Vil du gerne holde dine madvarer og drikkevarer kolde, når du skal på stranden? Eller mangler du en til den årlige kør-selv-ferie sydpå? Køletasker har altid været meget populære, og er det stadig, da de er praktiske og formår at holde fødevarer og drikkevarer kølige, selvom den står på en længere køretur.

Dog er der ret stor forskel på køletasker, da de fås i hårde og bløde varianter samt med mulighed for tilslutning til stikkontakt. Det gør det absolut ikke nemmere at vælge. For at gøre valget meget nemmere og mere overskueligt for dig, har vi gennemsøgt hele nettet for test og brugeranmeldelser og har på den baggrund fundet frem til de allerbedste kølebokse. Vi har gennemgået dem alle yderligere og udvalg de bedste af de bedste til en køleboks test, som du forhåbentligt kan bruge til at købe en køleboks, du har brug for.

Vi har forsøgt at sammensætte vores køleboks test med så mange forskellige varianter som muligt, så du har mulighed for at finde ud af, om det er en elektronisk eller en blød udgave, der er det bedste for dig og det, du skal bruge den til.

Stanley – Adventure Cooler Køleboks test 15,1L (Bedst i test)

Stanley - Adventure Cooler Køleboks 15,1L

Adventure Cooler 15,1L er en køleboks, der effektivt køler, men som også holder til meget, da den er fremstillet i en solid konstruktion. Netop dette synes vi er meget vigtigt, hvorfor den er testvinder i vores køleboks test.

Hvad der er endnu mere smart ved denne køletaske er, at den har et smart elastiknet på toppen, som tillader opbevaring af en termoflaske. Så behøver man heller ikke slæbe rundt på denne ved siden af. Køleboksen er derudover udstyret med en dobbeltvæg af skum, som giver kulde i op til 36 timer. Den er derfor ideel til den lange køretur eller en weekendtur i skoven.

Størrelsen gør det tilmed også muligt at smøre en solid madpakke til hele familien inklusive drikkevarer.

Specifikationer:

Vægt: 3 kg
Udvendige mål: 43 x 30,5 x 28,5 cm
Indvendige mål: 19 x 31 x 21 cm

Outwell Albatross Køleboks test

Outwell Albatross L Køletaske - Blå

Køletasken fra Outwell er i modsætning til vores bedst i test køleboks i en blød variant. Det gør det nemmere for brugeren at pakke den sammen og gemme den væk, når den ikke længere er i brug. For at holde maden kold har den brug for et køleelement, som lægges i bunden af tasken. Den isolerer så godt, at mad og drikkevarer sagtens kan holde sig kolde hele dagen lang.

Hvad der er ekstra smart ved denne, og også grunden til vores 2. plads i testen er, at den har lynlåsfri lukning. Det sikrer, at luften bliver holdt ude, hvorfor isoleringen fungerer meget bedre. Sandwiches, frugt og drikkevarer bliver derfor med garanti holdt kølige hele dagen.

Den er nem at rengøre, da den har udtagelige dele. Ofte er det dog nok bare at køre en klud over overfladerne. Designet er desuden smart og meget moderne.

Køleboks 12v test med motor

Køleboks Med Motor Pvc Grå 44x30x40cm

Har du brug for en køleboks, der kan sættes til at køle i din van, i en bus eller på et værelse, når den står på overnatning i et hotelværelse, er det oplagt at se på denne model fra Homeshop. For med denne er det muligt at tilslutte den til både 12V og 230V. Har du derfor mulighed for at sætte den til, når du kører, er der mulighed for at få den til at fungere på samme højde som et lille køleskab.

Den køler takket være en motor og har ét stort rum, hvori du kan lægge madvarer og fødevarer. Ønsker du at transportere den rundt, har den også en hank, som den kan løftes i. Den er derfor meget nem at have med rundt, når den står på frokost eller hygge i en park eller på en strand.

Den er meget minimalistisk i designet og tiltaler derfor langt de fleste.

Specifikationer:

Mål: 44 x 30 x 40 cm.
Liter: 12
Spænding: 12V og 230V

Outwell køleboks til bil test

Outwell Deep Cool 28L 12V-230V Køleboks

Outwell er et populært mærke, når det kommer til kølebokse. Det er heller ikke så underligt, da de producerer den ene holdbare og solide køleboks efter den anden. En af dem er denne model, som egner sig rigtig godt til bilen.

Det er en ret stor køleboks med plads til hele 28L. Den er nem at have med i bilen, da den kan tilsluttes 12V og 230V. Den er med kompressor, som bidrager til at holde en konstant temperatur i køleboksen hele tiden, hvilket netop er nødvendigt, når den står på køretur til Italien eller et besøg til moster i Aalborg.

Det smarte ved denne køleboks er, at den kan indstilles til det niveau, man selv synes. Har du derfor brug for at holde noget fisk frossent eller noget mælk helt køligt, kan du indstille den efter det. Den tillader nemlig temperaturer på -18 til +10 grader. Det er et ret stort spænd og giver dig endnu flere muligheder end et køleskab!

Outwell Deep Cool, som modellen her hedder, har en udtagelig kurv. Det gør det meget nemmere at fylde enten køle- eller frysevarer i boksen. Det er desuden nemt at komme til varerne, da låget både kan åbnes mod venstre og højre, ligesom det kan tages helt af.

Kvaliteten er der ikke en finger at sætte på, da håndtagene ovenikøbet er fjederbelastede for helt optimal komfort, når den anvendes. Vi er slet ikke i tvivl om, at denne model er den bedste, når det kommer til en køleboks til bil.

Specifikationer:

Vægt: 13,3 kg
Volumen: 28L
Mål: 37 x 60 36,5 cm

Outwell Fulmar Combo passiv køleboks test

Outwell Fulmar Combo

Som navnet antyder det, er denne model en kombination af flere forskellige kølebokse. Med i købet får du altså to kølebokse og en beholder til væske, som kan holde din drikkevare kølig, hvis det ønskes.

Det er et ret smart, da det passivt holder dine madvarer kolde. Faktisk er køleboksene i stand til at holde frostvarer frosne i op til 5 dage. Det er perfekt, hvis den står på campingtur, og der mangler plads i fryseren, eller hvis du gerne vil på tur med kajakken og har brug for at holde fødevarerne kolde.

Køleboksene er i forskellige størrelser og indeholder forholdsvist 30 L og 60 L. Der er samlet set derfor plads til mange frostvarer eller fødevarer, der skal holdes kølige. Væskebeholderen kan desuden indeholde 5,8 L væske.

Til trods for at det er Outwell, er prisen meget fornuftig. Du får rigtig meget for pengene her, da der både er masser af plads til kølevarer og selve køleboksene er i en rigtig god kvalitet.

Specifikationer:

Mål: 33 x 51,5 x 36,5 cm / 40 x 64 x 44 cm
Volumen: 30 og 60 L

Stanley Adventure Easy Carry Outdoor Cooler køleboks test

Stanley Adventure Easy Carry Outdoor Cooler 6,6 liter køleboks - Grøn

Vil du gerne have en køleboks, der er nem at tage med på skovtur? Det er netop, hvad denne køleboks fra Stanley er fremstillet til. Det er også grunden til, at det er en af de mindste kølebokse, vi har med i testen her. For på en skovtur er det vigtigt, at det ikke er for besværligt at komme rundt.

Køleboksen har en volumen på 6,6 liter, men kan trods dens lille størrelse holde madvarer kølige i op til 27 timer. Står den derfor på sheltertur eller telttur, er det ingen årsag at holde madvarerne kølige og friske med denne køleboks.

Køleboksen fra Stanley er desuden også så robust, at den holder til at blive brugt som skammel. Dermed har den 2-i-1 funktion, hvilket virkelig er smart på en skovtur. Som en ekstra feature har køleboksen også et elastiknet på toppen af låget, som kan bruges til flasker eller kopper.

Specifikationer:

Volumen: 6,6 L
Vægt: 1,94 kg
Mål: 26 x 33 x 22 cm

Packit Frysbar Wine Bag vinkøletaske

Packit Frysbar Wine Bag vinkøletaske - Gråstribet

Det er godt nok ikke en køleboks, men den er med i vores køleboks test alligevel, da mange i dag gerne vil kunne bringe en kold hvidvin, champagne eller rose med sig på stranden eller i skoven. Det er netop det, der er muligt med denne vinkøletaske, som fungerer som en køleboks for vin.

Den fungerer ved, at man inden brug lægger den i fryseren i mindst 12 timer. Når man så igen tager den op af fryseren, er siderne på køletasken frosset til is, hvilket gør det muligt at holde favoritvinen kølig i op til 6 timer. Den kan naturligvis også bruges til andet end vin, hvis man hellere ønsker at holde en flaske sodavand, lemon eller noget helt tredje køligt.

Den er nem at have med, da der kan lukkes for køletasken med en klemme. Derudover har den en rem, som man kan tage over skulderen, så den ikke ryger i sandet eller i skovbunden.

Den er tilmed ret billig, hvilket gør det oplagt at tage den med på tur.

Specifikationer:

Mål: 34 x 11,5 x 11,5

Packit Frysbar 9-Can Cooler køleboks til dåser

Packit Frysbar 9-Can Cooler dåsekøletaske - Grå

På en varm sommerdag eller efter en lang køretur, er der ikke noget så rart som at åbne op for en kold dåseøl eller dåsesodavand. Har du ikke brug for andet, er det oplagt bare at benytte en køleboks til dåser som modellen her fra Packit. Med den er der nemlig lige plads til en 6-pack, så du kan holde tørsten fra døren hele dagen.

For at kunne bruge den skal den i fryseren i mindst 12 timer. Når den er klar, er det bare at tage den op af fryseren og sætte dåserne ned i. Det materiale som køleren er lavet af, fryser til is under turen i fryseren, og gør det muligt at holde dåserne kolde i op til 12 timer. Vil du hellere bruge den til noget mad eller en god madpakke, kan den også sagtens benyttes til dette – designet på tasken er blot udformet efter en 6-pack.

Køletasken kan desuden foldes sammen, når den ikke er i brug. Det er derfor alt i alt en rigtig fin køletaske, som med garanti giver dig stor glæde, når du har mest brug for det.

Specifikationer:

20 x 25 x 20 cm

Hvordan fungerer en køleboks?

Der er meget stor forskel på, hvordan kølebokse fungerer. Men, overordnet set fungerer en køleboks ved, at den isolerer og holder varmen ude. Det gør den ved hjælp af isolerende materialer, som er i stand til at holde på kulden i alt fra 12 timer til 5 dage afhængigt af typen af køleboks.

Når du derfor lægger et køleelement ned i køletasken, forbliver madvarerne kolde i flere timer, fordi kulden bliver i boksen og ikke kan slippe ud nogle steder. Derfor er det også vigtigt, at du sørger for at holde den godt lukket, så der ikke kommer luft derned.

Nogle kølebokse fungerer i stedet ved at tilslutte dem strøm. Ved hjælp af en motor eller en kompressor holdes madvarerne kølige. Den største effekt er dog, når køletasken holdes tilsluttet – effekten forsvinder ikke med det samme, men denne type er primært lavet til at fungere som et køleskab, mens den holdes i gang. Skal du derfor på en picnic eller en skovtur, giver det bedre mening med kølebokse, der er fremstillet til at holde på kulden uden at skulle være tilsluttet en stikkontakt.

Man kan derfor også overordnet sige, at en køleboks og en køletaske er et transportabelt køleskab. Eneste forskel er bare, at køleboksen og køletasken kan køle i en begrænset periode. Lyder det tiltalende og som noget, du ofte godt kan bruge, så er det bare med at tjekke vores liste med kølebokse igennem for at se, om ikke der er en model, der tiltaler dig lidt mere, end hvad du ellers selv har kunnet finde andre steder på nettet.

Hvilken køleboks skal du vælge?

Når du skal vælge en køleboks, skal du sørge for at tænke dit behov ind i det. Vil du gerne kunne køre langt og have en køleboks lige ved hånden? Eller skal den bruges til shelterture i skoven? For dette afgør nemlig, om du har brug for en, der kan sættes til en stik, om den skal være af solid plastik, eller om den gerne må være en foldbar version. Kølebokse er generelt nemmest at have med i bilen, på campingturen eller på stranden, da den er lavet i et holdbart og fast materiale. Køletasker er derimod bedre til kortere ture såsom picnic eller lignende, da de ikke holder lige så længe på kulden.

Derudover skal du selvfølgelig også tage stilling til, om du ønsker en køleboks, der er så stor som muligt eller om mindre kan gøre det. For i vores køleboks test har vi kølebokse, der kan indeholde alt lige fra 6,6 liter og helt op til 60 liter til den lange tur. Kan du ikke beslutte dig, kan du naturligvis købe en kombi, så du altid både har en stor køleboks stående til rådighed samt en mindre en til kortere ture.

Vigtigst er dog, at du ikke går efter prisen, men i stedet lader dig beslutte i forhold til, hvad du regner med at skulle bruge den til.

Hvilken køleboks er den bedste?

Dette er meget svært at komme med et klart bud på, da det er op til de behov, du har. Når det så er sagt, har vi valgt Stanley Adventure Cooler som vores køleboks bedst i test. Det har vi, da vi synes, den umiddelbart dækker et behov, som langt de fleste har, når det kommer til størrelse og komfort. Men har du brug for en, der er lidt mindre eller en, som kan tilsluttes strøm, er det i virkeligheden den, der er den bedste – i hvert fald set ud fra dit perspektiv.

Brug derfor gerne god tid på at gå vores liste igennem, så du får det fulde overblik over, hvad de enkelte kølebokse og køletasker kan tilbyde dig. Sæt dig gerne ind i størrelserne og volumen, så du ikke ender med at få en taske eller boks, der enten er for lille eller for stor.

Har du brug for at vide mere om de enkelte kølebokse eller se flere billeder af dem, kan du altid klikke dig videre til den forhandler, vi har linket til. Det skulle gerne gøre dig i bedre stand til at træffe en endelig beslutning om en køleboks.

Fås en køleboks på tilbud?

Det kan du tro, at de gør! Og er du endda heldig, kan det være, at en eller flere af de kølebokse vi linker til her i testen, også er på tilbud. Det er naturligvis ikke noget, vi kan garantere, da det ofte er afhængigt af sæsonen. Men står du og mangler en køletaske til strandturen eller bilturen til Italien, kan du godt gøre dig en lille forhåbning, da de ofte er på tilbud. Klik dig derfor gerne ind hos forhandleren og se, om ikke du er heldig at kunne gøre et godt scoop.

Vil du gerne sikre dig en god pris, kan du altid vende tilbage til vores køleboks test flere gange for at tjekke priserne ud. Alternativt kan du henvende dig direkte til forhandleren for at prutte lidt om prisen. Det er ganske vidst ikke noget, de er vant til, eller som du måske er så komfortabel med at gøre – men muligheden er der altid. Det værste der her kan ske er, at du får et nej.

Men er det prisen, der er afgørende, har vi sørget for at finde både kølebokse og køletasker i forskellige prisklasser, så alle kan være med uanset budget. Selv de billigste i vores køleboks test er blandt de bedste i deres prisklasse på markedet – så du snyder ikke dig selv ved at vælge en billigere model.

Er det bedst med en dyr eller en billig køleboks?

Normalt hænger pris og kvalitet meget tæt sammen. Men når det kommer til kølebokse, er det svært at koble disse to ting sammen, da der er så stor forskel på, hvad kølebokse kan. Der findes nemlig både dyre modeller inden for passive kølebokse såvel som elektriske kølebokse, ligesom det er muligt at finde en forholdsvis billig køleboks med kompressor. Gå derfor ikke efter prisen, men hvad andre brugere har sagt om produktet.

For du kan sagtens ende med at blive skuffet, hvis du køber den dyreste, hvis den reelt set ikke opfylder dine behov. Start derfor med at gøre op med dig selv, hvilken type af køleboks du gerne vil have og gå herefter eventuelt på prisjagt på den model, du har udset dig. Dette er den bedste måde at finde frem til den bedst mulige køleboks på.

Køb en køleboks i dag

Har du brug for en køleboks lige nu og her, fordi du har planlagt at tage af sted sammen med familien på tur, er det bare med at finde din favorit og kikke dig direkte videre til forhandleren. Vi linker kun til troværdige og anerkendte forhandlere, som vi ved, altid leverer en rigtig god service og sørger for at sende varerne afsted inden for 24 timer i hverdagene. Det sikrer, at du ikke bare har nemt ved at finde din favoritkøleboks, men at du også får en god oplevelse, inden du modtager din køleboks.

Vi har naturligvis også sørget for at finde de forhandlere, som tilbyder de enkelte kølebokse til den billigste pris. For det synes vi kun, at du fortjener – og når nu vi har screenet hele internettet for de bedste kølebokse alligevel, kunne vi lige så godt finde de bedste og billigste forhandlere i samme omgang.

Du kan derfor med andre ord både trygt og godt finde din næste køleboks gennem vores køleboks test. Vi har tænkt på det hele og mere til, så købsrejsen for dig bliver så nem, overskuelig og ligetil som overhovedet muligt.