Collagen Bedst i Test 2024 → De 8 Bedste Collagen Tilskud

Collagen

BedstTest.dk Anbefaler

2024

bedsttest badge 5a
Øget spændstighed og elasticitet
Reduktion af rynker og fine linjer
Reduktion af cellulitis (appelsinhud)

Collagen er i den grad blevet populært i løbet af de seneste år, og det er ikke helt uden grund. Det kan nemlig bidrage til at holde din hud spændstig, fast og glat. Med andre ord er det oplagt, hvis du begynder at få lidt rynker eller lidt løs hud rundt omkring på kroppen.

Det er sådan, at kroppen selv producerer collagen, som er et protein, der sørger for at holde huden ungdommelig. Men omkring 35-årsalderen får de fleste en nedsat produktion af proteinet, og det fører naturligvis til en mindre glat hud. Denne udvikling kan øges ved eksempelvis regelmæssig rygning og ubeskyttet eksponering overfor UV-stråler.

Heldigvis kan man tage collagen som et kosttilskud, for at modvirke den nedsatte produktion efterhånden som man bliver ældre. Det kan være en måde hvorpå det sikres, at man får nok af lige netop den type protein til, at huden ikke rynkes lige så hurtigt.

Nysgerrig? Så er du havnet det helt rigtige sted. Her i artiklen har vi nemlig samlet en liste over de 9 bedste collagen kosttilskud, som du kan købe hos troværdige danske forhandlere. Denne liste bliver du præsenteret for nedenfor, hvor du hurtigt vil opdage, at de enkelte produkter gør sig særligt bemærket i 9 forskellige kategorier.

Oslo Skin Lab – The Solution – Bedste collagen pulver

THE SOLUTION™ Beauty collagen

FÅ 60% RABAT HOS OSLO SKIN LAB HER

Prisen for at være det ubetinget bedste collagen pulver går til The Solution, som er et produkt, der udvikles af Oslo Skin Lab. Det bliver leveret som pulver, hvilket vil sige, at det kan blandes sammen med mad og drikke. Det gør det dejligt nemt at benytte i hverdagen, og giver samtidig en fleksibilitet og anvendelighed i forhold til, hvordan man indtager sit collagen pulver.

Bevist effektivt i videnskabelige studier

Der er mange, der er lidt skeptiske i forhold til, hvorvidt det bedste collagen pulver virkelig kan hjælpe med at øge hudens spændstighed og elasticitet, gøre den glattere og reducere appelsinhud, som det bliver lovet. Men den er såmænd god nok – langt de fleste oplever effekter, når de tilfører kroppen ekstra collagen.

Det er såmænd ikke noget, som du skal tage vores ord for. I stedet kan du læse op på flere af de studier, som har testet, hvordan collagen påvirker huden. Her er man blandt andet nået frem til, at deltagerne i studiet i gennemsnit oplevede, at rynkedybden var reduceret med 20 % på 8 uger med indtag af det bedste collagen pulver

Studiet er publiceret under titlen ”Oral Intake of Specific Bioactive Collagen Peptides Reduces Skin Wrinkles and Increases Dermal matrix Synthesis”, og man kan med fordel give det et skud, hvis man er interesseret i at blive klogere på de eksakte detaljer.

Hvad der er værd at bemærke er, at lige netop dette studie er blevet udført med Oslo Skin Labs produkter, og dermed er ikke bare bevis for, at collagen virker, men at lige netop The Solution virker. Det spiller da også en afgørende rolle, når det i dag er dette pulver, der får titlen som det bedste collagen pulver.

Smagsneutralt med mange muligheder

Oslo Skin Lab – The Solution er et smagsneutralt collagen pulver. Det vil sige, at man ikke har tilsat nogen sæødestoffer, smagsstoffer eller lignende for at få det til at smage af noget særligt. Det er naturligvis fint, da man på den måde undgår nogle E-numre og andre tilsætningsstoffer, men også fordi det giver mange muligheder i forhold til, hvordan man kan bruge collagen pulver i hverdagen.

Har det en smag, kan man både gå hen og blive træt af det, og man kan i øvrigt også løbe ind i problemer i forhold til, hvad det kan bruges til. Smager det eksempelvis af jordbær, vil man næppe blande det i sammen med sin pasta og kødsovs til aftensmaden.

Det problem er man ude over, når det bedste collagen pulver er smagsneutralt. Så er det bare at blande det i med lige netop det måltid eller den drik, som du har lyst til – hvad end det så er et glas vand, en milkshake, en smoothie eller noget helt andet.

Marine Collagen Advanced – Bedste collagen kapsler

Marine Collagen med Hyaluronsyre

Pulver er ikke den eneste vej frem, hvis du gerne vil have et ekstra skud collagen til kroppen. Der er også mulighed for at tage kosttilskuddet som kapsler, og det er måske i virkeligheden det mest populære for mange.

Hvis du er en af dem, der foretrækker kapsler frem for pulver, så kan vi anbefale Marine Collagen Advanced som de bedste collagen kapsler. Her får du et glas med 90 stk., hvilket svarer omtrent til en måneds forbrug, for en ganske rimelig pris.

God til mere end bare huden

Mens de fleste vælger at tage collagen kapsler for at hjælpe huden med at stramme lidt op, så er der flere positive effekter ved at tage Marine Collagen Advanced. Det er nemlig baseret på den såkaldte type 1 collagen, som ikke bare bidrager til en glattere hud, men også hjælper til sundere og stærkere knogler, sener, brusk og tænder.

Udover selve collagen, indeholder disse kapsler også diverse andre vitaminer og mineraler, der er vigtige for kroppen. Disse tæller blandt andet C-vitamin, zink, coenzyme Q10 og lignende. Fælles for dem alle er, at de også spiller en rolle, når det kommer til at holde huden, knogler og led sunde og friske.

4,6 ud af 5 stjerner

Hos WeightWorld, hvor disse bedste collagen kapsler blandt andet bliver solgt, er der i alt indløbet 250 kundeanmeldelser i skrivende stund. Ud af disse er der ikke en eneste 1- eller 2-stjernet vurdering, og den gennemsnitlige vurdering lander på 4,6 ud af 5 stjerner.

Det baserer sig på en klar overvægt af 5-stjernede anmeldelser, hvilket næppe kan være nogen overraskelse, når man nærlæser kundernes begrundelser. Marine Collagen Advanced bliver nemt rost for at være af god kvalitet, give synlige resultater inden for kort tid, og for ikke at smage så dårligt, som man måske kunne frygte.

Disse mange positive anmeldelser har naturligvis en stor betydning for, at det i dag er lige netop Marine Collagen Advanced, der får titlen som de bedste collagen kapsler her på listen.

Swedish Supplements Collagen Vital – Bedste billige collagen pulver

Collagen Vital, 400 g

Nok har Oslo Skin Lab det bedste collagen pulver, men det er også noget, man får lov til at betale for. Er du i stedet på udkig efter noget godt og billigt collagen pulver, hvor du kan slippe afsted med at betale lidt mindre, så bør du kigge på Collagen Vital fra Swedish Supplements.

Det får i hvert fald her titlen som det bedste billige collagen pulver, og det gør det fordi du får et rigtig fint produkt til en meget attraktiv pris. Der er altså rigtig meget collagen for pengene her, og det er endda uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Kombination af collagen og vigtige vitaminer

Når du køber dette billige collagen pulver, så får du en bøtte fyldt med en pulverblanding, der indeholder Peptan-collagen. Men det er ikke det eneste, som du får med i købet. Pulveret har nemlig også C-vitamin, som har mange positive funktioner, herunder at være medvirkende til at sikre, at kroppen naturligt producerer det vigtige protein.

Dertil kommer også en andel af magnesium i indholdet, som har en vigtig funktion i forhold til at opnå en normal proteinsyntese. Det vil altså sige, at når du tager dette ellers billige collagen pulver, så får din krop tilført ikke bare collagen, men også flere af de næringsstoffer og vitaminer, som er essentielle for, at den selv kan producere collagen.

Vælg mellem lækre smagsvarianter

I modsætning til The Solution fra Oslo Skin Lab, så er Collagen Vital fra Swedish Supplements ikke uden smag. I stedet kan du vælge mellem to forskellige smagsvarianter, som ikke bare er lækre og velsmagende, men også har et friskt touch:

 • Elderflower Raspberry
 • Mango Heaven

Den første variant smager af hyldeblomst og hindbær, mens den anden variant smager af mango. Begge er gode, og det handler derfor mest om, hvilke frugter du er mest begejstret for. Fælles for begge smagsvarianter er dog, at de kan være rigtig lækre at blande sammen med en smoothie, lave til en milkshake eller drysse over morgenmaden.

Derudover er der også mange, der vælger at bruge collagen pulver i deres bagning, for at få det ind på en anden måde. Står man med en eller anden form for frugtkage, kan det være oplagt, at tilføje lidt pulver – enten i dejen eller som drys på efterfølgende.

EASIS Kollagen Kosttilskud – Bedste billige collagen kapsler

EASIS Kosttilskud (100stk) - Kollagen

Er du til kapsler, men vil du helst have nogle, der er billige? Så skal du tage et kig på EASIS Kollagen Kosttilskud, som er en bøtte med 100 kapsler til en særdeles attraktiv pris. Det er naturligvis forudsætningen for, at lige netop dette produkt kan komme i betragtning som de bedste billige collagen kapsler.

Dertil kommer naturligvis, at det rent faktisk også er nogle rigtig gode kapsler, hvor du får meget for pengene og god kvalitet – præcis som man kender det fra EASIS’ øvrige produkter. Følger du den anbefalede daglige dosis kan du med disse bedste billige collagen kapsler holde dig kørende i 50 dage før, du skal købe igen.

Fyldt med vigtige vitaminer

EASIS Kollagen Kosttilskud er mere end bare collagen. Ligesom vi har set det med flere af de andre produkter her på listen, er der også fyldt med diverse vitaminer. Her ser vi naturligvis endnu engang vitamin C, der som bekendt hjælper til kroppens naturlige produktion af collagen.

Men dertil kommer også vitaminer og mineraler, der bidrager til at holde huden sund og spændstig. Det tæller eksempelvis vitamin A, biotin, riboflavin og lignende. Endelig er der også zink i kapslerne, som har effekt på både hår, hud og negle.

Alt dette er naturligvis med til at øge effekten af EASIS Kollagen Kosttilskud, og det betyder i bund og grund, at man virkelig får værdi for pengene. Det er naturligvis også årsagen til, at det lige netop er dette kosttilskud, der får titlen som de bedste billige collagen kapsler.

Star Nutrition Ultimate Collagen – Bedste collagen til træning

Ultimate Collagen, 180 tabs

Hvis du er på udkig efter de bedste collagen til træning, så skal du tage et nærmere kig på Star Nutrition Ultimate Collagen. Her får du en stor bøtte med 180 tabletter, som skal tage 6 gange om dagen – dermed er det i alt til 30 dages forbrug.

Star Nutrition er generelt kendt for at lave gode kosttilskud af høj kvalitet, og disse collagen kapsler er ingen undtagelse. Du kan derfor roligt forvente et godt produkt, hvis du ender med at købe lige netop denne bøtte.

Særligt fokus på kroppens led

Collagen er generelt kendt for at have en effektiv effekt på huden, men kroppen bruger også proteinet til andre formål. Med Star Nutrition Ultimate Collagen får du kapsler, der er optimeret til at holde dine led stærke og fri for smerter – mere end til at holde din hud glat og spændstig.

Det kan være særligt godt til dig, der træner regelmæssigt, da det typisk vil være en aktivitet, der belaster kroppens led ekstraordinært. Denne belastning kan man på sin vis modvirke ved at indtage dette kosttilskud, fordi det fremmer udviklingen af stærke led. Det kan naturligvis være et oplagt kosttilskud til ældre eller andre, der af den ene eller anden årsag døjer med problemer i kroppens led eller ønsker at forebygge dem.

Derudover får du også C-vitamin, som bidrager til at øge eller opretholde kroppens naturlige produktion af collagen. Det har naturligvis også en effekt på huden, og alle de andre steder, hvor collagen gør noget godt for kroppen.

WeightWorld Bovine Collagen Powder – Bedste collagen pulver med chokoladesmag

Kollagenpulver med chokoladesmag

 

Nu har vi tidligere præsenteret dig for nogle forskellige collagen pulvere, men ingen af dem kom med smag af chokolade. Er du specifikt på udkig efter det bedste collagen pulver med chokoladesmag, kan vi klart anbefale, at du tager et nærmere kig på WeightWorld Bovine Collagen Powder.

Her får du en pakke med nok pulver til 28 dage og en stærk kombination af collagen, vitaminer og meget mere. Samtidig er det halal-certificeret, og både fri for gluten, animalske produkter og GMO’er.

Chokolade gør det nemt at indtage

Vi kender det alle; der er ikke meget ved at indtage kosttilskud, hvis man bliver efterladt med en kedelig smag i munden. Det er ikke tilfældet med dette chokolade collagen pulver – i hvert fald ikke, hvis man er begejstret for chokolade.

Pulveret kan bruges som drys på morgenmaden, det kan blandes om med vand eller mælk for at få en chokoladedrik eller det kan bruges i bagning af chokoladekager eller lignende. Mulighederne er mange, og chokolade er lige netop en smag, der går godt til rigtig mange ting – og som de fleste kan lide.

4,7 ud af 5 stjerner

Der er her tale om et collagen pulver med chokoladesmag, som ikke bare har type 1 collagen, men også type 2 og type 3. Det betyder i bund og grund, at det bidrager til alle de formål, som kroppen måtte bruge proteinet til, og dermed også har rigtig mange positive effekter.

Det ses tydeligt på anmeldelserne, der i skrivende stund i gennemsnit har vurderet pulveret til 4,7 ud af 5 stjerner. Her er en lang overvejende andel af 5-stjernede anmeldelser, og pulveret bliver blandt andet rost for at være velsmagende, samt at man hurtigt oplever en effekt.

Den søde smag bliver også oplevet som positiv af mange, fordi den kan tilfredsstille lysten til søde sager, hvilket er oplagt, hvis man gerne vil forsøge at skære lidt ned på selvsamme. De positive anmeldelser er i den grad medvirkende til, at det er WeightWorld Bovine Collagen Powder, der får titlen som det bedste collagen pulver med chokoladesmag.

WeightWorld Vegan Collagen Advanced – Bedste veganske collagen

Vegansk Collagen

Hvis du vil være helt sikker på., at din collagen er vegansk, så vil vi anbefale, at du køber dette glas WeightWorld Vegan Collagen Advanced. Her får du nemlig det bedste veganske collagen, som er helt frit for animalske produkter, og i øvrigt også for gluten og GMO’er.

Du får 180 collagen piller og med en anbefalet dosis på 2 kapsler per dag, er der nok collagen her til 180 dage. Dermed får du utroligt meget for pengene her, især fordi du på ingen måder går ned på kvalitet. Det er således ikke bare det bedste veganske collagen, men også et rigtig godt køb.

4,8 ud af 5 stjerner

Med 150 anmeldelser i alt, hvoraf de 123 er 5-stjerende, tegner der sig i skrivende stund et tydeligt billede af, at dette veganske collagen er meget populært blandt kunderne. I gennemsnit har de vurderet WeightWorld Vegan Collagen Advanced til 4,8 ud af 5 stjerner, hvilket er den højeste score for noget produkt, vi har præsenteret her på listen i dag.

Kunderne roser blandt andet det veganske collagen for at være det bedste veganske alternativ de har kunne få fat i, samt for at være utroligt effektiv. Flere skriver, at de relativt hurtigt kan mærke effekten – både på huden, håret, neglene og ikke mindst deres kropsled.

Vild Nord Marine Collagen Gold – Bedste bæredygtige collagen pulver

Vild Nord Marine Collagen Gold - 300 g

Vild Nord Marine Collagen Gold er et eksklusivt collagen pulver af højeste kvalitet, og så er det i øvrigt også det bedste bæredygtige collagen pulver. Selve pulveret er udvundet af skindet fra vilde torsk, som bliver fanget i Nordatlanterhavet – på bæredygtig vis. Når skindet er brugt til at udvinde collagen, bliver resten af torsken lavet til fileter, som bliver solgt.

Derudover indeholder pulveret også tang, som ligeledes er blevet høstet vildt, 20 forskellige aminosyrer, og endelig acerola. Det med tang kan for nogle lyde lidt mærkeligt, men tang har et højt indhold af jod, hvilket kan være særligt gavnligt, hvis man er i underskud af det.

Der er i sagens natur tale om et pulver, og det tages præcis ligesom et hvilket som helst andet collagen pulver. Det er nemlig blot at blande den anbefalede dosis i noget væske, hvad end det så er vand, juice, smoothie, kaffe eller noget tredje. Det kan man gøre i alt 60 gange inden, at man skal ud og købe nyt. De 300 gram i bøtten svarer nemlig til i alt 60 doseringer.

Hvad er collagen?

Collagen er et af de vigtigste protein i kroppen og er afgørende for en lang række biologiske funktioner. Det er det mest rigelige protein i menneskekroppen og findes i mange forskellige typer væv, herunder hud, knogler, sener, ledbånd, brusk og blodkar.

Collagen giver disse væv deres styrke og elasticitet. I huden hjælper det med at bevare et ungdommeligt udseende ved at minimere rynker og tørhed. I knogler, brusk og sener fungerer det som en “lim”, der holder disse væv sammen.

Der findes forskellige typer af collagen, der hver især har specifikke funktioner. De mest almindelige er type 1, 2 og 3. Type 1 findes primært i hud, hår, negle, organer og knogler. Type 2 findes i brusk og øjenhælde, mens type 3 findes i hud, muskler og blodkar.

Collagenproduktionen i kroppen begynder at falde med alderen, hvilket kan føre til symptomer som rynker, ledsmerte og nedsat knoglestyrke. Der er visse kosttilskud og fødevarer, som kan hjælpe med at øge collagenproduktionen, herunder knoglebouillon, æg, bær, citrusfrugter, og fødevarer rige på vitamin C.

Hvad gør collagen pulver for huden?

Collagen pulver er et populært kosttilskud, der typisk er lavet fra dyrs hud, knogler og væv. Mange mennesker tager det for at hjælpe med at forbedre deres huds sundhed og udseende. Når du indtager collagenpulver, brydes det ned til aminosyrer i din krop, som derefter kan bruges til at hjælpe med at genopbygge din egen collagenproduktion.

Her er nogle af de potentielle fordele ved at tage collagenpulver for huden:

 1. Forbedret hudelasticitet: Som vi alder, producerer vores krop mindre collagen, hvilket kan føre til tab af hudelasticitet og fremkomsten af rynker. Forskning har vist, at collagenpulver kan hjælpe med at øge hudelasticiteten og dermed mindske tegn på aldring.
 2. Hydrering af huden: Nogle studier har fundet, at collagenpulver kan hjælpe med at forbedre hudens hydrering, hvilket kan bidrage til et mere ungdommeligt og sundt udseende.
 3. Helbredelse af huden: Collagen er essentielt for sårheling, da det fungerer som en slags ‘lim’ der holder huden sammen. At tage et collagenpulver kan potentielt hjælpe med at fremskynde helingsprocessen.
 4. Reduceret cellulite: Selvom der er brug for mere forskning på dette område, er der nogle indikationer på, at collagenpulver kan hjælpe med at reducere synligheden af cellulite.

Det er værd at bemærke, at selvom mange mennesker rapporterer positive resultater fra at tage collagenpulver, er forskningen stadig i gang, og resultaterne kan variere fra person til person. Desuden kan kostændringer og livsstilsændringer, såsom at spise en sund kost og beskytte huden mod solen, også have en stor indflydelse på hudens sundhed.

Hvad er collagen godt for?

Collagen spiller en vigtig rolle i mange forskellige aspekter af kroppens sundhed. Her er nogle af de primære fordele ved collagen:

 1. Hud- og hårsundhed: Collagen hjælper med at bevare hudens elasticitet og kan reducere tegn på aldring såsom rynker og slap hud. Det understøtter også sundt hår og negle.
 2. Knogle- og ledgesundhed: Collagen er en vigtig komponent i vores knogler og led. Det hjælper med at opretholde knoglestyrken og kan reducere symptomerne på lidelser som gigt.
 3. Fordøjelsessundhed: Collagen er til stede i vores fordøjelseskanalen og kan bidrage til en sund fordøjelse. Der er nogle undersøgelser, der antyder, at det kan være gavnligt for mennesker med tarmproblemer, såsom leaky gut syndrom.
 4. Hjertesundhed: Nogle undersøgelser antyder, at collagen kan hjælpe med at forbedre hjertets helbred ved at reducere arterie stivhed og lavere kolesterol niveauer.
 5. Muskelmasse: Collagen indeholder en koncentration af aminosyren glycine, der er involveret i syntesen af kreatin, en forbindelse, der hjælper med at øge muskelmasse.

Det er vigtigt at bemærke, at kroppen naturligt producerer collagen, men denne produktion kan aftage med alderen eller på grund af faktorer som dårlig kost, rygning og overeksponering for solen. Derfor vælger nogle mennesker at tage collagen som et kosttilskud for at opretholde eller forbedre deres sundhed. Det er altid bedst at konsultere med en sundhedsperson, før du starter på et nyt kosttilskud.

Hvorfor bør man tage collagen?

At tage collagen som et kosttilskud kan have flere potentielle fordele, især fordi kroppens naturlige produktion af collagen begynder at falde omkring 25-30-årsalderen og fortsætter med at aftage som tiden går. Her er nogle grunde til, at folk vælger at tage collagen:

 1. Forbedret hudens udseende: Collagen hjælper med at opretholde hudens elasticitet og hydrering, hvilket kan hjælpe med at reducere rynker og tørhed. Nogle undersøgelser har vist, at collagen kosttilskud kan bidrage til at forbedre hudens struktur og sundhed.
 2. Støtte til knogle- og ledsundhed: Collagen er et væsentligt element i vores knogler, led og brusk. Det at tage collagen kan hjælpe med at understøtte disse vævs sundhed og styrke og kan endda bidrage til at lindre ledsmerter.
 3. Hår- og neglesundhed: Collagen kosttilskud kan styrke både hår og negle, og nogle mennesker rapporterer en forbedring i begge efter at have taget collagen regelmæssigt.
 4. Fordøjelsesstøtte: Collagen findes i fordøjelseskanalen, og nogle undersøgelser tyder på, at det kan hjælpe med at støtte fordøjelsessundheden.
 5. Støtte til muskelmassen: Nogle forskning tyder på, at collagen kan bidrage til at øge muskelmassen, især når det tages sammen med motion.
 6. Hjertesundhed: Tidlig forskning antyder, at collagen kan hjælpe med at forbedre hjertesundheden ved at styrke arterierne.

Det er vigtigt at bemærke, at mens mange mennesker rapporterer positive effekter fra at tage collagen, varierer resultaterne, og yderligere forskning er nødvendig. Før du begynder at tage collagen eller ethvert andet kosttilskud, bør du tale med din læge eller en anden sundhedsprofessionel for at sikre, at det er det rigtige valg for dig.

Hvor hurtigt virker collagen?

Hvor hurtigt du vil opleve effekten af collagen, afhænger af en række faktorer, herunder din alder, din generelle sundhed, den specifikke form for collagen du tager, og hvad du tager det for.

For nogle mennesker kan forbedringer i hudens sundhed og udseende blive bemærket efter så lidt som 4-6 uger af regelmæssig collagen indtagelse, mens andre kan have brug for at tage det i flere måneder før de bemærker en forskel. Fordele som forbedret led- eller knoglesundhed kan tage endnu længere tid at manifestere sig.

Det er også vigtigt at bemærke, at mens collagen kosttilskud kan støtte visse aspekter af sundheden, vil de ikke være i stand til at reversere aldringsprocessen fuldstændig eller at erstatte andre vigtige sundheds- og skønhedsrutiner, såsom en afbalanceret kost, regelmæssig motion, og passende hudpleje.

For at opnå de bedste resultater anbefales det generelt, at du tager collagen regelmæssigt over en længere periode, og det kan være bedst at diskutere dine forventninger og helsemål med en læge eller ernæringsfysiolog.

Hvad er collagen lavet af?

Collagen er et naturligt protein, der produceres af kroppen. Det findes i store mængder i hud, hår, negle, muskler, knogler, ledbånd, sener, og fordøjelseskanalen. Collagen er sammensat af aminosyrer, som er de byggesten, der danner proteiner.

Når det kommer til collagen kosttilskud, er disse typisk afledt af dyr, da der er høje koncentrationer af collagen i dyrets hud, knogler og bindevæv. De mest almindelige kilder til kommercielt collagen er kvæg (bovin collagen), fisk (marint collagen), høns (fjerkræ collagen), og svin (porcine collagen).

Produktionsprocessen for collagen kosttilskud involverer typisk at koge de relevante dele af dyret for at udtrække collagenet. Det resulterende collagen kan derefter hydrolyseres eller opdelt i mindre peptider, hvilket gør det lettere for kroppen at absorbere, når det indtages. Dette er kendt som hydrolyseret collagen, collagen peptider, eller collagen hydrolysat.

Vegetabilske alternativer til collagen kosttilskud er også tilgængelige for dem, der følger en vegetarisk eller vegansk kost. Disse produkter indeholder ikke faktisk collagen, men i stedet indeholder de en blanding af plantebaserede næringsstoffer, der er designet til at støtte kroppens egen produktion af collagen.

Hvor meget collagen om dagen?

Mængden af collagen, du bør tage hver dag, kan variere afhængigt af flere faktorer, herunder din alder, sundhedstilstand, og hvad du prøver at opnå. Generelt anbefales det, at voksne tager mellem 1 og 3 gram collagen hver dag for generel sundhed og velvære.

For mere specifikke sundhedsformål, kan mængden være højere. For eksempel har nogle undersøgelser, der har undersøgt collagenets virkninger på hudens sundhed, brugt doser på mellem 2,5 gram til 10 gram om dagen.

I undersøgelser, der har set på effekten af collagen på ledsundhed, har doser været i området 8-12 gram om dagen.

Hvis du tænker på at tage collagen som et kosttilskud, er det en god idé at tale med din læge eller en ernæringsekspert først. De kan give dig vejledning om, hvilken dosis der er bedst for dig baseret på dine individuelle behov og mål. Husk også at kosttilskud, herunder collagen, ikke er ment som erstatning for en sund, balanceret kost.

Collagen pulver eller collagen piller?

Valget mellem collagenpulver og collagenpiller afhænger i vid udstrækning af dine personlige præferencer og livsstil.

Collagenpulver har tendens til at være ret populært, fordi det kan blandes ind i en række forskellige fødevarer og drikkevarer, som smoothies, kaffe, supper eller bare vand. Det er også generelt let at fordøje og absorbere, især hvis det er hydrolyseret collagen (også kendt som collagen peptider), som er opdelt i mindre molekyler. Hvis du foretrækker et tilskud, der er let at indarbejde i din daglige rutine, kan collagenpulver være en god mulighed for dig.

Collagenpiller, på den anden side, er meget bekvemme og bærbare. De kan være en god løsning, hvis du er på farten meget eller ikke har lyst til at blande pulver ind i dine drikkevarer eller mad. Collagenpiller kan dog nogle gange være større og sværere at sluge, og du kan også skulle tage flere piller om dagen for at opnå den anbefalede daglige dosis.

Uanset hvilken form du vælger, er det vigtigt at tjekke doseringen og eventuelle yderligere ingredienser i produktet. Du bør også konsultere med din læge eller en ernæringsekspert før du starter et nyt kosttilskud.

Kan man få for meget collagen?

Mens collagen er et vigtigt protein, der er nødvendigt for mange kropslige funktioner, er det stadig muligt at få for meget af en god ting. Selv om der ikke er nogen officielt etableret øvre sikkerhedsgrænse for collagenindtag, kan overdreven brug af collagen kosttilskud potentielt føre til bivirkninger. Disse kan omfatte:

 1. Fordøjelsesproblemer: Nogle mennesker kan opleve maveproblemer som oppustethed, diarre, og en følelse af mæthed efter at have indtaget store mængder collagen.
 2. Allergiske reaktioner: Nogle collagenprodukter er afledt af almindelige allergener, såsom fisk, skaldyr, eller æg. Hvis du har en allergi over for en af disse kilder, kan du opleve allergiske reaktioner.
 3. Forhøjet calciumniveauer: Nogle collagen kosttilskud er lavet af knogler og skaldyr, som kan indeholde høje mængder af calcium. Hvis du indtager for meget af disse kosttilskud, kan det potentielt føre til hypercalcæmi, en tilstand, der er karakteriseret ved for høje calciumniveauer i blodet. Symptomer kan omfatte mavepine, træthed, muskelsvaghed, og nyreproblemer.

Som med ethvert kosttilskud, er det bedste at konsultere en læge eller ernæringsekspert, før du begynder at tage collagen. De kan give vejledning om passende dosering baseret på dine individuelle sundhedsbehov og mål. Det er også vigtigt at vælge højkvalitets collagenprodukter fra pålidelige producenter for at sikre deres sikkerhed og effektivitet.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Rent Kollagen Tilskud

Er du på udkig efter rent collagen, så er der ingen tvivl om, at du skal kigge nærmere på Proto-Col Pure Collagen. Det er et kosttilskud uden alverdens tilsætningsstoffer og alt muligt andet, men i stedet rent fokus på at give din krop et ekstra tilskud af collagen.

Det kommer i form af kapsler, og der er 90 i alt. Med en anbefalet daglig dosis på 3 kapsler om dagen, hvilket betyder, at du har til 30 dage per køb af Proto-Col Pure Collagen. Typisk vil du i løbet af 1 til 2 måneder begynde at kunne mærke en effekt, og derfor behøver du heller ikke at købe i massevis inden, at du lige har haft mulighed for at teste kosttilskuddet af.

Der kan være mange gode grunde til at ville købe ren collagen, den primære er naturligvis, at du på den måde får en koncentreret effekt. De fleste oplever derfor også, at Proto-Col Pure Collagen er særligt gavnligt for både huden og deres kropsled på relativ kort tid.

4,5 ud af 5 stjerner

Kigger man forbi Proto-Col Pure Collagens produktside hos WeightWorld, hvor kosttilskuddet forhandles, vil man blive præsenteret for i alt 174 anmeldelser. Baseret på disse modtager dette bedste rene collagen en gennemsnitlig vurdering på 4,5 ud af 5 stjerner – altså en ganske pæn score.

Kunderne er meget begejstrede, og flere skriver, at de relativt hurtigt kan mærke en effekt på deres krosled, samt at både negle og hår vokser hurtigere. Huden bliver hos flere også blødere og mere smidig, men der er bred enighed om, at det er en effekt, der er længere tid undervejs end de øvrige.