Vertikalskærer Test 2024 → De 3 Bedste Vertikalskærere

Vertikalskærer

Hvis du er på udkig efter en vertikalskærer, så du kommet til det helt rette sted. Her i denne vertikalskærer test vil vi nemlig præsenterer dig for 3 af de bedste modeller, som du kan købe for at få græsplænen til at stå knivskarpt.

En vertikalskærer, også kaldet plænelufter og mosfjerner, er en maskine, som der ikke er ret mange danske husejere, der har, men som de fleste kunne få gavn af. Maskinen går nemlig ind og river op i græsplænen så at sige. Det gør den for at give bedre luft til græssets rødder, samt for at fjerne mos. Begge dele er med til at gøre græsplænen sundere, tættere og mere grøn i sidste ende.

Nedenfor vil du som sagt blive præsenteret for de 3 bedste vertikalskærere. Hver af disse modeller er særligt gode til forskellige formål. Vi har den bedste vertikalskærer overordnet set, den bedste benzin vertikalskærer og så har vi til sidst den bedste professionelle vertikalskærer.

Læs med og bliv klogere på, hvad der gør de tre modeller særligt fremhævelsesværdige. Finder du en vertikalskærer, som du bare må eje, så kan du også klikke dig direkte videre til butikker, der forhandler de enkelte modeller. Det betyder, at du kan overstå købet allerede i dag – nemmere bliver det næppe.

Makita UV3200 – Bedste vertikalskærer

Makita UV3200 vertikalskærer 32 cm 1300W

Første model på listen er denne Makita UV3200, der får titlen som den bedste vertikalskærer. Det gør den på grund af dens effektivitet, overkommelige størrelse, smarte design og den elektriske motor. Der kan næppe herske nogen tvivl om, at du får en bedre vertikalskærer til prisen – og det er lige netop det, der gør den til en oplagt kandidat i denne kategori.

Effektiv motor med høj ydeevne

Mange er lidt forskrækkede for at købe havemaskiner med elektrisk motor, men det er der ingen grund til – i hvert fald ikke med denne Makita UV3200 vertikalskærer. Den er nemlig udstyret med en effektiv motor, der yder 1.300 Watt, og uden problemer håndterer hele klippebredden på 32 centimeter.

Samtidig er fordelen ved en elektrisk plænelufter som denne, at den hverken udleder alverdens forurenende gasser eller larmer synderlig meget. Faktisk vil naboerne næppe kunne høre, at du har gang i vertikalskæreren, eftersom lydtrykniveauet er opgivet til maksimalt at nå 77,9 dB.

Ergonomisk og holdbart design

En af de ting, der også er med til at gøre Makita UV3200 til den bedste vertikalskærer, er dens design. Det er lavet på en måde, som er særdeles ergonomisk, hvilket betyder, at du nemt kan håndtere maskinen uden at gå på kompromis med arbejdsstillingen.

Det er utroligt vigtigt – særligt hvis man har en større græsplæne, hvor man kan bruge længere tid på at nå hele vejen rundt. Men det er ikke det eneste ved designet, der spiller. Maskinen er også lavet på en særlig robust vist, så det kan holde til det meste.

Samtidig gør kabinettets indbyggede UV-resistens, at din Makita vertikalskærer ikke forfalder lige så hurtigt, når den bliver udsat for solens stråler. Endelig sikrer designet også, at denne plænelufter ikke bare er nem at opbevare, men også at gøre rent efter brug.

AL-KO Comfort 38 P CombiCare – Bedste vertikalskærer med benzin

AL-KO Comfort 38 P CombiCare benzin-vertikalskærer m/opsamler

Er du endnu ikke overbevist om, at du skal have en elmotor i din plænelufter? Så kan vi anbefale, at du tager et nærmere kig på AL-KO Comfort 38 P CombiCare, der her får titlen som den bedste vertikalskærer med benzin.

Maskinen har naturligvis en benzinmotor, der yder 1.300 Watt. Det betyder ikke bare, at den kan klare det meste, men også at man ikke skal vente på et batteri, der bliver opladet. Man kan altid bare fylde lidt ekstra benzin på tanken, og dermed lufte hele den store græsplæne i ét hug.

Tungere men fortsat håndterbar

Der er naturligvis både fordele og ulemper ved at vælge en vertikalskærer med benzinmotor. En af sidstnævnte er, at maskinen bliver lidt tungere, men det gør heldigvis ikke så med for lidt netop denne model.

Her får du nemlig stadig en meget håndterbar AL-KO vertikalskærer, som burde være til at køre rundt med i haven uden de store problemer. Samtidig kan du glæde dig over en god arbejdsbredde på helt op til 38 centimeter, samt en medfølgende opsamler, der kan rumme intet mindre end 55 liter opsamlet græs, mos og så videre.

Texas Pro Cut 400TG – Bedste professionelle vertikalskærer

Pro Cut 400TG Plænelufter

Vil du gerne betale ekstra for at få en decideret professionel vertikalskærer, så er det en Texas Pro Cut 400TG, du skal have fat i. Denne model har nemlig alt, hvad du måtte have brug for i en vertikalskærer, og den er så også prissat derefter.

Den er altså ikke lavet til hobbyisten eller dig med den lille have. I stedet er den særligt målrettet dem, der har et ekstraordinært behov til deres vertikalskærer – hvad end det så er grundet hyppigheden af brug, græsplænens størrelse eller særligt stridigt mos.

Kraftfuld benzinmotor og stor benzintank

Med en Texas Pro Cut 400TG får du en vertikalskærer, der er udstyret med en særdeles kraftfuld benzinmotor. Det er en 4-takts, der yder hele 4.000 Watt ved 3.600 omdrejninger i minutter, og det burde være rigeligt til at lufte selv de mest genstridige græsplæner.

Benzintanken rummer 3,6 liter, hvilket burde være tilstrækkeligt til at klare selv de største græsplæner uden at skulle finde benzindunken frem. Der er altså bare mere et spørgsmål om din udholdenhed end maskinens.

God arbejdsdybde

I modsætning til de ovenstående maskiner, der har haft en arbejdsdybde på ned til 10 millimeter, så tager Texas Pro Cut 400TG det lige et skridt videre. Den kan nemlig arbejde helt ned til 15 millimeter, hvilket gerne skulle give et bedre resultatet og en sundere græsplæne i sidste ende.

Samtidig kan du glæde dig over en bredere arbejdsbredde. Maskinen lufter nemlig hele 40 centimeter, hvilket også bidrager til, at du mere effektivt kan nå igennem selv de større græsplæner. Dette hjælpes også på vej af de 8 tommer store hjul, som er at finde både for og bag på maskinen. Disse sikrer, at den nok skal komme frem.