Olieradiator Bedst i Test 2024 → De 6 Bedste Olieradiatorer

Olieradiator

Er du på udkig efter en olieradiator, som kan supplere med lidt ekstra varme henover vinterens kolde måneder, i campingvognen, udestuen eller måske garagen? Så er du kommet til det helt rette sted i form af denne olieradiator test. 

Nedenfor har vi nemlig udvalgt 8 af de bedste olieradiatorer, som hver især har kvaliteter, der gør dem til bedst i hver deres kategori. Derfor har vi også opdelt vores lille bedst i test liste i 8 forskellige kategorier, en til hvert produkt, så du hurtigt og nemt kan finde frem til lige netop den olieradiator, der er bedst for dig.

Ender du med at finde den bedste olieradiator i løbet af testen her, så behøver der ikke at være langt fra tanke til handling. Vi har nemlig indsat links til troværdige, danske webshops, der sælger hver af disse olieradiatorer til attraktive priser. Det handler derfor bare om at klikke dig ind, lægge den bedste olieradiator i kurven og få den bestilt – så har du den inden længe.

Finder du ikke den rette olieradiator, er det også helt okay – vi har alle forskellige behov, ønsker og budget. Om ikke andet håber vi, at nedenstående test kan bidrage med en mere generel viden om olieradiatorer, og ikke mindst med viden om, hvad man skal holde øje med, når man skal finde den bedste af slagsen.

God fornøjelse!

Pax 3000 – Bedste olieradiator

Pax radiator 11-508 230V 800W

 

Hvis du er på udkig efter den bedste olieradiator, vil vi anbefale, at du tager et nærmere kig på Pax 3000. Ligesom de fleste andre produkter fra svenske Pax, er denne model præget af utrolig høj kvalitet, øje for detaljerne og smarte løsninger.

Vigtigst af alt er måske, at denne bedste olieradiator giver dig lige præcis det, som en olieradiator kan; ingen brændt støv og den dertilhørende lugt, ingen tør luft og ingen snaplyde, som du sandsynligvis kender det fra traditionelle radiatorer.

Samtidig kan Pax 3000 blot sættes i en stikkontakt. Installationsomkostningerne er således lave eller decideret ikkeeksisterende alt afhængig af den bolig, hvori den bedste olieradiator skal installeres.

Svensk kvalitet som vi kender det

Der er mange ting, som vi i Skandinavien har til fælles; en af disse er vores store fokus på at gøre tingene ordentligt. I hvert fald er det noget, der typisk går igen, når man kigger på skandinaviske produkter, som eksempelvis de svenske olieradiatorer fra Pax.

Derfor vil du også opleve, at Pax 3000 er udført i materialer af høj kvalitet, som er utroligt holdbare og ikke mindst velegnede til brug i en olieradiator. Samtidig har man valgt en meget stærk overfladebehandling, som ikke bare betyder, at radiatoren kan håndtere høje temperaturer, men også, at holdbarheden forlænges yderligere.

Alle komponenter, der indgår i Pax 3000, er genanvendelige, hvilket er med til at reducere belastningen på miljøet, som ellers til tider kan være høj, når man taler om olieradiatorer. Kombinerer man dette med det fine, stilrene og meget enkle design; ja så resulterer det i en god start for Pax 3000 som den bedste olieradiator.

Smarte løsninger og 5 års garanti

Materiale- og byggekvaliteten er noget, som Pax gerne vil stå inde for. Derfor giver de 5 års garanti på deres Pax 3000 olieradiator, og det er med til at give en ekstra tryghed for dig som køber. Samtidig indikerer det også, at du i hvert fald ikke kommer til at opleve nogen problemer i det første halve årti af olieradiatorens levetid.

Det gælder på trods af, at Pax 3000 er proppet med smarte løsninger, der ellers til tider også kan være det, der er med til at få noget til at gå i stykker. Men det er altså ikke tilfældet her. Du kan derfor roligt benytte den elektroniske termostat til at reducere olieradiatorens energiforbrug, ligesom du også kan finde mobilen frem for at styre denne bedste olieradiator.

Pax 3000 er nemlig forberedt til GSM-kontrol via en app til din smartphone, og det betyder, at den blot bliver endnu nemmere at håndtere – både når du er hjemme og når du på farten.

Temperaturkontrollen er generel nem at benytte – uanset om det så er via app’en eller den indbyggede termostat. Man kan eksempelvis sætte en maksimal begrænsning for rumtemperaturen, ligesom man kan sætte en maksimal overfladetemperatur på radiatoren. Derudover er der række andre smarte programmer og timer-funktioner, som gør Pax 3000 ekstraordinært anvendelig i hverdagen.

Adax ALO KET – Bedste el olieradiator

Adax ALO KET olieradiator 230V m. stikprop

 

Skal du have fingrene i den bedste el olieradiator, så kan vi afsløre, at samtlige af modellerne her på listen faktisk er elektriske. Olieradiatorer, som de er flest, fungerer nemlig i dag sådan, at de fyldes med olie fra producenten af. Du skal derfor bare tilslutte dem til strøm (enten via en fast installation eller en stikkontakt), som bruges til at opvarme olien i radiatoren med.

Under alle omstændigheder vil vi gerne fremhæve Adax ALO KET som et bud på den bedste el olieradiator.

Vælg den bedste udgave for dig

Der er rig mulighed for at tilpasse Adax ALO KET til lige netop dine behov. Det ser vi blandt andet i form af de tre forskellige varianter, som denne bedste el olieradiator kan købes i. Forskellen på de tre udgaver finder vi i effekten; man kan nemlig vælge mellem modeller med henholdsvis 400 Watt, 600 Watt og 800 Watt i ydelse.

Det er tre rigtig fine effektniveauer, som vil være tilstrækkelige, hvis man bruger denne el olieradiator til hverdag. Det primære formål med en meget høj effekt er nemlig hurtig opvarmning, hvor en lavere effekt ofte vil være fordelagtig, hvis man bruger sin olieradiator mere permanent til at varme op med.

Typisk vil vores anbefaling være, at du vælger varianten med 400 Watt til mindre rum, som eksempelvis et værelse eller et kontor, mens udgaverne med højere effekt, vil være mere velegnet til større rum, såsom en stue eller en isoleret garage.

God kvalitet

Adax er på mange måder et velkendt navn, når det kommer til radiatorer. Det vil næppe komme som en overraskelse, hvis du har læst vores test af elradiatorer – eller hvis du har smugkigget lidt fremad i testen her; det er nemlig en virksomhed, der fremgår op til flere gange.

Det gør de til dels grundet deres store udvalg af olieradiatorer, men vigtigst af alt skyldes det deres høje kvalitet. Adax har alle dage bygget radiatorer, der holder; noget vi også tydeligt ser i denne ALO KET, som er fremstillet i gode, holdbare materialer og som du roligt kan regne med, kommer til at opvarme dit hjem mange år ud i fremtiden.

Adax APO KET – Bedste væghængte olieradiator

Adax APO KET olieradiator 230V m. stikprop

 

Vi holder hos i Adax-regi, når vi fremhæver den bedste væghængte olieradiator. Det er nemlig en titel, som vi her giver til Adax APO KET; en velfungerende radiator af høj kvalitet med en højde på 60 centimeter og medfølgende vægbeslag.

Samme gode kvalitet

Præcis som med de andre radiatorer fra Adax, kan du forvente samme høje, gode kvalitet, når det kommer til Adax APO KET. Det er en væghængt olieradiator, der er fremstillet i alle de rigtige materialer, som gør den særdeles anvendelig i hverdagen og samtidig holdbar.

Du laver derfor ikke bare en investering til næste vinter, når du køber denne væghængte olieradiator. Der er derimod tale om en investering, som du kommer til at nyde godt af henover de næste mange år.

Vælg den effekt, der passer dig

Som med ovenstående model fra Adax, kan du med APO KET også vælge mellem flere forskellige varianter, der yder hver deres effekt. For denne væghængte olieradiator tæller valgmulighederne 700 Watt, 1.000 Watt og 1.200 Watt.

Det vil sige, at du her kan få en væghængt olieradiator, der passer til lige præcis de opvarmningsbehov, som du måtte have, og samtidig også stemmer overens med det energiforbrug, som du er interesseret i at holde.

Der er med andre ord en model til ethvert budget, hjem og behov her – og det er lige netop en af de ting, der også er med til at gøre Adax APO KET til et oplagt valg for dig, der er på udkig efter den bedste væghængte olieradiator.

Adax NOVA10 – Bedste olieradiator til campingvogn

Adax Mobil Olieradiator NOVA15 1500w 230v på hjul

 

Hvis du er på udkig efter den bedste olieradiator til campingvogn, så er Adax NOVA10 et rigtig godt bud. Modellen har en række fordele, som gør den særlig velegnet som en olieradiator i en camper, og det kommer vi nærmere ind på nedenfor.

Relativ kompakt og smart design

De fleste campere skriver gerne under på, at pladsen ofte er trang, når campingvognen pakkes og man drager afsted på tur. Derfor er som regel også vigtigt, at det man pakker og har med sig, er så kompakt som muligt – noget der er tilfældet for Adax NOVA10.

Med en længde på blot 320 millimeter, en dybde på 300 millimeter og en højde på 650 millimeter gør denne olieradiator sig godt til camping. På trods af det relativt kompakte design, har Adax NOVA10 en fordel i at være lidt højere. Det betyder nemlig, at den kan fordele varmen effektivt – ikke bare nede ved jorden eller gulvet, men også højere oppe.

Det er fordelagtigt – både i forteltet og inde i selve campingvognen, hvor man typisk er interesseret i, at hele luften varmes op til en mere behagelig temperatur – og altså ikke kun nede ved gulvet.

Hurtig opvarmning og integreret termostat

Opvarmningen fra Adax NOVA10 er ganske effektiv takket være de 1.000 Watt, som olieradiatoren til campingvogn leverer. Eftersom de fleste campingvogne og fortelte er relativt små, når man taler kvadratmeter, og ofte også uden de store forhindringer for varmen, er en sådan effekt typisk mere en rigelig til at en hurtig opvarmning.

Selve temperaturen der opvarmes til, kan justeres via den integrerede termostat, der er nem at benytte. Den er meget analog, hvilket kan være en fordel, når man camperer, fordi der er mindre, der kan gå i stykker under transporten.

Ariete Olieradiator 11 – Bedste design olieradiator

Ariete Olieradiator 11, blå

 

Hvis du er på udkig efter en design olieradiator, så er ovenstående model fra Mill fortsat et godt bud, men vi vil alligevel fremhæve denne Ariete Olieradiator 11 som den bedste. Den er helt unik i sit udtryk, og det er tydeligt, at der er tænkt over enhver designdetalje.

Lækkert design fra ende til anden

Uanset om du vælger din design olieradiator fra Ariete i grøn eller blå, så får du her en fristående, flytbar olieradiator, som er ualmindeligt gennemført. Den har et design, der ikke nødvendigvis er for alle eller passer ind i alle hjem, men det er uden tvivl noget af det bedste, vi har set.

Man vil blandt andet bemærke lækre detaljer i form af konstrastfarver – eksempelvis den cremede kontrast til den flotte blå. Derudover har Ariete Olieradiator 11 også hjul og termostater, der passer helt ind i designet, og det medvirker til den helstøbte oplevelse, som man får her – ovenikøbet til en ganske rimelig pris.

God kvalitet og effektiv opvarmning

Ariete Olieradiator 11 er dog meget mere end blot en design olieradiator. Den er fremstillet af materialer i god kvalitet, den har smarte, funktionelle løsninger og så kan effekten indstilles til 1.100 Watt, 1.500 Watt og 2.500 Watt. Det vil sige, at opvarmningen kan blive særdeles effektiv.

Mill OIL1500WIFI3 – Bedste olieradiator med digital termostat

Mill Gentle Air olievarmer OIL1500WIFI3 (hvid)

 

Vi ser der digitale indtog i flere og flere produktkategorier, og det er altså også kommet til olieradiatorer. Det set blandt andet på Mill OIL1500WIFI3, der her får titlen som den bedste olieradiator med digital termostat.

Den har dog meget mere end bare en digital termostat; som navnet indikerer, er Mill OIL1500WIFI3 også udstyret med WiFi. Det åbner op for endnu flere smarte funktioner og muligheder, som alle er særligt praktiske i en olieradiator.

Nem og brugervenlig

Der er flere fordele ved at vælge en olieradiator med digital termostat. En af disse er naturligvis, at man meget mere præcist kan både se og angive temperaturer, som olieradiatoren skal varme op til.

Derudover er det også en meget brugervenlig og intuitiv betjeningsmetode, som i de fleste tilfælde vinder over de analoge termostater, som man finder på mange olieradiatorer. Disse kan nemlig hurtigt blive både forvirrende og upræcise i deres angivelser og betjening.

Tilhørende app

Nemmere endnu bliver betjeningen, hvis man downloader MillHeat-appen til sin telefon; hvad end det så er en Android-telefon eller en iPhone. Via denne app kan man nemlig styre Mill OIL1500WIFI3 alle steder fra – bare, at man har adgang til internettet.

Det betyder også, at du løbende kan tænde og slukke for varmen uanset, hvor du er i verden. Det kan både være smart, hvis det skal være lunt, når du kommer hjem fra arbejde, eller hvis du gerne vil have varmen tændt i underetagen, når du kommer ned fra soveværelset om morgenen.

Men det kan også være smart, hvis du har Mill OIL1500WIFI3 stående i eksempelvis dit sommerhus. Så kan du nemlig spare en tur derop for at tænde varmen, når nattefrosten sætter ind. I stedet er det bare at åbne appen på din telefon og sætte gang i olieradiatoren med digital termostat hjemmefra.

Moderne design

Det er ikke kun funktionaliteten, der er smart, når det kommer til Mill OIL1500WIFI3. Den er også meget moderne at se på, og ligner på mange måder slet ikke en olieradiator. Særligt for fritstående olieradiatorer, er der ingen tvivl om, at denne model fra Mill skiller sig positivt ud fra mængden.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Bellus olieradiator med termostat 800/1200/2000 watt

Er du på udkig efter den bedste fristående olieradiator, som du kan bruge til opvarmning rundt omkring i hjemmet eller på flere lokationer? Så er det denne Bellus olieradiator med termostat, som er det rette valg for dig.

Ikke bare får du her en kvalitetsradiator, der er nem at benytte og nem at flytte rundt på, du får også en effektiv opvarmning – alt sammen til en ganske fornuftig prissætning. Af samme årsag er olieradiatoren her fra Bellus et populært valg hos mange.

Jævn og effektiv varmefordeling

For at en olieradiator af en hvilken som helst slags kan erklæres som den bedste, skal den have en jævn varmefordeling. Der er ikke noget mere irriterende end at tænde for varmen, bare for at den ikke bliver fordelt ordentligt i rummet.

Det bliver sikret med denne fristående olieradiator fra Bellus, som er udstyret med 11 ribber. Det er nemlig med til at fordele varmen på en god, jævn måde, og dermed give en mere behagelig opvarmning af det rum, som olieradiatoren befinder sig i.

Fordelen ved at vælge en fristående olieradiator er naturligvis også, at den kan placeres, der hvor det giver bedst mening – i mange tilfælde midt i rummet. Det bidrager i sagens natur også til en mere jævn varmefordeling.

Men varmen fordeles ikke bare jævnt, den fordeles også effektivt. Modellen her har nemlig tre indstillinger; 800 Watt, 1.200 Watt og 2.000 Watt. Vælger man sidstnævnte, kan man roligt regne med, at man ikke kommer til at fryse ret længe.

Flytbar og sikker

Som enhver god fritstående olieradiator, er denne model fra Bellus naturligvis flytbar. Det kommer blandt andet til udtryk i form af de indbygget hjul, som gør det muligt at skubbe rundt på olieradiatoren efter behov.

Derudover har Bellus været smarte i designfasen, og har blandt andet påmonteret en krog, der gør det nemt at sammenrulle og ophænge ledningen til olieradiatoren. På den måde slæber den ikke hen ad gulvet eller kommer i vejen for hjulene, når man flytter på radiatoren.

Sikkerheden er også på plads med en automatisk overophedningsbeskyttelse, samt en væltesikring, der slår olieradiatoren fra, hvis den skulle blive for varm eller vælte. Det skulle gerne gøre det mere sikkert og trygt at bruge varmeapparatet her.

Olieradiaor 1500W grå

Som du vil opdage efterhånden som du bevæger dig ned gennem vores olieradiator test, så kan olieradiatorer varierer meget i pris. Det er naturligvis positivt for dig på budget, som er på udkig efter den billigste olieradiator – her er nemlig op til flere at vælge i mellem.

Hvis du spørger os, så er det denne Wexim 9540, der er den bedste billige olieradiator; ikke nødvendigvis den absolut billigste, men det er ganske tæt på. Samtidig får du mere funktionalitet her, end man måske lige ville forvente af en sådan billig model.

Wexim 9540 er nemlig en meget fleksibel olieradiator, som kan bruges til mange formål, og som er særligt velegnet til lige netop at være et supplerende varmeapparat i hjemmet eller hvor man ellers måtte have brug for et sådant.

Justérbar effekt

Det første aspekt af denne fleksibilitet ser vi, når vi kigger på den billige olieradiators effekt. Den er nemlig justérbar, hvilket betyder, at du altid kan tænde for din Wexim 9540 med god samvittighed.

Har du behov for at holde energiforbruget nede, men ønsker du stadig at få lidt ekstra varme, så er det bare at tænde for det laveste effekttrin på 600 Watt. Her varmer den ikke lige så hurtigt, men til gengæld er strømforbruget også det lavere.

Skal det gå hurtigere med opvarmning, og er det okay at bruge lidt ekstra penge på det, så kan du vælge et af de to andre effektniveauer på henholdsvis 900 Watt og 1.500 Watt. Det er en rar fleksibilitet at have, fordi det ikke bare lader dig have en indflydelse på opvarmning, men også på energiforbruget.

Indbyggede hjul

Det andet aspekt af Wexim 9540’s fleksibilitet kommer til udtryk i form af dens flytbarhed. Dette er nemlig en billig olieradiator, der er udstyret med transporthjul underneden. Det vil sige, at du uden problemer kan trille den rundt i en bolig eller et andet sted med relativt plant underlag.

Dermed kan du altid få din billige olieradiator fra Wexim til at varme der, hvor der er mest behov for det. Skal du i sommerhus, holde fest i garagen eller andet, der kunne give behov for at flytte på olieradiatoren udover det, som hjulene muliggør, er der også gode nyheder.

Wexim 9540 vejer nemlig blot 6 kilo, hvilket gør den nogenlunde bærbar. Man løfter den naturligvis ikke bare rundt i tide og utide, men det er en lav nok vægt til, at den kan flyttes derhen, hvor hjulene ikke kan rulle den. Det handler bare om at lade den køle ordentligt af inden, at man kaster sig ud i at bære på den.