Varmeblæser Bedst i Test 2024 → De 7 Bedste Varmeblæsere

Varmeblæser

Flere og flere danskere er begyndt at investere i varmeblæsere, så de har en ved hånden, hvis de skulle brug for lidt ekstra opvarmning i kolde stunder. Her er varmeblæsere nemlig oplagte, fordi de blot kan sluttes til strøm for herefter at begynde at opvarme et meget specifikt område. 

Det er eksempelvis oplagt, hvis man gerne vil spare lidt på varmen, og derfor ikke tænder for radiatorerne, men har brug for lige at få 10 minutters varme blæst ud i soveværelset inden sengetid eller lignende. Derudover kan varmeblæsere også bruges til at opvarme festtelte, garager eller andre steder, hvor der ikke nødvendigvis er indlagt varme, men hvor man ikke vil sidde at fryse for en stund.

Mange varmeblæsere er i dag også meget mere end bare varmeblæsere. Flere af dem kan også blæse kold luft, ligesom de fleste modeller er blevet udstyret med smarte funktioner henover årene. Det er også tilfældet for flere af de bedste varmeblæsere, som du vil blive præsenteret for her i forbindelse med denne varmeblæser test.

Læs med, når vi på nedenstående liste præsenterer dig for vores bud på de bedste varmeblæsere, som du kan købe lige nu. Som du kan se på kategoriinddelingen, er der modeller til ethvert behov og budget. Finder du den rette varmeblæser, kan du klikke dig direkte videre til danske forhandlere af de enkelte blæsere i forbindelse med hver præsentation.

Tristar KA-5036 – Bedste keramiske varmeblæser

Tristar KA-5036 varmeapparat keramisk oscillerende 2 kW

Vil du have en keramisk varmeblæser, så er det denne Tristar KA-5036, du skal have fat i. Modellen her er ikke bare knivskarpt designet, men også udstyret med en række smarte funktioner, der gør den velegnet til brug året rundt.

Kombineret kold- og varmluftsblæser

En af de interessante elementer ved Tristar KA-5036 er, at det ikke bare er en blæser, der kan varme hjemmet op. Hvis du om sommeren skulle have det varm, som vi i stadig højere grad har det herhjemme i Danmark, så kan du bare tænde for den kolde luft, og dermed køle rumtemperaturen en smule ned.

Når det så bliver vinter eller de kolde sommeraftener slår ind, er det bare at skifte den keramiske varmeblæser over på varmefunktionen, så du bliver varmet godt op. Du får med andre ord et 2-i-1-produkt her, hvor du slipper for at skulle kæmpe med masserne om at få fat i blæserne, når de varme sommerdage slår ind – i stedet kan du nøjes med at finde din varmeblæser frem.

Smarte funktioner

Udover at kunne blæse både kold og varm luft, er Tristar KA-5036 også udstyret med en række andre smarte funktioner. Eksempelvis har den en oscillerende funktion, der giver den mulighed for at dreje rundt og dermed sprede varme i hele rummet, og ikke kun i én retning.

Denne effektive varmespredning hjælpes også på vej af, at Tristar KA-5036 er et såkaldt varmetårn. Det vil sige, at det ikke kun blæser varme ud i gulvhøjde, men også længere oppe i rummet. Dermed kommer man også til at mærke en mere jævn varmefordeling.

Oveni oscilleringsfunktionen og det smarte design, er denne bedste keramiske varmeblæser også udstyret med to varmeindstillinger på henholdsvis 1.000 Watt og 2.000 Watt. Det vil sige, at du kan tilpasse temperaturen og energiforbruget efter behov og budget. Du behøver heller ikke at bekymre dig om, hvorvidt den bliver for varm, da den automatisk slukker, hvis der er risiko for overophedning. Slukningsfunktionen slår også til, hvis varmeblæseren skulle vælte.

Let flytbar og opbevaringsvenlig

Får du brug for at varme en anden del af rummet eller hjemmet op, er det ingen sag. Du tager blot fat i varmeblæserens indbyggede håndtag, og så bærer du bare afsted med den. Størrelsen på 56,5 centimeter i højden, 21,5 centimeter i dybden og 23,5 centimeter i bredden sikrer også, at Tristar KA-5036 kan opbevares i et skab eller lignende, når den ikke bliver brugt.

Master BLP33ET – Bedste gas varmeblæser

Master gasvarmekanon BLP33ET

Hvis du skal have fingrene i den bedste gas varmeblæser, kommer du ikke uden om Master BLP33ET, som er en varmekanon af en vis kaliber. Her får du nemlig et apparat, der kan blæse op til 1.000 kubikmeter i timen, og dermed effektivt varme et hvilket som helst rum op.

Smart varmeblæser med gas

Man fristes til at tro, at en varmeblæser med gas automatisk er mindre teknisk smart end en elektrisk varmeblæser, men det ville være fejlagtigt – i hvert fald i dette tilfælde. Master BLP33ET har nemlig flere smarte funktioner.

Eksempelvis er der mulighed for at tilkoble en rumtermostat til apparatet, så det hele tiden er muligt at følge med i, hvilken temperatur rummet har, og dermed justere varmeblæserens indstillinger derefter.

Varmeniveauet er nemlig også justerbart, hvilket gør det nemt at få lige præcis den effekt, som du ønsker, med din gas varmeblæser. Det bliver med andre ord ikke meget nemmere end det.

Sikring hele vejen rundt

Som udgangspunkt kan det godt virke mere farligt at benytte en gas varmeblæser end en eldreven version, men det behøver ikke at være tilfældet. For Master BLP33ET’s vedkommende gælder det eksempelvis, at den har en termostat installeret, som sikrer, at varmeblæseren automatisk slår fra, hvis der er risiko for overophedning.

Dertil kommer sikkerhedsventilen på gasregulatoren, som slukker for den tilstrømmende gas, hvis trykket falder. Kombinerer man dette med den dobbelte elektroventil, efterventilationsfunktionen og motoren med termisk beskyttelse, er der hele vejen rundt tænkt sikkerhed ind i designet af denne bedste gas varmeblæser fra Master.

Outwell Katla – Bedste lille varmeblæser

Outwell Katla varmeblæser 230V med termostatindstilling

Er du på udkig efter den bedste lille varmeblæser, så er det denne Outwell Katla, du skal have fat i. Den måler blot 27 centimeter i højden, 18 centimeter i bredden og 14 centimeter i dybden, og er dermed også den mindste varmeblæser på listen her.

Kold- og varmluft præcis hvor du ønsker det

Udover størrelsen på Outwell Katla, er det blandt andet værd at fremhæve, at den både kan bruges som en kold- og varmluftsblæser. Det betyder, at den er lige så brugbar om sommeren, som den er om vinteren – noget de fleste vil værdsætte, når de sidder og overopheder på varme sommerdage.

Men der er trods alt flere varmeblæsere, der også kan blæse med kold luft – så det er ikke unikt i sig selv. Men fordelen ved Outwell Katla ligger jo i den lille størrelse og vægt, som gør det nemt at flytte rundt på den og placere den mere eller mindre hvor som helst.

Det eneste der i virkeligheden mangler er, at det også var en varmeblæser på batteri. Desværre er det ikke så ladsiggørligt i en lille model som denne, da der simpelthen ikke ville være plads nok til at installere et tilstrækkeligt stort batteri.

Men har du en stikkontakt inden for rækkevidde, så kan du bruge Outwell Katla som en lille varmeblæser. Derfor vælger mange eksempelvis at stille den ved fødderne under skrivebordet eller ude på terrassen på de kølige sommeraftener.

Styr på sikkerheden

Selvom den lille størrelse har været til hinder for at gøre Outwell Katla til en varmeblæser med batteri, så har det ikke sat en begrænsning på de vigtige sikkerhedsfunktioner. Når du køber denne lille varmeblæser, får du nemlig en model med faldsensor og en afbryder med syv forskellige positioner.

Det betyder, at du ikke behøver at være synderlig bekymret for at der skulle ske skader ved brug af Outwell Katla. I stedet kan du bare nyde muligheden for at justere på temperaturen ved hjælp af de to strømindstillinger.

 

WeCamp Fan Heater – Bedste varmeblæser til lille telt

WeCamp keramisk varmeblæser 360° med fjernbetjening

Har du et lille telt, hvor du også har adgang til en stikkontakt, såsom et fortelt til en campingvogn, så kan du overveje at investere i en WeCamp Fan Heater. Det er nemlig en oplagt varmeblæser til telt – både grundet dens størrelse og dens evne til at sprede varmen 360 grader rundt i rummet.

Temperaturregulering via fjernbetjening

WeCamp Fan Heater er en varmeblæser, der har en variabel effekt på mellem 750 Watt og 1.500 Watt. Det betyder, at du nemt kan indstille den til at varme præcis, som du foretrækker det – uanset om det så bare skal være lidt lunere, eller om der skal være fuld knald på varmeblæseren.

Selve temperaturreguleringen kan ske på to måder. Enten kan du benytte dig af det indbyggede drejhjul på selve varmeblæseren, eller du kan bruge den medfølgende fjernbetjening til at styre temperaturen.

Uanset om du bruger den ene eller anden temperaturreguleringsmetode, kan du glæde dig over, at der er tale om en trinløs betjening. Det vil sige, at der ikke er forudbestemte varmetrin, som du skal vælge i mellem; i stedet er der frit lejde til at vælge ethvert punkt mellem den højeste og laveste effekt.

Spreder varmen hele vejen rundt

Designet på WeCamp Fan Heater indikerer det lidt, men hvis du skulle være i tvivl, så kan vi fortælle, at denne varmeblæser til lille telt blæser den varme luft ud hele vejen rundt om sig. Det vil sige, at du får en 360-graders varmeeffekt, som medvirker til en effektiv opvarmning af hele teltet.

Det forudsætter naturligvis, at varmeblæseren placeres midt i teltet eller det rum den skal varme op. Men gør man det, er der god mulighed for at hæve temperaturen et par grader, så man ikke sidder og fryser efterhånden som aftenerne bliver køligere.

Nedis HTPN10FWT – Bedste lydsvage varmeblæser

Nedis HTPN10FWT

 

Hvis du skal have fingrene i den bedste lydsvage varmeblæser, så er det Nedis HTPN10FWT, du skal have fat i. Modellen er nemlig opgivet til at have et lydtryksniveau på blot 20 dB, hvilket er væsentligt mindre end mange af de øvrige varmeblæsere på listen her, hvoraf nogle støjer med mere end 60 dB.

Opvarmning i stilhed

Der er mange fordele ved at vælge Nedis HTPN10FWT, men en af de helt klare er naturligvis det lave støjniveau. Det giver en mulighed for at få varmet et rum op, uden at mærker det på anden vis, end at temperaturen stiger.

Det er et meget velkomment alternativ til mere støjende løsninger, som man ikke kan undgå at lægge mærke til. Ulempen ved at vælge en for lydsvag varmeblæser, såsom Nedis HTPN10FWT, er til gengæld, at man kan komme til at glemme at slukke for den.

Opvarmningen af rummet forbedres af, at varmeblæseren her kan dreje 45 grader vandret, og dermed fordele den varme luft effektivt – på trods af, at den ikke fylder ret meget. Med en højde på 25 centimeter, en bredde på 16,5 centimeter og en dybde på 14,5 centimeter kan den være de fleste steder uden problemer.

Automatisk justering af temperatur

Det behøver heldigvis ikke at være et problem. For Nedis HTPN10FWT har nemlig en indbygget termostat, som sikrer, at den kan måle temperaturen i rummet. Sørger man for at fastsætte en ønsket måltemperatur, vil den automatisk nedjustere varmeeffekten, når denne er nået, og dermed behøver man ikke at bekymre sig lige så meget om, hvorvidt man huskede at få den slukket.

Det hjælpes i øvrigt på vej af, at Nedis HTPN10FWT også er en varmeblæser med app og WiFi. Den kan styres direkte fra telefonen, og dermed kan du tænde og slukke for varmeblæseren uanset om du er i samme rum som den, eller om du sidder på den anden side af kloden.

Denne smarte funktionalitet gør også Nedis HTPN10FWT oplagt til at have stående i et sommerhus, en kælder eller et skur, hvor man ikke ønsker at temperaturen skal nå under et vist punkt. Faktisk behøver man slet ikke at sidde klar ved telefonen, da man kan lave en tidsplan for den lydsvage varmeblæser, så den automatisk tænder og slukker på de rigtige tidspunkter.

Blue Electric 9 kW – Bedste varmeblæser med 9 kW

BLUE ELECTRIC varmeblæser 9kW med overophednings sikring 400V

 

Hvis der for alvor skal fart på opvarmningen af et rum, og du derfor er på udkig efter den bedste varmeblæser med 9 kW, så er det Blue Electric 9 kW, du skal have fat i. Som navnet antyder har den naturligvis den helt rette og meget høje effekt, som reelt set sikrer, at du kan varme selv større rum op på ganske kort tid.

Som vi kender det fra Blue Electric, er denne varmeblæser med 9 kW solidt bygget. Den er fremstillet i et hårdført metalhus, og den kommer med termostat, overophedningssikring og meget mere. Samtidig er den produceret af materialer i god kvalitet og lever op til strenge kvalitetskrav.

Alsidig varmeblæser med 9 kW

Det her er uden tvivl en model, der er særligt velegnet på byggepladser, i lagerbygninger og til anden professionel brug, fordi den netop er så kraftfuld. Bare fordi det er en varmeblæser med 9 kW, behøver man ikke altid at køre med den højest mulige effekt. Modellen er nemlig udstyret med en reguleringsmulighed, så man kan vælge mellem blæserfunktion, 4.500 Watt og 9.000 Watt.

Selve blæserfunktionen gør også Blue Electric 9 kW til en interessant varmeblæser om sommeren; netop fordi den ikke behøver at opvarme luften, men også kan give en god koldluftscirkulation, som kan være mindst lige så tiltrængende i de varme sommermåneder, som varmluftsfunktionen kan være om vinteren.

Stadler Form Anna Big – Bedste stilfulde varmeblæser

Adler AD 7723

 

Ovenfor har vi præsenteret dig for 9 forskellige varmeblæsere, der alle har været funktionelle og srdeles velfungerende. Men det er et fåtal af dem, der også har været kønne at se på – og ingen af dem matcher for alvor Stadler Form Anna Big, der her får titlen som den bedste stilfulde varmeblæser.

Det gør den qua dens enkle og meget stilrene design, der passer ind i ethvert hjem. Det er generelt noget vi kender fra Stadler Form, da de i den grad har for vane at designe smukke, velfungerende apparater, som står knivskarpt til mange danskeres indretning.

Mere end blot et smukt ansigt

Stadler Form Anna Big er ikke bare en pæn varmeblæser; det er også en særlig funktionel model. Den kan effektivt varme et rum på 25 kvadratmeter op uden problemer, og så er den udstyret med en række smarte teknologier og funktioner, som eksempelvis Adaptive Heat og væltebeskyttelse.

Samtidig har den et smart touchpanel, hvor du både kan se rumtemperaturen og skifte temperaturindstillingen til en af de i alt 8 muligheder eller i stedet slå Stadler Form Anna Big over på blæseindstillingen, som er oplagt til brug om sommeren.

 

 

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Blue Electric varmeblæser 5 kW 400V

Er du på jagt efter den bedste el varmeblæser, der kan klarer lidt af hvert, så er det Blue Electric 5 kW, du skal have fat i. Som navnet antyder er det en heftig model, der kan varme med en effekt på helt op til 5.000 Watt, hvilket burde være mere end tilstrækkeligt til de fleste behov.

Justérbar termostat

Selvom Blue Electric 5 kW kan opvarme med 5.000 Watt, er det ikke ensbetydende med, at den altid behøver at gøre det. Varmeblæseren kommer nemlig med tre forskellige indstillinger, så du kan tilpasse temperaturen efter behov.

Det første trin tænder bare for blæseren; det vil sige, at der skubbes luft rundt i rummet. Det kan være gavnligt, hvis man ønsker en form for ventilationseffekt, og kan eksempelvis bruges om sommeren, når temperaturerne er høje.

Har du brug for varme, kan du vælge mellem de to resterende indstillingstyper; 2.500 Watt og 5.000 Watt. Det vil sige, at du hurtigt kan varme selv større rum op med en Blue Electric 5 kW, skulle du ønske det.

Kræver den rette installation

Når man kommer op i en el varmeblæser som denne model, er det vigtigt, at man er opmærksom på, at det kræver den rette elinstallation. For den trækker sin strøm ved en høj belastning, og det er ikke alle installationer, der er designet til at håndtere det i særlig lang tid ad gangen.

Når du køber Blue Electric 5 kW, medfølger der heldigvis en 16 A stikprop og et tilhørende 1,6 meter kabel, så du er klar til at bruge blæseren straks efter købet. Du skal bare huske at sikre, at boligens el kan holde til det, så du ikke ender med at springe en sikring eller det der er værre.

God kvalitet

En af fordelene ved at vælge en Blue Electric 5 kW er, at du her får en varmeblæser af god, høj kvalitet. Den er designet og produceret efter alle kunstens regler, og lever op til nogle af branchens største kvaltietskrav.

Samtidig har man prioriteret sikkerhedsmæssige funktioner som eksempelvis en overophedningssikring, samt en IP24-certificering, der betyder, at den kan modstå let væske og støv uden problemer.

Du kan med andre ord være helt tryg ved at investere i denne bedste el varmeblæser, hvis du har brug for et apparat, der for alvor kan varme et rum op.

Prof. varmeblæser 3 kW

Har du behov for en varmeblæser til et stort telt, vil vi anbefale, at du tager et nærmere kig på denne professionelle varmeblæser med en effekt på 3 kW. Modellen her har en blæserudgang på omtrent 280 kubikmeter i timen, hvilket betyder, at du i løbet af få timer kan sikre varm luft i selv de største partytelte.

Velegnet til brug i udendørs telt

Der er flere elementer ved denne professionelle varmeblæser, der gør den velegnet til brug i store telte. Et af disse er naturligvis effekten, der med sine 3.000 Watt er mere end tilstrækkelig til at sikre en god varm luft – særligt når den kobles med den høje blæserudgang.

Et andet element er IP44-certificeringen. Denne betyder, at varmeblæseren først og fremmest er resistent overfor støv og andre faste dele med en diameter på mere end 1 millimeter. Derudover betyder det også, at du her får en varmeblæser til et stort telt, der er beskyttet mod oversprøjtning.

Det vil sige, at skulle det regne ind ad en teltside, der ikke er lukket ordentligt til eller skulle der spildes en smule væske udover varmeblæseren, vil den også kunne modstå det. Dermed er den oplagt til at blive brugt til lige netop at varme teltet op, når der skal være fest i haven.

Nem at flytte på

Denne varmeblæser til et stort telt er større end mange af de andre varmeapparater, som vi fremhæver her på listen. I sagens natur er den også en anelse tungere. Til gengæld trækker den blot 230 Volt, og så har den et indbygget håndtag, der gør den rimelig fornuftig at flytte på.

Det betyder, at du uden problemer kan manøvre den ud i teltet, når det skal varmes op, og efterfølgende kan bære den tilbage i garagen, skuret, kælderen eller hvor den ellers hører til. Det kan virke som en lille detalje, men det er i den grad noget, som du kommer til at sætte pris på i hverdagen.

Honeywell Turbo Force effektivt varmeapparat 1600W

Titlen som den bedste varmeblæser går til Honeywell Turbo Force, som er en model med en effekt på 1.600 Watt. Der er flere årsager til, at det er lige netop denne varmeblæser, du skal gå efter, hvis du bare vil have den bedste.

Flot og stilrent design

Først og fremmest er den stilren og veldesignet. Som du vil se efterhånden som du bevæger dig ned af listen her, er det på ingen måder en garanti, når man skal ud at investere i maskiner, der kan blæse varme.

Fordelen ved at vælge en pæn og stilren varmeblæser er, at den bedre kan stå fremme uden, at man bliver træt af den. Det hjælpes da også på vej af, at størrelsen er relativ fornuftig. Med en højde på 32 centimeter fylder Honeywell Turbo Force nemlig ikke alverdens. Det betyder naturligvis også, at den kan relativt nemt kan pakkes væk og ned, hvis man ønsker det.

Mange vælger derfor at bruge deres Honeywell Turbo Force både i sommerhuset og derhjemme – netop fordi det er så nemt at tage den med sig rundt. Af samme årsag er det heller intet problem at have den stående i stuen eller soveværelset om aftenen, for så at flytte den ud i garagen eller skuret i løbet af dagen, hvis man står derude og arbejder.

Rotérbar varmeblæser

De fleste varmeblæsere er stationære i den forstand, at de blæser varme én vej og i én retning, og så må man justere positionen på hele varmeblæseren, hvis man ønsker det anderledes – og det kan typisk ikke lade sig gøre at vinkle blæserretningen.

Men det kan man med Honeywell Turbo Force, der både kan roteres og justeres i vinklen. Den har nemlig oscillation med mulighed for at vælge 60 grader, 90 grader og 120 grader i vinkler. Dermed kan du målrette varmen til lige netop der, hvor der er mest brug for den.

Selve rotationen kan indstilles til enten 15 grader, 30 grader eller 45 grader, og det giver også en fleksibilitet uden, at man behøver at flytte på varmeblæserens lokation. Selvom det kan virke som en lille detalje, så er det afgørende for, at Honeywell Turbo Force bliver en varmeblæser, som man rent faktisk får udnyttet og brugt i hverdagen.

Samtidig kan det også medvirke til, at man bruger mindre strøm end med en mindre justérbar varmeblæser. Det kommer sig af, at du med en Honeywell Turbo Force kan målrette varmen sådan, at du ikke behøver at varme et helt rum op, men i stedet bare blæse derhen, hvor du befinder dig. Bruger du i stedet en traditionel varmeblæser uden de store justeringsmuligheder, vil den typisk skulle køre i noget længere tid, før du for alvor mærker varmen.

Populære Tests