Glattejern Test 2024 → De 11 Bedste Glattejern

bedste-glattejern

   

ghd Platinum+ Styler

  • Glattejern
  • Eksklusivt design i orkidépink og sort
  • Jævn varme over hele pladen
  • Pladernes temperatur overvåges 250 gange i sekundet
  • Forudser hårets behov

Som pige og kvinde kan det være ret svært at undvære glattejernet, da det vitterligt kan redde selv en katastrofisk morgen med hår, der stritter i alle retninger og generelt bare er genstridigt – også når føntørringen med hårtørreren bare ikke fungerer. Men det fantastiske ved et glattejern er også, at det kan benyttes til at style håret på alle mulige måder både til hverdage og mere festlige begivenheder. For det kan nemlig ikke kun glatte, men kan også bruges til at lave det flotteste bølgede eller krøllede hår. Det er derfor et must at have på badeværelset! 

Har du allerede et glattejern, men er det ved at være udtjent, eller ønsker du virkelig at eje et, kan du med fordel starte din jagt hos os. For vi har nemlig udvalgt de bedste glattejern, der er på markedet lige nu, så du er sikker på at få et glattejern, der glatter håret til perfektion men også hurtigt. For det er nemlig langt fra alle glattejern, der kan det!

Så selvom du inderligt ønsker dig et glattejern, skal du se dig rigtig godt for, da det er meget forskelligt, hvad man får for pengene. Vi råder dig derfor til at læse beskrivelserne i vores glattejern test meget nøje, så du ikke bare kaster dig over det første og bedste tilbud, du finder andre steder. Det kan du nemlig brænde nallerne på.

I vores glattejern test har vi fundet frem til glattejern, der har været testvindere i uvildige tests og som også er populære blandt kvinder og piger i Danmark. Vi har derfor ledt hele internettet igennem og gennemgået dem hver og en for at præsentere de bedst mulige glattejern i vores glattejern test.

Nedenfor får du således en gennemgang af de bedste glattejern, så du kan købe din favorit allerede i dag

REMINGTON Keratin Therapy S8590 Glattejern

REMINGTON Glattejern Keratin Therapy S8590

Lige efter ghd IV Styler kommer Remington med deres Keratin Therapy S8590. Baseret på en masse positive brugeranmeldelser og vores egen begejstring for modellen, lander den på en flot andenplads. Den efterlader nemlig håret skinnende og glat og styrker det også samtidigt takket være den smarte keratinteknologi. Det er ellers ikke noget, man forbinder med et glohedt glattejern, som normalt skader håret, hvis ikke der kommer pleje i.

Grunden til at det kan styrke håret er, at det har keramiske keratinplader. Når de bliver varmet op, bliver det naturlige protein, keratin, overført til de enkelte hårstrå, som dermed styrkes og kommer til at fremstå meget mere glansfulde. Derudover er der indbygget en varmesensor, som beskytter håret mod at blive skadet ved høje temperaturer. Det kan nemlig måle fugtigheden og justerer varmen efter dette – det er meget smart og er så absolut en andenplads i vores glattejern test værd.

Effektiv glatning

Når du tænder for glattejernet her, skal du ikke vente længe på at kunne glatte håret. For på kun 15 sekunder har glattejernet den temperatur, du indstiller den til. Derfor behøver du ikke stå før op eller stå at stresse for at nå at glatte dit hår.

Det har fem varmeindstillinger, som du kan aflæse og justere med det digitale display. Der kan glattes hår på mellem 160 og 230 grader – så kan selv det mest krøllede hår også blive glat. Det vejer desuden også kun 378 gram og gør derfor ikke ondt i armene at holde oppe.

Vil du gerne have det med på weekendture, medfølger der et varmeresistent etui.

HH Simonsen Infinity Styler Glattejern

HH Simonsen Infinity Salon Pro Styler

Leder du efter et eksklusivt og luksuriøst glattejern, bør du tage et kig på HH Simonsen Infinity Styler. Det er nemlig luksusudgaven af et glattejern og er perfekt egnet til dig, der kun vil have det bedste af det bedste. Det smarte ved glattejernet er, at det består af plader beklædt med titanium. Når pladerne bliver varme og bliver brugt til at glatte håret, udskiller de plejende olier og turmalin, som giver dit hår en dejlig, blød følelse, ligesom det bliver sundt at se på.

Lækkert design

Udover det plejende aspekt er designet på glattejernet også bare virkelig flot. Det er stilfuldt og moderne og har desuden også et flot touch-display, hvor du kan vælge mellem forskellige funktioner, mens du glatter håret. Du kan også bruge det til at indstille temperaturerne, så du ikke behøver vente længe på, at det er klar.

Det har naturligvis også en ”sleep-mode”-funktion, som slår til, når du ikke har brugt glattejernet i noget tid. Glattejernet køler her selv langsomt ned, hvis ikke du har bevæget det i noget tid.

Remington CB7480 Glattebørste

Remington Keratin Protect glattebørste CB7480

 

Kan du godt lide lidt anderledes gadgets, skal du virkelig overveje om glattebørsten her ikke er noget for dig. For det er nemlig et noget anderledes glattejern sammenlignet med de andre i vores glattejern test. Det har dog helt samme funktion som de andre – nemlig at glatte dit hår.

Selvom den ligner en almindelig hårbørste, har den en ledning i enden, som gør det muligt at opvarme den helt ligesom et almindeligt glattejern. På denne måde bliver håret glattere og sundere på en langt mere naturlig måde.

Pleje fra rod til spids

Når du bruger glattebørsten, plejer du dit hår fra hårbunden og helt ud til spidserne. Det gør du, da børsten frigiver keratin og mandelolie, når den bliver opvarmet. Håret kan dermed nemmere holde på fugten og bliver også blødt efterfølgende. Under glatningen bliver der også frigivet negative ioner, som reducerer følelsen af, at håret er kruset.

Nem temperaturindstilling

Det er nemt at få den temperatur, man gerne vil have, da der er mulighed for tre temperaturindstillinger, hvoraf den højeste er 230 grader. Du kan derfor indstille varmen præcist til din hårtype. Er du lidt nervøs over at skulle købe så anderledes et produkt, kan vi berolige dig med, at producenten giver fem års garanti.

Remington Ceramic Slim S1510 glattejern

Remington S1510 Ceramic Slim 220 Glattejern

Ønsker du ikke at bruge så mange penge et glattejern, men vil du stadig gerne have meget for pengene, er denne lige noget for dig. For her er virkelig tale om et billigt glattejern, men hvor du stadig får flere af de funktioner og egenskaber med, der er ved et af de dyrere glattejern i vores test.

Ved glattejernet her får du nemlig ekstra beskyttelse på grund af de keramisk belagte plader, en meget hurtig opvarmning og en høj temperatur. Det er i bund og grund det, man bare gerne vil have ved et glattejern, og som man forventer, når man køber det.

De keramiske plader er blevet belagt med teflon og sikrer, at glattejernet nem kan blive ført gennem håret, uden det gør ondt på dig. Men det betyder også, at dit hår ikke kommer til at kruse så meget, fordi det er beskyttet.

Det er et meget simpelt glattejern, men det virker som det skal og giver dig en god oplevelse hver eneste morgen, du står klar med morgenuglet hår.

Remington ProLuxe Straightener S9100 Glattejern – Godt glattejern til langt og tykt hår

REMINGTON Glattejern PROluxe S9100

Når man har både langt og tykt hår, kan det være noget af en kamp at få håret til at makke ret. Særligt hvis det skal være glat og pænt hele dagen lang. Men med Remington ProLuxe glattejern er det ikke noget problem. For glattejernet er nemlig udstyret med bredere varmeplader end mange andre glattejern, hvilket sikrer en både hurtig og meget ensartet glatning af selv det tykkeste, lange hår.

Med OPTIheat

Modellen her har desuden også det meget innovative OPTIheat teknologi, som sikrer en jævn fordeling af varmen mellem de keramiske plader. Netop dette giver dig en effektiv og meget holdbar glatning, som kan holde i helt op til 24 timer, hvis vejret også tillader det. Men de brede varmeplader gør det også muligt at lave store og lækre krøller.

9 temperaturindstillinger

Det særligt gode ved dette glattejern er, at det har 9 temperaturindstillinger. Går du derfor meget op i at passe på dit hår og pleje det bedst muligt, kan du altså indstille det til en varme, der ikke er alt for hård. Du kan indstille glattejernet til alt mellem 150 – 230 grader. Er det derfor virkelig genstridigt en dag, kan du blot indstille den til højeste varme.

Babyliss Straightner Smooth Finish Glattejern

Babyliss Straightner Smooth Finish (ST250E)

 

Babyliss skal selvfølgelig også være med på listen over de bedste glattejern. For de producerer også nogle rigtig gode og fine glattejern, som egner sig til det fine, skandinaviske hår. Det er et glattejern, der gør det muligt for dig at style dit hår på smukkeste vis, da den er god at have i hånden, har nogle gode og effektive varmeplader, samt har et digitalt display, hvorpå du kan indstille temperaturen.

Men ifølge brugeranmeldelser og vores egen test er glattejernet også fantastisk til at lave krøller med. Det har nemlig plader, der gør det muligt at vippe håret perfekt. Ønsker du derfor perfekte krøller til festen, er det bare med at købe modellen her fra Babyliss.

Glattejernet har desuden en 2 meter lang og drejbar ledning samt en varmeresistent måtte, så du også kan glatte håret andre steder end på badeværelset eller lægge den fra dig uden at være bekymret for, om der mon sker noget.

Prismæssigt er Babyliss Smooth Finish også meget fornuftig.

DAFNI Keramisk Glattebørste

DAFNI Hair Straightening Ceramic Brush

 

Glattebørsterne er geniale og derfor fortjener DAFNI også at få deres børste med i vores glattejern test. Det er nemlig en revolutionerende børste med en keramisk belægning af virkelig høj kvalitet. Den kan derfor glatte dit hår på ganske få minutter. Den er ret nem at bruge og kan bruges samtidig med, at du forsøger at få styr på dine morgenlokker. Den ordner derfor to rutiner om morgenen i ét hug.

Fordi den er så god og nem at bruge, behøver du ikke dele håret op i små sektioner, inden du begynder at bruge den. Du kan sagtens tage større dele af håret og køre børsten igennem med den. Det sparer dig derfor for en del mere tid end med et traditionelt glattejern.

Effektiv glattebørste

Børsten glatter hår med en effekt på 400 watt, hvilket er en del mere end andre glattebørster. Den høje effekt sikrer, at opvarmningen sker hurtigt, og at der holdes en konstant temperatur. Du skal ikke være nervøs for overophedning, da børsten er lavet af varmeresistent plastik. Den brænder derfor ikke, hvis du lader den ligge, mens du sætter noget af håret op. Bruger du den ikke i 15 minutter, slukker den helt automatisk.

Børsten er rigtig god, da den formår at holde en konstant temperatur på 185 grader. Det er den ideelle varme at style håret med, da det ikke brænder håret af.

Kan bruges som børste

Som du kan se, er der yderst på børsten lilla børstehår med en sort spids. Disse bliver ikke varme og gør det muligt at køre børsten helt tæt på hovedbunden, uden du skal være nervøs for, om du brænder hovedbunden.

Børsten bliver desuden varm på mindre end et minut og giver dig besked ved, at det røde lys skifter til grøn. Trænger børsten til at blive gjort rent, kan du rense den med en fugtig klud.

Husk nu også kun at bruge den i tørt hår, hvis du vil sikre sig, at dit hår ikke tager yderligere skade.

ghd The Original Classic Styler ghd The Original Classic Styler

Ghd er et fantastisk og populært mærke og er et af de foretrukne mærker blandt mange kvinder. Glattejernet her har da også været på nogle af de bedste placeringer hos livsstilsmagasinet Femina, forbrugerplatformen Bäst i test, forbrugermagasinet Test i Tyskland med flere. Der er dermed ingen tvivl om, at glattejernet er af høj kvalitet og leverer det, der forventes.

Perfekt skinnende hår

Det er ikke tilfældigt at glattejernet har fået navnet ”Styler”, da det er virkelig er, hvad den kan. Med de to keramiske varmeplader bliver der sikret en jævn opvarmning, som gør det nemt at bruge glattejernet til både at glatte håret og lave fine bølger eller krøller. Men det varmer også så godt, at det giver et perfekt skinnende krøllet eller glat hår, der afhængigt af vejret, holder hele dagen lang.

Behageligt at holde ved

Er der noget, ghd kan, så er det at udvikle glattejern, der både er brugervenlige og funktionelle i designet. Det er også, hvad du kan forvente af ghd IV Styler, og som har gjort det til et af de mest solgte glattejern fra mærket over hele verden. Det ligger meget behageligt i hånden og har en lang ledning, hvilket er rart, hvis stikkontakten sidder langt fra spejlet. Derudover har det også en standby funktion, som den slår over i, når den har været tændt i 30 minutter. Det sikrer, at det slukker, selvom du skulle have glemt det en travl morgen. Hvad der er endnu mere smart er, at den har en indbygget universal-adapter, der gør det muligt at bruge glattejernet i hele verden.

Det billigste ghd glattejern

Selvom IV Styler er det bedste glattejern i vores test, betyder det ikke, at du skal finde en masse penge frem for at få fingrene i det. Det er nemlig en af deres billigste modeller på markedet. Det er selvfølgelig et af de dyrere glattejern, man kan finde, men det er i så god en kvalitet, at du ved at købe dette har et glattejern i mange år fremover. Derfor er der ingen tvivl om, at den vinder prisen som glattejern bedst i test i vores glattejern test.

ghd Platinium+ Styler Black – Bedste Premium Glattejern

ghd Platinum+ Styler Black

Ghd kan det der med glattejern. Derfor er det ikke til at komme udenom, at endnu en af deres modeller skal have en plads i vores glattejern test. Modellen her er verdens første såkaldte SMART Straightener. Det vil sige, at det kan forudse dit hårs behov, tykkelse og ikke mindst tekstur. Den beregner derfor hårets tykkelse og tekstur alt imens, du glatter det. Den er derfor udstyret med patenteret og banebrydende ultra-zone teknologi, som anvender hurtigt tænkende sensorer på hele varmepladen. Temperaturen holdes derfor konstant på 185 grader.

Med ghd Styler Black på badeværelset får du altså et stylingværktøj, der efterlader håret skinnende og mere sundt med bare et enkelt strøg. For det bedste resultat af glatningen ligger nemlig i, at varmen holdes konstant og sikrer også, at der ikke kommer unødvendigt mange knækkede hår.

Eksklusiv styler

Glattejernet har også en ”slepp mode”-funktion ligesom vores glattejern bedst i test, og slukker derfor, når det ikke er blevet brugt i 30 minutter. Derudover er pladerne designet til at være på linje med hinanden, så hvert enkelt hårstrå bliver holdt perfekt på plads under hele stylingen.

Der er derfor ingen tvivl om, at ghd Platinium+ er en meget eksklusiv styler til dig, der går meget højt op i dit hår.

ghd Gold Classic V Styler glattejern – Ekstra god til at lave krøller

ghd The Original Classic Styler

Endnu en gang er ghd med på vores liste. Det er uundgåeligt, da denne model har høstet et hav af gode anmeldelser og er topscorer hos tyste Testfazit og anbefalet hos kvindebloggen HerCampus. Alle testene viser, at ghd V Gold Classic Styler er et godt og effektivt glattejern, der gør det nemt at style håret, og som giver et rigtig godt glatteresultat. Men det er også rigtig godt at bruge til at lave krøller.

Lav krøller med de keramiske vippeplader

Modellen her fra ghd er fantastisk til både at glatte håret med men også til at lave krøller, da det har en ret smart vippefunktion. Det gør det muligt at bruge glattejernet til ret mange styles og looks. Glattejernets keramiske plader kan vippe, og når der kommer tryk på, kan der meget nemt og effektivt skabe naturlige og stylede frisurer samt krøller, der ser meget naturlige ud.

Klar på kun 20 sekunder

I alle de test glattejernet er med i, bliver dets opvarmningsteknologi fremhævet igen og igen. Men det kan virkelig også noget. For når glattejernet bliver tændt på knappen, går der ikke længe, før den bipper for at fortælle, at glattejernet er klar til brug. Det tager kun 20 sekunder, og gør det derfor muligt hurtigt at style håret, hvis du er kommet lidt for sent ud af sengen. Når du er færdig med at glatte håret eller lave flotte krøller sørger auto-sluk-funktionen for, at glattejernet selv slukker efter 30 minutter.

HH Simonsen Pocket glattejern

HH Simonsen Pocket Straightener

HH Simonsen er et rigtig godt og gedigent mærke, som du sagtens kan købe et glattejern fra. De har været nævnt før og ovenfor i vores glattejern test, men fortjener endnu en plads med deres glattejern i lommestørrelse. For der findes ikke mange glattejern i den størrelse, selvom der er mange, der godt kunne bruge det i forbindelse med ferien eller til bare lige at klare et par totter her og der.

Glattejernet fra HH Simonsen er derfor et meget lille og ultralet glattejern. Det er perfekt til dig, der har kort hår eller pandehår, og som godt kunne tænke en nem måde at style det på. For det er det med denne, da den både kan tage de korteste hår i panden, men også kan lave fine krøller i kortere hår, uden det kommer til at se mærkeligt ud.

Dog er den selvfølgelig også rigtig god i forhold til at tage med ud på rejser, da den er så lille. Den kan være i selv den mest proppede kuffert – og det er jo perfekt! Glattejernet kan varme op til 200 grader og har en to meter lang ledning, som sikrer, at det ikke er svært at nå en stikkontakt.

Endeligt har den også turmalin keramisk teknologi, som modvirker kruset hår. Den varmer op i løbet af 15-20 sekunder.

Hvordan finder jeg et glattejern der passer til mit hår?

At finde det rigtige glattejern, der passer til netop dit hår, kan være en udfordring, men det er afgørende for at opnå de bedste stylingresultater og undgå skader på håret. Med så mange muligheder på markedet, er det vigtigt at overveje en række faktorer, herunder hårtype, pladens materiale, og temperaturindstillinger, for at sikre, at du vælger det bedste glattejern for dig.

Kend din hårtype

Det første skridt i at vælge det rigtige glattejern er at forstå din hårtype. Har du fint, tykt, krøllet, eller bølget hår? Fint hår kræver et glattejern med lavere temperaturindstillinger for at undgå skader, mens tykt eller krøllet hår kan kræve et glattejern, der kan nå højere temperaturer for at effektivt glatte håret.

Vælg det rette materiale

Pladens materiale er en anden vigtig faktor at overveje. Keramiske plader er gode til jævn varmefordeling og er mindre skadelige for håret, hvilket gør dem til et populært valg for alle hårtyper. Titaniumplader opvarmes hurtigere og kan nå højere temperaturer, hvilket gør dem ideelle til tykt eller groft hår. Turmalinplader er kendt for at frigive negative ioner, der reducerer krus og øger hårets glans.

Justerbare temperaturindstillinger

Et glattejern med justerbare temperaturindstillinger er afgørende for at kunne tilpasse varmen til din specifikke hårtype. Dette hjælper med at forhindre skader forårsaget af for høj varme og sikrer, at du kan opnå det bedste resultat uanset dit hårs tilstand eller tekstur.

Tænk på størrelsen og formen

Størrelsen og formen på glattejernet er også vigtige at overveje. Et slankt og letvægts glattejern er lettere at håndtere, hvilket gør det nemmere at style håret, især hvis du også ønsker at lave krøller eller bølger med dit glattejern. Pladernes bredde bør vælges ud fra hårets længde og tykkelse; bredere plader kan spare tid, hvis du har langt og tykt hår, mens smalle plader er bedre til kort hår og detaljestyling nær rødderne.

Vælg kvalitet over pris

Selvom det kan være fristende at vælge et billigere glattejern, er det vigtigt at huske, at kvalitet ofte kommer med en pris. Et højkvalitets glattejern vil ikke kun give bedre stylingresultater men kan også være skånsomt mod håret, hvilket reducerer risikoen for skader og spaltede spidser over tid. Se efter glattejern med gode anmeldelser og fra anerkendte mærker for at sikre, at du investerer i et produkt, der holder.

Afsluttende tanker om valget af det rette glattejern

At vælge det rigtige glattejern handler om at kende din hårtype, forstå de forskellige materialer og teknologier, og ikke mindst at investere i kvalitet. Ved at følge disse råd kan du finde et glattejern, der passer perfekt til dit hår og hjælper dig med at opnå de stylingresultater, du drømmer om, uden at gå på kompromis med hårets sundhed. Husk, at et godt glattejern er en investering i dit hår’s velvære og skønhed.

Brug ikke glattejern i vådt hår

Et godt glattejern kan gøre meget for håret. Men for at få det bedste resultat, er du også nødt til at vide noget om, hvordan du bruger det korrekt. Her er det absolut første råd, at du aldrig bør bruge det i vådt hår.

Hvis du vælger at glatte dit hår, mens det stadig er fugtigt eller vådt, kan det ende med at gøre ret store skader på dit hår. Det kan være ret svært at rette op på, da det for det meste kræver, at dit hår vokser ud. Flere tests har vist, at høje temperaturer kan skade vådt og tørt hår, men at skaderne er meget værre og mere strukturerede, når varmen rammer det våde hår. Netop den hurtige fordampning gør, at håret tager enormt meget skade og kan ende med at se helt forfærdeligt ud. Sørg derfor altid for at tørre dit hår meget grundigt med din hårtørrer, inden du fortsætter med glattejernet.

Har du ikke tiden til at tørre håret fuldstændigt, er det bedre, at du skipper glattejernet og sætter håret op i en stylet knold, da du vil blive ret ked af det resultat, der kommer ud af, at du glatter dit våde hår. Så er det meget bedre at tænke i andre baner, så du ikke skal vente måneder på, at det skadede hår bliver rettet op.

Brug altid varmebeskyttende spray inden glattejern

Vil du gerne være sikker på, at dit hår også ser pænt ud om et halvt år, er du nødt til at bruge varmebeskyttende spray, inden du glatter dit hår. Ja, det er en ekstra udgift, men det er en udgift, du bliver glad for at have brugt pengene på, da det sikrer, at dit hår ikke knækker eller begynder at kruse meget, fordi det har fået for hård en varmebehandling.

Mange undersøgelser viser, at håret har langt bedre af at få noget varmebeskyttelse i håret, inden glatningen eller krølningen begynder. For det går ind og beskytter det enkelte hårstrå direkte og sikrer, at du ikke pludseligt begynder at få hår, der knækker eller spidser, der flosser meget.

Der findes mange rigtig gode varmebeskyttende spray, som du kan bruge. Hvilket produkt eller mærke det er, betyder ikke så meget, da der er stort set samme produkter i dem alle sammen. Det vigtigste er blot, at du bruger det, så du ikke ender med at få et hår, der ser helt forfærdeligt ud på grund af et glattejern. Det tager kun et øjeblik at spraye i håret – så det er det hele værd.

Sådan holder du håret sundt under glatning

Som en del af vores glattejern test synes vi også, det er på plads, at vi giver dig nogle af de bedste råd til, hvordan du holder håret sundt under en glatning. For det kan være svært at finde ud af, hvor man lige skal starte, eller hvad man skal prioritere. Det har vi gjort nemt for dig, da vi herunder kommer med de bedste tips til at holde håret sundt under glatning.

Som du nok allerede ved, er det ret hårdt for håret at blive glattet hver dag eller flere gange om ugen, da du udsætter det for ret høj og hård varme. Du bør derfor altid følge følgende råd:

  • Brug så lav en varme som muligt
  • Brug varmebeskyttelse i dit hår
  • Glat det aldrig, når det er vådt eller fugtigt
  • Fugt det med gode olier
  • Forkæl håret af og til med en hårkur

Når du bruger følgende råd, holder du håret rigtig sundt og sikrer, at det ikke knækker, næste gang du bruger glattejernet. For at undgå det er det nødvendigt med masser af fugt. For hver gang du glatter det, tørrer dit hår ud. Når det sker, og hvis det ikke løbende får fugt, risikerer det at knække. Det er ikke særlig pænt og noget, som du for alt i verden gerne vil undgå sker.

Det er derfor også vigtigt, at du husker at fugte det med macadamia eller arganolie, ligesom en hårkur kan give håret den styrke, der skal til for at kunne klare daglig glatning. Den ekstra gode fordel i at styrke håret med hårkur og olier er, at håret også vil se rigtig flot og skinnende ud efter glatning. Det er derfor kun en fordel at give håret lidt ekstra opmærksomhed.

Sådan glatter du bedst håret

Har du ikke gjort så meget i at glatte håret før, eller synes du ikke, at resultatet lige nu bliver, som du gerne vil have det, får du her de bedste råd til, hvordan du både hurtigt og effektivt får det flotteste mulige hår.

For at komme alle krøllede eller knapt så glatte hårstrå til livs, bør du starte enhver glatning med at dele håret op. Det sikrer, at du kommer omkring alt dit hår og ikke glemmer noget i toppen eller bunden. Særligt når du har tykt hår, er det en god ide, at du deler det op, da du eller kan have svært ved at holde styr på, hvilket af dit hår, du har været igennem med glattejernet. Del det derfor gerne op i tre eller fire dele afhængigt af, hvor langt dit hår er.

Når du bruger inddelingsteknikken til dit hår, vil du også bedre kunne fordele varmebeskyttelsen i håret. Mange glemmer nemlig ofte, at også det inderste hår skal have varmebeskyttelse. Du rammer det derfor bedre og undgår for hårdt slid.

Hvordan krøller man håret med et glattejern?

Som tidligere nævnt her i vores glattejern test kan man krølle sit hår med et glattejern. Du behøver derfor ikke nødvendigvis investere i et krøllejern for at opnå en frisure med de flotteste krøller. Men hvordan er det lige, du gør det så? Og hvordan laver du dem pæne?

Der findes mange forskellige teknikker og metoder til at skabe krøller med et glattejern alt efter, hvilke krøller du godt kunne tænke dig. For at kunne lave de bedst mulige krøller, anbefaler vi som udgangspunkt, at du vælger et glattejern med fleksible plader. Det gør det nemlig meget nemmere at få glattejernet og håret til at samarbejde.

Krøller med naturligt fald

Kan du godt lide at have krøller med et naturligt fald – altså med nogle fine krøller i den nederste del af håret, er det meget simpelt at gøre. For her skal du blot tage en lille tot af håret og vikle det rundt om hele glattejernet. Derefter vinkler du totten ind mellem pladerne og lader totten glide gennem pladerne. Herefter vil der være en ret fin krølle. Det lyder måske lidt indviklet, men når først du har prøvet det nogle gange, bliver resultatet rigtig flot.

Tydelige krøller

Ønsker du i stedet at gå efter nogle lidt vildere og mere tydelige krøller, bør du som det første starte med at inddele håret, så du er sikker på, at der er krøller i hver eneste tot – eller bliver resultat ikke så pænt at se på.

Når du har inddelt dit hår, tager du en lille hårtot og fører glattejernet helt ind til roden af håret. Herefter twister du glattejernet mod højre eller venstre alt efter, hvad du bedst kan lide. Lad langsomt glattejernet glide mod spidsen af håret. Det gentager du blot ved samtlige hårtotter, indtil hele dit hår er fyldt med krøller.

For at lade det holde bedst muligt, kan det være en god ide at komme lidt skum og hårlak i håret. Det holder krøllernes struktur og sikrer, at vinden og lidt fugtigt vejr ikke ødelægger de fine krøller, du har brug så lang tid på at lave.

Det skal du være opmærksom på, når du køber et glattejern

Når du køber et glattejern, kan det godt betale sig, at du går op i kvaliteten af det. For køber du et dårligt glattejern, kan det være skyld i, at dit hår bliver slidt eller at glatningen aldrig bliver helt perfekt, og som du gerne vil have det til at være. Går du efter en af de glattejern, vi har anbefalet i vores glattejern test, går du ikke helt galt i byen. For disse er alle i en god kvalitet, hvilket er noget både brugeranmeldelser og topplaceringer i diverse tests bevidner om.

Derudover vil det være en rigtig god ide at se på glattejernets plader, da de kan give dig en indikation om, hvilken kvalitet du kan forvente af glattejernet. De skal helst gerne være keramisk belagte for at give dig den bedst mulige glatning. Har pladerne også olier eller keratin, er det bare en ekstra fordel.

Endeligt bør du også se på, om det er muligt at indstille glattejernet til forskellige temperaturer. Dette er nemlig alfa og omega for, at du får mulighed for at holde dit hår mest muligt sundt men også, at du kan få det bedst mulige resultat alt efter, om du har glat eller tykt hår. Jo flere varmeindstillinger der er, jo bedre er det for dit hår.

Hvorfor købe et glattejern?

Er du lidt i tvivl om, hvorvidt du skal købe et glattejern, er der som det første ikke andet at sige til det end, at du bare skal gøre det. Simpelthen fordi du kan få noget helt andet ud af dit hår, end hvad du ellers kan.

I Skandinavien og Danmark er der mange af os, der har et utrolig fint hår, som kan være svært at få til at makke ret, når først efterårets og vinterens fugt og regn slår ind. For det giver et kruset og bølget hår, som ikke er til at styre. Med et glattejern kan du redde hele dagens udseende, da det kan hjælpe dig til at style en flot knold, et flot krøllet hår eller en fed hestehale. Vi er mange, der har et fint og glat hår med naturligt fald, som bare ikke er pænt i de fugtige måneder. Vil du gerne det til livs, giver det derfor god mening at købe et glattejern.

Men glattejernet kan også hjælpe dig til at lave de flotteste og fedeste frisurer, når du skal en tur i byen. Det kan være, du gerne vil have de blødeste Hollywood-bølger eller nogle vilde krøller, som tager alt opmærksomhed. Uanset hvad du går efter eller godt kan lide, kan du lave det med et krøllejern. Det gør det noget mere spændende og sjovt at gøre sig klar til en tur i byen.

Er du ikke så god til det med glattejern endnu, kan du altid gå efter en af de billige fra vores glattejern test, så du kan bruge det til at øve dig. Så betyder det ikke så meget, hvor mange penge du har givet for det, hvis det viser sig, at det alligevel ikke lige er dig at have et glattejern.

Hvorfor er der så stor en forskel på prisen på glattejern?

Selvom man skulle tro, at der ikke burde være så meget forskel i prisen og på hvad et glattejern kan, så er det ikke sådan, det forholder sig. For selvom den primære funktion er at glatte håret, er der stor forskel på, hvordan de gør det, og hvor hårdt det slider på dit hår.

Et godt eksempel er at kigge på nogle af de glattejern, vi har med i vores glattejern test ovenfor. Her er der flere af dem, der er i stand til at udskille keratin og olier, mens de glatter håret og derfor gør det mere sundt og lækkert at se på. Det er ikke alle glattejern, der kan dette, da det er en dyr funktion at udvikle. Netop derfor er der meget stort forskel på prisen.

Derudover har navnet også noget at sige, da mange ofte er villige til at give mere for et mærke som ghd, der har vundet mange priser, frem for et mere ukendt eller discount mærke. Dog hænger pris og kvalitet sammen ved glattejern, hvorfor det godt kan betale sig at bruge de ekstra par hundrede kroner på et glattejern med flere funktioner og muligheder end ét uden.

Du skal trods alt huske på, at du får en del for pengene, og at glattejern holder i rigtig mange år, hvis du er god til at passe på det og også husker at rense det hver uge. Køber du et glattejern fra vores test i dag, kan du godt regne med at have en bedste ven i mere end 5 år. Det er derfor et relativt billigt stylingsredskab, når man ser på det over tid.

Får man smukkere hår af at bruge et glattejern fra ghd frem for et hvilket som helst andet?

Der er ingen tvivl om, at ghd er en af de dominerende mærker på markedet, når det kommer til glattejern. Netop af den grund er det også meget oplagt at tro, man får et meget smukkere hår af at bruge ghd.

Det er lidt både og. For den absolutte fordel ved at bruge glattejern fra ghd er, at de er udviklet med teknologi, der tager hensyn til dit hår og dets fugtighed. Derfor skader glattejern fra ghd ikke dit hår lige så hårdt som glattejern fra andre mærker, hvor teknologierne ikke er de samme. Det kan være med til at give dig et smukkere hår, når du styler det.

Dog kan du også gøre meget selv for at gøre det smukt og lækkert at se på, efter du har stylet det. For med de rette produkter, den rette fugtighed og pleje kan du få et hår, der er lige så lækkert at se på, som var det blevet glattet med et glattejern fra ghd.

Men nu hvor det er vores glattejern bedst i test, vil vi også til enhver tid anbefale det til dig og andre, der leder efter det perfekte glattejern. For det er netop, hvad ghd kan give dig. Det koster naturligvis også derefter. Men det er alle pengene værd, da du vil kunne mærke en stor forskel på resultatet sammenlignet med det første og billigste glattejern, du kan finde i din nærmeste Bilka.

Hvor varmt skal et glattejern være?

Der er ikke lavet nogle helt specifikke undersøgelser på, hvad minimum eller maksimumtemperaturen bør være, når man glatter hår. Men hvis man tager udgangspunkt i diverse anvisninger fra producenter af glattejern, er den perfekte temperatur et sted mellem 175 og 185 grader.

På langt de fleste glattejern er det muligt at komme op på en temperatur på omkring 210 grader. Dette er dog mest egnet til meget kruset og tykt hår, som har svært ved at blive glat. Denne varme er som regel alt for hård for tyndt og fint hår. Her er det derfor bedre at holde sig til de 175 grader.

Det smarte ved glattejernet er, at det holder varmen og temperaturen konstant. Du skal derfor ikke bekymre dig om, hvorvidt du skal justere undervejs eller vente på, at det igen bliver varmt nok, når du har glattet halvdelen af håret.

Det bedste er, at du på bare 15-20 sekunder bliver klar til at glatte dit hår pænt og flot.

Er en glattebørste lige så god som et glattejern?

Som noget nyt er der også begyndt at dukke glattebørster op som et alternativ til det traditionelle glattejern. Det er meget smart, da du både kan rede de filtrede totter ud, samtidig med at du glatter dem. Nemmere bliver det ikke at få styr på fuglereden.

De er ret nemme at bruge og tillader dig også at komme helt til bunds med at rede håret, uden det gør ondt i hårbunden. Der er selvfølgelig det med glattebørster, at de ikke giver dig de samme muligheder som et glattejern. Du kan ikke krølle håret eller lave nogle andre styles med børsten. Er du til gengæld meget til glattet hår, og er det det, du altid foretrækker, er det en rigtig god ide at gå med en glattebørste.

Den varmer op i løbet af ganske kort tid og gør det muligt at glatte dit hår på ganske få minutter, fordi den kan tage så meget hår ad gangen. Når det kommer til glatning, er en glattebørste derfor mindst lige så god som et glattejern, hvis ikke i nogle tilfælde bedre, fordi det er så nemt og hurtigt. Dog vil det både kræve en glattebørste og et krøllejern eller glattejern, hvis du gerne vil have lavet krøller.

Glattebørsten egner sig bedst til piger (eller drenge) som i forvejen har meget glat hår. Det kan være svært for børsten at komme alle krøller til livs, hvis man har et stort krøllet hår. Men ellers er der ikke noget i vejen for at gå med en glattebørste – for de kan glatte hår på den flotteste måde!

I vores test har vi nævnt to forskellige som begge er virkelig gode og leverer gode resultater hver gang, de er i brug. Vi kan derfor varmt anbefale, at du køber en allerede i dag og ser, om ikke det er noget for dig. Du risikerer ikke andet end at få glat hår!

Kan alt hår tåle at blive glattet?

Som udgangspunkt kan alt hår godt tåle at blive glattet. Spørgsmålet er snarere om alt hår kan tåle at blive glattet hver eneste dag, for her er svaret ikke så entydigt. Glatning af håret er meget hårdt for hårstråene og slider på dem, hver eneste gang man gør det. Det gælder også selvom du bruger varmebeskyttelse. Har du derfor gjort meget i at farve dit hår, krølle det, afblege det og givet det andre hårde behandlinger, er det mere skrøbeligt.

Med et skrøbeligt hår er det vigtigt, at du maksimalt glatter det med en temperatur på 185 grader. Ellers kan du risikere, at det knækker af i stor stil. Det ser ikke særlig pænt ud, og vil også være noget, der generelt ødelægger din frisure. Skru derfor ned for glatningen i en periode og skru op for fugt og andre behandlinger af håret, der styrker det og gør det stærkt.

Har du almindeligt hår, som kun bliver farvet en gang imellem eller måske slet ikke bliver behandlet med farve, permanent eller andet, kan du sagtens glatte det hver dag, hvis du gør det med omtanke. For selv sundt og flot hår kan ikke klare 200 graders varme hver dag, hvis ikke det får beskyttelse og fugt. Husk derfor at bruge de anbefalede produkter og glat det ikke mere, end at du kører glattejernet over håret en enkelt gang. Det sikrer, at det ikke begynder at blive skrøbeligt og i sidste ende knækker af.

Har du et flot og krøllet hår, er det også meget hårdt for håret at blive glattet flere gange om ugen. For når du glatter det, ændrer du hårets struktur. Det er også derfor, det ikke kan holde sig glat, når det er fugtigt eller regner – for så finder det tilbage til sin oprindelige struktur. Nøjes derfor med at gøre det en gang imellem, så du ikke skader dit hår unødvendigt. Det ville være så ærgerligt, da mange misunder kvinder med et flot, krøllet hår.

Passer du derfor godt og grundigt på dit hår og husker på, at det kræver god pleje for dit hår, kan du sagtens kaste dig ud i at glatte dit hår.

Sådan er vi kommet frem til de bedste glattejerne

Der er meget at tænke over, når det falder på valget af et glattejern. Det er vi meget opmærksomme på, og derfor har vi tænkt forud for dig. Vi har nemlig allerede udvalgt de bedste, der er at komme efter her i 2021. Du behøver derfor ikke lave en masse research for at finde frem til, hvilket glattejern der kunne være det bedste for dig. I stedet kan du bare læne dig tilbage og læse de forskellige beskrivelser og derudfra vælge dine favoritter. Det gode ved at du udvælger dem gennem vores test er jo netop, at du kan være sikker på, at de er de bedste af sin slags.

I udvælgelsen har vi lagt vægt på funktioner, teknologier, brugervenlighed, ergonomi, holdbarhed og ikke mindst pris, så der er gode glattejern at vælge mellem for alle, der har brug for et. Det behøver nemlig ikke være lige så dyrt som ghd for at være et godt glattejern med gode resultater.

Vi har naturligvis også set på, hvilke glattejern der har klaret sig godt i test, og om brugerne også synes det samme som anmelderne. Herudfra har vi lavet en yderligere sortering, så vi kun står tilbage med de absolut bedste glattejern. Du kan derfor helt trygt købe et af de glattejern, som vi har nævnt i testen her, da de vitterligt er nogle af de bedste.

Forkæl dig selv med et glattejern

Det kan være svært at give sig selv lov til forkælelse. Men sådan skal det ikke være, da det netop kan være det, der giver dig meget mere overskud og glæde i hverdagen. Der er ikke noget så træls og irriterende som at stå op hver eneste morgen og tænke, at håret er fuldstændigt ugideligt, eller at du har lyst til at klippe det af, fordi det alligevel ikke gider makke ret.

Med noget så simpelt som et glattejern kan du starte dagen skønt og dejligt ud hver eneste morgen, fordi du kan lave den frisure, du godt kunne tænke dig. Det er dermed slut med hår, der stikker i alle mulige retninger eller hår, der bare ikke gider blive sat op i en hestehale. Hvad mere skønt er der end det?

Sammen med et glattejern kan du også med fordel forkæle dig selv med gode og nærende shampooer, olier til håret, hårmasker, hårkure og en lækker og godt duftende varmebeskyttende spray. Dette er med til at give dig en mere luksuriøs hverdag med et hår, der bare skinner og ser glansfuldt ud. Købet af et glattejern kan derfor være starten på en mere selvforkælende hverdag!

Tag derfor et godt og grundigt kig på vores liste over de bedste glattejern. For så er du også sikker på, at du ender med at stå med ren forkælelse i hånden. Netop fordi kvaliteten er så god. Vi kan i hvert fald vide dig sikker på, at alle glattejern er af højeste kvalitet og glatter dit hår, som du aldrig har prøvet det før.

Få glat hår med de bedste glattejerne

Stort set ingen er født med helt naturligt glat hår. I hvert fald ikke uden krusninger eller et let fald. Med et glattejern kan du sikre sig, at du møder op på arbejde eller i skole med det flotteste, glatteste hår, eller at du til festen kan lægge håret helt tilbage i den strammeste og mest frække hestehale. Et glattejern giver virkelig mange muligheder, som du også finder ud af, når du får dit leveret lige til døren.

Nu hvor du er havnet her på siden for at læse om glattejern, har vi gjort os den ulejlighed at linke til forhandlere af de glattejern, vi omtaler. Du behøver derfor ikke efterfølgende klikke dig videre fra siden for at købe det glattejern, du har udset dig som en favorit – det kan du gøre direkte herfra. Så tager det vitterligt ikke meget mere end ganske få øjeblikke, fra du har besluttet dig for et glattejern, til du har klikket det i kurven og betalt for det.

Du kan være ganske tryg ved at gøre det, da alle forhandlerne er nogle, du helt sikkert kender til: nemlig Elgiganten, Proshop, Nicehair med flere. De er alle troværdige og gør alt for at sikre en god behandling af dig og dit køb. De hjælper dig helt sikkert også gerne, hvis du har nogle spørgsmål om glattejernet, som du hverken har kunne finde her på siden eller under de specifikationer, der er ved produktet på forhandlerens side. Vi kan dog ikke forestille os, at der er noget, som ikke er oplyst om glattejernet hos forhandlerne.

Mangler du derfor lidt mere info, bør du straks klikke dig videre og læse de helt specifikke specifikationer hos forhandleren. Så er du også sikker på at tage det helt rette valg. Det er trods alt dit fine hår, der er tale om.

Vi håber, at vi med vores guide, test og gode råd har hjulpet dig til at tage den rette beslutning. Vi ønsker dig i hvert fald god fornøjelse med dit glattejern – og husk det er helt i orden at forkæle dig selv med et lækkert glattejern!

Populære Tests