Mandolinjern Test 2024 → Se De 5 Bedste Mandolinjern

Mandolinjern Test

BedstTest.dk Anbefaler

2024

bedsttest badge 5a
Mandolinnettet er udstyret med Microplanes patenterede fotoætsede klinger
Julienne-tænderne i mandolinlinjen skærer ingredienser i lange, tynde, ensartede strimler. Vælg din egen tykkelse.
Mandolinjern Test

Vil du gerne spise flere grøntsager i hverdagen? Men er du lidt træt af altid at spise dem på den samme måde? Så er et mandolinjern måske noget for dig, da du med sådan en kan opleve dine grøntsager på både nye måder og i nye former. Det er derfor fantastisk i brug, hvis du er ved at blive lidt træt af at spise grøntsager i traditionel forstand og gerne vil prøve dem på en ny måde.

Mange flere burde have et mandolinjern til at stå i køkkenet, da det er et redskab, som mange ville kunne få glæde af. Efterspørgslen er da også steget de seneste år, hvilket har fået mange producenter og butikker til at øge udbuddet af dette fantastiske jern. Det betyder så også, at der nu er rigtig mange forskellige modeller på markedet, hvilket efterlader dig og andre forbrugere mere eller mindre forvirrede – for hvilket mandolinjern er det bedste? Eller hvilket passer til dit behov?

Sådan skal det selvfølgelig ikke være, når nu du bare gerne vil indføre flere grøntsager i din hverdag. For at gøre valget noget nemmere for dig har vi derfor gransket markedet nøje igennem og fundet de bedste mandolinjern fra andre test og hjemmesider, hvor forbrugerne har skrevet anmeldelser. Det har bestemt ikke været nemt, men det er lykkedes os – herunder kan du derfor forhåbentligt finde dit nye mandolinjern.

Microplane mandolinjern test (mandolinjern bedst i test)

Microplane mandolinjern test

Vi lægger vores mandolinjern test ud med en model fra Microplane. Det kan meget vel blive din nye bedsteven i køkkenet, uanset om du skal til at skære pommes frites eller snitte agurker i papirtynde skiver. Mandolinjernet her er nemlig i en rigtig god kvalitet, som kan holde til rigtig meget i køkkenet. Det er rigtig nemt at benytte og er nemt at holde fast ved. Du skal derfor ikke bekymre dig om, hvorvidt mandolinjernet smutter ud af hænderne på dig. Den kommer også med et håndtag, som gør det nemt og hurtigt at få snittet grøntsagerne.

På den ene side fungerer redskabet som et mandolinjern, der kan give dig tynde skiver frugt eller grøntsager, mens det på den anden side kan give dig tynde strimler af squash eller gulerod, som du kan bruge som pasta, hvis du har lyst til det.

Der åbner sig derfor en verden af muligheder med dette mandolinjern!

Gefu mandolinjern test

Gefu mandolinjern

Gefu mandolinjern er en lidt billigere model, men som bestemt ikke er dårligere af den grund. For den er mindst lige så smart og kan faktisk lave skiver i hele fem forskellige skæretykkelser. Derudover har den også to blade til at lave strimler med, så der kan laves pasta eller lækre salater på en ny måde.

Mandolinjernet er i stål og plast og har også praktiske fingerbeskyttere, der sikrer, at du ikke kommer til at skære dig. Derudover har den skridsikre fødder, som gør snittearbejdet stabilt, sikkert og hurtigt. Den kan sagtens vaskes i opvaskemaskinen uden at tage skade.

OXO Mandolinjern test

OXO – Mandolinjern 2.0

En af forbrugernes favoritter er mandolinjernet fra OXO. Med dette kan du snitte grøntsager i en fart, da det er simpelt og brugervenligt og uden nogen løse dele. Skærebladet er produceret i japansk rustfrit stål og kan skære grøntsager let, både når det kommer til hårde og bløde frugter samt grøntsager. Du kan skære alt lige fra kartofler og tomater til gulerødder og squash. Vil du derfor gerne spare tid i køkkenet og samtidig spise grøntsager på en lidt mere lækker måde, er det et perfekt redskab.

Den er især populær, fordi den har skridsikre ben, et ergonomisk håndtag samt en holder til grøntsager og frugter. Den har naturligvis beskyttelse på, så fingrene ikke kommer til skade. Den tåler desuden opvaskemaskine.

Endeligt har mandolinjernet vundet en designpris.

Rösle mandolinjern test

Rösle mandolinjern

Er du ikke så meget til plastik i dit køkken, kan du med fordel overveje denne fra Rösle i stedet for, da den er lavet i stål. Det gør den meget holdbar selv i et køkken, hvor den bliver brugt mere eller mindre hver dag.

Med mandolinjernet er det muligt at skære skiver, der er tykke, ultratynde og midt i mellem. Det kan lave skiver i fem forskellige tykkelser, hvor snittet er rent og pænt hver eneste gang – du kan derfor sagtens bruge det, hvis du gerne vil servere flotte retter for gæster.

Modellen her er kompakt og fylder meget lidt i køkkenskuffen. Den har ikke nogen holder til at opsamle grøntsager og frugter efterfølgende. Men, derfor er det stadig et meget effektivt mandolinjern, da det skærer meget rene og præcise skiver. Det gælder også, når der skal skæres tomater, som ellers kan være lidt mere tricky.

Det skønne ved denne model er, at der er tænkt rigtig meget over brugervenligheden. Du får derfor et mandolinjern, der ligger rigtig godt og ikke mindst sikkert i hånden. Der følger også en skridsikker silikonefod med, som holder den stabil, når du er i gang med at skære skiver.

Endeligt har den også en slæde, der følger med. Det gør det sikkert for dig at skære grøntsager og frugter og sparer dig for mange plastre på fingrene. Du kan derfor skære grøntsagerne ned til den mindste og sidste skive, hvis du gerne vil det.

Rengøringen er også nem og hurtig, da den er designet uden hjørner og kanter. Madrester gemmer sig derfor ikke.

Der er 2 års garanti på produktet.

6-i-1 sammenfoldelig mandolin rivejern

6-i-1 sammenfoldelig mandolin rivejern

 

Har du ikke så meget plads i køkkenet, er det oplagt med dette sammenfoldelige rivejern. Det er ret smart, da det har et foldbart design og derfor en reduceret kompakt størrelse, som gør det muligt at have et mandolinjern selv i et mindre køkken. Den fylder meget lidt og vejer heller ikke særligt meget.

Med til mandolinjernet kommer der også 3 rivejern tilbehør, som er fint, groft og kværn. Men der hører også et juliennejern, en flad klinge og en plisseret klinge med i købet, som giver et væld af muligheder med grøntsagerne i køkkenet.

Som mange andre mandolinjern er sikkerheden også helt i top, da der er anti-skæring beskyttelse på og skridsikre fødder og sikringshåndtag. Du skal derfor heller ikke være nervøs for at lade børnene bruge mandolinjernet, når der skal laves salat, grøntsagspasta eller madpakker.

Den bliver nærmest med garanti din ny højre hånd i køkkenet, som du kommer til ikke at kunne undvære.

Find det rette mandolinjern og kom godt i gang i køkkenet

Der er ikke den helt store forskel på de forskellige modeller af mandolinjern. De kan som regel det samme – dog kan der være forskel på, hvilke tykkelser man kan snitte i, hvor ergonomisk mandolinjernet er, og hvor god holdbarheden på materialerne er. Når du derfor skal finde et mandolinjern til dit køkken, bør du se nærmere på, hvad dit behov er for, at det ligger godt i hånden, og hvilke tykkelser det kan snitte.

For vil du bare gerne kunne snitte agurker til madpakkerne hurtigt om morgenen, behøver du ikke det dyreste mandolinjern. Vil du omvendt gerne prøve at inkludere flere grøntsager i din mad hver dag, kan det være en god ide at give mere for mandolinjernet, så det kan give dig de tykkelser og strimler, du godt kunne tænke dig. Ofte er det kun nogle ganske få hundrede kroner, der er tale om i forskel. Men hvis det er de få hundrede kroner, der gør en kæmpe forskel på, hvordan du oplever det at stå i køkkenet og rive og skære grøntsager, er det så absolut det hele værd.

Brug derfor gerne god tid på at læse de enkelte beskrivelser, så du er helt sikker på at bestille det rette mandolinjern hjem.

Hvorfor bruge et mandolinjern?

Har du overvejet, hvor lang tid det tager at skære og snitte grøntsager med en helt almindelig kniv? Gulerødder og peberfrugter kan nemt tage en del tid – og i en hverdag, hvor alting går hurtigt, og alting også helst gerne skal være så nemt som muligt, er der en masse tid at spare med et mandolinjern. Primært fordi det går lynhurtigt med grøntsagerne med et mandolinjern. Spiser du derfor grøntsager hver dag, kan der være mange minutter og timer at hente på den lange bane med et mandolinjern.

Men, du bør også bruge et mandolinjern, da den gør det nemmere for dig at lave en flot og lækker salat. For med den kan du faktisk blive en salatkunstner på absolut ingen tid. Du kan lave runde, tynde tomatskiver og gulerødder i lange strimler. Det giver noget helt andet til en salat, og gør den meget sjovere at spise. Faktisk er det kun din egen kreativitet, der sætter grænserne for, hvad du alt kan finde på det med det.

Mandolinjernet gør det også nemmere at overtale børnene til at komme med ud i køkkenet at hjælpe, fordi de kan lave lange strimler og konkurrere om, hvem der er hurtigst til at snitte en agurk. Madlavning skal helst gerne være sjovt – og det bliver det med et mandolinjern.

Er der et mærke, der er bedre end alle andre?

Når det kommer til mandolinjern, er det lidt en smagssag, om man synes, det ene mærke er bedre end det andet. Der er mange, der tyr til mærker som Jamie Oliver, Cook and Baker og Microplane, fordi de kender mærkerne og derfor ved, at det er udstyr, der holder og ikke bare går i stykker.

Men, som regel er det mere eller mindre de samme produkter. Der er måske blot nogle designmæssige forskelle, der får dem til at differentiere sig fra hinanden – eller at der følger nogle forskellige rivejern med.

Når du derfor skal vælge et mandolinjern til dit køkken, bør du ikke se på, hvilket mærke det er, da det ikke nødvendigvis giver dig det mandolinjern, du faktisk har brug for. Du bør i stedet se på, om det er skridsikkert, har de skær, du skal bruge, og om den har en holder eller ej. For det er i sidste ende det, der er afgørende for, om du bliver glad for dit mandolinjern eller ej.

De mandolinjern der er i vores mandolinjern test er som udgangspunkt derfor heller ikke dårligere end nogen af de andre – de er bare forskellige, når det kommer til materialer, tilbehør og skær, hvilket har indflydelse på, hvad forbrugerne synes om det enkelte produkt. Nærlæs derfor gerne beskrivelserne, så du er sikker på, at du får købt det helt rette mandolinjern, som du bliver glad for at bruge nu og senere.

Hvilke retter er et mandolinjern godt egnet til?

Har du ikke før haft et mandolinjern, eller vil du gerne have udvidet din horisont for, hvad det alt sammen kan bruges til, kommer vi her med nogle gode ideer til, hvilke lækre retter du kan bruge mandolinjernet til:

  • Gammeldags agurkesalat
  • Råstegte kartofler og de famøs pommes Anne.
  • Wokretter
  • Tynde skiver til en tomatsalat
  • Grøntsagspasta med bolognese eller tomatsovs
  • Rodfrugtsgratin

Det og mange flere retter kan du bruge mandolinjernet til. Når først du får det ind i dit køkken, kan du slet ikke undvære det igen – og du kommer helt automatisk til selv at tænke det ind i retter, som du måske før slet ikke ville have overvejet det til. Mulighederne er bestemt mange og åbne, og du skal med garanti nok få det brugt.

Jo flere snittede grøntsager, jo bedre

Hvis det er svært for dig at få flere grøntsager ind i din hverdagsmad, kan et nemt og enkelt redskab som et mandolinjern være det, der gør det hele nemmere for dig. For med det ved hånden er det både meget nemmere at få grøntsagerne lavet, men det er også meget sjovere, fordi du slipper for at bande over en kniv, der er sløv og at bruge en masse tid på at skære skiver eller strimler, der hverken bliver flotte eller lige tykke.

Det skal jo gerne være både sjovt og nemt at komme i gang med at lave mad og spise grøntsager. Så hvis det er et billigt mandolinjern, der kan gøre hele forskellen for dig, er det bare med at komme i gang med det.

Kom billigt i gang med et mandolinjern på tilbud

Et mandolinjern er som regel ret billigt i indkøb. Men, hvis du er en vaskeægte tilbudshaj og generelt bare godt kan lide at spare der, hvor du kan, er du også kommet til det rette sted. For ikke nok med at vi har screenet nettet for de bedste mandolinjern, så har vi også sørget for at finde de billigste forhandlere.

Når du derfor klikker dig videre fra produktet her på siden og ind til forhandlerens produktside, kan du godt regne med, at prisen er blandt de billigste på markedet. Du behøver derfor ikke gå i gang med at undersøge prisen andre steder, da vi allerede har gjort dette for dig i forvejen.

Du kan også være heldig, at de af og til har nogle ekstra gode tilbud på deres mandolinjern. Det er selvfølgelig aldrig en garanti, da tilbud er afhængigt begivenheder, sæsoner og meget mere. Men, vender du tilbage nogle gange burde der på et tidspunkt være et godt tilbud.

Når det så er sagt, er mandolinjern i forvejen ret billige. Der vil derfor ikke være særlig mange penge at spare. Vil du derfor helst gerne have et mandolinjern nu, er det ikke mange penge ekstra, du skal tage op af pengepungen nu for at købe den. Vi garanterer dig nærmest, at du bliver mere end glad for dit mandolinjern, og at det er et redskab, der ikke kommer til at forlade køkkenet lige med det samme igen.

Køb et billigt mandolinjern online i dag

Vil du bare gerne i gang med at snitte? Og kan du allerede se for dig, hvad du gerne vil bruge mandolinjernet på? Så er det bare med at få købt et mandolinjern hurtigst muligt. Vi har som sagt fundet frem til de bedste mandolinjern, der er på markedet lige nu, og som vi ved, at forbrugerne også er glade for. Vi har fundet et miks af både dyrere og billigere mandolinjern, som alle gør det godt rundt om i de danske køkkener.

Et mandolinjern er heldigvis ikke den største investering, du skal gøre dig, hvilket også gør det noget mere overskueligt for dig at komme i gang med det. Du kan få et rigtig godt mandolinjern for ganske få hundrede kroner. Mere skal der ikke til for, at du kan komme til at lave kreative, varme retter med grøntsager eller lækre og anderledes salater, som du kan servere for dine gæster. Det er fantastisk, når der kan leges kreativt med maden, og det er muligt at servere den på andre måder end ellers.

Har du brug for inspiration til, hvad du kan bruge et mandolinjern bedst i test til, kan du altid søge mere information på nettet. Der ligger et hav af guides til, hvad du alt kan bruge et mandolinjern til.

Vi håber blot, du finder et mandolinjern her i vores mandolinjern test, som du synes er helt perfekt til dine behov. Der er flere at vælge mellem, så du ikke behøver gå på kompromis med dine behov.

❗❗ Udgåede modeller ❗❗

Nedenfor finder du en oversigt over tidligere anmeldte produkter, som ikke længere er tilgængelige på markedet. Vi har valgt at medtage dem i denne artikel, fordi vi mener, at oplysningerne om disse produkter stadig kan være værdifulde for dig som læser, når du skal træffe en informeret beslutning.

Jamie Oliver – Mandolinjern

 

Produkter fra Jamie Oliver er en stensikker vinder i køkkenet. Sådan er det også med dette mandolinjern, som er ret skarpt og kan skære grøntsager ud i smukke og helt tynde stykker. Den kan lave de fineste skiver, men kan også som de andre ovenfor lave tykke og tynde strimler.

Vil du gerne lave forskellige tykkelser, kan du sagtens det, da det er muligt at indstille jernet til forskellige tykkelser. Herefter kan du bruge sikkerhedsafskærmningen, så du ikke kommer til at skade dine fingre. Skub herefter blot grøntsagen over, og du får de lækreste skiver, som du kan bruge til madpakken, frokosten eller aftensmaden.

Den fylder ikke særlig meget og kan vaskes i opvaskemaskinen.

Mandolinjern

Med denne model kan du rive, snitte eller skære dine grøntsager, frugter og oste på bare den halve tid. Det er et godt og billigt mandolinjern, som nærmest er et alt-i-ét mandolinjern. Det er utrolig nyttigt i køkkenet, da du kan lave pommes fritter med den eller lave lækre grøntsagssnacks til børnenes madpakker. Men det er også muligt at lave lækre frugtanretninger til kollegaerne på arbejdet eller til børnefødselsdagen.

Det smarte ved den er, at det ikke kommer til at rode helt vildt i køkkenet, når den er i brug. For med i købet er der en holder, hvori alt det snittede eller skårede falder ned i. Det kommer derfor ikke til at ligge over det hele, ligesom der heller ikke kommer til at være safter fra grøntsagerne og frugterne over det hele. Det er ret rart, da det gør det noget hurtigere at få overstået madlavningen.

Der følger fem forskellige rivejern med, som gør det muligt at snitte forskellige grøntsager og at trykke dem i tern, hvis det er det, du gerne vil. Du bliver bestemt ikke begrænset i køkkenet med dette mandolinjern til trods for, at det er ret billigt i indkøb.

Holms Deli mandolinjern

Kender du TV-kokken Claus Holm? Og er du bare helt vild med ham og hans lækre hverdagsretter? Så bliver du med garanti også glad for hans mandolinjern, som også er lavet og designet med henblik på at gøre det nemmere at lave lækre og anderledes hverdagsretter med flere grøntsager.

Med mandolinjernet kan du vælge mellem skiver eller strimler. Hvor tykke du vil have dem, bestemmer du selv, da dette kan indstilles. Det er ret nemt at gøre, ligesom det er lige så nemt at udskifte skærene. Du skal derfor ikke bruge en masse tid på at skifte mellem skiver og strimler. Og har du brug for at skylle skærene mellem brug, er det hurtigt og nemt at gøre.

Med til dette mandolinjern er der tre skær og en slæde, der beskytter fingrene mod de knivskarpe skær.

Den har bedst af at blive vasket op i hånden og kan foldes sammen, når den ikke er i brug mellem måltiderne.