Varmekanon Bedst i Test 2024 → De 4 Bedste Varmekanoner

Varmekanon

Hurtig og effektiv opvarmning opnås på bedst vis ved hjælp af en varmekanon. Det er i overvejende grad et professionelt værktøj, som valget ofte falder på, når der skal opvarmes større arealer, men varmekanoner bruges også af private til eksempelvis opvarmning af en garage, et festtelt eller lignende.  

Her i denne varmekanon test har vi udvalgt fem af de bedste varmekanoner, som brillerer i hver deres kategori. Her er med andre ord fem gode bud på, hvilken varmekanon du skal købe alt efter, hvilket behov du står med.

I løbet af testen vil du blive præsenteret for hver af de udvalgte varmekanoner, og få en introduktion til, hvorfor det lige netop er disse, der bliver fremhævet som de bedste i de enkelte kategorier. Det skulle gerne give dig et indblik i, hvorvidt de enkelte varmekanoner har, hvad der skal til for at opfylde dine behov.

Skulle det vise sig at være tilfældet, kan du bruge de integrerede links, i forbindelse med hver produktpræsentation, til at klikke dig videre til danske butikker, der forhandler de enkelte varmekanoner. Du er med andre ord ikke mere end et par klik fra at bestille løsningen på dit opvarmningsproblem.

Læs med og bliv klogere på, hvilken varmekanon der er den rette for dig.

Master B 150 CED – Bedste varmekanon på diesel

Master varmekanon B150CED

 

Titlen som den bedste varmekanon på diesel går til Master B 150 CED, hvilket der er flere årsager til. Grundpræmissen er på plads i den forstand, at dette er en varmekanon, der er drevet på diesel, men det handler naturligvis om meget mere end det – for det er der trods alt mange varmekanoner, der også er.

Nej, Master B 150 CED vinder titlen som den bedste diesel varmekanon, fordi den har direkte fyring, stor luftkapacitet, smart design, en række sikkerhedsfunktioner og meget mere – alt sammen noget, som vi dykker lidt mere ned i nedenfor.

Lige til at gå til

Hvad der gør Master B 150 CED særligt interessant er, at det er en varmekanon på diesel, der er direkte fyret. Det vil sige, at varmekanonen fra Master har en indbygget tank, som man blot skal fylde diesel i, for at blive klar til at sætte gang i opvarmningen.

Når først der er diesel på tanken handler det nemlig bare om at sætte varmekanonen til stikkontakten, og så er starten gået. Det er et attraktivt alternativ til andre diesel varmekanoner, som er indirekte fyret, og dermed kræver ekstra udstyr.

Udover at være dyrere, er det ekstra udstyr også med til at gøre opsætningen mere kompliceret og mindre flytbar. Så er luftbevægelsen på 800 kubikmeter i timen, som Master B 150 CED leverer, tilstrækkelig, er vi af den klare overbevisning, at det er den bedste varmekanon på diesel.

Det hjælpes da også på vej af de indbyggede hjul og håndtag, som i den grad gør Master B 150 CED nem at flytte på. Fordelen ved håndtagene er også, at de er i begge ender af maskinen. Det betyder, at skulle der være behov for eksempelvis at bære varmekanonen op og ned ad trapper, kan man sagtens være flere personer om det uden, at man skal kæmpe om at finde steder, hvor man kan tage fat.

Sikkerheden er på plads

Når man har med en varmekanon at gøre, er det vigtigt, at sikkerheden er på plads. Der er trods alt knald på varmen, ligesom fyringen af diesel naturligvis også medfører, en eller anden form for risiko.

Det er heldigvis tilfældet for Master B 150 CED, hvilket kommer til udtryk på flere måder. Eksempelvis har varmekanonen en motor, der er udstyret med termisk beskyttelse. Den kommer således ikke til at bukke under trods den høje varme, der i sagens natur vil være omkring den.

Derudover er selve forbrændingskammeret udført i rustfrit stål, hvilket ikke bare er et sikkert, men også særdeles holdbart valg. Sørger man for løbende at vedligeholde oliefiltrene (et tank- og et sugefilter), vil det rustfri stål og den termiske beskyttelse være med til at sikre, at man kan bruge Master B 150 CED til at opvarme med i mange år ud i fremtiden.

Derudover er der også en elektronisk flammekontrol med fotocelle indbygget, ligesom man kan tilkoble en rumtermostat og kan følge med i olieniveauet via en niveauindikator. Alt dette er med til at sikre bedre kontrol over varmekanonen, samt gøre det nemmere at vedligeholde den i tide.

Trotec TDS 120 R – Bedste varmekanon på el

Varmeblæser Trotec TDS120R

Et andet alternativ til den dieseldrevne varmekanon er en varmekanon på el. Skulle du bede os om at fremhæve den bedste, ville vi give vores varmeste anbefalinger til denne Trotec TDS 120 R; en kvalitetsmodel med høj effekt og god anvendelighed.

Hurtig opvarmning med op til 30 kW

En elektrisk varmekanon vil i mange tilfælde ikke helt kunne konkurrere med hverken gas- eller dieseldreven konkurrent. Det kommer sig simpelthen af de begrænsninger, som en klassisk elinstallation typisk sætter på, hvor høj effekt man kan trække ud.

Alligevel får du en hurtig og effektiv opvarmning med Trotec TDS 120 R; modellen her leverer nemlig en effekt på 30 kW, hvilket burde være tilstrækkelig til en lang række situationer – særligt de, hvor der er behov for hurtig og effektiv opvarmning uden risiko for dannelse af kondensvand.

Det kommer sig da også til udtryk i form af, at Trotec TDS 120 R kan levere en luftstrøm på 1.900 kubikmeter i timen. Det er ganske højt, og det betyder også, at det vil være et oplagt valg i rigtig mange situationer.

Justérbar effekt og temperatur

Maksimaleffekten for Trotec TDS 120 R er som sagt 30 kW, men den elektriske varmekanon kommer faktisk med to effekttrin på henholdsvis 15 kW og 30 kW. Det vil sige, at der rent faktisk er mulighed for at nedjustere effekten, hvis behovet for hurtig opvarmning ikke er lige så stort.

Det er dog ikke kun effekten, der kan justeres; også temperaturen kan indstilles til lige præcis det niveau, som man ønsker. Trotec TDS 120 R er nemlig udstyret med en trinløs termostat, der hurtigt og nemt giver dig mulighed for nøjagtigt at indstille den temperatur, som rummet ønskes opvarmet til.

KGK Antares 100 – Bedste varmekanon med skorsten

Varmekanon med skorsten Antares 100

Vi bliver i KGK-regi, når vi anbefaler den bedste varmekanon med skorsten. Det er nemlig en titel, der her går til KGK Antares 100, som er en kraftfuld varmekanon, der effektiv kan opvarme store arealer.

Høj effekt og luftstrøm

Med en effekt på hele 96,9 kW kan der komme god knald på varmen. Det ser vi også i selve varmekapaciteten, som omregnet bliver til 83.314 kcal i timen. Det er meget højt, og det betyder, at man ikke skal vente længe på varmen med KGK Antares 100 kørende.

Dette hjælpes i særdeleshed også på vej af luftstrømmen på hele 6.000 kubikmeter i timen. Det vil sige, at selv større bygninger såsom lager- eller produktionshaller, væksthuse og byggepladser kan opvarmes i løbet af ganske kort tid.

Europæisk kvalitet

KGK Antares 100 er uden tvivl en af de dyrere varmekanoner på listen her, men til gengæld får du ikke bare en model, der er ualmindelig effektiv, men også en model af rigtig høj kvalitet.

Det er nemlig en maskine, der kommer fra det danske selskab KGK, der har hovedsæde i Nivå. Selve produktionen af KGK varmekanoner sker i Europa, hvilket vil sige, at der er tale om dansk design og europæisk produktion. To ting der tilsammen sikrer dig en høj kvalitet og megen værdi for pengene.

Det hjælpes også på vej af, at det blandt andet er en Danfoss-pumpe, der sidder i den integrerede oliebrænder.

KGK V40 – Bedste varmekanon til værksted

Varmekanon Kgk V40 infrarød

Er du på udkig efter den bedste varmekanon til værksted, vil vi anbefale, at du tager et nærmere kig på KGK V40. Det er en såkaldt infrarød varmekanon, der drives af enten fyrings- eller dieselolie via en indbygget tank.

Støjsvag opvarmning og nem transport

En af årsagerne til, at KGK V40 får titlen som den bedste varmekanon til værksted, finder vi i dens støjniveau. Qua den infrarøde opvarmningsteknologi, er den nemlig meget støjsvag sammenlignet med mange af konkurrenterne. For selv ovenstående elektriske model fra Trotec havde et støjniveau på 61 dB, hvilket i høj grad skyldes den store blæser, som naturligvis larmer.

Eftersom at man her har fjernet blæseren, undgår man meget af larmen, og dermed kan man sagtens befinde sig på eksempelvis et værksted sammen med denne varmekanon uden at blive generet af støjen.

Kombinerer man dette med den kompakte størrelse, de indbyggede hjul og det medfølgende håndtag, som gør det nemt at flytte rundt på og placere KGK V40 selv de smalleste steder, så er KGK V40 et oplagt bud på den bedste varmekanon til et værksted.

Effektiv og økonomisk

På trods af, at der her er tale om en kompakt varmekanon uden blæser, så er KGK V40 fortsat effektiv til at opvarme selv større rum. Det kommer sig blandt andet af effekten på 42 kW, som sørger for, at der hurtigt kommer knald på varmen, og dermed behøver man ikke at gå og fryse på værkstedet.

Tankstørrelsen på 55 liter sikrer også, at der sagtens kan være varme på i løbet af en hel arbejdsdag om nødvendigt. KGK V40 kan nemlig uden problemer køre i mere end 15 timer uafbrudt, før den indbyggede tank bliver tømt. Det kommer sig af det økonomiske forbrug på blot 3,53 kilo i timen.

Et andet aspekt i forhold til økonomien ved at bruge lige netop denne varmekanon på værksted er varmeeffekten. Den er nemlig på 100 %, hvilket bogstaveligt talt ikke kan blive bedre. Man får med andre ord fuld varme for pengene med en KGK V40.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Master gasvarmekanon BLP 53 M, 52 kW.

Skal din varmekanon ikke være drevet af diesel, som de ellers oftest er? Så er der flere andre muligheder; en af de mest populære alternativer er varmekanoner på gas. Den bedste af slagsen finder vi også fra Master i form af denne Master BLP 53 M.

Det er en effektiv varmekanon med en effekt på hele 52 kW, og som hurtigt og effektivt kan varme selv større rum op. Et populært valg for mange, der ikke har behov for helt den samme kraft, som de store, dieseldrevne varmekanoner leverer.

Ren og lugtfri varme

En af de helt store fordele ved at vælge en varmekanon på gas er, at det er en mere ren og lugtfri opvarmningsmetode end modellerne, der er drevet af diesel. Det er i hvert fald tilfældet for denne Master BLP 53 M.

Når først du forbinder den til en flaske med propangas via den medfølgende regulator med skruegevind, så er du mere eller mindre klar til at få gang i opvarmningen. Det kræver blot, at varmekanonen også tilsluttes en stikkontakt, så der kommer strøm til den elektroniske tænding.

Praktisk størrelse

Størrelsen på Master BLP 53 M gør den nemmere at have med sig rundt omkring, da den ikke kræver lige så meget plads som nogle af de større varmekanoner. Samtidig er det også en fordel, at der er tale om en gas varmekanon, fordi man ikke skal slæbe rundt på en stor dieseltank også – som man i øvrigt ikke bare lige tømmer igen, når først den er blevet fyldt.

Med en gas varmekanon som Master BLP 53 M, kan du blot til- og frakoble gasflaskerne som det passer dig, og det gør den i den grad mere flytbar. Det hjælpes naturligvis også på vej af det indbyggede håndtag, som gør det nemt at gribe fat i varmeapparatet for at flytte det.

Minimal vedligeholde

En ekstra fordel ved at vælge en varmekanon på gas såsom Master BLP 53 M, den bedste af slagsen, er, at det kræver et minimalt vedligehold sammenlignet med nogle af de andre typer af varmekanoner.

Her er ikke ret meget, der skal vedligeholdes eller som kan gå i stykker, og det betyder reelt set, at man får en meget driftssikker varmekanon. Det er altafgørende, fordi det ofte vil være ualmindeligt ubelejligt og omkostningstungt, hvis ikke man har mulighed for at igangsætte opvarmningen grundet en driftsfejl.

Populære Tests