Streamingtjeneste Test 2024 → 2024‘s De Bedste Streamingtjenester

de bedste streamingtjeneste
C More Entertainment AB

C More er en populær streamingtjeneste her i Danmark og hos vores nordiske naboer, der har både dansk og internationalt indhold i form af serier og film.

Disney + - Disneys egen streamingtjeneste

Disney + er en nyere streamingtjeneste – i hvert fald sammenlignet med eksempelvis Netflix og andre, der har eksisteret i mange år.

Viaplay

En anden nordisk streamingtjeneste er Viaplay. Her får du også adgang til en lang række af fantastiske film og serier – både lokale og internationale. 

Det er mere populært end nogensinde før at streame alt fra film og serier til lydbøger, podcasts og sågar computerspil. Vi går mere og mere mod et samfund, hvor vi betaler for konstant adgang til et stort udvalg af ting, i stedet for at købe enkeltstående genstande; det gælder både i streaming, ved leasing af biler og alle mulige andre ting.

Men når nu du skal finde ud af, hvor du skal lægge dine penge, så kan det godt være en udfordring. For hvad er den bedste streamingtjeneste lige nu? Det forsøger vi at gøre dig klogere på her på siden, hvor du kan læse om et bredt udvalg af populære streamingtjenester indenfor flere forskellige kategorier.

Efter listen, som du kan se nedenfor, vil du også kunne læse mere om streamingtjenester generelt, hvordan man kan spare penge på sit abonnement og meget andet. Der er altså rigeligt at give sig i kast med – og forhåbentligt bliver du inspireret til at tegne abonnement hos en af de bedste streamingtjenester.

God læselyst!

De 4 bedste film-streamingtjenester

Nedenfor finder du 4 af de bedste streamingtjenester i Danmark, til hvis du vil se film og serier

C More – bedste streamingtjeneste til krimi-elskerne

TV streamingtjeneste fra C More

C More er en populær streamingtjeneste her i Danmark og hos vores nordiske naboer, der har både dansk og internationalt indhold i form af serier og film. Det er en tjeneste, der er nem at benytte, og som i øvrigt har nogle ganske velfungerende apps til både din telefon og tablet.

En af de interessante ting ved C More er helt klart deres udvalg af film og serier. Det er nemlig lidt anderledes end hos mange af de øvrige streamingtjenester, som man kan købe adgang til. C More slår sig især på at være stærk på thrillere og krimiserier.

Og hvis der er noget, vi elsker her i Danmark, så er det da en god krimiserie, som vi kan se, mens vi sidder på sofaen under tæppet med strikketøjet eller lignende. Men C More er naturligvis mere en krimiserier, her finder du også alverdens andet indhold til både børn og voksne, som man i den grad kan få mange timer til at gå med.

Disney+ – den bedste streamingtjeneste

Disney + - Disneys egen streamingtjeneste

Prøv Disney+ allerede i dag

Disney + er en nyere streamingtjeneste – i hvert fald sammenlignet med eksempelvis Netflix og andre, der har eksisteret i mange år. Det er også en af de bedste streamingtjenester på markedet lige nu, fordi de giver mere eller mindre direkte adgang til samtlige film og serier, der er produceret i Disney-koncernen.

Som du måske ved, så er det et kæmpe konglomerat, der blandt andet tæller Pixar, Marvel, Lucasfilm, 20th Century Studios og naturligvis Walt Disney Pictures. Med andre ord, er der altså adgang til et nærmest utømmeligt udvalg af underholdning, og dette udvalg vil blot vide med at vokse efterhånden som kontrakter med andre streamingtjenester udløber.

Samtidig er prisen for Disney + fair, og du kan desuden glæde dig over, at du her kan få adgang til nye film fra Disney (og de filmproducenter vi nævnte før) samtidig med, at de bliver udgivet i biografen. Det er noget nær den perfekte streamingtjeneste til dig, der elsker Marvel-film, Pixar-film, klassikere og et bredt udvalg af populære TV-serier.

Hvis vi skulle vælge én af streamingtjenesterne på denne liste, ville det nok være Disney +.

Viaplay – den bedste streamingtjeneste med TV-kanaler og sport

Prøv ViaPlay GRATIS i 14 dage

En anden nordisk streamingtjeneste er Viaplay. Her får du også adgang til en lang række af fantastiske film og serier – både lokale og internationale. Samtidig kan du, helt uden et abonnement, også både leje og købe film.

Men Viaplay er mere end bare film og serier. Det er også en streamingtjeneste, hvor du kan tilkøbe TV-kanaler og samtidig få muligheden for at se al den sport, som Viaplay har rettighederne til at vise. Der er altså lagt op til masser af underholdning, når du vælger lige Viaplay.

Og det behøver ikke at stoppe, når du tager på ferie. I modsætning til mange streamingtjenester, er Viaplay nemlig ikke kun tilgængelig i Danmark. Du kan se indholdet overalt i EU – du behøver sågar ikke engang en internetforbindelse. Hvis du bruger mobil eller tablet til at streame, kan du nemlig gemme det indhold, som du gerne vil se offline – eksempelvis i flyet på vej på ferie.

HBO Max

hbomax

HBO Max er en streamingtjeneste, der blev lanceret i Danmark den 1. maj 2020. Som en overbygning til det tidligere HBO Nordic. HBO Max tilbyder et bredt udvalg af film og tv-serier, herunder de allerstørste hits fra HBO samt produktioner fra Warner Bros og New Line Cinema.

Desuden vil HBO Max også have et udvalg af eksklusivt indhold, der ikke kan ses andre steder. Dette inkluderer nye originale programmer lavet specifikt til HBO Max, såsom “The Not Too Late Show with Elmo” og “Looney Tunes Cartoons”.

For at få adgang til HBO Max skal man have en aktiv HBO-abonnement, som kun koster 79 kr om måneden. HBO Max kan ses på en række forskellige enheder, herunder tv, computer, mobil og tablet.

HBO Max er et spændende tilbud for streamingentusiaster i Danmark. Med det store udvalg af film og tv-serier, der er tilgængelige, vil HBO Max være et godt supplement til de eksisterende streamingtjenester.

De 5 bedste lyd streamingtjenester

Nedenfor finder du en oversigt over 5 af de bedste lyd-streamingtjenester i forhold til podcast og lydbøger

BookBeat

Bookbeat

Prøv BookBeat GRATIS i 1 måned

BookBeat er på mange måder i samme stil som Nextory. Her kan du også til et lavt månedligt abonnement se frem til at læse og lytte til mere end 200.000 bøger på både dansk og engelsk. Det foregår også gennem en app, hvor du kan glæde dig over en masse smarte funktioner.

Dertil er det værd at bemærke, at BookBeat giver dig muligheden for både at læse og lytte til e-bøger og lydbøger offline. Det vil sige, at du altid kan tage dine favoritbøger med på farten – så længe, at du har adgang til streamingtjenesten.

Mofibo

Mofibo Boghandel

Prøv Mofibo GRATIS i 14 dage

Med mere end 350.000 lyd- og e-bøger i sortimentet, er der ingen tvivl om, at man ikke kommer til at kede sig lige foreløbigt, når man har et abonnement hos Mofibo. Det er uden tvivl en af de mest kendte e-bogsstreamingtjenester i Danmark, og derfor kan man også glæde sig over en stor brugerskare, der alle er gode til at give anbefalinger og lignende i app’en.

Mofibo er lidt dyrere end nogle af de andre streamingtjenester med bøger, men det større udvalg af bøger kan muligvis gøre op for dette. Vores anbefaling er, at du i hvert fald kigger forbi deres udvalg og ser om ikke du kan finde nogle bøger, som du kan lide.

Podimo – bedste streamingtjeneste til podcasts

Podimo

Prøv Podimo GRATIS i 30 dageNu har vi været inde på nogle af bedste serie og film streamingtjenester, og vil derfor langsomt bevæge os over i en lidt anden genre. Her er det nemlig mere lydbilledet end det visuelle, som du kan købe dig adgang til.

Den første på listen bliver Podimo, der får titlen som de bedste podcast streamingtjeneste. Det gør den af flere forskellige årsager. Blandt andet har de vistnok det største udvalg af eksklusive podcasts, som ikke findes andre steder.

Samtidig er det en streamingtjeneste, der deler indtægterne fra dit abonnement med de podcasts, som du lytter til. Dermed kan du støtte dine yndlingspodcasts bare ved at lytte til dem.

Chapter

Chapter

Chapter er en streamingtjeneste med lydbøger og e-bøger, som på mange måder fungerer som de øvrige, vi har gennemgået ovenfor. De forsøger dog løbende at komme med smarte funktioner, der gør at deres app føles mere skræddersyet til lige netop dig. Her får du blandt andet en personlig profil, der tilpasser sig til dine præferencer.

Dertil er Chapter interessant fordi de har en lidt anden prisstruktur end de fleste andre streamingtjenester inden for lyd- og e-bøger. Normalvis betaler man et fast månedligt beløb for at få ubegrænset adgang til de her lyd- og e-bøger. Ofte kan man tilkøbe familiepakker, hvor flere brugere kan få adgang på samme abonnement.

Det kan man også hos Chapter – men der er også en anden mulighed. De har nemlig et billigere abonnement, hvor man ikke får ubegrænset adgang, men i stedet et bestemt antal timer, som man kan bruge til at lytte og læse i. Hvis man derfor ikke forventer at bruge meget mere end et par timer om ugen på Chapter, så kan det være en oplagt måde at få et mere fleksibelt abonnement på.

Sådan finder vi de bedste streamingtjenester

Det var vores liste over de bedste streamingtjenester, som du forhåbentligt er blevet inspireret af. Der findes naturligvis mange forskellige tjenester derude, og det er ikke dem alle der er nævnt her. Du sidder måske tilbage og studser over, hvordan vi lige er nået frem til, at det er disse, der er værd at nævne.

Det er en udmærket undring at sidde med, og den er heldigvis relativ enkel at besvare. Vi har nemlig undersøgt praktisk talt alle de forskellige streamingtjenester, der findes i Danmark på nuværende tidspunkt. Vi har indsamlet informationer om udvalg af indhold, priser, samt undersøgt ekspertanmeldelser og forbrugeranmeldelser.

Alt dette er blevet samlet og efterfølgende sammenlignet på kryds og tværs indtil vi har fundet de bedste streamingtjenester i vores optik. Samtidig har vi også været opmærksomme på udviklingen af indholdet, samt det potentiale hver streamingtjeneste har for at blive ved med at kunne levere godt indhold i den kommende tid.

Det er dog naturligvis altid svært at sige, hvad der kendetegner den bedste streamingtjeneste. Derfor har vi også beskæftiget os med forskellige kategorier. Der er dog ingen tvivl om, at den ovenstående liste kunne komme til at se anderledes ud, hvis man spurgte andre om at opsætte den.

Få tilbud på streamingtjenester

Det er de færreste streamingtjenester, der er dyre i sig selv. Realiteten er dog, at hvis man skal have flere forskellige tjenester, så bliver det hurtigt en stor post i budgettet. Derfor kan det være en udmærket idé at holde øje med tilbud på streamingtjenester.

Det sker nemlig af og til, at der er mulighed for at gøre et kup, når man opretter et abonnement på sådan en tjeneste. Det kan eksempelvis være, at man får muligheden for at købe 3 måneders abonnement for 1 måneds pris, eller at man kan få det første års medlemskab til en nedsat pris.

Hvis ellers man er opmærksom og tålmodig, kan man således godt glæde sig til at få et godt tilbud på en streamingtjeneste. Men det er altså ikke altid, at det er en mulighed, da det som regel er noget, der kommer i perioder, hvor streamingtjenesterne ønsker at booste deres medlemstilgang.

Det kan eksempelvis være i forbindelse med lanceringen af en ny tjeneste eller lignende. Det så vi blandt andet, da Disney+ blev lanceret i Danmark. Her startede de ud med en særdeles attraktiv pris, for at tiltrække så mange medlemmer som overhovedet muligt fra start af.

Kan man få gratis streamingtjenester?

Der er dog også en anden form for tilbud, når man skal tilmelde sig en streamingtjeneste; den gratis prøveperiode. Det er meget populært hos praktisk talt alle former for abonnementsforretninger. Idéen er, at man får gratis adgang til streamingtjenesten i en bestemt periode (typisk 14 eller 30 dage), hvorefter man bliver betalende medlem, hvis ikke man opsiger abonnementet.

Det er en god og uforpligtende måde at komme i gang på, og streamingtjenesterne tror naturligvis nok på kvaliteten af deres indhold til, at de regner med, at du vælger at fortsætte dit abonnement og dermed blive et betalende medlem.

Så når man spørger, om man kan få en gratis streamingtjeneste, så er svaret ja – om end i begrænset omfang. Man kunne i teorien oprette en gratis bruger hos først en streamingtjeneste, dernæst den næste og så videre, men det er ikke anbefalelsesværdigt af to årsager;

  1. Det kan blive besværligt at holde styr på for dig, og
  2. det er ikke god forretning for streamingtjenesterne.

Især sidstnævnte er vigtig, da det i sidste ende kan betyde, at de simpelthen vælger at slukke for de gratis prøveperioder helt. I stedet anbefaler vi, at du finder en eller to tjenester, som har den type af indhold du godt kan lide, og så bruger dine penge på det.

Typer af streamingtjenester

Når man taler om streamingtjenester, er det et meget bredt begreb. Det dækker helt generelt over tjenester, der gør det muligt at få direkte adgang til indhold via internettet. Rent teknisk betyder det, at der ikke er nogen ”mellemmænd” mellem din enhed og den server, hvor indholdet er lagret på. Du henter altså indholdet direkte fra en server et eller andet sted i verden.

Det har vi set længe i forbindelse med eksempelvis Youtube, men streamingtjenester i den forstand som vi kender dem i dag, er tjenester, der tilbyder professionelt indhold mod betaling. Men der er naturligvis flere forskellige typer af streamingtjenester, hvis man ser på det indhold, som de tilbyder til deres betalende brugere.

Disse typer vil vi kort gennemgå i de nedenstående afsnit.

Film og serier

Streamingtjenester med film og serier er nok det, som de fleste tænker på, når de hører streamingtjenester. Det er også meget naturligt, fordi det var noget af det første vi så inden for denne verden. Især Netflix var forløber for streaming af film og serier, mens en masse andre har fulgt trop.

Her vil du kunne få adgang til et stort udvalg af både film og serier præcis, når det passer dig. Det kan lyde som en selvfølge for de unge i dag, men er man vokset op i en tid før streamingtjenester ved man, hvor stor en forskel det er fra dengang, hvor man skulle vente på, at ens afsnit blev spillet i fjernsynet.

Musik og podcasts

Så er der musik streamingtjenester, hvor man kan lytte til praktisk talt alt musik i verden, når det passer en. Det har naturligvis også sat en dæmper på ønskeprogrammerne i radioen og på salget af CD’er og så videre. Her er de helt store spillere Spotify, Apple Music, Tidal og lignende.

Flere af disse musik streamingtjenester har også podcasts i porteføljen, og har dermed også udvidet deres indhold den vej igennem.

Lydbøger og e-bøger

Endelig har vi de streamingtjenester, der giver brugerne adgang til lyd -og e-bøger. Dem er der efterhånden også en del af, og de tæller blandt andet Mofibo, Chapter og BookBeat, som vi nævnte i vores liste over de bedste streamingtjenester.

De fungerer i høj grad på samme måde som de øvrige former for streamingtjenester, men har af og til nogle lidt andre prisstrukturer. Årsagen er simpelthen, at markedet for rettigheder til bøger er en anelse anderledes end det er for musik, podcasts, film og serier.

Flere af disse lydbogs- og e-bogsstreamingtjenester er også så småt begyndt at tilbyde podcasts som en del af deres indhold.

Gode danske streamingtjenester

Mange vil gerne have adgang til danske streamingtjenester, og dem har vi heldigvis en del af herhjemme. I hvert fald, hvis man tænker på streamingtjenester med dansk indhold. Først og fremmest har vi naturligvis de store internationale tjenester, som er blevet bedre til at have lokalt indhold eller i hvert indhold med danske undertekster. Det tæller Disney+, Netflix og HBO Nordic.

Men vi har også de skandinaviske og danske streamingtjenester som TV2 Play, C More, Viaplay og så videre. Disse er alle propfyldt med dansk indhold – både i forholdt til streamingindhold og TV-kanaler.

Hvis vi bevæger os over i streaming af bøger, er der også en hel del danske streamingtjenester til stede her. Både er flere af dem vi anbefaler på listen over de bedste streamingtjenester faktisk danske, og så har de naturligvis alt sammen en hel masse dansk indhold.

Podimo er i øvrigt også et dansk foretagende, og den er sandelig også spækket til med danske podcasts. Der er med andre ord ikke ligefrem et underskud af danske streamingtjenester.

Stort udvalg af billige streamingtjenester

Som vi tidligere har været inde på, så er der faktisk rig mulighed for at finde billige streamingtjenester. Man kan være heldig at finde priser fra 39 kroner og medmindre man ofte tilkøber de helt store pakker, kommer man sjældent til at betale mere end 149 kroner for et abonnement.

Det er faktisk ret billigt, når man ser det i forhold til mængden af indhold, som man får adgang til. Men som vi også var inde på tidligere, så er det sjældent den enkelte billige streamingtjeneste, der knækker budgettet. Det er ofte, når man beslutter sig for at tegne abonnement hos flere tjenester på én gang.

Derfor kan det være en god idé at gå efter de billige streamingtjenester, hvis man skal have abonnement til flere på én gang. Så bliver det i det mindste ikke lige så dyrt. En anden taktik er at gå efter de tjenester med mest af det indhold, som man er interesseret i, så man kan nøjes med færre abonnementer. Endelig så bør du udnytte de tilbud på streamingtjenester, som vi beskrev tidligere.