, der producerer kameraer; især, når man kigger på tværs af forskellige typer af kameraer – som vi jo gør her i artiklen.

Det vil sige, at dit nye kamera eksempelvis kan være af et af nedenstående mærker:

  • Canon
  • Nikon
  • Fujifilm
  • Sony
  • Reolink
  • Guide
  • AFGAPhoto
  • SeaPro
  • GoPro
  • Y-Cam

Ovenstående er blot nogle af de forskellige producenter og brands, der dagligt leverer kameraer til mennesker over hele kloden. Det er dog blot et lille udsnit af det samlede antal spillere på markedet, og man kan vist roligt sige, at en udtømmende liste ville være fuldstændig uoverskuelig at bringe her i artiklen.

Køb dit nye kamera online og spar penge

Når du køber et nyt kamera, så har du overordnet set to muligheder; du kan vælge at købe det online eller i en fysisk butik. Mange vælger sidstnævnte, fordi de her kan se og føle kameraet inden, at de betaler for det, men der kan være adskillige gode grunde til at klare sin shopping på internettet i stedet.

Ved at købe et kamera online kan du nemlig være heldig at spare penge. Det er der flere årsager til, men de kan overordnet set opsummeres til, at en webshop typisk vil have lavere omkostninger pr. potentielle kunde end en fysisk butik. Samtidig er de i noget hårdere konkurrence, hvor kunderne har fri adgang til et hav af forskellige webshops – derfor konkurrerer de hele tiden på prisen.

Samtidig behøver du ikke at bekymre dig om, at du ikke kan afprøve dit kamera inden købet foretages. Når du handler online, er du nemlig berettiget til 14 dages fortrydelsesret (hvor du kan afprøve kameraet og dets funktion så længe, at det kan sælges igen uden brugstegn eller lignende) uanset, hvilken dansk forhandler du handler hos. Det er faktisk ikke noget, som du har krav på i en fysisk butik.

Kameraer til overvågning og måling

Når mange tænker på et kamera, så tænker de gerne på et digitalkamera, et actionkamera eller lignende. Altså noget, der bliver brugt til at tage billeder med i sin fritid eller som en del af sit arbejde. Men kameraer kan også bruges til meget andet. Her kan blandt andet fremhæves overvågning og måling – og det er lige netop det, som vi er lidt interesseret i her i dette afsnit.

Nedenfor vil du kunne læse mere om IP-kameraer, som benyttes til overvågning, samt termiske kameraer, som benyttes til måling af temperaturer. Det kan være interessant læsning, og absolut noget, som også private personer kan drage nytte af.

IP-kameraer

IP-kameraer (også kaldet for WiFi kameraer) er kameraer, der benyttes til overvågning. Det er altså dit klassiske overvågningskamera, der er blevet gjort ”hjemmevenligt” i den forstand, at du relativt enkelt kan sætte det op derhjemme og koble det på dit netværk, så du løbende kan følge med i overvågningen.

Det er helt generelt blevet mere almindeligt at have overvågningskameraer af diverse art i de danske hjem. Det skyldes blandt andet udbredelsen af disse IP-kameraer, som er nemme at opsætte og som ikke koster synderligt meget. Men det skyldes også, at flere og flere føler behovet for at have overvågning – typisk fordi det giver en tryghedsfornemmelse og har en præventiv effekt i forhold til diverse kriminalitet.

I vores liste over de bedste kameraer fremhæver vi et IP-kamera, som har en god pris og er oplagt til dig, der gerne vil have et første overvågningskamera, så du kan afprøve om det er noget for dig.

Termiske kameraer

Termiske kameraer bliver gerne brugt til måling og til tider også til overvågning. Det bliver mere og mere populært at investere i et termisk kamera på steder, hvor man gerne vil sikre, at alle er raske. Sådan et kamera kan nemlig måle temperaturen på alt, hvad der kommer indenfor dets søgefelt, og derfor er det oplagt til hurtig screening af om en person har feber eller ej.

Derudover kan termiske kameraer naturligvis også bruges til måling af temperaturen på andet end mennesker. Det er eksempelvis også et værktøj, der bliver benyttet meget i forbindelse med forskellige arbejdsopgaver, hvor man løbende har behov for at undersøge temperaturen på et bestemt objekt eller lignende.

Der er også flere, der vælger at investere i termiske kameraer til overvågning. De fungerer især godt om natten eller i andre situationer med forringede synsforhold. Her vil kameraet highlighte de forskellige temperaturer i billedet med forskellige farver, og dermed vil man hurtigt kunne spotte, hvis der kommet et menneske gående, da deres kropstemperatur typisk vil være 37 grader og dermed højere end omgivelserne.

Det bedste termiske kamera, som vi har nævnt i vores liste øverst på siden, er ikke som udgangspunkt lavet til fastmonteret overvågning. Det er nemlig et håndholdt kamera med relativ kort rækkevidde, der typisk vil blive brugt bedst til screening af temperaturer.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Canon EOS M200 - Digitalkamera

Canon EOS M200 løber i denne omgang med titlen som det bedste digitalkamera i test. Årsagen er sådan set ganske simpel; det er et kompakt digitalkamera i god kvalitet, der giver gode billeder og ikke koster det hvide ud af øjnene.

Jovist, det er ikke det rette valg for dig, der vil have et professionelt kamera, men hvis vi bliver i ånden af digitalkameraer, der kan bruges på hobbybasis, så er Canon EOS M200 absolut et af de bedste valg, hvis du spørger os her på redaktionen.

Det er naturligvis ikke noget, som vi trækker ud af den blå luft. Dette Canon kamera leverer nogle imponerende specifikationer, taget dets størrelse i betragtning. Her kan du blandt andet glæde dig over, at kunne filme op til 4K, du har 3x optisk zoom med det medfølgende objektiv, som i øvrigt kan udskiftes og så er der indbygget WiFi.

Samtidig har Canon EOS M200 fået rigtig gode anmeldelser. Slår vi det op på Google Anmeldelser, har det scoret 4,6 ud af 5 stjerner i gennemsnit og flere eksperter roser også kameraet. Det har eksempelvis fået 8,6 ud af 10 stjerner i magasinet DigitalFoto.

Der er således masser af gode grunde til at investere i lige netop dette kamera fra Canon.

SeaPro Diver 30 4K Action Kamera

SeaPro Diver 30 4K vinder her titlen som det bedste actionkamera; det gør det fordi du her får et særdeles velfungere kamera til en pris, hvor det absolut er til at være med for langt de fleste. Samtidig er modellen her lavet til at kunne være med på dykkerturene, hvilket vil sige, at det holder ret godt.

Faktisk kan det klare sig ned til 30 meters dybde, og så er det derudover udstyret med muligheden for at blive fjernbetjent, det kan optage i 4K, det har en vidvinkelslinse, en indbygget skærm og meget mere. En af de ting, som også taler for modellen her, er dens HDMI-udgang, hvilket vil sige, at du kan koble kameraet direkte på din skærm eller dit fjernsyn, og vise dine optagelser.

Alt i alt et vældig fint actionkamera, som også understøtter WiFi og generelt er udført i gode materialer taget prisen i betragtning. Det er ikke nødvendigvis på niveau med nogle af de bedste GoPro-kameraer, men ser vi det i forhold til prisen, er det absolut et skarpt køb.

Populære Tests