Hækkeklipper Test 2024 → Se De 5 Bedste Hækkeklippere

hækkeklipper test

Hækkeklippere drives af enten elektricitet eller benzin. Baser din købsbeslutning på, hvor meget bærbarhed, kapacitet og styrke du har brug for.

Elektriske modeller er lettere, mere støjsvage og vibrerer mindre end gasenheder. En elektrisk motor driver knivene, så der er ingen grund til at blande brændstof eller genopfylde. Der er to typer:

Trådløse/genopladelige/batteridrevne hækkeklippere tilbyder mobilitet og let vægt. Men nutidens kraftigere batterier (op til 80 volt) er ikke lette med hensyn til skæreevne.

Ledningsmodeller giver konstant strøm, så længe du har adgang til en stikkontakt. Ledningen begrænser mobiliteten, så dette er muligvis ikke det bedste valg for en græsplæne med mange træer. Disse hækkeklippere kræver typisk en udendørs forlængerledning for at fungere. Ledningen er ikke en del af selve værktøjet. Følg producentens specifikationer for at vælge, og brug ledningen korrekt og se sikkerhedstips til ledningen. Se efter et ledningsfastholdelsessystem for at forhindre, at ledningen ved et uheld trækkes ud under brug.

Gasmodeller bruger en totrinsmotor, der kræver, at brugeren blander olie og benzin. Mobilitet og arbejdsudgang øges med gas hækkeklippere, men de er højere og tungere end elektriske modeller.

Einhell GE-EH 6560 – Bedste hækkeklipper til prisen

Einhell GE-EH 6560

Med GE-EH 6560 elektrisk hækkeklipper fra Einhell trimmes hække og buske let. Med en klippelængde på 600 millimeter er det en højkvalitets, kraftfuld hjælper, der pålideligt opnår den ønskede form hver gang takket være 650 W-klassificeringen. Einhell GE-EH 6560 elektrisk hækkeklipper leverer 3.000 snit i minuttet med en tandafstand på 30 millimeter. Knivene lavet af laserskåret og diamantslibet stål, er designet til præcision og holdbarhed. I en lang levetid er hækkeklipperen udstyret med metalgear. Det ekstra håndtag giver optimal ergonomi og et sikkert og robust greb uanset skærevinklen. Det bageste håndtag kan drejes, hvilket muliggør utrættelig betjening. Yderligere sikkerhed tilvejebringes med den tohånds sikkerhedsafbryder til standsning af knivene på mindre end et sekund. Einhell GE-EH 6560 elektrisk hækkeklipper er også udstyret med et stort håndskærm og et aluminiumsafdækning over fræserne.

Trækaflastningsklemmen er også forsynet med henblik på yderligere sikkerhed under brug. For optimal opbevaring og transport, leveres hækkeklipperen komplet med en robust knivbeskyttelse. Perfekt fjernelse af stiklinger fra toppen af ​​hækken, når der beskæres, sikres takket være de praktiske stiklinger.

Fordele:

 • Fin udskæring
 • Mange funktioner
 • Stærk motor

Makita UH6580 – Mest sikre hækkeklipper

Makita UH6580

 

Makita UH6580 har en kraftig 700 watt elektrisk motor med let skiftende kulbørster og kraftig gearkasse. De 65 cm dobbeltsidede, dobbeltvirkende knive gør hæktrimning let og hurtig på både op- og nedadgående klipning. Generøst tandafstand gør det let at skære grene op til en maksimal diameter på 21 mm.

Sikkerhed er altafgørende for alle Makita-strømprodukter, og UH6580 har en elektronisk knivbremse, så knivene stopper med det samme, når strømmen afbrydes, og tredobbelt sikkerhedskontakt, og det unikke 3-vejs baghåndtag kan holdes i 3 positioner, hver med en sikkerhedsafbryder sammen med en anden kontakt på det forreste håndtag. Maskinen fungerer kun, hvis det bageste og forreste håndtag holdes samtidigt, frigør det ene håndtag, og knivene stopper med det samme. Håndtagene har også gummi bløde greb håndtag for større greb.

Leveres med 10 m aftageligt strømkabel, knivdæksel og ledningskrog til bælte.

Fordele:

 • Øget sikkerhed
 • Ergonomisk greb
 • Motorkraft

Bosch AHS 55-20 Li – Alsidig hækkeklipper

Bosch AKKU HÆKKEKLIPPER AHS 55-20 LI 18V SOLO

 

Denne Bosch hækkeklipper er let i brug og var behagelig at håndtere. Batteriet er også kompatibelt med andre 18V Power4All trådløse lithium-ion-modeller, hvilket er nyttigt at vide. Den var fantastisk til grundlæggende hæk- og busketrimning, men kæmpede marginalt på tykkere, træagtige stængler, som havde brug for et par forsøg. Det har en beskyttende knivspids, så du ikke ved et uheld beskadiger hegn og vægge eller stier. Og den leveres også med en knivbeskyttelse til sikker opbevaring, selvom det er en grundlæggende. For mindre tilgroede områder og haver med mindre vedligeholdelse ville det være værd at overveje.

Fordele:

 • Mange funktioner
 • Ergonomisk greb

Ulemper:

 • Kæmper med hårde grene

Black+Decker 18V – Bedste batterilevetid

Black & Decker GTC18452PCB

 

BLACK & DECKER 18V ​​trådløs hækkeklipper leveres med Anti-jam-teknologi til fjernelse af papirstop. Hækkeklippere har tendens til at sidde fast, mens de prøver at skære igennem en tyk gren. Dette kan beskadige klingen, hvis der lægges for meget tryk på at frigøre klingen. Black & Deckers trådløs hækkeklipper indeholder har Anti-jam-knap til dette. Hvis din hækkeklipper sidder fast, skal du bare trykke på denne knap oven på værktøjet. Straks trækkes knivene tilbage, og papirstoppet ryddes. Du behøver ikke lægge noget eksternt pres. Dette beskytter klingen mod knæk eller bræk.

Høj ydelse

BLACK & DECKER 18V ​​trådløs hækkeklipper, tilbyder komplet kontrol gennem sit design. Vægten fordeles ligeligt mellem håndtaget og klingen. Dette giver større balance og mere kontrol over bladets bevægelse, specielt ved lodret skæring. Hækkeklipperen klipper i et slag med 1300 knivslag på et minut. Den kan let skære igennem alle typer små og mellemstore bånd. I tilfælde af tykkere og større klipninger er trimningsprocessen længere, men vellykket. Den dobbelte klinge sikrer, at din hæk eller busk formes på en skarp og ren måde.

Fordele:

 • Lang batterilevetid
 • Anti papir stops-funktion
 • Mange funktioner

Bosch AHS 50-20 Li

Bosch AKKU HÆKKEKLIPPER AHS 50-20 LI 18V SOLO

 

En afgørende funktion, du skal overveje, når du vælger en hækkeklipper, er ergonomien i håndtaget. De fleste gange klipper folk lodret. Derfor vil et håndtag med dårligt design, give dig alvorlige kramper og forårsage træthed.

Ahs 50-20 Li ergonomiske design giver dig et roligt afslappet greb og med et gennemskinneligt håndtag. Den giver dig den rigtige blanding af balance og sikkerhed med minimal indsats. Den er også ret let i forhold til andre maskiner. Som et resultat minimerer den belastningen, du vil føle på din arm og ryg. Produktet er perfekt til let at skære mellemstore hække.

Quick-Cut-teknologi

Med sin innovative hurtigskårne teknologi, kan hækkeklipperens knive forblive åbne i lang tid. Det er særlig vigtigt, da det giver dig det perfekte snit i en ren bevægelse, snarere end at skære et område gentagne gange. Hurtigskæringsteknologien gør det muligt at klippe kviste og grene første gang, du prøver, hvilket giver dig hurtig og præcis hækklipning.

Anti-blokeringssystem

Bosch Ahs 50-20 Li leveres også fuldt udstyret med Bosch “Anti-Blocking System”, der giver dig mulighed for at skære igennem tykkere, stædige stængler og grene med enkelhed. Som et resultat undgår du enhver chance for at gå i stå.

Det blokeringsfrie system får bladet til at vende sig selv, når der er opdaget et papirstop. Det er en fremragende sikkerhedsfunktion, da det er farligt at prøve at fjerne papirstop med fingrene. Anti-Blocking System sikrer, at din hækkeklipper fortsætter med at arbejde, selv når tingene bliver hårde.

Syneon Chip

Produktet leveres også med en Syneon-chip, der bruges til at kontrollere energi og effekt afhængigt af den krævede styrke til opgaven. Det gør det muligt for Ahs 50-20 Li at levere optimal kraft og udholdenhed til enhver tid.

Fordele:

 • Ergonomisk greb
 • Program til hårdt træ
 • Anti papir stops-funktion

Hvordan fungerer en hækkeklipper?

Hækkeklipperen er sammensat af en termisk eller elektrisk motor, som styrer knivernes frem- og tilbagegående bevægelse og en kniv, der består af to slibede, hakede, tandede knive.

Disse knives frem- og tilbagegående bevægelse skærer grene, ved at fange dem mellem symmetrisk fordelte tænder. Termiske hækkeklippere har en 2-takts eller 4-takts motor. Deres cylinderkapacitet varierer fra den ene model til den anden. Elektriske hækkeklippere kan kables eller batteridrevet. Effekten varierer for kablede elektriske hækkeklippere, mens intensitet og strømstyrke bestemmer batteriets kapacitet.

Hvad skal du se efter, når du køber en ny hækkeklipper?

At forstå, hvor tyk din hæk er, og typen og modenheden af ​​planter og buske, der vokser i den, kan være meget nyttigt.

Hækkeklipper blade består af en række tænder, der er jævnt fordelt, og afstanden mellem disse angiver størrelsen på grenen og stammen, som hækkeklipperen komfortabelt kan skære. Hvis hækken er moden og består af træagtige planter som liguster, kristtorn eller nogle nåletræer, kan den have tykkere stængler, så du har brug for et værktøj, der nemt kan håndtere disse. Hvis du regelmæssigt skærer igennem tykkere materiale, skal du overveje mere kraftfulde muligheder – eller se efter specielle funktioner som blokeringsfri systemer til uafbrudt beskæring eller savfunktioner, der hjælper med at tackle den ulige tykke gren.

Valg af din motor

Valget mellem en benzin-drevet, ledning eller trådløs elektrisk hækkeklipper er et vigtigt skridt i at finde et værktøj, du er fortrolig med og kan tackle din hæk.

Elektriske hækkeklippere med ledning er klar til brug med et øjebliks varsel, gode nyheder, hvis du regelmæssigt vedligeholder dine hække, da du ikke behøver at bekymre dig om batteriopladning eller køb af brændstof. Sørg for, at du har let adgang til en udendørs strømforsyning, inden du vælger en hækkeklipper med ledning. De er lette og mere støjsvage end benzin hækkeklipper. Ledningen kan være begrænsende, hvis du har et stort udendørs rum, så de er bedre egnet til en mindre have. Strømmen på en hækkeklipper måles i watt, jo højere effekt, desto kraftigere bliver hækkeklipperen.

Kabellængde og sikkerhed

Kabellængden på hækkeklippere med ledning påvirker rækkevidden og mobiliteten, når du hækkeklipper. Hvis du vælger en hækkeklipper med ledning, vil du måske have mere kabellængde for at bevæge dig uden begrænsninger. En ekstern forlængerledning eller kabelrulle, giver dig lidt mere plads til at manøvrere. Og en jordstrømsenhed (RCD) er et sikkerhedsmæssigt must-have, når du bruger elektricitet udenfor. Den slukker straks i tilfælde af fejl, eller hvis du klipper gennem kablet, når du hækkeklipper dine hække.

Trådløse elektriske hækkeklippere

Hvis du hellere ikke vil bekymre dig om kabler eller foretrækker friheden til at bevæge dig lettere, er trådløse hækkeklippere ideelle. De er lette, normalt mellem 2 kg og 3 kg og er mere støjsvage end benzinmodeller.

Trådløse hækkeklippere leveres med et lithium-ion-batteri, der holder meget energi og er hurtig at oplade. Hold øje med Erbauer hækkeklipper med Keep Cool-teknologi, der hjælper med at holde battericellerne kølige, så de ikke overophedes og giver op til 25% længere driftstid. Nogle mærker tilbyder udskiftelige værktøjer. Dette betyder, at du kan have et antal forskellige elværktøjer til haven, men kun har brug for et batteri til at køre dem alle.

Batteristrøm

Batterier har to vigtige mål: Batteriets effekt måles i spænding (volt). Jo højere spænding, desto kraftigere bliver produktet. Det andet mål er ampere timer eller forstærker (Ah.). Dette bestemmer batteriets driftstid, jo højere kapacitet, jo længere holder batteriet.

Benzin hækkeklippere

Benzindrevne hækkeklippere drives af en blanding af benzin og olie, der er blandet sammen før. En ledning af hækkeklipper måles i watt, jo højere effekt, desto kraftigere bliver hækkeklipperen. Benzin hækkeklippere har en kraftig motor, der gør dem ideelle til mere krævende opgaver, såsom at skære tilgroede eller modne hække.

Mens de har en tendens til at være tungere i vægt, normalt 5 kg til 7 kg, før der tilsættes brændstof, og mere støjende end deres elektriske kolleger, tilbyder de en længere driftstid end batteridrevne modeller, så de er velegnede til større haver og hække. De hjælper også med at få arbejdet gjort hurtigere.

Hold øje med måling af kubik kapacitet, da dette hjælper dig med at finde ud af, hvor kraftig motoren er, en højere kubik kapacitet er bedre egnet til sværere beskæringsforhold, men den kommer igennem mere brændstof og kræver lidt mere regelmæssig vedligeholdelse.

Det skal du være opmærksom på ved din hækkeklipper

De rigtige funktioner hjælper dig med at opnå det bedste snit med din hækkeklipper. Se efter dem, der passer til den størrelse og type hæk, du har, samt funktioner, der bidrager til din komfort, når du bruger din hækkeklipper.

Sikkerhed først

Sørg for at beskytte dig selv, når du arbejder med en hækkeklipper. Øjenbeskyttelse er et must, ligesom et robust par støvler. Overvej et behageligt par havehandsker, tykke nok til at beskytte dine hænder mod torne.

Undersøg dine arealer

Den første ting, du skal gøre, før du starter din søgning, er at virkelig se din have tæt på. At finde den rigtige hækkeklipper til dig kræver en god idé om:

 • Den type hække, du bruger den på
 • Hækkene og tykkelsen af disse
 • Hvor tilgængelige de er – Er de f.eks. tæt på vægge eller hegnet?

Størrelsen på din have

Disse faktorer vil spille en væsentlig rolle i at finde ud af den rigtige størrelse og det strømniveau, du har brug for fra din hækkeklipper. Hvis du har en stor have og store hække, får en mere kraftfuld model arbejdet hurtigere gjort. Hvis dine hække er placeret tæt på et hegn, kan du sætte pris på en kortere hækkeklipper, der er lettere at manøvrere i de trangte rum. At finde den rigtige hækkeklipper, afhænger i høj grad af det arbejde, du skal udføre.

Knivlængde

Knivlængden på en hækkeklipper bestemmer bredden på den hæk, du kan skære med den. For en mindre hæk skal blade mellem 300 og 400 mm være tilstrækkelige, men hvis du regelmæssigt skærer mere modne hække, skal du kigge efter modeller med længere blade på 500 mm plus. Du kan også vælge en længere klinge til mindre hække, som du ikke kan få adgang til fra begge sider.

Afstand mellem tænderne

Jo bredere afstanden mellem tænderne er, desto større materiale kan din hækkeklipper klippe.

For mere modne hække vil et bredere tandafstand gøre det lettere at skære igennem tykkere grene og træ. For en mindre hæk skal blade med et mellemrum på 15 til 20 mm være tilstrækkelige, men hvis du regelmæssigt skærer mere modne hække, skal du kigge efter modeller med et mellemrum på 30 mm eller bredere.

Beskyttelse af knivspids

Mens hækkeklipper bladene er meget holdbare og designet til at klare en bred vifte af vegetation og brug i en årrække, kan farer såsom vægge og hegn forårsage skade på bladet. Nogle blade er designet til at inkludere en beskyttende knivspids, der hjælper med at beskytte mod utilsigtede slag og slid på murværk og brolægning, hvilket hjælper med at holde din hækkeklipper i god stand.

Knivslibning

Jo skarpere knivene på din hækkeklipper er, desto mere præcist vil de skære og jo mindre vibration genererer værktøjet, når du skærer. Funktioner som diamantslibning eller laserskåret indikerer skarphed lige ud af kassen og skal gøre det lettere at opnå en højkvalitets finish.

Håndtagstype

Håndtagstypen på din hækkeklipper bestemmer, hvor behagelig det er at bruge. Se efter indpakningshåndtag og/eller dem, der roterer for at hjælpe dig med at holde hækkeklipperen i en vinkel, der både er behagelig for dig og giver effektiv skæring. Jo flere muligheder dit håndtag tilbyder, jo lettere bliver det at bruge.

Sikkerhedsafbrydere

Dobbelt og tredobbelt sikkerhedsafbrydere er den sikreste måde at forhindre utilsigtet opstart af hækkeklippere – og en vital forsigtighed med elektriske modeller. Det er vigtigt at huske, at dit værktøj skal opbevares et sikkert sted både i pauser, mens du arbejder og mellem brug. Vælg et sted, hvor klingen ikke udgør nogen fare, og utilsigtet opstart ikke er mulig.

For benzindrevne modeller skal du investere i sikre og egnede beholdere til brændstof og en tragt til nem påfyldning af brændstoftanken.

Hold rod på et minimum

At skære hække kan være en rodet opgave, da du opretter en masse afpuds. Anbring en presenning langs bunden af ​​hækken, og flyt den rundt i haven, mens du arbejder på at samle rodet – og brug en bladriv til at trække eventuelle strays væk fra hæk.

Planlæg forud, så du ved, hvad du vil gøre med dine udklip, når du er færdig. En skraldespand kan hjælpe med at nedbryde disse, så de kan bruges som barkflis eller kompostering, eller du vil måske drage fordel af en ordning for indsamling af grønt affald, hvis din lokale myndighed tilbyder en. Større grene kan hugges ned og samles, før de bruges til tænding eller brænde. Grenene kan også stables i bunden af ​​haven for at give et levested for en bred vifte af insektarter.

Funktioner i en hækkeklipper

Hvis du regelmæssigt skærer større eller mere modne hække, kan en savfunktion være nyttig til at skære tykkere, uregerlige grene. Et område af bladet vil blive optimeret til savning – vinkler dette mod stilkene, der skal skæres for at udnytte den ekstra skærekraft.

 • Trådløs – En trådløs elektrisk hækkeklipper er lettere at bruge og gør det muligt at gå længere væk fra huset, mens du arbejder uden problemer.
 • Tandforlængelser – Tandforlængelser lægger mere afstand mellem hækkeklipperens knive og din krop, hvilket mindsker risikoen for at blive klippet.
 • Dual Switches – Dual switches kræver, at begge hænder bruger hækkeklipperen, hvilket øger sikkerheden.
 • On Lock – En aktiveret gør det lettere at bruge hækkeklipperen i lange perioder, da du ikke behøver at holde aftrækkeren nede hele tiden.
 • Off Lock – En deaktiveret lås reducerer risikoen for, at nogen ved et uheld tænder hækkeklipperen og anbefales især til alle med børn i huset.
 • Omviklingshåndtag – Et omviklingshåndtag gør det lettere at holde hækkeklipperen mere komfortabelt, mens du arbejder.
 • Garanti – En god garanti fortæller dig, at producenten står ved deres produkt og giver ro i sindet, så du ikke skal have for mange problemer.

7 råd til rengøring og vedligeholdelse af din hækkeklipper

Hvis du vil have dine værktøjer til at vare, skal du vedligeholde dem. Det betyder regelmæssig pleje, rengøring, service og korrekt opbevaring.

Og når det kommer til din hækkeklipper, er det ikke anderledes. Komponenter som knive, motor, luftfilter og håndtag har alle brug for regelmæssig opmærksomhed. Lad os se på syv super nemme måder, hvorpå du kan opretholde ydeevnen og pålideligheden af ​​din hækkeklipper i de kommende år.

1. Rengør skærebladenepå din hækkeklipper

Hvorfor? – Hver gang din hækkeklipper skærer sig gennem blade og små grene, begynder spormængder af saft at samle sig på knivene. Over tid kan dette få knivene til at binde sig, hvilket reducerer snittets effektivitet. Ikke alene reducerer beskidte knive skæreydelsen, men den ekstra friktion kan få motoren til at begynde at blive overophedet.

Hvordan? – Rengøring af dine hækkeklipperblade er så simpelt som at tørre dem af med sæbevand og en klud efter hver brug. Det anbefales også at anvende et smøremiddel på knivene efter rengøring. Forsøg ikke at lade den være for længe mellem rengøringen og ideelt set efter enhver brug er bedst. Og til sidst skal du sikre dig, at knivene er grundigt tørre, inden du opbevarer værktøjet.

2. Rengør luftfilteret på din hækkeklipper

Hvorfor? – For at din benzin hækklippermotor skal fungere korrekt, har den brug for en konstant strøm af ren, kølig luft. Når du bruger din hækkeklipper, begynder snavs og støvpartikler at samle sig i filteret og reducere luftstrømmen, hvilket resulterer i mangel på motorkraft, dårlig ydelse og overophedning.

Hvordan? – Luftfilteret frigøres typisk via en lås eller knap. Se din brugervejledning for at få flere instruktioner. Når du har fjernet filteret, blæser du forsigtigt igennem det og banker det på en fast overflade. Hvis det er meget snavset, er det bedst at udskifte det med et nyt. Vask eller nedsænk aldrig dit filter, medmindre din brugervejledning specifikt siger at du skal gøre det, da det kan få fibrene til at svulme op, hvilket gør det sværere for luft at passere igennem.

3. Slib hækkeklipper-bladene

Hvorfor? – Som ethvert skæreværktøj, hver gang dine knive kommer til at arbejde på hække, bliver de gradvist over tid stumpe. Skarpe blade er lige skarpe, hvilket er nøjagtigt hvad du vil have fra din hækkeklipper.

Hvordan? – Slibning af dine hækkeklipper blade er sandsynligvis den mest tidskrævende del af vedligeholdelsen. Det behøver dog ikke at være en vanskelig opgave, og brugen af ​​en boremaskine med en lille kegleformet arkivsten vil gøre tricket. Hvis du ikke har en boremaskine ved hånden, fungerer en flad fil også lige så godt. Begræns knivslibning til en gang hver 50. timers akkumuleret brug, og gå forsigtigt for at undgå at bære for meget metal væk. Hvis du ikke er sikker på dette trin, skal du tage den til dit lokale servicecenter.

4. Stram eventuelle løse skruer eller beslag

Hvorfor? – Løse dele kan let falde af, gå tabt eller beskadige resten af ​​værktøjet. Dette kan være særligt skræmmende, hvis du ikke er helt sikker på, hvad der faldt af, og hvis det vil gøre det farligt at fortsætte med at trimme dine hække. Vibrationerne, som en hækkeklipper producerer, kan medføre, at skruer, bolte og stik løsnes over tid. Dette er gode eksempler på, at alle værktøjer har brug for regelmæssig service.

Hvordan? – Giv din hækkeklipper en grundig kontrol. Brug de relevante skruetrækkere og skruenøgler til at stramme alle synlige dele og fastgørelser fast, men forsigtigt. Spænd dem dog ikke for meget, da dette kan beskadige tråden og de omkringliggende dele. Kontroller altid din brugervejledning, inden du skruer noget ud, og ikke skru en størrelse skrue ud for en anden.

5. Smør knivene regelmæssigt

Hvorfor? – Jo mere du bruger din hækkeklipper, jo mere udsættelse for fugt og forurenende stoffer får knivene. Det er overraskende, hvor hurtigt erosion kan komme i gang, og en god smøring hver måned hjælper med at give en beskyttende barriere. Smøringen hjælper også knivene med at glide jævnt over hinanden, hvilket resulterer i mindre friktion og mere skærekraft.

Hvordan? – Ud af alle de vedligeholdelsesopgaver, der skal udføres, er dette den nemmeste. Det er bedst at smøre knivene, efter at de har fået en god aftørring. Lidt går langt, så overdriv det ikke.

6. Hold det udvendige rent

Hvorfor? – Knapper, fjedre, afbrydere, skruer og justeringsanordninger kan alle blive offer for dårlig vedligeholdelse, hvis din hækkeklipper ikke holdes ren. For ikke at nævne, kan en dårligt vedligeholdt hækkeklipper køre varm, da kølig luft ikke kan flyde frit over motoren.

Hvordan? – En simpel aftørring med en let fugtet klud eller svamp gør tricket. Hvis du har adgang til en, skal du bruge let trykluft til at sprænge opbygget snavs ud. Undgå at bruge slibende kemikalier og rengøringsopløsninger, og hold gnidningseffekten mild. Når du har tørret alle de udvendige overflader af, skal du tørre den af ​​og være klar til opbevaring indtil næste brug.

7. Opbevar din hækkeklipper korrekt

Hvorfor? – Hvis du opbevarer dit haveværktøj i et skur eller værktøjskasse på dit køretøj, der er for fugtigt eller udsat for lækager, garanterer du næsten at forkorte dets levetid. Fugt vil medføre, at metaldele korroderer. Brændstofsystemet kan blive forurenet. Og hvis din hækkeklipper er batteridrevet, kan det resultere i elektriske kortslutninger og fejl i elektriske komponenter.

Hvordan? – Hvis du ikke allerede har en, er en vandtæt og UV-resistent lærredetui en fantastisk måde at beskytte dit udstyr på. Hvis du ikke har en af ​​disse, skal du sikre dig, at din hækkeklipper er pakket ind i et bomuldslagn eller håndklæde, anbragt i en plastikpose og lagt i kassen fra gulvet.

Konklusion

Ved konsekvent at følge ovenstående tip får du mest muligt ud af din hækkeklipper i mange årstider. Selvom ikke alle disse tips skal udføres ved hver brug, er det en god idé at give den en kvartalsvis vedligeholdelseskontrol, for at holde den i den bedst mulige stand og i højeste præstation. Husk også at ved et hvert tvivl, er det en god ide at søge råd hos autoriserede forhnaldere og værksteder vedrørende afgørende tekniske udfordringer eller små rengøringstrick. Detter er for at sikre, at din hækkeklipper forbliver brugbar og altid er klar til opgaven. Sidst men ikke mindst, så er du ogsp på den sikker side, hvad angår brug af din hækkeklipper, da mange om fornævnt kan være meget tunge og belastende, især hvis de bruges til store klippeprojekter over længere vedvarende perioder.

Hækkeklipperens historie

Hækkeklipperen har været påkrævet i lang tid; hække og buske har altid haft behov for opretholdelse og endnu mere, fra da de blev brugt til at adskille landmændene og beskytte dyr og afgrøder fra de dårlige vintermåneder.

Siden håndsaks brugt; men innovationen fra det 19. århundrede ændrede ting, da meget arbejdsbudstyr og haveværktøjer blev tænkt op, og flere af disse er stadig ophavsretligt beskyttet i disse dage. Vi i det 20. århundrede gav plads til, at mange af befolkningen fik deres egne haver, dette inducerede en reaktion, hvor folk krævede havearbejdsredskaber, som ikke var kommet til at eksistere på dette tidspunkt. Nogle af de mere almindelige er havegaffel, spade, håndgaffel, handsker, slangerør og den revolutionerende trillebør.

Hækkeklipperen havde vigtige tilfælde i sin tidslinje; mest betydningsfulde er præsenteret nedenfor.

 • 1854: Leonard Wood, der boede i Idaho, udtænkte et produkt, der havde hjul, der kørte ved siden af ​​hække, der havde tandhjul, og et næsten højre oppe skærehjul og side til side skær. Ligesom de fleste tiders enheder, afhænger det af hestetrukket bevægelse eller i sidste ende dampkraft, men håndholdte værktøjer er et stykke væk.
 • 1865: Patent gives til A. Selover for en trækonstruktion, der var afhængig af en sav sammen med alsidige klemmer og stænger til at styre bredden og niveauet af et snit.
 • 1871: En alternativ ramme-arbejdsgadget blev bygget af brødrene Vannosdall.
 • 1890: Andrew Fox, der kom fra Ohio i USA, designede og lavede et udstyr, der havde et omvendt dæksel i form af et ‘V’ og havde mange fræsere foran. Selv i denne meget tidlige periode, bliver vi tættere og tættere på de faktiske multi bladeklipper-produkter, vi har og bruger i dag, såsom hækkeklippere.
 • 1891: Elliot Robust registreret og har godkendte patent på en ‘mobil’ hæk-skæreindretning. Den blev nævnt for at være meget mere et pineapparat end andre ting, da den skulle drives af nogen, der blev spændt til en ledning af ubegrænset længde. Hver af enderne af ledningen var forbundet med nogle ting i modsatte ender af græsgange, og bevægelse blev leveret af det, der var tilgængeligt i perioden. Dette var en tydelig indikation for, at for at gøre en bærbar enhed funktionel, måtte der foretages store forbedringer af motorernes vægt og størrelse for at tillade bevægelsesområde.
 • 1922: The Little Wonder Organization ltd. i Storbritannien, skabte en hækkeklipper inklusiv et håndsving. Det er muligvis blandt de 1. modeller af aktuelle håndholdte enheder ved hjælp af frem- og tilbagegående skæreblade, som vi ser så ofte nu. Det lykkedes at forblive i udvikling gennem 1950’erne og var i modsætning til populær tro ikke kun ønsket af havearbejdeentusiaster, men især også med pastaproducenter. Årsagen til at være de knivskarpe tænder, var det perfekte element til at skære sarte tråde af pasta. Da 1935 ankom, erhvervede ‘Schiller’ (baseret i USA) virksomheden ud og transporterede den tilbage til USA.
 • 1940: En håndholdt, 1-bladet (gengældende) hækkeklipper endte med at blive skabt af ‘Little Wonder Company’.
 • 1945: De skaber den allerførste dobbeltbladede frem- og tilbagegående hækkeklipper.
 • 1955: Den allerførste benzindrevne hækklipper udgives på markedet.

Babyboomet

Efterkrig, forbedringen af ​​mange apparater ændret, hækkeklipperen ligesom motorsaven. Motorsavproducenterne begyndte at frembringe lette i vægt, små motorenheder afhængige af helt nye legeringer samt totaktsmotorer. Fra starten syntes der at være mere fokus omkring elektriske motorer, da disse normalt er rettet mod at være haveprodukter som et alternativ til landdistrikter uden for døre, såsom motorsaven, der mere typisk er benzindrevet.

En af grundene til, at enhederne var blevet meget populære i husstanden, er utvivlsomt et resultat af, at Black and Decker gjorde det populært, efter at de begyndte at masseproducere dem. Apparater endte med at blive tvunget endnu længere i 62’erne, da B&D introducerede en variation af fræseren, der omfattede en mobil strømpakke med battericeller; det var et revolutionerende koncept, men da strømforsyningen ikke var effektiv i disse dage, viste det sig mindre end tilfredsstillende for de opgaver, de var beregnet til. På nuværende tidspunkt er B&D, Makita, Bosch plus en lang række andre virksomheder altid konkurrencedygtige inden for det trådløse marked for hæktrimning og leverer forskellige typer, der varierer i størrelse, energi og funktionalitet.

B&D fik først kontrol over markedet for elektrisk boremaskine, og erhvervelse af denne type store forsknings- og udviklingsarbejdere hjalp dem i halvfjerdserne med at lancere en hækkeklipper tilføjelsesenhed til en boremaskine, selvom dette endte med at være utrolig dygtigt, var det faktisk aldrig at blive så effektiv som den egentlige specialist hækkeklipper.

McCulloch var faktisk en af ​​de primære motorsavsinnovatører, der fastslog, at det faktisk var muligheden for at udvide sig mod hækkeklipper rindustrien i løbet af 70’erne. I dag ejes de af ‘Husqvarna’, den største producent af værktøj til udendørs brug, og du kan se dem blandt forskellige andre navne på firmaet som Gardena. McCulloch-mærket baner stadig vejen for forbedring af benzinafsnittet inden for det nuværende marked, brændstofpumpede letstartprodukter, og nogle af deres værktøjer er de mindste og mindst tunge, der kun vejer 5 kg. Gardena lancere ledningsfri modelkollektion bestående af alle håndholdte og udvidede sortimentstyper.

Det mest betydningsfulde hækkeklipper aspekt, var uden tvivl den lange rækkevidde hækkeklipper, skabt af Echo. Det længere greb og savklinge, gjorde det muligt for hjemmebrugeren at nå steder, der simpelthen ikke var mulige før, når man bruger en standard hækkeklipper.

De mere dyre versioner har drejelige greb, der bøjes for at tillade forskellige vinkler at blive erhvervet under skæring.

Udseendet af de kommende hækkeklippere

I maj sidste år blev der frigivet et patent på en Multipurpose Debris Deflector oprettet af Techtronic Outdoor Products Technology. Som du måske er opmærksom på, kan produkter generelt sprede affald i enhver retning, også fra dig som person, derfor er denne slags ‘affaldsafbøjere’ og andre lignende apparater meget ønskelige.

Konsistente designændringer i nyere tid, er blevet mødt med velkomne justeringer, for eksempel hævder regler nu, at begge dine hænder burde være på din hækkeklipperen, for at den fungerer korrekt. I tilfælde af at begge hænder ikke bruges, forhindrer det i at betjene den faktiske hækkeklipper. Sikkerhedstøj er også et must have.

Regeringenerne har ofte skubbet på god udvikling og innovationer inden for benzinmotorindustrien. 2-taktsmotorer er ret lette og behøver ikke en oliebeholder, disse har evnen til at klippe i alle retninger ud over den forkerte vej op, hvis behovene skulle komme op. Det eneste negative er at, de er bestemt har forfærdelige emissioner, som de udsender sammenlignet med 4-taktsmotor.

Ryobi hævder at have svaret, en 4-takts model, der kan betragtes som en motor uden blanding. Den opfylder de strengeste emissionsvurderinger og fungerer tilsyneladende i stort set alle vinkler. Selvom den allerede er blevet brugt i hækkeklippere, forudsiges det fuldt ud, at den i sidste ende vil blive flyttet til markedet for hækkeklippere.

Totaktsaspektet inden for kraftindustrien oplever også betydelige innovationer. En 70 procent mindre forurenings niveau rekord i hele samlingenen fra motorproducenten Tanaka i ’98 var en opmuntrende undersøgelse. Langt størstedelen af værktøjsmotorfirmaer leder generelt efter mindre motoremissioner og miljøvenlige akkrediteringer, men de er altid på udkig efter at forbedre kraften, hvilket kan være en fin balance.

Uden for bredden i denne artikel er der den fortsat brug af hækkeklippere, sammen med det industrielle landbrug og parkindustrien, som disse beskæftiger sig med næsten alle hække.

Det er yderst usandsynligt, at hækkeklippere på et hvilket som helst tidspunkt bliver overflødige i de kommende halvtreds år på grund af den måde, hvorpå vi passer så godt på vores haver nu.

Husk altid at se efter de anmærkningerne der giver dig den bedste brugeroplevelse, og husk at investere i din hækkeklipper, så du ikke behøver at betale store beløber i fremtiden, for billige modeller der hurtigt vil få brug for udskiftning af reservedele osv. Sidst men ikke mindst, husk at følge alle sikkerheds anvisningerne i din manual, for din egen og andres sikkerhed.

Andre produkttests til dit havearbejde

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

AL-KO Hækkeklipper HT 4055

AL-KO HT 4055 Energy Flex 40v trådløs hækkeklipper har en 55 cm klingelængde og robuste dobbeltsidede frem- og tilbagegående blade. Drevet af 40v AL-KO EnergyFlex 4Ah eller 5Ah batterier (sælges separat), som kan udskiftes. Trådløse maskiner giver dig mulighed for at arbejde rundt i haven uden begrænsning af kabler. Batteristrøm er støjsvag, emissionsfri og har en brøkdel af driftsomkostningerne ved benzin.

AL-KO HT 4055 kan trimme op til en diameter på 20 mm, hvilket opretholder selv de hårdeste af hækvarianter. Trådløs hækkeklipper har en længde på 55 cm og bruger dobbeltsidede frem- og tilbagegående blade. De diamantskårne knive efterlader en ren, glat finish for at hække kanter og tilskynde til en sund genvækst.

Fordele:

 • Trådløs betjening
 • Mange funktioner
 • Lang klippelængde

Bosch EL HÆKKEKLIPPER AHS 65-34

Denne Bosch AHS 65-34 elektriske hækklipper har flere fordele i forhold til andre hækkeklippere på markedet. Her vil vi forsøge at gennemgå de fleste af dens nøglefunktioner:

Savfunktion, laserskæring og diamantklinge

Ja, det er sandt. Alle ovenstående funktioner leveres med denne elektriske hækkeklipper fra Bosch. På grund af alle disse funktioner kan du bruge denne hækkeklipper til forskellige havetyper.

Bedre håndtering

Mest af alt skal vi nævne den bedre håndtering af Bosch ahs 65-34. Denne maskine er op til 15% lettere end sine forgængermodeller – på grund af meget bedre vægtfordeling.

Blødt greb

En af de mest bemærkelsesværdige fordele ved Bosch AHS 65-34, er den nemme håndtering. Som du måske gætter, er det relateret til bedre håndtering. Den transparente håndbeskyttelse på denne hækkeklipper plus det bløde grebhåndtag, sikrer en meget behagelig og let trimning.

Kraftig motor til høj ydeevne

Denne model er udstyret med en motor på 700 watt og et nyt nyt design af klingen med savfunktion og 34 mm tandafstand.

Fordele:

 • Mange funktioner
 • Letvægtig
 • Ergonomisk greb