Mange husejere ser haven som et sted, hvor de kan slappe af og komme helt ned i gear. For det er netop i haven, at tankerne kan få frit løb, kreativiteten kan vokse og roen kan indfinde sig. Det er skønt med havearbejde, når temperaturen først skyder i vejret og solen overtager mere og mere af aftenerne. Men, det er også noget, der kan tage rigtig lang tid, hvis ikke det rette udstyr er på plads.

For det er rart med en duft af nyslået græs, og det er også på sin vis hyggeligt at gå og klippe det på den gammeldags facon. Der er bare det, at det tager helt vildt lang tid og er noget, man hurtigt bliver træt af, når først græsplænen skal klippes hver uge. Det er her en græstrimmer kommer flyvende ind i billedet. For med sådan en slipper du med et snuptag for at skulle klippe kanterne med en saks eller sidde med hovedet halvt inde i hækken.

En græstrimmer er så at sige et uundværligt redskab for enhver husejer, der godt kan lide at gøre noget ud af haven. For den gør det til en fryd at klare pligtopgaverne, hvilket det at slå græsset nu og engang er. Der findes dog rigtig mange græstrimmere på markedet, hvilket gør det svært at vælge, hvilken der er bedst.

Du har måske også været meget tæt på at blive fristet af et godt tilbud? Men blev alligevel i tvivl? Så er det godt, du er landet her på siden, da vi her gennemgår en græstrimmer test af nogle af de bedste græstrimmere, der er på markedet i øjeblikket. Så undgår du både at skulle bruge en masse tid på selv at skulle lede, ligesom du undgår at blive skuffet, fordi du er endt med at få knap så god en model.

sHerunder har vi lavet en liste over de bedste græstrimmere, som er baseret på testresultater. De er derfor ikke valgt tilfældigt ud. Du får dermed mulighed for at få et overblik over, hvad der er bedst, uden du behøver at gøre mere end at kikke dig videre.

Find den bedste græstrimmer med vores test

Formålet med vores græstrimmer test er, at vi ønsker at give dig og andre haveejere det bedste udgangspunkt for at finde den bedste græstrimmer. Der er så mange produkter og redskaber inden for haveverdenen, at vi godt kan forstå, hvis du er forvirret eller næsten på forhånd har opgivet, fordi det synes umuligt at finde den helt rette.

Hvis det er sådan, du har det, kan vi varmt anbefale dig, at du bruger god tid på at læse dig igennem vores græstrimmer test herunder, så du får et godt udgangspunkt for at vælge en græstrimmer, der passer til dine behov.

Bosch Advanced GrassCut 36 – meget kraftfuld batteridrevet græstrimmer (bedst i test)

bosch advanced grasscut 36

Bosch skuffer aldrig, og det gør de heller ikke med denne kraftfulde græstrimmer med batteri. Selvom man måske skulle tro, at græstrimmere på batteri har en vis begrænsning i forhold til ydeevne, viser Bosch, at det ikke er sagen. For med innovativ teknologi har Bosch formået et lave en ekstremt kraftfuld græstrimmer, som gør det nemmere end nogensinde før at få en pæn og nydelig have.

Det, som man får med denne græstrimmer modsat andre, er nemlig intelligent energistyring. Det tilpasses efter både materiale og arbejdsopgaven, hvilket giver en langt længere driftstid, end hvad man normalt ellers forventer.

Lydsvag maskine med plantebeskyttelsesbøjle

Ligesom andre græstimmere med batteri er denne model ganske lydsvag, når den er i brug. Dog skiller den sig meget ud ved også at have en plantebeskyttelsesbøjle, så trimningen rundt om planter kan gøres mere præcist. Den har desuden også et totrådsskæresystem, som giver en ret effektiv skærekvalitet.

Lav vægt

Selvom det er en professionel maskine, kommer den med en ret lav vægt, hvilket gør arbejdet mere behageligt og ergonomisk. Den har også et ekstra greb, som nemt kan justeres i den position og vinkel, som man gerne vil have. Det letter arbejdet en del.

Yderligere specifikationer:

Spænding: 36V
Opladningstid: 70 minutter
Vægt: 4,1 kg
Areal pr. opladning: 2.500 m

 

Gardena SmallCut 300 – græstrimmer med batteri

gardena smallcut 300 akku

Gardena SmallCut 300 er en let og handy græstrimmer med batteri. Efter vores græstrimmer test af denne model tør vi næsten godt sige, at det vel nok er en af de mest handy og lette græstrimmere, som en haveejer kan komme i nærheden af.

Fordi den kører på batteri og ikke har nogen ledning, som man skal være opmærksom på, er den nem at have med rundt i haven. Den kan styres med to hænder og er der brug for at afbryde den pludseligt, sidder sikkerhedsafbryderen lige ved hånden.

God til mindre opgaver i haven

Denne model er ret billig, vejer kun 2 kg og er lille i størrelsen. Derfor begrænser den sig også kun til mindre haveopgaver såsom trimning af kanter og trimning ved bygninger. Meget mere kan den ikke klare.

Det er dog ikke en begrænsning, hvis du blot har brug for en græstrimmer, der kan dette. For er det blot det og nogle ganske få andre haveopgaver, er denne det ideelle valg.

Yderligere specifikationer:

Effekt: 300W
Arbejdsbredde: 23 cm
Vægt: 2 kg

Makita Græstrimmer 2x18v – DUR369LZ – græstrimmer med batteri

makita græstrimmer 2x18v - DIR369LZ

En græstrimmer med batteri, der også har vist sig at være rigtig god, er Makita 2x18v DUR369LZ. Det er den, da den kommer med en ret kraftfuld kulmotor og 2 18V LXT-batterier, som gør den i stand til at blive ved og ved. Man får derfor her en græstrimmer, som kan ordne opgaver i haven i rigtig lang tid, inden den løber tør for strøm.

Går du som haveejer lidt op i miljøet, kommer du også til at juble, da den er produceret med henblik på at være et mere miljørigtigt valg for haveejeren. Det skyldes netop den kulfrie motor, som gør græstrimmeren i stand til at blive ved i længere tid sammenlignet med andre modeller, der også kører på batteri.

3 hastigheder og baglæns rotation

Det er en af de dyrere modeller på markedet, men man får virkelig også noget for pengene, da den har hele 3 hastigheder og baglæns rotation. Det giver nogle forskellige muligheder i forhold til havearbejdet og den kompleksitet, det har.

Derudover er det muligt at justere sidegrebet i 4 positioner, så man kan opnå den bedst mulige arbejdsstilling i forhold til den opgave, man er i gang med. Det har i vores græstrimmer test vist sig at være meget praktisk.

Yderligere specifikationer:

Vægt: 6,4 kg
Spænding: 2 x 18v
Leveres med: Klinge, plastikhoved og snørrehoved

Ryobi Elektrisk 2-i-1 græstrimmer – RBC12261

ryobi elekstrisk 2-i-1 græstrimmer-buskrydder - RBC1226I

Har man brug for et redskab, der både kan benyttes som almindelig græstrimmer der, hvor plæneklipperen ikke kan komme til samt som buskrydder til krat og buskads i haven, er det et fornuftigt valg at købe Ryobi Elektrisk 2-i-1 græstrimmer. For det er netop, hvad den er: 2 maskiner i en og samme. Det er meget praktisk, når der er mere end bare lange græstotter i kanterne. For den kan hjælpe dig med alt lige fra at rydde krattet til de lange grene på træerne helt uden at brokke sig.

Kraftfuld motor

For at kunne klare både grenene på træerne og de lange totter langs kanten af græsplænen kræver det en kraftig motor. Det har denne Ryobi græstrimmer. Den kommer nemlig med en 1200 watt kraftfuld motor, som ikke alene giver en høj ydeevne, den giver også gode arbejdsbetingelser, da den kan arbejde sig igennem det meste.

Den har en god klippebredde på 38 centimeter og er desuden designet med et ergonomisk håndtag, så man altid har et godt greb og en god vægtfordeling. Stålklingen er der heller ikke en finger at sætte på, da den er af hærdet stål. Skæringen bliver derfor meget præcis.

Yderligere specifikationer:

Længde klinge: 26 cm
Spænding: 230V
Medfølger: bæresele for optimal komfort

40V sæt 2i1: Texas græstrimmer og hækkeklipper

40V sæt 2i1 - Trimmer og hækkeklipper

Søger du en kombimaskine, så du ikke behøver investere i en græstrimmer og en hækklipper, får du det med Texas græstrimmer 2i1. Denne er nemlig et kombisæt, hvori du får begge dele. Det er ret smart!

Effektiv græstrimmer

For at tage funktionen med græstrimmeren, er den i stand til at give 35 minutters græstrimning for hver opladning. Den er kraftfuld og kan tage alt lige fra kviste og græs til buskads. Den har desuden en justerbar vinkel på hovedet, ligesom fronthåndtaget kan flyttes op og ned efter behov.

Skaftet kan desuden drejes 180 grader, hvilket giver gode muligheder for forskellige arbejdspositioner. Der er også tænkt på planterne, da den kommer med en plantebeskytter.

Hækkeklipper

Den fungerer som sagt også som hækkeklipper og kan også her give en 35 minutters hækklipning for hver opladning. Den er derfor mest velegnet til små haver med mindre hække, da arbejdet ellers bliver afbrudt op til flere gange.

Håndtaget her er også drejbart, så man kan få en ergonomisk klipning af hækken. Klingen er 58 centimeter, hvilket gør det muligt at klippe ret meget hæk ad gangen. Afstanden mellem tænderne er 23 centimeter, hvorfor den egner sig til langt de fleste typer af hæk.

Vægten er desuden kun 3,3 kilo, hvilket gør det nemt og behageligt at benytte den ved længere tids havearbejde.

Batteriet, der hører med, tager kun 75 minutter om at oplade.

Yderligere specifikationer:

Spænding: 40V
Motortype: Elektrisk batteri

Makita Benzin Græstrimmer 2T – en kraftig maskine

makita benzin buskrydder em2600u 2t

Makita grætrimmer 2T er en græstrimmer, der er ideel til dig, som ofte er i haven og godt kan lide præcisionsarbejde. Denne model er nemlig eminent, når det kommer til rydning af græsarealer såvel som kantklipning, friklipning mod mur, krat og mindre buskads.

Har man som haveejer derfor en have, som virkelig trænger til en omgang, eller hvor det er rart at kunne trække et godt værktøj frem, når haven bliver lige vild nok i løbet af sommeren, er denne græstrimmer et rigtig godt valg.

Høj ydeevne og nem manøvrering

Modellen her kommer med en 2 takts motor, hvilket giver en høj ydeevne. Man bliver derfor bestemt ikke skuffet, når først man går i gang med havearbejdet – for den bliver ved og ved.

Den er desuden også ligetil at håndtere, da den har en let manøvrering. Det skyldes, at den er godt afbalanceret. Ønsker man derfor et redskab, der føles naturlig og som en forlængelse af armen, er modellen her eminent. Designet af skaftet giver desuden et frit udsyn til det arbejde, man er i gang med.

Den leveres med en 230 mm 4T klinge.

Yderligere specifikationer:

Max effekt: 0,83 kW og 1,14 hK
Kapacitet brændstoftank: 0,6 liter
Lydtryksniveau: 98,52 dB
Vægt: 5 kg

Stiga SGT 24 AE – Lydsvag græstrimmer med batteri

stiga sgt 24 ae - græstro,,er

Man får en rigtig fin og billig græstrimmer i modellen her fra Stiga. Den helt store fordel ved den er, at den er batteridrevet. Dermed bliver du ikke forfulgt af en lang slange af ledninger i haven. Det er ret praktisk, da det kan være en ret stor udfordring at komme rundt i hele haven med ledninger efter sig.

Den har i vores græstrimmer test vist at være ideel til trimning af græs i mange hjørner og kanter og kan nemt komme til der, hvor det ellers kan være lidt svært. Den kan godt bruges til mindre krat – men at tage grenene på det gamle træ eller det store buskads, egner den sig ikke så godt til.

Næsten ingen støj

Det vi rigtig godt kan lide ved denne Stiga græstrimmer er, at den næsten ikke larmer, når den er i brug. Det er meget behageligt, da støj kan være med til at tale en fra at udføre dagens havearbejde.

Græstrimmeren her har også et drejbart trimmerhoved. Det er ikke noget, man ser på mange andre modeller, hvilket også er en af de helt klare grunde til, at den er med i græstrimmer testen her. For det er virkelig smart, at det kan drejes, når arbejdet kræver lidt ekstra manøvrering. Arbejdspositionen er derfor behagelig og helt perfekt.

Håndtaget kan desuden også justeres med hjælp fra drejeknappen.

Yderligere specifikationer:

Batteri: 4 Ah
Klippebredde: 25-30 cm
Spænding: 24V

MTD 1043 Avs Græstrimmer benzin

MTD 1043 Avs Græstrimmer

Græstrimmeren fra MTD er rigtig god, hvis man af og til har brug for en græstrimmer til havearbejdet, eller fordi naboen har brug for en ekstra hånd. Det er en ganske almindelig græstrimmer, som dog også kan benyttes som buskrydder i visse tilfælde.

Den er udstyret med en kraftig 2-taks motor og har dobbelt håndtag for bedre manøvrering under arbejdet. Den har desuden også ekstra afvibrering på motorakslen.

Den er med i testen her, da den har vist sig at have en lang driftstid og også kan klare sig igennem buskads, som andre græstrimmere ikke kan.

Yderligere specifikationer:

Motor: Benzin
Tankkapacitet: 1,2 liter
Arbejdsbredde: 42 cm
Effekt: 1200W

Milwaukee M18 CLT-0

milwaukee græstrimmer m18 clt-0

Leder du efter en praktisk og robust græstrimmer, får du det med Milwaukee græstrimmer. Den er nemlig meget let af betjene og kommer med en 135 graders beskyttelsesskærm og en klippebrede på 38,6 cm. Den er derfor hurtig at arbejde med, da den klipper meget ad gangen.

Det smarte ved denne Milwaukee græstrimmer er, at den har 2 gear med en variabel hastighed. Den er nem at sætte i gang, da den kun tager 1 sekund om at opnå fuld hastighed – så er det nemt at komme igennem havearbejdet.

Avanceret overbelastningsbeskyttelse

Modellen her er smart, da den også kommer med en avanceret digital overbelastningsbeskyttelse, som man ikke ser hos mange andre græstrimmer. Teknologien kaldes for REDLINK PLUS og er i stand til at forbedre ydeevnen under hård belastning.

Man kan nå meget arbejde på en opladning, da der er op til en hel times driftstid takket være M18 9 Ah-batteriet.

Yderligere specifikationer:

Spænding: 18V
Tråddiameter: 2,4 mm
Motor: Kulfri

Hvad er en græstrimmer?

En græstrimmer er et redskab, der er perfekt til at lave flotte kanter rundt om græsplæner, ligesom den også er meget praktisk at bruge til at slå græsset der, hvor det ikke er muligt med græsslåmaskinen på grund af bygninger, fliser, bålsted eller noget helt fjerde.

Den kan godt minde lidt om en buskrydder med dens udseende, men er dog noget mindre. Den kan også typisk betjenes med en enkelt hånd, hvilket gør den til et praktisk redskab at have med at gøre i haven.

Størstedelen af alle græstrimmere klipper græsset med en nylonsnor, hvilket også er tilfældet for de græstrimmere, der er med i vores test her. Dog findes der også nogle, som klipper ved hjælp af plastikknive.

Har du derfor brug for en assistent til græsslåmaskinen, er en græstrimmer med al sandsynlighed det, du har brug for. Du kan også spare energien på både en græstrimmer og en håndskuber, ved og investere i en robotplæneklipper, som gør hele arbejdet for dig, mens du kan slappe af.

Batteri eller benzin? Hvad er bedst?

Hvis du har læst dig igennem hele testen, har du også opdaget, at der både findes græstrimmere, der kører på benzin og på batteri. Hvad du skal vælge, kommer helt an på dit behov. Det er typisk sådan, at de lidt dyrere modeller ofte er drevet af batteri, mens de helt store er drevet af benzin. Om dyrt eller stort er bedst er afhængigt af, hvad du har brug for en græstrimmer til.

Benzin græstrimmer – god til arbejde på større arealer

Har du en stor have eller hjælper du ofte naboen med at rydde krat og buskadser er en benzin græstrimmer med al sandsynlighed det bedste valg. Det er ikke ofte, de bliver brugt i private husstande, da de både larmer meget og ofte også er lidt tungere end dem, der kører på batteri.

Det gode ved denne type er dog, at de typisk kan klare lidt mere hårdt arbejde, og at driftstiden er lidt længere. Faktisk har de nærmest uanede kræfter. Du skal dog overveje, om du kan holde larmen og osen ud, som hverken er sjovt at arbejde i eller særlig sundt.

Når det så er sagt, er det meget rart ikke at være afhængig af et batteri, der skal lades op. Hælder du derfor mest til en, der er drevet af benzin, har vi flere varianter i vores test, som vi har sørget for, ikke vejer alt for meget og har en ergonomisk udformning.

Batteri græstrimmer – let og handy at arbejde med

Det er ikke til at komme udenom, at en batteri græstrimmer er ret nem at have med at gøre, når det kommer til havearbejde. For ikke alene er der ingen ledning eller os – der er heller ikke nogen larm. Det er ret rart, når formålet er at nyde udelivet.

Det gode ved batteri græstrimmere er også, at de er ret fleksible i brug og er nemme at have med rundt i haven, da de ikke vejer så meget. Dog er der naturligvis den ulempe, at de er begrænset af batteriet. For typisk holder et batteri ikke meget mere end en time – så skal du gøre et stort areal fri for græs er en med benzin måske et bedre valg.

En batteri græstrimmer kommer i mange forskellige prisklasser. Men vil man gerne have en god en, koster de typisk lidt mere end en, der er drevet på benzin.

Der er derfor meget for og imod i forhold til typen af græstrimmer. Den bedste græstrimmer er derfor den, som passer til det, du skal bruge den til.

Hvad skal man overveje, når man skal have en græstrimmer?

Der er meget stor forskel på græstrimmere – også på dem som du finder i græstrimmer testen her på siden. Inden du køber en af dem, er det derfor en god ide at overveje nogle ting. For det vigtigste ved denne græstrimmer test er jo netop, at du føler dig så oplyst, at du efterfølgende ved, hvilken græstrimmer du skal have hjemme til haven.

Budget

Når alt kommer til alt, er det som regel budgettet, der bestemmer, hvad der er råd til, og hvad der ikke er råd til. Selvom det måske kan føles begrænsende, betyder det ikke nødvendigvis, at det er sådan med en græstrimmer. I hvert fald ikke med dem vi har listet ovenfor. For det er nogle af de bedste græstrimmere på markedet. Derfor er de billigste af dem, vi har taget med også nogle rigtig gode maskiner.

Vi har så vidt muligt forsøgt at finde græstrimmere i alle prisklasser, sådan så du uanset budget kan finde en, der imødekommer dine udfordringer eller behov.

Benzin eller batteri?

Når du har fundet frem til, hvad budgettet tillader dig at købe, bør du dernæst sætte dig ind i, om det bedste for dig og din mængde af havearbejde er en græstrimmer drevet af benzin eller batteri.

Ovenfor har vi beskrevet både fordele og ulemper ved begge dele, som forhåbentligt gør det nemmere for dig at finde frem til, hvad der er det helt rette for dig. Det er bestemt ikke nogen nem beslutning, så klik dig gerne ind på de respektive produkter, som du har for øje og se, hvad de hver især kan opfylde af behov.

Ved de batteridrevne græstrimmere er det vigtigt, at du lægger mærke til, hvor lang tid de kan være i gang med på en opladning. Det bør i hvert fald gøre valget lidt nemmere for dig, hvis det er sådan en, du godt kunne tænke dig.

Vægt

Er du bomstærk, eller har du brug for en græstrimmer, der er lidt lettere i vægten? Det er rigtig godt at overveje inden købet af en græstrimmer, da det har betydning for, hvor glad du kommer til at blive for at bruge den. Der er ikke noget værre end at skulle bruge en græstrimmer, som man får lange arme af. Det er der ingen grund til.

Mange af produkterne i testen her er forholdsvist lette i deres design og vejer ikke meget mere end 3-4 kilo. Der er derfor god mulighed for, at du kan finde en græstrimmer, som du ikke får ondt i armene af at bruge.

Hvilken er den bedste græstrimmer?

I vores græstrimmer test har vi valgt modellen fra Bosch som værende den bedste græstrimmer. Det har vi, da den skiller sig ud på ret mange punkter med nytænkende teknologi og funktioner, som mange andre græstrimmere ikke har.

Leder du derfor bare efter den bedste græstrimmer uden at tænke på budget eller andre forhold, er denne så absolut værd at gå med. Hvad vi vurderer til at være den bedste græstrimmer, er dog ikke nødvendigvis den bedste for dig, da vi i vores test ikke har taget højde for netop dit behov.

Så selvom modellen kan en masse smarte ting og har rigtig gode funktioner, er det ikke nødvendigvis det, du har brug for. For kommer du kun til at bruge den et par gange om året, kan en af de billigere og batteridrevne græstrimmere sagtens gøre det.

Vil du dog alligevel gerne vide mere om den, som vi synes, er den bedste græstrimmer, kan du få mere information og flere specifikationer ved at klikke dig videre til forhandleren. Det gør det lidt nemmere for dig at tage den endelige beslutning, da du her har alle de informationer, du eventuelt kunne tænke dig.

Bosch er generelt et rigtig godt mærke, som man ikke bliver skuffet over. Derfor er vi også ret sikre på, at du heller ikke bliver skuffet, hvis du ender med at købe denne græstrimmer. Der er i hvert fald én ting, der er helt sikker: Den kan sagtens trimme græs og gøre det pænt!

Husk at have styr på sikkerheden

Hvis ikke du har før har haft en græstrimmer eller arbejdet med én i haven, er det ret vigtigt, at du inden brug sætter dig ind i sikkerheden, så du har fuldstændig styr på det. En græstrimmer er ikke noget at spøge med og kan i et øjebliks uopmærksomhed gør stor skade på dig eller andre.

Så selvom en græstrimmer måske ser forholdsvist sikker ud og er nem at holde væk fra kroppen, skal der ikke meget til, før en ulykke sker. Sådan er det med alle typer af maskiner, og sådan er det også med en græstrimmer.

Afstand og sikkerhedsbriller

Når du bruger den, er det derfor vigtigt, at du sørger for at holde en afstand til andre mennesker på 10 meter. Dette gælder også for dyr og særligt hunden (som nok bør være indenfor, mens du bruger den). Det er også en rigtig god ide at bruge sikkerhedsbriller, da løsfarende partikler kan hvirvle op og beskadige din hornhinde. Det vil være rigtig ærgerligt.

Trim ikke, når der er fugtigt

En græstrimmer bør heller ikke benyttes, når duggen er faldet eller græsset på anden vis er blevet vådt eller fugtigt. For selvom det ikke er meget vand, er det nok til at få græstrimmeren til at kortslutte. Du kan endda risikere at få stød – brug den derfor kun, når græsset er tørt.

Opbevar batterier for sig

Som i mange andre elektriske apparater er der altid en vis risiko forbundet med at bruge batterier. Sådan er det også med batteri til græstrimmere. For at undgå ulykker, er det en god ide, at du opbevarer dem rigtigt og andre steder end i maskinen, når de ikke er i brug. Opbevar derfor gerne batterierne i en kasse for sig selv. For skulle det ske, at batteriet kortslutter eller lækker batterivæske, er det ikke lige så farligt for dig og omgivelserne.

Lad også gerne batterier op indenfor i et tørt og opvarmet rum, hvor du selv ofte opholder dig. Dermed sikrer du, at du kan holde øje med dem, mens de oplader, og at der ikke sker en kortslutning. Fjern batterierne fra opladeren igen, når de er helt opladet, da det ellers beskadiger dem.

Køb en græstrimmer i dag

Er du klar til at gøre haven fin? Så læs endelig vores test igennem og se, om ikke du kan finde en græstrimmer, som passer lige til dig og din have. Du køber den, du gerne vil have ved at klikke dig videre til forhandleren. Her kan du også læse mere om, hvad den kan, og hvornår du kan forvente, den lander hjemme foran hoveddøren.

Med en græstrimmer i hånden er det lige før, vi kan garantere, at din have aldrig har været mere fin.