Stegetermometer Test 2024 → Se De 5 Bedste Stegetermometere

stegetermometer

Der kan være ualmindeligt irriterende, hvis man har brugt timevis på at forberede en lækker steg på enten grillen eller i ovnen, og den så viser sig at være blevet tør. Omvendt er det også irriterende at servere kød, der ikke er gennemstegt.

I sådanne situationer ville et stegetermometer være oplagt. Men der er jo et utal af sådanne termometre at vælge i mellem, og det kan hurtigt blive svært at gennemskue, hvor man finder det bedste stegetermometer.

Heldigvis er du endt det rette sted. Vi har nemlig sat os ned og lavet arbejdet, så du ikke behøver. Du kan nemlig læse om de fem bedste stegetermometre i listen nedenfor, hvor du også kan klikke dig direkte videre til danske forhandlere af produkterne.

Når du har fundet vej gennem listen – og muligvis fundet det bedste stegetermometer – så kan du læse videre og blive klogere på termometre til maden helt generelt. Her kommer vi også ind på, hvordan du kan spare penge i forbindelse med købet og meget mere.

God læselyst!

Weber iGrill 2 – Bedste stegetermometer fra Weber

Weber iGrill 2 stegetermometer 7221

Hvis du er på udkig efter det bedste Weber stegetermometer, så vil vi gerne slå et slag for Weber iGrill 2. Det er en smart enhed, der gør det muligt for dig at tjekke temperaturen på helt op til fire forskellige stykker kød via en digital modtager, der kan forbinde med fire stegetermometre.

Weber iGrill 2 har en indbygget Bluetooth-teknologi, der gør det muligt at forbinde stegetermometret med din telefon eller tablet. Dermed kan du få en notifikation direkte på telefonen eller tabletten, når dit kød har nået den ønskede temperatur.

Med 200 timers batterilevetid er der ingen grund til at bekymre sig om, hvorvidt batteriet dør midt i en stegning. Der er nemlig til mange timers temperaturmåling med det bedste Weber stegetermometer. Faren er nok i virkeligheden større for, at du løber tør for inspiration til, hvad der skal grilles.

Det behøver dog ikke at være et problem, hvis du downloader Weber iGrill-appen til din telefon eller tablet. Her vil du kunne finde nye opskrifter, dele grill-idéer med andre og lignende. Det kan i øvrigt være en oplagt ting at gøre, hvis du virkelig er passioneret omkring din grillmad.

Dangrill foldbart stegetermometer – Bedste billige digitale stegetermometer

Dangrill stegetermometer foldbart

Ovenstående termometre er meget avancerede med deres Bluetooth, trådløse teknologi og tilhørende apps. Det er alt sammen rigtig fint, men det betyder bare også, at prisen er væsentlig højere end ved mindre avancerede stegetermometre.

Så hvis du blot er på udkig efter det bedste billig digitale stegetermometer, hvor du kan følge kødets temperatur til præcision ved at kigge på termometeret, så tag et kig på Dangrills foldbare stegetermometer.

Her får du et smart stegetermometer med en lille digital skærm og et foldbart spyd. Det betyder, at det ikke fylder ret meget i køkkenskuffen, men når det skal bruges, kan det nå helt ind i selv den tykkeste steg. Dangrills stegetermometer kan måle op til 250 grader, hvilket vi allerede nu kan afsløre er mere end rigeligt – uanset hvad du griller eller har i ovnen.

Prisen kan man ikke klage over, så hvis ikke du har et behov for alle de ekstra funktionaliteter, som man kan få i andre og mere smarte stegetermometre, så er denne model fra Dangrill et oplagt bud på, hvordan du får rigtig meget for dine penge.

Funktion Stegetermometer – Bedste analog stegetermometer

Funktion Stegetermometer

Skal det være endnu mindre avanceret, kan du overveje at købe Funkltion. Det er det bedste analogtstegetermometer her på listen, og det er præcis som du forventer; et termometer med en urskive for enden, der viser temperaturer op til 120 grader Celcius.

Der er i sagens natur ikke så meget andet at sige om dette stegetermometer, da det naturligvis er begrænset, hvor meget det kan klare. Det er dog værd at bemærke, at urskiven har nogle illustrationer, der tydeligt viser, hvilken temperatur kødet typisk skal have, når man steger henholdsvis oksekød, lammekød, svinekød, kyllingekød og så videre.

Prisen for sådan et analogt stegetermometer er i den grad inden for de flestes økonomiske rammer. Derfor er det et oplagt køb for alle – om ikke andet, så man har det som backup, hvis et mere avanceret termometer skulle stå af.

Meater+ – Bedste trådløse stegetermometer med app

MEATER + - Trådløs Stegetermometer


Meater + vinder prisen som det bedste trådløse stegetermometer med app. Det gør det på grund af den meget nemme opsætning, samt de mange informationer, som du kan finde i den tilhørende applikation til din smartphone.

Det kan for nogle virke skørt, at deres stegetermometer skal være koblet op på en app, men idéen er faktisk ret godt. Her får du nemlig hjælp til at servere vanvittigt lækkert kød – hver gang. Applikationen kommer med estimater for og status på tilberedningstiden, samtidig kan du naturligvis følge temperaturen inde i kødet, men også udenfor og meget mere.

Uanset om du griller din steg på grillen, har kødet i ovnen eller måske i en rygeovn, så klarer Meater + sagen. Det har nemlig en rækkevidde på op til 50 meter via Bluetooth, og hvis du har WiFi i huset kan den også klare det. Det betyder, at du kan følge med i kødets temperatur uanset om du er hjemme eller ej.

Det er naturligvis et stort skridt op fra et traditionelt analogt stegetermometer – både i funktionalitet og pris. Der er dog ingen tvivl om, at det er et fantastisk produkt til dig, der gerne vil vide så meget om dit kød, som overhovedet muligt.

Blomsterbergs Infrarød termometer – Bedste infrarød termometer

Blomsterbergs Infrarød termometer grå

Nu handler artiklen her hovedsageligt om at finde det bedste stegetermometer, og vi er da også kommet med fire rigtig gode bud på dette, hvis ellers du spørger os. Men nu vil vi gerne komme med en anbefaling til et såkaldt infrarød termometer, der kan bruges til at måle overfladetemperaturen på blot ét sekund.

Men det kan faktisk også godt fungere som et stegetermometer, da der medfølger et målespyd. Dermed bliver det også muligt at måle kernetemperaturen på det kød, som du har på grillen eller i ovnen. Her får du altså en 2-i-1 pakke, der både kan bruges til at tilberede kød, bagning og anden madlavning. Alt sammen til en ganske fornuftig pris, der absolut gør termometeret til et attraktivt valg for dig, der gerne vil have ekstra godt styr på temperaturerne, når du laver mad.

Sådan finder vi de bedste stegetermometre

Det var vores liste over de bedste stegetermometre. Forhåbentligt har den inspireret dig til dit nye stegetermometer, eller i hvert fald gjort dig lidt klogere på, hvad der er af muligheder derude. Du sidder muligvis tilbage og studser over, hvordan vi er nået frem til, at det lige netop er disse termometre, der er de bedste. I så fald er det en udmærket overvejelse, som vi gerne vil afklare for dig.

Vi har ikke selv testet disse stegetermometre. Det har vi simpelthen ikke kapaciteten til. I stedet har vi indsamlet data om en lang række forskellige stegetermometre og efterfølgende sammenlignet de enkelte produkter på kryds og tværs indtil vi fandt de absolut bedste.

Denne data består blandt andet af ekspertanmeldelser, anmeldelser fra kunder, der har købt produkterne, tekniske specifikationer, priser og mere. Dette er alle vigtige faktorer, når man skal vurdere, hvor godt et produkt er, og derfor er det også disse, der ligger til grund for vores liste over de bedste stegetermometre.

Det er den samme fremgangsmåde, som vi bruger til alle vores bedst i test artikler, og derfor kan vi dække over så bredt et område af produktkategorier her på siden uden at gå på kompromis med kvaliteten af vores anbefalinger.

Køb stegetermometer på tilbud

Et stegetermometer er generelt set ikke det dyreste køkkenudstyr, man kan købe – især ikke, hvis man holder sig til de mindre komplicerede af slagsen. Men hvis man derimod er på jagt efter nogle af de mere funktionsrige og teknisk avancerede stegetermometre med tilhørende app, trådløs teknologi og så videre, så bliver prisen naturligvis lidt højere.

Hvis du synes, at det bliver lidt uden for budget, så kan du glæde dig over, at det af og til er muligt at købe sådan et stegetermometer på tilbud. Generelt set gælder det kun de dyrere varianter, fordi de termometre, der koster under 100 kroner, sjældent kan blive meget billigere end de allerede er.

Men hvis du gerne vil have det bedste af det bedste med et trådløst stegetermometer med app eller anden smart funktionalitet, så kan det give mening at holde øje med udsalg. Flere forhandlere er nemlig gode til at sælge disse stegetermometre på tilbud, så der er mulighed for at spare lidt penge.

Vi forsøger så vidt muligt at linke ind til sådanne forhandlere via oversigten ovenfor, så du altid er sikret en skarp pris på dit nye termometer til kødstegningen. Flere af disse sælger også returvarer og demovarer til nedsat pris, så der også uden tilbud kan være mulighed for at gøre et kup.

Elektronisk stegetermometer: Det smarte valg

Som du måske har bemærket, kan der være mange ting at tage stilling til, når man skal ud at anskaffe sig et nyt termometer til at måle kernetemperaturen på sit kød. De kommer i alverdens former og med alverdens former for funktionaliteter. Hvis ikke man har tungen lige i munden, kan det derfor være svært at bestemme sig for, hvad man reelt set har behov for – og hvad der bare er lir.

Vi anbefaler altid, at man køber et elektronisk stegetermometer (også kaldet for et digitalt stegetermometer). Det gør vi simpelthen af den årsag, at man dermed får en meget præcis angivelse af kødets temperatur.

Samtidig vil et elektronisk stegetermometer ofte være nemmere at aflæse, og der vil i de fleste tilfælde også være mulighed for yderligere funktionaliteter, hvis det er det man ønsker. Det er da også årsagen til, at 4 ud af de 5 bedste stegetermometre i listen øverst på siden er elektroniske.

Overvej et trådløst stegetermometer

Et trådløst stegetermometer er en videreudvikling af det elektroniske termometer som beskrevet ovenfor. Det fungerer i bund og grund på samme måde som et traditionelt digitalt termometer, men her er skærmen, hvor man kan aflæse temperaturen og selve målespyddet adskilt.

Det vil sige, at man kan sætte spyddet i kødet ude i grillen eller inde i ovnen, og løbende aflæse temperaturen via et separat display eller via en app på telefonen. Hvis du nogensinde har stået med hovedet halvt inde i ovnen eller brændt dig i et forsøg på at fiske termometeret ud af kødet på grillen, så vil du vide, at det er en genial funktion.

Det bedset af det hele er, at et trådløst stegetermometer ikke behøver at koste alverdens. Jovist, det bliver aldrig lige så billigt som et analogt et, men det er da til at betale – især hvis man finder det på tilbud. Under alle omstændigheder får denne type af stegetermometer vores varmeste anbefalinger, simpelthen fordi det gør madlavningen uendeligt meget nemmere.

Brug en analog udgave som backup

Ulempen ved et elektronisk, digitalt eller trådløst stegetermometer er dog, at de alle kræver en eller anden form for batteri. Det vil sige, at på et eller andet tidspunkt løber det tør for strøm. Det er ikke altid, at det er muligt at skifte eller oplade batteriet, og i så fald kræver det altså en udskiftning – desværre.

Man kan aldrig rigtig vide, hvornår strømmen pludselig forsvinder, og derfor vil vi vældig gerne slå et slag for, at man har et analogt stegetermometer som backup. De er ofte mere pålidelige, om end de kan være sværere at aflæse nøjagtigt og også kan have deres problemer.

En ting kan du dog være sikker på; et analogt stegetermometer løber aldrig tør for strøm, for der er slet ikke noget strøm i. Og når nu de er så billige, er der ikke mange argumenter for ikke at have sådan et liggende i køkkenskuffen i tilfælde af, at et af de andre termometre står af.

Køb dit stegetermometer online og spar penge

Vi vil gerne slå et slag for, at du vælger at købe din stegetermometer online. Det forholder sig nemlig sådan, at du som regel har muligheden for at spare både penge og besvær, når du vælger nethandel frem for fysisk shopping.

Du har muligvis allerede bemærket, at der ofte er lavere priser på webshops end i fysiske butikker. Prisforskellen kan naturligvis variere fra produktkategori til produktkategori, og stegetermometre er måske ikke der, hvor den er størst. Men den er der altså.

Årsagen er sådan set ret simpel; fysiske butikker har væsentligt højere faste omkostninger kontra deres omsætningspotentiale end en webshop har. I en fysisk butik går der mange penge til personalelønninger, dyre huslejer og lignende – alt sammen for, at de kan sælge varer til et relativt begrænset geografisk opland.

Modsat kan en webshop holde deres omkostninger mere nede set i forhold til deres omsætningspotentiale, da de typisk kan nøjes med færre ansatte, en billigere husleje og i øvrigt kan sælge varer til hele Danmark eller sågar hele verden. Det betyder dog også, at de har større konkurrence, fordi de konkurrer med andre webshops på verdensplan.

Derfor må de byde ind med andre ting. Det kunne eksempelvis være bedre kundeservice, hurtigere levering, attraktive returpolitikker og ikke mindst lavere priser.

Derfor er det vigtigt at kende temperaturen på kødet

Nu har vi talt en hel masse om, hvilke stegetermometre du bør købe og hvordan du sparer penge på dem. Men vi har endnu ikke talt om, hvorfor du overhovedet behøver et stegetermometer. Så lad os kort komme ind på, hvorfor det egentligt er, at det er vigtigt, at du kender temperaturen på det kød, som du er ved at tilberede.

Som du nok ved, er vi mennesker ikke rigtig gearet til at spise råt kød. Det gælder især, hvis det eksempelvis er kyllinge- eller svinekød. Det kan gøre os alvorligt syge, og i værste fald kan vi få livstruende sygdomme. Derfor er det vigtigt at kødet bliver fuldstændig gennemstegt, så vi undgår at indtage de farlige bakterier, som kan være i det rå kød.

Men fordi man ofte steger kød, hvor man ikke bare lige kan se om det er gennemsteg helt inde i midten, så kan det være svært at gennemskue, hvornår det egentligt er gennemstegt. Det betyder, at mange ender med at tage kødet af før tid og måtte smide det i ovnen igen efter, at det er kølet af og blevet skåret ud. Det sker som regel kun én gang inden man beslutter bare at give kødet nok, men så står man ofte med et tørt stykke kød, der ikke er meget værd.

Alt dette kan man komme uden om, hvis man har et ordentligt stegetermometer, der kan fortælle præcis hvornår kødet har opnået den optimale temperatur indvendig og derfor er gennemstegt uden at være for tørt.

Weber stegetermometer: Perfekt til grillmaden

Hvis du elsker at grille, så er du måske på udkig efter et Weber stegetermometer eller lignende, der kan fungere til stegen på grillen. Der er flere forskellige typer af disse grill stegetermometre, der i bund og grund ikke er så forskellige fra dem, man bruger i ovnen.

Vores anbefaling er dog, at man overvejer at vælge et trådløst stegetermometer, når man skal have et til grillen. Så kan man bedre bevæge sig lidt rundt i haven, eller lave andre ting, mens man har mad på grillen – uden at man skal bekymre sig om, hvorvidt man ender med at give kødet for lang tid.

Til dette kan langt de fleste typer af trådløse stegetermometre sagtens virke, men der er ingen tvivl om, at det er et Weber stegetermometer, der for alvor er lavet til at holde styr på grillmaden. Så hvorfor ikke bruge sådan et, når nu muligheden er der?

Gode råd til valg af det rigtige stegetermometer

Vi nærmer os så småt en afslutning på vores liste over de bedste stegetermometer, samt de efterfølgende gode råd, tips og tricks, som vi lovede i indledningen. Men inden vi slutter af, må vi nok hellere leve op til det vi har lovet, og give dig nogle gode råd til valg af det rigtige stegetermometer med på vejen.

Vores anbefaling er, at du overvejer, hvor meget du egentligt har brug for, når det kommer til et stegetermometer. Som sagt, er der flere modeller med masser af funktioner, tilkobling til apps og lignende, men det koster også ekstra.

Hvis du har det helt fint med at åbne for grillen eller ovnen og kigge på et analogt eller simpelt digitalt stegetermometer, er der ingen grund til at betale flere hundrede kroner for en dyrere model med alle de her ekstra funktioner.

Hvis du omvendt savner at have muligheden for at kunne gå fra din ovn eller grill uden at skulle bekymre dig om, hvorvidt du kommer til at misse tidspunktet, hvor kødets kernetemperatur, når det ønskede niveau. Eller hvis du bare går så meget op i din madlavning, at du synes, at det er sjovt at nørde lidt med sådanne ting – ja så kan det godt give mening at bruge flere penge på et mere avanceret trådløst stegetermometer med app.

Bedste stegetermometer: Se listen her

Det er som altid en afvejning af, hvad man har brug for – og derfor er det også, at vi ikke bare har udnævnt ét stegetermometer som det bedste. I stedet har vi fundet fem forskellige modeller, der hver især har deres styrker – og som derfor også passer til forskellige personer og deres behov.

Nedenstående er en opsummering af den samme liste over de bedste stegetermometre, som vi præsenterede først på siden her. Du kan derfor også læse meget mere om de enkelte modeller længere oppe, hvor du i øvrigt også kan klikke dig videre til forhandlere af de respektive termometre.

  • Bedste trådløse stegetermometer med app: Meater +
  • Bedste Weber stegetermometer: Weber iGrill 2
  • Bedste billige digitale stegetermometer: Dangrill foldbart stegetermometer
  • Bedste analog stegetermometer: Funktion Stegetermometer
  • Bedste infrarød termometer: Blomsterbergs Infrarød termometer