Vaskemaskine Test 2024 → Se De 2 Bedste Vaskemaskiner

vaskemaskine test

MIELE  WWV980WPS – Bedste vaskemaskine i mellemklassen

Miele W1 vaskemaskine WWV980WPS

 

Når vi træder op i det avancerede sortiment, som Miele har at tilbyde, kan du forvente avancerede funktioner og endnu større kapacitet. Denne WWV 980 WPS 9 kg vaskemaskine, er i øjeblikket Mieles kære vaskemaskine.

Når det er sagt, vil du sandsynligvis spare en masse driftsomkostninger, da denne Miele vaskemaskine opnåede en 5-stjernet vurdering for både energieffektivitet og vandeffektivitet. Derudover leveres den med en tilslutning til varmt og koldt vand. Den giver desuden 1.600 omdrejninger pr. minut og 28 vaskeprogrammer med nogle nøglefunktioner, herunder:

 • QuickPowerWash: kan vaske op til 5 kg vasketøj på 59 minutter.
 • SteamCare: reducerer behovet for strygning med 50%.
 • TwinDos: dispenserer automatisk flydende vaskemiddel ved et tryk på en knap.
 • Med denne nyeste model har Miele erstattet den traditionelle drejeknap med en intuitiv berøringsskærm, som lader dig styre apparatet med et tryk eller stryg. Den fungerer også med Miele@home og WiFiConnect, så du kan styre din vask eksternt.

Fordele:

 • Mange moderne funktioner
 • Kan styres med app

Miele WSG363 – Bedste vaskemaskine fra Miele

Miele vaskemaskine - model WSG363WCS

 

Lad denne fantastiske vaskemaskine fra Miele tage dit tøj fra kedeligt til blændende – testet til op til 20 års brug, så du ved, at den er bygget til at holde. Den har en tromlekapacitet på 9 kg, hvilket gør den til det perfekte valg for mellemstore husstande. Fordi den er kompatibel med Miele @ Home-appen, kan du starte, pause og kontrollere din cyklus direkte fra din smartphone – så den er også ideel til travle familier. Den har endda en AddLoad-funktion, der lader dig føje glemte ting til belastningen, efter at du har tændt den, hvilket er fantastisk, hvis du altid finder ulige sokker, der ligger rundt. Og for rent tøj i et øjeblik, er der også en praktisk Quick PowerWash-indstilling, der kun tager 49 minutter.

Bygget til at holde

Alle Miele-apparater testes svarende til 20 års brug, så du ved, at de holder hele livet. En vaskemaskine sættes igennem skridtet og sørger for, at den kan vaske i 10.000 timer – det er 5 vaske om ugen i 20 år. Så når du køber med Miele, har du altid et kvalitetsprodukt, der er bygget til at holde.

Så stille som en hvisken

Denne model har en speciel motor indeni, som ikke kun er langvarig, men også meget stille. Fordi den bruger friktionsfrie magneter i stedet for børster, reduceres støj kraftigt, når maskinen kører, og den er så stille, at du næppe bemærker, at den er der. Så det er perfekt til åben planløsning.

Vask altid hurtigt og effektivt

PowerWash 2.0 med Quick PowerWash efterlader tøj pletfri hurtigt og økonomisk. Uanset hvilket program du vælger, gør PowerWash 2.0 det effektivt – korte centrifugeringer i vaskecyklussen, suger stof helt i blød uden behov for ekstra vand eller energi, mens rengøringsmiddel bruges supereffektivt til at give skinnende resultater. Der er endda en hurtig PowerWash, der renser en gennemsnitlig størrelse på kun 49 minutter. Så du bliver ikke nødt til at vente for evigt eller betale en voldsom regning for at få fejlfri vask.

Fordele:

 • Mange modern funktioner
 • Kan styret med app

Hvad skal du se efter når du køber en ny vaskemaskine?

Det er dejligt at have en vaskemaskine i dit hjem, en enorm forbedring i forhold til at bruge tid i et vaskeri. Uanset om du foretrækker at have en kompakt i et skab, eller en maskine med stor kapacitet, der er stjernen i vaskerummet, vil du sætte pris på bekvemmeligheden. Når du køber en ny vaskemaskine, vil du selvfølgelig være sikker på, at du træffer det rigtige valg.

De fleste mennesker køber vaskemaskiner og tørretumblere i sæt, men det behøver du ikke. Du er nødt til at indstille en prisinterval. Vi har lavet en tjekliste til at hjælpe dig med at vælge din drømmemaskine. Når du endelig er klar til at købe, uanset om du udskifter en gammel vaskemaskine eller udstyrer et nyt hjem, kan du læse ovenstående guide igen.

1. Mål to gange (eller tre gange)

De fleste tromler kommer i to bredder, 27 tommer eller 24 tommer. Men du skal give mere plads end det i dit tøjvask. Vandtilslutningen tager cirka seks centimeter plads, og du vil også gerne have en tomme mellem vaskemaskinen og tørretumbleren. Du skal også sørge for, at der er plads til at kunne stå foran det og åbne dørene. Hvis dit vaskerum har lavt loft, og du vil have en top vaskemaskine, skal du sørge for at have plads nok til at hæve låget.

Spor stien, som vaskemaskinen tager for at komme til dit vaskerum. Vaskemaskiner kan være tunge og omfangsrige (ligesom deres cyklusser!). Du ønsker ikke, at din levering annulleres, fordi gangdøren er for smal, eller kældertrappen er snoet.

Sørg for, at der er plads nok til, at vaskemaskinen kan passere gennem hver dør, gang og trappe på vej til vaskerummet, inden du tager levering. Det lyder måske lidt vanvittigt, men hvis du bor i et lille hjem, skal du se, om du kan få en papkasse af samme størrelse til at stå i for vaskemaskinen. Derefter kald på en ven til at hjælpe dig med at bære den fra din hoveddør til dit vaskerum. Hvis du finder ud af, at du ikke kan montere en vaskemaskine i fuld størrelse, skal du overveje alternativer. (Vent et øjeblik – det skal vi forklare.)

2. Stil

Topbetjent vaskemaskine

Din bedstemor havde næsten helt sikkert en maskine som denne, og mange amerikanere sværger stadig ved dem. Åbn låget for at afsløre et dybt kar med en omrører, som skubber tøjet rundt for at slå snavs ud af det. Det kan fremskynde slitage.

Denne form for vaskemaskine kan være den billigste, men den bruger mere vand end andre typer sammen med energien til at opvarme vandet, så tag disse omkostninger med i købsbeslutningen.

Topbetjente vaskemaskiner centrifugerer ikke så effektivt som andre typer, så det tager længere tid for tørretumbleren at tørre dem.

Højeffektiv topvaskemaskine

Den ligner meget en old-school vaskemaskine, men den er konstrueret til at bruge vand og energi mere effektivt. HE-vaskemaskine skal også bruge HE-vaskemidler med lavt skum. Disse maskiner tager generelt længere tid at gennemføre deres cyklusser end almindelige vaskemaskiner, og tøj kan dukke op krøllet og snoet på grund af mindre mængder vandforbrug og hurtigere centrifugeringshastigheder.

Disse tromler fjerner mere vand end traditionelle vaskemaskiner, så turen gennem tørretumbleren kan være kortere.

Front vaskemaskine

De fleste europæere har brugt front-load vaskemaskiner hele tiden. Disse er mere skånsomme over for tøj, mere som håndvask, og de bruger mindre vand end top vaskemaskiner. De kan tage lang tid at gennemføre nogle cyklusser, men de bruger mindre vand og drejer hurtigere, så tøjet kommer tørrere ud.

Det videnskabelige bevis overbeviser os om, at front vaskemaskine er et godt valg for mange amerikanere. Men der er en betydelig kontingent, der hader dem. De mener, at alle front vaskemaskiner uundgåeligt bliver mugne og stinkende. Men du kan forhindre, at det sker for din. Lad døren være åben, når du ikke kører en vask for at lade pakningen tørre. Tør den også hver gang.

Kompakt vaskemaskine – En kompakt vaskemaskine kan være en gave, når du bor i en lille lejlighed eller et lille hus, kun 24 tommer bredt, har disse ikke brug for et dedikeret vaskerum. Du kan placere en af ​​disse under køkkenbordet eller stable den i et skab med en kompakt tørretumbler. (Selvfølgelig har du stadig brug for en vandtilslutning.)

Uden tvivl kan en kompakt vaskemaskine være dyre, men hvis pladsen er stram, kan de være det rigtige valg. Selvom de måske kræver, at du tager hyppigere, mindre belastninger med vasketøj, er kompakte front vaskemaskiner økonomiske med vand og energi. Se vores bedste kompakte tromler.

3. Budget

Der er fremragende vaskemaskiner til en række forskellige budgetter. Inden du handler, skal du bestemme, hvor meget du kan bruge. Hvis dit budget er generøst, kan du gå ud med store badekar og cykler som damp og desinficering.

4. Kapacitet

Størrelsen på din familie og mængden af ​​snavs, de bringer hjem på deres tøj, bestemmer, hvor stor en vaskemaskine du har brug for. Hvis du bor alene eller sammen med en partner, kan du opleve, at en kompakt vaskemaskine er helt passende. Du kan endda klare dig med en, hvis du har et lille barn. Småbørn er rodet, men deres tøj er lille.

Større familier kan drage fordel af større vaskemaskiner – det er ikke raketvidenskab. Hvis du kan vaske mere på en gang, behøver du ikke gøre det hele dagen.

5. Udseende

Vaskemaskiner behøver ikke længere være hvide. Mange modeller leveres også i mørke rustfrie overflader. Metallisk eller stenlignende farve, disse tromler kan se helt smukke ud. Selvfølgelig, hvis dit vaskerum er i din kælder, eller hvis du foretrækker et rent, klassisk udseende, er hvidt altid tilgængeligt.

6. Funktioner

High-end modeller tilbyder flere cyklusser og avancerede funktioner. Eller du kan være minimalistisk og holde fast i grundlæggende cyklusser – Normal, Tung, Delikat og Hurtig. Hvis du gerne vil have, at din vaskemaskine spiller en lille melodi, når den er færdig, kan du få det. Hvis du hellere vil have den til at advare din smartphone, kan mange vaskemaskiner også gøre det.

Vaskemiddel er en vigtig del af tøjvask, og nogle avancerede vaskemaskiner har funktioner, der gør det til en no-brainer. En nyere model har en dispenser til vaskepuder. Vi har endda set vaskemaskiner med vaskemiddelbeholdere, der kan tage sig af en måneds tøjvask uden behov for måling.

7. Se og føl

Uanset om du planlægger at bestille din nye vaskemaskine online, skal du prøve at besøge “finalisterne” i en butikken, hvis du kan. Det hjælper dig med at afgøre, om døren er svær at åbne, kontrolpanelet er overfyldt, eller karret er for dybt til, at du kan nå det sidste par underbukser, der sidder fast i bunden. Selv med målinger i hånden er det også svært at fortælle online. Når du ser maskinen tæt på, får du en bedre idé om, hvor godt maskinen passer ind i dit hjem.

8. Læs anmeldelserne

Brugeranmeldelser samlet set kan hjælpe med at afdække tendenser i kvalitet og pålidelighed, selvom de ikke giver dig det fulde billede. Ikke alle tager sig tid til at skrive dem. Og glem ikke personlige anbefalinger fra venner og familie – ofte de mest nyttige og personlige anmeldelser af alle.

9. Vælg leveringsmuligheder nøje

Enhver skade, der opstår på din nye vaskemaskine, er mere tilbøjelig til at ske i de sidste 50 meter end på fabrikken. Sørg for, at hver dør og gang, fra din veranda til dit vaskerum, er bred nok til, at vaskemaskinen kan passere igennem. Leveringsdagen kan gå nemt, eller det kan ende i katastrofe. Når lastbilen ankommer, bliver alt beskyttende pap og skum revet væk. Undersøg mulighederne.

Nogle forhandlere inkluderer levering og installation med den pris, du betaler for vaskemaskinen, men antager ikke, at det altid er tilfældet. Spørg også, hvordan din vaskemaskine skal leveres. Hvis leveringstjenesten bruger en tohjulet motor, skal du beskytte dine gulve, trapper og dørlister, ellers kan de blive beskadiget.

Foretag en omhyggelig inspektion af vaskemaskinen, før du underskriver dens kontrakt. Undersøg væggene og gulvet i dit hus. Se efter eventuelle ridser, buler eller huller forårsaget af leveringstjenesten.

10. Sørg for bortskaffelse

Du skal muligvis betale ekstra for at få din gamle vaskemaskine trukket væk. De fleste detailhandlere tager den væk mod en nominel afgift, men sørg for at finde ud af det på forhånd. Ellers kan du ende med at skulle sørge for det selv.

Test af hvordan du rengøre din vaskemaskine

Manglende rengøring og vedligeholdelse af din vaskemaskine kan føre til dårlig lugt, bakterier, bakterier og skimmel. Jeg oplevede det først, da jeg begyndte at se sorte biter over hele vasketøjet. Først troede jeg, det var bare resterne af et glemt væv, der var skjult i en lomme, men det forsvandt ikke. Endelig indså jeg, at det kom fra min vaskemaskine, så jeg skrællede gummipakningen tilbage for at se mellem tromlerne. Jeg blev forfærdet. Det var dækket af sort skimmel og opbygget sæbeudskum. Jeg brugte uger på at prøve forskellige strategier for at slippe af med det. I denne artikel vil jeg dele den bedste metode til at rengøre en vaskemaskine indefra og ude, samt de fem ingredienser, du kan bruge til effektivt at fjerne lugt, skimmel og ophobning.

 • Rengør først pakningen. Sug nogle håndklæder med enten hydrogenperoxid eller hvid eddike, og pak pakningens hulrum for at lade hydrogenperoxid eller eddike løsne fedt og desinficere området. Efter en time skal du tørre pakningen og dørpakningerne rene, eller brug en tandbørste til at skrubbe rester af.
 • Slå vaskemaskinen til den varmeste indstilling ved hjælp af den længste cyklus og den største belastning.

Når pakningen er ren, skal du dreje din vaskemaskine til den varmeste vandindstilling, ved hjælp af den største belastningsstørrelse og den længste vaskecyklus.

 • Tilsæt eddike og bagepulver. Til en frontmaskine skal du tilføje 1 liter hvid eddike til vaskemiddeldispenseren og ½ kop bagepulver til skyllemiddels dispenseren og starte vaskecyklussen.

Lidt anderledes med en topbetjent vaskemaskine

Hvis du har en top-loading vaskemaskine, skal du lade vandet løbe i et par minutter og derefter tilføje 1 liter hvid eddike. Lad maskinen røre i 1 minut for at kombinere ingredienserne, og stop derefter cyklussen for at lade blandingen trække i blød i en time. Lad maskinen afslutte vaskecyklussen, og tilsæt derefter ½ kop bagepulver til skyllecyklussen.

 • Lad vaskemaskinen køre sin fulde kurs. Mens cyklussen løber, skal du tørre maskinens yderside ned med en klud gennemblødt i eddike. Skrub alle kroge og kroge.
 • Kør en anden cyklus. Kør en anden cyklus med bare varmt vand. Du kan også tilføje et strejf eddike for at løsne eventuelle rester efter den første vask. Når din anden cyklus er afsluttet, skal du lade vaskemaskinedøren være åben, for at lade indersiden tørre og for at forhindre meldug.
 • Rengør dispenser, filter og andre komponenter (valgfri). Tag et håndklæde gennemblødt i eddike og tør det ned på låget. Brug en tandbørste til at komme ind i kroge. For at rengøre karets kant, skal du skrubbe de øverste kanter og alle de områder, vandet kan komme til. Tør også omrøreren ned.
 • forskellige ingredienser og metoder, du kan bruge til at rengøre en vaskemaskine. Blande ½ kop bagepulver og 1 liter eddike og indstille vandtemperaturen til 90 ºC på en lang cyklus. Eddike og bagepulver er sikre at bruge, fordi de er naturlige. De er også meget effektive til at fjerne kalk samt deodoriserende. Selvom eddike er en eddikesyre, er det kun en mild form for syre og vil ikke dræbe hele formen. Hvis du har en ekstremt beskidt vaskemaskine, skal du bruge de stærkere ingredienser, der anbefales nedenfor.

Brug af citronsyre til rengøring

Bland 1 kop citronsyre og ½ kop bagepulver (valgfrit). Vælg en lang vaskecyklus, og indstil vandtemperaturen til 90 ° C. Citronsyre stammer fra citrusfrugter og er en naturlig og kraftfuld måde at fjerne kalk, sæbeudskum og ophobning på. Det er en meget stærkere syre end eddike, så det fungerer for maskiner med meget opbygning. Citronsyre kan også bruges sammen med bagepulver for at fjerne lugt.

Brug af hydrogenperoxid til at rense en beskidt tromle

Hydrogenperoxid fjerner kalk, dræber skimmelsvamp og er antiviral og antibakteriel. Du kan blot bruge 1 liter med vand ved 90 ºC i en lang vaskecyklus. Det er sikrere end klorblegemiddel, fordi det ikke efterlader giftige dampe og rester. Det er også sikkert for miljøet, fordi det nedbrydes i ilt og vand. Ulempen ved hydrogenperoxid er, at det tager længere tid at arbejde, så du bliver nødt til at lade det i blød i din maskine i mindst tre timer. Da dette ikke er muligt for front vaskemaskiner, skal du muligvis køre det igennem to gange.

Bemærk: Hydrogenperoxid sælges som en 3% fortyndet flydende opløsning og er en fremragende all-around rengøringsmiddel. Du kan se det sælges i højere koncentrationer, men de bruges af kommercielle rengøringsmidler og fortyndes til at fremstille store mængder rengøringsopløsning. Jeg vil ikke anbefale, at du gør dette på grund af de sikkerhedsrisici, der er forbundet med håndtering af løsninger over 3%. Hydrogenperoxid skal bruges inden for et år efter åbning og opbevares på et mørkt sted, ellers mister det dets effektivitet.

Brug af klorblegemiddel til at fjerne lugt

Klorblegemiddel må kun bruges sammen med varmt eller koldt vand, da det mister sin effektivitet ved høje temperaturer. Brug 1 liter klorblegemiddel, og indstil den maksimale vandtemperatur til 40 ºC. Mange mennesker kan lide at bruge klorblegemiddel, men jeg foretrækker ikke at gøre det på grund af dets toksicitet og det faktum, at det ikke kan blandes med andre produkter. Selvom det er fantastisk til at fjerne skimmelsvamp fra glatte ydelser som fliser og glas, kan det ikke trænge igennem porøse overflader, såsom den indre plasttromle eller porcelæns indre tromle på din vaskemaskine. Du tror måske, at du har dræbt formen, fordi du ikke længere kan se den, men formens rødder lever stadig og har det godt og vil med glæde vokse igen på kort tid. Det fjerner heller ikke kalk.

Rengøring af top vs. front vaskemaskiner

Hovedforskellen mellem rengøring af en top vaskemaskine versus en front vaskemaskine er, at du med en top vaskemaskine kan stoppe og starte cyklussen, når du vil. Dette giver dig mulighed for at tilføje ingredienserne i, starte cyklussen i 1 minut for at blande ingredienserne, stoppe cyklussen for at lade ingredienserne trænge igennem og derefter køre cyklussen igen, indtil den er færdig. Med en front vaskemaskiner skal den køre hele løbet, når du har kørt cyklen.

En anden forskel er ved rengøring af delene. Hver type vaskemaskine har forskellige dele, der skal rengøres. For eksempel skal du rengøre omrøreren i midten med en topvaskemaskine. En vaskemaskine til frontpåfyldning kræver rengøring af skyllemiddel og vaskemiddeldispenser, og pakningen eller gummidørens tætninger.

Hjemmemeingredienser til en ildelugtende vaskemaskine

Der er 3 trin til at deodorisere din vaskemaskine, og alle tre bruger naturlige ingredienser, der findes i køkkenet: destilleret hvid eddike, bagepulver og tea tree olie.

Skrub forseglinger, pakninger og dispensere ud.

Den ultimative kilde til dårlig lugt stammer fra tætningerne, pakningen og dispenseren.

Brug en tandbørste eller Q-tip til at komme ind i sprækkerne og under læben på dørpakningen eller pakningen og træk hår, fnug og andet snavs ud. Tør indersiden og ydersiden af ​​vaskemaskinen med en vaskeklud gennemblødt i eddike.

Sådan gør du

Fyld vaskemaskinen op med varmt vand, og hæld 4 kopper hvid eddike i en top-loading maskine og 2 kopper til en front-loading vaskemaskine. Tilsæt også en spiseskefuld tea tree olie. Tea tree olie er antibakteriel, antifungal og antimikrobiel.

Kør vaskemaskinen i 1 minut for at blande alt sammen, og lad derefter blandingen sidde i en time, så den kan dræbe bakterierne og løsne skimmelsvamp, snavs og aflejringer af hård sæbe.

Efter en time skal du køre hele cyklussen.

Kør en deodoriserende cyklus med kun bagepulver

Den brændende virkning, som eddike og bagepulver skaber, er fantastisk til omrøring af hårde aflejringer, men at blande de to sammen udelukker bagepulverets evne til at deodorisere. Derfor skal du efter rengøring af vaskemaskinen for at fjerne lugtfremkaldende bakterier og snavs, køre en cyklus med varmt vand og almindelig bagepulver.

 • Tilsæt 2 kopper bagepulver til varmt vand.
 • Lad blandingen sidde i 30 minutter.
 • Lad tromlen løbe hele sin kurs.
 • Lad døren være åben for at lade den lufttørre.

Sådan rengøres vaskemaskinens komponenter

Rengøring af front vaskemaskiner til vaskemaskinen.

Pak gummifoldene og hulrummene i pakningen med papirhåndklæder gennemblødt i hydrogenperoxid. Lad det ligge i blød i et par timer, inden det tørres rent og tørt af. Du skal muligvis bruge en blød børste til forsigtigt at skrubbe den.

For at forhindre, at det bliver støbt ved at bruge et gammelt håndklæde eller papirhåndklæde til at tørre omkring gummipakningen/dørpakningen efter hver vask. Du kan også tilføje noget eddike eller hydrogenperoxid til håndklædet, når du tørrer det ned for virkelig at skræmme formen væk.

Rengøring af en vaskemaskinedispenser

Fjern dispensere fra vaskemaskinen. Fyld dit karbad med varmt vand og en halv kop eddike og skrub væk. Glem ikke også at rengøre inde i det område, hvor dispenseren sidder, da dette også kan blive formet. Hvis dispenseren ikke kan fjernes, skal du kontrollere maskinens manual for at se, hvad du kan gøre. Hvis det ikke kan fjernes, skal du bruge en rørrenser eller en gammel tandbørste til at komme ind i sprækkerne.

Sådan rengøres vaskemaskinens filter

Rengøring af vasketromlen og alle komponenter sørger normalt for den stinkende lugt, men hvis du vil sikre, at din vaskemaskine kører effektivt, skal du også rense filteret.

Filterdøren er normalt placeret foran og nederst på vaskemaskinen, hvis du har en front vaskemaskiner eller inde i skylledispenser, hvis du har en top vaskemaskine. For en front vaskemaskine skal du åbne døren med en mønt eller skruetrækker. For en top vaskemaskine skal du fjerne dispenser til skyllemiddel placeret oven på omrøreren (som sidder midt i vaskemaskinen). Ræk ind inden for at fjerne filteret. For en front vaskemaskine skal du placere et håndklæde under døren for at beskytte gulvet og en lav skål oven på håndklædet for at fange vandet. Det er normalt at fange ca. en liter vand. Skru filterdækslet langsomt af, og lad vandet løbe ud i skålen. Når du fjerner filteret helt, kan du finde forskellige genstande, der skal løsnes, såsom hår, mønter, nøgler eller fnug.

Når ingredienserne er fjernet, skal du køre filteret under vand og bruge sæbe og en tandbørste om nødvendigt for at fjerne snavs. Hvis filteret er ekstremt tilstoppet eller snavset, kan du suge det i et kar med varmt vand, før du skrubber det med sæbe.

Pakningen på din front vaskemaskine (gummiet omkring døren, der danner tætningen) fanger meget vand i den, hvilket fremmer væksten af ​​skimmelsvamp. Tør pakningen tør efter hver vask. Skimmelsvamp vokser på fugtige steder, så lad vaskemaskinens dør være åben hele tiden for at hjælpe den med at tørre ud og lad ikke din våde vask være derinde.

Vær opmærksom på…

Vask ved lave temperaturer er et problem, når det kommer til bakterier og bakterier, der opbygges i din maskine. Vask mindst en gang om måneden ved mindst 60° C, helst 90° C for at desinficere din maskine.

Overforbrug af vaskemiddel kan forårsage ophobning, så mål din dosis omhyggeligt ud efter din belastningsstørrelse og hvor snavset den er.

Husk: Den eneste måde at forhindre din maskine i at blive bygget op med kalk, sæbedum, skimmelsvamp og bakterier er at foretage regelmæssig vedligeholdelsesrengøring!

 

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Electrolux EW6S4225C4 PerfectCare 600

Derefter er det bevist, at fugtigheden i tøjet efter vask er på 53%, hvilket betyder, at tøjet tørrer en hurtigere end normalt. Herudover har denne vaskemaskine en lang række funktioner, både ved forskellige vaskeprogrammer, børnesikring og mængdeautomatik.

Med denne maskine kan du anvende en timer, der gør det muligt at sætte tøjvask lige der hvor det passer. Dernæst kan der i forhold til den mange programmer, blandt andet nævnes et hurtigprogram på kun 20 minutter. Denne vaskemaskine har også et vaskeprogram, der er designet til at vaske uld, silke og andre fine materialer, så du altid opnår den bedste vask. Vaskemaskinen kommer også med den såkaldte Fuzzy-Logic mængdeteknologi, hvor sensorer overvåger vaskeprocessen, for at optimere det program, du vælger til netop denne tøjvask. Dette har store fordele når det gælder sikringen af rent vasketøj og lavt forbrug af el og vand.

Fordele:

 • Mange funktioner
 • God til at fjerne fugt

Ulemper:

 • Begrænset kapacitet

Electrolux vaskemaskine EW6F6248G5

 

 

Med denne vaskemaskine får du en utrolig miljøvenlig maskine, der henvender sig til den normale danske familie. Du får en vaskemaskine med stor kapacitet og mange funktioner, som igen og igen kan sikre, at vasketøjet er perfekt. Den er ekstremt energivenlig og har opnået den højeste kvalitet i energiklassen, nemlig A+++. Det betyder, at du kan passe meget mere forsigtigt på miljøet og samtidig spare penge på din elregning. Den har et årligt energiforbrug på 156 kWh/år. Maskinens vandforbrug er i den lave ende med kun 9999 liter om året, hvilket også er i tråd med den miljøvenlige linje. Maskinen har opnået en rating på B, når det kommer til centrifugering og kan reducere den resterende fugt i tøjet til 52% med sine 1400 omdrejninger pr. minut. Det betyder, at du får tøj, der ikke er klæbrig vådt og bare skal hænge for at tørre, eller løbe i tørretumbleren for at blive tørt. Dens vaskekapacitet er på så meget som 8 kg og er således velegnet til de fleste familier, der har deres behov for denne maskine godt dækket.

Denne vaskemaskine er velegnet til en familie på 4-5 personer. Maskinens lydniveau er 50 dB, når maskinen vasker, og 74 dB, når den centrifugerer tøjet. Det lave støjniveau opnås med en børsteløs motor, der holder støjniveauet nede.

Funktioner

Denne maskine har en timerfunktion, så den kan vaske, når du vil have det. For eksempel kan du tidsindstille den, så vasken er færdig, når du kommer hjem fra arbejde eller andre ærinder. Maskinen er udstyret med en ekstra blid tromle, der forlænger dit tøjs levetid og forhindrer unødvendig slid. Den er også udstyret med et antiallergiprogram, der fjerner bakterier fra tøjet med damp; et højtydende vaskeprogram. Du får også din vask overvåget af sensorer, der optimerer det valgte program, hvilket giver en mere optimal vask. Derudover er der både en børsteløs motor, der er mere støjsvag end de fleste, børnesikring og Woolmark-certificering, hvilket er bevis på et godt og blidt uldprogram. Maskinen er også udstyret med et hav af sikkerhedsforanstaltninger, der beskytter mod alt fra overdosering til vandskade, så du kan bruge den sikkert. Der er ingen selvdosering af vaskemiddel eller dampfunktion, men der er et rengøringsprogram for tromlen.

Fordele:

 • Energivenlig
 • Antiallergi programmer

Ulemper:

 • Begrænsede funktioner

Siemens WI14W540EU – Bedste lydsvage vaskemaskine

Siemens iQ700 vaskemaskine WI14W541EU

 

 

Siemens WI14W540EU indbyggede vaskemaskine kan skjules helt i dit køkken. Den vasker og drejer relativt stille med et maksimalt støjniveau på 67 decibel. Du behøver ikke at åbne køkkenskabet for at se, hvor meget tid der er tilbage i vaskecyklussen. Takket være gulvprojektionen kan du se nøjagtigt, hvad Siemens vaskemaskine holder på med. Forkort en lang vaskecyklus med op til 55%, eller brug den korte 15 minutters cyklus til hurtigt at rengøre dit tøj. Tromlen har en kapacitet på 8 kg, hvilket er masser af plads til det farvede tøj fra en hel familie. Motoren drives ikke af kulbørster, men af ​​magneter. Dette gør vaskemaskinen slidstærk. Med et A+++ – 30% energimærke er den 30% mere energieffektivt end A +++.

Så økonomisk som muligt med waterPerfect Plus

På grund af det intelligente sensorsystem i det intelligente vandPerfect Plus vandhåndteringssystem, er din vaskemaskine så økonomisk som muligt med vand. Den registrerer ikke kun stoffet, men også meget nøjagtigt belastningen i 256 trin. Baseret på disse to faktorer bestemmer enheden den nødvendige mængde vand – automatisk og præcist. Som et resultat opnår du med waterPerfect Plus altid et perfekt vaskeresultat, i hvert vaskeprogram og så økonomisk som muligt med vand.

Fordele:

 • Lavt støjniveau
 • Let at skjule i køkkenelementet

Ulemper:

 • Begrænset plads

AEG vaskemaskine L7FBM862E

 

 

AEG L7FBM862E er en vaskemaskine med mange muligheder og meget gode specifikationer. Vaskemaskinen har en vaskekapacitet på 8 kg, hvilket gør den velegnet til den mellemstore husstand på 3-4 personer. Betjeningen af ​​AEG L7FBM862E er relativt klassisk, med en stor drejeknap med programmer og et display, der giver dig mulighed for at holde styr på den resterende vasketid, centrifugeringshastighed, valg mellem muligheder og mere. Modellen er også blandt de bedste med hensyn til energiklasse, og når det kommer til centrifugeringsevne, er den også blandt de bedste på markedet med en restfugtighed på kun 44%. Ud over de mere almindelige programmer, er maskinen også udstyret med en dampfunktion, der sikrer, at tekstilerne vaskes ekstra rent. Dampfunktionen kan også bruges til forfriskning på bare 20 minutter, så det er ikke nødvendigt at stryge tekstilerne bagefter. Bemærk, at motoren er børsteløs, det er et plus!

Drift og programmer

På trods af at AEG L7FBM862E tilbyder et væld af gode funktioner og muligheder, er betjeningen enkel. Panelets struktur er klassisk med sæbebeholderen placeret på venstre side, drejeknapper med programmerne i midten og vises med valgmuligheder på højre side. Den tilbyder de mere almindelige programmer, og derudover har den også specielle programmer til de mere sarte stoffer og til de stoffer, der vaskes sjældnere. Som beskrevet ovenfor har den også en dampfunktion, og derudover er der også en timer, der gør det muligt at udskyde start af programmet til et passende tidspunkt. Det betyder, at du kan planlægge, så de rene tekstiler ikke ender med at ligge for længe i tromlen og krølle.

Energiklasse og spindeevne

Vaskemaskiner vurderes ud fra de to vigtige kriterier ovenfor, som er afgørende for, hvor attraktivt den er. Denne model er dog ikke meget bagud, da den har formået at score topkarakterer i begge kriterier, hvilket også betyder, at det er godt for både miljøet og tegnebogen. Stofferne har også brug for en kortere tørretid efter vask. Spindeevnen er et udtryk for restfugtigheden i tekstilerne, og restfugtigheden for denne model er 44%. Dette er faktisk det laveste niveau på markedet. I forhold til forbruget er det i gennemsnit 137 kWh og 10.999 liter om året.

Børsteløs motor

Enten er vaskemaskiner udstyret med en traditionel motor eller med en børsteløs motor. Den børsteløse motor, som den er udstyret med, foretrækkes, da den indeholder færre sliddele sammenlignet med den traditionelle. Det betyder også, at den varer længere. En anden fordel ved den børsteløse motor er, at den generelt er mere støjsvag under drift. Mere præcist er lydniveauet på denne vaskemaskine 51 dB ved vask, og lydniveauet er 77 dB, når den drejes.

Fordele:

 • Brugervenlig
 • Energivenlig

Ulemper:

 • Begrænset plads

LG FH6F9BDS2 vaskemaskine

LGs flagskibs vaskemaskiner har imponeret os i et par år. 12 kg FH6F9BDS2 er den nyeste serie-topper fra mærket. Den indeholder en Direct Drive-motor med 20 års garanti, programmer, der kan downloades, og en svimlende A+++ -60% energieffektivitet.

Virkelig i stand til tocifrede vaskebelastninger, gode vaske- og centrifugeringsresultater og de laveste driftsomkostninger, som vi alle har testet, er denne LG en ægte stjerneudøver. Den er ikke billig, og den er et ret komplekst udyr, men væn dig til dens særheder, og LG Centum er en virkelig fremragende vaskemaskine.

Hvordan føles det at bruge den?

Du kender de kræfter, der er ved at løbe tør for energieffektivitets vurderinger, når flere vaskemaskiner allerede scorer A+++. Det er tre karakterer bedre end god gammel A-vurdering. Så hvad sker der, hvis du gør en vaskemaskine mere effektiv end det?

Se på LGs Centum FH6F9BDS2, og prale med en reduktion på 60% i ressourceforbrug i forhold til den allerede super sparende A+++ rating.

Som det er en sådan super effektiv maskine, er teknologien, designet, driften og endda prislappen øverst i spillet. Den udnytter alle virksomhedens tidligere innovationer såsom 6-Motion Direct Drive-motoren, True Steam-cyklusser og Turbowash. Den indeholder også kompatibilitet med LGs nye Smart ThinQ-app. Fjernbetjening og overvågning, programmer, der kan downloades, og programtilpasning kan alle håndteres via din smartphone.

Moderne funktioner

Hele maskinen har et stærkt bue-front design, der skubber lidt ud i dit køkken. Designet er iøjnefaldende og giver også et par centimeter tromledybde. Kurven strækker sig helt op til pladen, så displayet vinkles lidt op mod brugeren. Det gør den meget let at læse, selvom du står over maskinen.

High-tech og wow-funktioner til side, Centum rammer let alle nøglekravene. Grundlæggende betjening er ligetil ved hjælp af programmeringsknappen og valgbare berørings skærmindstillinger. Sæbeskuffen er traditionel, og tromlen er enorm. Vi mener virkelig ‘enorme’.

Fordele:

 • Mange moderne funktioner
 • Stor kapacitet

SAMSUNG WW10M86INOA

 

For mere effektiv vask er denne maskine udstyret med Samsungs såkaldte QuickDrive, hvilket betyder, at vasketiden kan reduceres med op til 50% ifølge Samsung, uden at gå på kompromis med slutresultatet. Maskinen har også fire forskellige sensorer, der kan registrere mængden af ​​vasketøj og graden af ​​snavs, for automatisk at kunne dosere vand og rengøringsmiddel.

Praktisk nok kan du styre maskinen med din mobil. Via Samsungs egen app kan du skræddersy programmerne ud fra for eksempel beklædningstypen, og du kan også indstille, hvornår du vil have vasketøjet til at være klar og få hjælp til fejlfinding. Hvis du har glemt nogle beklædningsgenstande, har maskinen et lille hul, der giver dig mulighed for at tilføje flere beklædningsgenstande, selv efter du har startet programmet.

WW10M86INOA modtager høje karakterer på især centrifugering, vaskeresultater og længden af ​​programmerne. Testerne synes også, at manualen er let at forstå, ligesom knapperne på selve maskinen.

Fordele:

 • Længden på programmerne
 • Brugervenlig

Ulemper:

 • Skyldning af syntetiske stoffer

Bosch WAY32899SN

Bosch WAY32899SN er en front-loading vaskemaskine, hvor fokus er på energivenlighed og kvalitet. Den har en kapacitet på 9 kg, hvilket gør den velegnet til større husstande. Ud over de mest almindelige programmer, har den også en række specielle programmer, der muliggør vask af forskellige tekstiler. Motoren er også kulstoffri.

Den er udstyret med et stilfuldt og innovativt kontrolpanel og display. Displayet giver dig altid et overblik over den resterende vasketid, temperatur og antallet af omdrejninger, den arbejder på. Modellen har også en drejeknap, hvor du kan vælge mellem 16 forskellige programmer – Strygespecial, pumpning, ekstra skylning/stivhed, centrifugering, skjorter, sport, Super hurtig 15, Mix, Automatisk, Automatisk blid, Hygiejne, Dyne, Mix stille/nat, tromlerensning, uldvask og finvask/silke.

Desuden kan du også udsætte vaskens start gennem timerfunktionen. Dette er især praktisk, hvis du vil planlægge vask og tørring i forhold til andre opgaver i huset, så vasken ikke bliver for længe i tromlen.

Bosch WAY32899SN tilbyder også automatisk dosering af vaskemiddel. Det betyder, at du kan spare op til 30 procent vaskemiddel i forhold til, hvis du selv skulle bestemme mængden.

Energiklasse og spindeevne

Bosch WAY32899SN har modtaget A+++ i energiklasse, hvilket er langt den bedste vurdering. Dens energivennlighed skyldes primært den energibesparende motorteknologi såvel som kvanteautomatisering. Med kvanteautomatisering justerer vaskemaskinen energi- og vandforbruget afhængigt af mængden af ​​tekstiler og graden af ​​tilsmudsning. Således bruges ikke unødvendige ressourcer.

I centrifugeringsevne har vaskemaskinen også modtaget A. Centrifugeringsevnen bestemmes på baggrund af vasketøjets resterende fugtighed og indikerer fugtigheden, der er tilbage i et vasketøj efter vask. Jo lavere restfugtighed er, desto hurtigere tørrer vasketøjet.

Den er udstyret med en kulstoffri motor. Vaskemaskiner er enten udstyret med en traditionel motor eller en kulfri motor, og sidstnævnte foretrækkes. Dette skyldes, at du ikke behøver at udskifte kul regelmæssigt, hvilket er en stor sliddel. Kulfrie motorer er derfor de bedste motorer, der har over 10 års motorgaranti. På samme tid er de også mere støjsvage.

Bosch WAY32899SN har Aquastop-teknologi i stedet for intern vandbeskyttelse. Denne sikring er placeret på slangen uden for maskinen og lukker vandforsyningen i tilfælde af lækage. Men har også et børnesikkerhedsudstyr i form af elektronisk låsning af låget.

Fordele:

 • Energivenlig
 • AutoStop program ved lækage
 •  

SIEMENS WM14B262DN

 

Siemens WM14B262DN adskiller sig fra mange andre vaskemaskiner ved, at den kun har en kapacitet på 6 kg, hvor de fleste andre modeller har en kapacitet på 7-8 kg. Det betyder, at den er bedre egnet til små husstande, der under alle omstændigheder ikke skal vaske så store mængder ad gangen, da de derefter sparer både vand og energiforbrug.

WM14B262DN er i energiklasse A+++ og har et årligt energiforbrug, der anslås til 153 kWh.  En vaskemaskine med en kapacitet på 7 kg vil typisk have et forbrug på 175 kWh, så forskellen er ikke særlig stor.

Vaske- og centrifugeringsevne

Med en vaskbarhed i klasse A vasker den godt, men til gengæld halter dens centrifugering lidt. Maskinen har en centrifugeringshastighed på 1400 o/min (vi anbefaler 1400 – 1600 o/min), mens dens centrifugeringsevne kun er i klasse B. Den “dårlige” centrifugeringsevne betyder, at vasketøjet har en stor restfugtighed efter vask. Vi har ikke været i stand til at finde den resterende fugtighed, men den vil sandsynligvis være omkring 53%, hvor en vaskemaskine med centrifugeringsevne A har en restfugtighed på 43 – 47%. Den resterende fugtighed fortæller, hvor meget vand der er i tøjet efter vask. Jo lavere værdi, jo hurtigere tørrer vasketøjet.

Fordele:

 • Passer til små hustande
 • Energivenligt
 • Centrifuering

Ulemper:

 • Begrænset kapacitet