Projektor Test 2024 → Se De 6 Bedste Projektorer

Bedste projektor i test

Projektor Test: Kunne du godt tænke dig en fed biografoplevelse derhjemme? Så er det en projektor, du skal have fingrene i, da de om noget kan levere en vild biografoplevelse derhjemme. I testen her gennemgår vi en god håndfuld projektorer, der giver et stort og godt billede, uden det koster dig hele din opsparing.

Man kan få meget med et TV. Særligt fordi det i dag er muligt at få en skærm, der fylder hele væggen. Men, for at få den der vildt fede biografoplevelse, skal der altså lidt mere til end et 40-50 tommer TV – og det er en projektor. For med den kan du få et helt andet og større billede, end du kan med et fjernsyn.

Det gode ved en projektor er, at du kan få meget mere skærm for færre penge end et stort fjernsyn. Så har du både pladsen og lysten til at se film på en skærm, der er 200-300 tommer, så er der ingen tvivl om, at du skal have en projektor. Mange af dem vi gennemgår i testen her fås til en rigtig god pris og med en rigtig god billedkvalitet.

Husk dog på, at selvom den bedste projektor måske er den fedeste, så er det måske ikke den bedste til netop dit lokale. Så husk at have in mente at projektoren, du finder her, skal passe til de muligheder, der er der, hvor den skal placeres.

Med vores projektor test herunder har vi gjort det nemt for dig at finde din kommende projektor.

Nebula Mars II projektor (bedst i test)

Nebula Mars II projektor

Nebula mars II projektor er handy at have med rundt, da den ikke fylder meget og har indbygget batteri. Den er både god at bruge derhjemme, men har også så høj en billedkvalitet, at den sagtens kan benyttes til undervisning eller under møder på arbejdet.

Smartphone kan tilsluttes

I modsætning til mange andre projektorer kan Nebula Mars II tilsluttes til smartphone. Det er ret smart, hvis du har en video, du gerne vil sætte på fra telefonen eller har nogle billeder, du gerne vil vise frem. Kvaliteten er altid helt i top, da den viser billeder i HD med hurtig autofokus.

Derudover kan du tilslutte HDMI XBOX, USB og meget andet. Uanset hvad du har af enheder, kan du derfor slutte den til miniprojektoren.

Rigtig god lyd

Når der skal være hjemmebiograf, eller den skal benyttes til undervisning, skal lyden naturligvis være god. Her er intet overladt til tilfældighederne, da den har en Dual 10W højttaler med indbygget bas. Den kan derfor sagtens fylde ethvert rum ud med lyd.

Kan styres fra en app

Hvis du har skruet for højt op for lyden, eller billedet ikke lige er, som du gerne vil have det, kan du redigere på indstillingerne fra en app på din telefon. Det gør det nemt at justere både billede og lyd, til det er helt perfekt i forhold til, hvad du skal bruge.

Der er derfor ingen tvivl om, at Nebula Mars II er bedst i test.

EPSON EH-TW7000 projektor – god til hjemmebrug

Epson EH-TW7000

 

Endnu et godt produkt fra Epson er TW7000, som primært er fremstillet til hjemmebrug. Den skal nemlig placeres relativt tæt på for at levere den kvalitet, den faktisk er i stand til. Det er også den eneste ulempe, der er ved TW7000. For med denne projektor vil du kunne se film i helt skarp kvalitet – også selvom du ikke er i stand til at kunne mørklægge rummet fuldstændigt.

TW7000 har nemlig 3000 lumen og en god opløsning, som sammen gengiver både lys og farver helt optimalt. Derfor er den netop rigtig god at bruge hjemme i kælderen eller i stuen, hvor der ikke er lang afstand til væggen.

Lavt støjniveau og høj lysstyrke

TW7000 er en projektor med 4K og høj lysstyrke, hvilket til sammen gør det muligt at vise store billeder på kort afstand. Bruger du den til hjemmebiografen hjemme i sofaen eller i mandehulen i kælderen, får du en projektor i god kvalitet til en rimelig pris.

Støjniveauet fra den er ret lavt, hvilket naturligvis er rart og en stor fordel, nu hvor projektoren skal placeres relativt tæt på den væg, den skal vise billedet på.

Der er både indbygget stereohøjttaler i den, ligesom du via Bluetooth kan koble din soundbar til, hvis du har det. Det er desuden også muligt at se film i 3D.

Nebula Capsule ll mini projektor – smart lommebiograf

Nebula Capsule ll mini projektor

En anden og rigtig god model fra Nebula er deres Capsule II, som er så smart og genialt designet, at den har vundet en Reddot design pris. Det er en miniprojektor, der er så lille, at den sagtens kan haves med i lommen (det har den dog ikke så godt af). Den har både indbygget højttaler og batteri, hvilket netop gør den nem at have med dig rundt. Den kan desuden også interagere med din smartphone, så du behøver i princippet ikke have kabler med dig rundt.

Verdens første Android lommebiograf

Nebula er med langt fremme, når det kommer til udviklingen af nye og smarte gadgets. Så langt fremme, at de med udviklingen af Capsule II faktisk har udviklet verdens første Android TV-lommebiograf. Det var et meget smart træk, da det er meget praktisk, at den næsten ingenting vejer eller fylder og alligevel er i stand til at levere knivskarpe billeder.

Batteritid til to film

Selvom det er smart med en lommeprojektor, har den naturligvis også nogle begrænsninger. For batterierne kan kun holde til 3 timers afspilning af video. Er den derfor ikke tilsluttet en strømkilde, er det ikke en filmmarathon, du skal sætte i gang. Til gengæld holder den længe til afspilning af musik, da den kan spille 30 timer uden afbrydelser.

Optoma HD146X Full HD Projektor

Optoma HD144X Full HD

 

Optoma er en forholdsvist ukendt spiller på markedet. Ikke desto mindre laver de faktisk gode gadgets og projektorer i god kvalitet. Denne model har nemlig hele 3400 lumen og kan derfor både vise billeder i full HD og 3D. Hvis du ser film hver dag, kan den gøre det i hele 18 år – så køber du denne, køber du et kvalitetsprodukt, der holder godt.

Kan tilsluttes mange enheder

Med denne model er det muligt at tilslutte til samtlige enheder. Takket være dens evner til at vise billeder i full HD og 3D, kan du streame gode 3D film i god kvalitet fra Blue-Ray afspillere, konsoller og andre enheder.

Indbyggede højttalere

Som mange andre projektorer har denne også indbyggede højttalere, som er i stand til at afspille kraftig lyd i en god kvalitet, som netop er, hvad man forventer ved en projektor. Køber du denne projektor, er der derfor ikke langt til den ultimative bopgrafoplevelse derhjemme.

EPSON EB-W06 ANSI Projektor

Epson Projektor EB-X05

 

Epson er et anerkendt brand, når det kommer til elektronik. De udmærker sig også rigtig godt med denne ANSI-projektor som med 3.300 lumen leverer knivskarpe billeder til hjemmebiografen. Det smarte ved den er også, at den er mobil og derfor kan tages med overalt.

Stort billede på mere end 300 tommer

Med ANSI-projektoren fra Epson får man virkelig den helt store biografoplevelse, da den giver et billede på mere end 300 tommer. Det er et meget stort billede, og gør det virkelig muligt at få en overvældende oplevelse.

Kvaliteten er der ikke noget at sætte en finger på, da 3LCD-teknologien giver et meget lysstærkt resultat. Farverne er mættede og billederne detaljerige, hvilket er vigtigt for den gode filmoplevelse.

Film de næste mange år

Det gode ved Epson generelt er, at de producerer produkter, der er ment til at leve længe. Sådan er det også med deres ANSI-projektor, hvis kvalitet burde kunne levere film og gode billeder i mere end 10 år.

Xiaomi Projektor Mi Laser – et flot design

Xiaomi Projektor Mi Laser

 

Er du en af dem, der godt kan lide, når gadgets og godt design flyder sammen, så skal du have fingrene i en Mi Laser fra Xiaomi. Det er vel nok den flotteste projektor, der er på markedet, som tilmed også har ny teknologi.

Billedopløsningen har der også været fokus på i udviklingen af denne projektor, da denne er rigtig god og knivskarp hele tiden. I stedet for en pære benytter projektoren sig af en laser, hvilket både gør den lidt dyrere, men som også giver et billede, der bare er helt fantastisk.

150 tommer film på væggen

Vil du gerne have en større skærm, så får du det med projektoren fra Xiaomi. Det smarte ved den er, at den kan justere billedet. Du kan derfor se film helt ned til en skærmstørrelse på 42 tommer og op til 150 tommer. Det er derfor muligt at bruge den uanset, hvor man er, da det ikke kræver en stor flade at benytte den.

Billig i strøm

Med mange elektriske apparater i hjemmet, er det rart at have en projektor, som ikke sluger en masse strøm. Modellen her er designet til at have et lavt strømforbrug og er faktisk billigere end et normalt fjernsyn, da den kun benytter 250 watt under drift og 0,5 watt, når den er på standby.

Sådan vælger du den rette projektor

Hvad skal du bruge din projektor til?

Når du skal købe en projektor, er det en god ide, at du noterer dig, hvad du gerne vil med den, og hvilke behov du i den forbindelse har. For formålet med projektoren er vigtigt at holde dig for øje, når du vælger, hvilken af modellerne i testen her, du skal vælge. Hvad er det, den skal bruges til? Og hvor stort et område, skal den lyse op?

Det vigtigste er måske nok, om du går efter en projektor, der kan fremvise præsentationer og data i forbindelse med et møde, eller om du ønsker en projektor, fordi du gerne vil skabe et fedt område derhjemme med hjemmebiograf. Forskellen på, hvad du har brug for, og hvad der er bedst, er stor. For skal du bruge den til hjemmebiograf, skal den gerne have en høj kontrast med stor forskel på det mørkeste sort og det lyseste hvide, hvilket ikke er så vigtigt, hvis den skal benyttes til præsentationer.

Går du efter den gode filmoplevelse, som mange efterhånden gør, så sørg for at få købt en projektor, der ikke larmer. Det er ærgerligt at få den gode film eller den fantastiske koncert ødelagt af en blæsende projektor.

Hvad er dit budget?

Ønsker du at sortere ud i alle de faner, du har åbne, kan du starte med at fastsætte et budget. For når først du ved, hvad du enten kan eller gerne vil betale for en projektor, er det nemmere at finde frem til en.

Som du kan se i vores projektor test fås de i alle prisklasser. Du skal dog gerne op i minimum 4.000-5.000 kroner for at få en projektor, hvor både lyd og billede er i god kvalitet.

Ønsker du lidt mere end bare god kvalitet, men at den også kan lidt ekstra og leverer godt på alle områder, skal du gerne give et sted mellem 10.000-20.000 kroner. Men så kan du altså også godt se film i 3D!

Skal projektoren kunne tilsluttes mange enheder?

Der er stor forskel på, om projektorer kan tilsluttes andre enheder. Langt de fleste kan naturligvis tilsluttes til HDMI. Men vil du gerne kunne mere end det og f.eks. tilslutte din smartphone eller din tablet, skal du ofte kigge efter projektorer i den højere prisklasse.

Det er rart at kunne tilslutte mange forskellige enheder, da det gør det muligt at sætte det på, du gerne vil. Har du en video, du virkelig gerne vil vise fra telefonen eller nogle billeder, som ligger på din tablet, er det muligt med en projektor i den dyrere prisklasse.

Hvordan skal lyden være?

De gode filmoplevelser sker, når lyden er fantastisk og understøtter den stemning, der er undervejs i filmen. Der er stor forskel på, hvordan man oplever en film, når det er med middelmådig lyd og professionel lyd. Er du en af dem, der godt kan lide, at alt virkelig spiller, også når det kommer til lyden, bør du kigge efter en projekter, hvor det er muligt at tilslutte ekstern lyd. På denne måde får du en projektor, der ikke bare giver dig nogle fantastiske billeder, men som giver en god helhedsoplevelse.

Tjek lumen

Når du skal vælge en projektor, og du gerne vil have det bedst mulige billede, skal du gå efter så høj en lumen som muligt. Dette gør billedkvaliteten og detaljerne i det langt bedre. Derudover er det også nødvendigt at kigge på kontrasten, så farverne fremstår skarpe og mættede. Så jo højere en lumen, jo bedre en oplevelse er det, når du ser en film!

Kan en 4K projektor erstatte et TV?

Går du og overvejer, om du skal skifte TV’et ud med en projektor? Det er muligt at gøre. Dog er der nogle ting, du skal overveje inden, du vælger at gå så drastisk til værks. For kan du godt lide at zappe lidt TV eller nøjes med en mindre skærm i stuen, er det måske ikke lige tidspunktet at skifte projektoren ud.

Dog skal det siges, at man kan, hvad man vil. For meget er muligt med en projektor i dag, da det bare er slutte en enhed til via HDMI. Det gælder også for din PlayStation, som du blot skal slutte til HDMI for at få til at virke – så kan du spille Need For Speed eller Farcry på en kæmpe skærm og virkelig nyde alle detaljerne i spillet.

Men selvom det er fedt både at spille og se film på en kæmpe skærm, er det måske lidt trættende i længden, da det kræver meget vægplads. Derfor giver det også for langt de fleste bedre mening at kombinere det med en fjernsynsstue og et hyggerum i kælderen, eller hvor du nu har et større eller tomt lokale stående til rådighed.

Kan man få en billig projektor?

Projektorer er ikke kendt for at være billige. Men, som med så meget andet, er det afhængigt af, hvad dine ønsker og præferencer er. Du kan derfor sagtens finde en billig projektor, hvis det er det, du ønsker. For leder du lidt ekstra på nettet, kommer du helt sikkert til at falde over projektorer så små, at de kan være i lommen. Disse kan typisk fås fra cirka 1.000 kroner og opefter.

Dog er det vigtigt at huske på, at kvalitet og pris hænger sammen, når det kommer til projektorer. Køber du derfor en billig projektor, kan du godt regne med, at kvaliteten ikke er fremragende, og at billedet ikke er skarpt.

En billig projektor kan være en god start, hvis du ikke er sikker på, om det er det rette, eller om du får den brugt. Køb dog ikke en i den prisklasse, hvis du gerne vil have filmoplevelser som i biografen eller jævnligt fremvise gode billeder fra dine ture rundt om i verden.

Køb en projektor i dag

Har du fundet en projektor i testen her, som du er sikker på, du ikke kan leve uden? Så har vi gjort det nemt for dig at købe din næste gadget, da vi ved hvert produkt i testen har tilføjet et link til forhandleren af det respektive produkt. Det betyder, at du nemt og hurtigt kan klikke dig direkte videre til produktet og læse mere om det, inden du klikker det i kurven og venter på at få det leveret til døren.

For vi ønsker ikke kun at give dig et overblik over de bedste projektorer i test. Vi ønsker også, at din foretrukne model hurtigst muligt kan blive din, så du kan omdanne dit hjem til en vaskeægte hjemmebiograf.

Vi håber, vi har gjort din søgen efter en god projektor nemmere.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Acer H7550ST Full HD

Acer er også rigtig gode, når det kommer til gadgets og elektronik. Deres H7550ST er en af deres bedste projektorer på markedet. Den kan på bare 1,5 meters afstand vise billeder helt op til 100 tommer. Den kræver derfor ikke særlig meget plads for at kunne vise gode billeder.

Film i HD og 3D

Hvis du godt kan lide at se film i høj opløsning og i 3D, er der ingen tvivl om, at denne model vil være et perfekt match. Med 1920×1080 pixel skærmopløsning og Full HD, venter der ret mange gode filmoplevelser. Man får endda 2 3D-briller med i købet, så du ikke skal investere i dette ved siden af.

Indbyggede højttalere

Lyd er ikke noget, du skal tænke på, da der er stærke højttalere indbygget i projektoren. Du behøver derfor ikke at købe dem separat. Det er 10W højttalere, hvilket betyder, at du ikke har brug for eksterne højttalere, da de sagtens kan spille højt nok. Lyden kan desuden også streames til trådløse Bluetooth enheder såsom højttalere og headset. Der er derfor ikke en finger at sætte på lyden.

Epson EH TW7400 4K PRO-UHD projektor

Hvis du er på jagt efter den ultimative billedoplevelse, er der ingen tvivl om, at du skal have en 4K projektor. Billederne er sammensat af 8,3 millioner pixels og giver derfor den bedst mulige oplevelse, når det kommer til billeder og film.

500 tommer oplevelse

Det lyder måske vanvittigt, men det er sådan, det er med 4K projektoren fra Epson. Så vil du gerne imponere gutterne, kan du få lov til det med modellen her, da den uden problemer kan skalere op til 500 tommer. Kontrasten er meget høj og med en lumen på 2400, kan den sagtens afspille film og billeder i lysere rum.

Ekstern og indbygget lyd

Hvis ikke du har et anlæg derhjemme, du kan koble til projektoren, er det ikke noget, du skal gøre dig bekymringer om, da den har indbyggede højttalere. Går du dog meget højt op i lyden, og hvordan den skal være, er det også muligt at tilslutte din egen lydenhed. Med modellen her bliver man derfor på ingen måde begrænset i at få den helt fantastiske biografoplevelse.