Aircondition Til Soveværelset Test 2024 → De 4 Bedste Airconditioner

aircondition til soveværelset

Vender og drejer du dig, fordi du har det for varmt? Eller ved du allerede nu, at du får brug for en aircondition til soveværelset, så snart kalenderen siger forår? Med en aircondition til soveværelset kan du få den helt perfekte temperatur, som hverken er for varmt eller for koldt. Aircondition er ellers noget, mange af os forbinder med rejser sydpå – men det kan altså også være en nødvendighed i de danske soveværelser, når sommeren er god og vinden er svag.

Med et tempereret soveværelse får du også uden tvivl en langt bedre nattesøvn. For når du ikke fryser eller har det for varmt, vågner du ikke som følge af det i løbet af natten. En aircondition til soveværelse kan naturligvis også benyttes til andre rum i hjemmet, hvis der i perioder er brug for at køle eller varme et rum op.

Men hvilken aircondition skal du vælge? De fås i mange forskellige størrelser og typer og gør det derfor ikke nemt at tage en endelig beslutning. Det ønsker vi at gøre lettere for dig med vores aircondition til soveværelse test, hvor vi gennemgår nogle af de bedste klimaanlæg på markedet. Det skulle meget gerne give dig et indblik i, hvilke funktioner der er gode at have, og hvad du foretrækker i forhold til størrelse.

Finder du undervejs ud af, at en aircondition ikke er det, du skal have alligevel, kan du læse mere om luftkølere i stedet.

evaLIGHT Luftkøler

evapolar evaLIGHT plus - hvid

 

Modellen fra evaLIGHT er godt nok ikke en decideret aircondition men i stedet en luftkøler. Den er rigtig smart, da den fungerer ved at trække varme ud af luften og ind i en vandtank, der er integreret i maskinen. Det betyder, at den kan køle rummets temperatur et par grader ned. Det er rart på en helt almindelig sommer, hvor temperaturerne udenfor ikke når meget mere end 20 grader. Her vil en aircondition være overflødig, og netop derfor har vi valgt at tage denne smarte model med i vores aircondition til soveværelse test.

Mere stille end en aircondition

Er du meget sensitiv, når du skal sove, kan det være ret forstyrrende med en aircondition, som typisk larmer 64 dB. Vil du gerne have det køligt, men gøre brug af noget mindre larmende, er evaLIGHT et rigtig godt valg. Den larmer nemlig kun mellem 25-45 dB, når den er i brug, hvilket er langt mindre end en aircondition.

Har du brug for en mere kølende effekt, kan du stille den i nærheden af dig, så du får den afkølede luft direkte mod dig. Gør det dog ikke hver nat, da træk kan gøre dig syg – også selvom du ikke føler, det er koldt.

Brug den som natlampe

Det der er lidt sjovt og anderledes ved luftkøleren er, at den har LED-baggrundslys. Du kan derfor bruge den som en natlampe. Lyset er meget behageligt og i en rolig, afdæmpet farve, så det ikke forstyrrer dig for meget, når du skal lægge dig til at sove.

Electrolux Flow H3 Væghængt Aircondition

Electrolux Flow H3 varmepumpe

 

 

I vores aircondition til soveværelse test kan vi selvfølgelig ikke komme udenom at nævne en væghængt model også. Har du brug for en permanent løsning til dit soveværelse, er Flow H3 fra Electrolux en god mulighed. Den er ikke kun afdæmpet i designet, men larmer nærmest heller ikke, når den er i brug.

Støj er et stort problem ved airconditions, og har du brug for ro, når du skal sove, er det derfor bedre at gå med en model, der nærmest ikke larmer. For det gør denne ikke. Den støjer kun med 22 dB, hvilket er så lidt, at det er begrænset, hvor meget du kommer til at lægge mærke til det.

Den kan naturligvis også monteres andre steder end i soveværelset, hvis du har brug for dette. Den er dog væghængt, så har du brug for køling i flere rum, bør du købe et par stykker, da man ikke bare lige flytter rundt på den, når først den er monteret.

Kan køle til 16 grader

Det er meget forskelligt, hvor køligt man gerne vil have det, når man sover. Men med modellen her fra Electrolux, kan du sove i et soveværelse med en temperatur på kun 16 grader. Så selvom det er 30 grader udenfor, kan du komme til at sove dejligt og skønt med dynen godt trukket op.

Modellen styres med en fjernbetjening.

Electrolux ChillFlex Pro Mobil Aircondition – Bedst i Test

Electrolux ChillFlex Pro

 

Electrolux ChillFlex Pro er en ret god og populær mobil aircondition. Det ses især på brugeranmeldelser, hvor folk beskriver den som nem at betjene og støjsvag, hvilket netop er vigtigt, når den skal være i et soveværelse. På baggrund af det har vi taget den med i vores aircondition soveværelse test for at se, om det nu også passer.

Der er noget om det, da vi i vores test fandt modellen fra Electrolux støjsvag i brug, nem at betjene og særdeles brugervenlig. Det er netop, hvad man forventer, når man køber en aircondition. Det maksimale støjniveau i brug er da også kun 64 dB. Så meget larmer den ikke konstant og derfor kun, når den skal yde maksimalt.

Den er nem at bruge, da det er muligt at indstille den til en ønsket temperatur, hvorfor den helt automatisk går i gang med at køle rummet, til temperaturen er nået.

God til store soveværelser eller stuer

Med Electrolux ChillFlex Pro får man en mobil aircondition, der kan køle 40 m2. Det er ret meget, hvorfor den også egner sig rigtig fint til stuen til de varme sommerdage. Når solen ikke længere står ind i stuen, er det nemt at flytte den tilbage til soveværelset og sætte den i gang med at køle der.

Strømniveauet er ikke noget, man skal være bekymret over, da den er fremstillet i energiklasse A. Den sluger derfor på ingen måde strøm, hvilket er rart at tænke på, når nu den skal køre hele natten.

Kan affugte rummet

Electrolux ChillFlex fungerer ikke kun som en aircondition men også som en affugter til fugtige rum. Har du derfor meget nemt ved at svede, kan man sætte affugterfunktionen til og dermed skabe et bedre indeklima i rummet. Det er smart.

Derudover kan den sættes til auto, blæs og køl, ligesom blæseren kan indstilles til lav, høj eller automatisk. Du kan derfor selv bestemme, hvor meget luft du gerne vil have blæst ind i rummet.

Automatisk start

Leder du efter en aircondition til soveværelset, der kan starte selv efter indstilling, har du fundet den rette med denne model. For den kan forprogrammeres i op til 24 timer i forvejen. Kommer du derfor sent hjem en aften, kan du sætte den til at starte med at køle nogle timer før, du kommer hjem.

Du kan også altid indstille den ved hjælp af den medfølgende trådløse fjernbetjening. Ellers foregår det på LCD-displayet.

Domair Mobil Aircondition DOM100380

Domair mobil aircondition til soveværelset DOM100380

Domar aircondition er en lidt billigere model end mange af de andre fra testen her. Det gør den dog ikke dårligere af den grund – den er blot bedst at benytte til de mindste rum i hjemmet, da den kan køle i rum op til maks. 12 kvm. Det er rigeligt til soveværelset.

Der følger en fjernbetjening med til at indstille modellen, ligesom den også har timer, hvis du gerne vil køle et rum, inden du kommer hjem. Luftstrømmen er på 300 m3/t, så dit rum bliver effektivt holdt køligt. Den kan køle helt ned til 16 grader, hvis du har brug for det.

Nem at flytte rundt

Det er som sagt en mobil aircondition. Dog har den både hjul og et håndtag. Det gør det meget nemt og effektivt at flytte den rundt i hele huset, hvis det er nødvendigt.

Diskret design

Selvom det er rart at have en aircondition lige ved hånden, er det nu også meget rart, at den ikke stjæler opmærksomhed. Det gør modellen fra Domar ikke, da den er fremstillet i et lyst og afdæmpet design, der passer ind i langt de fleste soveværelser.

Når du ikke bruger den, kan du altid gemme den af vejen i et pulterrum eller værksted. Det burde dog ikke være nødvendigt, da den er meget lille sammenlignet med andre modeller og derfor ikke er meget til gene.

Når den er i brug, larmer den med 64 dB. Det er lidt mindre end en normal samtale. Bliver det for forstyrrende, kan du sætte den til at køle, inden du går i seng. Så slipper du for at blive forstyrret af lyden og kan i stedet nyde den kolde luft.

Hvorfor er det fornuftigt med et klimaanlæg i en bolig?

Varmebølger og høje temperaturer bliver i disse år mere og mere almindeligt. Klimaet forandrer sig og med det, må vi også tilpasse os. Når det bliver mere end 25 grader i Danmark, bliver varmen meget hård og ulidelig, hvilket kan gøre det svært for dig at sove eller generelt bare at slappe af, fordi du bruger energi på at holde dig mest mulig kølig. Men de varme somre byder også på en højere luftfugtighed, hvilket kan være en udfordring, hvis man i forvejen sveder meget eller bor i en bolig, der ikke er bygget til så store temperaturskift.

Det er her en aircondition og et klimaanlæg til soveværelse kommer ind i billedet. For med sådan en kan du sikre dig en noget mere ensartet og behagelig temperatur i de rum, du opholder dig meget i. Mange modeller, også dem i vores aircondition til soveværelse test, er i stand til at regulere luftfugtighed eller at affugte. Det er rart både i dagtimerne og aftentimerne, da høj varme kan få os til at blive ret trætte og irritable. Det er der ingen grund til, når noget så simpelt som en aircondition kan løse problemet.

Er det sikkert at købe en aircondition online?

Nettet er i dag det sted, hvor vi handler mest. Det er nemt og bekvemt bare at kunne tage mobilen frem og søge de produkter frem, som vi godt kunne tænke os. Markedet for airconditions er i dag ret stort og selv de største forhandlere er nu også online. Det skaber en ret stor konkurrence blandt forhandlerne, hvilket giver dig enorme besparelser på en aircondition.

Ligesom i butikkerne er de også online pålagt at skulle overholde regler og give dig reklamationsret på produktet. Det er derfor så sikkert, som det overhovedet kan være at handle en aircondition online.

Vil du gerne sikre dig, kan du sørge for at vælge en dansk hjemmeside og forhandler, tjekke dem ud på Trustpilot og eventuelt også på sociale medier for at se, hvad brugerne synes om den respektive forhandler. Tyder alt på at være godt, kan du roligt give dig i kast med at købe en aircondition online.

Er du ekstra god, sørger du også for at tjekke, om leveringen er gratis og om der er prisgaranti. For så er der ekstra penge at hente for dig.

Der er derfor ingen tvivl om, at det er ganske sikkert at handle en aircondition online.

Hvordan finder man det bedste tilbud på en air cooler?

Det leder helt naturligt over til det næste og meget logiske: hvordan man får den bedste pris? Med så mange om buddet online kan det være svært at finde hoved og hale i, hvor man finder den bedste pris på en air cooler. Dog er det ikke tilbuddet, du bør gå efter, når du skal vælge en air cooler. For det bedste tilbud betyder ikke nødvendigvis, at du får den bedste aircondition til dit behov.

Når du skal vælge en air cooler på tilbud, bør du derfor gøre dig helt og aldeles klart, hvilke funktioner du ønsker den skal have, hvor stor den skal være, og hvor meget den maksimalt må larme. Når du ved dette, kan du gå i krig med at finde modeller, der lever op til disse krav. Se gerne efter på vores liste, da vi er sikre på, vi har nogen, der passer lige til dig. Priserne er også skruet helt ned hos forhandlerne. Så du kan godt regne med, at den bedste pris er den, du finder hos dem.

Finder du en model, som du bare gerne vil have, men kan du godt tåle at vente lidt længere endnu med at købe den, kan du vende tilbage til testen her flere gange med jævne mellemrum for at tjekke, om prisen er blevet lavere. Ved at gøre det bør du have held med at finde en aircondition på tilbud på et tidspunkt.

Er en mobil aircondition eller en væghængt det bedste?

Det skønne ved airconditions og klimaanlæg i dag er, at der findes så mange forskellige modeller. Men det gør det naturligvis også lidt sværere at vælge. For hvad er i virkeligheden det bedste? Når det kommer til en mobil eller væghængt model, kommer valget helt an på, hvad du har af behov.

For at starte med den mobile aircondition er den helt store fordel ved denne model, at den kan flyttes rundt fra rum til rum. Har du derfor også brug for en kølefunktion i dagtimerne i de rum, du opholder dig i der, kan du blot flytte den rundt efter behov. Det kan selvfølgelig være lidt tungt, men det er meget mere effektivt end at have vinduet stående åbent. En mobil aircondition kan desuden også gemmes væk, hvis det er nødvendigt eller lånes ud til andre.

Når det kommer til en væghængt model, har den naturligvis ikke samme mobile muligheder. Den er derfor kun velegnet til brug i det rum, du har brug for den til. Til gengæld skal du ikke flytte rundt på den, når der skal gøres rent, ligesom den heller ikke optager plads på gulvet. Luften bliver også mere jævnt fordelt, fordi den kan hænges højt på væggen og udskifte den varmeste luft konstant.

Du kan naturligvis vælge at kombinere de to, så du har en fast og vægthængt løsning i dit soveværelse og en mobil løsning til stuen eller andre rum, hvor der også bliver ulideligt at opholde sig, når solen står højest på himlen.

Er en aircondition og et klimaanlæg det samme?

Det er meget almindeligt, at aircondition og klimaanlæg bliver brugt om et og samme produkt. Men er det nu også det? Nej, det er det ikke helt, da der er en lille forskel.

En aircondition er en maskine, der er fremstillet til at kunne køle den luft, der er i rummet. Du kan typisk sætte den til en bestemt temperatur, som den så stopper ved, når den er i mål. Det er ikke alle airconditions, der kan sætte i gang igen, når temperaturen stiger.

Kigger vi på et klimaanlæg i stedet for, kan den netop holde temperaturen konstant. Det eneste man skal gøre, er at indstille en temperatur, og så holder den temperaturen hele natten, hvis det ønskes. Et klimaanlæg er typisk en lidt dyrere løsning end en aircondition.

En aircondition er det mest almindelige at have til soveværelset, da den som regel også fylder noget mindre end et klimaanlæg.

Hvordan vedligeholder man bedst en aircondition?

Hvis du gerne vil have din aircondition til at fungere optimalt, er det nødvendigt at passe og pleje den. Det er ikke nok bare at tørre en våd klud henover den. Du skal altid sørge for, at filtrene i anlægget bliver holdt rene. Det er vigtigt, da de filtrerer støvpartikler og andet snavs ud af luften, før det bliver sendt ud i cirkulation igen. Vil du derfor gerne have en god luftkvalitet i rummet, bør du jævnligt gøre filtrene rene. Hav det gerne som en del af din rute hver anden uge at tjekke og rense filtrene, hvis du bruger den hver dag.

Man siger godt nok, at det er nok at tjekke dem hver tredje måned. Men, hvis der er meget snavs i dit hjem eller du har husdyr, kan det være en god ide at gøre meget oftere, da det helt automatisk giver mere støv i dit hjem.

Årligt eftersyn ved mere end 1 kilo kølemiddel

Mange airconditions indeholder kølemiddel for at fungere. Hvis din indeholder mere end 1 kilo skal den efterses hvert år. Der er dog ikke mange airconditions til brug i de danske hjem, der indeholder så meget kølemiddel, da det kun er de helt store maskiner, der gør det.

Få den dog altid gerne tjekket, da du dermed er sikker på, at den også virker, når du rent faktisk har brug for den. Skulle det ske, at den er blevet utæt eller lignende, kan den ikke virke optimalt. Det vil være ærgerligt, hvis den står på hedebølge eller varme temperaturer det næste lange stykke tid. Det kan i hvert fald sagtens betale sig at få gjort.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

ELECTROLUX AirFlower Well P7 , Aircondition

 

Næstøverst på listen har vi placeret Electrolux AirFlower Well P7, da der ingen tvivl er, at den er rigtig god og bedre end andre. Der er ikke sparet på nogle af funktionerne, hvilket også tydeligt afspejler sig i prisen, som er noget dyrere end andre i vores aircondition til soveværelse test.

Med denne model får man køle- og varmeeffekt, hvilket også gør den i stand til at blive brugt om vinteren, hvor temperaturen i soveværelset hurtigt kan blive for koldt. Til at indstille den medfølger der en fjernbetjening. Den er trådløs og kan derfor bruges på afstand.

Kan affugte

Den smarte og ret lækre model har også en affugtningsfunktion, som gør det muligt at skabe et godt indeklima, når vejret er meget fugtigt. Den har også timer-funktion, udskudt start og så kan den endda forbindes via WiFi.

Det er en lidt stor model, men det går ikke udover støjen, som blot er 64 dB. Du kan derfor sagtens sove for den, selvom den er i brug. Det gør den naturligvis lidt tung at flytte rundt på, men det glemmer man hurtigt, når man mærker, hvor effektiv den er i brug.

Elregningen er heller ikke noget, du skal bekymre dig over, da modellen er en energiklasse A+. Du kan derfor med ro i sindet bruge den hele sommeren eller om vinteren for den sags skyld.

Flot design

Når nu det er en mobil model, er det meget rart, at den også er flot at se på. Her er der heller ikke sparet på detaljerne eller kreativiteten. Går du derfor meget op i, hvordan der ser ud hjemme hos dig, er modellen her oplagt, da den der har designet den, virkelig har god smag.

Den kan bruges i rum, der maks. er 24 kvm. Den kan derfor også sagtens bruges i stuen.

Sandstrøm mobil aircondition til soveværelset - SAC05C19E

 

En noget billigere, men stadig populær, aircondition er SAC05C19E fra Sandstrøm. Det er en af de bedst sælgende modeller hos Elgiganten, hvorfor vi ikke kunne komme udenom den i vores aircondition til soveværelse test. Sandstrøm er et mærke under Elgiganten og er deres såkaldte budget brand. Men, selvom navnet klinger billigt og knapt så højfunktionelt, skal man ikke tage fejl.

For med Sandstrøm SAC05C19E får du en ret god og stabil mobil aircondition, som stort set kun får positive anmeldelser fra andre brugere. Vi er selv meget begejstrede, da den virker rigtig godt og køler rummet effektivt ned.

Kan køle til 17 grader

Det er en lidt mindre model, hvilket kun gør den egnet til soveværelset. Den kan nemlig kun køle op til 10 kvm. Til gengæld kan den køle helt ned til 17 grader, hvilket er noget køligere, end hvad de fleste foretrækker i deres soveværelse.

Med til modellen følger der naturligvis også en luftslange og en tætteklud, som skal bruges til det vindue, hvorfra slangen bliver ført ud. Den vejer ikke så meget, og er derfor sammen med hjulene nem at flytte rundt på.

Ligesom mange andre airconditions i testen her har den et lydniveau på 64 dB. Det kan for nogen være støjende, men det for andre er ganske udmærket. Du kan dog vælge at bruge timerfunktionen til at køle rummet ned, inden du skal sove. Herefter kan du slukke den, men stadig have et dejligt og afkølet rum.

MITSUBISHI Kirigamine FH50 , Varmepumpe

 

I Norge er de vilde med denne model fra Mitsubishi. De har i hvert fald kåret den som testvinder hos Forbrukerrådet, hvilket naturligvis vakte vores opmærksomhed. Efter at have studeret den mere nøje, kan vi godt forstå, hvorfor den er en testvinder.

Behageligt støjsvag

Kirigamine FH50 er meget støjsvag og larmer faktisk kun 20 dB fra indedelen, som er den del, der sidder i dit soveværelse. Det betyder, at det er begrænset, hvor meget den larmer, når du sover. Den er desuden også i energiklasse A+++, hvis man bruger den til nedkøling. Bruger du den til opvarmning i stedet for, er den i energiklasse A++. Den er derfor også meget billig i brug.

Filter og konstant temperatur

Den har også avancerede teknikker, som gør den i stand til at holde hjemmet konstant opvarmet, selv når der er meget koldt og frostgrader udenfor. Derudover har den et ekstra effektivt filter, som filtrerer støv og skidt. Den er særligt god for allergikere.

Luften kan desuden også dirigeres derhen, hvor man ønsker det.