Køleskab Test 2024 → Se De 3 Bedste Køleskabe

køleskab test

I årevis er køleskabe blevet betragtet som køkkenets kedelige opgave, og det var tidligere meget enkelt at købe et køleskab med meget begrænsede muligheder på markedet. Tiderne har ændret sig. Som et resultat kan du i dag finde et stadigt stigende udvalg af farve og stil muligheder, smart designede enheder der er designet til at forsvinde i din indretning og en bred vifte af nye smarte funktioner, herunder dem, der sigter mod at give dit køkken en komplet makeover, ved at fungere som et køleskab og et underholdningscenter.

Samtidig er den stigende integration af kunstig intelligens og apps, med til at gøre køleskabet som en “stor” gadget i dit hjem, udover at dens almindelige kølefunktion.

Scandomestic High Cube – Bedste mini køleskab

Scandomestic HighCube

 

Scandomestic High Cube giver en minikøleskab, der er lydsvagt og energivenligt samtidigt. Modellen er placeret i A+, hvilket er fint i energiskalaen, og køleskabet vil heller ikke være dyr at drive.

Udover energivenligt, så er køleskabet også meget lydsvag. Køleskabets har et lydniveau på 39 dB, hvilket er lavt i forhold til tilsvarende modeller på cirka 60 dB. Derfor vil man ikke opleve at blive forstyrret af høj lyd, hvis man placerer den tæt på stuen der hjemme.

Scandomestic High Cube er et stort minikøleskab, med en kapacitet på 115 liter. Modellen er indrettet med en hylde, som man kan justere i tre forskellige niveauer. Man kan putte drikkevarer på de to forskellige niveauer, og indstille hylden ud fra den højde man ønsker.

Man kan også indstille Scandomestic High Cube fra 4 til 12 grader, hvilket passer til drikkevarer.

Når man åbner døren, ser man et LED-lys, der giver et godt overblik over indholdet.

Fordele

 • Energivenlig
 • Støjsvag
 • Pladsbesparende

Ulemper

 • Begrænset størrelse
 • Udseende

Kapacitet, forbrug og strøm

 • Energivenlig
 • Støjsvag
 • Pladsbesparende

Funktioner

 • Begrænset størrelse
 • Udseende

Kapacitet, forbrug og strøm

 • Energimærke: F
 • Energiforbrug kWh/år: 104
 • Volumen: 115 L
 • Lydniveau: 39 dB
 • Lydklasse C

Funktioner

 • LED-belysning
 • Vendbar doer

Design

 • Den er lavet i rød materiale, med coca cola logo på
 • Dørhængslingen er højrevendt
 • 4 Trådhylder

Mål & Vægt

 • Højde: 84,00 cm
 • Bredde: 54,00 cm
 • Dybde: 56,50 cm
 • Vægt: 33,00 kg

Bosch KSV36VB3P – Test af bedste middelklasse køleskab

Bosch KSV36VBEP

 

Bosch KSV36VB3P giver et rummeligt køleskab, der er egnet til en familie på fem til seks personer. Køleskabet kan rumme op til 346 liter, så der er plads til mange forskellige madprodukter. Udover at være et stort køleskab, er Bosch KSV36VB3P også elegant designet.

Køleskabet er venstrehængt, men døren kan sagtens vendes efter behov. Skærmen er på forsiden, og inde i selve køleskabet er der også belysning, der gør at man nemmere kan se, hvad der befinder sig derinde.

Bosch KSV36VB3P er mærket A++, hvilket gøre den til en energibesparende model. Samtidig har den også temperaturstyring. Derfor undgår man, at der sker store ændringer i temperaturen. Køleskabets lydniveau er helt nede på 39 dB, så der er ro selv hvis man har den i et køkken alrum.

Fordele

 • Stort display
 • Energubesparende
 • Støjsvag

Ulemper

 • Dyr i sin klasse

Electrolux LTB1AF14W0 – Test af køleskab med fryser

Electrolux LTB1AF14W0 Hvid

 

Electrolux LTB1AF14W0 er et kombiskab, med både køleskab og fryser, hvilket betyder, at den indeholder et køleskab øverst, og derefter en lille fryser. Denne vil være meget praktisk, hvis man har pladsmangel og alligevel har et mindre behov for både køleskab og fryser.

Derfor har den heller ikke så stor plads, som i andre modeller, men ligger alligevel på 243 liter, hvilket passer fint til en lille familie. Frysekapaciteten er på 91 liter fordelt over tre skuffer. Det er ikke meget, men med plads til de vigtigste madprodukter.

Køleskabet har også ventileret køl, som holder den samme temperatur i hele køleskabet plus en elektronisk temperaturstyring. Derfor er der styr på temperaturen, og den kan indstilles meget præcist. Derudover har den super køl, hvilket er en funktion, der giver mulighed for at sænke temperaturen midlertidigt, hvis man ønsker, at nye madprodukter skal nå en kold og dermed passende opbevaringstemperatur hurtigere. I køleskabet findes der også en ”0 graders-skuffe”, hvor temperaturen ligger knap over de 0 grader. Fødevarer som for eksempel fisk, skal opbevares ved så lave temperaturer som muligt, hvis de skal være i køleskabet over 24 timer. Fryseren har No Frost-system, hvilket betyder at man ikke skal se på frost, og så findes der også en super frys-funktion, som er en slags Super Køl, men i stedet i fryseren.

Fordele

 • Kombiskab
 • Pladsbesparende
 • Brugervenlig

Ulemper

 • Begrænset plads
 • Ingen avancerede funktioner

Hvad er dit budget til et nyt køleskab?

I sidste ende handler det om at finde det rigtige køleskab, og om at forstå dine egne behov samt stille de rigtige spørgsmål. Prislappen er selvfølgelig en af ​​de vigtigste afgørende faktorer, når du køber et nyt køleskab. Til at begynde med skal du beregne et skøn over, hvor meget du vil bruge. Dette er en langsigtet investering, så budgettet skal tage det i betragtning.

Test af påkrævet kapacitet af køleskab

Et køleskabs kapacitet måles i liter. Og med fremskridt inden for teknologiindustrien, er apparatets kapacitetsområde vokset fra den laveste kapacitet til den højeste i en eksponentiel hastighed. Men for at du kan bestemme dit krav, skal der tages højde for en nøglefaktor – størrelsen på din familie. Dette bestemmer mængden af ​​mad, du skal opbevare i dit køleskab.

For eksempel, hvis du er en familie på 2 eller 3 personer, skal et køleskab på 150 til 250 liter være tilstrækkeligt. På den anden side kan du måske vælge en 250 til 500 liter for en større familie på fire til fem medlemmer. Men hvis det er en familie på fire, bør et køleskab på 250 til 350 liter være godt nok. Store familier på seks til syv personer, vil naturligvis have brug for et stort køleskab med en kapacitet på mellem 550 og 850 liter.

Desuden har du køleskabe med en kapacitet på 40 til 100 liter, der passer bedst til, hvis du bor alene. Nogle gange har du muligvis brug for en højere kapacitet på trods af at du ikke har mange familiemedlemmer, så det er altid tilrådeligt at overveje dine krav i detaljer, før du beslutter dig for kapaciteten.

Test af direkte kølig vs. frostfrie køleskabe

Alle køleskabe har kølig luftcirkulation inde i deres rum, og når det kommer til direkte køleindstillinger, udføres denne cirkulation gennem naturlig konvektion uden hjælp fra ekstern støtte. En stor ulempe ved denne metode er ujævn fordeling, hvilket fører til dannelse af is i køleskabet.

Således skal du manuelt optø køleskabet med jævne mellemrum. Et par fordele ved denne teknologi er, at sådanne køleskabe er økonomiske og bruger mindre elektricitet. På den anden side er der frostfrie køleskabe. Som navnet antyder, med frostfrie køleskabe er der ingen frost eller is at håndtere. Disse køleskabe cirkulerer den kølige luft jævnt ved hjælp af elektriske blæsere.

Denne metode tillader ikke, at der dannes is inde i rummene, og udsætter derfor ikke mad for frysning. Men de er dyrere end direkte køle køleskabe og bruger mere elektricitet på grund af deres brug af blæsere.

Nødvendig dørstil testet på køleskabet

Det næste trin i valg af det bedste køleskab er at bestemme dørform eller køleskabstype. Mens nogle foretrækker et fransk-dør køleskab til den slankere profil og bredere skuffer og hylder, vil andre gerne vælge en side-by-side model til sin større fryser sektion.

Der er primært seks typer køleskabe: Enkeltdør, dobbeltdør, tredobbelt dør, mini, side-by- side og fransk dør.

Her er de detaljerede beskrivelser af hver dørtype:

Enkeltdørs køleskab

En af de mest almindelige typer køleskabe. Denne type køleskab er ofte bedst egnet til en enkelt person eller en familie på to. Disse køleskabe har kun en dør til køleskabet og fryseren. De har en meget kompakt krop og en gennemsnitlig kapacitet på mellem 165 og 280 liter. I betragtning af størrelsen har køleskabe med en dør begrænsede hylder. Med hensyn til køleteknologi, kommer de fleste enkeltdørs køleskabe med en manuel afrimningsfryser, hvor du skal trykke på en knap manuelt for at afrime isen.

Dobbeltdørs køleskab

De er den mest populære type køleskab, hvor fryseren er placeret over det vigtigste rum til opbevaring af fersk mad. Et køleskab med dobbelt dør, har meget mere plads og er bedst egnet til husstande med fire eller fem medlemmer. Dobbeltdørs køleskabe leveres normalt med en kapacitet på 235 til 415 liter. Sammenlignet med køleskabe med én dør, kræver køleskabe med dobbelt dør mere energi for at fungere. Men takket være energieffektive stjernebedømmelser, kan du vælge køleskabe med dobbeltdør, der bruger mindre strøm. I modsætning til enkeltdørs køleskabe er dobbeltdørs køleskabe frostfrie. Denne teknologi muliggør jævn fordeling af kølig luft inde i køleskabet af elektriske blæsere. Enkelt sagt er der ingen isdannelse, og der er ikke behov for afrimning.

Nogle mærker tilbyder køleskabe med dobbeltdør, hvor fryseren er placeret i bunden. Den største fordel ved køleskabe med bundfryser er, at de har en lidt større fryser. En anden fordel ved bundfrysere er bekvemmelighed. For de fleste er det vigtigste opbevaringsområde for friske fødevarer den hyppigst anvendte sektion, mens fryseren anvendes relativt mindre. Med en bundfryser vil dit køleskab være i øjenhøjde. Dette gør det lettere at finde almindeligt anvendte genstande som grøntsager, mælk og andre almindeligt anvendte madvarer. Mens en fryser enhed har flere fordele, er der ikke for mange modeller tilgængelige på markedet.

Fransk dør køleskab

Disse typer køleskabe har en bundmonteret fryser og åbner som en skuffe med to halvdøre. Typisk varierer franske dørkøleskabe fra 30 til 36 tommer med hensyn til bredde. Udover at bringe et moderne udseende til en plads, minimerer et fransk dørkøleskab også udslip af kølig luft. Selv om de fleste af dem har en fryseskab i skuffestil, har nogle enheder også franske døre til fryserområdet.

Side-by-Side køleskab

Side-by-Side enheder deler dit køleskab lige ned i midten og tilbyder dig frosne fødevarer til venstre og friske madvarer til højre. Nogle modeller tilbyder lige plads til begge sektioner, men de fleste har et ekstra par centimeter til køleskabet. Dette kan skabe en særlig smal frysesektion.

Side-by-Side enheder findes i en lang række modeller og har tendens til at prale af flere funktioner end deres vandretbyggede top- og bundfryser-kolleger. Mange af disse funktioner har til formål at spare plads, især når det kommer til hylderne inden i dørene. Side-by-Side enheder har heller ikke brug for så meget frigang for at åbne dørene, hvilket gør dem ideelle til smalle køkkener. På grund af den lodrette opdeling, vil du sandsynligvis gå med den bredeste model, der passer ind i dit køkken og dit budget. De er store med tilstrækkelig kapacitet til en husstand på endda seks eller syv medlemmer. De fleste Side-by-Side køleskabe leveres normalt med en kapacitet på 531-700 liter.

Flere testede køleskabs muligheder

Smart køleskab: Ligesom alle andre tekniske gadgets, er et smart køleskab en, der opretter forbindelse til internettet via en Wi-Fi-forbindelse og giver yderligere funktioner, der ikke er tilgængelige i et standardkøleskab. For eksempel er Samsungs The Family Hub et smart køleskab med en kæmpe berøringsskærm og indbygget madgenkendelsesteknologi. Dette køleskab kan let forstå, hvilken slags mad du har opbevaret inde, kontrollere intern temperatur og endda lave en indkøbsliste. Så er der andre, der spiller musik for dig, mens du laver mad i køkkenet. Disse avancerede køleskabe, understøtter også stemmegenkendelse og leveres med flere apps.

Mini køleskabe

Disse kompakte køleskabe er ideelle til folk, der bor på vandrerhjem eller som lejere eller til små kontorlokaler. De er gode til drinks, snacks og letfordærvelige genstande. Fordelen ved kompakte køleskabe er, at de ikke tager meget plads. Minikøleskabe fås med en kapacitet på 50-90 liter

Dørmønster på køleskabe

Da du bruger dit køleskab hver dag, kan finish og stil have en enorm indflydelse på at forbedre hele dit køkkenrums udseende. Gå efter et køleskab med et rent udseende, der passer perfekt sammen med dit ruminteriør. Rustfrit stål er den mest populære finish blandt forbrugerne, men husk at det ikke indeholder magneter. Nogle nye køleskabe leveres også med en sort finish i rustfrit stål, som ikke kun er lettere at vedligeholde, men også mindre rodet. Du går også med dristige farver som rødt, selvom sådanne finish ikke er tilgængelige på avancerede modeller.

Nødvendige kompressorer på køleskabe

Kompressorer hjælper med at opretholde temperaturen inde i køleskabet. Man skal bemærke, at mindre køleskabe normalt kommer med generelle kompressorer, mens mellemstore og store køleskabe leveres med inverterkompressorer.

Generel kompressor på køleskabe

Disse kompressorer starter ved meget høje hastigheder og kører derefter med konstant hastighed. På denne måde, selvom der ikke er noget køletab, vil de fortsætte med at køre i samme tempo og slukke, når de når det optimale køleniveau.

Inverter kompressor på køleskabe

Inverterkompressorer kan tilpasses i naturen og har en meget varierende hastighed afhængigt af den nødvendige mængde køling. De starter ved lave hastigheder og øges kun, når der er tab af køling. Dette giver dem mulighed for at være mere energieffektive.

Funktioner at holde øje med på dit nye køleskab

Køleskabe er kommet langt siden ægholderens debut og smørbeholderen. Disse dage finder du en lang række funktioner designet til at bringe et helt nyt niveau af funktionalitet til dit køleskab. Med den endeløse parade af varemærkebeskyttede navne, at finde de funktioner man faktisk ønsker, kan hurtigt blive overvældende.

For eksempel en tendens, som man har set de sidste par år: Kreativitet fra vanddispenseren. Så pas på funktioner, der virkelig betyder noget for dig i slutningen af ​​dagen.

Energieffektivitet på køleskabet

Mens du køber et nyt køleskab eller en brugt model, skal du altid kigge efter Energy Star-mærket, der fortæller dig, hvor meget elektricitet køleskabet bruger pr. enhed. Mere stjernebedømmelse, jo mindre vil dens elforbrug være. Det er klart, at et 5-stjernet køleskab koster mere end et 2-stjernet. Men dette vil medvirke til at reducere de samlede omkostninger på lang sigt.

Brandgaranti på dit køleskab

Da de fleste køleskabe leveres med en begrænset garantiperiode, anbefales det at vælge et mærke, der tilbyder en ekstra garanti på køleskabet. Der er chancer for, at en udvidet garanti muligvis ikke er gratis. Mærker som Samsung og LG yder udvidet garanti på køleskabe, så det er ekstraomkostningerne værd for et allerede dyrt produkt.

Test af hvad du skal overveje før køb af køleskab?

Ting, der skal overvejes, før du køber et køleskab:

– Beslut hvilken type, som Side-by-Side, bundfryser eller topfryser

– Tjek de funktioner, du ønsker

– Kontroller målene på køleskabet og den størrelse, du har til at rumme køleskabet.

– Elforbrug – Kapacitet

– Budget

Hvordan vælger jeg det bedste køleskab?

Overvej det budget, du har. Når du er klar over dit budget, skal du finde den

model, der bedst imødekommer dine behov.

Test af hvordan skal du ofte rense dit køleskab?

Det er klart, at du skal tage mad ud af køleskabet for at rense det. Hvis du ikke har masser af bordplads, kan du overveje at oprette et lille foldebord eller bruge et par stole. Hvis du planlægger at gøre en virkelig grundig rengøring, kan du overveje at placere din mad i en køler. Uanset hvad du bruger, har du brug for mindst nok plads til at holde en hyldes ting. Sørg også for, at din køkkenvask er tom. Mens du er ved det, skal du placere papirkurven i nærheden, da du sandsynligvis vil kaste udløbne genstande.

Saml dine madvarer

Eddike er rengøringsmidlet til dette job. Syren nedbryder fedt og snavs, og når den blandes med varmt vand i en sprøjteflaske, bliver det et fødevaresikkert rengøringsmiddel, der er perfekt til enhver gunk, der muligvis har akkumuleret i køleskabshylder.

Rens hylde efter hylde

Mens nogle mennesker har nok bordplads til at tømme deres køleskabe fuldstændigt inden rengøring, medmindre du har et backup-køleskab eller en stor køler til opbevaring, er det ofte den bedste metode at arbejde en hylde ad gangen, fordi du ikke vil lade dine letfordærvelige varer ud alt for længe.

Når du har fjernet alt fra en hylde – startende øverst – skal du vurdere skadeniveauet. Hvis der har været spild, skal du forsigtigt fjerne glasset fra rammen (eller beslag, afhængigt af dit køleskab) og rengøre begge sider samt kanterne med eddikeopløsningen. Tør den derefter af med en mikrofiberklud. Du kan også vaske rammen, der holder glasset, inden du udskifter hele hylden. Til det går jeg normalt hen til vasken og bruger opvaskemiddel og varmt vand.

Hvis der ikke er spild, der er påklædt, der kræver fjernelse af hylden, skal du bare køre en skrubbet svamp under varmt vand. Giv hylden og køleskabsvæggene en indledende skrubbe for at løsne enhver gunk. Derefter sprøjtes det hele ned med rengøringsmiddel og giver det endnu en skrubbe, inden du tørrer alt rent af med en mikrofiberklud.

Døre og skuffer

Køleskabsskuffer akkumulerer ofte snavs, især hvis de bruges til madvarer. Fjern dybderne ved at fjerne skufferne og vaske dem i køkkenvasken med sæbe og vand. Hvis de ikke passer i din vask, skal du sprøjte dem og tørre dem af, før du sætter dem tilbage. Mens skufferne fjernes, skal du tørre køleskabets vægge og “gulv” ned med eddikesrenseren. Brug den samme metode til hylderne inden i dørene.

Rengør det, inden du sætter det tilbage

Hvad er pointen med at rengøre køleskabet, hvis du bare lægger klæbrig syltetøjsglas og sprøde krydderiflasker tilbage på snavset? Før du lægger noget væk, skal du sørge for at det er rent. Selvom det ikke ser snavset ud, er det en god ide at give bunden en hurtig aftørring med en fugtig mikrofiberklud, især hvis hylden var klæbrig. Hvis nogle flasker eller krukker har samlet sig en smule snavs på ydersiden, skal du skylle dem under varmt vand og tørre dem af. Hvis der er akkumuleret gunk omkring forseglingen eller kanterne på hætten, skal du tage låget af og vaske det grundigere i vasken. Hvis noget er udløbet, skal du bruge denne mulighed til at smide det!

Tør udefra også

Når alt er tilbage i dit mousserende køleskab, skal du bruge en ren mikrofiberklud og eddikespray til at aftørre ydersiden af ​​dørene, inklusiv kanterne og tætningerne, og spring absolut ikke over håndtagene.

Hold køleskabet frisk

Nu kan du nyde tilfredsheden med et superren køleskab. I et stykke tid alligevel. Hvis du vil holde det lugtende friskere længere, skal du også holde en køleskabsfrisker bagpå.

6 testede trin til hvordan du langsigtet vedligeholder dit køleskab

Brug 30 minutter på disse enkle vedligeholdelsestrin, for at holde dit køleskab i topform. Det er svært at tro, men seks enkle vedligeholdelsestrin forhindrer næsten 100 procent af kølebrud og eliminerer disse servicekald. Tag disse trin, og du kan glemme forkælet mad, tabt tid på at vente på reparationsfolk og afskalning, plus dele til selve reparationen. I denne del viser vi dig, hvordan du holder dit køleskab kørende og problemfrit. Vi fortæller dig også, hvad du skal kontrollere, om der opstår et problem.

Nødvendige værktøjer til dette projekt til reparation af køleskab

Få de nødvendige værktøjer til dette DIY-projekt opstillet, inden du starter – du sparer tid og frustration.

Trin 1: Rengør kondensatorspolerne på køleskabet (5 minutter)

Du kan fjerne mere end 70 procent af serviceopkald med dette enkle rengøringstrin. Gør det to gange om året eller oftere, hvis du har kæledyr. Deres pels tilstopper hurtigt spolerne.

Kondensatorspoler er placeret på bagsiden af ​​køleskabet eller på tværs af bunden. Disse spoler køler ned og kondenserer kølemidlet. Når spolerne er tilstoppet med snavs og støv, kan de ikke effektivt frigive varme. Resultatet er, at din kompressor arbejder hårdere og længere, end den var designet til, ved at bruge mere energi og forkorte levetiden på dit køleskab.

Rengør spolerne med en rengøringsbørste og støvsug dem. En spolerengøringsbørste gør et grundigt arbejde og betaler let for sig selv. Køleskabsbørsten kan bøjes til at passe i trange områder. De kan også bruges til rengøring af din affugter og klimaanlægsspoler.

Trin 2: Rengør kondensatorblæseren på køleskabet (5 minutter)

Hvis spolerne er placeret i bunden af køleskabet, skal du rense kondensatorblæseren og området omkring det. (Køleskabe med spoler på bagsiden har ikke en ventilator). Ventilatoren cirkulerer luft over spolerne, for at hjælpe med at køle dem ned. Til tider kan papir, snavs, støv og endda insekter blive suget ind i blæseren og stoppe det fuldstændigt.

Din kan være i et andet område, men det er altid ved siden af kompressoren. De fleste køleskabe har et diagram på bagsiden eller foldet op under det forreste gitter, der viser placeringen af de største dele. Mens du er derude, skal du tørre drypskålen ud, en flad gryde, der opsamler vand fra afrimningscyklussen og lader den fordampe.

Trin 3: Tør pakningen til køleskabsdøren ned (2 minutter)

Forhindre en dyr sregning og reducer luftlækager, ved at holde dørpakningen ren. Sirup, gelé eller andre klæbrige ting, der drypper ned på forsiden af dit køleskab, kan tørre og lime pakningen på rammen. Næste gang du åbner døren, kan pakningen rive. Hold den rent, og du får en flot, tæt forsegling, der holder den kølige luft, hvor den hører hjemme, i køleskabet.

For at undgå slid skal du smøre dørhåndtagssiden af pakningen, ved at drysse babypulver på en klud og tørre den af en gang om måneden.

Trin 4: Ryd fryseråbningerne på køleskabet (5 minutter)

Disse små åbninger på frostfrie køleskabe, tillader luft at cirkulere i fryseren. Undgå at blokere dem eller lade krummer eller snoede bånd suges ind i fordamperventilatoren eller tilstoppe afløbsrøret. For at hjælpe med at spare energi, skal du holde fryseren cirka tre fjerdedele fuld, for at bevare kold luft. Men pak det ikke fyldigere, fordi luften skal cirkulere.

Trin 5: Indstil temperaturregulatorerne på køleskabet til de midterste indstillinger (1 minut)

Dette trin forhindrer ikke nødvendigvis en reparation, men det forlænger dit køleskabs levetid, ved at lade det køre mere effektivt, hvilket reducerer din elregning. Dit køleskab har mindst to temperaturkontroller (undtagen manuelle afrimningstyper, som har en). Den ene til madrummet er en termostat, der tænder og slukker for kompressoren. Den anden, for fryseren, er bare en luftafskærmning. Bafflen lader kold luft fra fryseren synke ned i madrummet. Når fryseren lukkes, bliver fryseren koldere.

Trin 6: Rens og rengør drypåbningerne på køleskabet (2 minutter)

Drypåbninger tillader vand, der er smeltet fra afrimningscyklussen, at strømme ned til en gryde, der er placeret ved kompressoren, hvor det fordamper. Se i din brugermanual for placeringen på dit køleskab. På køleskabe med afrimning, leder en kanal vandet til et rør i madrummet.

På frostfrie køleskabe skal du kigge efter en lille hætte under de skarpere skuffer, der dækker et hul eller en åbning bag på fryseren eller køleskabet. Hvis afløbsåbningen tilstoppes, vil der samle sig vand under de skarpere skuffer og til sidst løbe ud på gulvet.

Køleskabets historie

Køleskabet er så vigtig i det moderne liv, at det er svært at forestille sig, hvordan verden var uden det. Før mekaniske kølesystemer blev indført, måtte folk køle deres mad ved hjælp af is og sne, enten fundet lokalt eller bragt ned fra bjergene. De første kældre til at holde mad kold og frisk var huller, der blev gravet ned i jorden og foret med træ eller halm og pakket med sne og is. Dette var det eneste middel til køling gennem det meste af menneskets historie.

Køling på køleskabe

Fremkomsten af ​​moderne køleskabe ændrede alt, hvilket eliminerede behovet for ishuse og andre rå midler til at holde mad køligt. Hvordan fungerer maskinerne? Køling er processen med at fjerne varme fra et lukket rum eller fra et stof for at sænke temperaturen. Til køling af mad bruger et køleskab fordampning af en væske til at absorbere varme. Væsken eller kølemidlet fordamper ved ekstremt lav temperatur, hvilket skaber kølige temperaturer inde i køleskabet.

I mere tekniske termer producerer et køleskab kølige temperaturer ved hurtigt at fordampe en væske gennem kompression. Den hurtigt ekspanderende damp kræver kinetisk energi og trækker den energi, den har brug for fra nærområdet, som derefter mister energi og bliver køligere. Køling genereret af den hurtige udvidelse af gasser er det primære kølemiddel i dag.

Tidlige køleskabe

Den første kendte kunstige form for køling blev demonstreret af William Cullen ved University of Glasgow i 1748. Cullen’s opfindelse, selvom den var genial, blev ikke brugt til noget praktisk formål. I 1805 designede en amerikansk opfinder, Oliver Evans, en plan for den første kølemaskine. Men det var først i 1834, at den første praktiske kølemaskine blev bygget af Jacob Perkins. Køleskabet skabte kølige temperaturer ved hjælp af en dampkompressionscyklus.

Ti år senere byggede en amerikansk læge ved navn John Gorrie et køleskab baseret på Oliver Evans ‘design. Gorrie brugte enheden til at afkøle luften til sine patienter med gul feber. I 1876 patenterede den tyske ingeniør Carl von Linden processen med flydende gas, der er blevet en del af grundlæggende køleteknologi.

Forbedrede køleskabsdesign blev senere patenteret af afroamerikanske opfindere Thomas Elkins og John Standard.

Det moderne køleskab

Køleskabe fra slutningen af ​​1800-tallet indtil 1929 brugte giftige gasser som ammoniak, methylchlorid og svovldioxid som kølemidler. Dette førte til flere dødsulykker i 1920’erne, resultatet af methylchlorid, der lækkede ud af køleskabe. Som svar lancerede tre amerikanske virksomheder samarbejdsforskning for at udvikle en mindre farlig metode til køling, hvilket førte til opdagelsen af ​​Freon. På få år ville kompressorkøleskabe, der bruger Freon, blive standarden for næsten alle hjemmekøkkener. Først årtier senere ville folk indse, at disse klorfluorcarboner truer ozonlaget på hele planeten i fare.

Fra og med 2018 var kompressorkøleskabe stadig de mest almindelige, selvom nogle lande har gjort en indsats for at udfase brugen af ​​klorfluorcarboner. Nogle maskiner bruger nu alternative kølemidler som HFO-1234yf, der ikke er så skadelige for atmosfæren. Der findes endda køleskabe, der fungerer ved hjælp af solenergi, magnetisk og akustisk energi.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Bosch Series 4 Køleskab KSV36VW3P

 
 

Søger du høj brugervenlighed og solid kvalitet, er du kommet til det helt rigtige sted. Samtidig får du også et energivenligt og støjsvagt køleskab.

Bosch KSV36VW3P er opgradering til dens tidligere topmodel. Dog køler den ikke så effektivt, men stadig meget brugervenligt, som også er lavet af det karakteristiske Bosch-kvalitet. Køleskabet er et godt valg, hvis man leder efter et køleskab som er brugervenligt og samtidig meget lækker. Køleskabet er også fleksibelt indrettet, så man får masser af arealer til madvarer.

Bosch KSV36VW3P kommer med A++. Det er praktisk indvendigt, med brugervenlig display og alarm ved forglemmelse af døren åben, og samtidig er pladsen i kølerummet også godt udnyttet. Den kommer med en stor grøntsagsskuffe helt nederst, og du finder også flere justerbare hylder samt flaskeholdere til rådighed.

Den kommer med forskellige indstillinger og funktioner, som gør den nem at anvende. LED-lys er kraftigt og godt fordelt indvendigt. VitaFresh-skuffen bevare frugter og grøntsager friske i ekstra lang tid, og så er der masser af plads til at gemme alle friske madprodukter til store familie behov. Fem hylder i døren og syv hylder i selve køleskabet samt en flaskeholder, der kan afmonteres efter behov. Derfor er pladsen ekstra fleksibel. Fem af hylderne kan også justeres i deres højder.

Dette køleskab kommer med energiklasse A++, som er næstbedst. Forbrug udgør omkring 112 kWh årligt, ved gennemsnitligt brug, og kan klare at placeres i rum med temperaturer fra 10 og 43 grader. Håndtaget er monteret på venstre side, men kan justeret simpelt efter behov.

Fordele

 • Meget brugervenligt
 • Solid kvalitet
 • Energivenligt

Ulemper

 • Dyrt
 Kapacitet, forbrug og strøm
 • Energimærke: A++
 • Energiforbrug kWh/år: 112
 • Volumen: 346 L
 • Lydniveau: 39 dB
 • Lydklasse C

Funktioner

 • Multiflow luftcirkulation
 • Elektrisk Termostat
 • NoFrost – automatisk afrimning
 • VitaeFresh Pro – Klimazoner der holder din mad frisk op til 3 gange laengere

Design

 • Hvidt design
 • Dørhængslingen er højrevendt

Mål & Vægt

 • Højde: 186,00 cm
 • Bredde: 60,00 cm
 • Dybde: 65,00 cm
 • Vægt: 71,00 kg

Whirlpool SW8 AM2 D XR

 
 

Whirlpool SW8 AM2 D XR er kendt for sit støjsvage niveau, som kommer med rustfrit eller hvid forside. Man kan vælge hvad der passer bedst til køkkenet, og ønsker man et fryseskab i lignende design, er dette også muligt, så de kan stå ved siden af hinanden, for at fuldende looket i dit køkken. Køleskabet har plads til 363 liter hvilket er meget stort, og støjniveauet er kun på 38 decibel. Det er primært disse faktorer som man skal købe denne for, men også dens brugervenlighed, herunder grøntsagsskufferne der er rummelige og nemme at anvende.

Køleskabet er stort med en samlet kapacitet på 363 liter. Det har energiklasse A++ og er derfor blandt de energivenlige klassificeringer, med energiforbrug på 114 kWh om året. Det kan også klare at stå i uopvarmet rum, men temperaturen skal ligge på 10 og 43 grader.

Whirlpool har indrettet dette køleskab med store grøntsagsskuffer, seks hylder hvoraf fem kan justeres i højden og fem hylder i selve døren. Der er også en holder til flasker, som kan afmonteres efter ønske.

Whirlpool SW8 AM2 D XR har et støjniveau på kun 38 decibel, som er meget lavt for køleskabe i samme prisklasse.

Fordele

 • Stor plads
 • Praktisk indrettet
 • Støvsvag

Ulemper

 • Ingen avancerede funktioner


Electrolux ERF 2004 AOW

 

Electrolux ERF2004AOW har klaret sig rigtig godt, hvad angår billige og effektive køleskabe. Det gør den primært på baggrund af den gode indretning, lavt støjniveau og ikke mindst lave pris, blandt mange andre positive faktorer. For et par tusinde kroner får man et fint, effektivt og roligt køleskab på 192 liter, hvilket er med til at gøre det til et godt køb. 

Pladsen i køleskabet består af grøntsagsskuffe i bunden, fire hylder, hvor de tre øverste kan justeres og tre hylder i selve døren.

Køleskabet fra Electrolux har LED-pære, der giver god belysning i hele køleskabet. Der er også monteret en lille termostat, der lader dig justere temperaturen. Energiniveauet er på 125 kWh årligt, og den har et støjniveau på små 38 decibel, hvilket gør at det kan placeres i et køkken alrum.

Fordele

 • Værdi for pengene
 • Engerivenlig
 • Støjsvag

Ulemper

 • Størrelse
 • Mangel på avancerede funktioner


Samsung køleskab RR40M71657FEE

Et enormt og energivenligt køleskab, der klare ærterne. Den kommer med Humidity Control og MultiFlow-køling, A++ energimærke og WiFi. Med en kapacitet på 385 liter, fordeler den sig over fem glashylder, to grøntsagsskuffer og en enkelt flaskehylde. Du får masser af opbevaringsplads til hele din familie. Køleskabet kommer også med MultiFlow-køling, der bevare madvarerne friske om følge af konstant temperatur, der cirkuleres gennem luft, der fordeles gennem passagerne på hver eneste hylde. 

Grøntsagsskufferne har Humidity Control, der holder fugtighedsniveauet stabilt så længe køleskabet køre. Det er også muligt at justere køleskabets indvendige temperatur fra afstand gennem en app, som man downloader til iPhone- eller Android-enheder eller gennem WIFI. Appen giver dig også signal, hvis køleskabsdøren er efterladt åben.

Køleskabet kommer med en digital inverterkompressor, hvilket justerer per automatik intensiteten, som køre på nødvendige køling på de forskellige niveauer. Her reduceres også støj fra motor samt energiforbrug, så køleskabet ikke larmer og er samtidig også miljøvenligt.

Samsungs køleskab kommer også med et tydeligt, blidt og afslappende lys i toppen, som er mindre end normale lamper, hvilket gøre at køleskabet har mere ekstra plads til madvarer. Her får du også energiklasse A++, som næsten er det bedste. Du sparer derfor strøm og passer på miljøet. Den forbruger omkring 115 kWh årligt, ved gennemsnitlig anvendelse, og kan tåle at placeres i værelser med temperaturer fra 10 og 43 grader. Dørhåndtaget er monteret på venstre side af køleskabet, men døren er samtidig også vendbar.

Dette køleskab er unikt fra lignende modeller, da det kan kontrolleres via WIFI på app, lige meget hvor man befinder sig, ved oprettelse til WIFI forbindelse.

Fordele

 • Stærk på alle punkter
 • Avancerede funktioner
 • Miljøvenligt

Ulemper

 • Dyr i sin klasse
 • Ikke brugervenlig

Kapacitet, forbrug og strøm

 • Energimærke: E
 • Energiforbrug kWh/år: 120,00
 • Volumen: 387 L
 • Lydniveau: 39 dB
 • Lydklasse C

Funktioner

 • Digital temperaturvisning
 • Luftcirkulation: Multiflow
 • Elektrisk termostat
 • Wifi ready (adapter kræves)
 • App: Samsung SmartThings

Design

 • Rustfrit stål/Sølv
 • Dørhængslingen er højrevendt (men er vendbar)
 • Displayet er placeret på døren
 • 5 hylder
 • 2 grøntsagsskuffer
 • 1 flaskehylde
 • Den leveres med hjul og justerbare fødder

Mål & Vægt

 • Højde: 185,30 cm
 • Bredde: 59,50 cm
 • Dybde: 57,50 cm
 • Vægt: 79,00 kg

Gorenje R 6192 FW

 

Gorenje R6192FW er er et godt køleskab, med mange skuffer og hylder der gør det let at organisere dine madprodukter på en tydelig og klar måde. Udover dette, er den også støjsvag og elegant. Gorenje er ikke et mærke der bruges tit herhjemme, men genereltbestår deres hvidevarer gennemsnitstesten. Her får du et rigtig godt produkt, i form af stor kapacitet, store indretningsmuligheder og et lavt støjniveau. 

Gorenje R6192FW kommer med energimærke A++. Med den næstbedste energimærke, er energiforbruget således nede på 114 kWh om året, for en størrelse på 368 liter.

Køleskabet har adskillige indretningsmuligheder, der starter med tre skuffer i bunden, som gør det muligt at fordele frugter fra grøntsager og frisk kød i hver separat skuffe. Der er desuden seks hylder samt en flaskeholder, hvor nogle af dem kan justeres i deres højde eller fjernes. Der  er fire hylder i døren, hvor flere kan indstilles i højde.

Støjniveauet er nede på 38 decibel, hvilket gør det til et af de mest støjsvage køleskabe på markedet. Det betyder at det kan stå direkte i et åbent køkken med opholdsrum. Der er også LED-belysning, hvilket giver et fint billede af madprodukterne indvendigt. 

Fordele

 • Værdi for pengene
 • Energivenligt
 • Lavt støjniveau

Ulemper

 • Ingen avancerede funktioner
 • Middelkvalitet


Populære Tests