Fra vasketøjskapacitet, ekstra indstillinger til styring, design og smarte funktioner, forklarer vi, hvad du har brug for at vide, før du køber en ny tørretumbler.

Tørretumblere er ikke så prangende som deres vaskemaskiner. Alligevel er deres opgave lige så vigtig, for at leve behageligt derhjemme. Og tørretumblere er ikke de grundlæggende, omfangsrige, men trange maskiner, de plejede at være. Dagens tørretumbler er mere rummelige, energieffektive og tør vi sige attraktive. Nogle har endda smarte, tilsluttede funktioner.

Så hvis du er klar til at udskifte en gammel tørretumbler eller købe din allerførste, er du kommet til det rette sted. Denne vejledning indeholder de oplysninger, du har brug for at vide, for at foretage et køb, der er skræddersyet til dine specifikke tøjvaskbehov.

Tørretumbleren til den store familie: ELECTROLUX EW2C327R1

Electrolux Tørretumbler EW2C327R1

Med sine syv kilo, bliver der let plads til at tørre tøj i forskellige familier, som på tre eller fire. Denne model fra Electrolux henvender sig til en stor målgruppe. Især på grund af den billige pris.

Det betyder til samtidig ikke, at der er spares på kvalitet og teknologi. Man får en tørretumbler, som selv kan kontrollere den nødvendige tid for den mængde, man skal bruge. Det udføre den, ved hjælp af en speciel sensorstyring. Du undgår med sikkerhed at åbne lågen til et dårligt resultat. Samtidig skåner den også tøjet, fordi det ikke bliver for meget tumblet.

Tørretumbleren har udskydningsfunktion. Det betyder, at du kan programmere den til at starte tørringen, når du vil. Skal håndklædet være lunt og tørt til et bad efter dit arbejde? Sæt den til at starte, mens du er væk. Den gør tørringen let og bekvem.

Desuden er tørretumbleren støjsvag med et lydniveau på kun 67 decibel. Derfor er det muligt at ligge tørretumbleren et sted, hvor man til dagligt sidder.

Tørretumbleren til den sofistikerede familie: BOSCH WTW85L48SN

Bosch Series 6 varmepumpetørretumbler WTW85L48SN

Denne har et stilrent look, der adskiller sig fra mange andre i sin klasse. Tørretumbleren lever op til det futuristisk look og cirklerne, der findes på den sider, er ikke blot til pynt. De er symbolet på det smarte AntiVibration-design, der minimere tørretumblerens vibrationer og øger balancen. Dette er også med til at lindre støjniveauet meget, så du undgår for at høre den i hele huset. Du undgår også at skulle rengøre kondensatoren, da maskinen selv renser kondensatoren.

Som i andre tørretumblere fra Bosch, får man også her en modern varmepumpeteknologi, der ikke forringes med tiden. Varmepumpen er så energivenlig som muligt, hvilket har resulteret i energimærkning A++.

Tørretumbleren til den energibesparende familie: AEG T8DEM842E

AEG T8DEM842E

Denne tørretumbler undslipper minimalt fugt, på grund af den kondensor. Derfor kan den også stå andre steder end bare badeværelset. Tørreresultaterne bliver også varmt anbefalet.

AEG T8DEM842E er energimærket A++, hvilket er det næstbedste energimærke. Den kan rumme hele 8 kilo tøj på en omgang, hvilket passer til de fleste hustande i Danmark. Man kan med fordel også anbringe afløbslangen ned i selve afløbet, så du ikke behøver at tømme vandbeholderen.

På forsiden af tørretumbleren er der en drejeknap, som vælger de tilgængelige programmer. Den er også let at bruge. Inde i tromlen er der installeret LED-lys, så du kan se dit tøj mens det tørre. Sammen med drejeknappen, er der også et stort display. En af funktionerne der er vigtigt at nævne, er ”udskudt start”. Man kan selv bestemme hvornår den skal starte, så det passer med, at man kommer hjem fra arbejde.

Sensorstyringen er med til, at maskinen kan føle om tøjet er blevet tørt. Dette er også en effektiv funktion, der hjælper med at vurdere, om tøjet klar til brug eller ej. Så er man på jagt efter en populær tørretumbler, der er effektiv og samtidig energibesparende, er denne helt sikkert noget at overveje.

Tørretumbleren til familien der ønsker ro: BOSCH WTW8758LSN

Bosch Series 8 tørretumbler WTW8758LSN

Denne tørretumbleren har en rummelig tromle på 8 kg, hvilket er egnet til en familie på 4 eller 5 personer. Energiklassen ligger også helt i top på A++, ligesom tørretumbleren også er udstyret med en varmepumpe, der bruger energien mere effektivt. Maskinen er meget lydsvag, med et lydniveau på blot 64 dB samt en antivibrations-funktion. Dette er ganske praktisk for børnefamilien, der gerne vil bruge maskinen, efter børnene er lagt i seng. BOSCH har desuden integreret en lang række specialprogrammer og -funktioner, der er med til at trække den samlede bedømmelse op. Tørretumbleren har også den store fordel, at de enkelte programmer kan udsættes op til 24 timer, så man bedre kan arrangere.

Tørretumbleren tilpasser også tørretiden gennem en sensor. Derefter vælger tørretumbleren programmet, så den kun bruger den mest nødvendige energi.

Tørretumbleren til high tech-hjemmet: AEG T7DBM730G

AEG T7DBM730G

Her får man indbygget sensorstyring, som kan mærke hvornår tøjet er tørt. Det er herunder den får store anmeldelser for. Man skal ikke blive ved med at tjekke om ens tøj er færdig og klar til brug, da maskinen fortæller når det er tid til at tage det ud af tørretumbleren. Derudover er lydniveauet fra AEG T7DBM730G ikke særlig højt, som også er en stor fordel, hvis man ikke kan lide lyden af en tørretumbler.

Energimærket på denne model er ikke lige så effektiv, som andre modeller. Dens energiklasse er A+. Det betyder samtidig at energiniveauet en lille smule højere end de dyrere modeller, men da denne model roses, kan man godt klare at betale for ca. 277 kWh årligt. Dette kommer an på hvor tit du bruger tørretumbleren, underordnet betydelige omkostninger. Derfor anbefales også denne model.

En anden fordel som denne model også har, er dens kondenseringsevne B, hvilket betyder at du også spare dine penge på strøm. Som sagt er den ikke lige så god som andre dyre modeller, men effektiviteten er stadigvæk stærk. Det vil være en fordel, at placere den et sted, hvor der er adgang til ventilation.

Valg af den rigtige type tørretumbler

Der er flere faktorer, der skal tages i betragtning, når du handler efter en ny tørretumbler. Hvor meget vil du betale forud? Hvor meget vil du betale elselskabet hver måned? Hvor meget plads har du til rådighed? Hvor vigtigt er tørretumblerens udseende for dig? Hvilke funktioner vil din tørretumbler have?

Denne vejledning dækker alle disse vinkler, men først skal du bestemme, hvilken type tørretumbler der er bedst til dit hjem. Heldigvis er der kun to muligheder, og i mange tilfælde vil beslutningen være temmelig let.

Skal du få en gas- eller elektrisk tørretumbler?

Med undtagelse af dit køleskab er oddsene gode, at intet i dit hjem bruger mere energi end din tørretumbler, og dette gælder for både el- og gasmodeller. Der er dog forskelle mellem den måde, hvorpå hver type tørretumbler bruger energi, der kan have stor indflydelse på de sande omkostninger ved at eje og drive den ene over den anden. At forstå disse forskelle er nøglen til at træffe en informeret beslutning.

Elektrisk- vs. gas tørretumblere

Alle tørretumblere bruger elektricitet til at dreje det centrale kammer eller tromlen og holde dit tøj i bevægelse gennem hele cyklussen. Elektriske tørretumblere bruger også elektricitet til at drive varmelegemet og blæseren, der konstant blæser varm luft gennem maskinen. Gastørretumblere driver disse komponenter, ved hjælp af naturgas eller propan. De har en tendens til at koste lidt mere foran, men da de opvarmes hurtigere, har de også en tendens til at koste lidt mindre at betjene. Selvfølgelig afhænger dette af energitakterne i dit område såvel som årstiden, så vær sikker og gør lidt research, inden du begår det ene eller det andet køb.

Installation af tørretumbler

Elektriske tørretumblere kræver et dedikeret 240 volt kredsløb, som næsten alle vaskerum har. Gastørretumblere kræver derimod en separat gastilslutning, hvilket er mindre almindeligt i de fleste husstande. Hvis du beslutter at købe en gastørretumbler, skal du muligvis medregne omkostningerne ved at have en gasledning professionelt installeret. Vær opmærksom på, at dette kan koste mange penge. I mange tilfælde kan dette opveje de langsigtede energiregningsbesparelser, eller i det mindste gøre dem ubetydelige. Selvom du allerede har en gasledning klar til brug, kan det stadig være klogt at få din nye gastørretumbler installeret af en betroet professionel. Konsekvenserne af en defekt installation kan omfatte brand, kulilteforgiftning eller endda en eksplosion.

Bundlinjen

Hvis du leder efter en overkommelig tørretumbler, som du simpelthen kan tilslutte til et eksisterende vaskerum i dit hus eller leje, så er en elektrisk tørretumbler sandsynligvis det, du vil have. Selv hvis du allerede har oprettet en gasledning, kan du stadig overveje en elektrisk tørretumbler, hvis du mener, at der er en chance for, at du flytter i de næste par år.

Men hvis du har det godt i dit hjem, og du har en gasledning klar til brug (eller har råd til at installere en), skal du gå til gastørreretumbleren. Du får glæde af de lidt hurtigere cyklusser, og chancerne er gode, at du sparer mindst en smule penge i det lange løb.

Valg af den rigtige størrelse tørretumbler

Hvis du køber en matchende vaskemaskine/tørretumbler, er dette en ret smertefri proces. Uanset hvilken størrelsessæt du vælger, kan du bruge dine nye maskiner sammen uden problemer. Den forvirrende del kommer, når du køber en enkeltstående tørretumbler som supplement til en eksisterende vaskemaskine. Gå for lille, og du kan ikke tørre en fuld vaskemængde i en cyklus. Gå for stor, så brænder du dine penge på hver cyklus.

Nogle tørretumbler tilbyder hele 9 kubikmeter plads eller tæt på det. Dine standard tørretumblere i fuld størrelse spænder typisk fra ca. 7,3 kubikfod til 8,3, selvom der findes kompakte enheder så små som 3,4, såvel som “mega-kapacitet” så store som 9,2 cu. Apparatmærker som Kenmore, Whirlpool, LG og Maytag tilbyder tørretumblere i almindelig størrelse plus dem med massiv kapacitet.

Hvilken størrelse tørretumbler passer til dig?

For en til to personer, der kun vasker let tøj og ikke tunge størrelser, er en kompakt enhed sandsynligvis tilstrækkelig. De fleste mennesker vil dog have en tørretumbler i fuld størrelse, der er i stand til at tørre tungere genstande og større belastninger, og da belastningsstørrelsen bestemmes af størrelsen på din vaskemaskine, vil du starte der. En let tommelfingerregel er, at din tørretumblers kapacitet skal være omkring det dobbelte af vaskemaskinens kapacitet. Hvis din vaskemaskine har en 3,5 cu. kapacitet for eksempel, så se efter en tørretumbler med 7,0 kubikfod. Dette forhold på 1:2 giver en fuld belastning med vådt tøj, nok plads til at tørre effektivt uden at spilde energi.

En advarsel: Bliv ikke distraheret med salgsterminologi. Ord som “ekstra stor”, “king-size” og “ultra-kapacitet” er ikke faste, standardiserede definitioner, især mellem forskellige mærker. Bare fordi butikken viser din nye tørretumbler som “ekstra stor” betyder det ikke, at den passer godt sammen med den “ekstra store” vaskemaskine, som du købte for fire år siden. Hold dig til tallene!

Planlæg forud

Når du køber din tørretumbler, skal du ikke bare tænke på vaskemaskinens kapacitet lige nu. Tænk på kapaciteten på din næste vaskemaskine, især hvis din nuværende allerede er mere end seks eller syv år gammel. Den sidste ting, du vil have, er at skulle udskifte din tørretumbler endnu en gang, når den nye vaskemaskine bliver installeret.

Mens vi taler om at se på fremtiden, planlægger du snart at starte en familie? I så fald ville det være klogt at planlægge en større tøjvask også.

Afgjort på en størrelse? Godt. Nu er det tid til at sikre, at den passer ind i dit vaskerum. Mål dit rum, og sørg for at tilføje mindst fem cm på hver side, for varmeafstand og rør/ledninger i ryggen. De fleste tørretumblere i fuld størrelse er mindre end 30 tommer brede, et sted mellem 25 og 35 tommer dybe og hvor som helst fra 35 til 45 tommer høje. Hvis du komfortabelt kan rumme disse margener, er du i god form.

Mens du har målebåndet ud, ville det være en god ide at kontrollere din udluftningsafstand. Mål en sti langs væggen fra tørretumblerens placering til det sted, hvor varm luft udluftes uden for huset. Tilføj otte fod for hver tur, du skal lave. Ideelt set vil du have en samlet afstand på mindre end 60 fod. Noget længere end det, og varmen vil ikke være i stand til at komme ud på ydersiden af ​​dit hjem. En stor sikkerhedsrisiko, der i sidste ende kan forårsage brand. Faktisk er det altid en klog forsigtighed at rengøre tørretumbleren regelmæssigt.

Rumbesparende tørretumblere

Hvis plads er et problem, kan du se på en dobbel vaskemaskine og tørretumbler. Disse er de høje, smalle enheder, du finder gemt væk i lejlighedsskabe, normalt med en top-loading vaskemaskine i bunden og en front-loading tørretumbler på toppen.

Der er også enkeltstående tørretumblere, der kan stables oven på hinanden ved hjælp af et “stablingssæt”, som typisk kun er et par små metalplader, som du skruer ind i bagsiden af ​​den stablede skive og tørretumbler. Stablingssæt er dyre, og i betragtning af at de er lavet af let metal, er de lidt af en rip-off for enhver pris. De er dog en nødvendighed, da stablede vaskemaskiner, der ikke er fastgjort, forbliver ikke stablet længe, ​​når tingene begynder at dreje rundt.

Arrangering af plads til tørretumbler

Derudover kan du muligvis skabe den nødvendige plads til din nye tørretumbler, ved at slippe af med skabet eller hyldepladsen, der er i vejen, og erstatte den med en tørretumbler. Dette tilbehør sidder under tørretumbleren og hæver det til en højde, der måske er mere håndterbar, samtidig med at det skaber ekstra lagerplads i form af en indbygget skuffe. LG Twin Wash tager dette koncept til næste niveau. Vaskemaskinen sidder på en platform, der faktisk er et specielt vaskekammer adskilt fra maskinens hovedtromle.

Nogle tørretumblermodeller tilbyder hele 9 kubikmeter plads eller tæt på. Maytag, LG og Whirlpool er producenter, der sælger disse tørretumblere med stor kapacitet.

Valg af de rigtige kontroller og funktioner

I årtier har tørretumblere været gode til én ting: tørring. Men i disse dage, hvor forbrugerne kræver mere og mere af deres husholdningsapparater, har producenterne arbejdet hårdt på at designe smarte måder at gøre deres tørretumblere lidt mere afrundede. Som et resultat vil dagens shopper finde en bred vifte af overraskende flerdimensionelle tørretumblere til salg. Her er hvad man skal holde øje med:

Grundlæggende funktioner i en tørretumbler

De fleste tørretumblere bruger stadig en drejeknap af en slags, til at vælge cyklussen sammen med en start/stop-knap. Antallet af forudindstillede cyklusser vil variere fra enhed til enhed, men chancerne er gode, at du har et par muligheder at vælge imellem sammen med mere præcise tidsindstillede tørringsindstillinger. Flere og flere enheder i disse dage kan prale af en slags digital skærm. Disse giver ofte en smuk tørretumbler i rumalderen, men hvis de ikke tilbyder nogen ekstra funktionalitet, kan de også bare tjene som en let undskyldning for sælgeren at opkræve lidt mere.

Mange tørretumblere kommer også med en forsinket starttilstand, som giver dig mulighed for, at indstille en timer og forsinke start af cyklussen, indtil timeren når nul. Dette kan være en fantastisk måde at køre maskinen sent om aftenen eller tidligt om morgenen, når strømfrekvensen ofte er betydeligt lavere. Det kan også være en fantastisk måde at sikre, at du har toasty, frisk-fra-tørretumbleren tøj til at bære på kolde vintermorgener.

En anden grundlæggende funktion at tænke over er hængslet. Vil du have din tørretumblerdør til at åbne til venstre eller til højre? Næsten alle modeller giver dig mulighed for at vælge. Vi anbefaler at placere hængslet på siden modsat din vaskemaskine. På den måde vil døren ikke være i din vej, når du overfører fugtigt tøj fra vaskemaskinen til tørretumbleren.

Øget funktionalitet i tørretumbleren

En af de mest populære udviklinger inden for tørretumblerteknologi har været tilføjelsen af ​​damprensningscyklusser. Ved ikke at bruge mere end fordampet vand, kan disse korte cyklusser fjerne lette pletter og lugte fra tøjet. Nogle damprengøringscyklusser giver dig endda mulighed for at desinficere tidligere ikke-vaskbare genstande som kastepuder og legetøj til børn. De gør også et anstændigt stykke arbejde med at fjerne rynker, men forvent ikke at trække dit strygebræt helt tilbage.

Dampafrimningscyklusser gør ofte et retfærdigt, men ikke stjerne arbejde med at udjævne kjoleskjorter.

Hvis du værner om skarpt krøllede og pressede kjoleskjorter og de skarpe linjer med ordentlig forretningsdragt, bliver du skuffet. Der er endnu ingen fancy dampcyklus, der kan replikere resultaterne af et kvalitetsdampjern eller renseri.

Selvom dampcyklussen oprindeligt var en funktion, der kun findes i de mest avancerede modeller, har dens popularitet også hjulpet den med hurtigt at sprede sig over mere overkommelige mellemniveauenheder. Som sådan kan tørretumblere med dampcyklusser være en perfekt pasform for kunder, der søger en overkommelig, men tydelig opgradering i forhold til deres nuværende.

En anden funktion, der har til formål at forbedre din tørretumblers funktionalitet, er tørrestativet. Disse aftagelige stativer er designet til at hvile vandret inde i tromlen, så du kan tørre sarte eller klodsede genstande, mens de tumler rundt. Du kan også finde enheder med forbedrede opbevaringsfunktioner, herunder modeller, der er kompatible med hyldetårne, der passer ind mellem vaskemaskinen og tørretumbleren, eller modeller med et justerbart, indbygget foldebord på toppen. Hvis du vasker mange store, klodsede lagner og dyner, skal du holde øje med løsrivning af funktioner, der afslutter cyklussen ved at holde pause og langsomt spinde baglæns og lade dit sengetøj være pænt og rynkefrit.

 

Hvorfor få en smart tørretumbler?

Overalt hvor du ser, ser det ud til at husholdningsapparater opgradere op – eller i det mindste prøver – og tørretumblere er ingen undtagelse. Mens mulighederne stadig er noget begrænsede, sælger mere end en større producent allerede deres tilgang til den smarte tørretumbler med løfter om helt nye kategorier af funktionalitet. Apparatfirmaer, der i øjeblikket tilbyder smarte, tilsluttede tøjprodukter inkluderer Maytag, Whirlpool, Samsung, LG og GE.

Smart brugssporing

Brugssporing er ikke unik for smarte tørretumblere – avancerede, ikke-smarte modeller tilbyder allerede detaljerede effektivitetsstatistikker for hver belastning, du kører, hvilket hjælper dig med at lære dig at være klogere om dit energiforbrug. Smarte tørretumblere har potentialet til at tage denne funktion til det næste niveau, dog med trådløs levering af data direkte til din computer, telefon eller tablet. Når du kombinerer denne kapacitet med smarte funktioner, som Whirlpools smarte tørretumblere gør, begynder der virkelige med at ske noget.

Smid dit våde vasketøj ind, inden du går i seng, så opdager tørretumbleren automatisk, hvornår energien i natten er lavest, kører belastningen i overensstemmelse hermed og sparer dig penge. Du vågner op til frisk, tørt tøj samt en smidig rapport fra tørretumbleren, der leveres direkte til din telefon, der viser dig nøjagtigt, hvor mange penge du har sparet. Smarte funktioner er ikke tilgængelige i alle områder, så kontroller og se om det er en mulighed, før du investerer i denne slags funktioner.

Fjernbetjening af tørretumbler

De fleste smarte tørretumblere leveres med fjernadvarsler, der giver dig besked med en tekst, når cyklussen er færdig, hvilket betyder, at det ikke løber mere konstant ned til kælderen for at se, om dit tøj er klar til at komme ud endnu. Nogle tager det et skridt videre og tilbyder smartphone-kontroller, der giver dig mulighed for, at kontrollere status i realtid for en belastning, starte eller stoppe tørretumbleren eksternt eller endda ændre tørringscyklussen.

Smart vedligeholdelse og genforsyning af tørretumbler

Der er få ting, der er værre end at vente med at tale med en reparationstekniker midt på en travl dag med vasketøj. LG smart-tørretumbler-modeller, der også understøtter virksomhedens ThinQ-funktion, er bygget til at lette din smerte. De tilbyder avancerede fejlfindingsvejledninger og selvdiagnosefunktioner, designet til at gøre selv avanceret vedligeholdelse til en leg for enhver bruger. Nogle enheder sender endda detaljerede fejloplysninger automatisk direkte til kundeservice, så de kan sende nyttige svar tilbage – måske før du overhovedet er klar over problemet.

Mange smarte tørretumblere kan downloade specielle cyklusser, for at øge deres evner. Et par tørretumblere, såsom udvalgte modeller fra Whirlpool, kan endda bestille deres egne tørretumblere automatisk fra Amazon, inden forsyningerne er ved at løbe tør. Mange smarte vaskemaskiner har fået muligheden for at downloade nye cykler fra internettet, samt opgradere sig selv med forbedret software, som smartphones og andre forbundne husholdningsartikler ofte gør.

Hvis du handler efter en smart tørretumbler, skal du ikke forvente et stort udvalg. I skrivende stund har producenterne en tendens til at tilbyde disse tilsluttede maskiner inden for deres premium produktlinjer, mærket med kraftige prislapper. Uden for deres dyre faktorer er der dog ikke en hel masse, der adskiller dem fra en meget almindelig tørretumbler uden noget smart.

I nogle tilfælde kan nogle af disse vigtige smarte funktioner, måske ikke engang være anvendelige i din situation og hvis du ikke har den rigtige slags telefon, Amazon-abonnement, eller Wi-Fi i vaskerummet, så held og lykke. Du vil gerne være sikker på at undersøge, før du foretager et så stort køb.

Typer af tørretumblere: Ventileret eller udluftet

En anden vigtig overvejelse er, om et ventileret eller ventilationsløst system giver mening for dit hjem. Standard (ventilerede) tørretumblere, både gas og elektriske, bruger et varmeelement til at hæve lufttemperaturen i tørretumbleren. Dermed opvarmes dit tøj og vandet i dem og skaber damp. Tørretumblerne udlufter denne damp udendørs gennem aluminiumskanaler. Det er dog ikke altid muligt at installere disse kanaler. I årevis, hvis du ikke kunne installere en udluftningskanal, kunne du ikke installere en tørretumbler.

Ventless Dryers løser dette problem og gør det muligt at installere tørretumblere i lejligheder, skabe og andre steder, hvor kanaler ikke er mulige. Vær opmærksom på, at vaskerum, især små, med tørretumblere kan blive varme. Selvom de fleste af disse sofistikerede maskiner indeholder størstedelen af ​​varmen og fugtigheden, kan små mængder varm luft og kondens opsuge.

Desværre koster udluftningsfri tørretumbler mere end deres ventilerede kolleger. Varmepumpetørrere, en slags udluftningsfri tørretumbler, opvejer deres højere omkostninger på forhånd med meget lavere driftsomkostninger. Du bliver nødt til at beslutte, om bekvemmeligheden og de lavere driftsomkostninger retfærdiggør den højere pris.

Kondensator tørretumblere

I stedet for at bruge et varmeelement til at hæve de indvendige temperaturer, trækker disse tørretumblere luft ind fra maskinen og fører den gennem en kondensator for at varme den op. Kondensortørrere fører denne luft ind i tromlen for at tørre tøjet. Når varm luft fylder tromlen, skubber den kølig, fugtig luft ud og passerer kondensatoren, hvor fugtigheden i luften omdannes til vand. Tørretumbleren leder dette vand enten ind i en opbevaringstank eller ud i en afløbsslange. Hvis din tørretumbler bruger en tank, skal du sørge for at tømme den efter hver belastning eller to.

Kondensator tørretumblere bruger lavere temperaturer end ventilerede modeller. Som et resultat har disse maskiner længere tørretider og er desværre ikke til meget hjælp, når det kommer til at spare energi. Men de lavere temperaturer er lettere på stoffer. Så dit yndlingstøj skal vare lidt længere.

Hvordan fungerer kondenstørretumblere?

 • Kølig luft kommer ind i tørretumbleren fra opholdsstuen.
 • Kølig omgivende luft opvarmes af varmeelementet bag på tørretumbleren.
 • Varm luft cirkulerer i tromlen og fordamper fugt fra belastningen.
 • Kombinationen af ​​varm luft og fugt cirkulerer gennem kondensatorenheden.
 • Den varme luft og fugt kondenseres til vand, når den passerer gennem den kølige kondensatorenhed.
 • Vandet opsamles under kondensatorenheden og pumpes ud af afløbspumpen.
 • Varm tør luft genopvarmes og cirkuleres tilbage i tørretumbleren.

Tørretumblere med varmepumpe

Hvis du ønsker at blive grøn med den mest energieffektive tørretumbler, du kan finde, er en varmepumpetørrer dit bedste valg. Varmepumpetørrere bruger et kølemiddelsystem med varme og kolde spoler. Luft, der kommer fra tromlen, passerer over den kolde spole, frigiver fugt og skaber varme. Den resulterende varme føjer til den varme spole, som hæver temperaturen på luften på vej tilbage i tromlen. På grund af denne effektive proces, bruger varmepumpetørrere ca. 50% mindre energi end nogen anden form for tørretumbler.

Varmepumpetørrere deler nogle af ulemperne ved andre udluftningsfri tørretumblere. Vandet, det fjerner fra luften, skal hen et sted. Så varmepumpetørrere kræver en dræningsslange eller en holdetank. Og ligesom kondensatortørrere er tørretider længere end ventilerede tørretumblere.

Vaskemaskine/tørretumbler kombination

Hvis pladsen er særligt begrænset i dit hjem, skal du overveje en kombinationsenhed til vaskemaskine. Disse enheder kombinerer en udluftningsfri tørretumbler, med enten en kondensator eller varmepumpe og en frontvask. Disse apparater forenkler tøjprocessen, ved at eliminere behovet for at overføre tøj fra en maskine til den næste. Men hvis du har plads til både en vaskemaskine og tørretumbler, er det normalt fornuftigt at få to separate maskiner. Tilføjelse af en vaskecyklus til den udvidede tørretid for udluftningsfri tørretumbler, kan gøre hele processen til en 4+ timers affære. Plus, tørretumblere fungerer bedst, når deres kapacitet er dobbelt så høj som en vaskemaskine. Så producenter foreslår at vaske halv belastning, når du bruger kombinationer af vaskemaskine eller fjerner halvdelen af ​​dit tøj, når vaskecyklussen er afsluttet.

Hvis du vil presse begge maskiner ind i et lille rum, er stabelbare vaskemaskiner en god løsning. Med et overkommeligt stabelsæt, kan du sikre en stabelbar tørretumbler over kompatible frontvaskere. Hvis du nogensinde finder dig lidt mere plads, kan du fjerne de stabelbare vaskemaskiner og placere enhederne ved siden af ​​hinanden.

Alternativt kan du finde stablede vaskemaskiner, der er fastgjort til hinanden. Mens disse modeller er ofte billigere end at købe og stable to separate maskiner, og har normalt mindre kapacitet.

Uanset hvilken størrelse du beslutter dig for, skal du sørge for, at din tørretumbler har et lille åndedrætsrum. Ventilerede tørretumblere har brug for mindst 6″ åbent rum bag maskinen til kanalarbejde. Tilsvarende skal du lade en tomme eller to plads være omkring ventilationsløse tørretumblere.

Tørretumbler kapacitet

Når du beslutter dig for, hvilken størrelse tørretumbler du har brug for, skal du sørge for at vælge en med ca. dobbelt så stor som din vaskemaskines kapacitet. Hvis du ikke udskifter din vaskemaskine, gør denne regel det let at finde den perfekte tørretumblerstørrelse. Udskiftning af dit vaskemaskine tørresæt tager lidt mere eftertanke.

Tænk på, hvor ofte du vasker, og hvem der deler tørretumbleren med dig. Hvis mere end to personer bruger tørretumbleren, giver kompakte enheder sandsynligvis ikke mening. Men hvor stor skal du gå? De største tørretumblere på markedet tilbyder omkring 9 kubikmeter kapacitet, hvilket er stort nok til 17 badehåndklæder i fuld størrelse. I modsætning hertil har en 4 kubikfods tørretumbler plads nok til ca. 6 af de samme håndklæder.

Med hensyn til fysisk størrelse er der to grundlæggende muligheder: kompakt og fuld størrelse. Ignorer udtryk som “høj kapacitet” og “ultra-stor.” Disse sætninger er ikke standardiserede og kan være vildledende, især når man sammenligner forskellige mærker.

Kompakte tørretumblere

Cirka 24″ bredt med en 3,5 – 4 kubikfodstromle, kompakte tørretumblere er alle elektriske. Derfor har de brug for en 240v stikkontakt for strøm. Disse modeller er gode til rum eller hjem med minimalt tøjbehov. Men hvis du laver flere belastninger af vask hver uge, er en kompakt tørretumbler sandsynligvis ikke det bedste valg.

Tørretumblere i fuld størrelse

Tørretumblere i fuld størrelse er generelt 27″ brede med 7 kubikfod kapacitet. Imidlertid er fuldstørrelse blevet brugt til at beskrive tørretumblere fra 25″ til 29″ brede med kapaciteter, der spænder fra under 5 kubikfod til mere end 9.

Tørretumbler cyklusser

Nogle tørretumblere tilbyder flere cyklusser, end du muligvis kan bruge. De fleste af dem er bare variationer i varme og tid. Andre bringer noget unikt til bordet. Fortsæt med at læse for at få en forklaring på et par af de mest populære tørretumblere.

Sensortørring

Ved at overvåge fugtighedsniveauerne i din tørretumbler sørger sensortørringscyklusser for, at dit tøj tørrer helt uden overdreven tørring. Ved at spare tid, penge og slid på dit tøj, er sensortørring sandsynligvis den mest nyttige cyklus, som en tørretumbler kan tilbyde.

Eco-Cycle

Formålet er at spare energi, bruger miljøcyklusser generelt kun lav varme over længere tid. Nogle modeller kan endda have en skærm på konsollen, der viser energiforbruget og effektiviteten af ​​forskellige tørringscyklusser. Mens cyklussen kan hjælpe dig med at spare penge på energiregninger og reducere slid på dit tøj, kan du opnå de samme eller lignende resultater med enhver tørretumbler, der giver dig mulighed for at justere cykluslængde og temperatur.

Damp

Dampcyklussen er en nyere funktion introduceret, der hjælper med at tørre dit tøj. Dampcyklusser kan opfriske et outfit, du allerede har brugt, ved at injicere små mængder damp for at slappe af rynker og fjerne lugt. Mens den automatiserede proces helt sikkert er praktisk, har det en lignende effekt at smide en fugtig vaskeklud ind med dit tøj.

Delikat

Den delikate cyklus bruger en ultra-lav temperatur, til at tørre let tøj på en sikker og forsigtig måde samt løst vævede stoffer. Dette hjælper dit tøj med at holde længere og bevare deres farve.

Express tørring

Denne tørringscyklus bruger store blæsere til øget luftstrøm, så vasketøjet kan tørre meget hurtigere end normalt.

Hængsler

Hængsler til tørrerørsdøre findes typisk til venstre eller højre for døren. Nogle hængsler hviler langs dørens nederste kant, så døren kan svinge op som en ovndør. Mens nogle tørretumblere giver dig mulighed for, at vælge hvilken retning døren åbner, gør ikke alle det. Bare sørg for, at din tørretumbler ikke kommer i vejen, når du overfører tøj fra vaskemaskinen.

Trommelys

Det er alt for almindeligt at miste sokker under tøjvask. Trommelygter belyser indersiden af ​​din tørretumbler for at sikre, at du ikke efterlader noget. Simpel som denne funktion er, er den utrolig nyttig.

Trommestativ

Trommestativene er designet til sarte ting som sko og trøjer og giver en flad overflade til tørring af genstande uden at tumle dem.

Udvidet tørring

Når du ikke kan være der lige når en cyklus slutter, kan mange tørretumblere vælte dit tøj med jævne mellemrum for at forhindre, at rynker sætter sig ind. Selvom denne funktion er et must for mange mennesker, skal du være opmærksom på, at den kan øge energiforbruget med så meget som 10%.

NSF-vurderinger

National Sanitary Foundation vurderer maskiner baseret på deres evne til at fjerne allergener og bakterier på stof. Dette er noget at undersøge, hvis du er bekymret for renlighed og forbliver sund.

Lydløs drift

Dette giver brugerne mulighed for at lydløse slutningen af ​​cyklus-signalet på maskiner, placeret tæt på opholds- og soveområder.

Wi-Fi og smarte funktioner

Mange nyere tørretumblere giver dig mulighed for, at overvåge og justere cyklusser lige fra din smartphone. De kan sende dig beskeder i slutningen af ​​en cyklus, hvilket hjælper dig med at forhindre rynker. Nogle modeller kan endda spore energipriser fra dit forsyningsselskab og forsinke tørring, indtil elomkostningerne falder natten over. Selvom dette øgede niveau af kontrol kan være praktisk, er det stadig vigtigt at bruge din tørretumbler ansvarligt.

Blokeringsindikator

Denne funktion lader brugerne vide, at det er tid til at rense tørretumbleren, da det nogle gange er let at glemme.

6 pengebesparende tips til din tørretumbler

 1. Lufttør dit tøj, hvor det er muligt. Tørretumblere bruger meget energi til at køre, men sollys er gratis.
 2. Hold dit fnugfilter rent. Et blokeret fnugfilter gør det sværere for luften at cirkulere gennem dit tøj, hvilket gør din tørretumbler mindre effektiv og skaber brandfare. Du bør rengøre tørretumblerens filter efter hver belastning.
 3. Brug den højeste centrifugeringshastighed på din vaskemaskine, og hvis du handler efter en ny vaskemaskine, skal du kigge efter en med en højere centrifugeringshastighed, da dette ekstraherer mere vand, så det tager mindre tid og energi at tørre din vask.
 4. Vælg en energieffektiv tørretumbler. Hvis du ikke kan undgå at bruge din tørretumbler året rundt, skal du vælge en med en høj energieffektivitets score eller en varmepumpe kondensator tørretumbler. De koster mere at købe, men er billigere at køre, så de kan spare dig penge i det lange løb. Jo mere du bruger din tørretumbler, jo bedre bliver en mulighed.
 5. Åbn et vindue, eller brug dit hjems gang (hvis det er tilgængeligt). Udluftning af fugt tilbage i dit vaskerum, får din tørretumbler til at arbejde hårdere for at tørre dit tøj og koster dig mere. Hvis du ikke kan udlufte, skal du overveje en kondensator eller en varmepumpe kondensator tørretumbler – de koster mere at købe, men er billigere at køre, så de kan spare dig penge i det lange løb og vil ikke efterlade dig med vand drypper fra loftet ned ad væggene.
 6. Vær skeptisk over for tørretumblerkugler og andre gimmicks. Nogle mennesker vil fortælle dig, at tilføjelse af disse til din tørretumbler vil reducere den tid og energi, der kræves til at tørre dit tøj. Vi testede tørretumblerkugler og fandt det eneste, de tørrede hurtigere, var de flydende aktiver i din tegnebog.