Action Kamera Test 2024 → Se De 6 Bedste Action Kameraer

Action Kamera Test

Action kameraet er meget vel en af de fedeste opfindelser i nyere tid. I hvert fald, hvis man har en lille kameramand gemt i sig eller elsker at vise sine rejser eller vilde oplevelser frem. Der er sket meget siden vi så det første action kamera for efterhånden mange år siden, og udvalget er i dag stort. Derfor har vi lavet denne oversigt over de bedste action kameraer i test lige nu.

I løbet af denne artikel vil vi introducere dig til en række action kameraer. Hver af disse brillerer på et bestemt område. Dermed bliver de det bedste valg i lige netop deres kategori. Formålet med oversigten er at gøre det lidt nemmere for dig at finde dit næste action kamera.

Du vil bemærke, at vi igennem artiklen taler om forskellige brugsscenarier for action kameraer. Det kan eksempelvis være ski, snowboard, dykning, vandsport, motorsport, vlogging og meget mere. Action kameraet er nemlig alsidigt. Du kan tage det med overalt, og de bedste action kameraer kan typisk holde til det meste. Det er blandt andet det, der gør dem ekstra fede og sjove at lege med.

God fornøjelse!

GoPro HERO10 Black – Bedste action kamera

GoPro HERO10 Black Action Kamera

Først på vores bedst i test liste finder vi GoPro HERO10 Black. Det gør vi, fordi det oprigtigt er det bedste action kamera, du kan købe lige nu. Helt konkret kan det optage video i en opløsning på 5,3K. Det er højere opløsning end de fleste fjernsyn kan vise.

Ikke nok med at opløsningen er høj, så kan kameraet også optage 60 fps ved 5,3K, hvilket betyder, at du kan få en næsten-slowmotion optagelse ved den højeste opløsning. Skal det være normal slowmotion (120 fps), kan det ske ved 4K og ultra-slowmotion (240 fps) kan gøres ved 2,7K-opløsning. Med andre ord; du kan få en knivskarp optagelse og aldrig gå glip af de fedeste moments.

Med 23 MP billeder, indbygget WiFi, Bluetooth, GPS-tracker, USB-C-port og meget mere, er GoPro HERO10 Black hele vejen rundt et alsidigt og ikke mindst utroligt brugbart kamera. Dertil kommer funktioner som eksempelvis TimeWarp, der giver dig fede timelapse-optagelser, og HyperSmooth, der laver en usandsynligt god billedstabilisering.

Kameraet er vandtæt uden yderligere cover ned til 10 meters dybde, og er således super velegnet til dykkerferien. Det er derudover værd at nævne, at GoPro har et utroligt stort udvalg af tilbehør, der sikrer, at det kan bruges til praktisk talt alle formål. Uanset om det så er til under vandet, på løjperne, på motorcyklen eller noget helt andet.

Insta360 One X2 – Bedste 360-graders action kamera

Insta360 One X2 Action Kamera Test

Hvis du vil have et action kamera, der kan holde til det meste og derudover tage 360-graders billeder og video. Ja så kommer du ikke udenom Insta360 One X2. Det er et af de bedste og mest velfungerende 360-graders kameraer, der kan købes for penge.

Et 360-graders kamera optager hele vejen rundt om sig selv. Det betyder, at man kan indfange vitterligt alt omkring sig ved brugen af det. Efterfølgende kan man publicere sine videoer eller billeder direkte som 360-graders billeder. Dermed får seeren muligheden for at trække sig rundt med musen eller fingeren (på touchskærme), og med andre ord følge med i alt omkring sig.

Alternativt kan man importere sine 360-graders billeder eller video til et redigeringsprogram, hvor man løbende kan bestemme, hvad der skal vises af de 360 grader. Dette er et ekstremt fedt værktøj, hvis man ofte vil vise situationer, hvor der sker meget rundt omkring – og hvor der derfor er behov for at kameravinklen kan skifte.

Det var et sidespring; det korte af det lange er, at Insta360 One X2 er helt i top, når det kommer til 360-graders kameraer. Det er det grundet dets 5,7K opløsning, vandtæthed ned til 10 meter, 360-graders lydoptagelse, et væld af velfungerende softwarefunktioner og meget mere. Det er ligeledes meget nemt at benytte, og kan blandt andet betjenes direkte fra et Apple Watch.

GoPro Max – Bedste action kamera til ski og snowboard

 

GoPro MAX

GoPro Max er endnu et 360-graders action kamera. Dette kan meget af det samme som Insta360 One X2, om end det kun er vandtæt ned til 5 meters dybde. Til gengæld er GoPro Max uden tvivl det bedste action kamera til ski, hvis du spørger os.

For ligesom med andre GoPro-kameraer findes der et væld af udstyr til GoPro Max. Det betyder, at du nemt og relativt billigt kan finde tilbehør, der giver dig mulighed for at fastgøre action kameraet til din skistav, din skihjelm, din rygsæk eller lignende.

Fordi ski og snowboard om noget er sport, hvor man både gerne vil kunne se terrænet og udøveren, er det ekstra fedt med 360-graders video og billeder. Her vil man efterfølgende i et redigeringsprogram kunne udvælge og fremhæve det vigtigste fokus for hver sekvens. Det bliver ekstra nemt med GoPro Max, der om noget er lavet til action. Derfor vinder det også titlen som bedste action kamera til ski og snowboard.

DJI Pocket 2 – Bedste action kamera til vlogging

 

DJI Pocket 2 håndholdt action kamera


Hvis du er på udkig efter det bedste action kamera til vlogging, eller i øvrigt det bedste actionkamera med stabilisering, så tag et kig på DJI Pocket 2. Det er et håndholdt action kamera, der er nemt at kontrollere, og har indbygget 3-akset billedstabilisering.

Lige netop billedstabiliseringen gør det muligt for kameraet at følge elementer; eksempelvis dig. Disse to ting kombineret gør, at det er et perfekt kamera til vlogging. Dette bliver blot forstærket af, at kameraets lave vægt (117 gram) og lille størrelse. Disse er med til at sikre;

 1. det er nemt at bruge kameraet i lang tid uden at blive øm i armen, og
 2. det er relativt diskret, så man ikke tilegner sig lige så meget opmærksom.

Så for dig, der har en lille (eller stor) Youtuber gemt i dig, er der ingen tvivl om, at DJI Pocket 2 er et oplagt valg. Det er de i øvrigt også i en række andre scenarier.

Nedis 4K Ultra HD Wi-Fi – Bedste billige action kamera

 

Nedis 4K Ultra HD Wi-Fi

Alle ovenstående action kameraer har været vanvittig gode. Det betyder også, at de har været relativt dyre. Det er naturligvis ikke alle, der kan eller har lyst til at bruge så mange penge på et action kamera. I så fald kan man overveje et Nedis 4K Ultra HD Wi-Fi. Her får du nemlig et godt og billigt action kamera.

På specifikationer og design vinder Nedis action-kameraet her ikke over nogle af de andre på listen. Men man kan i den grad tale om værdi for pengene. Kameraet kan nemlig optage video i 4K og 30 fps, og er vandtæt helt ned til 30 meters dybde.

Det er udstyret med et universelt beslag, der sikrer, at det kan bruge meget af det samme tilbehør, som eksempelvis GoPro. Det er der flere fordele ved. For det første får du adgang til et bredt udvalg af kompatibelt udstyr. For det andet kan du altid opgradere til et GoPro uden at skulle investere i nyt tilbehør.

DJI Osmo Action – Bedste lille action kamera

Action Kamera fra DJI Osmo

DJI Osmo Action er et action kamera, der på mange måder ligner et GoPro. Det kan også meget af det samme, samtidig med, at det er utroligt småt. Det kan vitterligt kastes i lommen eller et andet sted hen, og så er det bare at hive det frem, når det skal bruges.

En af de ting, der også gør DJI Osmo Action til det bedste lille action kamera er, at på trods af dets størrelse har det to skærme. Det vil sige, at du hele tiden kan se, hvad kameraet viser – uanset om du filmer dig selv eller noget foran dig.

Opløsningen er ikke lige så høj som ved nogle af de ovenstående kameraer. Du får 4K med op til 50 fps, hvilket dog er rigeligt skarpt for langt de fleste. Det er værd at fremhæve, at der er tale om 100 Mbps video, hvilket vil sige, at der er meget data i den video, der bliver optaget.

Derudover har DJI Osmo Action naturligvis nogle af de mange smarte funktioner, som vi kender fra DJIs andre produkter. Du kan blandt andet være sikker på, at kameraet begynder at optage på under to sekunder efter, at du har klikket på optage-knappen. Det gælder vel at mærke, når kameraet er slukket.

Forbrugere og eksperter elsker DJI Osmo Action. Blandt andet har action kameraet fået prisen som ”Bedste køb” fra Alt om Data, ”Bra Köp” fra svenske Kamera & Bild, ”Plantinum Award” fra T3 og mange flere.

Sådan finder vi de bedste action kameraer

Det var vores bedst i test liste over action kameraer. Forhåbentligt er du blevet inspireret til, hvilket kamera der er det rette for dig. Siden du stadig læser med, forestiller vi os, at du er interesseret i at vide, hvordan vi har besluttet, at det er lige netop disse action kameraer, der er de bedste.

Det er et meget validt spørgsmål, som vi naturligvis er særdeles opmærksomme på. Metoden vi benytter her hos Bedst i Test er ikke selv at teste alle de produkter, vi kårer. Det ville simpelthen være for ressourcekrævende. Det handler nemlig ikke blot om test af de bedste produkter, men også af alle de andre produkter i kategorien.

Dertil kommer naturligvis, at vi ikke tør vove at påstå, at vi har kompetencerne til at udføre sådanne tests. Til gengæld er vi ret skarpe til at gå analytisk til værk. Derfor er denne bedst i test liste over action kameraer baseret på dataindsamling og efterfølgende -analyse.

Vi har nemlig indsamlet og sammenlignet tekniske specifikationer, priser, forbrugeranmeldelser og ekspertanmeldeler for en række action kameraer, der kan købes i Danmark. Dette har resulteret i vindere i hver af kategorierne på listen ovenfor. Vinderne er naturligvis de action kameraer, som du netop er blevet introduceret til.

Køb action kamera på tilbud

Som vi allerede kort har været inde på, så er action kameraer ikke billige. Nærmest tværtimod. Heldigvis kan der være god mulighed for at spare lidt penge på sit køb. Det hænder nemlig af og til, at der er mulighed for at finde et action kamera på tilbud.

Fordelen ved at købe sit action kamera på tilbud er naturligvis, at man kan få det til en billigere pris end ellers. Det er trods alt hele idéen med konceptet. Når det så er sagt, så er der overordnet set to fremgangsmåder, når kameraerne kommer på tilbud.

Du kan enten vælge at købe det action kamera, som du har udset dig, og dermed spare penge. Alternativt kan du vælge at købe et dyrere og bedre action kamera, som nu er kommet inden for dit budget. Dermed sparer du ikke nogen penge, men du ender med et bedre kamera.

Hvad er et action kamera?

Nu har vi efterhånden brugt en hel del tid på at tale om action kameraer. Men måske vi kort skulle introducere, hvad det egentligt er. Bare i tilfælde af, at du skulle sidde og være lidt forvirret.

Et action kamera er et, typisk lille, kamera, der kan holde til at blive brugt i situationer med meget action. I modsætning til eksempelvis landskabsfotografi, vil et en action præget situation typisk indebære en sandsynlig risiko for, at kameraet blev ødelagt undervejs.

Derfor skal action kameraer gerne være ekstra robuste. Samtidig skal de dog også være relativt små, så de kan monteres på eksempelvis en skihjelm, et motorcykelstyr eller kan tages med ud at dykke. Størrelsen (og vægten) er både i forhold til at gøre kameraet så ubemærket som muligt, men også for, at det eksempelvis kan bruges med sugekopper til eksempelvis montering på biler.

Action kameraer blev for alvor populære, da GoPro kom på banen. De introducerede os til muligheden for, at helt almindelige mennesker kunne optage og dele deres skiture, dykkerture, mountainbiking og så videre uden besvær. Samtidig skete det til en rimelig pris. For selvom action kameraer stadig er dyre, så er de billige set i forhold til tidligere alternativer.

Test af action kamera: Sådan foregår det

Nu nævnte vi tidligere, at vi ikke selv har udført en test af action kamera. Til gengæld er listen ovenfor i høj grad baseret på andre, og mere kompetente, mediers test af lige netop action kameraer. Dette kan naturligvis foregå på mange forskellige måder, men i overvejende grad følger de alle den samme opskrift.

Testen sker nemlig sådan, at de tager kameraet og udsætter det for en række af de situationer, hvor det vil blive mest anvendt. Det kunne eksempelvis være på en skihjelm ned ad en traditionel skiløjpe. Det kunne også være på et surfbræt på en varm sommerdag. Derudover vil nogle medier også udsætte action kameraet for ekstraordinære udfordringer under en test.

Derudover følger de naturligvis op på billedkvaliteten under forskellige forhold. Det gælder både for videoer og billeder. Samtidig tester de nogle af kameraet funktioner. Det kunne eksempelvis være HyperSmooth fra GoPro eller ActiveTrack fra DJI.

Fordelen ved lige netop test af action kameraer er naturligvis, at det er ret nemt for testeren at vise resultaterne. Når de tester en funktion, billedkvalitet eller holdbarhed, så er outputtet ofte en video eller et billede. Dette kan naturligvis bare uploades til YouTube eller til deres hjemmeside, og så kan testresultaterne tale for sig selv.

Mini-guide: Hvilket action kamera skal jeg vælge?

Hvis vi skal skrive en kort mini-guide til, hvilket action kamera du skal vælge, så lyder den sådan her; et af kameraerne fra vores bedst i test liste. Hvis vi skal skrive en lidt længere mini-guide, så lyder det omtrent som nedenstående.

Du skal vælge det action kamera, der opfylder flest af dine behov inden for dit budget. Hvis du er en fuldstændig grejfreak og elsker at nørde med billede og video, samtidig med at budgettet er til det, så gå efter det bedste action kamera her på siden.

Synes du bare, at det kunne være sjovt at optage lidt video undervejs på skiferien, er der ingen grund til at bruge mange tusinde kroner på det dyreste kamera. Der er op til flere gode og billige action kameraer, som kan leve op til dine krav.

Generelt gælder det dog også, at kvalitet og pris hænger sammen. Det vil sige, at du må regne med, at dit DJI, GoPro og Insta360 holder længere og bedre end de billigere varianter. Det gælder til dels i forhold til byggekvalitet, men især også i forhold til funktionalitet, softwareopdateringer og så videre.

Køb dit action kamera online og spar penge

Overskriften lyder; køb dit action kamera online og spar penge – og den er god nok. Vi vil ikke bruge for meget tid på at gå i dybden med det her, men der kan være penge at spare ved at handle online. Det gælder både for action kameraer, men det gælder også ved en række andre produkter.

Det skyldes simpelthen, at webshops ofte har langt flere potentielle kunder med lavere faste omkostninger end fysiske butikker. Webshops kan nemlig levere til hele verden, og kan i princippet nøjes med en enkelt lagerbygning med lav kvadratmeterpris. Fysisk elektronikbutikker kræver derimod centrale placeringer med høje kvadratmeterpriser, samtidig med, at deres potentielle kunder er fysisk begrænset til det nærmeste opland.

Online eller fysisk butik: Et utal af populære forhandlere

Uanset om du handler online eller fysisk, så er der naturligvis et utal af populære forhandlere, der sælger action kameraer. Som du kan se på listen øverst på siden, kan man blandt andet købe sit action kamera i Elgiganten, hos ProShop og andre butikker.

Men der er også butikker som eksempelvis Bilka, Harald Nyborg, Biltema, Power og flere, der sælger de populære kameraer. Der er naturligvis forskel på udbuddet og kvaliteten af dette. Samtidig skal du være opmærksom på, at de fysiske butikker oftere har et mindre lager af action kameraer end de online webshops.

Top 3: Her er de største brands indenfor action kameraer

Du har måske allerede regnet den ud, men vi vil gerne lige bruge lidt tid på nogle af de største brands indenfor action kameraer. Det vil vi, fordi det ikke er uden grund, at de er størst. De laver alle produkter af god kvalitet, og de udgiver år efter år nye kameraer med endnu bedre teknologi end året før. Faktisk fortjener flere af disse brands et cadeau for deres konstante udvikling af action kameraer og kamera-teknologi generelt.

Nedenstående liste er således de tre største brands indenfor action kameraer lige nu. Det kan være et godt udgangspunkt for, hvilket kamera du skal vælge. Her er du nemlig garanteret nogle af de bedste action kameraer, der kan købes. Det gælder både i forhold til billedkvalitet, funktioner og meget mere.

 1. GoPro
 2. DJI
 3. Insta360

GoPro er uden tvivl størst. Det kommer man ikke udenom. Det skyldes i høj grad deres produkter, men de har i den grad også gjort meget ud af branding. Faktisk tør vi næsten vove den påstand, at man ikke kan se et eneste actionevent uden, at GoPro på den ene eller anden måde er præsenteret. De har reklamer og sponsorerer atleter indenfor praktisk talt alle sports, hvor action kameraer har den mindste relevans.

De øvrige to er også super stærke. DJI har generelt meget fart på indenfor kamerateknologi, og laver blandt andet også nogle af verdens bedste droner.

Action kamera bedst i test: Se listen over de bedste kameraer

Det var alt, hvad vi havde at sige om action kameraer i denne omgang. Inden, at vi runder helt af, vil vi dog kort opsummere vores liste over de bedste kameraer lige nu:

 1. Bedste action kamera: GoPro HERO10 Black
 2. Bedste 360-graders action kamera: Insta360 One X2
 3. Bedste lille action kamera: DJI Osmo Action
 4. Bedste action kamera til ski og snowboard: GoPro Max
 5. Bedste action kamera til vlogging: DJI Pocket 2
 6. Bedste billige action kamera: Nedis 4K Ultra HD WiFi

Har du brug for at få genopfrisket, hvorfor det nu lige var, at disse kameraer var de bedste? Så kan du scrolle op øverst på siden og læse med igen. Her kan du også klikke dig direkte videre til forhandlere, der sælger de pågældende action kameraer til gode priser.