Bedste Gasfyr 2024 → De 1 Bedste Gasfyr

Bedste Gasfyr Test

Har du brug for en ny varmekilde til dit hjem? Så giver det rigtig god mening at se på et gasfyr, da det er et ret energivenligt og også meget mere skånsomt alternativ til varme end et oliefyr. Mange danskere har i rigtig mange år haft et oliefyr som deres primære varmekilde. Har du også det, og er det nu på tide at skifte det ud med et mere bæredygtigt alternativ, kan du med god samvittighed skifte til et gasfyr. Ja, der findes mere bæredygtige alternativer end det, men det er et rigtig godt skridt på vejen til en klar besparelse på CO2-udslippet.

Men der er meget mere at hente end besparelser på CO2-udslippet ved at skifte til et gasfyr. Der er nemlig også penge at hente, da det er en meget mere økonomisk varmekilde sammenlignet med oliefyr. Gasfyret er nemlig noget mere effektivt og kan derfor bringe en del penge hjem til husholdningsbudgettet hvert eneste år.

Men selvom det er nemt at sige, at du bare skal gå i krig med at skifte til et gasfyr, er der så mange at vælge mellem på markedet, at det gør valget svært. For det er klart, at du naturligvis gerne vil have det bedste gasfyr – men hvordan ved man lige, at det nu også er det? Det giver vi dig det fulde overblik over her på siden, da vi har samlet de bedste gasfyr, der er på markedet lige nu.

Efter test af de bedste gasfyr kommer vi også med nogle gode råd som sikrer, at du vælger det rette gasfyr, og at du også ved, hvad du får ud af det. Vi håber derfor, du har lyst til at læse med videre og får så meget ud af læsningen, at du køber dit kommende gasfyr gennem os – måske allerede i dag.

Du kan trygt stole på udvalget og vores testbeskrivelser herinde, da vi har udvalgt gasfyrene efter, hvad uvildige test siger men også, hvad brugerne i de danske hjem også synes om de respektive gasfyr. Intet er derfor overladt til tilfældighederne.

Bosch Condens 5000 WT – Bedste kondenserende gasfyr

Gasfyr - BOSCH Condens 5000 WT ZWSB 30-4 A

 


Bosch er bare bedst, når det kommer til gasfyr. Derfor er denne model også med på listen, som i stedet er et væghængt gasfyr med brugtvandsveksler i energimærke A. Modellen er rigtig god til boliger med boligareal på op til 350 kvadratmeter. Den egner sig derfor også til langt de fleste husholdninger i Danmark.

Ydelsen på varme er 3,7-20 kW mens ydelsen for varmt vand er 28 kW. Condens 5000 W er desuden også meget nemt at betjene ligesom sin storebror, da den er designet med det brugervenlige HT4i styresystem, der også har klimastyring og varmvandsprioritering.

Stor energivenlighed

Modellen her er med i vores test af de bedste gasfyr, da det er det mest solgte væghængte gasfyr fra Bosch. Det er den, da den har det nyeste teknologi og også er helt fantastisk, når det kommer til energivenlighed. Den har nemlig en virkningsgrad på op til 98%, hvilket giver et meget lavt elforbrug. Det kan ses direkte på din elregning.

Fordi den egner sig til boliger på op til 350 kvadratmeter, er den et meget oplagt valg, fordi den kan dække familiens behov 100%. Det gør den meget effektivt, da den kan modulere fra en lav til en høj ydelse. Den larmer ikke mere end en opvaskemaskine og kan derfor sagtens placeres i bryggerset, uden det giver gener til resten af huset. Den yder fra 3 kW til 24 kW som det højeste, hvilket sikrer, at du ikke hele tiden skal starte og stoppe din varmeinstallation.

Sikker i brug

Bosch er bare fantastiske til at udvikle gasfyr, da sikkerheden er helt i top. Det betyder mere uddybende, at fyret straks giver dig besked, hvis der skulle ske en fejl. Det sker gennem en alarm. Vil du gerne have yderligere med tryghed og sikkerhed, kan modellen også udstyres med CW 400 styring og ProControl GateWay, som giver dig fejlmeldinger direkte på telefonen eller tablet. Du kan derfor få fuld kontrol over gasfyret, uanset hvor du er. Med ProControl kan du også styre fyret direkte fra mobilen, hvis der er nogle indstillinger, du gerne vil ændre.

Det smarte er også, at så snart det bliver koldt udenfor, giver gasfyret helt automatisk mere varme til boligen, hvortil det modsatte sker, hvis det bliver varmere udenfor. Det kan lade sig gøre takket være den indbyggede klimastyring, som har en modulerende brænder.

Vil du gerne kombinere fyret med CW400, kan du få flere ekstraprogrammer, som kan bruges, hvis du gerne vil udvide med et solvarmesystem eller en luft til vand varmepumpe. Fyret kan derfor bruges til at gøre din bolig endnu mere bæredygtig og energieffektiv, hvis du på et tidspunkt ønsker det.

Hvor stor en besparelse er der i vente med et gasfyr?

Når du køber et nyt og moderne gasfyr, vil du opleve, at det kan holde sig i 20-25 år. Der kan derfor være meget gode besparelser at hente nu og på den længere bane – det gælder især hvis du lige nu har et oliefyr eller et gasfyr af ældre dato. Du vil faktisk kunne forvente en besparelse på omkring 15-25%.

Grunden til det er, at teknologien i dag er meget bedre til at udnytte gassen. Du får derfor meget mere ud af at vælge et nyt gasfyr i stedet for at køre med det gamle oliefyr eller gasfyr. Hvor meget du kan spare, afhænger selvfølgelig af den model, du vælger. Du kan desuden også gøre meget ved at se på isoleringen eller dine vinduer og døre, da disse kan hjælpe gasfyret til en endnu højere effektivitet.

Bruger du hverken oliefyr eller gasfyr i forvejen men i stedet elvarme, vil du også her kunne mærke en markant forbedring på varmeregningen, da gas er betydeligt billigere end el.

Husk håndværkerfradraget og energitilskuddet til det bedste gasfyr

Du må endeligt ikke glemme, at du er berettiget til energitilskud, når du investerer i et gasfyr. Grunden til det er, at du vælger en løsning, som giver et meget bedre energiforbrug i husstanden. Det er med andre ord en miljøvenlig løsning, som hjælper Danmark til at blive et land med en langt bedre grøn profil.

Da politikerne gerne vil gøre Danmark til et grønnere land, bliver du derfor som forbruger belønnet. I 2019 var beløbet op til 3.000 kroner i energitilskud. Det kan du dog kun få, hvis du udfylder en ansøgning, når du får gasfyret installeret – ellers ved de ikke, at du har energioptimeret din bolig.

Men det stopper ikke her. For du kan også få håndværkerfradrag for de timer, der bliver brugt på at få installeret dit nye gasfyr. Det gælder dog kun for lønnen og ikke for selve gasfyret. Men kan du ikke selv montere det, giver det dig en betydelig besparelse.

Håndværkerfradraget varierer fra år til år. Tjek derfor op hos SKAT, hvor højt håndværkerfradraget er til løn udført af en autoriseret håndværker, når du skal have den installeret.

Hvorfor have gasfyr som primær varmekilde?

Der er så mange forskellige varmekilder at vælge imellem til din bolig – så hvorfor lige gasfyr? Jo, det giver god mening at investere i et gasfyr, da du ved at skifte til det faktisk kan skåne miljøet rigtig meget. Men du vil også kunne spare en del på din varmeregning. Hvor meget du kan spare, kommer selvfølgelig an på, hvilken varmekilde du har nu, og hvor gammel den er. Men der er som regel ret meget at hente, hvorfor det giver god mening at udskifte varmekilden med et gasfyr.

Et nyt og moderne gasfyr har i dag teknologi på et højt niveau, hvorfor du vil opleve, at gassen bliver udnyttet meget bedre og også sparer dig for en del gasspild og dermed også hårdt optjente penge.

Gas er et meget bedre alternativ til olie eller el, som det ser ud lige nu – der er derfor kun fordele at hente ved at investere i det bedste gasfyr.

Hvilket gasfyr skal du vælge?

Når du skal investere i et gasfyr, er der naturligvis nogle ting, du skal gøre op med dig selv, inden du investerer i det. For som du nok kan se, er der meget stor forskel på de forskellige gasfyr. Først og fremmest er det naturligvis vigtigt, at du klarlægger dit personlige behov:

  • Hvor skal det installeres?
  • Hvor stort et hus skal det opvarme?
  • Hvor meget må det støje?
  • Hvor stort må det maksimalt være?
  • Hvilke teknologier skal det have?
  • Hvor dyrt må gasfyret være i indkøb?

Der er derfor mange ting at overveje i forbindelse med købet af et nyt gasfyr. Vigtigst er dog, at du finder et gasfyr, der passer til størrelsen på din bolig. Det er dog ikke noget problem med hverken Bosch eller Vaillant nævnt i testen her, da de er velegnede til både større og mindre boliger.

Men du må også meget gerne tænke brugervenlighed og miljøbevidsthed ind i dit valg, da det kan få nogle af modellerne til at adskille sig fra hinanden. For der er nogle, der udmærker sig lidt bedre end andre på disse områder.

Endeligt kan dit budget naturligvis heller ikke ignoreres, da du selvfølgelig er nødt til at vælge det bedste gasfyr ud fra det, du har til rådighed. Gasfyr ligger typisk i et leje fra 15.000 kroner og op til 40.000 kroner. Vær derfor grundig i din research, så du får det bedste udbytte for dine penge.

Med denne guideline håber vi, at du er blevet bedre rustet til at vælge et gasfyr og dermed også, hvad du skal være opmærksom på, når du investerer i et. Du kan altid tage et kig på de bedste gasfyr, som vi har fremhævet i testen her, da det er nogle af de bedste, der er på markedet. Her får du værdi for dine penge med garanti.

Indhent tilbud på installeringen af dit nye gasfyr

Når du skal købe det nye gasfyr, er det naturligvis en større afskrivning. Både fordi gasfyret koster penge i sig selv, men også fordi der er en regning til en håndværker, der også skal betales. Men, det behøver ikke være så dyrt endda, hvis du blot bruger lidt ekstra tid på det.

For ligesom du måske vil se, om ikke du kan hente et godt tilbud hjem på et gasfyr, kan du også gøre det på din håndværkerregning. Her skal du blot skrive rundt til forskellige håndværkere og give dem en uddybning af opgaven, så de kan komme med et kvalificeret bud på, hvad det vil koste at installere dit gasfyr. Når du har fået forskellige tilbud tilsendt til indbakken, kan du sammenligne på kryds og tværs og måske endda hive et ekstra godt tilbud hjem hos en af dem, hvis du fortæller, hvilke andre tilbud du har fået. Det er alt tiden værd, da det potentielt kan spare dig for mange hundrede kroner eller måske endda en tusindlap eller to. Det er bestemt værd at tage med i budgettet.

Kontakt forhandlerne for et tilbud på det bedste gasfyr

Selvom du ikke køber dit gasfyr i en fysisk butik, skal det ikke forhindre dig i at prutte om prisen. For det kan du også sagtens gøre ved en online handel, da det blot gælder om at tage direkte kontakt. Prisen kan der normalt tales lidt frem og tilbage om, da det trods alt er en stor investering, du er ved at lave – og de vil med al sandsynlighed gerne tjene penge på dig, også selvom det er lidt mindre end forventet.

Du skal naturligvis også være fair og realistisk, så du ikke får smidt et nej i hovedet med det samme, fordi du er urimelig i dit bud. Men kommer du med et realistisk afslag på gasfyret, vil du med al sandsynlighed også opleve, at de er villige til at sælge den billigere til dig.

Selvom det måske virker grænseoverskridende, skal du huske på, at jo færre penge du skal give for gasfyret, jo hurtigere har det også tjent sig selv hjem igen – og ellers er der måske nogle flere penge til også at investere i en energiffektiv luft til vand varmepumpe.

Køb det bedste gasfyr online i dag

Som du måske har bemærket, har vi valgt at fremhæve et snævert udvalg af gasfyr her i vores test. Det har vi valgt at gøre, da det ikke er nogen nem opgave at vælge det bedste gasfyr. Så ved at have et lille udvalg, har vi også kunne udvælge de absolut bedste af de bedste gasfyr, der er på markedet lige nu. Der kan derfor ikke være nogen tvivl hos dig om, at du får et højkvalitetsprodukt, når du køber en af de gasfyr, vi har linket til her.

De er bestemt ikke tilfældigt udvalgt, da vi har gennemgået forskellige test og brugeranmeldelser for at vælge de bedste ud. Herefter er vi gået helt i dybden med, hvad de kan, så du ikke er i tvivl om, hvad du skal vælge. Der kan selvfølgelig være nogle specifikationer, som vi ikke har nævnt i testen her. Men dem kan du meget hurtigt få adgang til og få et overblik over ved at klikke dig videre til forhandleren. Her vil alt den information, du har brug for at vide stå.

Her vil der også stå nærmere omkring levering og om de eventuelt også tilbyder montering. Hvis ikke kan du som sagt altid kontakte lokale håndværkere. Så skal de nok hjælpe dig med at få installeret en energieffektiv varmekilde i dit hjem.

Vi håber inderligt, at vi med vores bedste gasfyr test her har hjulpet dig godt og sikkert på vej til et godt og grønt valg, som både vil nedbringe dit CO2-udslip men også give dig nogle flere penge på kontoen, så der er til andre optimeringer eller en ekstra god ferie. Med Bosch eller Vaillant går du i hvert fald ikke galt i byen.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Bosch EuroPur-Unit ZBS 14-3

Bosch EuroPur er et gasfyr som gulvstående model med indbygget varmtvandsbeholder. Det er en af de absolut bedste gasfyr, der er på markedet lige nu, hvorfor du kraftigt bør overveje denne, hvis du skal til at skifte din nuværende varmekilde ud med noget nyt.

Modellen her har energimærke AAA og er derfor en meget energivenlig varmeinstallation. Hvad der er endnu bedre er, at den er nem at betjene, da den har et brugervenligt og overskueligt display, som giver dig det fulde overblik over gasfyrets egenskaber og ikke mindst funktioner.

Det er et ret populært gasfyr blandt både VVS-installatører og forbrugerne, hvorfor det ikke var til at komme udenom at have denne som testvinder. Du er derfor garanteret god varme og en effektiv varmekilde, som sparer dig en del på varmeregningen.

Effektiv til produktion af varmt vand

For at uddybe lidt mere om dette gasfyr, så er den udstyret med en trykstyret pumpe, som helt automatisk tilpasser sig ydelsen til optagelsesevnen i varmeanlægget. Lidt mere simpelt fortalt betyder det, at der opnås en besparelse, hvilket kan mærkes direkte på varmeregningen.

Den har også en varmtvandsbeholder, som kan rumme 150 liter varmt vand. Den er helt traditionelt opbygget med en spiral i bunden, ligesom beholderen er topisoleret, så der er et minimalt varmetab. Takket være de 150 liter varmt vand i beholderen, kan den imødekomme selv de største varmtvandsbehov. Den er derfor godt egnet til større familier.

Driftssikker og effektiv

Modellen er det bedste gasfyr, fordi det både er bygget og designet efter den nyeste teknologi, der er inden for området. Den har derfor en nyttevirkning på hele 109%, som sikrer mere varme for færre penge.

Driftssikkerheden er der desuden heller ikke noget at sætte en finger på, da denne er så absolut i top. Du skal derfor ikke gøre dig bekymringer om, hvorvidt der er varmt vand, når du har brug for det. Den er meget nem at montere og servicere, hvilket også er en af de store økonomiske fordele, der følger med ved valget af dette gasfyr.

Endeligt er Bosch EuroPur designet med det meget populære Heatronic styresystem med et brugervenligt display og et nemt system, som gør det ligetil for dig som forbruger at regulere noget på gasfyret eller danne dig et overblik over, hvordan den fungerer.

Ved køb af dette gasfyr får du derfor en helt sikker investering.

VAILLANT EcoTEC PLUS VC DK 156 5-5 Gasfyr

Vaillant kan også producere gasfyr i en rigtig høj kvalitet på højde med Bosch. Denne er en lidt billigere model og er derfor hurtigere sparet hjem igen sammenlignet med de andre modeller. Modellen her er en meget eksklusiv og innovativ væghængt gasfyr, som gør brug af det nyeste Green iQ teknologi, og giver derfor op til 10% højere effektivitet om året samt mulighed for mobilstyring via app.

Den har også internetkommunikationsmodulet VR 900 integreret, hvilket gør det muligt at installere, styre og regulere varmeinstallationen via mobil eller app. Det kan også kobles til vejrkompenseringen multiMaTIC 700, som giver dig mulighed for at holde øje med energiforbruget og giver dig tips til besparelser.

Som om alt dette ikke er nok, har den også et All-Gas-System, der sikrer en optimal drift selv ved svingende gaskvalitet. Modellen kan også kombineres med et solvarmesystem eller en luft til vand varmepumpe, hvis du ønsker det på et tidspunkt. Ydelsen er på 3,3 til 26,8 kW.

En meget bæredygtig model

Vælger du at købe dette gasfyr, investerer du faktisk i et produkt, der er fremstillet med hele 85% genanvendelige materialer. Du får derfor en model, der er miljøvenlig, og hvor begrænsning af ressourcespild virkelig er i fokus.

Men gasfyret producerer også kun den nødvendige mængde varme, der skal til, hvilket sikrer den optimal drift til lave omkostninger. Derudover har fyret den højeste varmtvandskomfort, hvilket kan optimeres ved en kombination med en varmtvandsbeholder fra den samme serie.

Modellen er desuden meget nem at montere, da det er nemt at installere en aftræksløsning. Den er udført i kunststof og kan nemt tilpasses. Den bruger kun 2 kW i standby.

Populære Tests