Pizzasten Test 2024 → De 6 Bedste Pizzasten Til Grill & Ovn

Pizzasten

BedstTest.dk Anbefaler

2024

bedsttest badge 5a
Sæt med to dele til pizzabagning
Lavasten fra Etna på Sicilien
Lavasten til både ovn, grill og gas
Bagespade i smukt, solidt birketræ
Pizzasten

Hvis du sætter pris på ordentlig pizza, som den bliver serveret på et rigtig italiensk pizzeria, så er du nok ikke altid lige tilfreds med pizzaen i bradepanden eller tærtefadet, som bliver lavet derhjemme i ovnen. Det er som om, der mangler noget, men hvad? Den rigtige afbagning.

Ethvert pizzeria med respekt for sig selv har naturligvis en stenovn eller en anden type af pizzaovn, hvor pizzaerne bliver lagt direkte på en usandsynligt varm overflade. Det giver den hurtige og sprøde afbagning, som resulterer i luftbobler og den helt rigtige konsistens.  

Men hvordan laver man sådan en pizza hjemme på matriklen, hvor man ikke har en pizzaovn? Det gør man naturligvis med den bedste pizzasten. Du behøver ovenikøbet ikke at lede længe efter den. Vi har nemlig nedenfor samlet et udvalg af de syv bedste pizzasten, som du kan købe lige nu.

Derudover byder artiklen her også på en masse svar på de oftest stillede spørgsmål om pizzasten, samt gode råd til, hvordan du køber dem til en attraktiv pris. Vi håber, at du læser med hele vejen igennem og ikke bliver distraheret for meget af tanken om en velsmagende og velbagt pizza direkte fra din ovn eller grill.

Eppicotispai Pizza Bagesten – Bedste pizzasten

Eppicotispai Pizzasæt med Lavasten og Bagespade Pizzasten

Disse syv pizzasten er alle gode og på alle måder anbefalingen værd. Men hvis vi skulle vælge den bedste pizzasten, så er det denne model fra Eppicotispai – du kan være helt rolig; du behøver ikke at kunne udtale navnet for at købe den.

Her får du en rektangulær pizzasten, der er lavet af lavasten. Det er naturligvis ikke en hvilken som helst vulkan, der har lagt lava til dannelsen af denne sten. Den kommer nemlig fra vulkanen Etna, som ligger på den italienske ø Sicilien.

Fordelen ved lavasten er, ikke overraskende, at de kan varmes op til rigtig høje temperaturer. Som vi kort var inde på ovenfor, så er det især den ekstreme varme, der gør en pizza til en rigtig italiensk pizza. Det kan du opnå med denne bedste pizzasten, der kan tåle usandsynligt høj varme.

Brug den til alle varmekilder

Udover, at pizzastenen fra Eppicotispai kan håndtere at blive varmet godt op, så kan den også tåle at blive brugt på praktisk talt alle varmekilder. Du kan nemlig både sætte den i ovnen, lægge den på kulgrillen eller gasgrillen eller smide det over et gasblus.

Det vigtigste er blot, at du sørger for at varme stenen langsomt op inden, at den skal bruges. For den bedste effekt skal den nemlig være helt varm, når pizzaen lægges på stenen. Det kan man i øvrigt gøre med den medfølgende pizzaspade, der er udført i birketræ, som både er flot og robust.

Positive anmeldelser fra kunderne

Pizzasten er ikke den produktkategori, hvor der er flest, der anmelder deres køb. Det er der flere årsager til, men den primære er nok, at det faktisk kan være svært at lave en decideret dårlig pizzasten. Når det så er sagt, så er der i skrivende stund mere end 75 kunder, der har taget sig tid til at anmelde stenen fra Eppicotispai hos KitchenOne.

De har i gennemsnit vurderet den til 4,8 ud af 5 stjerner. Der kan således ikke herske nogen tvivl om, at konsensussen generelt er, at det her er en oprigtigt god pizzasten. Det er da også en af de helt medvirkende årsager til, at den får titlen som den bedste pizzasten her i artiklen.

Kunderne fremhæver blandt andet den høje kvalitet og de lækre pizzaer, som man kan lave med stenen. En enkelt kunde skriver, at han fik anskaffet sig denne pizzasten lige da coronapandemien lukkede Danmark og hele verden ned. Det førte til et nærmest ustoppeligt indtag af hjemmebagte pizzaer på grund af den forskel, som Eppicotispai pizzastenen gør for kvaliteten af pizzaerne.

Andre kunder roser pizzastenen for dens evne til andre formål, såsom at bage pitabrød, boller, franskbrød og så videre. Der er altså ikke meget andet end begejstring af spore, og det er naturligvis en kæmpe blåstempling af modellen her.

Dangrill Pizzasten – Bedste billige pizzasten

Dangrill Pizzasten m. alu bageplade

 

Er du ikke helt klar til at bruge adskillige hundrede kroner på en pizzasten inden, at du lige har prøvet konceptet af først? Så er der heldigvis også gode muligheder for at købe en billig pizzasten. Et oplagt bud på en sådan er denne Dangrill Pizzasten med tilhørende bageplade i aluminium.

Modellen er den billigste på listen her, og den kan tåle at blive opvarmet til hele 750 grader. Det burde være tilstrækkeligt til at få velbagte og velsmagende pizzaer, og er i øvrigt væsentlig mere end de fleste ovne kan varme op til.

Derfor vil du sandsynligvis også blive glad for at høre, at den kan bruges på grillen. Du skal bare lige huske at sikre dig, at målene passer til din grill, så du ikke kommer til at købe en for stor pizzasten. Men hvis ellers størrelsen passer, så er der gode udsigter til pizzaer i verdensklasse på lune sommeraftener med grillvejr.

Medfølgende aluminiumplade

Nu nævnte vi, at der følger en bageplade af aluminium med i købet. Det er ikke helt uvæsentligt. Pizzasten kan nemlig være besværlige at rengøre, hvis man bager direkte på dem. Bagepladen her kan lægges oven på pizzastenen, og fordi den er varmeledende og relativ tynd, bibeholder du meget af varmen fra stenen.

Forskellen er bare, at du slipper for diverse dej- og madrester på selve pizzastenen. I stedet kan du nøjes med at vaske selve bagepladen, som er noget nemmere at håndtere. Den er nemlig både lettere i vægt og knap så besværlig at gøre rent.

Gode anmeldelser

Også denne pizzasten har fået gode anmeldelser fra kunderne hos KitchenOne. Det er da også en af grundene til, at den løber afsted med titlen som den bedste billige pizzasten. Med en gennemsnitlig vurdering på 4,8 ud af 5 stjerner på baggrund af 10 anmeldelser, er der gode tegn på, at det her er en vellidt billig pizzasten.

Morsø Vetro – Bedste pizzasten i glas

Morsø Vetro Glas - Sort Pizzasten

Er du på udkig efter den bedste pizzasten i glas, så kommer du ikke uden om Morsø Vetro. Den er nemlig udført i keramisk glas, og er lavet til at gå direkte ind i en Morsø grill eller udendørs brændeovn. Men den kan naturligvis også bruges på enhver grill og i alle ovne – bare du har en rist at sætte den på.

Designet på denne pizzasten er særligt interessant. Den har nemlig et helt unikt udtryk, hvilket både skyldes den sorte farve og det keramiske glas, som pizzastenen er lavet af. Det betyder også, at den sagtens kan bruges som eksempelvis et serveringsfad uden, at den skiller sig ud fra omgivelserne.

Kan opvarmes til 500 grader

Stenen her tåler opvarmning på op til 500 grader. Det gør den både til en oplagt pizzasten, men kan i teorien også bruges til alverdens andre formål. Det tæller naturligvis bagning af praktisk talt enhver slags brød, men Morsø opfordrer også til, at man prøver at tilberede kød, fisk, grøntsager og lignende på pizzastenen.

Veltilfredse kunder

Slår man Morsø Vetro op på Google, bliver man i skrivende stund præsenteret for 6 anmeldelser. Det er ikke alverden, men de får, der har vurderet pizzastenen kan man vist roligt kalde veltilfredse. Der er nemlig fem stjerner over hele linjen med undtagelse af en enkelt tysker, der har givet 4 stjerner.

Der er altså ikke meget at sætte en finger på, og praktisk talt alle anmeldelserne lægger vægt på, at det her er en pizzasten, der kan gå i opvaskemaskinen. Det er et stort plus i vores bog, fordi det netop løser et af de helt store problemer ved traditionelle pizzasten; rengøringen.

Weber Pizzasten – Bedste Weber pizzasten

Weber rund, Ø36 cm

Er du specifikt på udkig efter en Weber pizzasten? Så tag et kig på denne model, der kan købes i to varianter; en rund og rektangulær. Forskellen burde være til at gennemskue, og valget skal nok primært bunde i, hvilken type grill du har.

Hvis du skal bruge din pizzasten på en rund Weber grill, så er det naturligvis bare med at købe den runde variant. Skal den i stedet bruges på en rektangulær grill eller i ovn, kan du overveje om det giver bedre mening at købe den rektangulære plade. Den er nemlig lidt mere fleksibel og praktisk i forhold til, hvad man kan lave på den.

Fugtighedssugende sten og smarte detaljer

Materialet som denne pizzasten er lavet af, hedder Cordierite. Det er en type af sten, der kendt for at absorbere fugt. Er man på udkig efter en pizzasten, der kan give den helt sprøde pizzaskorpe, er det derfor oplagt at væge modellen her.

Uanset om du køber den rektangulære eller runde Weber pizzasten, kan du glæde dig over smarte detaljer som eksempelvis, at den har håndtag i begge sider. Det gør det noget nemmere at håndtere stenen, som kan være rigtig tung – især, når den er varm.

Gourmetstål Pizzastål – Bedste pizzasten til grill

Gourmetstål Rundt pizzastål med greb, 33 cm.

Er du på udkig efter den bedste pizzasten til grill, så er du allerede blevet præsenteret for op til flere gode bud. Men der er altså én, der løber med grillen, og det er denne model fra Gourmetstål. Det er et svensk mærke, der laver pizzasten af stål.

En af fordelen ved at købe en pizzasten til grill i stål er, at den kan formstøbes i modsætning til sten, der skæres. Det betyder, at denne model har to meget praktisk greb i hver side, hvilket gør det til en sand fornøjelse at flytte rundt på pizzastenen, når den er kold og især, når den er varm.

Perfekt størrelse til grillen

Denne Gourmetstål pizzasten har den perfekte størrelse og form til at gå på praktisk talt enhver grill. Samtidig gør stålet, at varmen bliver fordelt ligeligt og på den helt rigtige måde udover hele stenen. Det sikrer på samme vis en ligelig fordelt afbagning af pizzaen, som bliver sprød og lækker hver eneste gang.

Du kan købe modellen her i to størrelser målt på diameter; 33 centimeter og 49 centimeter. Det er vel at mærke uden grebene, og der kan således lave nogle store pizzaer, hvis du går efter den største model.

5 ud af 5 stjerner

Der er i alt 10 kunder, der har anmeldt denne pizzasten til grill hos KitchenOne i skrivende stund, og de har alle givet den 5 ud af 5 stjerner. Det kan man da for alvor kalde for topkarakter, og det er ikke helt uden grund. Det her er nemlig en pizzasten, der vil noget – både i forhold til design og kvalitet.

Det betaler man også for, men hvis man spørger de 10 anmeldere, er det alle pengene værd. Deres anmeldelser er i øvrigt akkompagneret af billeder af deres pizzaer, og de ser alle ualmindeligt velsmagende ud.

Gourmetstål Norrland Pizzastål – Bedste pizzasten til ovn

Gourmetstål Norrland pizzastål

Som den sidste på listen har vi denne bedste pizzasten til ovn. Det er, ligesom flere af de ovenstående, teknisk set ikke en sten. Gorumetstål Norrland er, som navnet indikerer, derimod lavet af stål. Det er der på ingen måder noget i vejen med, da det kan have nogle fordele over en traditionel pizzasten.

Modellen her vinder som den bedste pizzasten til ovn, fordi den har en form, der gør den oplagt til brug i ovnen, og fordi den i øvrigt er den designet til lige netop at håndtere pizzabagning i ovnen. Det gør den blandt andet ved dens mange ujævnheder, som sikrer, at der kan komme luft til undersiden af pizzaen. Denne lufttilførsel er essentiel for den sprøde og tørre pizzabund, som kendetegner en god italiensk pizza.

Endnu en pizzasten med topkarakter

Ligesom modellen ovenfor, som faktisk også var fra Gourmetsål i Sverige, så har denne Norrland pizzasten til ovn også fået topkarakter af kunderne hos KitchenOne. Helt konkret har den i skrivende stund fået 32 anmeldelser, som hver og én har givet pizzastenen 5 ud af 5 stjerner.

Ja, du læste rigtigt. Der er 32 tilfældige personer, der har købt denne pizzasten til ovn og alle har vurderet, at den fortjener 5 ud af 5 stjerner. Det er ovenikøbet til trods for, at den er den dyreste pizzasten på listen, når den ikke er på tilbud.

Det er stort set uset, at der er så bred procentvis enighed om, hvor godt et produkt er – tro os, vi har kigget rigtig mange forbrugeranmeldelser igennem i forbindelse med sammensætningen af de mange bedst i test artikler her på siden.

Sådan finder vi de bedste pizzasten

Det fører os jo passende nok til næste segment af artiklen. Her skal vi nemlig kigge lidt nærmere på, hvordan vi finder de bedste pizzasten, og forbrugeranmeldelser spiller en rigtig stor rolle, når der er til at få fat i. Det er selvfølgelig nemmere for nogle produkter end andre, og pizzasten har altså været en af de kategorier, hvor der har været færre anmeldelser fra kunderne.

Derudover benytter vi os også af ekspertanmeldelser, som typisk er dem man ser i testmagasiner og lignende. Når der er få forbrugeranmeldelser, vil der dog typisk også være få ekspertanmeldelser. Derfor har vi i denne bedst i test artikel også været meget afhængige af andre informationer.

Det tæller eksempelvis tekniske specifikationer, materialevalg, priser og andre produktinformationer. Samtidig spiller populariteten af de enkelte pizzasten også en rolle. Alle disse informationer, sammen med forbrugeranmeldelserne, bliver samlet og analyseret med henblik på at finde de bedste pizzasten i hver af ovenstående kategorier.

Det vil med andre ord sige, at det ikke er os selv, der tester de enkelte pizzasten. I stedet baserer vi listen på en dataanalyse, der inddrager informationer om et bredt udvalg af pizzasten, der kan købes i Danmark.

Køb en pizzasten på tilbud

Du kan med fordel købe din pizzasten på tilbud og den vej rundt spare nogle penge. Det er ikke nødvendigvis fordi pizzasten behøver at være meget dyre – nærmest tværtimod. Der er rig mulighed for at købe dem til fornuftige priser, men en krone sparet er trods alt en krone tjent, og det kan man lige så godt udnytte, hvis man har muligheden.

Og det har man heldigvis fra tid til anden. Det er nemlig ikke unormalt, at man kan finde en pizzasten på tilbud. Det vil som regel ikke være adskillige hundrede kroner man spare, men der kan være mulighed for at gøre sig et køb uanset.

Et oplagt sted at starte din søgen efter en pizzasten på tilbud er hos nogle af de forhandlere, som vi linker ind til via bedst i test oversigten ovenfor. De er nøje udvalgt, og har ofte attraktive priser samt regelmæssige tilbud på deres produkter, herunder pizzastenene.

Det er naturligvis ikke en garanti for, at der er en pizzasten på tilbud lige præcis, når du læser denne artikel her. Men man kan jo være heldig, så derfor skader det ikke at kigge. Skulle der ikke være en besparelse at hente, så kan du generelt være tryg ved at købe alligevel, fordi deres priser ofte er ganske konkurrencedygtige.

Ofte stillede spørgsmål

Konceptet med pizzasten er på ingen måder nyt, men det er alligevel først i de senere år, at det for alvor er blevet udbredt i Danmark og store dele af verden. Derfor er der også mange af vores læsere, der sidder inde med nogle spørgsmål, som de gerne vil have svar på.

Hvis du er en af de læsere, så er det i de nedenstående afsnit, at du skal være særligt opmærksom. Det er nemlig mange af disse spørgsmål, som vi har svaret på nedenfor. Nogle af spørgsmålene kender du muligvis allerede svaret på, mens der måske er andre, hvor du kan lære noget nyt.

Du kan frit springe rundt i spørgsmålene og svarene som du vil – vi håber bare, at det kan gøre dig lidt klogere på lige netop det, som du gerne vil vide mere om.

Hvad er en pizzasten?

Lad os starte med det grundlæggende; hvad er en pizzasten? Det er en sten, som typisk har en størrelse, der betyder, at den kan placeres på en ovnrist eller rist på grillen. Man placerer den her med det formål at varme den op til en temperatur, der er højere end, hvad en almindelig bradepande eksempelvis ville blive opvarmet til.

Fordi pizzastenen holder godt på varmen, vil den, efter at være blevet udsat for høje temperaturer i længere tid, være utrolig varm. Når det punkt er nået, lægger man sin pizza ind på pizzastenen. På grund af den høje varme, vil pizzastenen blive bagt hurtigt og på den klassisk italienske måde med sprød bund og skorpe.

Pizzastenen er nemlig et forsøg på at mimere den klassiske stenovn, som pizzaer traditionelt set tilberedes i på pizzeriaer. Dens formål er nemlig også, at pizzaerne hurtigt kan bages ved ekstrem varme, som stenene holder på i lang tid ad gangen. Problemet er bare, at de færreste har plads til en stenovn derhjemme, men en pizzasten er derimod meget mere medgørlig.

Hvad er en pizzasten lavet af?

En pizzasten er lavet af sten. Ja, man skulle tro at svaret var så enkelt, men det er det faktisk ikke. Pizzasten kan nemlig være lavet af mange forskellige materialer. Traditionelt set har den naturligvis været udført i sten, som navnet jo så fint antyder.

Det kan naturligvis være forskellige typer af sten. Vi har i denne artikel eksempelvis anbefalet en pizzasten af lava sten, og en model der er udført i Cordierite-sten, som er specifik stentype, der er særligt fugtafledende.

Men en pizzasten kan også været lavet af materialer såsom stål, støbejern og endda keramisk glas. Alle tre materialetyper har den effekt, at de kan holde på varmen i længere tid ad gangen, og dermed er de oplagte til at blive brugt som pizzasten. At navnet så pludselig bliver, vildledende er en anden sag, men det er da også derfor, at man ser betegnelser som pizzastål, pizzaglas og pizzaplade.

Hvilken placering er bedst i ovnen?

Den bedste placering af pizzasten i ovnen er på den næstøverste rille, hvor den placeres ovenpå en bageplade eller rist. Typisk vil vi anbefale, at du vælger at bruge en rist, da det kan være nemmere at få stenen af risten igen end det er at få den op af bradepanden.

Har du andre bradepander, kan du overveje at placere dem længere nede i ovnen, for at holde bedre på varmen, når du åbner for ovnlågen. Det er nemlig vigtigt, at pizzastenen bliver varmet op ved højeste temperatur i en længere periode, og effekten mindskes en anelse, hvis varmen siver ud, når ovnen åbnes.

Placeringen af pizzastenen i toppen af ovnen er bedst, men det er også vigtigt at pointere, at man sagtens kan placere den andre steder og fortsat få et godt resultat. Det kan også variere fra ovn til ovn, så den sikreste måde at finde ud af, hvordan pizzastenen skal stå i lige netop din ovn, er ved at afprøve forskellige positioner.

Hvad koster en pizzasten?

En pizzasten kan koste alt mellem 100 kroner og 1.600 kroner. Ønsker man at købe en god pizzasten, hvor man får mest værdi for pengene, skal man budgettere med et sted mellem 300 kroner og 700 kroner. Man kan dog også sagtens få rigtig fine pizzasten til under 200 kroner.

Bevæger man sig over 700 kroner, vil man typisk betale mere for mærket og størrelsen af pizzastenen. Det skal være noget du vægter højt, fordi det vil sjældent kunne retfærdiggøres udelukkende ud fra et økonomisk synspunkt.

Prisen på en pizzasten kan naturligvis også variere fra forhandler til forhandler. Vi linker i bedst i test artiklen øverst på siden ind til diverse webshops, der generelt har hver af de bedste pizzasten til attraktive priser. Derfor kan det være et oplagt sted at starte, hvis du er interesseret i at finde en model til gode priser.

Hvor længe skal en pizzasten varme i ovn?

En pizzasten skal varme i ovn indtil den er varm nok. Det er et ualmindeligt tvetydigt svar, som ikke kan bruges til ret meget, men det er det bedste svar, når man taler generelt om pizzasten. Det kan nemlig variere fra sten til sten, samt fra ovn til ovn.

En generel tommelfingerregel er dog, at en pizzasten skal varme i ovn i 1 til 2 timer, hvoraf de sidste 10 til 20 minutter er på grill. Hele opvarmningen bør ske ved den højeste temperatur, som ovnen kan præstere. Derfor vil det også tage noget tid for den at varme op.

Din pizzasten vil dog sandsynligvis komme med en specifik vejledning til, hvordan og hvor længe den skal opvarmes i ovn. Du kan typisk være helt rolig ved om du kommer til at give pizzastenen for meget; det gør du ikke. Så længe, at den ikke bliver varmet til en højere temperatur end den er godkendt til, så gør det kun noget, hvis den står for kort tid og dermed ikke bliver varm nok til at give stenovnseffekten.

Hvor meget varme kan en pizzasten tåle?

Meget apropos kan vi tale lidt om, hvor meget varme en pizzasten kan tåle. Endnu engang bliver det bedste svar et lidt tvetydigt et; din pizzasten kan tåle det, der står i manualen. Grunden til at vi siger det sådan er, at der kan være rigtig stor forskel på, hvor meget en pizzasten kan tåle at blive opvarmet til.

Det afhænger nemlig af materialet. Nogle materialer kan tåle 400 grader, mens andre sagtens kan opvarmes til 800 grader. Fælles for alle pizzasten af ordentlig kvalitet er dog, at de ikke kan varmes for meget op i en ovn. Det er en husstandsovn simpelthen ikke kraftig nok til.

Over grill og bål kan det dog være en lidt anden sag. Her er det generelt vigtigt, at du sørger for, at temperaturerne ikke bliver for høje i forhold til lige netop din pizzasten. For at pege dig lidt på vej i den rigtige retning har vi lavet nedenstående tabel over pizzastensmaterialer og den temperatur de som regel kan holde til:

MaterialeMaksimal temperatur
Sten400 grader
Keramisk glas500 grader
Stål500 grader
Lavasten500 grader
Støbejern800 grader

Sørg dog altid for at tjekke op på, hvad lige netop din pizzasten kan tåle, når det kommer til varme. Det kan nemlig variere meget.

Hvor lang tid skal pizza have på en pizzasten?

Hvis din pizzasten er gennemvarm, som den skal være, så vil en pizza typisk skulle have mellem 5 og 10 minutter på pizzastenen. Det er en tommelfingerregel, der er lidt svær at præcisere mere, og det kan også være, at pizzaen skal have lidt kortere tid.

Det afhænger nemlig af, hvor høj temperatur, der tilberedes vil. Ovenstående vil som regel være passende til en ovn, men tilbereder man pizza på pizzasten på grill eller bål, vil temperaturerne som regel være lidt højere, og derfor bør tilberedningstiden være kortere.

Det afhænger ligeledes rigtig meget af dejens tykkelse, som jo helst skal være så tynd som mulig, hvis du er til de sprøde italienske pizzabunde. Endelig er det også et spørgsmål om personlig præference. Vores bedste anbefaling er, at du holder øje, for der går ikke mange øjeblikke mellem den helt rigtige afbagning og for meget afbagning.

Lav den lækreste pizza på pizzasten

Som du måske allerede har opdaget, så er der kun en vej frem, hvis man vil tilberede en lækker pizza som de gør det i Italien; det skal foregå på en pizzasten. Eller det er faktisk løgn, man kan også investere i en decideret pizzaovn, men det er de færreste der har muligheden for det eller ønsker at starte med det.

Så næstefter en pizzaovn, får du de lækreste pizzaer ved at bage dem på en pizzasten. De er nemme at bruge, og det kan være en fantastisk måde, hvorpå du pludselig kan gøre det attraktivt at bage pizzaerne selv i stedet for at købe dem fra det lokale pizzeria.

Mange spørger om ikke det er noget dyrere at bage pizza på pizzasten end traditionelt set, og jo det er det selvfølgelig, fordi man har højere udgifter til opvarmning. Stenen skal nemlig opvarmes i op mod 2 timer inden, at den er klar til bagning.

Men hvis det erstatter pizzaerne fra pizzeriaet, er det med distancer billigere at lave sine pizzaer selv. Samtidig er det en sand fornøjelse, at man kan lave de lækreste pizzaer helt selv.

Kan også bruges til andet

Men som vi tidligere har været inde på, så er det ikke kun pizzaer, der kan bages på en pizzasten. Stort set alt brød bliver også mere vellykket af at blive bagt på en pizzasten. Derfor bruger mange også stenen til at bage pitabrød, franskbrød, boller og så videre.

Derudover er fordelen ved en pizzasten jo også, at den holder varmen i længere perioder ad gangen. Det betyder, at den kan bruges til at tilberede kød, svitse grøntsager og lignende. Nogle vælger også at bruge den som en slags raclette, hvor man middagsgæsterne kan stege maden selv, mens de sidder ved bordet.

Køb din pizzasten online og spar penge

Vi anbefaler, at du køber din pizzasten online. Det er der flere grunde til. Først og fremmest er en pizzasten ofte rigtig tung. Derfor er det næppe en fornøjelse for ryggen, hvis du skal bære den langt fra butikken og ud til bilen, og bære den op fra det dybe bagagerum og ind i køkkenet, når du kommer hjem igen. Det er i hvert fald ikke lige noget, du smider i indkøbsnettet, når du alligevel er ude at shoppe.

Derudover kan du ofte spare penge ved at købe en pizzasten online. Webshops har nemlig ofte bedre priser på deres pizzasten og øvrige produkter end de tilsvarende fysiske butikker har. Det skyldes diverse konkurrenceforhold og omkostninger, som vi ikke vil gå mere i dybden med her. Du skal bare vide, at du i mange tilfælde kan finde en pizzasten lidt billigere på internettet end i fysiske butikker.

Endelig er der det med webhandel, at udvalget er meget større. Det betyder, at når du køber en pizzasten online, så kan du vælge mellem langt flere modeller og varianter, end du typisk vil kunne i én fysisk butik. Det betyder, at du har lidt nemmere ved at finde lige netop den pizzasten, der er bedst for dig, når du tyer til internettet for at anskaffe den.

Læg din bestilling hos en pålidelig forhandler

Uanset om du vælger at bestille en pizzasten online eller om du går ned til din lokale isenkrammer, så er der masser af pålidelige forhandlere, du kan handle hos. Nedenstående liste er nemlig blot et uddrag af de steder, hvor du kan købe en pizzasten:

 • KitchenOne
 • Davidsen
 • Bolig og Haven
 • Homeshop
 • Imerco
 • Jem og Fix
 • Bilka
 • Bauhaus
 • Biltema
 • COOP
 • Elgiganten

Nogle af forhandlerne vil du muligvis genkende fra bedst i test listen øverst på siden, mens andre ikke fremgik heraf. Samtidig vil du i nogle af ovenstående butikker altid kunne finde en pizzasten i sortimentet, mens andre kun vil have det periodisk eller i enkelte af deres forhandlere rundt omkring i landet.

Tag et kig omkring, og se om ikke du kan finde lige netop den pizzasten, som du søger hos en af ovenstående. Et alternativt er naturligvis også, at du kan købe din pizzasten på DBA eller andre portaler for brugtsalg. Her skal du dog være særligt opmærksom på, at den er i ordentligt kvalitet og, at du ikke bliver snydt ved eksempelvis at købe en pizzasten, der er ved at revne eller lignende.

Pizzasten bedst i test: Hvilken pizzasten er bedst?

Det var vores artikel om pizzasten, og vi har faktisk ikke mere at sige. Vi vil dog gerne lige tillade os at genopfriske bedst i test listen fra starten af artiklen, så du er helt skarp på, hvilken pizzasten, der er bedst:

 • Bedste pizzasten: Eppicotispai Pizza Bagesten af lava fra Etna
 • Bedste billige pizzasten: Dangrill Pizzasten
 • Bedste pizzasten i glas: Morsø Vetro
 • Bedste Weber pizzasten: Weber Pizzasten
 • Bedste pizzasten til bål: Esschert Design Pizzaplade
 • Bedste pizzasten til grill: Gourmetstål Pizzastål
 • Bedste pizzasten til ovn: Gourmetstål Norrland Pizzastål

Har du behov for at blive mindet om, hvad der gjorde hver af disse pizzasten særlige? Så kan du scrolle op øverst i artiklen. Her har vi nemlig beskrevet stenene hver især, samt hvorfor de er blevet udvalgt. Det er også her, at du kan klikke dig videre til forhandlere, der har de pågældende pizzasten til salg – ofte til en attraktiv pris.

Så er der vist ikke andet at sige, end tak fordi du læste med og held og lykke med at finde den bedste pizzasten!

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Esschert Design - Pizzaplade Ø37 cm til bål i støbejern

Vi har hidtil kun præsenteret pizzasten, der skal placeres på en bagerist, grillrist eller lignende. Men hvad gør man, hvis man gerne vil en pizzasten til bål? Man har to muligheder; enten køber man et stativ, der kan holde en rist over bålet eller også køber man denne Esschert Design Pizzaplade, som er den bedste pizzasten til bål.

Det er et trebenet stativ, der holder en rund pizzaplade udført i støbejern. Den måler 37 centimeter i diameter, og kan derfor få plads til pizzaer i fornuftig størrelse, og kan også placeres over de fleste almindelig størrelse bål. Men husk lige at mål op inden, at du køber.

Støbejern kan tåle høj varme

Det er ikke uden grund at mange værktøjer og tilbehør til bål og brændeovne er udført i støbejern. Det er nemlig et materiale, der kan tåle rigtig høje temperaturer. Faktisk plejer man generelt at sige, at støbejernspander og -pizzasten kan blive varmet op til op mod 800 grader uden, at det bliver et problem.

Det er cirka den temperatur, som den koldeste del af flammerne i et bål har. Man vil som regel ikke placere sin pizzasten til bål lige ovnen i flammerne, men derimod lidt højere oppe. Det betyder, at du ikke behøver at bekymre dig om, at dit støbejern bliver for varmt så længe, at det er placeret rigtigt.

Derfor kan du også være helt rolig, når du tilbereder din pizza over bål. Vi tør samtidig godt påstå, at det bliver noget nær den bedste pizza, du nogensinde har fået.