El er noget af det, som vi blot bruger mere og mere af efterhånden som tiden skrider frem og derfor er det vigtigt med et billigt elselskab. En stadigt stigende andel af de ting, som vi benytter i hverdagen, kræver nemlig strøm. Hvad end det er computere, køleskabe, fjernsyn, soundbars, gulvvarme, radiatorer, diverse Internet of Things produkter og så videre.

I takt med, at flere og flere arbejder hjemmefra, sker de også en stigning i hjemmets strømforbrug. Denne stigning kommer mange hurtigt til at mærke, når regningen for kvartalets elforbrug dumper ind ad brevsprækken.

Derfor forsøger vi i denne artikel at finde det billigste elselskab i 2023. Der kan nemlig være tilpas stor forskel på priser for strøm mellem de enkelte elselskaber til, at der kan være rigtig mange penge at spare.

NettoPower

NettoPowerNettoPower er et elselskab, der leverer superbillig el af høj kvalitet. Deres kundeservice sikrer, at du altid får den bedste service, og at du føler dig tryg. Deres 100 % gennemsigtighed i alle processer sikrer dig, at du altid ved, hvad der foregår, og at du ikke bliver snydt.

Stiftet i 2012, er NettoPower et af de nyere selskaber på markedet, men deres fantastiske service og billige priser har allerede gjort dem til et af de førende selskaber. Hvis du leder efter et elselskab, der leverer superbillig el af høj kvalitet, kan du ikke gå galt med NettoPower.

NettoPower på Trustpilot

NettoPower har en Trustpilot-rating på 3.8 ud af 5 stjerner, med 70% af brugerne give dem 5 stjerner. Der er masser af brugere, der siger, at NettoPower er let at bruge og virkelig effektive. De fleste mennesker, der ikke giver NettoPower 5 stjerner, siger, at det er fordi der er nogle få fejl, eller også har de ikke haft tid til at teste det ordentligt endnu. Alligevel ser det ud til, at NettoPower har en god trustpilot-rating!

SKIFT TIL NETTOPOWER LIGE HER

Norlys

NorlysNorlys er gået sammen med Stofa og Boxer, og leverer i dag grøn strøm til 600.000 danskere. Samtidig kan de, grundet deres samarbejde med Stofa og Boxer, også levere internet, streaming, tv-kanaler, telefonabonnementer, naturgas og meget mere. Det er således et oplagt all-round elselskab, som du kan bruge, hvis du gerne vil have samlet alle dine abonnementer på ét sted.

Norlys tilbyder en attraktiv aftale med en god pris pr. kWh, samt muligheden for at vælge grøn strøm. Det er således absolut en af de billigste elselskaber i Danmark, hvor du også har mulighed for at vælge en fast pris eller en fleksibel pris.

Norlys på Trustpilot

Når man finder Norlys på Trustpilot bliver man mødt af en score på 3,8 ud af 5 stjerner. Det er lidt bedre end Velkommen, men knap så godt som Blue Energy. Til trods for dette, er der 64% af anmeldelserne, der vurderer Norlys som værende et godt eller fremragende elselskab.

Kunderne roser blandt andet den gode kundeservice, fagligt kompetente medarbejdere og gode priser.

SKIFT TIL NORLYS LIG HER

Modstrøm

ModstrømEn af de største fordele ved at skifte til Modstrøm er, at deres priser er meget lave. De har også et stort udvalg af planer og pakker at vælge imellem, så du kan finde en, der passer til dine behov. Endvidere er Modstrøm en virksomhed, der fokuserer på vedvarende energikilder, hvilket betyder, at du kan være sikker på, at du ikke bidrager til at forurene naturen. Desuden er det meget praktisk at have et abonnement hos Modstrøm, da du selv kan styre dit eget energiforbrug via deres hjemmeside eller app. Dette giver øget kundetilfredshed sammenlignet med andre energiselskaber, der ikke tilbyder denne service. Alt i alt er skiftet til Modstrøm en virkelig god idé for mange forskellige grunde – især hvis du er interesseret i at reducere dine CO2-udledninger.

SKIFT TIL MODSTRØM LIGE HER

Blue Energy – Elselskab fra kun 45 kr. pr. mdr.

Blue Energy - elselskab med fordelagtige priserBlue Energy er et af Danmarks nyere elselskaber – og også en af de mere populære. Det skyldes blandt andet deres fordelagtige priser, deres gode kunderådgivning og deres fokus på at tilbyde så meget grøn og bæredygtig strøm som overhovedet muligt.

De kalder sig selv for et 100% klimavenligt energiselskab, og de tilbyder en række forskellige abonnementer. Her får du udover strøm også adgang til en lang række rabataftaler, mulighed for at leje film og mere.

Blue Energy på Trustpilot

Finder man Blue Energy på Trustpilot, ser det umiddelbart rigtig godt ud. Her har mere end 7.500 kunder anmeldt elselskabet til samlet set 4,4 ud af 5 stjerner. Det er en ganske fornuftig score, som blandt andet er baseret på, at hele 89% vurderer elselskabet som godt eller fremragende.

Anmeldelserne lægger vægt på den gode kundeservice, klar og forståelig kommunikation og en generel god kundeoplevelse. Hvis der er problemer med forbrugsafregningen, regninger, abonnementer eller lignende, er de hurtige til at rette op på det – og det er i den grad værd at tage med.

Barry

Barry - 100% digital elselskabBarry er et nyere danske elselskab, som kalder sig selv for en 100% digital el-leverandør. Det kan lyde som et marketingstrick, men den digitale del er ret interessant, netop fordi den reducerer virksomhedens omkostninger. Det kommer dig til gode, da du dermed får billigere strøm gennem et billigt elselskab.

Barry kan give dig strøm til indkøbspris, og du kan betale din strøm løbende i stedet for hvert kvartal. Samtidig kan du hele tiden følge med i, hvor ”klimavenlig” dit strøm og strømforbrug er. Det hele foregår via en app, der gør det hele nemt og overskueligt at følge med i.

Barry på Trustpilot

Barry klarer sig generelt ret godt på Trustpilot. Her scorer de nemlig 4,3 ud af 5 stjerner, og 85% af anmeldelserne vurderer selskabet som værende godt eller fremragende. Det er en pæn score, der kommer tæt på Blue Energy.

Kunderne har fokus på den gode app, de gode priser og det gode overblik i appen. Samtidig er der flere, der roser Barry for at lave særdeles overskuelige elregninger og muligheden for at spare mange penge.

Velkommen

Velkommen - Danmarks nyeste elselskabVelkommen er endnu et af landets nyere elselskaber. Også de har fokus på grøn el, og lægger i øvrigt vægt på god kundeservice og lave priser. Alt sammen noget, som vi kan lide, når nu vi skal finde de bedste billige elselskaber i 2023.

Man kan på Velkommens hjemmeside se, at deres priser på strøm har ligget under markedsgennemsnittet i hele 2023. Man kan kun sige, at det tegner godt for dig, der er på udkig efter et nyt og billigt elselskab. Samtidig har Velkommen fokus på, at deres elregninger skal være til at forstå, så man rent faktisk ved, hvad man betaler for.

Velkommen på Trustpilot

Anmeldelserne af Velkommen er ikke helt på niveau med Blue Energy, men der er stadig en overvejende andel af kunderne, der er godt tilfredse med elselskabet. Helt præcis vurderer 65% deres oplevelse med Velkommen som værende god eller fremragende.

De bliver blandt andet rost for en god og venlig kundeservice, samt forståelige forklaringer.

Sådan finder vi de billigste elselskaber

Det kan være en udfordring at finde de billigste elselskaber i 2023, fordi det kan variere gevaldigt alt efter, hvor i landet, du bor, samt en række andre faktorer. Vi har dog udvalgt nogle af de mest populære og mest landsdækkende elselskaber, der samtidig har det med at levere strøm til en god pris.

Efter en længere udvælgelsesproces, er det blevet til ovenstående liste over de 4 billigste elselskaber. Listen er lavet ud fra en længere research omkring gennemsnitlige priser i forskellige dele af landet, samt yderligere fordele og funktioner, der også tæller med i regnskabet.

Hvilket elselskab har jeg?

Mange ved faktisk ikke, hvilket elselskab de har – og det er sådan set forståeligt nok. Der er et utal af elselskaber, og de leverer jo i bund og grund alle sammen det samme; strøm. Og hvis blot man får den el, man skal bruge, så er der mange, der ikke tænker over, hvilket elselskab det er, der leverer det.

Det er dog relativt enkelt at finde ud af, hvilket elselskab du har. Du kan nemlig blot kigge på din seneste elregning, hvor selskabets navn meget gerne skulle stå øverst på papiret. Hvis ikke du har gemt dine elregninger, så er der heldigvis også andre måder at undersøge det på.

Du kan blandt andet finde dit seneste kontoudtog til elselskabet i din netbank. Her skulle navnet på elselskabet gerne stå. Hvis det ikke er muligt og du bor til leje, kan du forsøge at kontakte din udlejer og høre, om de kan fortælle, hvilket elselskab, der hører til lejligheden. Hvis du ejer din bolig, kan det være, at det står nævnt i nogle af de papirer, som du har liggende på boligen.

Sådan skifter man elselskab

Siden 2003 har vi som danskere har frit valg, når det kommer til, hvilket elselskab, der skal levere el til den bolig man bor i. Dette gælder som udgangspunkt både for boligejere og lejere. Sidstnævnte kan dog være undtaget fra det frie valg af elselskab, hvis det er aftalt med udlejeren eller hvis det står i lejekontrakten.

Det er gratis at skifte elselskab, så hvis du finder et selskab, du ønsker at skifte til (eksempelvis på grund af bedre service, lavere priser eller lignende), så bør det ikke koste noget at skifte. Hvis du har besluttet dig for at skifte til et billigere elselskab, så er det ganske nemt.

Vi har sammensat en kort trin-for-trin guide, der fortæller præcis, hvad du skal gøre:

  1. Undersøg først om der er en opsigelsesfrist og / eller en bindingsperiode hos dit nuværende elselskab
  2. Find herefter det billige elselskab, som du gerne vil skifte til og opret dig som kunde (dette kan du gøre ved at kontakte dem eller via deres hjemmeside)
  3. Underskriv din kundeaftalte hos det nye elselskab
  4. Lad det nye elselskab informerer det gamle om, at du har skiftet leverandør af el

Du behøver altså ikke at gøre andet, end at finde ud af, hvem der skal levere din strøm. Så tager det nye elselskab sig af resten af processen.

 

Så meget kan du spare ved at skifte til et billigt elselskab

Prisen på el er lidt interessant, fordi den består af en lang række forskellige elementer. En stor del af prisen er nemlig baseret på afgifter, PSO og moms. Rent faktisk, er det kun 18% af den endelige pris pr. kWh, der rent faktisk er prisen på strøm.

Det betyder derfor også, at det kun er de cirka 18% af prisen, der kan spares på. Det kan lyde af lidt, men en undersøgelse udført af Forsyningstilsynet i 2018 viser, at forskellen på den dyreste og billigst elpris var omtrent 90 øre pr. kWh. Her snakker vi prisen uden afgifter og moms.

Det vil sige, at for hver 1.000 kWh du bruger i boligen, ville du i teorien kunne spare 900 kroner ved at skifte fra det dyreste til det billigste elselskab. Et gennemsnitligt parcelhus bruger omtrent 4.000 kWh om året, mens en gennemsnitlig lejlighed typisk bruger omkring 2.000 kWh om året. Det svarer til henholdsvis 3.600 kroner og 1.800 kroner om året i besparelser på strøm.