Mini Projektor Test 2024 → Se De 4 Bedste Mini Projektorer

Mini Projektor Test

Der var en gang, hvor en projektor var et stort monstrum, der både var tungt og larmende. Men ikke længere. I dag kan man nemlig købe en lang række forskellige mini projektorer, som man kan have med sig overalt uden nogen problemer.

Der er ingen tvivl om, at sådan en mini projekter er et sandt teknologisk vidunder. Det er stadig fascinerende, hvordan man har kunne presse al teknikken fra en stor projektor ned i en meget mindre og mere medgørlig udgave.

Er du på udkig efter en mini projektor? Så er du kommet til det rette sted. Nedenstående guide introducerer dig nemlig til de mini projektorer, der klarer sig bedst i test. Ligeledes får du gode råd til, hvor og hvordan du kan købe den nye teknologi på tilbud og meget mere.

Philips Mini Projektor NPX245 (bedste billige mini projektor)

philips mini projektor npx245

 

Den lille og billige Philips Mini Projektor NPX245 er det oplagte valg for dig, der gerne vil have en bærbar projektor, som ikke koster alverdens. Det er ikke nødvendigvis den absolut bedste mini projektor på markedet, men du får til gengæld rigtig meget for dine penge.

Philips NPX245 kan projektere op til 60 tommer, hvilket svarer omtrent til 150 centimeter i diameter – også selvom den kun står 2 meter fra væggen. Ligeledes understøtter projektoren en opløsning på 1920 x 1080 pixels, hvilket svarer til Full HD.

Stil mini projektoren mellem 80 centimeter og 2 meter fra overfladen, der skal projekteres op på, og så er du sådan set klar til at komme i gang med at se film eller spille uden en skærm. Du tilslutter blot projektoren med USB, HDMI eller microSD og nyder i øvrigt, at den blot vejer 300 gram.

Philips Screeneo S4 (bedste dyre mini projektor)

Philips Screeneo S4 - Trådløs Led Projektor

 

Philips Screeneo S4 er den dyreste mini projektor på listen her, men det er også den absolut bedste. Det skyldes blandt andet, at du kan projektere op til 160 tommer op på enhver flad overflade, som du måtte komme i nærheden af.

Ligeledes behøver du ikke at gå på kompromis med billedkvaliteten, for Philips Screeneo S4 er nemlig en af de få miniprojektorer, der projektere i Full HD (altså 1920 x 1080 pixels). Dertil kommer alle dens opkoblingsmuligheder, der gør det nemt at have den med på farten.

Du kan nemlig streame til projektoren via Bluetooth eller WiFi, men du kan naturligvis også forbinde til projektoren med enten HDMI eller USB-stik. Det betyder, at ligegyldig om du vil streame direkte til projektoren eller om du vil tilslutte din PlayStation eller din computer, så kan det lade sig gøre.

XGIMI MoGo Pro (mini projekter med den bedste højtaler)

XGIMI MoGo Pro, 300 ANSI lumens, DLP, 1080p

Man har sjældent behov for at se videoer, film eller lignende, uden også at have behov for lyd. De fleste mini projektorer har indbygget højtalere af varierende kvalitet, eller også har de mulighed for at man kan tilkoble en ekstern højtaler.

Men i XGIMI MoGo Pro får du en særdeles vellykket bærbar projektor, som har ikke bare en, men to 3 W Harman/Kardon højtalere indbygget. Det betyder, at du ikke behøver at slæbe en ekstern højtaler med for at få god lyd, og det gør XGIMI MoGo Pro til et interessant køb.

Derudover har den lille projektor fra XGIMI også adgang til en lang række Android spil, der blandt andet tæller Final Fantasy og NBA JAM, ligesom den også er kompatibel med de fleste spillekonsoller. Med andre ord er den også oplagt til gaming.

XGIMI MoGo Pro har et indbygget batteri, der kan holde til op mod 4 timers, eller op mod 8 timer, hvis du blot bruger projektoren som en højtaler. Projektoren kan projektere en fysisk opløsning på 1920×1080 (Full HD) i en størrelse på helt op til 100 tommer.

Mini projektorer: Derfor skal du købe en bærbar projektor

En mini projektor er i bund og grund en lille og bærbar projektor, som du kan tage med dig rundt. Men hvad skal man egentligt bruge sådan en mini projektor til? Det er et fornuftigt spørgsmål at stille sig selv, for hvis man ikke normalt benytter en stor projektor, så har man vel heller ikke behov for en lille en.

Men den argumentation vil vi gerne bestride. Med en mini projektor får du mulighed for at tage underholdning med på farten. Der er utallige tidspunkter og situationer, hvor det giver fantastisk mening at have en bærbar projektor ved hånden.

Eksempelvis kan du tage den med ind på soveværelset, og se fjernsyn i sengen, uden at skulle have et fjernsyn hængende på væggen. Eller du kan tage din lille projektor med udenfor på en lun sommeraften med vennerne, så I kan projektere Venner på husmuren. Mulighederne er mange – og køber du en mini projektor med indbygget højtaler, kan du altid have mange timers underholdning med dig rundt.

Er en dyr mini projektor bedre end en billig?

Det er ikke altid, at det er det dyreste produkt, der er det bedste. Men når det kommer til teknologi – og især mini projektorer – vil du typisk erfare, at der er væsentlig forskel på de helt billige projektorer og de lidt dyrere.

Det forholder sig nemlig sådan, at flere af delene i en projektor er dyre – og de bliver blot endnu dyrere, når projektoren skal være mindre. Derfor er producenterne af de billigste mini projektorer nødt til at gå på kompromis nogle steder, hvilket i sidste ende resultere i en ”dårligere” mini projektor.

Typisk vil det være opløsningen, projekteringsstørrelsen og -afstanden, der kommer til at lide under den lavere pris. Det er ikke nødvendigvis et problem, for hvis du blot er interesseret i at have en mini projektor, som du kan bruge engang i mellem og den ikke skal kunne alverdens – så kan du sandsynligvis godt nøjes med en billig projektor.

Har du derimod behov for en mini projektor der i bund og grund kan bruges som et transportabelt ”fjernsyn” eller en underholdningsstation, med direkte opkobling til diverse streamingtjenester, en indbygget højtaler, høj opløsning og så videre – så kan du ikke undgå at skulle op i de dyrere mini projektorer.

Gode tilbud på mini projektorer

Der er ingen grund til at betale for meget for noget – og det gælder naturligvis også for mini projektorer. Derfor forsøger vi, så vidt muligt at sende dig direkte videre til webshops, der sælger mini projektorer på tilbud.

Der er heldigvis så mange forskellige online elektronikbutikker i Danmark, at du efterhånden altid kan finde en mini projektor på tilbud, hvis blot du kigger de rigtige steder. Det slipper du for, da vi sender dig direkte videre til en webshops med en god pris på de bedste mini projektorer.

Køb en mini projektor på nettet i dag

Overvejer du at købe en mini projektor? Så vil vi gerne slå et slag for at du finder en på nettet. Typisk kan en webshop sælge en mini projektor væsentlig billigere end en fysisk butik, fordi webshoppen ikke har de samme udgifter til salgspersonale, lokaleomkostninger og så videre.

Dertil leverer flere og flere webshops efterhånden så hurtigt, at man i realiteten ikke behøver at vente mere end en dags tid eller tre på at modtage sin pakke. Og når man kombinerer det med, at en webshop ofte kan tilbyde et langt bredere produktsortiment, så giver det bare rigtig god mening at købe en mini projektor på nettet.

Se listen længere oppe på siden over de bedste mini projektorer, og find samtidig direkte links til troværdige webshops, så du kan købe din bærbare mini projektor i dag.

Her giver det god mening at have en bærbar projektor

Der er nogle situationer, hvor det er oplagt at have en bærbar projektor, mens der er andre situationer, hvor man er bedre tjent med en traditionel projektor eller en anden løsning. Det er altså ikke altid, at mini projektorer er det rette valg, men i nedenstående situationer er det oplagt at have en til rådighed.

På en lun sommeraften

Hvis du har adgang til en altan, en terrasse eller på anden måde har mulighed for at sidde udenfor i nærheden af en væg eller anden overflade, som du kan projektere noget op på – så skal du have dig en mini projektor.

At sidde udenfor på en lun sommeraften med det tæppe, en terrassevarmer og lidt godt til maven og ganen er fantastisk i sig selv. Hvis du kombinerer det med at kunne projektere musikvideoer, din yndlingsserie fra Netflix eller en god film op på en væg, en mur eller et rækværk i nærheden, ja så er bliver det blot endnu hyggeligere.

På campingturen

Camping kan være en dejlig ferieform, men den kan også blive en anelse kedelig til tider. Med en mini projektor ved hånden, kan du lige pludselig se et afsnit af din faste serie inden sengeting eller lignende. Og det gælder sådan set ligegyldig om du rejser med telt, campingvogn, campervan eller autocamper – du skal blot bruge en overflade, der kan projekteres op på.

Nogle vælger at indbygge et nedrulleligt lærred i deres campingvogn, så de ikke behøver at have et stort TV hængende, mens andre blot sætter sig udenfor og projektere billede fra deres mini projekter op på siden af campingvognen.

I det lille soveværelse

Har I ikke plads til et TV i soveværelset, eller vil I helst undgå at have et TV hængende fast derinde? Så kan I med fordel overveje en mini projektor, den kan I tage med ind i soveværelset,, når I gerne vil se et afsnit eller en film inden i går i seng.

Og på de dage, hvor der ikke lige er tid eller lyst til det, slipper I for at skulle kigge på et stort TV.

I mødelokalet

En mini projektor kan også give rigtig god mening, hvis man skal holde et møde eller af en anden årsag skal præsentere et slideshow eller lignende. En bærbar projektor åbner op for større fleksibilitet, fordi man ikke længere behøver at skulle finde et mødelokale eller lignende med indbygget projektor eller skærm.

Ligeledes kan en mini projektor med indbygget højtaler (og muligvis endda også mikrofon) være en oplagt løsning, hvis man er flere personer, der sidder fysisk ét sted, og skal holde online møde med personer på en anden lokation.

Hvordan finder vi de bedste mini projektorer?

Her hos BedstTest.dk bruger vi lang tid på at researche, undersøge og udvælge produkter inden for en lang række kategorier – alt sammen for at kunne levere lister over de bedste produkter i hver kategori.

Vi bruger en systematisk tilgang til tingene, som sikrer effektive arbejdsgange og pålidelige ”bedst i test”-lister. Dette gør sig naturligvis også gældende for hvordan vi har fundet de bedste mini projektorer.

Helt konkret har vi kigget på anmeldelser fra tidligere kunder og fra fagfolk, vi har kigget på tekniske specifikationer, sammenlignet priser og vurderet webshops. Alt sammen for til sidst at kunne sammensætte en liste over de bedste mini projektorer, som den dur ser øverst på siden.

Mini projektor versus almindelig projektor

Som vi tidligere har nævnt, så er det ikke altid, at det giver mening at vælge en mini projektor. En lille bærbar projektor som dem vi nævner her på siden, vil nemlig ikke kunne levere de samme resultater i forhold til prisen, som en større og mere traditionel projektor vil kunne.

Til gengæld er de mere bærbare, og er dermed nemmere at håndtere. Det er altså et spørgsmål om at beslutte, hvorvidt man vægter at kunne tage sin projektor med sig rundt, eller om den i realiteten ikke behøver at være nem at flytte.

Dertil skal man vurdere om man vil bøvle med alle de ledninger, som typisk er påkrævet ved en traditionel projektor, eller om man gerne vil have en mini projektor med indbygget batteri. Vælger man sidstnævnte kan den oplades, og efterfølgende tages med på farten. Lidt ligesom du kender det fra eksempelvis en Bluetooth-højtaler.

Har du brug for at kunne projektere et billede i utrolig høj opløsning og i virkelig stor størrelse, vil en traditionel projektor sandsynligvis give et bedre resultat for færre penge. Hvis du godt kan nøjes med HD eller Full HD i opløsning, og ikke behøver meget mere end et billede på 100 – 150 tommer, så vil du godt kunne klare dig med en mini projektor.

Guide: Sådan vælger du den bedste mini projektor

Når du skal købe en mini projektor er det en god idé a vide lidt om, hvad der adskiller de forskellige projektorer. Der er nemlig ingen grund til at betale for meget for en mini projektor, fordi den kan en hel masse, som du ikke har behov for. Omvendt er det heller ikke sjovt at købe en mini projektor, som ikke helt lever op til forventningerne.

Derfor gennemgår vi nedenfor de tre primære ting, som du bør være opmærksom på, når du er på udkig efter en mini projektor. Der er naturligvis langt flere parametre, som man kan vurdere en projektor på, men nedenstående er de mest væsentlige.

Lærredstørrelse og opløsning

Når man skal købe en mini projektor, er det vigtigt, at man har en nogenlunde idé om, hvor stort et billede, man gerne vil have, at projektoren kan projektere. Det er det parameter, der bliver kaldt for ”lærredstørrelse”, og vil typisk være angivet i et interval af tommer.

Det kunne eksempelvis være en projektor, der kan projektere et billede på mellem 30 tommer og 100 tommer. Har du brug for at projektere 150 tommer, er det altså ikke projektoren, som du skal vælge.

Et andet vigtigt aspekt af en mini projektor er naturligvis opløsningen. Opløsningen er antallet af pixels, som projektoren kan vise. En almindelig computerskærm har i dag en opløsning på 1920 x 1080, hvilket er det vi kalder for Full HD. Jo højere skærmens størrelse er i tommer, jo flere pixels skal der til, for at holde skarpheden og kvaliteten af billedet.

Køber du derfor en mini projektor med en lav opløsning på eksempelvis 640 x 360 pixels, vil du opleve, at den har et mere grumset billede end en med en opløsning på 1920 x 1080. Jo større lærredstørrelsen er, jo højere skal opløsningen være, for at undgå et grumset og uklart billede.

Tilslutningsmuligheder

Det er naturligvis også vigtigt at være opmærksom på hvilke tilslutningsmuligheder din kommende mini projektor skal tilbyde. Vil du have mulighed for at kunne streame direkte til den via Bluetooth eller WiFi? Eller kan du godt nøjes med en kablet forbindelse gennem eksempelvis HDMI eller Bluetooth?

Hvis du primært skal bruge din mini projektor til at se serie eller film, som du ”kaster” over på den fra din telefon eller tablet, så kan det være en god idé at gå efter en Bluetooth eller WiFi mini projektor.

Vil du derimod gerne kunne tilslutte dine spillekonsoller eller sætte et USB-stik i, og afspille derfra? Så gå efter en mini projektor, der har HDMI- og USB-indgange. Dertil kan det altid være en god idé at finde en mini projektor med et AUX stik, hvis ikke den har gode indbyggede højtalere.

Pris

Prisen på en mini projektor afhænger i høj grad af de ovenstående parametre, samt naturligvis også byggekvalitet og design. Hvis du bare gerne vil have en mini projektor, som du kan bruge en gang i mellem, er det vores vurdering, at du godt kan købe en af de billigere.

Vælger du en billig mini projektor, går du lidt på kompromis med opløsning, lærredstørrelse og muligvis også tilslutningsmuligheder, men du sparer også mange penge.

Kommer du derimod til at bruge din mini projektor hver dag, kan det give god mening at bruge lidt ekstra penge på at få en, der bare leverer. En der holder længe, projekterer en høj opløsning, og som bare fungerer hver gang.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

LG Trådløs Lomme Projektor Til Mobil Mprpry0233

 

Den lille, men smarte, projektor fra LG, der går under navnet PH550G, er en ret interessant mini projektor. Den er nemlig udstyret med en digital TV tuner, hvilket betyder, at den kan modtage TV-signal.

Dertil kommer naturligvis, at den har Bluetooth forbindelse, der både kan forbinde til høretelefoner eller højtalere, og til telefoner, så du kan streame indhold direkte fra telefonen til projektoren.

LG PH550G har naturligvis også et indbygget batteri, så du kan lade den op hjemmefra, og efterfølgende nyde godt af at projektere op til 100 tommer, uden at skulle have projektoren i en strømforsyning.

Udover Bluetooth-teknologien, har du også mulighed for at tilslutte et HDMI-kabel, så du kan nyde indhold i HD-opløsning. Og hvis du ikke vil nøjes med den indbyggede højtaler, er der også et AUX-stik, så du kan spille lyden gennem en ekstern højtaler.

Epson EF-100B - 3LCD-projektor

Epson EF-100B er en bærbar laserprojektor, som absolut ikke går på kompromis med hverken kvalitet, teknologi eller design. Det er den projektor på listen, hvor vi vurderer, at du får mest mini projektor for pengene.

Den smarte projektor kan nemlig projektere helt op til 150 tommer, og den giver et skarpt billede selv ved højlys dag. Billedet er naturligvis HD ready og så har den en opdateringsfrekvens på op til 120 Hz.

Ovenstående sikrer en fantastisk mini projektor, som man kan bruge til alt fra streaming af serier til decideret gaming. Og ja, den er stadigvæk bærbar. Med en vægt på 2,7 kilo, er det ingen sag at have den med sig rundt, ligesom det flotte design og de gode materialer sikrer, at den nok skal holde de næste mange år.

BenQ GS2 - DLP-projektor - LED - bærbar - 500 ANSI lumens

 

BenQ har bygget en af de mest alsidige miniprojektorer til dig, der elsker at være udenfor – og elsker at have underholdning med over alt. Den er nemlig designet til udendørsbrug, hvilket betyder, at BenQ GS2 er IPX2-certificeret. Det vil sige, at den er både stænk- og dråbetæt.

Ligeledes har BenQ udstyret projektoren med flere funktioner, der gør den nemmere at bruge udendørs, hvor man ikke altid har de samme gunstige forhold, som indendørs. Det betyder blandt andet at du får en justerbar vippehængsel og at BenQ GS2 er udstyret med autofokus, samt keystone korrektion.

Projektoren er naturligvis trådløs, og har et hav af tilslutningsmuligheder, der blandt andet tæller HDMI, USB Type-C, USB Type-A, samt streaming via Bluetooth og WiFi. Endelig har den også en indbygget højtaler, så du også kan bruge mini projektoren som trådløs Bluetooth højtaler.