Tablet Test 2024 → Se De 5 Bedste Tablets

bedste tablet test

Tablet test: Skal du bruge en ny tablet, eller måske er du på udkig efter din første tablet, så har vi i denne artikel gennemgået 8 af de aller bedste tablets & iPads.
Find den rette tablet, som du kan bruge til dit behov, hvad end det er og ligge på sofaen og tjekke sociale medier og svare mails, eller det er og se en film fra sengen, eller bare spille spil – så er tabletten ideel. 

Det ideelle ved tablets er, når en PC-skærm bliver for stor, men en smartphone blive for lille, så er det rart og have en iPad, som man let kan bruge.

Nedenfor har vi gennemgået 8 af de bedste tablets og iPads, for fundet ud af, hvad de forskellige er bedst til. De er vurderet ud fra pris, størrelse, forbruger bedømmelser, samt anerkendte siders rangeringer.
Er du mere på udkig efter generel information om en tablet inden du køber en, kan du finde dette i bunden 

Microsoft Surface Pro 7 – Bedste laptop/tablet

Microsoft Surface Pro 7

 

Micorsoft Surface Pro 7 er det tætteste du kommer på en laptop. Surface Pro 7 er det man kalder en laptop/tablet, som let kan bruges til begge ting, ønsker du en bærbar computer, skal du blot tilkøbe et keyboard der let kan tilsluttes, og ellers har du en touch screen og kan stadig bruge den som almindelig tablet.

Denne model er mere powerfuld end tidligere, da den er udstyret med en stærk Intel Core-processor, samt forbedret batteri og grafik.
Denne tablet gør det let og spille  og arbejde over alt, og med de mange porte har du mulighed for, at forbinde både USB-A og USB-C.
Tabletten er lynhurtig og har lynopladning, og kan gå en hel arbejdsdag uden og skulle tanke strøm. Derudover har den en instant on funktion, så du ikke skal vente på, at den tændes.

Denne tablet har en forholdsvis stor skærm for en tablet nemlig en højopløselig 12.3” PixelSense-touchskærm, som selv tilpasser lysforholdene mellem tablet og rum, så du altid har det optimale lys på din skærm.
Derudover er der indbygget mikrofon, så du kan diktere direkte til dine office programmer.

Fordele

 • Ansigtsgenkendelse
 • Stor skærm
 • Bærbar og tablet i en

Udvalgte Specifikationer:

Operativ System: Windows
Udgivelsesår: 2019
Kommunikationsstandard: Bluetooth, Wi-Fi
Wi-Fi: Wi-Fi 3, Wi-Fi 4, Wi-Fi 5, Wi-Fi 6
Bluetooth Version: 5.0

Indbygget kamera: Ja
Frontkamera: Ja
Bagkamera: 1
Kameraopløsning: 8 MP
Frontkameraopløsning: 5 MP

Ansigtsgenkendelse: Ja
Fingeraftrykslæser: Nej

Tilslutninger: Ja, 2 USB-porte
Hovedtelefontilslutning: Ja

Skærmstørrelse: 12.3”
Skærmopløsning: 2736×1824

Hukommelse: 128 GB
RAM: 8 GB

Batteritid: Op til 10.5 timer 

Højde: 20.1 cm
Bredde: 29.2 cm
Dybde: 8.5 mm
Vægt: 775 g

Apple iPad (2020) – Bedste tablet i test

Apple iPad (2020)

 

Apple iPad er storvinderen, ikke kun i vores test, men i adskillige. Forbrugerne på Pricerunner vurderer denne iPad til 4.9 af 5 stjerner, sammen med en score på 82% hos Forbrugerrådet Tænk og 8.7 hos Komputer, er sikre indikationer på den bedste tablet i test.

Apple iPad (2020) er specielt anerkendt for dens hurtige A12 Bionic Processor, der gør, at alle programmer kører lynhurtigt. Derudover er dette en god tegne tablet, da den understøtter Apples Pencil Gen1, så du kan tegne let på skærmen.

Ikke nok med at dette er den bedste tablet i testen, den er også en af de billigste, så du får smæk for skillingen her.
Med en stor skærm på 10.2”, og med LED baglys, som gør displayet lyst og farverigt, har du virkelig en tablet der er behagelig for øjnene og bruge.

Denne model understøtter desværre ikke Wi-Fi 6, og kameraerne er ikke de aller bedste. Bagkameraet har en opløsning på 8 MP, hvorimod frontkameraet er det dårligste i denne test med kun 1.2 MP.

Fordele

 • Markedets bedste tablet
 • Imponerende ydeevne
 • Forbrugernes favorit

Udvalgte Specifikationer:

Operativ System: Apple iOS
Udgivelsesår: 2020
Kommunikationsstandard: Bluetooth, Wi-Fi
Wi-Fi: Wi-Fi 3, Wi-Fi 4, Wi-Fi 5
Bluetooth Version: 4.2

Indbygget kamera: Ja
Frontkamera: Ja
Bagkamera: 1
Kameraopløsning: 8 MP
Frontkameraopløsning: 1.2 MP

Ansigtsgenkendelse: Ja
Fingeraftrykslæser: Ja

Tilslutninger: 1x USB
Hovedtelefontilslutning: Ja

Skærmstørrelse: 10.2”
Skærmopløsning: 2160×1620

Hukommelse: 32 GB
RAM: 3 GB

Batteritid: Op til 10 timer

Højde: 17.41 cm
Bredde: 25.06 cm
Dybde: 7.5 mm
Vægt: 490 g

Samsung Tab S6 Lite – Bedste Android Tablet

Samsung Tab S6 Lite

 

Samsung Tab S6 Lite er den bedste Android tablet vi har kunnet finde. Pricerunner vurderer den til den 7. Bedste tablet, og forbrugerne på Pricerunner giver den hele 4.7 af 5. Det er dermed en yderst populær tablet.

Denne tablet kommer oven i købet med en pind, så du ikke skal bruge fingrene, hver gang du taster rundt på skærmen.
Tab S6 Lite er ideel til familien, der gerne vil deles om den samme tablet, da du let kan oprette flere brugere på denne tablet, som hver især har forskellige adgange og indstillinger. Så du let kan sørge for, hvad børnene må og ikke må.

Så leder du efter en god Android tablet er dette det klare valg, men en vægt på kun 465 gram og en batteritid på 12 timer, er den super let og have med på farten.

Fordele

 • Bedste Android Tablet
 • Kan holde batteri i op til 12 timer
 • Vejer kun 465 gram

Udvalgte Specifikationer:

Operativ System: Android
Udgivelsesår: 2020
Kommunikationsstandard: Bluetooth, Wi-Fi
Wi-Fi: Wi-Fi 3, Wi-Fi 4, Wi-Fi 5
Bluetooth Version: 5.0

Indbygget kamera: Ja
Frontkamera: Ja
Bagkamera: 1
Kameraopløsning: 8 MP
Frontkameraopløsning: 5 MP

Ansigtsgenkendelse: Ja
Fingeraftrykslæser: Nej

Tilslutninger: 1x USB
Hovedtelefontilslutning: Ja

Skærmstørrelse: 10.5”
Skærmopløsning: 2000×1200

Hukommelse: 64 GB
RAM: 4 GB

Batteritid: Op til 12 timer

Højde: 24.45 cm
Bredde: 15.43 cm
Dybde: 7 mm
Vægt: 465 g

iPad Air – Tablet med godt kamera

iPad Air

 

Apple’s iPad Air fra 2020 er igen en sværvægter når det kommer til tablets. Prisen er derefter, men med forbrugerne der bedømmer denne tablet til 4.8 af 5 og Forbrugerrådet Tænk, har denne model som en af de absolut bedste, med en score på 84%.

Er du til gode billeder, og forventer og bruge din tablet hertil, er dette helt klart et oplagt valg. Bagkameraet har hele 12 MP, og frontkameraet har 7 MP, så du får altså super skarpe billeder med denne tablet.

Denne tablet er en af de få, som er udviklet til, at kunne tilslutte Wi-Fi 6. Du har nok aldrig hørt om Wi-Fi 6, men det er fremtidens internet signal, og bliver mere og mere moderne. Dermed ikke sagt, at denne iPad ikke kan tilslutte sig til andre internetoplysninger.

IPad’en holder en hel opladningsstrøm i ca 9 timer, og vejer kun 460 gram, hvorfor den er super let og have i rygsækken eller computertasken, uden det betyder noget ekstra.
Dette er en super tablet og tage med på ferierne, så du rigtig kan tage gode billeder af, hvad du ser, men også samtidig have mulighed for og se danske film på hotelværelset, eller lade børnene spille deres yndlingsspil.

Sidst men ikke mindst må vi lige nævne de moderne features, hvor du let kan låse iPaden op med blot et fingeraftryk eller dit ansigt, da denne model kommer både med en ansigtsgenkendelses teknik og en fingeraftrykslæser.

Fordele

 • Top kameraer
 • Wi-Fi 6
 • Ansigtsgenkendelse
 • Fingeraftrykslæser

Udvalgte Specifikationer:

Operativ System: Apple iPadOS
Udgivelsesår: 2020
Kommunikationsstandard: 3G, 4G LTE, Bluetooth, Wi-Fi
Wi-Fi: Wi-Fi 3, Wi-Fi 4, Wi-Fi 5, Wi-Fi 6
Bluetooth Version: 5.0

Indbygget kamera: Ja
Frontkamera: Ja
Bagkamera: 1
Kameraopløsning: 12 MP
Frontkameraopløsning: 7 MP

Ansigtsgenkendelse: Ja
Fingeraftrykslæser: Ja

Tilslutninger: 1x USB
Hovedtelefontilslutning: Nej

Skærmstørrelse: 10.9”
Skærmopløsning: 2360×1640

Hukommelse: 64 GB

Batteritid: Op til 9 timer

Højde: 17.85 cm
Bredde: 24.76 cm
Dybde: 6.1 mm
Vægt: 460 g

Amazon Kindle Oasis 3 – Bedste e-bogs tablet

Amazon Kindle Oasis 3

 

Skal du mest bruge din iPad til og læse på, er dette det helt oplagte valg. Amazon Kindle Oasis 3 er en af de bedste e-bogs tablet. Denne tablet har ikke mulighed for så mange andre funktioner end og læse bøger, dog er den yderst prisvenlig og kommer til nogle af de billigste priser vi har set i denne test.

Det smarte ved en Amazon Kindle Oasis 3 er, at vi alle kender det med, at vi er igang med en tyk bog, men vi orker ikke og tage den med på den lange togtur. Det kan også være du ikke kan beslutte dig for, hvilke bøger du skal pakke i kufferten til din ferie – med Kindle Oasis 3, behøves du ikke og vælge.

Så har du intet imod og læse ebøger på en skærm fremfor i fysiske bøger, er dette et oplagt valg og gå med.

Der er mulighed for og tilslutte høretelefoner og dermed få bogen læst op for dig samtidig med. Og dens vægt er næsten mindre end en pose bland selv slik, kun 188 gram vejer denne tablet.

Fordele

 • Billig Tablet
 • Bedste e-bogs læser
 • Super let

Udvalgte Specifikationer:

Udgivelsesår: 2019
Wi-Fi: Ja

Tilslutninger: USB
Hovedtelefontilslutning: Ja

Skærmstørrelse: 7”
Skærmopløsning: 300 PPI

RAM: 8 GB

Højde: 15.9 cm
Bredde: 14.1 cm
Dybde: 8 mm
Vægt: 188 g

Hvilken tablet er bedst

Vi vurderer klart du får mest for pengene og overordnet den bedste tablet, ved og købe en Apple iPad (2020). Men er du ikke så meget til styresystemet iOS, er det nok mere Samsung Tab S6 Lite, som du skal gå efter, da dette klart er den bedste Android tablet.
Er du helt forelsket i windows, og bare må eje en windows tablet, vil vi anbefale Microsoft Surface GO2, men de 2 andre modeller er stadig foran.

Hvilken tablet skal jeg vælge

Det du skal overveje inden du beslutter dig for, hvilken tablet du skal vælge er, hvad er dit budget og hvilket styresystem vil du foretrække.

Det er oftest smartere og holde samme styresystem mellem sin smartphone og tablet, så disse kan synkroniseres. Apple har lavet det endnu lettere end de fleste og synkronisere programmer, billeder, info fra alle deres enheder, hvad end det er iPhone, iPad eller Macbook.

Så vi vil nok foreslå, at blive i samme model som din smartphone, såfremt du ønsker og opnå det helt optimale ved en tablet.
Så har du en smartphone med Android, bør du kigge efter en tablet med Android. Har du en iPhone bør du helt klart  blive i Apples boldgade og tage en iPad. Dette gør også, at du lettere kommer igang med din nye tablet, da du allerede ved, hvordan den fungerer.

Hvad er en tablet

En tablet / iPad er en mellem ting mellem en smartphone og en computer. Designmæssigt minder tabletten meget om en forvokset smartphone. De originale tablets blev produceret i skærmstørrelserne 10-13”, og disse er mere rare og sidde med, hvis du skal bruge din tablet meget.
Dog er der også produceret mini tablets de senere år, og disse er lidt mere kompakte, da det ofte har skærme helt ned til 6”.

I de følgende afsnit kan du læse mere om, hvad en tablet kan, hvad andre bruger den til, priser og tilbud etc.

Hvad kan en tablet

En tablet kan reelt set det samme som din iPhone og computer. Tabletten har bare plads til lidt tungere programmer, og er samtidig lettere at transportere end din computer.

Men hvad præcist du kan bruge din tablet eller iPad eller tablet til, er helt op til dig selv, da alle tablets er customizable. Lidt ligesom når du installerer et program på din computer, kan du installere forskellige “apps” på din tablet.
Har du en iPad kan du let gennemgå App Store, og finde interessante apps for dig, på en Android er det Play, du skal kigge i, for og finde relevante apps.
Apps du kan installere på din tablet kan være spil, arbejdsprogrammer som skriveprogrammer eller regneark, du kan også tjekke dine mails gennem en app.

Nogen bruger bare tabletten ti, at se film på fra diverse streamingtjenester. Hvor andre hellere vil høre musik.

Dette bruger folk deres tablets til

Forbrugerrådet Tænk har spurgt over 800 tablet-ejere, hvad de brugte deres tablet til, og følgende blev resultatet:

 • 86% går på nettet eller læser mail
 • 26% spiller spil
 • 24% ser film
 • 17% læser e-bøger
 • 10% skriver på tabletten

*Det har været muligt for hver ejer, og svare mere end et svar.

Fordele og ulemper ved tablets

Leder du efter et hurtigt overblik over, hvilke fordele, som en tablet eller iPad måtte have, har vi her fundet 4 gode grunde, til og købe en tablet:

 • Let at transportere/rejse med
 • God til at streame film på
 • God til at læse på
 • Du kan finde mange sjove spil

Dog er det ikke kun rene fordele ved en tablet. Udfordringerne ved en tablet er, at de ikke er gode og skrive længere tekster på, og ønsker du og bruge den som en almindelig computer skal du have gang i en del ekstra udstyr.

Hvad er forskellen på en tablet og en iPad

Kort og godt er de begge en tablet. Apple kalder deres udgave af en tablet for iPad, hvor Samsung kalder det Galaxy Tab, og Microsoft kalder deres tablets for Surface.
Det vil sige der ingen forskel er på en tablet og en iPad, udover hvem der producerer dem.

Den største forskel på en tablet og en iPad er deres operativsystem, hvor iPads kører med iOS, andre tablets kører oftest på Android, hvor en mindre del kører på Microsoft.
Det operative system er det der giver en forskel i brugeroplevelsen, ligesom du kender det fra din computer.

Android styresystemer giver dig som bruger, uanede af muligheder for og tilpasse udseende, genveje og funktioner til eget behov. Apple’s iPads er mindre customizable, men de har fra start et smart design og let brugerflade. Er du godt tilfreds med, hvordan en iPhone fungerer, så virker iPaden helt på samme måde.

Hvad koster en tablet

Prisen på en tablet handler helt om brandet du går efter. Android tablets er som oftest langt billigere end iPads. Dette ses ved, at flere Android modeller, som du kan finde for under 1000 kr hvorimod, hvis du leder efter en af de nyere iPads skal du forvente og bruge over 3000 kr.

Find en tablet på tilbud

Vi har i ovenstående test indsat en prissammenligning fra udvalgte butikker, som opdateres løbende. Du kan også se når, en webshop har sat den givne tablet på udsalg.

Vær opmærksom på, at bare fordi den er på tilbud, er det ikke ens betydende med, at det er den billigste forhandler. Vi har igennem talrige tests undersøgt priserne på forskellige produkter, og et gængs billede er, at den dyreste forhandler oftest tager op til dobbelt så meget, som den billigste forhandler. Dvs den dyreste forhandler kan let give et tilbud på 30% og så stadig være dyrere end den billigste.
Når det kommer til elektronik og især Apple’s iPads og iPhones, er der sjældent tale om de store prisudsving fra forhandler til forhandler, så ovenstående skal ses som en generel observation i markedet.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

iPad Mini 5

Apple iPad Mini 5 er elsket af forbrugerne der flittigt bedømmer den til 4.7 hos Pricerunner, og Tænk har givet den en score på 79%, så folk er i den grad imponeret over den.
Et internationalt medie har sågar vurderet denne iPad til og være den tablet med den perfekte størrelse.

Vi har her med en 7.9” retina-skærm at gøre, og hele tabletten vejer kun 300 gram, som gør den til den absolut letteste tablet i denne test.
Selvom skærmen er noget mindre end de andre tablets, er den lige så god som dem. Du kan køre de samme apps på denne som på en 12” skærm.

iPad Mini 5 kommer med fingeraftrykslæser, så du let kan låse op, uden og indtaste hele koden hver gang. Derudover er der installeret både et front- og bagkamera med henholdsvis 7 MP og 8 MP. iPadden er udstyret med en A12 Bionic-chop med neural engine, der gør denne iPad super hurtig.
Batterilevetiden er som de fleste andre tablets omkring de 10 timer.

Fordele

 • Letteste tablet – vejer kun 300.5 gram
 • 7.9” retina skærm
 • Fingeraftrykslæser

Udvalgte Specifikationer:

Operativ System: Apple iOS
Udgivelsesår: 2019
Kommunikationsstandard: Bluetooth, Wi-Fi
Wi-Fi: Wi-Fi 3, Wi-Fi 4, Wi-Fi 5
Bluetooth Version: 5.0

Indbygget kamera: Ja
Frontkamera: Ja
Bagkamera: 1
Kameraopløsning: 8 MP
Frontkameraopløsning: 7 MP

Fingeraftrykslæser: Ja
Tilslutninger: Nej
Hovedtelefontilslutning: Ja

Skærmstørrelse: 7.9”
Skærmopløsning: 2048×1536

Hukommelse: 64 GB
RAM: 3 GB

Batteritid: Op til 10 timer

Højde: 20.32 cm
Bredde: 13.48 cm
Dybde: 6.1 mm
Vægt: 300.5 g

Microsoft Surface GO 2

Microsoft Surface GO2 er den mest anerkendte tablet fra Windows til dato.
Microsoft er forholdsvis nye i tablet markedet, men dette forhindre den ikke i, at opnå en score på 9.1 af magasinet Komputer.

Denne tablet er ideel til det hele, hvad end det er til spil eller læring, eller bare til og se videoer på, har du her en budgetvenlig tablet.
Denne Microsoft tablet har både frontkamera (5 MP) og 1 bagkamera (8 MP), som begge er i Full HD. Tabletten har installeret en Mono højtaler, men kan let tilkobles til en bluetooth højtaler.
Derudover er der både indgange til USB-C og et jackstick er inkluderet.

Skærmen udgør 10.5” og kan holde helt op til 10 timer på et opladning, hvorfor du let kan tage den med på flyet eller togturen, til og holde dig underholdt imens.

Fordele

 • Kameraer i Full HD
 • Scorede 9.1 hos Komputer
 • USB-C indgang

Udvalgte Specifikationer:

Operativ System: Windows 10 Pro
Kommunikationsstandard: Bluetooth, Wi-Fi
Wi-Fi: Wi-Fi 3, Wi-Fi 4, Wi-Fi 5, Wi-Fi 6
Bluetooth Version: 5.0

Indbygget kamera: Ja
Frontkamera: Ja
Bagkamera: 1
Kameraopløsning: 8 MP
Frontkameraopløsning: 5 MP

Tilslutninger: USB
Hovedtelefontilslutning: Ja

Skærmstørrelse: 10.5”
Skærmopløsning: 1920×1280

Hukommelse: 64 GB
RAM: 4 GB

Batteritid: Op til 10 timer

Højde: 24.5 cm
Bredde: 17.5 cm
Dybde:  83 mm
Vægt: 544 g

Samsung Galaxy Tab S7

Dette er en af de populære Samsung Galaxy Tablets, og skal helt klart nævnes for dens lange levetid, med en batterilevetid helt op til 205 timer – det er mere end 8 dage! Det er ca 20 gange så lang tid som de andre modeller.

Derudover har Forbrugerrådet Tænk vurderet den med 82% som er en af de højeste i deres test. Og flere forbrugerportaler har de vurderet den til 4.6 af 5 eller derover.

Popularitet, kvalitet og pris går desværre hånd i hånd, og den lægger sig dermed i den højere ende, men tilgengæld for man meget for pengene. Blandt andet er dette den tablet med de bedste kameraer. Frontkameraet har hele 8 MP og samtidig er den udstyret med 2 bagkameraer og en opløsning på 13 MP. Det er lige tandet bedre end iPad Air.
Derudover kommer den med fingeraftrykslæser, så den er let og hurtig, at låse op.

Skærmen på denne tablet er dog den største i denne test, så er du til mindre skærme, er dette ikke modellen for dig.

Fordele

 • Holder strøm op til 205 timer
 • Bedste front og bagkamera
 • Største skærm

Udvalgte Specifikationer:

Operativ System: Android
Udgivelsesår: 2020
Kommunikationsstandard: Bluetooth & Wi-Fi
Wi-Fi: Wi-Fi 3, Wi-Fi 4, Wi-Fi 5, Wi-Fi 6
Bluetooth Version: 5.0

Indbygget kamera: Ja
Frontkamera: Ja
Bagkamera: 2
Kameraopløsning: 13 MP
Frontkameraopløsning: 8 MP

Ansigtsgenkendelse: Nej
Fingeraftrykslæser: Ja

Tilslutninger: 1 USB port
Hovedtelefontilslutning: Nej

Skærmstørrelse: 12.4”
Skærmopløsning: 2800×1752

Hukommelse: 128 GB
RAM: 6 GB

Batteritid: Op til 205 timer

Højde: 28.5 cm
Bredde: 18.5 cm
Dybde: 6 mm
Vægt: 575 g