Juliennejern Test 2024 → De 5 Bedste Juliennejern

Juliennejern

Her hos BedstTest har vi efterhånden lavet bedst i test artikler om mange køkkenredskaber. Flere af dem er nogle, du finder i et hvilket som helst køkken – som eksempelvis en grøntsagskniv eller et rivejern. Men nu skal det handle om et mindre udbredt redskab; nemlig juliennejernet.

Nedenfor vil du blive præsenteret for de 5 bedste juliennejern i forskellige kategorier. De har hver især noget, der gør dem særligt attraktive, hvad end det så er prisen, bestemte produktegenskaber eller noget helt tredje.

Er du kommet ind på siden her uden at vide, hvad et juliennejern er, så lad os kort forklare: Et juliennejern er et køkkenredskab, der bruges til at lave tynde strimler af en madvarer. Oprindeligt er det lavet til at blive brugt på citronskaller, men kan også bruges til gulerødder, agurker og andet.

Et godt juliennejern kan være et rigtig fint værktøj at have. Det giver nemlig muligheden for at få grøntsager og frugter i en form, der ellers kan være svær at opnå. Dermed kan man hæve niveauet for sin pynt på maden, men det kan naturligvis også bruges til at udvinde smagsstoffer fra eksempelvis en citronskal.

Læs med nedenfor og find det bedste juliennejern!

Zwilling Pro Juliennejern – Bedste juliennejern

Zwilling Pro juliennejern 17 cm

Først på listen over de bedste juliennejern har vi denne model fra Zwilling Pro-serien. De fleste af os kender Zwilling fra deres serie af ikoniske køkkenknive og deres gode pander, men de laver også en lang række andre køkkenredskaber – herunder et juliennejern.

Rustfrit stål og 5+1 huller

Dette juliennejern er udstyret med 5 små huller, hvilket betyder, at det kan bruges til at lave 5 tynde strimler. Derudover har jernet også et enkelt større hul, som kan lave lidt større strimler, der er oplagt til brug som pynt på maden eller i drinken.

Selve juliennejernet fra Zwilling Pro er udført i rustfrit stål, hvilket har en række fordele. Først og fremmest er der naturligvis holdbarheden. Rustfrit stål er utroligt holdbart, og er et oplagt materiale til brug i køkkenredskaber.

Derudover kan rustfrit stål også gå i opvaskemaskinen, hvilket gør det nemt at gøre Zwilling Pro juliennejernet rent efter brug. Samtidig kan du glæde dig over det ergonomiske håndtag, der med sin runde form er nemt at holde ved, og som ligger godt i hånden.

5 ud af 5 stjerner

Dette bedste juliennejern kan blandt andet købes hos KitchenOne, som er en af Danmarks førende forhandlere af køkkenudstyr. Her kan du i skrivende stund læse dig til, at det i gennemsnit har fået tildelt 5 ud af 5 stjerner af de kunder, der har anmeldt det.

Et lignende billede tegner sig på andre webshops, som eksmepelvis Imerco, hvor anmeldelserne også er særdeles positive. Juliennejernet fra Zwilling Pro bliver blandt andet betegnet som værende i god kvalitet og velfungerende.

Ingen af delene kommer som en overraskelse, da det generelt er kendetegnene for Zwillings produkter.

Aldente Juliennejern – Bedste billige juliennejern

Aldente juliennejern

Prisen på et juliennejern kan variere utroligt meget fra billigst til dyrest. Her på listen er der ingen af jernene, der er urimeligt højt prissat, men alligevel er der rent procentuelt en ret stor forskel. Hvis du gerne bare vil have et billigt, men funktionelt et af slagsen, skal du tage et kig på denne model fra Aldente.

Det er nemlig det bedste billige juliennejern og i øvrigt det billigste juliennejern på listen her. Her får du rigtig meget for pengene, og kan roligt regne med høj kvalitet og et godt resultat ved brug. Der er ingen tvivl om, at det kan være et oplagt valg, hvis prisen er af afgørende betydning.

Modellen her har et håndtag af silikone, der er behageligt at røre ved, og som gør den nem og skridsikker at benytte. Samtidig kan den gå i opvaskemaskinen, så du ikke skal stå og bøvle med at opvaske den i hånden. Den er med andre ord lige til at tage i brug, og det er naturligvis en stor fordel.

Samme 5+1 opbygning

Ligesom med modellen fra Zwilling Pro, har Aldente Juliennejern samme opbygning med 5 små huller til små strimler, og ét stort hul, der kan bruges til større strimler. Det er en rigtig fin måde at gøre det på, fordi det giver noget fleksibilitet.

De store og små strimler har ikke bare hver deres udtryk, men har også forskellige smagseffekter. De små huller gør det nemlig muligt at lave strimler af skallen på eksempelvis en citron, uden at man graver sig for langt ind. Ved kun lige at arbejde med skallen, bliver der trukket nogle helt særlige smagsstoffer ud, der virkelig kan bidrage til den samlede smagsoplevelse.

Det store hul giver som sagt større strimler, og det har ofte en mere visuel effekt, end det nødvendigvis bidrager særligt til smagen.

Kyocera Juliennejern – Bedste mandolin juliennejern

Kyocera Juliennejern

Indtil nu har vi præsenteret dig for juliennejern i den klassiske forstand. Men man kan også købe et såkaldt mandolin juliennejern, og her er denne model fra Kyocera et rigtig oplagt bud. Den fungerer som et mandolinjern i forhold til selve skæreprocessen, men der kommer blot strimler ud på den anden side i stedet for skiver.

Effektivt køkkenredskab

Man kan måske diskutere om et mandolin juliennejern har samme charme som et klassisk et af slagsen, men det er i hvert fald effektivt. Her kan du væsentligt hurtigere producere strimler af eksempelvis gulerødder eller andre frugter, end du vil kunne med et klassisk juliennejern.

Samtidig er der her tale om keramiske blade, der er utroligt skarpe. Dermed kræver det heller ikke alverdens håndkraft at lave de her fine strimler til maden eller drinken. Planlægger du derfor at bruge dit juliennejern ofte, så er det vores klare anbefaling, at du vælger en mandolin-udgave.

5 ud af 5 stjerner

Kyocera har fået ros for deres mandolin juliennejern. Det har nemlig fået 5 ud af 5 stjerner på KitchenOne – noget der givetvis skyldes den medfølgende håndbeskytter eller den høje effektivitet, som vi talte om ovenfor.

Slår man jernet op på Google finder man også adskillige gode anmeldelser. Blandt andet skriver en enkelt, at hun har brugt det til at lave strimler af grøntsager til sushi. Her er fordelen nemlig, at strimlerne ikke går ind og fylder for meget eller ødelægger rispapiret, som det kan ske, hvis man blot skærer grøntsagerne med en kniv.

OXO Good Grips Julienneskærer – Bedste OXO juliennejern

OXO Good Grips

Hvis du er på udkig efter det bedste OXO juliennejern, så er det heller ikke en traditionel model du får fat i. I stedet er der tale om en såkaldt julienneskærer, der mest af alt ligner en gulerodsskræller. Konceptet er i store træk også det samme, forskellen er blot, at du her får skrællerne ud i mindre strimler.

Det sker ved hjælp af de små takker, der sidder på knivsbladet, og som deler skrællen i op til 16 strimler. Her får du en kombination af fleksibiliteten fra det klassiske juliennejern og effektiviteten fra et mandolin juliennejern.

Det betyder, at denne model fra OXO er særligt oplagt til eksempelvis æbler, kartofler eller lignende med en rund form eller en kerne i midten. Juliennejernet kan dog også uden problemer benyttes til diverse grøntsager, citrusfrugter og hvad man ellers måtte have lyst til at skære i strimler.

Ergonomisk og skridsikkert

Som vi kender det og forventer det af OXO, har de naturligvis sikret, at deres juliennejern er ergonomisk at benytte. Det ligger godt i hånden, hvilket naturligvis bidrager til, at det er behageligt at bruge – også i længere tid.

Samtidig sørger materialet på håndtaget, samt mindre riller, at det er skridsikkert. Dermed behøver du ikke at være bekymret for, at du lige pludselig mister styringen med juliennejernet. Hele vejen rundt har OXO altså skabt et rigtig fint juliennejern med denne model.

Microplane Juliennejern – Bedste Microplane Juliennejern

Microplane

En anden populær producent af køkkenredskaber er Microplane, og de gør sig særligt meget indenfor skrællere og madolinjern af forskellige art. Derfor kan du naturligvis også købe dette Microplane juliennejern til at lave strimler af diverse madvarer.

Der er tale om et håndholdt mandolin juliennejern, som er utroligt effektivt, men som naturligvis også kræver lidt forsigtighed. Det er nemlig en del af Microplanes Gourmet-serie, som er målrettet dem, der virkelig bruger tid i køkkenet på deres madlavning.

Her er ingen fingerbeskytter, men til gengæld får du en finføling med den madvare, som du måtte lave til strimler ved hjælp af dit Microplane juliennejern. Du kan være sikker på, at du kan strimle grøntsager i lang tid uden at blive træt, fordi håndtaget er blødt og behageligt at røre ved, samt meget ergonomisk.

Derudover kan du glæde dig over, at du ikke behøver at stå for rengøringen, når du er færdig med at bruge Microplanes juliennejern. Det kan nemlig gå direkte i opvaskemaskinen, hvilket kan være en stor fordel, når det kommer til køkkenredskaber som dette. Det hænder nemlig, at man kan stå og bøvle med at få det ordentligt rent, og så er det bare en god ting, at man kan overlade opgaven til opvaskemaskinen.