Plæneklipper Test 2024 → Se De 6 Bedste Plæneklippere

plæneklipper test

Intet dræber glæden ved en solskinsdag som den forkerte plæneklipper. Heldigvis er det modsatte også sandt. Den rigtige plæneklipper kan gøre det til en fornøjelse at skære din græsplæne. Hvis du ved, at du har brug for en ny plæneklipper, men ikke er sikker på, hvor meget plæneklipper du har brug for, eller hvilke funktioner du måske vil have, skal du ikke bekymre dig. Samtidig har vi også tilføjet vejledning til, hvad du skal se efter i din nye plæneklipper, så du er helt sikker på, at du finder den plæneklippere der passer til netop dit græs. Brug denne guide til at vælge den rigtige plæneklipper for glad klipning.

Er du ikke meget for og slå græs selv, kan du også tjekke denne test af de bedste robotplæneklippere, der automatisk sørger for dit græs har den rette højde.

Bosch Rotak Advance 750 – Bedste plæneklipper

Bosch AdvancedRotak 36-750 plæneklipper

 

Bosch AdvancedRotak 750 har en kraftig 1700W motor og har en bredde på 45 cm ved hjælp af et hærdet stålblad designet til mellemstore til store plæner. Den bløde lydprofil fra Bosch ProSilence forhindrer din plæneklipper i at forstyrre dine naboer ved at reducere støjniveauet med op til 75% til 89 dB.

AdvancedRotak 750 er den større bror til Bosch AdvancedRotak 650, hvad er forskellen mellem dem? Intet bortset fra den lidt mindre dækstørrelse på 650. AdvancedRotak 750 har et dæk på 45 cm, og AdvancedRotak 650 har en dækstørrelse på 41 cm. Bortset fra at de to plæneklippere har nøjagtig de samme funktioner, er selv græsboksen den samme med en kapacitet på 50 liter.

Bosch-mærket er også meget kendt, og de har også et fremragende ry for pålidelige og overkommelige produkter. Bosch AdvancedRotak 750 er en kraftfuld maskine, der kan håndtere større græsplæner, mens den stadig er smidig og let at flytte. Den stærke 1700 watt-motor takler let enhver græsplæne, og bladet på 45 cm gør dit arbejde hurtigt.

50-liters græsboks betyder færre ture for at tømme græsset, hvilket gør dit arbejde endnu hurtigere og mere effektivt. Det er sammenklappeligt for nemheds skyld og nem opbevaring.

En anden funktion er ErgoSlide-systemet. Denne funktion gør plæneklipperen nemmere og mere behagelig at bevæge sig rundt. De ergonomiske håndtag øger også brugervenligheden.

Bosch AdvancedRotak 750-modellen har også græskamme til store kanter og hjørner samt LeafCollect til at samle blade, mens du arbejder på plænen.

Fordele:

 • Stærk motor
 • Ergonomisk

Bosch ARM 32 – Bedste plæneklipper til prisen

Bosch Elplæneklipper ARM 32

Bosch Rotak 32 er den mindste og billigste model, som Bosch kan tilbyde dig i øjeblikket. Før du overvejer at købe denne model, bedes du venligst huske, at den KUN er designet til brug i små haver. Prøv at bruge den i noget større, så vil du bare blive frustreret og ønske, at du ikke havde købt den – men dette ville være din skyld ikke plæneklipperens! Under denne gennemgang tilstræber vi at uddanne dig om de relative styrker og svagheder ved denne model for at give dig en bedre idé om, hvorvidt denne model kan være egnet til dig.

Skæreydelse er naturligvis den vigtigste faktor, der skal tages i betragtning ved vurderingen af ​​enhver plæneklippers ydeevne. Denne gør et godt stykke arbejde – hvilket er gode nyheder og sandsynligvis delvis ned til det faktum, at du får et stålblad i modsætning til en af ​​de plastmaterialer, som mange plæneklippere er udstyret med i disse dage. Klippet, der produceres, er pænt og jævnt og ser bare meget pænt ud. Dette er bestemt hjulpet af de græskamme, som Bosch bruger på alle modellerne i deres Rotak-serie. For at være ærlig tror de fleste, at dette bare er en slags gimmick, men det er det virkelig ikke. De forbedrer finishen væsentligt omkring kanterne og er især nyttige omkring vægge og hegn. Førsteklasses ting fra Bosch! Den kraft, du får med drivdrevsmotoren, klarer en række forhold. Vi fandt, at den fungerede godt selv med let tilgroet græs, selvom vi bestemt vil anbefale, at du klipper dit græs regelmæssigt for at undgå unødvendig belastning på motoren.

Grass Collection – Det kunne være bedre at være ærlig. Det komprimerer ikke græsset meget godt, så græsboksen fyldes ret hurtigt op, men du skal kun bruge denne til en lille græsplæne, så dette er ikke rigtig så stort et problem, som det kan synes.

Manøvredygtighed – Den lette vægt betyder, at plæneklipperen er sådan, så manøvredygtig, når du klipper. Hjørner er en leg og at skubbe denne ting træt dig bestemt ikke. Faktum!

Fordele:

 • Brugervenlig
 • Letvægtig

Ulemper:

 • Lille beholder

Makita DLM460PT2 – Bedste plæneklipper med hurtig opladningstid

Makita DLM460PT2 2x18V plæneklipper

 

Drevet af to 18V batterier leveres denne plæneklipper med en dobbeltoplader og har en hurtig opladningstid på 45 minutter. På en enkelt opladning kan den klippe en græsplæne på 800 m². Plæneklipperen har 10 forskellige klippehøjder, der spænder fra 20-75 mm og en stor 60L stofgræsopsamler. Dennee har ingen ‘fuld’ indikator, hvilket vil være nyttigt. Der er dog mulighed for at samle udklip i posen eller indsætte mulchproppen for at fordele dem på plænen for at nedbryde og fodre græsset. DLM460PT2 har en stålplade, batteriniveauet vises på håndtaget, og der er en stille tilstandsmulighed for støjreduktion.

Hvordan kan den bruges?

Monteringsvejledningen er klar, men i betragtning af at alle de andre græsslåmaskiner i denne prisgruppe blev samlet af forhandleren, fandt vi, at installationen med det svære håndtag var akavet for prisen. Når den er samlet, er dette dog en stor, funktionsfyldt plæneklipper. Håndtagets højde kan justeres, så den passer til din højde, og de 10 klippehøjder kan let ændres med et brugervenligt håndtag på baghjulet. Den store opsamlingspose sparer tid og energi ved at tømme udklip, og den stille tilstand er nyttig. Med et ståldæk føles denne plæneklipper robust og bygget til at holde, men de fleste testere fandt denne plæneklipper tung, når den klipper opad på en skråning.

Er den let at opbevare?

Håndtaget foldes i halve og derefter fladt over plæneklipperen for nem opbevaring. Bærehåndtaget foran gør den lettere at løfte, men det er en tung maskine, og de fleste mennesker har brug for hjælp til at løfte og bære den rundt.

Er den god værdi for pengene?

Denne er den laveste pris plæneklipper i vores premium-kategoritest og er fyldt med funktioner. Den leveres med et års garanti plus yderligere to år på plæneklipperen, hvis den er registreret inden for 30 dage. Vi synes, det er god værdi for pengene.

Hvem er denne plæneklipper mest anvendelig til?

DLM460PT2 er ideel til mellemstore til store haver, og den stille tilstand gør denne plæneklipper nyttig i byområder. Det er det tungeste i vores test, så det er bedst egnet til stærke gartnere.

Fordele:

 • Egnet til store haver
 • Mange funktioner
 • Opladeligt batteri

Ulemper:

 • Tung i vægt

Gardena PowerMax 1800/42 – Mest brugervenlige plæneklipper

Gardena PowerMax 1800/42 plæneklipper

 

Denne Gardena PowerMax 1800/42 klipper din græsplæne ved hjælp af elektricitet via et strømkabel, der er fastgjort til plæneklipperen. Så du vil aldrig stå med et tomt batteri halvvejs. Plæneklipperen er velegnet til haver på 800 kvadratmeter. Derudover er den udstyret med et ErgoTec Plus-styr, der gør klipning behagelig og nem. Du kan skjule disse til opbevaring af plæneklipperen.

Stor kraft i en let maskine

Med en kapacitet på 1800 watt, klipper Gardena plæneklipperen din have. Den er 42 centimeter bredt, så du kan gøre det hurtigt. Der er også udviklet et system til græsset på siderne langs vægge og kanter. Plæneklipperen er udstyret med graskamme, så disse græsstrå også tages væk. For at få et optimalt klipperesultat anvendes der en hærdet DuraEdge-kniv. 1800/42 kan klippe græsset i fem forskellige højder og samle det i 45 liters opsamleren.

Fordele:

 • Brugervenlig
 • Motorkraft

Gardena PowerMax 1400/34 – Pladsbesparende plæneklipper

Gardena Elplæneklipper eletrisk plæneklipper PowerMax

 

Hvis du har en mindre have, vil du naturligvis holde den pæn. Men med en plæneklipper koster det stadig meget energi. En løsning på dette er en let plæneklipper, som du skubber foran dig. Med PowerMax 1400/34 kan du let klippe en mindre have på op til 400 kvadratmeter på en ergonomisk måde. Også tæt på siderne af klippes de ekstra græskamme på siden.

Gardena PowerMax 1400/34 har en motoreffekt på 1400 watt og en 40 liters opsamlingsbeholder. Med denne opsamlingsboks kan du fortsætte med at klippe et stykke tid uden at kassen er fuld eller skal rive bagefter. Med den centrale klippehøjdejustering kan du vælge i fem trin, hvad græssets højde vil være efter klipning. Disse trin er mellem 20 og 60 millimeter. Takket være den sammenklappelige ramme er Gardena plæneklipperen nem at transportere og kompakt til opbevaring.

Fordele:

 • Motorkraft
 • Stor beholder kapacitet

AL-KO Comfort 51.0 SP-A – Bedste benzindrevne plæneklipper

AL-KO plæneklipper - Comfort 51.0

 

AL-KO Comfort 51.0 SP-A er en multifunktionel roterende plæneklipper af høj kvalitet, der er velegnet til større græsplæner på op til 1.800 kvadratmeter i størrelse.

Plæneklipperen har en fleksibel 4-i-1-funktion, så du kan beslutte, om du vil samle, barkflise, sideaflade eller bagudtømning af græsset. Klipning af barkflis opnås ved blot at montere barkfløjsdelen, så græsset klippes i små partikler og returneres til plænens overflade for at give naturlig gødning. Det praktiske alternativ til længere græs, som det findes i enge og frugtplantager, er at sideafledning. Klippehøjden på syv trin kan justeres centralt fra 30 mm til 80 mm ved hjælp af et enkelt fjederassisteret håndtag.

AL-KOs MaxAirflow-teknologi har 51 cm (20″) bredt klippeaggregat, hvorved det ekstra høje stålpladedæk og ekstra store udledningskanal øger luftgennemstrømningen betydeligt. Som et resultat transporteres græsset ikke på et lavt niveau ind i græsopsamleren (som det er tilfældet med de fleste almindelige plæneklippere), men i stedet kastes baglæns i en høj bue og forbliver bagpå. Dette betyder, at græsfangeren effektivt fyldes bagfra, uden at udledningskanalen blokeres. En ekstra bonus er den aftagelige serviceklap til praktisk vedligeholdelse af plæneklipperen.

Den store græsopsamler på 60 liter har en fuld indikator, der advarer, når kassen er fuld. EasyClick-indgreb betyder, at græsfangeren let kan tilsluttes og ud.

En AL-KO Pro 145 luftkølet firetaktsmotor med hurtigstartsystem og luftventilteknologi producerer 139cc ren, effektiv og lydløs effekt. Da maskinen er selvkørende, kan selv skrånende græsplæner klippes uden besvær, hjulpet af de ekstra store baghjul med dobbelt kuglelejer for ekstra greb og jævn kørsel.

AL-KO Comfort 51.0 SP-A benzinplæneklipper passer let i skuret eller garagen takket være sin opretstående opbevaringsposition, hvilket også letter rengøring og vedligeholdelse af klippeaggregatet.

Fordele:

 • Mange funktioner
 • Stor beholderkapacitet

Typer af plæneklippere

Trække eller køre-model?

Det første skridt er valget mellem en køre og en trække-plæneklipper. Her bruger vi en generøs ¼-acre af det faktiske klippeområde som vores tærskel for plæneklipper. Det er meget at gå, og med mere grund at dække, vil du gerne køre, hvis du ikke har nogen anden årsag end at få plænen færdig hurtigere.

Lav først en tilnærmelse af din klippeflade. Du skal bare gå væk fra store rektangler og tælle dine trin, mens du går. Læg områdene i rektanglerne sammen. Ingen grund til at blive for præcis her. En gennemsnitlig mands skridt er ca. 30 tommer, og en kvindes skridt er ca. 26 tommer, eller mål dit eget skridt til den mest nøjagtige måling.

En acre er 43,560 kvadratfod, så en fjerdedel acre er 10,890 kvadratfod. Alt over denne tærskel, og du vil sandsynligvis få en køre plæneklipper. Faktisk ville det store flertal af mennesker ikke drømme om at skære græs med en 22-tommer plæneklipper, men vi er nødt til at starte et sted. Så tænk realistisk over, hvor meget tid du har til at klippe din græsplæne i en travl weekend, og vælg dit udstyr i overensstemmelse hermed.

For græsplæner fra ¼ af en acre til to acre, vil du sandsynligvis være mest komfortabel med en køreplæneklippere, lette plænetraktorer og zero turn-plæneklippere til boliger. Noget mere end to hektar, og du vil have en kommerciel plæneklipper.

Valg af plæneklipper

Når du har valgt, om du kører eller går, er der to faktorer, der styrer dit køb – dit budget og din komfort. Jo mere du bruger på en plæneklipper, jo mere holdbar, alsidig, intuitiv og sandsynligvis hurtigere får du jobbet gjort. Det modsatte gælder også.

Det gør ikke så stor forskel med en lille, enkel gård. Men jo større og mere kompleks gården er, desto mere tænker du på at vælge slåmaskinefunktioner.

Vi begynder med almindelige plæneklippere, en af de mest alsidige plæneklippere derude.

Plæneklippere er som biler, fordi de fås med en bred vifte af muligheder, som alle øger omkostningerne og kompleksiteten. Se nøje på produktets hængemærke og tal med salgspersonalet for at få en bedre forståelse af, om funktionerne er nyttige for dig.

Lad os forklare alle de vigtigste komponenter, og hvilke plæneklippere der bruger dem:

Se det på denne måde: Du kan skubbe en plæneklipper, eller plæneklipperen kan skubbe sig selv, i hvilket tilfælde det enten er et frontdrev eller en bagdrevet plæneklipper (vi kommer til firehjulstrækker om et øjeblik). En selvkørende plæneklipper gør dit liv meget lettere, når du klipper bakker, eller når du klipper og poser. Der er intet som at skubbe en fuldt fyldt slåmaskine op ad bakke, for at få dig til at sætte pris på en selvkørende maskine.

For firehjulstræk er bedst til plant underlag med mange forhindringer. Dette giver dig mulighed for at skubbe ned på håndtaget, reducere trækkraft på forhjulene og dreje ind og ud af hjørner.

Denne værftet maskine pakker en masse værdi. Hvis du kan lide en enkel, overfyldt maskine, er det et godt valg. De er solide, pålidelig plæneklippere med funktioner, der er lette at forstå og bruge. OHV-motoren giver også enestående ydelse.

Baghjulstræk fungerer bedst til klipning i op ad bakke og sideklipning. Baghjulstræk fungerer bedre her, for når du skubber ned på håndtaget op ad en bakke, mister forhjulene ikke trækkraft.

Lawn-Boy ejes af Toro, som har investeret i brandet, og vi har set gode resultater fra disse produkter gennem årene. Dette er en meget enkel plæneklipper, der skal levere enestående service.

Ja, en håndfuld plæneklippere er firehjulstrækkere, bygget til husejere, der skærer på tværs af vaskebræts overflader, sidebakke, stejle op ad bakker og ned ad bakker, der gør godt ud af dem. Vi var tvivlsomme, da disse plæneklippere blev introduceret for flere år siden, men da vi skar meget hårdt, blev vi overraskede over, hvor meget lettere de gjorde arbejdet.

Husqvarna er udstyret med en stor Honda-motor, og vi ved fra tidligere tests, at denne vil håndtere nogle ret hårde klipningsforhold, herunder rillede overflader og højt græs. En billigere men stadig meget effektiv slåmaskine er denne Husqvarna med en 163-CC Briggs & Stratton motor. Dette er mere end nok plæneklipper til alle undtagen de mest barske forhold.

Funktioner

I dette afsnit taler vi om, hvad maskinerne rent faktisk gør med græsset. Plæneklippere kan klippe udskæringer (gentagne gange skære og genudskære dem), tømme dem til siden eller bagpå eller sætte dem i poser.

Two-function er en plæneklipper, der klipper og poser. Mulching er sundere for plænen, idet den returnerer kvælstofrige græsafskæringer i jorden, men det fungerer ikke særlig godt under høje græsforhold om foråret og forsommeren eller det tidlige efterår, når plænen springer tilbage fra sommeren.

Denne enkle Husqvarna er et godt eksempel på en selvkørende (frontdrev) tofunktions gangklipper. Denne lille værftmaskine er omtrent lige så lille, enkel og lige så billig som gasmotorklippere bliver i dag. Det er en skubbeklipper med to funktioner: barkflis og sideafladning.

En trefunktions maskintasker, mulker og sideafladninger. Sideudtømning er nyttig til brugsklipning (klippeområder med høje ukrudt og ikke-græs). Det hjælper også, hvis plænen kommer væk fra dig, og du er nødt til at indstille plæneklipperdækket til sin fulde højde og tage græsset ned i etaper.

Troy-Bilt er et godt eksempel på en trefunktions, skubbe plæneklipper med en mellemstor motor, og et godt eksempel på en selvkørende, 3-funktion plæneklipper ville være denne maskine, udstyret med en mellemstor Honda motor. Det er en fuldt udstyret slåmaskine med store baghjul (11-tommer diameter).

Almindelige funktioner

Vi har næppe ridset overfladen af ​​slåmaskinefunktioner. Dette er de mere almindelige ting, du finder på din gennemsnitlige plæneklippers specifikationsliste:

Dækhåndtag findes i grupper på en, to eller fire. Ét håndtag er det mest bekvemme, men den kommer med en masse kobling, der tilføjer vægt, og at du skal holde smurt, hvis du vil have den til at fungere godt. To håndtag er et godt kompromis mellem en og fire håndtag. Ja, disse plæneklippere har lidt mere kobling end en fire-grebs plæneklipper, men det er lettere at få højden rigtig. Fire håndtag er det standardtestede design.

Den eneste måde at få en fornemmelse af, om du kan lide styring af kørehastighed, er at få fat i en plæneklipper hos en forhandler, en hardware forretning eller et hjemmecenter.

Styringen kan være integreret med håndtaget. Jo hårdere du trykker fremad på drevkontrollen i håndtaget, jo hurtigere går plæneklipperen. Eller det kan være en separat håndtag eller endda en kaution (en metalstang). Klem håndtaget for at øge kørehastigheden eller for at aktivere plæneklipperenes drivsystem til slåmaskiner med fast hastighed.

Selvkørende plæneklippere er udstyret med tre typer transmissioner. Hydrostatisk er den dyreste og mest jævne drift. Den driver hydraulik væske forbi en løber, der drejer en udgangsaksel, der styrer hastigheden på jorden. Dette er den mest kørende og mest pålidelige transmission, men det er også den dyreste.

Den typiske gang- eller bagdrevsslåmaskine bruger en eller anden form for bælte- og remskive arrangement til at lede kraft fra motorens udgangsaksel til en gearkasse på en for- eller bagaksel (eller et gear ved rattet). Der er flere variationer af dette design, men alt fungerer godt og er rimeligt let at vedligeholde og reparere.

Hondas plæneklippere er udstyret med hydrostatisk drev. Vi har været meget imponeret over glatningen på plæneklipperen og præcisionen i klippet. Snapper’s bageste drev plæneklipper bruges primært til sække. Vi har slået med en række af disse slåmaskiner i årenes løb af test og har fundet dem at være pålidelige og stærke præstationer. Plæneklipperen anvender et roterende diskdrev, der er lettere at servicere end mange andre transmissioner bagpå.

Størrelser på gasmotorer kører fra 140 cc til 190 cc. Større motorer producerer mere drejningsmoment og er mindre tilbøjelige til at gå i stå i højt græs i begyndelsen og slutningen af ​​skæresæsonen. En større motor hjælper også med at køre selvkørende plæneklippere mere effektivt op ad bakke.

Fra mindst dyre til dyreste, kan slåmotorer være traditionelt sideventildesign, luftventil eller overliggende kam. Dyrere motorer giver øget holdbarhed, reduceret støj og mindre olieforbrug.

Baghjulstørrelsen på en plæneklipper kan være større end forhjulens diameter. Hjulenes øgede diameter hjælper den lettere med at navigere i hjulspor og ru jord.

Husqvarna plæneklippere har 12 tommer baghjul, og deres Cub Cadet push-plæneklipper har lidt kortere 11-tommer baghjul.

Kuglelejehjul er lettere at skubbe end hjul med bøsningstyper. Jo større din have er, desto vanskeligere er terrænet, eller hvis du trækker rundt på en pose med udklip eller udklip blandet med mulket blade, jo mere vil du have denne mulighed.

En knivbremsekobling er en funktion, der findes på avancerede plæneklippere. Det giver dig mulighed for helt at frigøre operatørens kontrolhåndtag uden at stoppe motoren. På denne måde kan du stoppe din klipning midlertidigt, flytte enhver forhindring og fortsætte klipningen uden at skulle genstarte motoren.

Honda kalder sit klembremse koblingssystem Roto Stop, og det er et af de bedste derude.

Usædvanlige funktioner

En række usædvanlige funktioner er blevet introduceret i de sidste mange år for at gøre klipning lettere eller hele klippeoplevelsen bedre.

Nogle motorer kræver ingen olieskift, som de små gasmotorer fra Briggs & Stratton. Funktionen er kendt som “Bare tjek og tilføj.” Du tilføjer bare olie med jævne mellemrum for at erstatte den lille mængde olie, der langsomt fordampes i forbrændingsprocessen. Et eksempel på en plæneklipper med funktionen “Bare tjek og tilføj.” er Snapper.

Toros innovationer har skabt græsslåmaskiner, der har el-assisteret revers og et lodret opbevaringsdesign, der giver dig mulighed for at folde håndtaget nede, vippe plæneklipperen tilbage og opbevare den lodret mod væggen.

Denne Toro-plæneklipper har både lodret opbevaring og bakke, og Husqvarnas firehjulsdrevne plæneklipper har funktionen til opbevaring af lodret håndtag sammen med kapacitet, bukning og sideafladning.

Fronthjulene er gode til kunstfærdigt anlagte værfter, der kræver meget drejning. Forhjulene sporer ikke særlig godt på ujævn jord eller klipning i sideskråninger. Mowox græsslåmaskiner har udskiftet dobbelt fronthjul med et enkelt hjul, måske den mest manøvredygtige form for slåmaskine, du kan få. Men Cub Cadet har været blandt producenterne af plæneklippere, der var banebrydende for brugen af ​​fronthjul.

Udvaskningsbeslag giver dig mulighed for at tilslutte en haveslange for at vaske akkumulerede græsafskæringer fra under dækket. Et rent dæk holder længere, fordi akkumuleret græs holder fugt og kemiske rester på plænen, hvilket forårsager korrosion på dækket. Vores tests viser, at disse fittings hjælper meget, men at du stadig har brug for skrabning under dækket med en spartel. Troy-Bilt-plæneklipper med bagdrev er udstyret med en udvaskningsport og enhånds-højdejustering.

Bredklippende plæneklippere med dæk, der spænder fra 28 til 33 tommer, er et hurtigt skærealternativ til en 22 tommer plæneklippere. Disse er stadig relativt sjældne produkter fremstillet af Cub Cadet, Toro, Troy-Bilt og Craftsman. Cub Cadet plæneklippere har både det bredskårne dæk og de forreste hjul.

Endelig passer elektriske gå plæneklippere perfekt, hvis du har en lille have (under 5.000 kvadratmeter klippeoverflade) og en, der er ret velplejet. Der er dog tre vigtige ting at huske på:

 • Trådløse elektriske plæneklippere har tendens til mindre dæk (størrelser på 19 og 20 tommer er de mest almindelige, selvom nogle få har 21 tommer dæk). Det betyder, at det tager længere tid at klippe.
 • De har tendens til at være mindre kraftfulde end deres kolleger med gasmotorer. De kan kæmpe med højt græs, vådt græs og tykt græs med blade. Til mellemliggende klipningsforhold gør trådløse plæneklippere det fint.
 • Jo større plænen er, jo flere batterier har du brug for. Producenter fremsætter anbefalinger om køretid, men det er meget svært at gøre præcist. Det varierer meget afhængigt af dine klippevaner og græsets højde eller tykkelse. Vi anbefaler, at du køber ekstra batterier, så du ikke er tvunget til at skynde dig.

Hvis du kan leve med disse begrænsninger, er EGO et godt eksempel på den nye race af trådløs plæneklippere.

Køre plæneklippere

Hvis du har råd til dem, er en ride plæneklipper vejen at gå. Misforstå os ikke, vi elsker gangklippere. Men for hastighed og effektivitet er der simpelthen ingen sammenligning med enkøre plæneklipper, når vi taler om en stor græsplæne.

Når du kigger på køre plæneklippere, vil du sandsynligvis komme på tværs af tre versioner – plænetraktore, køre plæneklippere med bagmotor og en nul-drejnings plæneklippere. Lad os forklare dem en efter en:

Plænetraktor

Mange mennesker starter med en plænetraktor. Med et rat og en frontmonteret motor ser og føles disse velkendte ud. Motorstørrelse fra 18-25 hk, og de fleste leveres med en enkelt cylinder med step-up modeller med en V twin. Nogle mere avancerede modeller har også motorer med elektronisk brændstofindsprøjtning.

Når det kommer til transmissioner, har billigere modeller tendens til at have gearkasser. Men et trin op derfra kommer pedalhydrostatisk eller kontinuerligt variabel transmission (CVT), der betjenes af et gearskifte, der er på farten. CVT er en automatisk transmission, der drives af remskive til en forseglet og smurt gearkasse. Du ved, at du bruger seriøse penge, hvis du overvejer en dyrere traktor med en kraftig fodpedals hydrostatisk transmission.

Endelig, hvor meget kan den skære? Nå, meget mere end en skubbeklipper. Dækbredder varierer fra 42 tommer til 54 tommer. For at vide, hvilken størrelse du har brug for, skal du dele klippestørrelse med 12 for at få en tilnærmelse af det areal, som plæneklipperen kan håndtere. Så en plæneklipper med et 54-tommers dæk kan klippe op til 4,5 hektar. Det er meget græs og vil resultere i betydelig slitage på en plæneklipper i privatklasse i løbet af sæsonen.

Denne slags græsslåmaskiner spænder overalt fra dyrt til meget dyrt, hvor vores favorit er Husqvarna YT46LS.

Bageste motor plæneklipper

Mange mennesker med større græsplæner er for store til en plæneklipper, men for lille til en traktor. Specifikationerne nedenfor gælder for dæk under førerens position og ikke bagmotorslåmaskiner/kommercielle græsslåmaskiner med dækket foran føreren.

De fleste bagmotorer plæneklippere har en enkeltcylindret motor i størrelse fra 344 til 38 cc, anslået fra 10 til 11 hk. Transmissionen er normalt en CVT, der betjenes af et gearskifte, der er på farten. Snappers berømte plæneklipper med bagmotor bruger virksomhedens testede diskdrevs transmission, men nogle få bagmotorkørere tilbyder en hydrostatisk transmission.

Dækstørrelser strækker sig overalt fra 30 til 33 tommer, og operatører bruger et manuelt håndtag til dækjustering og dækindgreb. Den lille skærestørrelse betyder også en mindre pris, der spænder fra mellem til dyr

Cub Cadets bageste motor plæneklipper har en forholdsvis stor 382-cc motor, et 30-tommer dæk og en hydrostatisk transmission, og det viste sig at være den mest kompetente plæneklipper i vores test.

Nul-drejeklippere

I de sidste tyve år eller deromkring har nul-drejeklippere bevist deres værd for både husejere og landskabsentreprenører. Deres design muliggør fremadgående hastighed og styring ved hjælp af dobbelt hydrostatiske transmissioner på baghjulene, som hver især styres af en lap bar foran sædet.

En remskive fra motoren drejer pumpehjulene på de dobbelte hydrostatiske transmissioner, der driver baghjulene. Når du bevæger en af ​​skødbjælkerne længere frem, fungerer den som et gashåndtag, der tillader mere hydraulisk væske at strømme til transmissionen ved dens hjul. Dette får hjulet til at dreje hurtigere end det modsatte hjul, så du kan dreje omkring hjørner.

Motorstørrelsen kan variere fra 452 cc op til 700 eller mere med en effekt, der estimeres fra 12 hk til 25 hk. Dette er drevet af enten en enkelt cylinder eller V-tvilling med kommerciel drift, og transmissioner er enten hydrostatiske eller kommercielle hydrostatiske.

Med dækstørrelser fra 32 tommer til 60 tommer klipper disse plæneklippere mest græs på mindst tid. Dækkene er enten stemplet eller kraftigt fremstillet, dækjustering bruger en manuel håndtag eller fodpedal, og dækindgreb bruger et manuelt håndtag eller en elektrisk PTO.

Al den græsklippende kraft kommer med en pris, der normalt varierer mellem gennemstlig til høj. Men du behøver ikke engang at bruge halvdelen af ​​den øverste slutpris for at få noget godt som Ariens Zoom 42. Det er en velbygget plæneklipper med god pasform og finish og fremragende skæreydelse.

Hvis du vil barbere en smule af den pris uden at gå på kompromis med ydeevnen, anbefaler vi også Toro TimeCutter nul-drejeklipper. Det er en god mellempris mulighed, og den holder godt i vores tests.

20 ting du skal overveje ved køb af plæneklipper

Ydeevne

Når du prøver at vælge en plæneklipper, skal du finde den plæneklipper, der passer til det, du har brug for. Du finder ud af, at bagklippere har motorer, der spænder fra 140 cc til 190 cc. Vælg den motorstørrelse, der kan håndtere opgaver som at skære igennem højt græs, vådt græs, mulch af blade og bagging.

Der er flere forskellige motorstilarter derude, herunder en sideventilmotor, motorer med overheadventiler eller en direkte overheadventil. En overliggende ventilmotor er mere støjsvag og har typisk bedre brændstofforbrug, men det koster mere.

Komfort

Du vil gå bag plæneklipperen eller køre på den i mange år fremover, så du må hellere sørge for, at den er behagelig. Sørg for, at den bageste plæneklipper kan indstilles i den rigtige højde for dig, eller at traktorsædet er fast nok. Klip komfortabelt med dette strålende trick.

Holdbarhed

Funktioner som John Deere’s Easy Change Oil Filter er vigtige at tænke på, inden du køber en plæneklipper. Er andre dele let udskiftelige, f.eks. luftfilteret, eller hvor svært er det at udskifte plæneklipperens trækledning? Hvis du ved, hvordan du indstiller en plæneklipper, kan du få den til at vare længe.

Glem ikke elektriske plæneklippere

Hvis du ikke har en enorm græsplæne, kan en batteridrevet plæneklipper være perfekt. Trådløse plæneklippere er mere støjsvage, kræver mindre vedligeholdelse og kører selvfølgelig uden gas eller olie. Men bedst af alt behøver du aldrig at starte en gasmotor – du skal bare trykke på en knap eller håndtag, og du klipper.

Da lithium-ion-batteriteknologien er forbedret, har de fleste producenter inkluderet trådløse plæneklippere i deres sortiment, så du har masser af valg. Mange af disse græsslåmaskiner kan skære en gennemsnitlig forstæderhave (ca. en femtedel af en acre) på en enkelt opladning. Priserne på batteridrevne græsslåmaskiner svarer til deres gasdrevne rivalers priser, og du finder også de fleste af de samme funktioner. Tjek de anmeldelser vi lavede, for at finde den bedste elektriske plæneklipper.

Match drevsystemet til dit terræn og din yardstørrelse

Hvis din græsplæne er relativt flad og ikke stor, er chancerne for, at du vil være helt tilfreds med en skubbeklipper store – det vil sige en plæneklipper, der ikke er selvkørende. Ud over at være billigere, er slåmaskiner uden strøm til hjulene lettere, har færre mekaniske dele at slides ud og er normalt lettere at manøvrere.

Hvis du har bakker eller en stor gård, er en selvkørende slåmaskine et bedre valg. Forhjulsdrevne plæneklippere trækker plæneklipperen sammen, men kan miste trækkraft på bakker, hvor du har tendens til at skubbe ned på håndtaget. Og hvis du poser dit græs, vil vægten af ​​posen reducere trækkraften på forhjulene, hvilket gør drivhjulene mindre effektive. I de fleste tilfælde er baghjulstræk den bedste løsning, da de fungerer godt i bakker og med en taske. Firehjulstrækkere er kun nødvendigt i hårdt skrånende terræn.

Hvis du køber en selvkørende plæneklipper, skal du overveje at opgradere til variabel hastighed for at få mere fleksibilitet til at matche din klippehastighed til plæneforholdene og din ganghastighed.

At bruge mere på forhånd kan spare dig i det lange løb

Residens, walk-behind plæneklippere varierer i pris fra mindre end billig til mellemklasse pris. Og du undrer dig måske over, om det er værd at bruge top dollar på en plæneklipper. Ud over de ekstra funktioner, der er tilgængelige på dyrere græsslåmaskiner, har avancerede græsslåmaskiner komponenter af bedre kvalitet. Du finder letrullende kuglelejehjul, langvarige kompost- eller aluminiumdæk og motorer i topkvalitet. Og de fleste avancerede græsslåmaskiner inkluderer også en længere garanti. Dette giver en plæneklipper, der holder længere og har brug for færre reparationer. Så du kan spare penge ved ikke at skulle udskifte eller reparere din gamle plæneklipper.

Tjek online anmeldelser for at undgå at købe forkert

Selv en plæneklipper af topmærke vil lejlighedsvis have et besynderligt problem. En god måde at finde ud af, om den plæneklipper, du overvejer, har en skjult fejl, er at kontrollere online anmeldelser. Du finder brugeranmeldelser på producentwebsteder, Amazon og andre websteder, hvor der sælges plæneklippere. Men husk, at der altid vil være et par brugere, der har haft en dårlig oplevelse. Flere klager over det samme problem skal dog være et rødt flag.

Glem ikke din lokale forhandler

Du kan muligvis spare lidt penge ved at købe en plæneklipper fra et stormagasin eller hjemmecenter. Men at købe fra en lokal serviceforhandler har fordele, der kan opveje eventuelle omkostningsbesparelser. For det første er det mere sandsynligt, at du får bedre indkøbsrådgivning fra det mere kyndige personale i et forhandler udstillingslokalet. Og når det er tid til en justering eller garantireparationer, ved du lige, hvor du skal henvende dig for praktisk, personlig service. De fleste forhandlere har mindst to eller tre mærker af højeste kvalitet at vælge imellem og vil vise de mest populære modeller på showroom gulvet.

Få en god mulcher

Hvis du klipper dit græs, skal du kigge efter funktioner som specielle mulch klinger eller et aluminiums- eller kompositdæk, der bedre modstår græsophobning på undersiden bedre end stål. Hvis du foretrækker at pakke dit græs, skal du sørge for, at posen er let at fjerne og geninstallere. Og for at få den mest alsidige, skal du kigge efter en plæneklipper, der også har en sideafkast til tider, når du har ladet dit græs vokse for længe til mulch eller sække. Nogle græsslåmaskiner har funktioner som Toros ‘Bag On Demand’, der forenkler skiftet fra bagging til mulching. Honda fremstiller en plæneklipper med en funktion kaldet Versamow, der giver dig mulighed for at barkflis og taske på samme tid og justere procentdelen af udklip, der går i posen.

Sørg for, at det er let at justere klippehøjden

Prøv højdejusteringerne på den plæneklipper, du vil købe, for at sikre, at de fungerer glat og let. På nogle plæneklippere justerer et enkelt greb et par hjul eller endda alle fire hjul på én gang.

Få elektrisk start og stop

Hvis det er svært for dig eller andre, der bruger plæneklipperen, at trække i et starttov, skal du kigge efter en plæneklipper med en elektrisk start. Et indbygget batteri og startmotor eliminerer behovet for at starte din plæneklipper. Dette er fantastisk til folk med skulder- eller styrkeproblemer. Den elektriske startfunktion er også praktisk, når du skal stoppe for at tømme græs beholderen eller fjerne en pind, der er i vejen. Sluk bare for motoren. Genstart er et knap tryk væk. Honda fremstiller endda en plæneklipper, der oplader batteriet, mens du klipper, så du behøver ikke at tilslutte plæneklipperen for at genoplade batteriet. Du betaler lidt mere for den elektriske startfunktion.

Stop uden genstart

Hvis du samler dine udklip og har brug for at tømme posen ofte, eller hvis du ofte skal stoppe for at hente pinde eller flytte legetøj ud af vejen, ved du, hvilket besvær det kan være at genstarte plæneklipperen hver gang. Du kan undgå dette problem ved at købe en plæneklipper med en knivbremsekobling (BBC) eller Toros Blade Override System (BOS). Plæneklippere med begge funktioner, giver dig mulighed for at stoppe kniven, men lade motoren køre. Forvent at betale lidt mere.

Plænetraktorer: Let tilkobling til dæk

Af sikkerhedsmæssige årsager roterer skærebladene ikke automatisk ved opstart; du er nødt til at aktivere dem med et mekanisk håndtag eller en let elektrisk trykknap. Nogle af håndtagsmekanismerne er akavede eller stædige, så prøv dem inden du køber.

Græsplænetraktorer: Få en kofanger

Stol på os på dette: Du kommer til at slå et træ en dag, og den påvirkning kan ødelægge hætten. Så køb en maskine med kofanger, eller læg noget dej til side for at købe en add-on kofanger fra producenten. Og hvis du får lidt sammenstød med træet, så din plæneklipper ikke starter, skal du rette fejlen her.

Plænetraktorer: Kontroller timetælleren

Alle plænetraktorer kræver vedligeholdelse baseret på timebrug. En indbygget timesmåler tager alt gættet ud af at vedligeholde din traktor. Du kan altid tilføje en timetæller senere, men de indbyggede modeller eliminerer det besvær.

Græsplænetraktorer: Kend motorstørrelse og funktionerne

Plænetraktormotorer er dimensioneret til at matche plæneklipperdækket og klatre op i den kvalitet, der er anført i producentens specifikationer. Hvis du køber en maskine med en større motor, får du ikke en højere top-end-hastighed, men den større motor er vigtig, hvis du planlægger at trække en vogn eller tilføje et sneblad eller et andet tilbehør.

De fleste traktormotorer har traditionelle karburatorer. Cub Cadet-modellen har imidlertid elektronisk brændstofindsprøjtning (EFI), hvilket dramatisk reducerer startproblemerne forbundet med karburaterede motorer og ethanolbrændstof. Derudover hævder Cub Cadet, at dets EFI-system øger brændstofeffektiviteten med 25 procent.

Mow-in-Reverse-mekanismer

Plænetraktorer stopper automatisk bladets bevægelse, med det samme du skifter til bakgear. For at klippe baglæns skal du holde en knap nede hele tiden, mens du klipper baglæns, eller dreje nøglen til omvendt position og derefter placere nøglen igen, når du vil bevæge dig fremad. Vi foretrækker lidt knappesystemet, men begge er ubelejlige.

Praktisk gasmåler

Nogle modeller har en gasmåler, du kan kontrollere, mens du kører, mens andre tilbyder en gennemsigtig tank. De billigere modeller kræver, at du stopper og løfter motorhjelmen for at kontrollere brændstofniveauet. Du vil også være sikker på at tømme gassen i din græsplænetraktor inden vinteren.

Bageste motor rideklippere

Rideklippere med bagmotor gør en ting: klippe græs. Sammenlignet med plænetraktorer er de mindre kraftfulde, langsommere og klipper en mindre skår (maksimal bredde: 30 tommer). Til sammenligning er de ikke altid billigere end en plænetraktor. De billigste modeller er et godt valg til mindre værfter og begrænset lagerplads.

Havetraktorer

Have traktorer er de tunge modeller. De starter på omkring dyre priser og top ud på omkring bil priser. De accepterer større klippedæk (op til 72 tommer) Og en bred vifte af redskaber, såsom fræsere, såmaskiner, sneslynger, frontlæssere og rendegravere.

Plæneklipperens historie

Plæneklipperen er et værktøj, der ofte tages for givet, men kan du forestille dig at vedligeholde din græsplæne uden den? Du bliver nødt til at vedtage tidlige metoder som at afskære græs ved at bruge en saks, som ville tage det meste af din tid. Den gode nyhed er dog, at dette ikke længere er tilfældet!

De fleste mennesker i de tidlige dage brugte deres jord til landbrug og ikke hovedsageligt med henblik på æstetisk appel. Men i dag med plæneklipperens opfindelse, har folk den luksus at opretholde plæner, som i de tidlige årtier kun var begrænset til aristokratiet, der havde råd til sådan luksus.

Edwin Beard Budding, ingeniør fra Stroud, Gloucestershire, England, opfandt plæneklipperen i 1830. Han fik ideen fra en luremaskine i en lokal kludmølle; den brugte en skærekylinder monteret på en bænk til at skære overskydende klud for at få et glat finish efter vævning. Han indså, at det samme koncept kunne anvendes til at konstruere en mekanisme, der gjorde det muligt for en at klippe græs effektivt og jævnt.

Han samarbejdede derefter med ingeniør John Ferrabee og lavede plæneklippere i deres værksted i Stroud. Deres første prototyper var lavet af støbejern med en stor bagrulle med en skærekylinder foran. Cylindermaskinerne var ens i stil med det, vi ser i nutidens plæneklippere.

Bortset fra at være strålende ingeniører, var Budding og Ferrabee også kloge med hensyn til at håndtere patentet på deres opfindelse. De tillod andre virksomheder at bygge kopier af deres maskine under licensen, hvoraf den mest succesrige var Ransomes of Ipswich.

På tidspunktet for Buddings død udløb hans patent, og dermed var producenterne frie til at forbedre hans opfindelse. Siden da blev der introduceret adskillige versioner, såsom den roterende plæneklipper, der havde færre bevægelige dele og en enklere fremdrivningsmetode. Roterende plæneklippere trængte sig gennem høje græsblade uden tilstopning. Derefter kom motoriserede plæneklippere, benzin-drevne plæneklippere og elektriske plæneklippere.

I dag er der en plæneklipper til stort set ethvert krav, du og din græsplæne har. Forskellige typer imødekommer forskellige klippespecifikationer; let kan du klippe dit græs til dets ordinerede 40 mm ved hjælp af en cylinder plæneklipper. Eller du kan trimme dit græs til en mere delikat 15-20 mm ved hjælp af en elektrisk plæneklipper.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Makita PLM5600N2 benzin plæneklipper

Makita PLM5600N2 163CC benzinplæneklipper fra ITS er en selvkørende plæneklipper, der er egnet til at skære op til 2.200 m². Denne kraftfulde plæneklipper drives af en Briggs & Stratton 675 Exi R / S 163cc 4-takts motor; en miljøvenlig, ren emission og støjsvag motor, der inkluderer en 3-trins gearkasse, der passer til din ganghastighed.

Plæneklipperen har en skærebredde på 56 cm med 8 skærehøjder mellem 20-75 cm. Opsamlingsboksen har en massiv kapacitet på 70 liter, men hvis du laver større områder eller klipper vådt græs, er der en ekstra sideafladning. For at hjælpe med et renere snit og for at reducere den nødvendige mængde udstyr, kan hjulene forskydes indad for at muliggøre skæring tættere på væggen.

Fordele:

 • Motorkraft
 • Stor beholderkapacitet

Stiga Multiclip 47 SQ selvkørende 2-i-1 benzin plæneklipper

Stiga Multiclip 47 SQ benzin-plæneklipperen er specielt designet til store græsplæner og giver gode resultater på din græsplæne. Stiga Multiclip 47 er rettet mod græsplæner på ca. 1500 m² og er selvkørende, og du behøver derfor ikke skubbe, hvilket er en god nyhed, da du kan spare din energi til nogle andre vigtige opgaver. Stiga Multiclip 47 SQ kan nå en tophastighed på 4 km/t, hvilket betyder, at den indstiller et jævnt tempo og sikrer, at du opnår en pæn og nøjagtig finish.

En af de markante funktioner i Stiga Multiclip 47 SQ er den innovative multiclip-mulch-funktion. Det er usandsynligt, at du har brug for yderligere plejeprodukter til græsplænen, da det fint mulkede græs indeholder vigtige næringsstoffer og er rig på kvælstof, hvilket giver dit græs alt, hvad det har brug for for at vokse frodigt og sundt, hvilket sparer dig både tid og penge. I det væsentlige befrugter du, mens du klipper, og derfor er det et virkelig et fordelagtigt system.

Hvis dit græs er længere, eller du ønsker at klippe i en fart, kan græsset tømmes fra siden ved hjælp af deflektoren. Græsset klippes hurtigt og afsættes i pæne linjer, mens du klipper. Hvis du finder dig selv i travlt med regn (for eksempel) er det vigtigt at bemærke, at alle Stiga plæneklippere er IPX4-certificerede, hvilket betyder, at de ikke beskadiges af regn. Det anbefales dog, at de opbevares i et tørt skur eller udhus for at sikre, at de giver dig en lang, problemfri levetid.

Stiga Multiclip 47 SQ har et robust, slidstærkt ståldæk og en pålidelig 139cc Stiga benzinmotor med en nettoeffekt på 2,2 kW 2900 o/min, så du kan klippe din græsplæne med et minimum af besvær. Stiga Multiclip 47 SQ har forhjulstræk for ekstra manøvredygtighed og ekspert klippeevne.

Skærebredden på 45 cm er generøs og giver dig mulighed for at klippe din plænen hurtigt og effektivt. Den brugervenlige centraliserede klippehøjde kan justeres gennem fem indstillinger, der spænder fra 31 mm helt op til 80 mm, hvilket betyder, at Stiga Multiclip effektivt kan klippe stort set enhver græslængde med den største lethed.

Det praktiske fronthåndtag betyder, at Stiga Multiclip 47 SQ er let at transportere, og de sammenklappelige håndtag gør den let at opbevare, især hvor pladsen er begrænset. Styret er ergonomisk og har blødt grebsteknologi, der gør den behagelige at bruge, når du klipper plænen. De 180/180 mm rillede hjul på kuglelejer har blød slidbane, så du ikke efterlader mærker på plænen.

Fordele:

 • Egnet til store græsplæner
 • Mange funktioner
 • Motorkraft