Kan du også godt lide at planlægge ture og udflugter efter vejret? Det er der ikke noget at sige til, da det danske vejr er meget omskifteligt og utilregneligt. Selvom vejrudsigten siger høj solskin få dage inden, kan det hurtigt nå at ændre sig til det modsatte. For at få et mere nøjagtigt billede af, hvordan vejret er og bliver, kan du med fordel investere i en vejrstation. For går du op i, hvordan vejret ser ud i løbet af dagen, er en vejrstation det perfekte værktøj til at finde ud af det.

Som med så meget andet er der i dag et ret stort udvalg af vejrstationer på hylderne i dag, som alle gerne vil have titlen som den bedste. Det kan derfor være svært at finde hoved og hale i, hvilke vejrstationer der egentligt er bedst – og især til dit formål.

I testguiden her har vi udvalgt og gennemgået flere vejrstationer fra forskellige tests og magasiner for at give dig et reelt overblik over vejrstationer bedst i test. Vi har set på resultaterne og selv testet dem, og bringer dig her de vejrstationer, der klarede det bedst i vores vejrstation test.

Målet med guiden og testen er at gøre det nemmere for dig at ende med at stå med et produkt i hænderne, som opfylder de ønsker og behov du har. Vil du gerne vide mere om vejrstationer i sig selv, og hvordan du bedst bruger dem, kan du læse mere om det nederst i guiden.

Vejrstationer bedst i test

Når alt kommer til alt, er det naturligvis individuelt, hvad man synes er bedst eller fungerer bedst. Men med vores testguide forsøger vi at give dig det bedst mulige udgangspunkt for at vælge et produkt, som du rent faktisk bliver glad for og ser en stor værdi i.

For når der bliver produceret så mange forskellige modeller, er det ikke nemt at overskue, hvilke der rent faktisk lever op til det, de siger og påstår. Så brug gerne god tid på at læse hver enkelt test igennem, så du føler dig rigeligt oplyst til at træffe den rette beslutning.

NetAmto NWS01 vejrstation test (bedst i test)

Netatmo Weather Urban vejrstation

I vores vejrstation test var der ingen tvivl om, at NetAtmo vejrstation er den bedste i test. Det er et fransk mærke, som igennem længere tid faktisk har formået at specialisere sig inden for klimakontrol og klimamåling.

Med vejrstationen her kan du måle miljøet både inde og ude med avanceret data. Den er så smart, at den kan give dig en 7 dages vejrudsigt. Dermed kan du altid være på forkant med, hvornår der er perfekt fiske- eller udflugtsvejr.

Det er en af de dyrere drenge i klassen, men det er der ikke noget at sige til ud fra det meget stilrene design og de funktioner, som den er udstyret med.

Følg med over en app

Der er ingen tvivl om, at vejrstationen her er en af de flotteste og mest elegante på markedet. Men, den er også rigtig smart, da den er trådløs, behersker lokaliserede klimamålinger og giver dig mulighed for at følge med uanset lokation, da den har en tilknyttet app.

Alle oplysninger modtages altid i realtid. Så er fugtigheden høj i din stue, viderebringer den oplysninger om det til din app, så du kan åbne et vindue.

Perfekt til vejrnørden

Men den er ikke kun kompatibel med din smartphone. For den har også funktioner som måling af temperatur, lufttryk, luftfugtighed, lydniveau og CO2-mængde indenfor. Men den kommer også med forbedringer til, hvad du kan gøre ved indeklimaet.

Derudover har den også en udendørsmåler, som kan måle luftkvalitet, nedbør, luftfugtighed, vindhastighed og give dig hele 7 dages vejrudsigt. Regnmåleren er i realtid og giver dig overblik over, hvor meget vand der falder.

Den vinder vores test af vejrstationer, fordi det klart er den bedste til målinger, men også har en længere række teknologier, som det gør nemt for vejrnørden at følge med i vejrets udvikling.

Ventus Vejrstation W177

Ventus W177 Vejrstation

Vejrstationer er i forvejen for de lidt mere nørdede. Og kan du godt lide at nørde, bør du overveje Ventus Vejrstation W177, da den giver dig mulighed for at nørde med forskellige målinger. Det er en af de lidt dyrere, men den er til at komme i nærheden af rent prismæssigt.

Målingerne foregår naturligvis i lokalområdet, så målingen er præcis. Den kan måle vejret både ude og inde, ligesom det også er muligt at måle luftfugtigheden. Den er udstyret med smarte, trådløse sensorer, som gør dig i stand til at måle lufttrykket, vindens hastighed og retning. Så er det ikke længere nødvendigt med DMI!

Mange informationer

Men det stopper naturligvis ikke her, da den også kan udregne kuldeindeks og varmeindeks. Det vil sige, at den er i stand til at fortælle, hvor koldt eller varmt det føles udenfor. Så slipper du for at tage for lidt eller for meget tøj på, fordi du inden har en ide om, hvor varmt eller koldt det vil føles. Det er smart!

En vejrudsigt hører der naturligvis også med, som vises ved hjælp af ikoner som sol, skyer, sne og regnskyer på skærmen. Det bliver derfor nærmest ikke nemmere at planlægge en tur udenfor.

Flot design

Selvom du måske ikke synes, det er så vigtigt, så kan det være, at din bedre halvdel har en anden holdning. Her har denne model heldigvis et flot og moderne design, som er helt fint til synlig placering.

Braun vejrstation BNC013-RC

Braun BNC013-RC

Braun vejrstation BN013-RC er en perfekt vejrstation til dig, som godt kan lide, når en gadget har flere funktioner. For det har denne nemlig. Den fungerer nemlig ikke kun som en vejrstation men også som et vækkeur. Det er smart, da du dermed kan vågne op og få et overblik over dagens vejrsituation med det samme.

Som altid har Braun også sørget for, at der ikke er en finger at sætte på designet, så den passer ind i alle hjem.

Prisvindende vejrstation

Modellen her skulle med i vores test af vejrstationer, da den har vundet flere priser gennem årene. Den har både vundet 2 Red Dot Awards for dens design samt 2 guld IF-priser. Der er derfor ingen tvivl om, at den er rigtig god.

Vejrstationen har et globalt radiostyret urværk med en individuel opsætning og kan måle temperaturen både inde og ude. Den er et designikon i sig selv, men er også brugervenligt opsat, så den er nem at bruge. Der følger desuden også en udendørssensor med, som kan vise luftfugtighed og temperatur.

Det er en rigtig smart og flot gadget, som er perfekt til dig, der ikke kan få nok af gadgets og teknologi.

Rosenborg 66787 trådløs vejrstation

Rosenborg 66787. Trådløs vejrstation by Agimex

Den bedste vejrstation til begyndere er Rosenborg 66787 vejrstation. For ikke nok med at den er billig, så har den også nogle rigtig fine funktioner, som er med til at give et indblik i, hvad det vil sige at have en vejrstation og hvad sådanne kan.

Det er en meget simpel model, som giver dig mulighed for at tjekke vejret i dit lokalområde, uden det bliver alt for kompliceret med alt for mange oplysninger og alle mulige forhold.

Den kan derfor måle temperaturen udenfor og indenfor og kan også måle luftfugtigheden i huset. Ønsker du derfor et bedre indeklima, er det noget den kan hjælpe dig frem til at få.

Ikoner til vejrudsigt

Rosenborg vejrstation kan desuden give dig en meget konkret vejrudsigt med små ikoner på skærmen. Du kan derfor hurtigt få et overblik over, hvordan vejret er. Den kører desuden på batterier og giver dig naturligvis besked, når det er ved at være tid til at skifte.

OBH Vejrstation 4832

OBH 4832 VEJRSTATION

I vores vejrstation test har vi forsøgt at finde noget til enhver smag. Er du derfor ikke så meget til gadgets og vilde effekter, kan du med fordel tage et kig på OBH vejrstation 4832. For denne vejrstation er lavet ud fra at skulle være simpel i udseende og betjening. Vil du derfor bare gerne have en vejrstation, der kan fortælle dig noget om vejret lige nu og her, er det oplagt med denne.

OBH vejrstation kan måle og vise temperaturen udenfor og indenfor, hvilket den gør ved hjælp af et trådløst termometer. Det virker inden for en rækkevidde på 30 meter. Målingerne vises altid i realtid og i lokale forhold, så du får en helt præcis måling.

Alarmfunktion

Selvom vejrstationen er simpel, er det muligt at tilslutte tre sendere til vejrstationen. Derudover har den en alarmfunktion, som straks advarer dig om forskellige udsving i temperaturen. Den er desuden designet med et ur, så du altid kan se, hvad klokken er.

Når du køber denne, får du kun temperaturmåling. Der er ikke forudsigelser om vejret, måling af lufttryk og andet, som typisk kommer med mere avancerede vejrstationer. Vil du derfor bare gerne vide, hvordan vejret er lige nu og her, er denne rigtig fin til det.

Ventus W155 vejrstation test

Ventus W155 Vejrstation

Er du på udkig efter en vejrstation, der kan give dig lokale og præcise målinger, er denne model fra Ventus et godt bud. For ved at placere sensoren ude på terrassen eller i haven, får du nogle meget præcise målinger og ikke mindst prognoser, hvis du gerne vil have indsigt i dette også.

Vejrstationen er udstyret med et termometer, barometer, regnmåler, vindhastighedsmåler, vindretningsmåler og hygrometer. Der er derfor virkelig mange informationer at hente om luftfugtighed, temperatur, regnmængde og vind, som også er de mest essentielle oplysninger at få om vejret.

Men, hvad der gør denne vejrstation ekstra smart er, at den også kan måle dugpunktstemperatur. Du kan derfor planlægge dit vasketøj efter, hvordan måleren siger, at duggen falder. Endeligt har den også kulde- og varmeindeks, som fortæller dig, hvordan temperaturen føles udenfor.

Skærmen er brugervenlig

Med i prisen får du også en skærm, som er meget brugervenlig at benytte. Herfra kan du aflæse alle målingerne og dermed nemt og hurtigt få et overblik. Du får desuden advarsler om heftigt blæsevejr eller kulde, som er meget rart i de kolde måneder.

På skærmen får du også adgang til alle målinger foretaget indenfor, så du får et overblik over, om indeklimaet er fint, eller om du bør gøre noget ved det ved at åbne for nogle vinduer.

Ventus vejrstation måler vindens retning med 16 retninger, hvilket giver en meget præcis måling. Dagens vejr bliver vist med ikoner, så det er ikke til at være i tvivl om, hvordan vejret er.

Alt i alt er er det en rigtig god vejrstation, som du som bruger kan få stor glæde af, hvis du elsker at nørde med vejret.

Hama vejrstationen EWS800

Hama vejrstation EWS800

Er du lidt af en gadgetnørd, bør du tage et kig på vejrstationen fra Hama. For den er nemlig ikke bare en vejrstation. Den er også et ur og en kalender på samme tid. Det er ret smart, hvis du går og leder efter en vejrstation, der også kan hjælpe dig, når vejret ikke er så vigtigt.

I Hama vejrstation er der et indbygget barometer, som kan give dig en vejrudsigt for hele dagen samt vise dig den præcise temperatur og luftfugtighed både ude og inde. Vi har valgt at tage den med i vores vejrstation test, da det er en simpel men rigtig god vejrstation, som kan benyttes af brugere, der gerne vil vide lidt om vejret, men som også har brug for, at den kan noget andet, når vejret den pågældende dag ikke er vigtigt.

Du kan se alle de data, du har brug for på skærmen. Der er endda også nogle ikoner, så du hurtigt kan se, hvordan vejret er lige nu. Designet er desuden meget simpelt og minimalistisk, så vil du gerne have den stående på hylden i stuen, kan det sagtens lade sig gøre.

Den er meget simpel at sætte op, og kræver ikke den store viden. Du kan dog altid benytte dig af den vedlagte brugsanvisning.

Ventus W382 Mini Vejrstation

Ventus W382 Mini Vejrstation

Vi slutter vores vejrstation test af med endnu en god vejrstation fra Ventus. De er dygtige til at lave vejrstationer, der både er simple og avancerede, og derfor er det ikke til at komme udenom deres mange modeller i testen her. Det er deres mini vejrstation heller ikke, som er et smart for dig, der er begynder eller bare gerne vil vide lidt om vejret en gang imellem.

Som det ligger i navnet, fylder den ikke særligt meget og er derfor perfekt til stuebordet eller hylden i reolen. Den er ret smart og lækker at se på i designet, og med dens brugervenlige skærm, får du hurtigt et indblik i, hvordan vejret er lige nu.

På skærmen kan du se, hvad klokken er, hvad temperaturen er udenfor og indenfor, samt hvor meget det blæser. Det vises fint med et ikon, så du ikke behøver at nærlæse, hvis du genre vil se, hvordan vejret er lige nu.

Hvad er en vejrstation?

Vejrstationer er meget populære rundt om i de danske hjem, da vi mere end nogen andre tjekker op på vejret. Vi elsker sol og varme, men er ikke glade for regn, da det sker så ofte, hvilket får mange til at investere i en vejrstation.

For at uddybe nærmere er en vejrstation et sæt af målere og skærme, som man kan bruge til at lave prognoser og præcise målinger af det lokale vejr. Vejrstationerne er udstyret med en sensor, som måler de atmosfæriske tryk, der skal til for at lave målingerne. Herunder er det temperatur, luftfugtighed, nedbør, vindretning og vindhastighed.

Vejrstationer er også, hvad de bruger til vejrudsigterne på DMI med mere – det er dog i en noget større og mere avanceret skala. En prognose kan selvfølgelig altid slå fejl, da det ikke altid er til at vide med naturen. Men, det gør det ikke mindre sjovt at have sin egen vejrstation derhjemme, da det kan give dig et praj om, hvad du kan foretage dig i løbet af dagen eller ugen.

Vi har samlet en længere række af gode vejrstationer, som du kan bruge derhjemme til at få en præcis og god vejrudsigt. Selvom du ikke ved noget om det nu, kræver det ikke meget for at sætte sig ind i, hvad det er, den fortæller dig. Gør dig dog gerne nogle tanker om, hvilke målinger du gerne vil have oplysninger på.

Hvor skal vejrstationen placeres?

Når det kommer til, hvor du skal placere din vejrstation, kommer det meget an på, hvilken type af vejrstation du har købt, og hvad den skal måle. Derfor kan det være meget svært at vejlede i en helt præcis placering – også fordi målerne kommer i flere dele, der skal placeres forskellige steder.

Ønsker du en vejrstation for at kunne måle temperaturen, er det mest ideelt at placere den to meter i højden, hvilket også gælder for hygrometeret. Når det kommer til vindretning og hastigheden, skal der noget mere til – gerne 10 meter i højden om muligt for at få den mest præcise måling.

Det er meget vigtigt, at du sikrer dig, at der ikke er noget, der kan påvirke målingerne. Der må derfor ikke være noget i vejen såsom huse eller andre høje forhindringer i nærheden, der stopper vinden.

Det er meget forskelligt, hvordan vejrmålere er designet, da nogle vejrstationer har målere samlet i én, mens andre kommer i forskellige dele. Læs derfor gerne vejledningen igennem, så du får præcis klarhed over, hvordan du opsætter vejrstationen.

Hvad kan man bruge informationerne fra en vejrstation til?

Der er mange ting, du kan bruge informationerne fra en vejrstation til. Men hvilke oplysninger du får, kommer selvfølgelig også an på, hvilke informationer vejrstationen kan give dig. Langt de fleste vejrstationer er lavet med et meget simpelt display eller app, som nemt giver dig et overblik over, hvordan du tolker de forskellige målinger. For alt du skal gøre er egentligt bare at aflæse dem.

Men hvad så med tallene? Mange danskere vælger at købe en vejrstation af ren og skær interesse for indeklima og vejret udenfor. Eller ganske enkelt for at kunne klæde sig ordentligt på til arbejde. Overvej gerne hvad du vil bruge informationerne til, inden du køber vejrstationen, så du får købt den rette. Vil du bare gerne vide, hvad vejret bliver, er der f.eks. ingen grund til at købe en af de helt avancerede modeller. Det vil være spild. Vil du omvendt gerne vide alt om vejret lige nu, er det oplagt med en af de avancerede modeller, da de kan give dig alverdens data.

Informationerne kan naturligvis også bruges til at planlægge, om du kan tage af sted i en sommertop, eller om det er nødvendigt med en tynd bluse og omvendt, om det er for koldt med en overgangsjakke, og der derfor skal en vinterjakke til. Det er meget praktisk og giver dig et godt udgangspunkt for dagen.

Hvilken vejrstation er bedst at vælge?

Alle modellerne i vores vejrstation test er produkter i meget god og høj kvalitet. Prisen er varierende, da vi har valgt at have fokus på vejrstationer til forskellige behov. Derfor finder du alt lige fra en avanceret vejrstation med samtlige målinger i et eksklusivt design til den mindre avancerede vejrstation med ganske få målemuligheder og i et simpelt design. Vi kan derfor sagtens anbefale vejrstationerne fra Ventus, Rosenborg, NetAtmo og hvad vi ellers har udvalgt af mærker i testen her. Vi kan stå inde for dem alle sammen – så du er helt sikker på at gøre et godt køb, så længe du bare sætter dig ind i deres funktioner.

Når du skal købe en vejrstation, skal du sørge for at finde ud af, hvad det er, du forventer den kan. Vil du genre vide alt om vejret? Eller er det nok med temperaturen udenfor? For det afgør hvor mange sensorer den skal have samt hvor avanceret, den skal være.

Går du meget op i indeklimaet, er det godt at se efter, hvilke modeller der kan give dig information om dette. Vores testvinder fra NetAtmo giver dig f.eks. mulighed for at have sensorer ude og inde, så du kan få helt præcise målinger, uanset hvor du er. Det er ret smart – ja, og så kan du endda følge med fra telefonen, hvis du ønsker det.

Find derfor en vejrstation i vores vejrstation test, der dækker dine behov og giver dig de informationer, du har brug for. Så kommer du ret langt med dit køb, fordi du tager udgangspunkt i det, du har brug for og gerne vil vide mere om.

Kan man få en vejrstation på tilbud?

Det kan du tro, at man kan – og det kan du helt sikkert også hos flere af vores forhandlere. Der er selvfølgelig ikke nogen garanti for, at du kan få det lige nu og her. Men mange af forhandlerne er generelt rigtig gode til at komme med gode priser og tilbud på vejrstationer.

Husk på at det ikke er prisen, der er det vigtigste, når det kommer til en vejrstation. Det har selvfølgelig en indflydelse, da nogle af de dyre også er de bedste i testen her. Men, hvis det er muligt, bør du vælge efter funktioner og muligheder og ikke efter pris, da det er det, du bliver mest glad for i længden.

Har du udset dig en af modellerne i testen her, kan du med fordel vente lidt tid og se, om den kommer på tilbud. Det kræver naturligvis tålmodighed fra din side – men det kan selvfølgelig betale sig. Betyder prisen ikke så meget for dig, og vil du bare gerne i gang med at lave målinger på vejret derhjemme lige nu og her, er det bare med at bestille en af vejrstationerne fra vores test af vejrstationer.

De er ret nemme at sætte op, da der til dem alle sammen medfølger en brugsvejledning. Er du derfor i tvivl om, hvordan du sætter det op, kan du bruge vejledningen og følge den trin for trin, så du kan komme i gang med at lave målinger med det samme.

Vil du gerne vide mere om de enkelte vejrstationer, kan du klikke dig videre via linket. Her kommer du direkte ind til forhandleren, som kan fortælle dig lidt mere om de tekniske specifikationer. Står valget mellem nogle forskellige kan du bruge specifikationerne til at træffe den rette beslutning.

Køb en vejrstation i dag

Med vores udvalg af vejrstationer er vi helt sikre på, at du finder den rette for dig. Det er sjovt at følge med i vejret, så selvom du måske ikke er så nørdet omkring det endnu, kan du sagtens få en del ud af at følge med i det. Læs dig gerne igennem alle specifikationerne, så du finder den helt rette og spørg endeligt gerne forhandlerne ad, hvis der er noget, du er i tvivl om.

Vi håber, du får stor glæde af din nye vejrstation, og at vi har givet dig et godt indblik i, hvad forskellen er på de forskellige modeller, og hvad du kan benytte den til.