Collagen er i den grad blevet populært i løbet af de seneste år, og det er ikke helt uden grund. Det kan nemlig bidrage til at holde din hud spændstig, fast og glat. Med andre ord er det oplagt, hvis du begynder at få lidt rynker eller lidt løs hud rundt omkring på kroppen.

Det er sådan, at kroppen selv producerer collagen, som er et protein, der sørger for at holde huden ungdommelig. Men omkring 35-årsalderen får de fleste en nedsat produktion af proteinet, og det fører naturligvis til en mindre glat hud. Denne udvikling kan øges ved eksempelvis regelmæssig rygning og ubeskyttet eksponering overfor UV-stråler.

Heldigvis kan man tage collagen som et kosttilskud, for at modvirke den nedsatte produktion efterhånden som man bliver ældre. Det kan være en måde hvorpå det sikres, at man får nok af lige netop den type protein til, at huden ikke rynkes lige så hurtigt.

Nysgerrig? Så er du havnet det helt rigtige sted. Her i artiklen har vi nemlig samlet en liste over de 9 bedste collagen kosttilskud, som du kan købe hos troværdige danske forhandlere. Denne liste bliver du præsenteret for nedenfor, hvor du hurtigt vil opdage, at de enkelte produkter gør sig særligt bemærket i 9 forskellige kategorier.

Oslo Skin Lab – The Solution – Bedste collagen pulver

THE SOLUTION™ Beauty collagen

FÅ 60% RABAT HOS OSLO SKIN LAB HER

Prisen for at være det ubetinget bedste collagen pulver går til The Solution, som er et produkt, der udvikles af Oslo Skin Lab. Det bliver leveret som pulver, hvilket vil sige, at det kan blandes sammen med mad og drikke. Det gør det dejligt nemt at benytte i hverdagen, og giver samtidig en fleksibilitet og anvendelighed i forhold til, hvordan man indtager sit collagen pulver.

Bevist effektivt i videnskabelige studier

Der er mange, der er lidt skeptiske i forhold til, hvorvidt det bedste collagen pulver virkelig kan hjælpe med at øge hudens spændstighed og elasticitet, gøre den glattere og reducere appelsinhud, som det bliver lovet. Men den er såmænd god nok – langt de fleste oplever effekter, når de tilfører kroppen ekstra collagen.

Det er såmænd ikke noget, som du skal tage vores ord for. I stedet kan du læse op på flere af de studier, som har testet, hvordan collagen påvirker huden. Her er man blandt andet nået frem til, at deltagerne i studiet i gennemsnit oplevede, at rynkedybden var reduceret med 20 % på 8 uger med indtag af det bedste collagen pulver

Studiet er publiceret under titlen ”Oral Intake of Specific Bioactive Collagen Peptides Reduces Skin Wrinkles and Increases Dermal matrix Synthesis”, og man kan med fordel give det et skud, hvis man er interesseret i at blive klogere på de eksakte detaljer.

Hvad der er værd at bemærke er, at lige netop dette studie er blevet udført med Oslo Skin Labs produkter, og dermed er ikke bare bevis for, at collagen virker, men at lige netop The Solution virker. Det spiller da også en afgørende rolle, når det i dag er dette pulver, der får titlen som det bedste collagen pulver.

Smagsneutralt med mange muligheder

Oslo Skin Lab – The Solution er et smagsneutralt collagen pulver. Det vil sige, at man ikke har tilsat nogen sæødestoffer, smagsstoffer eller lignende for at få det til at smage af noget særligt. Det er naturligvis fint, da man på den måde undgår nogle E-numre og andre tilsætningsstoffer, men også fordi det giver mange muligheder i forhold til, hvordan man kan bruge collagen pulver i hverdagen.

Har det en smag, kan man både gå hen og blive træt af det, og man kan i øvrigt også løbe ind i problemer i forhold til, hvad det kan bruges til. Smager det eksempelvis af jordbær, vil man næppe blande det i sammen med sin pasta og kødsovs til aftensmaden.

Det problem er man ude over, når det bedste collagen pulver er smagsneutralt. Så er det bare at blande det i med lige netop det måltid eller den drik, som du har lyst til – hvad end det så er et glas vand, en milkshake, en smoothie eller noget helt andet.

 

Swedish Supplements Collagen Vital – Bedste billige collagen pulver

Collagen Vital, 400 g

Nok har Oslo Skin Lab det bedste collagen pulver, men det er også noget, man får lov til at betale for. Er du i stedet på udkig efter noget godt og billigt collagen pulver, hvor du kan slippe afsted med at betale lidt mindre, så bør du kigge på Collagen Vital fra Swedish Supplements.

Det får i hvert fald her titlen som det bedste billige collagen pulver, og det gør det fordi du får et rigtig fint produkt til en meget attraktiv pris. Der er altså rigtig meget collagen for pengene her, og det er endda uden at gå på kompromis med kvaliteten.

Kombination af collagen og vigtige vitaminer

Når du køber dette billige collagen pulver, så får du en bøtte fyldt med en pulverblanding, der indeholder Peptan-collagen. Men det er ikke det eneste, som du får med i købet. Pulveret har nemlig også C-vitamin, som har mange positive funktioner, herunder at være medvirkende til at sikre, at kroppen naturligt producerer det vigtige protein.

Dertil kommer også en andel af magnesium i indholdet, som har en vigtig funktion i forhold til at opnå en normal proteinsyntese. Det vil altså sige, at når du tager dette ellers billige collagen pulver, så får din krop tilført ikke bare collagen, men også flere af de næringsstoffer og vitaminer, som er essentielle for, at den selv kan producere collagen.

Vælg mellem lækre smagsvarianter

I modsætning til The Solution fra Oslo Skin Lab, så er Collagen Vital fra Swedish Supplements ikke uden smag. I stedet kan du vælge mellem to forskellige smagsvarianter, som ikke bare er lækre og velsmagende, men også har et friskt touch:

  • Elderflower Raspberry
  • Mango Heaven

Den første variant smager af hyldeblomst og hindbær, mens den anden variant smager af mango. Begge er gode, og det handler derfor mest om, hvilke frugter du er mest begejstret for. Fælles for begge smagsvarianter er dog, at de kan være rigtig lækre at blande sammen med en smoothie, lave til en milkshake eller drysse over morgenmaden.

Derudover er der også mange, der vælger at bruge collagen pulver i deres bagning, for at få det ind på en anden måde. Står man med en eller anden form for frugtkage, kan det være oplagt, at tilføje lidt pulver – enten i dejen eller som drys på efterfølgende.

Marine Collagen Advanced – Bedste collagen kapsler

Marine Collagen med Hyaluronsyre

Pulver er ikke den eneste vej frem, hvis du gerne vil have et ekstra skud collagen til kroppen. Der er også mulighed for at tage kosttilskuddet som kapsler, og det er måske i virkeligheden det mest populære for mange.

Hvis du er en af dem, der foretrækker kapsler frem for pulver, så kan vi anbefale Marine Collagen Advanced som de bedste collagen kapsler. Her får du et glas med 90 stk., hvilket svarer omtrent til en måneds forbrug, for en ganske rimelig pris.

God til mere end bare huden

Mens de fleste vælger at tage collagen kapsler for at hjælpe huden med at stramme lidt op, så er der flere positive effekter ved at tage Marine Collagen Advanced. Det er nemlig baseret på den såkaldte type 1 collagen, som ikke bare bidrager til en glattere hud, men også hjælper til sundere og stærkere knogler, sener, brusk og tænder.

Udover selve collagen, indeholder disse kapsler også diverse andre vitaminer og mineraler, der er vigtige for kroppen. Disse tæller blandt andet C-vitamin, zink, coenzyme Q10 og lignende. Fælles for dem alle er, at de også spiller en rolle, når det kommer til at holde huden, knogler og led sunde og friske.

4,6 ud af 5 stjerner

Hos WeightWorld, hvor disse bedste collagen kapsler blandt andet bliver solgt, er der i alt indløbet 250 kundeanmeldelser i skrivende stund. Ud af disse er der ikke en eneste 1- eller 2-stjernet vurdering, og den gennemsnitlige vurdering lander på 4,6 ud af 5 stjerner.

Det baserer sig på en klar overvægt af 5-stjernede anmeldelser, hvilket næppe kan være nogen overraskelse, når man nærlæser kundernes begrundelser. Marine Collagen Advanced bliver nemt rost for at være af god kvalitet, give synlige resultater inden for kort tid, og for ikke at smage så dårligt, som man måske kunne frygte.

Disse mange positive anmeldelser har naturligvis en stor betydning for, at det i dag er lige netop Marine Collagen Advanced, der får titlen som de bedste collagen kapsler her på listen.

EASIS Kollagen Kosttilskud – Bedste billige collagen kapsler

EASIS Kosttilskud (100stk) - Kollagen

Er du til kapsler, men vil du helst have nogle, der er billige? Så skal du tage et kig på EASIS Kollagen Kosttilskud, som er en bøtte med 100 kapsler til en særdeles attraktiv pris. Det er naturligvis forudsætningen for, at lige netop dette produkt kan komme i betragtning som de bedste billige collagen kapsler.

Dertil kommer naturligvis, at det rent faktisk også er nogle rigtig gode kapsler, hvor du får meget for pengene og god kvalitet – præcis som man kender det fra EASIS’ øvrige produkter. Følger du den anbefalede daglige dosis kan du med disse bedste billige collagen kapsler holde dig kørende i 50 dage før, du skal købe igen.

Fyldt med vigtige vitaminer

EASIS Kollagen Kosttilskud er mere end bare collagen. Ligesom vi har set det med flere af de andre produkter her på listen, er der også fyldt med diverse vitaminer. Her ser vi naturligvis endnu engang vitamin C, der som bekendt hjælper til kroppens naturlige produktion af collagen.

Men dertil kommer også vitaminer og mineraler, der bidrager til at holde huden sund og spændstig. Det tæller eksempelvis vitamin A, biotin, riboflavin og lignende. Endelig er der også zink i kapslerne, som har effekt på både hår, hud og negle.

Alt dette er naturligvis med til at øge effekten af EASIS Kollagen Kosttilskud, og det betyder i bund og grund, at man virkelig får værdi for pengene. Det er naturligvis også årsagen til, at det lige netop er dette kosttilskud, der får titlen som de bedste billige collagen kapsler.

Star Nutrition Ultimate Collagen – Bedste collagen til træning

Ultimate Collagen, 180 tabs

Hvis du er på udkig efter de bedste collagen til træning, så skal du tage et nærmere kig på Star Nutrition Ultimate Collagen. Her får du en stor bøtte med 180 tabletter, som skal tage 6 gange om dagen – dermed er det i alt til 30 dages forbrug.

Star Nutrition er generelt kendt for at lave gode kosttilskud af høj kvalitet, og disse collagen kapsler er ingen undtagelse. Du kan derfor roligt forvente et godt produkt, hvis du ender med at købe lige netop denne bøtte.

Særligt fokus på kroppens led

Collagen er generelt kendt for at have en effektiv effekt på huden, men kroppen bruger også proteinet til andre formål. Med Star Nutrition Ultimate Collagen får du kapsler, der er optimeret til at holde dine led stærke og fri for smerter – mere end til at holde din hud glat og spændstig.

Det kan være særligt godt til dig, der træner regelmæssigt, da det typisk vil være en aktivitet, der belaster kroppens led ekstraordinært. Denne belastning kan man på sin vis modvirke ved at indtage dette kosttilskud, fordi det fremmer udviklingen af stærke led. Det kan naturligvis være et oplagt kosttilskud til ældre eller andre, der af den ene eller anden årsag døjer med problemer i kroppens led eller ønsker at forebygge dem.

Derudover får du også C-vitamin, som bidrager til at øge eller opretholde kroppens naturlige produktion af collagen. Det har naturligvis også en effekt på huden, og alle de andre steder, hvor collagen gør noget godt for kroppen.

WeightWorld Bovine Collagen Powder – Bedste collagen pulver med chokoladesmag

Kollagenpulver med chokoladesmag

Nu har vi tidligere præsenteret dig for nogle forskellige collagen pulvere, men ingen af dem kom med smag af chokolade. Er du specifikt på udkig efter det bedste collagen pulver med chokoladesmag, kan vi klart anbefale, at du tager et nærmere kig på WeightWorld Bovine Collagen Powder.

Her får du en pakke med nok pulver til 28 dage og en stærk kombination af collagen, vitaminer og meget mere. Samtidig er det halal-certificeret, og både fri for gluten, animalske produkter og GMO’er.

Chokolade gør det nemt at indtage

Vi kender det alle; der er ikke meget ved at indtage kosttilskud, hvis man bliver efterladt med en kedelig smag i munden. Det er ikke tilfældet med dette chokolade collagen pulver – i hvert fald ikke, hvis man er begejstret for chokolade.

Pulveret kan bruges som drys på morgenmaden, det kan blandes om med vand eller mælk for at få en chokoladedrik eller det kan bruges i bagning af chokoladekager eller lignende. Mulighederne er mange, og chokolade er lige netop en smag, der går godt til rigtig mange ting – og som de fleste kan lide.

4,7 ud af 5 stjerner

Der er her tale om et collagen pulver med chokoladesmag, som ikke bare har type 1 collagen, men også type 2 og type 3. Det betyder i bund og grund, at det bidrager til alle de formål, som kroppen måtte bruge proteinet til, og dermed også har rigtig mange positive effekter.

Det ses tydeligt på anmeldelserne, der i skrivende stund i gennemsnit har vurderet pulveret til 4,7 ud af 5 stjerner. Her er en lang overvejende andel af 5-stjernede anmeldelser, og pulveret bliver blandt andet rost for at være velsmagende, samt at man hurtigt oplever en effekt.

Den søde smag bliver også oplevet som positiv af mange, fordi den kan tilfredsstille lysten til søde sager, hvilket er oplagt, hvis man gerne vil forsøge at skære lidt ned på selvsamme. De positive anmeldelser er i den grad medvirkende til, at det er WeightWorld Bovine Collagen Powder, der får titlen som det bedste collagen pulver med chokoladesmag.

WeightWorld Vegan Collagen Advanced – Bedste veganske collagen

Vegansk Collagen

Hvis du vil være helt sikker på., at din collagen er vegansk, så vil vi anbefale, at du køber dette glas WeightWorld Vegan Collagen Advanced. Her får du nemlig det bedste veganske collagen, som er helt frit for animalske produkter, og i øvrigt også for gluten og GMO’er.

Du får 180 collagen piller og med en anbefalet dosis på 2 kapsler per dag, er der nok collagen her til 180 dage. Dermed får du utroligt meget for pengene her, især fordi du på ingen måder går ned på kvalitet. Det er således ikke bare det bedste veganske collagen, men også et rigtig godt køb.

4,8 ud af 5 stjerner

Med 150 anmeldelser i alt, hvoraf de 123 er 5-stjerende, tegner der sig i skrivende stund et tydeligt billede af, at dette veganske collagen er meget populært blandt kunderne. I gennemsnit har de vurderet WeightWorld Vegan Collagen Advanced til 4,8 ud af 5 stjerner, hvilket er den højeste score for noget produkt, vi har præsenteret her på listen i dag.

Kunderne roser blandt andet det veganske collagen for at være det bedste veganske alternativ de har kunne få fat i, samt for at være utroligt effektiv. Flere skriver, at de relativt hurtigt kan mærke effekten – både på huden, håret, neglene og ikke mindst deres kropsled.

Vild Nord Marine Collagen Gold – Bedste bæredygtige collagen pulver

Vild Nord Marine Collagen Gold - 300 g

Vild Nord Marine Collagen Gold er et eksklusivt collagen pulver af højeste kvalitet, og så er det i øvrigt også det bedste bæredygtige collagen pulver. Selve pulveret er udvundet af skindet fra vilde torsk, som bliver fanget i Nordatlanterhavet – på bæredygtig vis. Når skindet er brugt til at udvinde collagen, bliver resten af torsken lavet til fileter, som bliver solgt.

Derudover indeholder pulveret også tang, som ligeledes er blevet høstet vildt, 20 forskellige aminosyrer, og endelig acerola. Det med tang kan for nogle lyde lidt mærkeligt, men tang har et højt indhold af jod, hvilket kan være særligt gavnligt, hvis man er i underskud af det.

Der er i sagens natur tale om et pulver, og det tages præcis ligesom et hvilket som helst andet collagen pulver. Det er nemlig blot at blande den anbefalede dosis i noget væske, hvad end det så er vand, juice, smoothie, kaffe eller noget tredje. Det kan man gøre i alt 60 gange inden, at man skal ud og købe nyt. De 300 gram i bøtten svarer nemlig til i alt 60 doseringer.

Proto-Col Pure Collagen – Bedste rene collagen

Rent Kollagen Tilskud

Er du på udkig efter rent collagen, så er der ingen tvivl om, at du skal kigge nærmere på Proto-Col Pure Collagen. Det er et kosttilskud uden alverdens tilsætningsstoffer og alt muligt andet, men i stedet rent fokus på at give din krop et ekstra tilskud af collagen.

Det kommer i form af kapsler, og der er 90 i alt. Med en anbefalet daglig dosis på 3 kapsler om dagen, hvilket betyder, at du har til 30 dage per køb af Proto-Col Pure Collagen. Typisk vil du i løbet af 1 til 2 måneder begynde at kunne mærke en effekt, og derfor behøver du heller ikke at købe i massevis inden, at du lige har haft mulighed for at teste kosttilskuddet af.

Der kan være mange gode grunde til at ville købe ren collagen, den primære er naturligvis, at du på den måde får en koncentreret effekt. De fleste oplever derfor også, at Proto-Col Pure Collagen er særligt gavnligt for både huden og deres kropsled på relativ kort tid.

4,5 ud af 5 stjerner

Kigger man forbi Proto-Col Pure Collagens produktside hos WeightWorld, hvor kosttilskuddet forhandles, vil man blive præsenteret for i alt 174 anmeldelser. Baseret på disse modtager dette bedste rene collagen en gennemsnitlig vurdering på 4,5 ud af 5 stjerner – altså en ganske pæn score.

Kunderne er meget begejstrede, og flere skriver, at de relativt hurtigt kan mærke en effekt på deres krosled, samt at både negle og hår vokser hurtigere. Huden bliver hos flere også blødere og mere smidig, men der er bred enighed om, at det er en effekt, der er længere tid undervejs end de øvrige.