Smartphone Test 2024 → Se De 10 Bedste Smartphones

Bedste Smartphone

Står du og skal finde den bedste smartphone i 2022? Så er du kommet til det helt rette sted; det er nemlig vores hovedfokus i denne artikel, hvor vi præsenterer de 10 bedste smartphones nedenfor.

Derudover kan du også læse meget mere om smartphones generelt, hvad du skal have in mente, når du vælger din nye telefon og ikke mindst, hvordan du sparer penge på dit køb. Der er med andre ord lagt op til masser af god læring, så du forhåbentligt går herfra og er blevet klogere på smartphones og måske endda også på, hvilken model du skal vælge.

God læselyst!

Samsung Galaxy S22 Ultra – Bedste smartphone

Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 256GB - Phantom Black Bedste Smartphone

Samsung Galaxy S22 Ultra vinder her titlen som den bedste smartphone – uden hensyntagen til pris eller andet. Her kigger vi udelukkende på, hvad den kan, og hvor god den er til at gøre det. Og der er vist ingen tvivl om, at det på mange punkter er en fantastisk telefon.

Det var den tidligere model (Samsung Galaxy S21 Ultra) som sådan også, men nu er den altså lige blevet et nøk bedre. Det kommer blandt andet til udtryk i forbrugernes anmeldelser af den på Google, hvor den i gennemsnit bliver hædret med 4,7 ud af 5 stjerner.

Også eksperterne elsker den, og den bliver eksempelvis beskrevet som ”mobilen, der har det hele” af Alt Om Data i deres anmeldelse af telefonen. Og hvorfor gør den så det? Jamen, det skyldes flere ting.

Blandt andet har Samsung Galaxy S22 Ultra en stor og flot 6,8-tommer AMOLED-2X skærm med variabel opdateringshastighed på mellem 1 og 120 Hz. Lysstyrken når derudover helt op på 1.750 nits. Det kan lyde nørdet, og det er det også, men det gør det til en sand fornøjelse at bruge telefonen.

Derudover er det den bedste smartphone, fordi den har et af de hidtil bedste kamerasystemer på markedet med fire forskellige kameraer, plads til 2 simkort, en medfølgende Samsung S Pen, en stærk processor og meget mere.

Apple iPhone 13 – Bedste smartphone til ældre

Apple iPhone 13 5G 128GB - Midnight Bedste Smartphone

Nummer tre på listen over de bedste smartphones målretter sig til dig, der er på udkig efter den bedste smartphone til ældre. Det kan være en lidt svær kategori at finde en vinder i, fordi der ikke som sådan er noget specifikt, der gør den ene telefon bedre end den anden i forhold til ældre. Ligesom med brugere i alle andre aldre, har ældre nemlig også vidt forskellige behov til deres telefoner.

Vi har dog valgt at anbefale Apple iPhone 13. Det er der flere forskellige årsager til. Først og fremmest er det en sikker telefon; i modsætning til Android-telefoner er Apples nemlig mere fastlåste i forhold til, hvad man kan gøre. Der er mindre risiko for virus, og for at man får klikket på noget forkert.

Samtidig har Apple-telefoner også mange gode tilgængelighedsfunktioner, og så er de udstyret med FaceTime. Lige netop det er noget, som mange ældre og deres familie vil sætte pris på, hvis resten af familien altså også bruger Apple-produkter.

Til gengæld er iPhone 13 (som hele vejen rundt er en af de absolut bedste smartphones i dag) også til den dyre side. Har man pengene er det dog vores opfattelse, at den er et godt køb som den bedste smartphone til ældre.

OnePlus Nord CE 2 – Bedste smartphone til børn

OnePlus Nord CE 2 5G 128GB 8GB - Grey Mirror

OnePlus Nord CE 2 får her titlen som den bedste smartphone til børn. Det gør den blandt andet på grund af prisen. Det er ikke den billigste telefon på markedet, men den er nede på et niveau, hvor de fleste kan være med.

Måske endnu mere vigtigt er dog også, at denne model har det, som OnePlus kalder for Warp Charge. Det sikrer nemlig, at den kan lades op på praktisk talt ingen tid. Nærmere præcist kan den gå fra omtrent 0 til 60 procents strøm på blot 15 minutter. For barnet, der elsker at se YouTube, spille eller andet, der kræver meget strøm, er det en essentiel funktion.

I forlængelse af dette, er det også værd at nævne, at denne OnePlus Nord CE 2 kommer med 5G. Det vil sige, at når den ellers kan fange et signal, vil den kunne levere både YouTube-videoer og spil i høj kvalitet og uden loadingtider. Det kan gøre det lidt sjovere at have børnene med på bagsædet af bilen.

OnePlus er generelt kendt for at lave gode telefoner til rimelige priser, og denne model er naturligvis ingen undtagelse. Den får fine ord med på vejen fra eksperter i både ind- og udland. Blandt andet skriver det danske medie mobilpriser.dk, at den ”overrasker positivt” og ”giver en rigtig fin oplevelse til prisen”.

Nokia XR20 – Smartphone med det bedste batteri

Nokia XR20 5G 128GB/6GB - Granite

Hvis du er en, der bruger din telefon meget, så vil du sætte pris på, at den har et batteri, der tillader mange timers brug. Derfor vil vi nu præsenteret den smartphone, der har det bedste batteri – eller måske nærmere det bedste strømforbrug.

Fordi Nokia XR20 er ikke den telefon, der har det største batteri. Med 4.630 mAh er det eksempelvis 1.370 mAh mindre end batteriet i ASUS ROG Phone 5s, som vi præsenterede tidligere. Til gengæld kan telefonen udnytte strømmen fornuftigt.

En test fra det amerikanske magasin Tech Advisor viser nemlig, at telefonen kunne holde sig kørende med 18 timer og 48 minutters skærmtid, før den løb tør for strøm. For mange mennesker svarer det til 4 dages brug, hvilket må siges at være meget godt for en smartphone.

Derudover er det også en vældig fin telefon med et fornuftigt kamera, en udmærket processor, en flot og stor skærm med høj opløsning og meget mere – alt sammen til en rimelig pris.

Kunderne er også generelt begejstrede for Nokia XR20, der i gennemsnit får 4,3 ud af 5 stjerner på Google Anmeldelser. Her bliver den rost for at mange cool funktioner og en høj komfort ved brug. Særligt vigtigt at fremhæve er også, at op til flere brugere skriver, at den ligefrem har et amazing battery life. Det kan man da kalde et blåstempel i denne kategori.

Samsung Galaxy A52s – Bedste smartphone til prisen

Samsung Galaxy A52s 5G 128GB 6GB - Awesome Black Bedste Smartphone

Der er ingen tvivl om, at Samsung Galaxy S22 Ultra er en ualmindelig god smartphone, men den er også dyr. For de, der ikke lige har planer om at bruge i omegnen af 10.000 kroner på en telefon, er der heldigvis også fortsat masser af gode muligheder.

Et oplagt eksempel kunne være Samsung Galaxy A52s, der her bliver udnævnt til den bedste smartphone til prisen. Det gør den fordi, man her får en telefon med et almindeligt pænt og enkelt design, et udmærket kamerasystem, to simkortholdere, en kvalitetsskærm med 120 Hz og meget mere til en brøkdel af, hvad ovenstående flagskibsmodel koster.

Men bare fordi man går langt ned i pris, er det ikke ensbetydende med, at man går langt ned i kvalitet og funktionalitet. Faktisk er Samsung Galaxy A52s i gennemsnit blevet tildelt 4,5 ud af 5 stjerner på Google Anmeldelser – vel at mærke på baggrund af mere end 78.000 anmeldere. Her fremhæver langt størstedelen, hvordan det er en telefon, der ikke nødvendigvis har ”tip-top features”, men som derimod kan alt det, den skal kunne – og lidt til – for en særdeles attraktiv pris.

I kategorien ”bedste smartphone til prisen” er der vist ikke noget, der kunne være mere blåstemplende end ovenstående. Det er lige netop derfor, at Samsung Galaxy A52s løber med titlen.

Google Pixel 6 – Bedste Android smartphone

Google Pixel 6 5G 128GB - Stormy Black

Google Pixel 6 løber med prisen som den bedste Android smartphone i denne omgang. En af de helt store årsager hertil er, at du her får den ”rene” Android oplevelse, som styresystemet er tiltænkt til at give dets brugere, fordi telefonen kommer direkte fra udviklerne; Google.

Men det er naturligvis ikke nok i sig selv. Google Pixel 6 er også den bedste Android smartphone, fordi den har et ualmindeligt godt og alsidigt kamera på hele 50 megapixels. Samtidig har den en solid processor, en 90 Hz AMOLED- skærm og så har Google lovet, at den får 5 års sikkerhedsopdateringer fra udgivelsen af.

Derudover er der mindre ting, der også kommer med oven i hatten. Eksempelvis er den IP68-certificeret, hvilket betyder, at den er resistent overfor både vand og støv, og så har den naturligvis også trådløs opladning. Alt sammen til en attraktiv pris.

Derfor overrasker det heller ikke, at den har mange positive anmeldelser fra både eksperter og forbrugere, der har købt den. De roser den især for dens gode kamera og ikke mindst prisen, der i den grad gør Google Pixel 6 til en konkurrencedygtig aktør på markedet for Android smartphones, der i den grad må siges at være godt udfyldt.

Apple iPhone 13 Pro – Bedste Apple smartphone

Apple iPhone 13 Pro 5G 128GB - Graphite

Indtil nu har vores bedst i test liste for smartphones udelukkende bestået af Android telefoner. Men nu er det tid til at snakke lidt om Apple iPhones – nærmere specifikt; Apple iPhone 13 Pro, som vi har kåret som den bedste Apple smartphone.

iPhone 13 Pro vinder titlen fordi den nærmest indiskutabelt er den bedste telefon fra Apple til dato. Her får du en flot 6,1-tommer OLED-skærm med en opløsning, der er højere end de fleste computerskærme. Samtidig har den ProMotion, som giver en opdateringsfrekvens af skærmen på op til 120 Hz, men fordi den er variabel, betyder det ikke det store for strømforbruget.

Derudover har iPhone 13 Pro også et af de pæneste designs, som en Apple smartphone har haft gennem tiden. Den fås ligeledes med tre gode kameraer, hvoraf det ene kan lave op til 3 gange optisk zoom. Samtidig er mobilen IP68-certificeret, så den både er afvisende overfor støv og vand.

Kunderne, der har købt denne bedste Apple smartphone er generelt meget begejstrede for den. På Google Anmeldelser scorer den 4,6 ud af 5 stjerner i gennemsnit, og det er naturligvis en sand blåstempling af dens kvalitet og den brugeroplevelse den giver.

TIP: Har du ikke behov for alt det, som iPhone 13 Pro kommer med? Så kan du også købe en iPhone 13 eller iPhone 13 Mini og stadig få en virkelig kampdygtig smartphone.

ASUS ROG Phone 5s – Bedste smartphone til gaming

ASUS ROG Phone 5s 5G 512GB/16GB - Phantom Black

Gaming på mobiltelefoner bliver stadig mere og mere populært – og her taler vi ikke bare om Candy Crush og Hay Day. Især tunge spil som eksempelvis League of Legends: Wild Rift, ARK: Survival Evoled og lignende.

Hvis du er fan af at spille på farten, så er du sandsynligvis på udkig efter den bedste smartphone til gaming. Der er mange gode bud på, hvilken telefon det er, men især en skiller sig ud; ASUS ROG Phone 5s.

Hvorfor får den titlen som den bedste gaming smartphone? Jo det er såmænd ganske enkelt; den er lavet specifikt til formålet. Hvis der løber PC gamer blod i dine åre, vil du sandsynligvis genkende ASUS ROG som et stærkt gaming brand, hvilket naturligvis kun er positivt i denne henseende.

ASUS ROG Phone 5s er en telefon med en stor 6,78-tommer skærm, der har en opløsning på 2448 x 1080 pixels. Du kan med andre ord holde overblikket, når du gamer, og kan samtidig glæde dig over opdateringsfrekvensen på 144 Hz og en forsinkelse på blot 1 ms.

Processoren er en stærk Snapdragon 888+ Octa-core, og telefonen er udstyret med 16 GB RAM, 512 GB lagerplads og et batteri på hele 6000 mAh. Specifikationerne taler altså for sig selv.

Apple iPhone 13 Pro Max – Smartphone med det bedste kamera

Apple iPhone 13 Pro Max 5G 128GB - Sierra Blue

Hvis du regelmæssigt har behov for at tage billeder og video i høj kvalitet, så er du muligvis på udkig efter den smartphone, der har det bedste kamera. Her er af og til lidt diskussion blandt eksperterne, men de i overvejende grad enige om, at Apple iPhone 13 Pro Max ligger helt i top.

Denne smartphone fra Apple har faktisk det samme kamerasystem som den ”almindelige” iPhone 13 Pro, der blev anbefalet længere oppe på listen. Men der er to steder, hvor den adskiller sig; på skærmstørrelsen og på batteristørrelsen. Begge dele er vigtigt, når man bruger sin telefon til tunge opgaver som fotografi, videooptagelse, billedredigering eller videoredigering.

Apple kalder selv systemet for et såkaldt Triple Camera System, og det er altså fordi telefonen har tre kameraer bagtil. De er alle 12 megapixel, hvilket ikke lyder af meget, men fordi Apple har arbejdet meget med softwaren bag fotografering og videooptagelse, kan billedkvaliteten i mange tilfælde fremstå bedre end fra konkurrerende telefoner med flere megapixels.

Softwaren er i øvrigt også vigtig på andre punkter; eksempelvis har telefonen både Cinematic Mode, Portrait Mode og en masse andre funktioner, der kan få billederne og videoerne til at fremstå professionelle. Derudover er det værd at bemærke, at man kan tage billeder i RAW-format, og optage video i ProRes – noget, som professionelle vil sætte særligt pris på.

Google Pixel 6 Pro – Smartphone med den bedste skærm

Google Pixel 6 Pro 5G 128GB - Stormy Black

Rosinen i pølseenden bliver Google Pixel 6 Pro, som løber med titlen som den smartphone, der har den bedste skærm. Det kan naturligvis være et lidt svært parameter at vurdere på, for hvad gør en skærm god? I mange tilfælde afhænger det af personlige præferencer, men vi har nu alligevel forsøgt.

Google Pixel 6 Pro er udstyret med en 6,7-tommer touchskærm. Det kan for nogle være lige stort nok, men for andre er det okay – det afhænger i mange tilfælde af størrelsen på ens hænder. Selve skærmen har en opløsning på 3.120 x 1.440 pixels, hvilket er helt i top, og er med til at sikre, at alt står knivskarpt, når du kigger på telefonen.

Derudover har Google Pixel 6 Pro også en opdateringsfrekvens af skærmen på 120 Hz. Det vil sige, at den opdaterer det den viser 120 gange i sekundet, hvilket får bevægelser og andet til at fremstå flydende uden hakkende bevægelser eller andet.

Dertil er det en flot skærm, der går til kanten nærmest hele vejen rundt, og i øvrigt kan du glæde dig over, at den rangerer helt i top, når man taler om virkelighedstro farvevisning. Lige netop dette er ret interessant, fordi man som regel får den bedste oplevelse, når farver fremstår på skærmen, præcis som de ville i virkeligheden.

Sådan finder vi de bedste smartphones

Det var altså vores liste over de bedste smartphones. Forhåbentligt fandt du en model, som passer til lige netop dine behov. Hvis ikke kan du naturligvis læse med videre i resten af artiklen, hvor vi kommer med nogle gode råd til, hvordan du så skal finde den bedste smartphone.

Men inden, at vi når så langt, vil vi først lige forklare, hvordan vi finder de bedste smartphones. Vi tester ikke selv telefonerne – det har vi hverken ressourcerne eller kompetencerne til. I stedet er ovenstående bedst i test liste baseret på en grundig dataindsamling og efterfølgende -analyse.

Den data, som vi har indsamlet, består af tekniske specifikationer, priser, ekspertanmeldelser og forbrugeranmeldelser for en lang række af de mange smartphones på markedet. Baseret denne data, kan vi efterfølgende gå ind og analysere os frem til, hvilke telefoner, der performer bedst i de enkelte kategorier.

Alle dataene spiller naturligvis en rolle, men vi lægger især meget vægt på forbrugeranmeldelser. Disse kommer nemlig fra personer, der har købt og bruger telefonerne til dagligt, og de har derfor den bedste forståelse af, hvordan den klarer sig i en hverdagssituation. Dermed bliver det også det mest virkelighedsnære billede for andre potentielle købere – som eksempelvis dig, der læser med i denne artikel.

Køb en smartphone på tilbud

Som du nok allerede ved, kan en smartphone være utrolig dyr. Men som vi også præsenterede på vores liste over de bedste smartphones, er der også mulighed for at få modeller til mere overkommelige priser.

Uanset om du vælger en af de smartphones, der koster i lejet omkring 2.000 til 3.000 kroner, eller om du er helt oppe at ringe omkring 10.000 kroner, så kan du med fordel overveje at købe din nye smartphone på tilbud.

Der er nemlig regelmæssigt både små og store besparelser at hente på diverse smartphones – også de bedste, som blev præsenteret ovenfor. Fordelen ved at købe en smartphone på tilbud er naturligvis, at du kan få telefonen til en billigere pris end, hvis du ikke havde købt den på tilbud.

Det åbner for to muligheder;

 1. du kan købe den smartphone, som du har udset dig, og spare penge, eller
 2. du kan købe en bedre smartphone på tilbud, og få noget bedre end dit budget ellers tilladte.

Det er naturligvis op til dig, dine behov og dit budget at vurdere, hvilket fremgangsmåde der er den rigtige. For os er det vigtigste blot, at du er opmærksom på muligheden for at spare penge. Et oplagt sted at starte med at kigge efter gode tilbud på smartphones er hos de webshops, som vi linker ind til via bedst i test listen.

Hvad er en smartphone?

En smartphone er en telefon, der kan klare mange af de samme opgaver, som en computer kan. Den vil typisk have en touchskærm, adgang til internettet og være udstyret med et styresystem, der giver brugerne af telefonen mulighed for at downloade apps og lignende.

Smartphone er i princippet et lidt forældet begreb, som opstod lige da vi overgik fra traditionelle mobiltelefoner til de her klogere smartphones med iOS eller Android som styresystemer. I dag er det dog praktisk talt alle telefoner, der er smartphones, og man kan derfor diskutere om de fortsat behøver at blive beskrevet sådan.

Hvorfor er det vigtigt at have en smartphone?

Der er mange gode grunde til, at man skal have en smartphone. Man kan eksempelvis nævne, at man har nemmere ved at holde sig forbundet med familie, venner og bekendte, i takt med at kommunikationen er flyttet over på sociale platforme og apps som Facebook, Messenger, Instagram og WhatsApp.

Derudover vil de fleste i dag gerne have nem adgang til både deres diverse e-mailkonti, de vil kunne streame indhold på farten og så videre. Alt dette kræver enten en smartphone, eller at man har en computer med sig – og der er det trods alt nemmere med en telefon i lommen.

Men der er også nogle ting, der gør det næsten nødvendigt at have en smartphone. Det tæller eksempelvis, at det kan være rigtig svært at have NemID eller MitID uden en smartphone. Samtidig bliver flere og flere ting rykket over på telefoner, hvor man blandt andet nu kan hente sit sundhedskort og kørekort i en app.

Ovenstående kan naturligvis klares uden at have en smartphone, men der er ingen tvivl om, at det bliver gjort mere besværligt. Det skyldes mange ting, men den primære er naturligvis, at man fra offentlig side ønsker et mere digitalt system, da det har en masse fordele rent administrationsmæssigt.

Sådan vælger du den bedste smartphone

Når du skal vælge den bedste smartphone, så kan du naturligvis tage udgangspunkt i en liste som den, vi præsenterede først i artiklen. Det er et oplagt sted at starte, men det er ikke nødvendigvis sikkert, at vi ramte plet på det du har brug for, og desuden skal vores ord ikke tages som lov.

Vi anbefaler nemlig altid, at du selv laver lidt research og forholder dig kritisk til, hvad den bedste smartphone er for dig. For at hjælpe dig lidt på vej til at vurdere dette, har vi samlet nedenstående oversigt over faktorer, som du bør overveje inden, at du racer afsted for at købe dig en ny smartphone.

Styresystem

Det første du skal tage stilling til er, om du har en specifik præference i forhold til din nye smartphones styresystem. Der er overordnet set to valgmuligheder; iOS eller Android. Førstnævnte er det styresystem, som er installeret på Apples iPhones, og spiller utroligt godt sammen med både iPads og Apple-computere.

Android er derimod udviklet af Google, og er installeret på praktisk talt alle andre smartphones end de, der er lavet af Apple. Brugerfladen er lidt anderledes, og spiller naturligvis rigtig godt sammen med Googles øvrige softwareløsninger.

Man kan næppe tale om, at det ene er bedre end det andet. Det er meget et spørgsmål om præferencer, hvad man er vant til, og hvilke øvrige teknologi- og softwareløsninger man har derhjemme.

Mærke

Hvis du har valgt, at dit styresystem skal være iOS, så har du kun et mærke at vælge i mellem; Apple. Har du derimod valgt, at din nye smartphone skal være udstyret med Android, så har du lidt flere valgmuligheder. Vi vil ikke nævne dem alle her, men nedenstående liste er nogle af de mest populære producenter af smartphones:

 • Samsung
 • OnePlus
 • ASUS
 • Sony
 • Nokia
 • Google
 • Xiaomi

De har naturligvis hver deres fordele og ulemper, og deres fokusområder er typisk noget forskelligt. De laver dog alle nogle gode smartphones, så der er rig mulighed for at finde en model, der passer til dine behov.

Som du måske har bemærket allerede, så er der også flere af ovenstående producenter, der fremgik af vores liste over de bedste smartphones med en af deres modeller. Det var eksempelvis OnePlus, Samsung, ASUS, Nokia og Google.

Skærmstørrelse

Da den første iPhone blev udgivet tilbage i 2007 og dengang målte skærmen 3,5 tommer. Der er sket lidt siden da, når vi i dag ser telefoner med skærme på op mod 7 tommer i størrelsen. Udviklingen bliver taget godt imod af mange, men der er også en stor andel af mennesker, der synes, at mere end 6 tommer er alt for stort.

Og de har faktisk en pointe; for en skærm kan godt blive for stor. En smartphone skal som udgangspunkt gerne kunne betjenes med én hånd. Det vil sige, at den maksimale skærmstørrelse bør være cirka omtrent sådan, at du kan nå alle hjørner med din tommelfinger, mens telefonen ligger i hånden.

Derfor afhænger den optimale skærmstørrelse naturligvis også af din hånd. Men størrelsen på skærmen skal ikke nødvendigvis være så stor som muligt. Der er også gode grunde til at vælge mindre telefoner, der fylder mindre i lommen og på anden vis er knap så voldsomme.

Det er dog rigtig meget et spørgsmål om personlige præferencer. Vores liste over de bedste smartphones består primært af store telefoner, fordi det er der, at producenterne lægger det meste af deres energi. Men der er også mulighed for at købe mindre modeller, som også er særdeles konkurrencedygtige.

Kamera

Smartphonekameraer er i dag generelt så gode, at du nærmest ikke kan købe en model, der ikke tager billeder i almindelig god kvalitet. Hvis du betaler for det, kan du også få en smartphone, der ved produktion af indhold til internettet sagtens kan konkurrere med semi-professionelle kameraer.

Der er dog ingen grund til at købe eksempelvis en iPhone 13 Pro Max, hvis du bare gerne vil tage lidt billeder i hverdagen, som du kan dele med din familie og dine venner. Her vil du nærmest kunne vælge en hvilken som helst model fra hylden, og få tilfredsstillet dine behov.

Har du derimod en interesse for fotografi eller videooptagelse, eller laver du indhold, hvor der er krav til kvaliteten, så kan pengene være godt givet ud til en telefon, der har et af de bedste kamerasystemer.

Batteri og opladehastighed

Der var engang, hvor telefoner kunne holde strøm i dagevis – ja sågar i uger. Den tid er ovre, og langt de fleste oplader i dag deres telefoner mindst en gang i døgnet. Når du skal vælge en ny smartphone, er der ingen tvivl om, at batteriets størrelse og kvalitet skal indgå i dine overvejelser.

Bruger du din telefon meget, er det særligt vigtigt, da du dermed vil skulle bruge en smartphone, der kan holde strøm i længere tid, hvis du ønsker at undgå flere opladninger om dagen.

Bruger du derimod ikke din telefon så meget, er det ikke sikkert, at batteriet skal spille samme rolle i din beslutning. Det vil typisk være ved en skærmtid på 3 timer eller derunder om dagen, hvor langt de fleste smartphones sagtens kan klare sig igennem en hel dag.

Alternativet til et godt batteri – eller supplementet – er høje opladehastigheder. Vi ser i dag flere og flere smartphones med hurtigladning; altså muligheden for at oplade med eksempelvis 65 W eller 90 W. Her vil de på få minutter kunne oplade nok til, at du kan klare dig resten af dagen.

Også trådløs opladning kan være værd at gå efter. Her vil du kunne have en trådløs oplader i bilen, på skrivebordet eller lignende, og nemt oplade din telefon hele tiden, uden at skulle bøvle med kabler.

Ydeevne

Smartphones har, ligesom computere, biler og alt muligt andet, forskellig ydeevne. Nogle er top-tunet og kan håndtere tunge spil, videoredigering og andre krævende processor, mens andre har det bedst med at surfe på internettet eller scrolle gennem Facebook og Instagram.

Der er ingen tvivl om, at førstnævnte er væsentligt dyrere end sidstnævnte. Det giver naturligvis god mening, men det betyder også, at du ikke bør købe en af de højtydende smartphones, hvis ikke du har brug for de evner, som du køber dig til. Det vil være spild af penge.

Omvendt er det også dumt at købe en telefon med for dårlig ydeevne til at håndtere de opgaver, som du gerne vil klare med din smartphone. Men medmindre du spiller de helt grafisk tunge spil, laver video- eller billedredigering, eller lignende, vil du typisk ikke have brug for mere end det, som enhver telefon kan.

Pris

Endelig kommer vi til noget nær den vigtigste faktor; prisen. Som vi allerede tidligere har talt om, kan der være utrolig stor forskel på, hvad en smartphone kan koste. Faktisk kan du støde på priser mellem 1.500 kroner og helt op til 15.000 kroner eller mere.

Typisk vil de helt dyre telefoner være flagskibsmodellerne, der kan det hele og er noget nær så perfekte som en telefon bliver – til alle formål. Men der er naturligvis ingen grund til at købe de her modeller, hvis du kan nøjes med mindre – og slet ikke, hvis du ikke har råd til at betale så mange penge.

Som altid skal du nemlig ikke købe en dyrere smartphone end du reelt set har råd eller lyst til. Læg derfor et budget på forhånd, hvor du sætter en maksimal grænse for, hvad du kan købe for. Fortæl derefter dig selv, at du køber den smartphone, der bedst opfylder dine behov indenfor det lagte budget.

Du kan få en nogenlunde idé om prisniveauet for forskellige telefoner via vores bedst i test smartphone liste øverst på siden. Her kan du også klikke dig ind til forhandlere med et bredt udvalg af smartphones, og derigennem få en bedre forståelse for de forskellige prisklasser.

Hvem skal bruge den pågældende telefon?

Når man køber en smartphone, er det generelt også en god idé at tænke lidt over, hvem der skal bruge den. Her tænker vi især på børn og ældre, der hver især kan have nogle særlige behov til telefonen, for at sikre, at de får en god oplevelse med den.

Smartphones er generelt i dag både holdbare og brugervenlige på tværs af de mange modeller man kan købe, men der kan alligevel være ting, som du bør have in mente ved købet til børn eller ældre.

Nogle af disse elementer gennemgår vi nedenfor. Overvej derudover gerne selv, hvad der kan være særligt aktuelt for lige netop de ældre eller de børn, der skal bruge den smartphone, som du står til at købe.

Ældre

Når vi taler om ældre, så tænker vi særligt på dem, der måske ikke er så kompetente til IT, hvilket jo gerne skyldes, at de ikke er vokset op med smartphones, computere og så videre, som mange af de yngre generationer er i dag.

Mange ældre har fortsat deres gamle klaptelefoner, fastnet eller lignende, hvilket der som sådan ikke er noget i vejen for. De kan dog godt have et ønske om at komme på Facebook eller andre sociale medier, og den vej igennem følge med i familie og venners liv. Samtidig er der det med netbank, NemID, MitID, Digital Post og så videre, som naturligvis også er nemmere med en smartphone.

Nogle ældre er mega skarpe til at lære alt dette, og andre er ikke. Særligt for sidstnævnte gruppe kan det være vigtigt med en telefon, hvor man kan opsætte den som man vil. Her er Android typisk lidt mere fleksibel, men iOS er også godt med. Fordelen ved Apple-telefoner er også, at de generelt ses som værende mere sikre, fordi de har et meget lukket system, hvor man ikke kan gøre så meget forkert (som eksempelvis at hente en virus eller andet).

Derudover kan ældre have gavn af smartphones med større skærme, da de her vil kunne se mere. Alle telefoner har i dag mulighed for at man kan gøre alle ikoner og al tekst større, så de bliver nemmere at læse, se og ramme, når man trykker på skærmen.

Børn

For børn gælder det ikke nødvendigvis så meget, at telefonen skal være brugervenlig – de er nemlig hurtige til at lære. Til gengæld må den meget gerne være billig og holdbar.

Årsagen til, at prisen er vigtig, når vi taler om den bedste smartphone til børn, er, at de nogle gange kan have en tendens til at lege vildt, hvilket kan føre til, at telefonen går i stykker. Derudover er der også mange forældre, der nok har oplevet, at deres børn har glemt vigtige ting i skolen eller andre steder – det kunne eksempelvis være nøgler. Skulle det ske med telefonen, vil man være glad for, at den ikke har kostet 10.000 kroner.

Samtidig kan man med fordel vælge en smartphone, hvor man har mulighed for en eller anden grad af forældrestyring. Det kan de fleste telefoner efterhånden, hvor man som forældre kan begrænse de muligheder, barnet har for at købe ting på forældrenes kort, se upassende indhold og lignende.

Derudover følger der naturligvis også en snak med, når børn får deres første telefoner. Her får de for første gang adgang til et kamera, som de altid har på sig, og som kan bruges til at tage billeder i alverdens situationer. Her er det vigtigt, at de forstår, at man altid spørger om lov først, og man i øvrigt ikke deler billeder af andre uden tilladelse.

Køb din smartphone online og spar penge

En måde at spare penge på din nye smartphone, er ved at købe den online. Det forholder sig nemlig sådan, at mange webshops typisk kan tilbyde lavere priser end, hvis du køber din smartphone i en fysisk butik.

Det er der flere årsager til. Den primære er naturligvis, at webshops som regel har lavere faste omkostninger set i forhold til deres omsætningspotentiale, end en fysisk butik har. Det skyldes blandt andet, at de ikke behøver at betale til dyre butikslokaler, men i stedet kan nøjes med en billigere lagerhal uden en central placering.

Derudover er webshops i endnu større konkurrence end fysiske butikker, fordi du som kunde med et enkelt klik på musen eller et tryk på skærmen kan gå fra den ene webshop til den anden. Det fører til, at de fleste webshops tilbyder alt, hvad de kan, hvad end det så er lavere priser, mere attraktive handelsbetingelser, kundeklubber eller lignende.

Det er bare med at udnytte muligheder som disse, så; køb din smartphone online og spar penge.

Gode muligheder for at handle hos populære virksomheder: Både online og offline

Uanset om du vælger at handle online, eller foretrækker at gå ned i din lokale elektronikforhandler, så er der masser af populære butikker, som du kan handle hos. Nedenstående er blot et udvalg af de forretninger, hvor du kan overveje at købe en smartphone:

 • Proshop
 • Computersalg
 • Elgiganten
 • Power
 • Bilka
 • Føtex

Som nævnt ovenfor, er vi generelt af den holdning, at du gør den bedste handel, når køber en smartphone online. Derfor er det også webshops, som vi linker ind til via bedst i test listen øverst på siden. Vi tør godt sige, at ud kan regne med at finde de bedste smartphones til attraktive priser og af og til også på tilbud, når du handler der.

Smartphone bedst i test: Hvilken smartphone skal jeg vælge?

Det var omtrent alt, hvad vi havde at sige om smartphones i denne omgang. Inden, at vi runder helt af, vil vi dog kort opsummere vores bedst i test liste over, hvilke smartphones der er de bedste:

 1. Bedste smartphone: Samsung Galaxy S22 Ultra
 2. Bedste smartphone til prisen: Samsung Galaxy A52s
 3. Bedste smartphone til ældre: Apple iPhone 13
 4. Bedste smartphone til børn: OnePlus Nord CE 2
 5. Bedste Android smartphone: Google Pixel 6
 6. Bedste Apple smartphone: Apple iPhone 13 Pro
 7. Bedste smartphone til gaming: ASUS ROG Phone 5s
 8. Smartphone med det bedste kamera: Apple iPhone 13 Pro Max
 9. Smartphone med det bedste batteri: Nokia XR20
 10. Smartphone med den bedste skæm: Google Pixel 6 Pro

Er du interesseret i at læse mere om, hvorfor det lige netop er disse smartphones, der er de bedste? Så scroller du bare øverst op på siden, hvor du kan læse begrundelsen for udvælgelsen af hver af ovenstående modeller.

Det er også øverst på siden, at du kan klikke dig videre til forhandlere, der sælger de pågældende smartphones til attraktive priser.