Tæpperenser Test 2024 → Se De 4 Bedste Tæpperensere

Det kan aldrig helt undgås at vores tæpper og interiøret i bilen bliver snavset ved brug. Lige meget hvor meget vi passer på. Det løse skidt kan du nemt støvsuge op men hvis der er pletter eller hvis der har været spildt væske så har du brugt for en tæpperenser for at komme pletterne til livs. En tæpperenser fjerner også den ubehagelige lugt som der kan opstå når der har været spildt noget.

Vi kigger på hvilke tæpperensere der klarer sig bedst i test. Vi har ikke afprøvet de forskellige tæpperensere. I stedet bygger vi vores konklusioner på eksperternes udsagn. Det mener vi giver DIG det bedste indtryk af de forskellige tæpperensere som vi tester.

Når vi tester tæpperensere så kigger vi på hvilke funktioner tæpperenseren tilbyder. Er det udelukkende en tæpperenser eller kan den også anvendes som almindelig støvsuger. Vi kigger også på hvor stor vandtanken er på de forskellige modeller og hvor stor effekten er på de enkelte modeller. Derudover kigger vi på hvilket udstyr der følger med når du køber de enkelte modeller og vi kigger på om prisen svarer til hvad modellen tilbyder.

Kärcher Puzzi 8/1 Tæpperenser

Kärcher Puzzi 8/1 Tæpperenser

 

Kärcher Puzzi 8/1 er en lille og kompakt tæpperenser, som er perfekt til rengøring på mindre områder. Hvis du er bilejer og leder efter en tæpperenser specielt med henblik på at rense bilsæder og andet bilinteriør, så er denne model blandt favoritterne blandt bilpleje entusiaster.

Puzzi 8/1 har en meget høj sugeevne. Det er en stor fordel, specielt når det drejer sig om rensning af bilsæder og andre møbler med meget polstring. Den høje sugeevne sørger for, at det rengjorte område kun er let fugtigt.

Vandtank

Kärcher Puzzi 8/1 har en god stor dobbelt delt vandtank. Vandtanken til det rene vand er på 8 liter og vandtanken til spildevandet er på 7 liter. Det er ikke testens største, men det er en rigtig god størrelse vandtank, som giver dig effektiv behandlingstid uden, at du skal påfylde vand.

Watt

Denne model har en effekt på 1200 watt. Den kraftige motor giver en stor sugeevne, som efterlader de rengjorte områder næsten tørre. Det er som sagt en stor fordel, når du skal rengøre polstrede overflader, som kan opsuge meget vand.

Puzzi 8/1 har en ledning på 7,5 meter, der giver dig en stor arbejds vidde. Der medfølger i øvrigt en krog, som du kan bruge til at holde styr på ledningen når den ikke er i brug.

Ekstraudstyr

Med denne model følger en sprøjteslange med indbygget vandtilførsel på 2.5 meter. Der medfølger også et manuelt mundstykke og et møbelmundstykke. Hvis du ønsker et gulvmundstykke, så kan dette tilkøbes, men det kommer ikke sammen med tæpperenseren.

Prisklassen på denne tæpperenser

Hvis du gerne vil have en effektiv tæpperenser som er speciel god til at rengøre bilens interiør og andre polstrede møbler og mindre tæpper. Så er prisen på denne model ikke voldsom. Du får en kraftfuld maskine fra et anerkendt mærke med en masse gode funktioner og i en kvalitet, så du er sikker på at have tæpperenser mange år frem.

Kärcher SE 4.001 Tæpperenser

Kärcher tæpperenser - SE 4.001

 

Kärcher SE 4.001 er en multifunktionel tæpperenser. Den kan nemlig både rense dine gulvtæpper, sæderne i din bil og andre polstrede møbler. Men den kan samtidig anvendes som almindelig støvsuger.  Det er både praktisk og pladsbesparende, fordi du ikke behøver at opmagasine to maskiner.

Vandtank

Kärcher SE 4.001 har en vandtank på 4000 ml. Det er ikke blandt testens største tanke. Men Kärcher har været nødt til at gå på kompromis med størrelsen på vandtanken, for at få plads til støvsugerposen. Om det er kompromis værd, kan kun du vurdere. Men hvis du bor småt eller mangler opbevaringsplads, så er denne multifunktionelle tæpperenser et godt køb.

Watt

Denne model har en kraftig motor på 1400 Watt. Det er blandt testens højeste, hvilket selvfølgelig har noget at sige, når det kommer til det samlede energiforbrug i boligen. Men årsagen til, at effekten på denne model er så høj er, at den samtidig er en ganske formidabel støvsuger. Igen – det kommer an på, hvordan du gerne vil bruge din tæpperenser. Men hvis du har brug for både en tæpperenser og en støvsuger, så opfylder SE 4.001 modellen begge krav.

SE 4.001 har en lang ledning på 7.5 meter. Det er en stor fordel, så du ikke behøver at skifte stikkontakt konstant for at nå rummet rundt.

Ekstra udstyr

Kärcher har stor erfaring i at udvikle tæpperensere og de ved derfor også, hvilke mundstykker du vil finde mest anvendelige, så du kan komme ned i alle de små kroge og samtidig let kan klare store flader hurtigt og effektivt. Der medfølger derfor både redskab til polstrede materialer og forskellige gulvmundstykker. Kärcher har selvfølgelig også sørget for, at der medfølger en støvsugerpose. Så du straks kan tage din nye maskine i brug.

Prisklassen på denne tæpperenser

Hvis du er på udkig efter en tæpperenser til at løse problemer i hjem og bil og samtidig har brug for en ny støvsuger til en billig pris, så har du skudt papegøjen med denne model. Her får du rigtig meget maskine for dine penge og vores vurdering er, at dette er en rigtig god all round model.

Kärcher Puzzi 10/2 Adv Tæpperenser

Kärcher Støvsuger Professional Puzzi

 

Hvis du er på udkig efter en tæpperenser, som er til mere end bare brug i din private bolig. Så er Puzzi 10/2 ADV helt sikkert værd at se nærmere på. Puzzi 10/2 ADV er en professionel tæpperenser med kombineret støvsuger. Den er har en kraftig ydeevne og en stor vandtank, hvilken er en stor fordel, hvis den skal anvendes til erhverv.

Vandtank

Kärcher Puzzi 10/2 har en stor vandtank på 10/9 liter. Hvilke vidner om, at den er udviklet til den professionelle tæpperenser, som har brug for en kraftfuld og pålidelig maskine. Renvandstanken er på 10 liter og spildvandstanken er på 9 liter. Det gør denne model til en af de modeller i vore tæpperenser bedst i test, som har den største vandtank.

Watt

Puzzi 10/2 Adv er multifunktionel i og med at det både er en tæpperenser, men samtidig også en almindelig støvsuger. Derfor er denne model også på 1250 watt. De mange watt sørger for, at Puzzi 10/2 har en formidabel sugeevne, både når du bruger støvsuger funktionen, men ikke mindst, når du bruger den som tæpperenser. Kombinationen af en stor sugeevne og de specielle mundstykker gør, at tæppet eller bilsædet efterlades næsten tørt efter rensningen.

Ekstraudstyr

Puzzi 10/2 har et 230v stik, så det er muligt at tilslutten en powerbørste direkte til tæpperenseren. Der medfølger også diverse mundstykke og et smart håndmundstykke. Du finder også et ekstra håndtag og en sprøjteslange med indbygget vandtilførsel på 2.5 meter i pakken og en ledningskrog, så du let kan gemme ledningen af vejen, når den ikke er i brug.

Prisklassen på denne tæpperenser

Kärcher Puzzi 10/2 hører til i den dyre ende af skalaen, når det kommer til prisen. Men det er måske også en smule uretfærdigt at sammenligne den med nogle af de andre tæpperensere i vores  bedst i test, da dette er en professionel maskine.

Kärcher har i mange år domineret markedet for tæpperensere, fordi de er innovative og kvalitetsbevidste. Og her får du også rigtig god kvalitet for pengene. Vi vil dog mene, at du kan nøjes med en mindre maskine end denne, hvis dit behov for en tæpperenser kun opstå enkelte gange om året.

Kärcher SE 5.100 Tæpperenser

Kärcher tæpperenser SE 5.100

 

Overvejelser inden du køber en tæpperenser.

En tæpperenser er ikke billig og derfor er det også vigtigt, at du vælger den rigtige tæpperenser til de behov du har. Ellers risikere du at lave et dyrt fejlkøb. Når du skal købe en tæpperenser, så er den vigtigste overvejelse, som du skal gøre dig, hvad præcis den skal bruges til.

Vil du bare gerne have en lille tæpperenser ved hånden, som du kan finde frem, hvis der kommer en plet på madrassen eller sofaen eller hvis bilen skal friskes op et par gange om året. Så kan du sagtens nøjes med en af de mindre modeller, som både er billigere og som heller ikke fylder så meget, når den skal opbevares.

Hvis du i stedet er interesseret i en multifunktionel maskine, der kan mere end bare rense tæpper, så kan du vælge en af de modeller, der også giver mulighed for at bruge maskinen som henholdsvis tørstøvsuger og vådstøvsuger. Det kan være rigtig smart, hvis det for eksempel er til industrielt brug.

Er du professionel og skal du bruge tæpperenseren dagligt, så kan det godt betale sig, at du køber en af de større modeller, der har en stor vandtank og som har en stor sugeevne, så du kan suge tæpper og bilsæder næsten tørre.

Her i vores gennemgang af tæpperenser bedst i test, har vi fundet de bedste tæpperensere frem, som der findes på markedet i øjeblikket. Hvilke en der passer til dig kommer helt an på hvilke krav, du stiller til en tæpperenser. Vi er dog ikke i tvivl om, at der blandt vores eksempler også er den helt rette tæpperenser til dig og din bolig eller virksomhed.

Vi har valgt at gøre det lettere for dig at finde alt relevant information om de enkelte modeller som vi har anmeldt her. Derfor har vi linket direkte til de forhandlere der fører de enkelte modeller. På forhandlernes hjemmesider kan du finde alt den information som vi ikke har fundet plads til her.

Med en tæpperenser i huset er det slut med at ærgre sig over genstridige pletter på gulvtæppet eller på sofaen. Du behøver heller køre rundt i en bil med snavsede måtter eller beskidte sæder. Med en tæpperenser kan du let friske boligen op.

Det kan også være, at du ikke vil investere i en nye tæpperenser selv, men blot hyre en professionel, til og klare arbejdet for dig – i så tilfælde kan du kontakte et firma som TRY.dk.

Støv skidt og alergener

Mange allergikere er overfølsomme overfor støv og de ved, hvor svært det kan være at holde et hjem rent udelukkende ved hjælp af en støvsuger. Specielt i tæpper og tekstiler kan støv være svært at få bugt med. Luftfugtigheden i lokalet får støvet til at binde sig som skidt i gulvtæppet og det kan hverken bankes eller støvsuges ud. Til gengæld kan du få bugt med det, hvis du giver dit gulvtæppe eller dine møbler en tur med tæpperenseren. Tæpperenseren renser tæppet i dybden og opløser alt skidt som herefter suges op af tæppet og hældes væk. Hvis du jævnligt renser dine tæpper og dine møbler, så vil du kunne mærke en stor forskel i indeklimaet i din bolig. Og er du allergiker, så vil forskellen være endnu mere mærkbar.

Dette kan du let få hjælp til ved brug af en ledningsfri støvsuger – du kan se vores test af de bedste her.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Fantom PROMIDI 250CP

Fantom PROMIDI 250 cp er en tæpperenser i professionel kvalitet, der henvender sig til den professionelle eller hvis du ønsker en tæpperenser af bedste kvalitet til privat brug.

Denne model kan både bruges som tæpperenser, men også som industristøvsuger. Denne multifunktion gør den aldeles anvendelig både i privaten, men også på bilværkstedet, på hotellet eller andet erhvervsmål. Modellen kommer med rigtig meget ekstra udstyr, så du kan bruge den til mange forskellige opgaver

Vandtank

Fantom tæpperenseren har en meget stor vandtank på 10.5 liter. Der gør den perfekt, hvis der skal rengøres større områder. Den sørger for at holde det rene vand separat fra det beskidte spildevand.

Watt

Da denne tæpperenser også er beregnet til professionel brug og da det ligeledes også både er en tørstøvsuger og en vådstøvsuger, så har den en effekt på 1000 watt. Den høje effekt sikrer, at der er sugeevne nok, selv til de allermest krævende opgaver.

Ekstraudstyr

Fantom PROMIDI 250 cp er den af tæpperenserne i vores tæpperenser – bedst i test som kommer med mest ekstraudstyr. For bare at nævne noget af ekstraudstyret, så medfølger der 2 mundstykker. Et stort som er perfekt til rensning af gulvtæpper og et lille som egner sig rigtig godt til rensning af møbler, bilsæder eller bilmåtter. Derudover medfølger der også 3 gulvmundstykker, et fugemundstykke og et børstemundstykke. Derudover er der også inkluderet en filterpose, som kan anvendes når du ønsker at bruge Fantom som tørstøvsuger.

Prisklassen på denne tæpperenser

Hvis du ejer en bilklargørings forretning eller driver hotel eller lignende, så vil Fantom PROMIDI 250 cp være dig en uvurderlig hjælp i det daglige. Når man sætter faktummet, at her er en 3 i 1 maskine, som både kan rense tæpper og bruges som våd- og tørstøvsuger, så får man rigtig meget for pengene her. Ved denne model medfølger der også flere forskellige mundstykker end de andre modeller, som vi har anmeldt. Så har du brug for en bred vifte af forskellige mundstykker til forskellige udfordrende pletter, så er Fantom tæpperenseren et rigtig godt bud.

Bissell Tæpperenser StainPro6

Bissell StainPro 6 er en lille effektiv tæpperenser, der let klare alle de genstridige pletter, der kan opstå på gulvtæpper og møbler i boligen. Bissel StainPro 6 fjerner ikke kun snavs og pletter, men den fjerner også effektiv ubehagelig lugte i tæpperne eller møblerne. Det kan være en stor fordel hvis du er allergiker.

Denne model har en roterende dirtlifter børste, som består af 6 rækker med små børster som effektiv kan komme helt ned i gulvtæppet og fjerne skidt og snavs, som du ikke kan se med det blotte øje.

Vandtank

Bissel StainPro 6 benytter deres egen patenterede 2-i-1 tank system, som effektivt holder det rene og det snavsede vand adskilt. Deres HeatWave teknologi sikrer samtidig, at vandet konstant holder den rette temperatur, så rengøringen er effektiv og samtidig skånsom overfor dine tæpper og møbler.

Beholderen til det rene vand er på 3.78 liter og spildvandstanken er på 4.2 liter. Det er en fin størrelse til mindre opgaver i boligen eller i bilen.

Watt

Denne tæpperenser har et strømforbrug på 800 watt, hvilket hverken ligger højest eller lavest placeret i testen. Umiddelbart kan det lyde af meget med det antal watt, som en tæpperenser har brug for for at være effektiv. Men du bør huske på, at din tæpperenser jo ikke er i brug dagligt og det vil derfor ikke have den store indflydelse på elregningen.

Ekstraudstyr

Bissel StainPro 6 har en indbygget 6 rækket børsterulle, som effektivt løsner skidt og snavs, men derudover medfølger der en 8 cm lang hård plet børste, som du kan anvende til særlig genstridige områder. Der medfølger også en kantbørste og et gulvmundstøtte. Alle nødvendige slanger er naturligvis også inkluderet i pakken. Som et ekstra kirsebær på toppen, så har man valgt også at inkludere en 236 ml flaske Wash&Protect Formula, så du kan komme i gang med det samme.

Prisklassen på denne tæpperenser

En tæpperenser er ikke billig og denne model ligger i middelklassen prismæssigt. Vi har ikke noget at udsætte på pris kontra kvalitet ved denne model. Her er tale om en rigtig god tæpperenser, som ikke fylder særlig meget og derfor er perfekt til alle de små opgaver i hjemmet. Hvis du løbende gerne vil holde dine tekstiler fri for snavs og lugtgener, så giver denne model god valuta for pengene.