Symaskine Test 2024 → Se De 6 Bedste Symaskiner

symaskine test

BedstTest.dk Anbefaler

2024

bedsttest badge 5a
70 sømme
Automatisk knaphul – 7 stk
Indbygget nåletråder
Nålestop oppe/nede
Start/stop-knap (sy uden fodpedal)
symaskine test
Symaskiner er ikke længere noget, der kun er forbeholdt bedstemødre eller produktionsvirksomheder. Det er i særdeleshed også blevet populært blandt mange unge kvinder og mænd, fordi det gør det muligt at leve mere bæredygtigt og udleve sine kreative evner. En symaskine er da også fantastisk, da den gør det muligt at sy sine egne bukser, lappe hullerne i t-shirten eller sy kjolen ind, hvis den er blevet for stor. Det er derfor muligt at komme til at klæde sig flot på meget billigt, eller at lave det tøj og de kostumer, som man længe har gået og drømt om. Her på siden finder du de bedste symaskiner, der er på markedet lige nu. Vi har udvalgt en god håndfuld, som lever op til vores høje kvalitetskrav og som også er anerkendt for at holde rigtig længe. Køber du derfor en af symaskinerne fra testen her, kan du være sikker på, at du får en symaskine, der bliver din nye bedste ven de næste mange år.

Brother symaskine – FS70WTs – Den bedste symaskine

Brother symaskine - FS70WTs
Modellen her er en elektronisk symaskine fra Brother. Det er en rigtig god og holdbar symaskine, som er fantastisk, hvis du gerne vil bruge den til mere end bare at lappe nogle huller. Den kan både tage sømme op og ned og lave kreative kreationer uden problemer. Det fede ved denne model er, at den har hele 70 sømme, hvilket både inkluderer overlocksømme og syv fuldautomatiske knaphuller. Det er ikke så lidt! Og for at få overblik over det hele, har den et digitalt display. Med til maskinen hører der også trykfødder til lynlås, blindsøm, overlock, monogramsyning og en quiltefod. Du kan derfor virkelig kommer til at lave nogle flotte afslutninger og meget personlige detaljer.

Gode features

Modellen kommer med et rigtig fint forlængerbord, som giver dig godt med plads og kontrol over sytøjet. Det giver dig mulighed for virkelig at fokusere på syningen og gøre det flot og godt. Faktisk kan du også selv vælge, om du gerne vil have, at nålen skal stoppe oppe eller nede i stoffet, når du slipper for pedalen. Det er meget praktisk, når der skal sys hjørner. Den har også en start- og stopknap. Der er tre års garanti på symaskinen. Så du er sikker på at have en god maskine i rigtig lang tid.

Brother symaskine – HF37 – Bedste symaskine til læder

Brother symaskine - HF37
Brother er et af de bedste symaskinemærker, og arbejder du ofte med denim eller læder, vil du få rigtig meget ud af denne model, da den er særligt fremstillet til det. Modsat vores bedste symaskine ovenfor, er denne i stedet en mekanisk symaskine, som kan håndtere meget kraftige materialer. Som det kan udledes af navnet, tilbyder maskinen 37 forskellige sømme. Det inkluderer både overlocksømme og automatisk knaphulsfunktion, som giver flotte og meget ensartede knaphuller. Der er desuden også indbygget nåletråder.

Fint drop-in spolesystem

Denne model har drop-in spolesystem. Det betyder, at spolen ligger vandret i maskinen under et gennemsigtigt låg. Det er meget nemt at betjene, og gør det nemt at se, hvilken farve du bruger i maskinen. Skulle du være i tvivl om, hvordan du bruger maskinen, følger der en step-by-step instruktionsbog med. Der er 3 års garanti på maskinen.

Singer symaskine – Simple 3223 – Bedste begynder symaskine

Singer symaskine - Simple 3223 - Hvid
Har du ikke prøvet at sy med en symaskine før? Så bør du starte med en simpel symaskine, hvor du gradvist kan lære at sy. Netop dette er denne model helt perfekt til, da den både er simpel i indstillingerne men også er en robust maskine, der godt kan klare at få lidt hug, hvis ikke det glider med det samme. Modellen her kan både tage sig af fastelavnskostumer, sofapuder og oplægning af bukser, hvis det er det, du gerne vil bruge den til. Den kan derfor tage sig af mange sy-projekter, så længe det ikke drejer sig om kraftige materialer.

23 sømprogrammer

Symaskinen har alle de programmer, du har brug for, når du skal lære at sy med en symaskine. Den har nemlig syv almindelige basissømme, syv overlocksømme og ni pyntesømme. Du kan nemt skifte mellem sømmene med det store drejehjul på siden. Men den har også 1×4 trins knaphul, som gør det muligt at sy knaphullet i kun fire trin. Endeligt kan trykfoden også løftes ekstra højt, så det er nemmere at håndtere sytøjet.

Brother symaskine – RL417 – Bedste symaskine til prisen

Brother symaskine - RL417
Leder du efter en god symaskine, som gør det rigtig godt, uden den koster for meget? Så er denne model perfekt til dig. For den har alle de nødvendige sømme, der skal til for at sy bukser, lave kostume eller noget helt tredje. Den er meget simpel, men kører rigtig godt og holder også meget længe. Det er en rigtig god begyndermaskine, men den giver også mulighed for, at du kan vokse med opgaven og blive rigtig god til at sy med en symaskine. Den er meget nemt at betjene og har 17 nytte- og pyntesømme, som du kan vælge mellem. Men der er også justerbar stinglængde og bredde, som giver dig mulighed for at sy med variation. Endnu bedre er det også muligt at sy med tvillingenål.

Smart drop-in spolesystem

Når du køber en symaskine fra Brother, får du den altid med et smart drop-in spolesystem. Det betyder, at spolen ligger vandret i maskinen, kører lydløst og det er nemt at se, hvilken farve der er i maskinen. Der er 3 års garanti på maskinen.

Innovagoods – Kompakt Symaskine – Billig symaskine

Innovagoods - Kompakt Symaskine

Vil du gerne lade dit barn prøve at sy med symaskine, eller er du ikke selv helt sikker på, om du gerne vil have en symaskine, kan du prøve dig med denne fra Innovagoods. Det er en meget billig og kompakt symaskine med 7 forskellige sømme. Den er derfor meget mere simpel end de andre symaskiner her i testen. Men derudover har den også:
  • Dobbeltsting system
  • 2 hastigheder og LED
  • 3 forskellige stinglængder
  • Fremad eller bagud styring
  • 4 spolehjul
  • Ekstra nål
Den er velegnet til langt de fleste tekstiler, så længe de ikke bliver for kraftige. Du kan derfor sagtens prøve dig an med at sy en bluse eller en ny dug til bordet. Fordi den ikke koster mere, end den gør, gør det ikke noget, hvis du på et tidspunkt finder ud af, at det med at sy ikke lige er dig.

Bærbar håndholdt symaskine

Bærbar håndholdt symaskine
Hvis du gerne vil prøve dig an med at sy på symaskine, eller gerne vil have en, som du nemt kan finde frem og bruge, når du har et hul i bukserne eller i blusen, er denne helt perfekt til formålet. For den fylder ikke særlig meget og kan nemt gemmes væk i skabet. Det er en meget praktisk mini symaskine, som også sagtens kan tages med på rejser, hvis du gerne vil hygge dig med nogle små projekter. Den kræver lidt øvelse at bruge, fordi den er så simpel og også har så simple funktioner – til gengæld er den meget hurtig at bruge. Den koster heller ikke særlig meget, hvorfor du sagtens kan bruge den som supplement til en normal symaskine.

Hvorfor købe en symaskine?

En symaskine er bestemt ikke for alle, men den er rigtig god at have, hvis du godt kan lide at dykke ned i kreative projekter, eller godt kan lide at udfordre dig selv med at lære at sy nogle nye ting. Det er ikke kun dig, der kan få stor gavn af symaskinen. Det kan din familie også, da du dermed kan sy dem et par lækre bukser, en fed t-shirt eller måske en sød kjole. Du kan også glæde med en flot pyntepude eller noget flot sengetøj. Der er nærmest ikke grænser for, hvad du kan komme til at lave med en symaskine. Husk at købe en symaskine, der passer til dine behov, så du ikke kommer til at sidde med en symaskine, der enten er for simpel til det, du gerne vil lave eller omvendt er alt for kompliceret til, at du kan håndtere den. Når først du bliver gode venner med din symaskine, venter der en verden af fede kreative projekter.

Sådan vælger du den bedste symaskine

Når du skal ud at købe en symaskine, er det en god ide, at du gør dig nogle overvejelser omkring, hvad du godt kunne tænke dig at bruge den til. For dette er afgørende for, hvilken type af symaskine, du bør vælge. Er det småreparationer? Eller vil du gerne sy dit helt eget tøj? For at gøre det nemmere for dig at vælge en symaskine med de rette funktioner, giver vi dig herunder et overblik over, hvad du bør tage med i dine overvejelser, når du går på jagt efter den bedste symaskine.

Sømprogrammer

Der kan være forskel på, hvilke sømprogrammer symaskiner kommer med. De er vigtige at skænke en tanke, da det er dem, der gør det muligt at sy med forskellige sømme. De deles som regel op i nyttesømme, elastiske sømme og ikke mindst pyntesømme. Førstnævnte er til stoffer, elastiske er til strækstoffer og elastiske materialer, mens sidstnævnte er til afsluttende detaljer. Det er derfor bestemt ikke ligegyldigt.

Knaphul

Dette er et punkt, du skal lægge mærke til, da nogle maskiner kan sy knapper på tøjet automatisk, mens andre gør det manuelt. Vil du gerne have, at den skal gøre det automatisk, er det derfor nødvendigt at se efter.

Trykfodsløft

Alle symaskiner kommer med en trykfodsløft, men der er stor forskel på, hvor gode de er. Det er den funktion, der holder stoffet nede, og som sikrer en god og lige syning.

Sådan tråder du en symaskine

Nu hvor du er blevet præsenteret for de bedste symaskiner, der er på markedet lige nu, er det måske meget godt med lidt vejledning omkring, hvordan du tråder en symaskine. For det er ikke altid helt nemt, men ganske nødvendigt for, at du kan komme i gang med at sy dine egne bukser eller kostumer til børnene. Det vigtigste er, at du kun tråder maskinen, når den er slukket. Det sikrer, at du undgår uheld med maskinen. Når den er slukket, skal du herefter hæve trykfoden. Her benytter du blot det lille håndtag, der sidder på siden af symaskinen. Herefter skal du hæve trådgriberen øverst på symaskinen, således at den står i øverste position. Når du har gjort det, skal du sætte en spole på pinden, trække en tråd gennem trådlederen og lade den falde ned foran maskinen. Endeligt skal du fange tråden på begge sider af spændeskriverne. For at gøre det, skal du trække op, så du er sikker på, at tråden sidder der, hvor den skal. Træk tråden gennem den venstre åbning, derefter bagom den og tilbage gennem den venstre åbning igen. Tilbage er der bare at tråde nålen, og så er du klar til at sy et par nye bukser eller nogle lækre puder. Der går ikke lang tid, fra du har købt en symaskine, til du har styr på, hvordan du tråder den perfekt.

Hvordan er vi kommet frem til den bedste symaskine?

Det har bestemt ikke været nemt at finde frem til den bedste symaskine, der er på markedet lige nu. Der er rigtig mange modeller, der er stort set lige så gode, og som gør det rigtig godt. For at finde frem til den bedste symaskine her i vores test, har vi gennemgået rigtig mange uvildige tests og forbrugeranmeldelser og holdt dem op mod hinanden. Efter en grov- og finsortering af alle de symaskiner, vi fandt frem, lykkedes det at finde frem til de symaskiner, som vi har fremhævet her i vores bedste symaskine test. Du kan derfor være helt sikker på, at symaskinerne her i testen faktisk er de bedste af sin slags, og at de kan leve op til både hobbyprojekter og mere professionelle projekter. Om du også synes, at den bedste symaskine i testen her er den bedste for dig, er ikke sikkert. For det kommer nemlig helt an på, hvad dit behov er, og hvad du gerne vil bruge den til. Derfor kan det snildt være, at der er en af de andre symaskiner på listen, der er den bedste for dig. Læs gerne beskrivelserne meget grundigt, så du er sikker på at vælge helt rigtigt. Du kan også altid klikke dig videre til den forhandler, vi har linket til. Her vil der nemlig fremgå yderligere specifikationer, som du kan bruge til at sammenligne modellerne med.

Gå på jagt efter stofrester til din symaskine

Den bedste måde at lære at bruge din symaskine på, er ved at sy. Har du ikke helt styr på teknikken endnu, er et rigtig godt tip at købe nogle stofrester hos møbelproducenter, stofbutikker eller genbrugsbutikker. Ved at undersøge forskellige steder i dit lokalområde dukker der helt sikkert nogle gode og spændende stofrester op, som du kan bruge til at øve dig på. Der går aldrig længe, før du bliver helt vildt god til at sy søde kjoler, fede bluser eller flotte cardigans, hvis det er det, du har lyst til. Husk at øvelse gør mester, og at det kommer til at tage lidt tid at lære i starten – men så længe du har godt med tålmodighed og også er indstillet på, at du ikke bliver mester til det på én dag, skal det nok blive rigtig godt. Der ligger også rigtig mange gode guides til, hvordan du laver puder, kjoler og andet på internettet. Brug gerne disse guides, da det hurtigt giver dig en bedre forståelse for din maskine og også gør dig langt bedre til at sy. Der er så mange muligheder for at blive god til at sy med symaskine – så det er bare at komme i gang.

Er en dyr symaskine bedre end en billig?

Når du skal vælge en ny symaskine, er det vigtigt, at du ikke kun kigger på prisen alene. Det er nemlig ikke udslagsgørende for, hvor god en symaskine du ender med at få. For selvom en dyr maskine normalt vil være bedre end en helt billig, kommer det an på, hvad du skal bruge symaskinen til. For ja, hvis du gerne vil i gang med store projekter, og du generelt godt kan lide at bruge den flere timer om dagen, skal du bestemt ikke gå efter de billigste modeller i vores bedste symaskine test. Omvendt skal du heller ikke gå efter den dyreste og mest avancerede symaskine i vores symaskine test, hvis du bare gerne vil sidde og hygge med det en gang imellem – for så er er en billig symaskine mere end tilstrækkelig. Se derfor nøje på, hvad dit egentlige behov er. Lad det bestemme, hvilken model du går efter – også selvom det måske ikke er den, vi har kåret til at være den bedste symaskine. Brug derfor gerne god tid på at læse beskrivelserne og klik dig gerne vide til hver af produkterne, så du kan nærlæse specifikationerne yderligere. Det gør det nemmere for dig i sidste ende at tage en endelig beslutning om, hvilken symaskine du skal have.

Find et godt tilbud på symaskiner her på siden

Kan du godt lide at gøre et godt køb? Hvor prisen er skruet så meget i bund som overhovedet muligt? Så er du landet på den rette side, da de forhandlere vi har linket til, kun har billige symaskiner. Men, de er generelt også rigtig gode til at komme med fantastiske tilbud på deres symaskiner. Det er naturligvis aldrig en garanti, hvornår de har et godt tilbud på en symaskine. En ting kan du dog godt være sikker på: Hvis du vender tilbage nogle gange, vil du med garanti falde over en god kampagne eller et særtilbud, der er så godt, at det er for dumt ikke at slå til. Kan du dog ikke vente med at købe en symaskine, kan du også sagtens slå til i dag. Priserne er i forvejen meget lave, og vi er næsten sikre på, at du ikke finder modellerne billigere andre steder. Det er ganske trygt og sikkert at købe symaskiner gennem siden her, da vi kun linker til danske forhandlere, som du i forvejen kender. De er derfor ganske troværdige og yder også en helt fantastisk service. Skulle du derfor være i tvivl om det mindste, når det kommer til at købe en symaskine, kan du altid spørge dem til råds.

Køb en symaskine online i dag

Kribler det i fingrene for at få lov til at komme i gang med at sy en masse tøj og kostumer? Så er der ingen tvivl om, at du skal have fingrene i en symaskine allerede i dag. Der er ingen grund til at vente, da priserne er skruet helt ned hos forhandlerne. Du får derfor ikke en meget billigere symaskine andre steder – i hvert fald ikke en, der er lige så god, som de symaskiner vi har fremhævet i testen her. Du køber en af symaskinerne fra vores bedste symaskine test ved at klikke dig videre gennem det link, vi har placeret ved hver symaskine. Det er links til den forhandler, der har den billigste pris på symaskinen. Altså behøver du ikke gå i gang med at lede efter samme model et andet sted til en billigere pris, da vi allerede har gjort arbejdet for dig. Er du tilfreds med prisen, klikker du blot symaskinen i kurven, som du plejer og venter på, at den lander foran din hoveddør om ganske få dage. Nemmere bliver det ikke – og mere tidsbesparende bliver det heller ikke. Vi håber, du finder den bedste symaskine for dig, og at du kommer godt i gang med at sy en masse tøj, puder eller kostumer. Muligheden for det er der i hvert fald!