Affugter Test 2024 → Se De 4 Bedste Affugtere

bedste affugter i test

Oplever du problemer med husstøvmider eller svamp derhjemme? Eller synes du bare generelt, at luftfugtigheden i din bolig er for høj? Så har du brug for en god affugter, der kan hjælpe dig med at nedbringe luftfugtigheden og dermed bidrage til et bedre og sundere indeklima.

En affugter er et genialt redskab, da den effektivt affugter dine rum i boligen, så luftfugtigheden holdes på et acceptabelt og behageligt niveau. Faktisk er fugtproblemer et meget almindeligt problem – men mange vælger at leve med det, fordi de ikke ved, hvad der kan eller skal gøres ved det. Det er ærgerligt, når problemet med al sandsynlighed kan afhjælpes med en affugter. De er hverken tekniske eller svære at sætte op. Dog er det vigtigt, at du vælger den rette, så du får den bedste effekt ud af det.

Som du måske allerede har opdaget, er der mange forskellige affugtere på markedet. Dette kan være meget forvirrende, da de alle kan noget forskelligt. For at gøre det nemmere for dig at vælge en affugter, har vi lavet en affugter test, så du hurtigt kan finde frem til, hvordan du bedst muligt får et fugtfrit hjem.

Vi har i vores affugter test valgt at fremhæve nogle af de bedste, vi har fundet på markedet, så du ikke behøver bruge tid på at finde dem selv. Finder du den perfekte her på siden, har vi gjort det endnu nemmere for dig, da vi har valgt at linke videre til forhandleren, så du på et øjeblik kan bestille den hjem.

Vi har lavet følgende affugter test:

 • Woods Affugter SW22FW
 • Swim & Fun Woods affugter MD12 32x24x46cm
 • Sandstrøm affugter SDH20L19E
 • Woods affugter MDK11
 • Wilfa affugter
 • Affugter 33V med varmelegeme Kgk
 • KGK Affugter 33L
 • Woods MRD14

For at finde frem til de bedste på markedet, har vi gennemgået et væld af testresultater fra andre testfirmaer, så vi kunne indskrænke udvalget og finde og teste dem, som andre har vurderet til at være de bedste. Ud fra dette har vi indskrænket yderligere, så der kun er de bedste tilbage på oversigten. I vores affugter test har vi haft fokus på modellernes funktioner, og hvordan de rent faktisk fungerer i praksis.

Wilfa affugter – til små rum

Wilfa affugter WDH10

Til det lille soveværelse eller pulterkammeret er affugteren fra Wilma ideel at bruge. Selvom den er lille og kun har en vandtank, der kan klare 10 liter i døgnet, er den meget effektiv i brug og gør selv det mest fugtige lokale behageligt at opholde sig i.

Det smarte ved denne model er, at den er ret kompakt designet, hvilket betyder, at den er nem at gemme af vejen eller diskret gemme væk i stuen eller værelset, hvis det er der, du ønsker at bruge den.

Den er ret nem at flytte rundt på, da den er udstyret med hjul. Har du derfor flere rum, der af og til trænger til at blive affugtet, er det nemt at flytte den rundt fra rum til rum. Den har dog ikke nogen alarm eller timer, der fortæller, hvornår vandtanken er fuld, så det er noget, man selv skal holde øje med. I vores affugter test fungerer auto-sluk-funktionen dog ganske godt – så du får ikke en vandtank, der render over.

Den er bedst at benytte i rum, der maksimalt er 15 kvadratmeter.

Yderligere specifikationer:

 • Vandtank: 2 liter
 • Lydniveau: 53 dB
 • Farve: Hvid

Woods Affugter SW22FW (Bedst i test)

woods affugter sw22fw

 

Den bedste affugter på markedet lige nu er så absolut Woods affugter SW22FW, som er svensk kvalitet, når det er bedst. Det er en af de mest købte affugtere i Sverige og er af flere omgange kåret til bedst i test. Den er derfor ikke til at komme udenom i vores affugter test, hvor vi også har vurderet den til at være den bedste.

Modellen her er udviklet med et nyt og intelligent afrimningssystem, som giver både hurtigere og bedre afrimning, ligesom det giver en hurtigere og mere effektiv affugtning.

Med effektiv varmepumpeeffekt

SW22FW er ikke kun en affugter, der trækker fugt ud af luften. Den er også udstyret med en varmepumpeeffekt, ligesom den også renser luften på samme tid. Det er smart i forhold til rum såsom kælderen, der altid er køligere end andre rum og deraf også har tendens til hurtigere at blive fugtig. Det kan undgås med denne affugter.

Hvad der også er meget rart ved denne affugter kontra mange andre er, at den har en slangetilslutning til direkte afledning i afløbet. Dermed behøver du ikke tænke på at skulle tømme den manuelt. Vandtanken er desuden også på 12 liter, hvilket er meget mere end de fleste.

Dens smarte funktioner og rummelige vandtank gør den ideel i brug til kælderen, værkstedet eller sommerhuset, hvor det kan være svært at holde fugten ude. Endeligt har den også robuste hjul, så det er nemt at flytte rundt med den fra rum til rum.

Vi er slet ikke i tvivl om, at SW22FW er og bliver den bedste affugter i 2021!

Woods affugter MDK11

Woods MDK11

 

Har du brug for en lille affugter til campingvognen eller soveværelset i sommerhuset, er MDK11 fra Woods en oplagt model. Den er nemlig meget lille i designet og kan derfor heller ikke affugte store rum. En affugter behøver heller ikke nødvendigvis at være stor for at gøre godt, hvilket denne model også tydeligt viser. For den er rigtig god og effektiv i den størrelses rum, som den er designet til at kunne håndtere.

Med til affugteren hører en 1,8 liters vandtank. Det er ikke så stort, men det er nok til, at den kan fjerne op til 10 liter vand om dagen, hvis det er nødvendigt. Den kan maksimalt affugte rum op til 35 kvadratmeter. Det er derfor ikke noget problem at have den stående i soveværelset eller den lille kælder – det kan den sagtens.

Nem at indstille

Selvom den er lille og ikke kan affugte store områder, er der tænkt på detaljerne og brugervenligheden for dem, der blot har brug for en affugter til mindre områder. For den er udstyret med en skærm, som gør det muligt at indstille en timer eller tænde og slukke for den ved behov.

Yderligere specifikationer:

 • Luftgennemgang: 77 m3/time
 • Energiforbrug: 210 kWh/time
 • Lydniveau: 46 dB

KGK affugter 33L – til professionelt brug

KGK Affugter 33L

 

Langt størstedelen af affugterne i vores affugter test er til privat brug. Dog ved vi også, at behovet for større og mere professionelle affugtere også er til stede. Derfor har vi valgt også at tage denne med i testen – for den kan også bruges derhjemme i forbindelse med renovering eller ombygning. Det egner den sig rigtig fint til.

KGK-affugteren er specielt udviklet til tørring efter vandskade og byggeri, hvilket er tydeligt i vores test, da den på meget kort tid er i stand til at affugte relativt store områder. Den lever op til det, som man forventer og kan sagtens hive 33 liter fugt ud af luften i løbet af et døgn.

Den er meget nem at bruge. Dog skal man selvfølgelig være opmærksom på, at den er noget tungere at rykke rundt med end affugtere, der er beregnet til mindre hjem i private boliger. Til gengæld kan den affugte rum, der er helt op til 95 m2.

Det er samlet set en rigtig god affugter, som lever op til det forventede. Ved et køb får du en kraftfuld og effektiv maskine.

Affugter bedst i test: Hvilken er den bedste?

I vores affugter test har vi ikke på noget tidspunkt været i tvivl om, at Woods SW22FW er den bedste affugter på markedet lige nu. Den har ikke kun vundet vores test men også mange andre test, hvorfor der slet ikke er nogen tvivl om, at det er den bedste affugter at investere i, hvis man derhjemme har brug for at få skabt et bedre indeklima og afværget fugtskader og skimmelsvamp.

Den er udstyret med flere smarte funktioner, er flot i designet og meget brugervenlig. Det er netop, hvad vi selv efterspurgte ved de affugtere, vi gerne ville teste. Modellen fra Woods lever bedst op til det. Vi anbefaler derfor, at du tager et nærmere kig på den og eventuelt også klikker dig videre til forhandleren, så du kan se alle specifikationer.

Inden du køber den, bør du selvfølgelig også sikre dig, at den passer til det behov, du har. Er den derfor for effektiv i forhold til det rum, den skal stå i hos dig, eller er den for lille, skal du selvfølgelig ikke vælge denne men en af de andre fra vores affugter test. Generelt er den dog rigtig god, og du bliver derfor ikke skuffet ved et køb.

Hvordan fungerer en lille affugter?

En affugter er en smart maskine, der kan benyttes til at skabe et bedre indeklima i rum eller boliger, der er meget plaget af fugt. Det kan den, da den er i stand til at trække fugt direkte ud af luften. En affugter er normalt kun nødvendigt i boliger, hvor der generelt er meget bøvl med kondens, svamp eller en generel følelse af, at luften er meget fugtig. Hvis du bor i en bolig med disse udfordringer, er det nødvendigt, du får en affugter, da det ellers kan resultere i helbredsproblemer.

Fugt er nemlig ikke kun noget, som kan være medvirkende til skimmelsvamp. Det kan også forbedre levevilkårene for diverse mikroorganismer såsom husstøvmider. Derfor er det vigtigt, du får købt en stor eller lille affugter afhængigt af problemet.

En affugter fungerer ved, at den starter med at analysere den luft, der er i det lokale, hvor den er blevet placeret. Når den er færdig med at analysere, begynder den stille og roligt at trække fugt ud af rummet. Det kan den takket være et smart system, som omdanner fugten i luften til vand, som så derefter bliver ledt ned i en vandtank.

Det er forskelligt, hvor meget fugt en affugter kan trække ud af luften. En lille affugter kan typisk trække 8-14 liter vand ud af luften på et døgn, mens de lidt større kan trække 14-20 liter ud i døgnet.

Hvordan får man det mest optimale ud af en affugter?

Hvis du har bare de mindste problemer med fugt i dit hjem, er det vigtigt, at du handler med det samme og gør noget ved det, da det kan ende med at gøre dig syg. Det er heldigvis ikke så svært at bruge en affugter, da det bare er at placere den i det rum, hvor problemet nu er. Så hiver den selv luften ind, trækker fugten ud og blæser den tørre luft ud igen.

For det første får du mest ud af din affugter, hvis den passer til det lokale eller rum, du gerne vil bruge den i. Har du en stor stue, nytter det derfor ikke noget, at du køber en lille affugter, som kun kan affugte rum på 15 m2. Finder du derfor en affugter, der matcher størrelsen på det rum, den skal være i, kommer du rigtig langt og mærker med al sandsynlighed også en ret stor forskel.

Når det så er sagt, er det også vigtigt, at den står godt placeret i lokalet. Det vil sige, at den gerne skal stå stabilt og i midten af det lokale, som du gerne vil bruge den i. Sørg også for at få lukket af for al ventilation, ligesom vinduer også skal være lukkede. Gør du ikke det, risikerer du, at der trænger fugtig luft ind, og at det derfor vil tage endnu længere tid at få affugtet rummet.

Kan det lade sig gøre, er det også en rigtig god ide at placere den så højt som muligt. Det er nemlig sådan, at fugtig luft stiger til vejrs. Det vil derfor være langt mere effektivt, hvis den kan placeres på en stabil hylde, en stol eller noget helt tredje.

Affugter pris: Hvad koster en affugter?

Som du kan se i vores affugter test, er der meget stor forskel på, hvad en affugter koster. Prisen er afhængigt af, hvor meget fugt den kan trække ud i døgnet, hvor stor den er, hvilke ekstra funktioner den er udstyret med og meget mere.

Med det sagt er det derfor muligt at finde en affugter uanset budget. Der findes de helt små som er meget egnede til soveværelset eller pulterrummet, ligesom der er de helt store, som er gode at benytte ved en vandskade eller i en kælder, hvor der typisk er meget fugtigt.

Vi har forsøgt at have lidt af hvert i vores affugter test, så du uanset behov eller test kan finde den bedste affugter. Derfor finder du både nogle i den helt dyre kategori, mens du også finder nogle i den billige kategori. Er det muligt, anbefaler vi, at du ikke kigger så meget på prisen, men mere på hvad den egentligt kan, og om den lever op til det, du har brug for. Ved at gøre det får du med al sandsynlighed mest ud af dine penge.

Hvad kan man ellers gøre udover at investere i den bedste affugter?

Hvis du døjer meget med fugtproblemer, bør du udover at investere i en affugter også se på, hvordan du generelt kan nedbringe mængden af fugt i dit hjem. For dette vil gøre affugterens arbejde langt nemmere, ligesom du meget hurtigere vil få en fornemmelse af et indeklima, der er meget mere behageligt at opholde sig i.

Tør dit vasketøj udenfor

Bruger du ikke tørretumbler, er det en rigtig god ide at tørre vasketøjet udenfor i stedet. Vasketøj er nemlig en af de mest hyppige årsager til et fugtigt indeklima. Det er det, da en tøjvask på mellem 4 og 6 kilo tøj faktisk afgiver hele 2,5 liter vand, som bliver hængende i boligen som fugt. Det er ikke særlig sundt, da det giver husstøvmider rigtig gode betingelser og også øger risikoen for mug og skimmel. Det har selvfølgelig også den fordel, at du sparer penge på strøm. Så tør altid dit tøj udenfor.

Luft ud flere gange om dagen

Et godt indeklima kommer sig ikke kun af at have en affugter stående. For det bedste, du kan gøre for dit hjem, er faktisk at lufte ud hver dag. Vi tilbringer rigtig meget af vores tid indenfor, hvorfor det er vigtigt, at der jævnligt bliver luftet ud. Madlavning, stearinlys og meget andet bidrager nemlig til et dårligt indeklima. Det med at lufte ud flere gange om dagen gælder uanset, om du bor i et ældre hus eller i et nybyggeri. For de nye boliger er i dag så godt isoleret, at det er for godt og derfor bidrager til dårligt indeklima.

Det gør rigtig meget at lufte ud 10 minutter ad gangen 2-3 gange om dagen. Mere behøver det ikke at være. Dog må der gerne være gennemtræk, så udluftningen er effektiv og får samtlige partikler og andet ud af luften. Du får også meget mere energi af at være i hjem, hvor luften er frisk og har et højere indhold af oxygen.

Kan man få en affugter til bil?

Oplever du ofte problemer med duggede ruder i visse perioder af året? Og har du en bil uden air-condition? Så kan man heldigvis få en affugter til bil. Det er ikke noget, vi kommer omkring i vores affugter test, men det er muligt at finde andre steder.

Det er en rigtig god investering, da du ved at have den liggende kan undgå meget duggede ruder, og at du er nødt til at starte bilen flere minutter før, du egentligt skal køre. En affugter til bilen er typisk en lille pose ligesom dem, man hænger op i campingvognen eller sommerhuset om vinteren.

I den lille affugter er der silikat, som også bruges til kattegrus. Det suger fugtighed til sig, så du undgår en bil, du ikke kan se ud af.

Køb en affugter i dag og bliv fri for fugt

Vi har gjort os meget umage for at finde de bedste affugtere til dig og andre, der døjer meget med fugt. Vi håber derfor, at du finder en affugter blandt vores affugter test, som både passer til dit budget men også til det rum, du har brug for den til. Alle affugtere lever op til de krav, der er på området, ligesom de er produceret med henblik på at være effektive og have en lang holdbarhed.

En affugter skal være god, da den skal give dig et godt indeklima. Det kan vi garantere, at alle affugtere i testen her er. Vil du gerne vide mere om en specifik affugter, kan du med et enkelt klik klikke dig videre til en forhandler. Her kan du læse meget mere om effekt, spænding, mål og meget mere, som er relevant, når du skal købe en affugter.

Er du heldig, kan det endda også være, at flere af dem har affugter på tilbud, og du derfor kan få en endnu billigere, end hvad du først havde regnet med. Se derfor gerne på et par stykker, da det kan være, at en af dem overrasker mere end en anden i forhold til funktioner eller pris.

Vi håber, du får et behageligt og fugtfrit hjem med en af affugterne fra testen her!

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Sandstrøm affugter SDH20L19E

 

Modellen her fra Sandstrøm er en af de større modeller på markedet, og er derfor egnet til affugtning af mellemstore rum. Den har en vandtank på 3,8 liter, hvilket gør den meget effektiv for den, der benytter den. På et enkelt døgn er den i stand til at affugte helt op til 20 liter fugt fra det rum eller lokale, hvori den bliver anvendt.

For at få det meste og bedste ud af affugteren, er det mest optimalt at benytte den i rum, der måler mellem 2-40 m2. I rum af denne størrelse får man mest muligt ud af den. Det betyder, at du sagtens kan benytte den til at affugte kælderen, garagen eller måske stuen i sommerhuset.

Affugteren vejer 13,3 kilo og er derfor ikke en letvægter. Den er derfor mest ideel til rum, hvor det er nødvendigt at have den fast stående, da den er tung. Den har dog hjul, så du ikke behøver at løfte den, hvis du gerne vil benytte den i et andet rum. Endeligt har den et meget enkelt og stilrent design, som sikrer, at den ikke skiller sig ud eller tiltrækker opmærksomhed i din bolig.

Alt i alt en rigtig fin affugter, som er meget effektiv i brug og kan gøre et fugtigt rum behageligt og sundt at opholde sig i.

Yderligere specifikationer:

 • Lydniveau: 46 dB
 • Højde: 59 cm
 • Bredde: 24,20 cm

Woods affugter MD12

 

Hvis du gerne vil have bugt med fugten, er affugteren fra Woods et rigtig godt valg. En affugter skal gerne være diskret, og det er denne, da den er designet i et moderne og diskret look, som gør den ganske udmærket at have stående i hjørnet af stuen eller i soveværelset. Da den kun vejer 10,5 kilo og ikke er mere end 46 cm i højden, er den nem at flytte rundt på eller gemme væk, hvis det er nødvendigt.

Med så lille en affugter forventer man naturligvis også, at den er forholdsvist lydsvag. Det er den også, da den kun larmer med 42 dB (A). For at sammenligne er en helt almindelig samtale på nogen og 60 dB. Det er derfor begrænset, hvor meget man kan høre den, når man sover eller opholder sig i det rum, hvor den er sluttet til.

Den er nem at håndtere

Det skal være nemt at have en affugter til at stå. Det er det med modellen her, da den rummer en vandtank på 2,5 liter og kan tilsluttes en slange direkte til afløb. Dermed behøver du ikke trække en tank ud og tømme den i håndvasken eller toilettet – det er ret smart og hygiejnisk.

Du behøver heller ikke have den tændt hele tiden, da du kan indstille den med en timer, som slukker automatisk, når den ønskede luftfugtighed er opnået. Dertil er der også en alarm, som giver lyd, når luftfilteret skal udskiftes.

Resultaterne i vores affugter test taler virkelig for et køb af denne model fra Woods, da du både får kvalitet og brugervenlighed. Vi kan kun anbefale denne affugter.

Yderligere specifikationer:

 • Arbejdsområde: Maks 50 kvadratmeter
 • Bredde: 24 cm
 • Højde: 42 cm

Affugter 33V med varmelegeme Kgk

Denne affugter fra Kgk er en noget anderledes maskine sammenlignet med de andre, vi har nævnt. Vi har valgt at have denne med i vores affugter test, da det også kan være nødvendigt med en affugter efter en vandskade.

Her er denne ret ideel at bruge, da den er udstyret med et varmelegeme, som gør det meget nemmere og langt mere effektivt at udtørre et område efter en vandskade. Hvad der også er særligt ved denne model er, at den er forsynet med en ekstra kraftig ventilator, som giver en rigtig god ventilation og fordeling af luften, hvilket netop er vigtigt efter en vandskade.

Har man brug for det, er det faktisk også muligt at montere slanger på udblæsningen, så affugteren fører den tørre luft hen til selv svært tilgængelige steder eller områder såsom under et gulv.

Stor og kraftig maskine

Da den er fremstillet til at kunne afhjælpe fugt ved vandskader, er den naturligvis en del større end mange andre af de modeller, som vi har nævnt her i vores affugter test. Dette er kun en fordel, da det gør det muligt at benytte den i rum, der er helt op til 180 m2. Tankstørrelsen er 8 liter og kan affugte helt op til 33 liter i døgnet.

Til trods for størrelsen er larm ikke et problem, da den blot afgiver 49 dB i brug.

Har man derfor brug for en effektiv maskine i forbindelse med en eller flere vandskader, giver det god mening at købe denne. Vi kan varmt anbefale den!

Yderligere specifikationer:

 • Vægt: 31,5 kg
 • Med timetæller
 • Har ”hot gas funktion

Woods MRD14

 

Den sidste på listen er endnu en fra det anerkendte mærke, Woods. For er du på jagt efter en affugter, der både er kompakt og effektiv, er der ingen tvivl om, at du bør tage et nærmere kig på MRD14. Det er en af de nyeste modeller fra Woods, og gør det rigtig godt i brug.

Det er tydeligt, at det er en af de nyeste modeller, de har lavet, da den ikke bare er rigtig flot designmæssigt. Den er virkelig også i stand til at præstere, og gør det så længe, at den er placeret i rum, som den er fremstillet til at kunne klare.

Arbejdsområde på 60 m2

Modellen er fremstillet til at kunne affugte et rum, der er 60 m2 stort. Dog viser det sig i vores affugter test, at den klarer sig bedst i rum, der er mellem 20 og 45 m2. Du kan derfor sagtens finde en model her i testen, som kan klare et større arbejdsområde – men hvis ikke du har behovet, er det mere end rigeligt at købe denne model.

Men selvom den ser lille ud, er den faktisk i stand til at kunne affugte helt op til 14 liter i døgnet. Det er en ganske god mængde i en almindelig husstand. Det kræver naturligvis, at du også husker at tømme vandtanken, da kapaciteten kun er 2,7 liter.

Smart elektronisk hygrostat

Som en ekstra feature har Woods også valgt at udstyre deres MRD14 med en elektronisk hygrostat. Det gør det nemt at opnå den ønskede fugtprocent. Den kan nemlig indstilles til 40%, 50%, 60% eller kontinuerlig affugtning alt efter, hvad du mener, er det bedste i det rum, den skal stå i.

Affugteren kan benyttes ved temperaturer fra +5 grader og op til +35 grader. Den er derfor meget velegnet til stort set alle rum. Med denne gør du helt klart et rigtig godt køb.