Mange oplever, at det kan have en vældig positiv effekt på deres krop, helbred og velvære, at benytte sig af et såkaldt infrarød tæppe – også kendt som et saunatæppe. Det er eksempelvis ikke ualmindeligt at høre, at det hjælper på astma, det giver bedre søvn, øger hudens elasticitet, lindrer smerter fra eksempelvis spændinger og menstruation, samt meget mere.

Døjer du med noget, som du tænker, ville gøre et infrarød tæppe til et godt valg for dig? Så er du kommet til det helt rette sted. Her i artiklen har vi nemlig samlet en lille infrarød tæppe bedst i test oversigt, hvor du kan finde 4 af de bedste infrarøde tæpper. Dem præsenterer vi dig for nedenfor, hvor du kan læse mere om tæpperne, samt klikke dig direkte videre til troværdige danske forhandlere, der sælger de enkelte modeller.

Inden du begynder at shoppe amok, anbefaler vi naturligvis, at du tager et kig på, hvad der taler for og imod de enkelte tæpper nedenfor. Du bør samtidig huske på, at det er de færreste af effekterne ved infrarøde tæpper, der er videnskabeligt dokumenteret, så der er ingen garanti for, at du også kommer til at opleve dem.

Comforth – Bedste Infrarøde Luksus Saunatæppe

COMFORTH INFRARØDT LUKSUS SAUNATÆPPE

Vil du have det bedste af det bedste? Så skal du vælge Comforth et eller andet saunatæppe. Og det er der mange gode grunde til. Ud over at kunne lindre ømme muskler og led og dermed reducere smerter i kroppen, har det nemlig også en række unikke fordele, der har været med til at sikre netop dette infrarøde saunatæppe som det absolut bedste på markedet netop nu.

Øg forbrændingen mens du slapper af

Ud over at anvende dette tæppe i forbindelse med smertelindring, kan det også hjælpe med at øge fedtforbrændingen og booste et ønsket vægttab. Blot en halv til en hel times afslapning i saunatæppet er nemlig nok til at forbrænde mellem 200 og 400 kalorier – alt efter ens vægt og den valgte temperatur – ved at ligge helt stille! Oplever du stress og hormonel ubalance kan tæppet også være effektivt til at opretholde et normalt kortisol- og insulinniveau, hvilket også kan have en gavnlig effekt på forbrændingen. Samtidig vil varmen fra saunatæppet få din kropstemperatur til at stige, og det kan være med til at kickstarte en naturlig detox/udrensning af de affaldsstoffer der er ophobet i kroppen – blot ved at svede dem ud.

Wellness uden bekymring

Det er ikke for ingenting, at dette infrarøde luksus saunatæppe fra Comforth ofte kaldes for ” Den ultimative wellnessbehandling!” Og du kan trygt overgive dig til dens varme favntag uanset om du ønsker varmelindring af smerter i kroppen, udrensning af affaldsstoffer eller gerne vil tabe et par kilo, for behandlingsformen er klinisk testet og bevist at have en effekt. Dertil kommer at tæppet naturligvis er fremstillet af materialer af høj kvalitet. Intet mindre end syv avancerede lag, er med til at sikre et 100% brandsikkert og vandtæt tæppe, der er yderst behageligt at anvende. Og som en ekstra bonus har det et meget lavt strømforbrug, så du ikke behøver bekymre dig unødigt om høje elregninger.

Infrarød Saunatæppe Pro fra NordicHigh

Infrarød Saunatæppe Pro fra NordicHigh

 

NordicHighs Infrarød Saunatæppe Pro er en fantastisk måde at lindre smerter og spændinger, forbedre muskelgendannelsen og booste dit humør. Den infrarøde varme fra måtten trænger dybt ind i dine muskler og giver både kortsigtede og langsigtede fordele. For eksempel kan en enkelt session hjælpe med at reducere stressniveauet og forbedre søvnkvaliteten. Derudover kan regelmæssig brug af måtten føre til sundere hud med mindre porer og øget kollagenproduktion. Uanset om du kæmper med smerter eller blot leder efter en måde at slappe af på, er Infrarød Saunatæppe Pro et glimrende valg.

Degree Saunatæppe – Bedste infrarød saunatæppe

DEGREE INFRARØD SAUNATÆPPE

Der er ingen tvivl om, at ovenstående HeatMat Infrarød XL er et oplagt infrarød tæppe, der fungerer rigtig godt i nogle situationer. Men der er også nogle formål, hvortil et infrarød saunatæppe som dette er et bedre valg.

Det er naturligvis, når man gerne vil have opvarmet hele kroppen, at det giver mening at vælge et saunatæppe. Det er nemlig typisk lavet som en slags sovepose, så man kan lægge hele kroppen derned, og dermed bliver varmet godt igennem.

Smertelindring og øget forbrænding

Fordelen ved at vælge et saunatæppe som dette er, at det kan bruges til at behandle større dele af kroppen. Døjer du eksempelvis med gigt, spændinger eller lignende, vil tæppet kunne være med til at lindre de medfølgende smerter ved at varme op til temperaturer på mellem 60 og 80 grader.

Men det er ikke kun ved smerter, at et saunatæppe giver mening. Det kan eksempelvis også bruges til at øge kroppens forbrænding, fordi den forbrænder mere ved højere temperaturer. Her vil man typisk varme tæppet op til en temperatur mellem 45 og 60 grader. Samme temperatur kan bruges som et supplement til at gå til fysioterapeut, hvis man døjer med smerter i lænden eller lignende.

Endelig kan man også bruge varmetæppet som et beroligende eller stimulerende redskab. Det sker særligt ved temperaturer på mellem 30 og 45 grader, da det kan gå ind og få musklerne til at slappe af. Kobler man det med en afslappende aktivitet, som eksempelvis at ligge i sofaen med en god serie, podcast eller bog, så kan det være rigtig effektivt.

Saunatæppe af høj kvalitet

En af de ting, der gør tæppet fra Degree til det bedste infrarød saunatæppe er simpelthen den høje kvalitet. Du mærker det lige så snart, at du rører ved tæppet for første gang. Det er nemlig udført i noget af det mest eksklusive veganske læder, og så har det en vægt, der giver lidt tyngde på kroppen – noget der er meget vigtigt for en optimal effekt.

Det er samtidig udstyret med velcrolukninger, der kan holde til lidt af hvert. Deres kraftighed sikrer, at tæppet lukket tætsluttende til omkring dig, hvilket også bidrager til den oplevede effekt ved brug. Endelig kan du glæde dig over, at det ikke har et elektromagnetisk felt.

Måden tæppet er bygget op på er ved et yderlag af kunstlæder, som vi nævnte for et øjeblik siden. Herefter kommer der et lag af infrarøde carbon varmeelementer, efterfulgt af et Faraday-skjold og et lag af PVC af medicinsk kvalitet. Disse lag gentager sig i omvendt rækkefølge ind mod midten af tæppet.

HeatMat Infrarød XL – Bedste infrarød tæppe

HeatMat Infrarød XL

Det er denne HeatMat Infrarød XL, der løber med titlen som det bedste infrarød tæppe. Det gør det, fordi det er et tæppe – eller måtte om man vil – i en overkommelig størrelse og til en overkommelig pris, som har alle de egenskaber, som et godt infrarød tæppe skal have.

Brug tæppet, der hvor det gør ondt

Fordelen ved denne model er, at selvom den hedder en XL, så er den mindre end det, der kaldes for et saunatæppe. Det vil sige, at det er mere overkommeligt at tage i brug. Samtidig giver det mulighed for at fokusere brugen af tæppet på ét bestemt område.

Derfor er der også mange, der oplever, at denne HeatMat Infrarød XL er særligt effektiv til at håndtere smerter eller ømhed. Det kan eksempelvis være som følge af træning, menstruationssmerter eller andet. For mange vil det som regel være noget, der er rimelig centraliseret omkring ét sted på kroppen, og dermed vil det også være at overgøre det, hvis man benytter sig af en full-size saunatæppe i stedet for et mindre infrarød tæppe som dette.

Komfortabelt infrarød tæppe

Som billedet også tydeligt viser, er dette tæppe lavet af blødt stof, der er meget komfortabelt at være i berøring med. Det er såmænd ikke meget anderledes end et traditionel blødt tæppe. Forskellen er blot, at du her får kroppen opvarmet med den infrarøde teknologi.

Samtidig er tæppet utroligt fleksibelt, hvilket betyder, at du nemt kan få det placeret sådan, at det har den bedste effekt. Det er utroligt vigtigt at kunne, hvis du ønsker at opnå den største effekt på kroppen – hvad end det så er ømme muskler, smerter, spændinger eller lignende.

5 ud af 5 stjerner

Slår du vejen forbi MusclePain, som blandt andet forhandler denne HeatMat Infrarød XL, vil du i skrivende stund blive præsenteret for en håndfuld anmeldelser. De har alle én ting tilfælles; de er jævnt begejstrede for deres køb.

Faktisk har de i gennemsnit vurderet dette bedste infrarød tæppe til 5 ud af 5 stjerner – altså topkarakter. Det er særligt kvinder, der har givet deres besyv med, og flere nævner, hvordan tæppet har en effektiv og lindrende effekt mod menstruationssmerter og -kramper.

Andre har købt tæppet for simpelthen bedre at kunne få varmen. Er du en frossenpind som dem, vil du blive glad for at høre, at HeatMat Infrarød XL også kan bruges til at holde dig varm, når du synes, at det bliver lige koldt nok.

Fit and Fun Premium Saunatæppe Large – Bedste 3-zoners infrarød tæppe

Saunatæppe premium large 190x190 cm

Nu startede vi med at fremhæve HeatMat Infrarød XL som det bedste infrarød tæppe. Det gjorde vi blandt andet fordi det gav mulighed for at fokusere varmen på bestemte steder af kroppen. Men det er faktisk også noget, der er opnåeligt med et større saunatæppe. Det skal blot være inddelt i zoner.

Dette Fit and Fun Premium Saunatæppe Large er et eksempel på sådan en løsning, og det er også derfor, at det får titlen som det bedste 3-zoners infrarød tæppe. Samtidig er det af høj kvalitet og attraktivt prissat.

Fuld kontrol med 3 zoner

Fordelen ved at have sit saunatæppe opdelt i flere zoner er, at det gør det muligt at justere, hvordan tæppet skal opvarme forskellige dele af kroppen. Det sker alt sammen via den medfølgende fjernbetjening. Her kan du individuelt styre temperaturen for hver af de 3 zoner, og dermed sørge for, at der kommer fokus på den del af kroppen, der har største behov for det.

Fordelen ved at vælge en sådan løsning over en mindre HeatMat er, at du bibeholder muligheden for at behandle større områder af kroppen. Det kan være utroligt rart – også selvom du ikke altid har brug for at udnytte den mulighed.

Døjer du særligt med smerter i benene eller ryggen – altså over større flader, kan det også være et bedre valg med de her zoner. Det åbner nemlig op for, at du kan modtage den infrarøde varmebehandling på et større areal.

Stort med plads til hele kroppen

Specifikt for lige netop dette 3-zoner infrarød tæppe er, at det er såkaldt Large-model. Det vil sige, at det måler 190 x 190 centimeter – altså 10 centimeter mere i både bredde og længde end de andre saunatæpper på listen her.

Det er generelt en model vi vil anbefale til alle, der er mere end 180 centimeter høje. Selvom et mindre saunatæppe givetvis ville være tilstrækkeligt, så kan det være rart lige at have de ekstra centimeter at gøre med. Det giver nemlig også bedre mulighed for at lægge sig til rette.

Udover at være et stort infrarød tæppe med 3 zoner, så er det også udført i lækre materialer. Tæppet er nemlig lavet af kunstigt læder (PU læder), hvilket er nemt at rengøre og samtidig er utroligt behageligt at være i berøring med.

Selve det infrarød tæppe fra Fit and Fun vejer 9 kilo, som er godt fordelt over hele tæppet. Det betyder, at det påfører kroppen en vis tyngde, som får den til at slappe af uden, at det bliver for tungt.

Radiant Health Premium – Bedste premium infrarød tæppe

Køb Infrarødt Saunatæppe Premium Radiant Health

Du er hidtil blevet præsenteret for 3 rigtige fine infrarød tæpper, som efterlader et indtryk af god kvalitet og høj komfort. Men hvis den virkelig skal have en over skallen, og du gerne vil have det absolut bedste premium infrarød tæppe – koste hvad det vil – så bør du tage et kig på dette Radiant Health Premium tæppe.

Den vejledende udsalgspris er højere end for de andre tæpper på listen her. Det vil altså sige, at man skal være klar til at betale ekstra for at få den her premium oplevelse. For nogle vil det være pengene værd, mens andre vil vurdere, at de godt kan nøjes med en af de billigere infrarød tæpper.

Det afhænger naturligvis alt sammen af personlige præferencer, planlagt brugsmønster, samt formål med brugen af sit infrarød tæppe. Baseret på dette – og ens budget – kan man herefter vælge, hvorvidt det er en premium-model som denne, der er det rette valg.

Flere varmezoner og op til 80 grader

Der er mange af elementerne fra ovenstående tæpper, der går igen her. Eksempelvis får du flere varmezoner, så du individuelt kan styre, hvor meget varme de enkelte dele af kroppen skal udsættes for. Det er endnu engang utroligt vigtigt, fordi det giver bedre kontrol over den behandling, som du giver dig selv med dit infrarød tæppe.

Temperaturmæssigt kan tæppet indstilles til at varme op til 80 grader. Det er – af helbredsmæssige årsager – grænsen for, hvad et infrarød tæppe bør kunne varme op til. Samtidig er det rigeligt tilstrækkeligt til, at man kan opnå de effekter, som den infrarøde varme kan have.

Det gælder sådan set uanset om du er interesseret i at lindre smerter, øge forbrændingen eller blot hjælpe ømheden lidt på gled efter en hård træning. Hvad end formålet med brugen er, så kan du være sikker på, at Radiant Health Premium er et effektivt infrarød tæppe, der hjælper dig med lige netop dette.

Fyldt med sten

Vi har af flere omgange været inde på, at vægten af de her tæpper er et vigtigt element, når det kommer til at få kroppen til at slappe af. Det er fortsat tilfældet, men Radiant Health har taget skridtet videre ved at fylde deres infrarød tæppe med jade- og turmalinsten.

Fordelen ved dette er ikke blot, at det bidrager lidt til vægten, men også for at sikre bedre varmeledning, samt for at udnytte stenenes terapeutiske effekter. Eksempelvis har stenene den fordel, at de afgiver såkaldte negative ioner – noget, der angiveligt skulle have en positiv effekt på dit og din krops velvære og helbred.

Kobler man stenene med de høje temperaturer, kan du godt se frem til lidt af en svedtur af den tunge slags. Det er heldigvis noget af det, der har en positiv effekt. Sveden hjælper nemlig med effektivt at udlede alverdens kemikalier og andet, som vi måtte have indåndet eller indtaget i løbet af dagen. Dermed får du en solid rensning af kroppen, hvilket i virkeligheden ofte er mere tiltrængt, end man måske lige går og tror.