Støvsuger Til Bilen: Rengøring er aldrig det sjoveste, man kan give sig til – og slet ikke i bilen, da det er ekstra besværligt. Til gengæld er der nærmest ikke noget bedre end at sætte sig ind i en helt ren bil. Oplevelsen er bare bedre og mere behagelig!

For at gøre rengøringen af bilen til en leg, kræver det en god støvsuger til bilen. For er den dårlig, bliver det ganske enkelt til noget drøjt arbejde, som skrider meget langsomt frem. For at du ikke behøver at slås med en dårlig støvsuger, har vi lavet denne støvsuger test, som viser nogle af de bedste støvsugere til bilen.

Det gode ved at finde den bedste støvsuger til bilen er, at du også får en støvsuger, som du kan bruge indenfor, og som hjælper dig til mere effektiv rengøring. Det giver derfor rigtig god mening at sætte sig ind i støvsugere for at finde den absolut bedste model til dine behov.

Når du skal tage en beslutning om en støvsuger, er der flere forhold og elementer, der spiller ind. Det er naturligvis støvsugerens funktioner og egenskaber men også selve prisen – for den skal gerne hænge sammen med de muligheder, man får. Vi har forsøgt at gøre det så nemt som muligt for dig i vores støvsuger test at få et hurtigt indblik i de bedste modeller på markedet, så du relativt nemt kan tage en god beslutning.

Vi ved godt, det ikke er nemt at finde en ny støvsuger, hvorfor denne test virkelig kommer dig til gode, da du får alt brugbar information om de enkelte støvsugere stillet til rådighed.

For at lave denne grundige støvsuger test 2021 har vi tjekket samtlige danske test igennem for at vælge de bedste herfra til test. Det sikrer, at vi kun har de bedste af de bedste støvsugere til bilen med i vores test. Du finder således 8 virkelig gode modeller herunder.

Dyson bilstøvsuger V8 Absolute

Dyson bilstøvsuger V8 Absolute

Dyson bilstøvsuger V8 scorer højt i mange af de test, den er med i. Det er der også god grund til, da det er en af de mest kraftfulde bilstøvsugere med batteri. Derudover har den også en ret stor tilbehørspakke med, som gør den perfekt til at rengøre bilen.

Med sin meget kraftige sugestyrke er det ikke noget problem at samle støv eller snavs op fra snævre områder, ligesom den også er nem at tømme og holde ren. Prisen er selvfølgelig på et noget højere niveau end mange andre støvsugere på batteri, hvilket er en ulempe – men også en af de eneste.

Mange gode fordele

Dyson bilstøvsuger er drevet af en V8 digitalmotor, som roterer med op til 110.000 omdrejninger i minuttet. Den har derfor en ret stor sugeevne sammenlignet med andre stangstøvsugere. Derudover har den 15 cykloner, som er i stand til at opfange selv det helt fine støv. At der er så mange cykloner, sikrer også, at støvet ikke ender i filtrene.

Den helt store fordel er, at den kan støvsuge i helt op til 40 minutter ad gangen. Monterer du gulvmundstykkerne til brug indenfor, kan den stadig holde i op til 25 minutter. Hele huset burde derfor godt kunne blive støvsuget.

Selvom den har en stang, kan den stadig omdannes til en håndholdt støvsuger. For det eneste det kræver er, at du afmonterer teleskopstangen, så mundstykker og tilbehør kan monteres direkte på motorenheden. Det er smart, hvis du gerne vil have en støvsuger, der kan bruges både ude og inde.

Når den skal oplades til næste omgangs støvsugning, kan det gøres på en væghængt ladestation. Så både fylder den ikke, mens den også lades op, når den ikke bruges. Det er ret smart.

Den er selvfølgelig noget tungere at håndtere, men er du indstillet på det, får du altså en rigtig god støvsuger, som leverer et godt resultat og holder længe.

OBH støvsuger Silence Force White (bedst i test)

OBH støvsuger Silence Force White VO7317NA

OBH Silence Force er så tæt på at være den ultimative støvsuger til bilen, som det overhovedet er muligt. For med denne støvsuger gør de stort set alting rigtigt undtagen på byggekvaliteten. For støvsugeren her leverer rigtig godt, når det både kommer til kapacitet og sugeevne. Den kan fjerne snavs fra sæder, måtter og i de svært tilgængelige hjørner med et virkelig godt resultat.

Men den kan også fjerne hundehår, sand og hvad der ellers kan ligge af genstridigt skidt i bilen. Derfor er denne støvsuger til bilen også virkelig god i brug udenfor. Med til støvsugeren følger der flere forskellige mundstykker, som hurtigt og nemt kan monteres. Vigtigst af alt er ledningen også lang, så det ikke er besværligt at komme ind og ud af bilen.

Du kan derfor forvente en støvsugning, der kommer til at gå helt problemfrit.

Byggekvaliteten er god, men kunne være bedre

Det eneste der slår lidt i øjnene er, at de godt kunne have leveret lidt bedre på byggekvaliteten. Selvom det selvfølgelig er en udfordring og en ulempe ved støvsugeren her, er det ikke så stort et problem, at det påvirker det samlede indtryk. OBH Nordica løber derfor uden tvivl med sejren i vores test af bedste støvsugere til bilen.

Så husk blot at skifte støvsugerposen – så er du godt kørende.

Electrolux EUO9GREEN UltraOne

Electrolux UltraOne Green støvsuger EUO9GREEN

Næstbedste i rækken af bedste støvsugere til bilen er Electrolux EUO9GREEN UltraOne. Det er en støvsuger, som går igen i samtlige af de støvsugere tests, der findes. Derfor kunne vi ikke komme udenom at give den en test selv – og her udmærkede den sig godt på grund af en høj ydeevne, dens funktioner og ikke mindst ergonomi.  Den er derfor i meget skarp konkurrence til vores testvinder fra OBH Nordica.

Det er ikke tilfældigt, at støvsugeren her er en testvinder ved mange, da det er en støvsuger til bilen i klasse A. Den er virkelig god til at støvsuge på både måtter og sæder men kan også klare de udfordrende gulvtæpper indenfor. Har du derfor ofte behov for at gøre bilen ren, er denne et virkelig godt bud på en støvsuger, du bør have.

Lavt energiniveau

En høj sugeevne er normalt lig med et højt energiforbrug. Men det gælder ikke for modellen her, da den som sagt er i klasse A og derfor har et ret lavt forbrug af energi, når man ser på, hvor høj en sugeevne den faktisk har. Sammenlignet med mange andre modeller, har denne støvsuger et energiniveau, der er cirka 65% lavere end andre. Det er så absolut værd at tage med!

Black & Decker Flexi Auto – Perfekt støvsuger til bilen

Black & Decker ADV1200 Håndstøvsuger 12 V - Støvsuger Til Bilen

Ønsker du en støvsuger udelukkende til brug til bilen, skal du gå efter den håndholdte støvsuger fra Black & Decker. For den gør det virkelig godt overalt i bilen, da den kan komme ved steder, der er svære at nå. Det er en støvsuger med ledning, men det gør ikke noget for brugen af den, da den er lang nok til ikke at være til besvær. Den vejer desuden også kun 1,5 kilo, hvilket gør den meget ergonomisk at have med rundt i bilen.

Kraftfuld støvsuger til bilen

I testen her er det nok den mest kompakte støvsuger. Den er meget kraftfuld og har en særdeles god sugeevne, hvilket er vigtigt, når det kommer til en støvsuger til bilen, som har noget mere genstridigt skidt end indenfor.

Den er ret smart at bruge i bilen, da den kan tilsluttes cigarettænderen – og med fem meter ledning, kan den bruges i selv en autocamper. Den er derfor meget nemt og fleksibel i brug.

Modellen her har desuden også Cyclonic Action funktion og et to-trins filtreringssystem, som er i stand til hurtigt at adskille smuds og luftpartikler fra hinanden. Den bevarer derfor hele tiden sin gode sugeevne og er god for mennesker med støvallergi på grund af den rene luft.

Vil du gerne have en fin, smart og støvsuger til bilen er denne derfor samlet set et virkelig godt og skarpt valg.

Nilfisk Handy håndstøvsuger til bilen 18V LI-ION

Nilfisk Håndstøvsuger Handy 18V Li-Ion - Støvsuger Til Bilen

Nilfisk er indbegrebet af kvalitet og det samme gælder også for deres Handy håndholdte støvsuger til bilen. Det er ikke den bedste støvsuger til bilen men det er tæt på. For med denne model har Nilfisk udviklet en virkelig god og ikke mindst kraftig støvsuger til bilen og til hjemmet. Opladningstiden er hurtig og giver 20 minutter at støvsuge, hvilket er meget sammenlignet med modellen fra Electrolux. Den vejer også kun 1 kg og derfor meget nem at have med at gøre.

Nilfisk Handy hat mange gode funktioner, da man ikke behøver at købe en pose til den, den har ingen ledning og så kan filtret vaskes i hånden og sættes tilbage igen i støvsugeren. Den er derfor perfekt til den, som leder efter en støvsuger til bilen, der er simpel og har flere simple, men gode funktioner.

Smart batteriindikator

Det man godt kan savne ved andre batterimodeller er, at man ikke kan følge med i, hvor meget batteri der er tilbage. Det har Nilfisk udviklet en løsning på, da de på modellen her har valgt at have en batteriindikator, der fortæller, hvor meget batteritid der er tilbage. Det er meget rart, nu hvor den kun kan støvsuge 20 minutter ad gangen.

Ellers er det en meget stilren og kompakt støvsuger, som generelt har et rigtig godt sug. Den kan komme til i de mest snævre hjørner, og tager alt det skidt med, som du ikke har kunne banke væk fra måtterne. Ønsker du derfor en mobil løsning, der er nem at have med rundt, eller som lige kan klare en hurtig rengøring, inden svigermor skal hentes, er denne et rigtig fint og oplagt valg.

Bosch BHN20110 bilstøvsuger

Bosch Håndstøvsuger Move BHN20110

Bosch er et mærke, man aldrig kommer helt galt afsted med. Derfor er der ingen tvivl om, at deres bilstøvsuger naturligvis også skal være med i vores test af de bedste støvsugere til bilen. Bosch BHN20110 er en god og kraftig støvsuger til bilen, som samtidig er rigtig billig og derfor til at komme i nærheden af, hvis du en gang imellem har brug for en mobil støvsuger.

Det smarte ved støvsugeren er, at den er batteridreven. Den er derfor nem at have med rundt i bilen, uanset om det er under sæder eller i bagagerummet. Alt sand fra strandturen kan derfor sagtens støvsuges op. Du bliver dog sat på lidt af en prøve med denne bilstøvsuger, da du kun har 16 minutter på en opladning. Er bilen dog ikke helt forfærdelig, når det kommer skidt og sand, burde du godt kunne komme gennem bilen. Den tager cirka 4 timer at lade op, så den skal gerne sættes til opladning i god tid inden, du bruger den.

Gode brugsfunktioner

Det er overordnet set en rigtig fin støvsuger, som med et fugemundstykke gør det nemt at komme til i de snævre hjørner. Den vejer også kun 1 kilo og er derfor nem at have med rundt. Da batteritiden kun er 16 minutter, er der en chance for, at du ikke synes om den på den lange bane – fortryder du inden 100 dage, følger der en tilfredshedsgaranti med.

Den er dog et rigtig godt supplement til støvsugeren indenfor, da du ved opladning hurtigt kan tage den med ind i bilen og gøre den klar til udflugt.

Philips FC8721/0 bilstøvsuger

Philips FC8721 bilstøvsuger

Philips bilstøvsuger er en støvsuger i helt klassisk forstand. Men, det er ikke nødvendigvis nogen ulempe, og den har da også scoret højt hos både Tænk og Råd & Rön. Den ender sidst på vores liste, fordi den ikke specifikt er lavet til at blive brugt til bilen, men i stedet er en god all-round støvsuger. Men det er også rigtig fint, hvis du gerne vil kunne bruge én og samme støvsuger både ude og inde.

Den har også rigtig mange gode køberanmeldelser, og til prisen er den virkelig et godt køb. Selvom den ikke er lavet til at være med ude i bilen, har den et bærehåndtag som gør, at den er fin at have med rundt.

For at kunne bruge støvsugeren kræver det en stikkontakt. Sørg derfor for at holde bilen tæt på huset eller brug en lang forlængerledning. Så er det ingen problem at benytte den. Ledningen er også lang i sig selv.

En god bilstøvsuger

For at fremhæve nogle af de bedste ting, vi kom frem til i vores støvsuger test, så er Philips støvsuger en maskine med en høj ydeevne. Den er i energiklasse 3AAA, hvilket er meget højt. Den scorer derfor godt på energiforbruget og rengøringsevnen, og er derfor svær at komme udenom, når der skal købes en ny støvsuger.

Den er udstyret med AirflowMax, hvilket optimerer luftstrømmen. Den bruger derfor mindre strøm, uden det går udover dens ydeevne. Endeligt har den også HEPAA13-filter, som kan tilbageholde 99% af alle støvpartiklerne, så de ikke bliver blæst ud i rummet. Det er meget smart og virkelig værd at tage med i overvejelserne.

Electrolux Rapido Bilstøvsuger ZB6114BO

Electrolux håndstøvsuger - Rapido ZB6114BO - Støvsuger Til Bilen

Electrolux Rapido ZB6114BO er en lækker lille sag til bilen. Det er også netop, hvad der har gjort den så populær blandt danskerne. Den ligger desuden helt i top i mange støvsugertest, hvorfor vi ikke kan komme udenom at nævne den i testen her.

Hvorfor den ikke ligger helt i top i testen skyldes, at den kører på batterier og ikke kan holde særligt længe sammenlignet med andre modeller. Til gengæld er den absolutte fordel, at dette er ledningsfri støvsuger, og at du derfor ikke skal tænke på, om den er knudret ind eller sidder fast nogen steder.

På den håndholdte støvsuger kan du vælge mellem to forskellige sugestyrker – mindre kraftig og kraftig. Den er derfor rigtig fin til at støvsuge måtter, sæder og ikke mindst gulvet i bilen. Den suger faktisk så godt, at den sidder fast, når du kører den hen over et underlag.

God til hyppig rengøring

Opladningstiden for støvsugeren er fire timer, og du har derefter 14 minutter til at gøre bilen ren. Det er naturligvis ikke særligt længe, hvis du har en stor bil eller ønsker at gøre campingvognen eller autocamperen ren. Gør du dog ofte rent i bilen, er det mere end rigeligt tid.

Den har to forskellige mundstykker og kan derfor også nå de smalle steder i bilen. Du skal dog være hurtig til at skifte, da der ikke er en lang levetid på den. Men kan du leve med det, er det en rigtig fin og billig støvsuger til bilen. Vælg den derfor, hvis du ofte gør bilen rent eller gerne vil have et supplement til din normale støvsuger.

Nilfisk Handy Premium håndstøvsuger

Nilfisk Håndstøvsuger Handy Premium - Black

Vil du gerne have en lidt længere batteritid, kan du i stedet kigge over på storebroren Nilfisk Handy Premium håndstøvsuger. Den er nemlig også et rigtig godt og fint bud på en praktisk støvsuger til bilen.

Det gode ved støvsugeren er, at den ikke koster særlig meget. Den kan derfor sagtens købes som et supplement til støvsugeren indenfor, hvis du ved grundig rengøring foretrækker at bruge den. Det fantastiske ved støvsugeren her er, at den har en brugstid på 35 minutter pr. opladning. Det er noget af det højeste, man kan finde hos samtlige bilstøvsugere, der er håndholdt. Batteriet tager også stadig kun 4 timer at lade op.

Letvægter

Ligesom hos den anden model fra Nilfisk vejer denne heller ikke særlig meget. 1 kilo er, hvad den vejer, hvilket gør det nemt at have den med rundt, når bilen både skal have en hurtig og mere grundig tur.

Sugeevnen er rigtig god og bliver også rost i flere danske test. Den kan derfor sagtens suge småsten eller andre større dele op, hvis det er nødvendigt. Det gør det rart at bruge den til bilen, da det er noget mere omstændigt at gøre rent her end i huset.

Filtret kan desuden tages ud og gøres rent ved bare at skylle det med vand. Filteret skal dog tørres af igen inden brug, så skidtet ikke sætter sig fast og hober sig op og dermed stopper støvsugeren til.

Med til Nilfisk bilstøvsuger kommer der både en ladestation og en vægholder, så den ikke behøver fylde, når den ikke er i brug. Den har en beholder på 500 ml, hvilket gør den i stand til at blive brugt ad flere omgange uden at skulle tømmes.

Hvilken model er den bedste støvsuger til hundehår

Er der noget, der er svært at støvsuge i en bil, så er det hundehår. De har det som regel med at flyve alle steder i bilen og sætte sig de mest genstridige steder. Vil du gerne hundehårene til livs i din bil, bør du vælge en støvsuger med en kraftig sugeevne, og som ikke er begrænset på levetiden, sådan som batteristøvsugerne er. Gå her efter en støvsuger med en ledning, da det giver dig god tid til at komme til bunds med alle hundehår – også dem der sidder godt fast. Det er lidt af et arbejde og kan tage længere tid end selve hovedrengøringen af bilen – men det er det hele værd i sidste ende, da du ender med at få en bil, der ser skinnende ren ud.

Gå derfor gerne efter vores bedst i test støvsuger, da den er med ledning og kan give dig den sugeevne, du har brug for. For der ikke noget værre end at glæde sig til at komme til bunds med skidtet, og så holder støvsugeren kun i et kvarter. Det er slet ikke længe nok til at gøre alle sæder fri for hår.

Et rigtig godt tip, når du støvsuger for hundehår er, at du suger forskellige veje. Hundehår har det med at bore sig ind i sæderne og for at gøre dem fri, kræver det, at du bevæger støvsugerhovedet i forskellige retninger. Det er et værre bøvl, men vi ved, du bliver glad for det.

Sådan gør du nemt bilen ren

Uanset hvor meget du prøver på at passe på din bil, er det ikke til at undgå, at der samler sig skidt i den. Selvom du ikke bruger den til børnenes fritidsaktiviteter eller ikke kører med den helt ned til stranden, er det uundgåeligt med skidt. Men, det behøver ikke tage en hel dag at gøre bilen ren, da du med en god klud og en fantastisk bilstøvsuger nemt kommer igennem den opgave.

Hvis du er rigtig god og sørger for at være velforberedt, tager det ikke meget mere end en time at gøre bilen ren. Vi guider dig trin for trin, så du får en lækker bil til rådighed igen.

Start med at rydde op

Inden du starter med noget som helst andet, er det en god ide at rydde helt op. Fjern papirer, affald fra junkfood, flasker og hvad der ellers kan have hobet sig op i din bil. Det giver dig ikke kun en mere overskuelig bil at træde ind i, men papirer og andet affald ligger og samler fugt fra rengøringen og giver dig en dugget bil om morgenen. Gå ind med tøj, sko og hvad der ellers kan ligge i bilen, da det bare ligger og fylder til ingen verdens nytte.

Støvsug bilen

Gå herefter i gang med at støvsuge bilen. Inden du støvsuger måtter, kan du med fordel banke dem af mod husmuren. Det giver dig mindre arbejde med støvsugerne og gør det også nemmere at komme til bunds med det fine skidt nederst i måtterne. Gå herefter i krig med gulvet, sæderne, snævre kroge og bagagerummet. Jo oftere du støvsuger bilen, jo nemmere er det at komme til bunds i alt skidtet.

Tør alle overflader af

Lav gerne en god portion sæbevand og find den bedste klud frem. Bilen er med al sandsynlighed meget mere beskidt, end hvad du lige regner med. For støv samler sig hurtigt på overfladerne, ligesom fedtede fingre samler skidt til sig. Det tager ikke ret lang tid, men vær gerne grundig, så du får det hele med. Er der nogle pletter på sæderne, kan du også sagtens bruge sæbevandet til at fjerne dem.

Husk også at gøre overfladerne rundt om dørene rene, da de er de rene skidtopsamlere. Gør det til sidst, da det gør dit sæbevand grumset.

Puds spejle og vinduer

Udsynet i din bil er ret vigtigt, og derfor må du endeligt ikke glemme at pudse spejle og vinduer. Selvom du måske ikke kan se det, bliver dine vinduer dækket til med snavs, som skaber en usynlig film, der gør det sværere at se ud ad ruderne. Der skal ikke mere til end et glasrengøringsmiddel for at gøre ruderne rene. Husk også bak- og sidespejle, nu hvor du alligevel er i gang med at gøre rent. For det bedste resultat bør du bruge et rent viskestykke.

Er en billig bilstøvsuger også god?

Når det kommer til en bilstøvsuger, og hvad der er godt, er det ikke prisen, der afgør det. For du kan sagtens finde en støvsuger til mange tusind kroner med mange smarte funktioner, men hvis ikke det er det, du har behov for, bliver det derfor heller ikke den bedste for dig.

I mange test viser det sig også, at mange af de billigere bilstøvsugere faktisk klarer sig stort set lige så godt som de dyre – eller bedre. For i nogle tilfælde handler prisen i højere grad om, at brandet i sig selv er populært at gå efter og ikke så meget ergonomien, funktionerne og sugeevnen, der afgør det.

Når du læser dig igennem guiden her, bør du derfor ikke kun kigge på prisen, når du skal finde den bedste bilstøvsuger. Kig i stedet på hvad du har brug for, at den kan – for vil du bare gerne hurtigt kunne støvsuge sæderne, er en mobil bilstøvsuger på batteri bedre end en stangstøvsuger bare for at tage et eksempel.

Vi har bilstøvsugere med i testen i forskellige prisklasser for netop også at vise, at det ikke nødvendigvis er prisen der er det afgørende parameter for, om en støvsuger er bedre end en anden. Klik dig gerne videre fra linket, så du kan læse specifikationerne, da det gør dig meget klogere på, hvad de enkelte støvsugere kan tilbyde dig i forhold til teknik, energiforbrug, funktioner og meget mere.

De bedste bilstøvsugere er samlet i testen her

Når du køber en støvsuger fra testen her, garanterer vi, at du får et rigtig godt produkt, der kan hjælpe dig med at gøre bilen ren på et øjeblik. Vi vil meget gerne understrege, at vi har gjort vores ypperste for at finde de bedste bilstøvsugere, og at de er udvalgt efter andre testresultater og brugeranmeldelser. For vi synes kun det er fair, at du bliver guidet til det bedste produkt, da der ikke er noget værre end at glæde sig til et godt og brugbart produkt, som så viser sig at være det stik modsatte. Det ønsker vi ikke for nogen, og du kan derfor trygt vælge en af de støvsugere, vi har fremhævet i testen her.

Køb en bilstøvsuger i dag

Har du en bil, der virkelig trænger til en kærlig omgang med støvsugeren? Så er det bare med at købe en af de fine bilstøvsugere fra testen her. De har alle en rigtig god sugeevne og har hver deres fordele, som gør dig i stand til at tage en beslutning ud fra, hvad du har behov for eller har mulighed for. Det er heldigvis forskelligt, hvad vi hver især foretrækker, og det har vi forsøgt at tage hensyn til i testen her.

Ved alle bilstøvsugere linker vi videre til forhandlere, som har den på lager. Er du heldig, kan nogle af dem have dem på tilbud – så får du både en god bilstøvsuger og lidt ekstra penge til dig selv.

Alle forhandlerne er kendte online butikker, hvor mange brugere dagligt lægger bestillinger. Du kan derfor være ganske tryg ved, at din bestilling er i gode i hænder, og at du inden for ganske få dage får en bilstøvsuger leveret direkte til din dør. Du behøver derfor ikke lede efter forhandlere af den støvsuger, du gerne vil have, da vi har gjort arbejdet for dig. Så skal du ikke andet end at tage en beslutning og herefter glæde dig til at kunne gøre bilen godt og grundigt ren.