Kondenstørretumbler Test 2024 → De 2 Bedste Kondenstørretumblere

Kondenstørretumbler

Er det ved at være tid til at skifte den gamle tørretumbler ud eller anskaffe sig den første? Så skal man beslutte, hvorvidt det skal være en aftrækkertørretumbler eller en kondenstørretumbler; langt de fleste vælger sidstnævnte, fordi det er en mere energieffektiv løsning, samtidig med, at det er her, at udvalget er størst. 

Det kan naturligvis både være en fordel og en ulempe, at udvalget er stort. For på det ene side har man masser at vælge i mellem, men på den anden side kan det hurtigt blive svært at skabe sig et godt overblik.

Derfor har vi lavet denne kondenstørretumbler test, hvor du slipper for at skulle skabe dig det overblik selv. Det har vi klaret for dig, og baseret på dette, har vi lavet nedenstående liste over de 4 bedste kondenstørretumblere. Her vil du kunne læse meget mere om, hvorfor det lige netop er disse, der er bedst, samt klikke dig videre til forhandlere, der sælger de enkelte modeller til attraktive priser.

Du vil hurtigt bemærke, at der er kondenstørretumblere til forskellige behov og ikke mindst i forskellige prisklasser. Det er meget bevidst gjort for at sikre, at alle kan finde en model på listen nedenfor, som falder inden for deres behovsmæssige og økonomiske rammer.

Electrolux EW2C327R1 – Bedste billige kondenstørretumbler

Electrolux EW2C327R1 Hvid

 

Er der ikke plads i budgettet til at købe nogle af de dyrere modeller, så er der heldigvis også rig mulighed for at finde en god, billige kondenstørretumbler. Det er Electrolux EW2C327R1 et lysende klart eksempel på.

Her får du nemlig en velfungerende og effektiv kondenstørretumbler til en attraktiv pris, som de færreste andre tørretumblere på markedet kan konkurrere med. Den har alt, hvad du behøver, og det største kompromis gås på energiklassen, der ”kun” er B, og altså ikke helt i top.

Tilpasser tørretiden efter tøjet

Du slipper dog ikke helt for smarte funktioner, bare fordi du vælger en billig kondenstørretumbler. Electrolux EW2C327R1 er nemlig udstyret med sensorer, der kan måle fugtigheden og mængden af tøj, der tørretumbles.

Baseret på dette tilpasser den tørretiden, hvilket har to positive effekter. Først og fremmest betyder det, at dit tøj ikke bliver overtørret. Det er en god ting, fordi det slider på tøjet at blive tørret i tørretumbleren; så kan man reducere tiden, det bruger derinde, vil det sliddet også reduceres.

Den anden positive effekt er naturligvis det reducerede energiforbrug. For i modsætning til en kondenstørretumbler, der bare tonser derudaf uanset mængden eller fugtigheden af tøjet, vil Electrolux EW2C327R1 stoppe, når tøjet er tørt. Dermed bruger den ikke mere strøm end højst nødvendigt, og det betyder naturligvis noget for energiforbruget.

4,7 ud af 5 stjerner

Electrolux EW2C327R1 forhandles blandt andet hos Skousen, hvor man som kunde har mulighed for at efterlade en anmeldelse af de produkter, som man har købt. Det er der i skrivende stund 52 kunder, der har gjort efter deres køb af lige netop Electrolux EW2C327R1.

De har i gennemsnit vurderet den til 4,7 ud af 5 stjerner – og faktisk er samtlige anmeldelser enten 4- eller 5-stjerneden, med undtagelse af en enkelt 3-stjernet. Der kan således ikke herske nogen tvivl om, at man ikke går på kompromis, bare fordi man køber en billig kondenstørretumbler – i hvert fald ikke, hvis det er en Electrolux EW2C327R1.

Electrolux EW9H869E9 – Bedste A+++ kondenstørretumbler

Electrolux EW9H869E9 Hvid

 

Hvis du gerne vil spare lidt på strømforbruget, så skal du have fat i en A+++ kondenstørretumbler. Det er den bedste energiklasse, og altså udelukkende forbeholdt de mest strømbesparende maskiner.

Ud af disse, er der én, der er den bedste, og det er denne Electrolux EW9H869E9. Det er ikke en vurdering, vi står alene om. Den har nemlig også vundet titlen som ”Bedst i Test” af Forbrugerrådet Tænk, og så bliver den skamrost, når det kommer til kundeanmeldelser.

Fyldt med smarte funktioner

Electrolux EW9H869E9 er meget mere end bare en tørretumbler i energiklasse A+++; det er en smart maskine, som effektivt tørrer dit tøj, og som samtidig er af høj kvalitet og i virkeligheden også har et lækkert design.

Særligt interessant ved lige netop denne maskine er dog, at den er fyldt til randen med smarte funktioner. Eksempelvis har den en såkaldt 3DSense Technology, der ikke bare registrerer mængden af tøj, men decideret scanner stoffet og tilpasser sine indstillinger derefter.

Derudover bruger denne bedste A+++ kondenstørretumbler også mindre varme end en traditionel tørretumbler gør. Det sker ved hjælp af et GentleCare System, som faktisk kan tørre dit tøj ved næsten halv temperatur end, hvad der traditionelt set bliver tørret tøj ved i tørretumblere.

Kombinerer man alt ovenstående med den smarte tilhørende app, som kan bruges til at styre maskinen, gemme indstillinger og lignende, så har man hele vejen rundt en smart og særdeles effektiv kondenstørretumbler.

4,9 ud af 5 stjerner

Kigger man på PriceRunner, har Electrolux EW9H869E9 i skrivende stund modtaget 34 anmeldelser. Baseret på disse er der blevet udregnet en gennemsnitlig vurdering på intet mindre end 4,9 ud af 5 stjerner.

Hvad der er særligt interessant for denne model er, at 88 % af anmeldelserne er 5-stjernede. De resternede 12 % er 4-stjernede. Det betyder, at der ikke er en eneste af de anmeldende kunder hos PriceRunner, der har vurderet, at Electrolux EW9H869E9 fortjener mindre end 4 stjerner.

Det er da om noget en blåstempling af, at dette i den grad er den bedste A+++ kondenstørretumbler.

 

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

AEG T8DEM842E - Kondenstørretumbler

Hvis du er på udkig efter den bedste kondenstørretumbler, så er det AEG T8DEM842E, du skal have fat i. Her får du en energivenlig model af god kvalitet med høj kapacitet og et bredt udvalg af programmer – alt sammen til en rigtig skarp pris.

Samtidig er det også en model, der bliver rost til skyerne af både professionelle testmagasiner og de kunder, der har købt en AEG T8DEM842E, hvilket naturligvis blot er en blåstempling af vores vurdering af, at det er den bedste kondenstørretumbler.

Energi A++ og optimerede tørreprogrammer

En af de ting, der taler for, at man bør anskaffe sig en AEG T8DEM842E er, at det er en ganske energieffektiv kondenstørretumbler. Faktisk er den i energiklasse A++, hvilket er den anden højeste klasse, og samtidig usædvanligt højt for en model i den prisklasse, som denne befinder sig i.

Det lave strømforbrug hjælpes blandt andet på vej af optimerede tørreprogrammer, som kører i kortere tid. Men det har ikke kun en effekt på dit forbrug af strøm, men også på dit tøjs sundhed. For selvom det er smart at tørretumble tøj, er det sjældent, at det har godt af den høje varme.

Ved at forbedre luftstrømningerne i maskinen har AEG T8DEM842E opnået de kortere tørreprogrammer, og dermed udsættes tøjet også for den høje varme i kortere tid. Der er altså flere fordele ved at vælge denne bedste kondenstørretumbler.

4,7 ud af 5 stjerner

Tager du et kig på PriceRunner, vil du se, at AEG T8DEM842E i skrivende stund har fået 4,7 ud af 5 stjerner i gennemsnitlig vurdering. Det baserer sig på i alt 94 anmeldelser, som er skrevet af kunder, der har købt maskinen og bruger den i deres hverdag.

En så høj tilfredshed, som anmeldelserne tydeligt indikerer, at der er tale om en anbefalelsesværdig kondenstørretumbler. Det ser vi blandt andet på de 98 % af anmeldelserne, som er 4- eller 5-stjernede, og det faktum, at ikke en eneste anmelder har vurderet maskinen til mindre end 3 stjerner.

I anmeldelserne beskrives AEG T8DEM842E blandt andet som en ”meget god maskine”, ligesom flere kunder også skriver, at den bare virker hver eneste gang, at der bliver tændt for den. Samtidig er der også ros til overs for, hvor god den er til at tørre tøjet, og ikke mindst for energieffektiv den er.

Siemens WT4HXEL9DN Hvid

Den sidste maskine, som du vil blive præsenteret for her på listen, er denne Siemens WT4HXEL9DN. Den har vi valgt at fremhæve, fordi det er den bedste støjsvage kondenstørretumbler.

Larmer ikke mere end en almindelig samtale

Med et støjnviveau på blot 59 dB, er Siemens WT4HXEL9DN en af de mest lydsvage kondenstørretumblere, som du finder på markedet. Den er således perfekt til dig, der er træt af at have en maskine, der vækker hele nabolaget, når den kører om natten.

Det er naturligvis en overdrivelse, der skal fremme forståelsen, men der er ingen tvivl om, at det kan være problematisk med larmende tørretumblere, hvis man bor i en lille bolig eller hvis der er meget lydt i dit hjem.

Det er de færreste, der har helt styr på, hvad 59 dB svarer til, men den er egentligt meget enkelt. En samtale mellem to mennesker på tæt hold med almindelige stemmer foregår som regel ved 60 dB; og her er Siemens WT4HXEL9DN altså mere lydsvag.

4,8 ud af 5 stjerner

Siemens WT4HXEL9DN er dog meget mere end bare en støjsvag kondenstørretumbler, hvilket fremgår tydeligt af de kundeanmeldelser, man finder hos PriceRunner. Her bliver den ikke bare beskrevet som værende flot, men også nem at installere, fyldt med gode funktioner og ikke mindst særdeles velfungerende.

En enkel kunde skriver blandt andet, hvordan det er særligt fedt, at den kan tage store mængder tøj og tørre det effektivt – dag efter dag. Derfor er den også oplagt til den aktive børnefamilie.

I gennemsnit bliver Siemens WT4HXEL9DN vurderet til 4,8 ud af 5 stjerner, hvor 99 % af anmeldelserne er enten 4- eller 5-stjernede.