Gasgrill Test 2024 → Se De 5 Bedste Gasgrill

Gasgrill test

Overvejer du om det er ved at være tid til at investere i en gasgrill, men er du i tvivl om, hvilken model, du skal købe? Så er du kommet til det helt rette sted. Her på siden har vi nemlig samlet en liste over de absolut bedste gasgriller lige nu. Samtidig finder du også et væld af informativt indhold, der blandt andet skal gøre dig klogere på, hvordan du vælger den bedste gasgrill.

Men inden vi når dertil, starter vi naturligvis med vores såkaldte Gasgrill Bedst i Test liste, hvor du med et hurtigt kig, gerne skulle blive klogere på, hvilken gasgrill, der passer bedst til lige netop dig. Hvis du finder en grill, som du er fan af, har vi naturligvis sørget for at lave et link til en god dansk og pålidelig webshop, hvor du kan købe din nye gasgrill til en særdeles fornuftig pris.

Weber Gasgrill Q1200 – bedste transportable gasgrill

Weber® Q1200 gasgrill med stand

Weber Q1200 er en gasgrill, der i den grad er oplagt til at tage med sig rundt. Den kan købes med et tilhørende stativ, så du kan have den stående oppe i højden, når du er derhjemme. Men når du skal på picnic, i sommerhus eller lignende, er det bare at afmontere den og tage den med dig. Så kan du grille uanset, hvor du er.

Weber Q1200 er en lille og kompakt model, og den er således ikke den bedste til dig, der gerne vil kunne grille masser af mad på en gang. Det understøttes også af, at den kun har én brænder. Til gengæld er den nem at håndtere, den fylder ingenting og den kan sagtens bruges til at lave lækker grillmad til hverdag.

Så hvis ikke du er opsat på at få verdens mest avancerede model, men gerne vil have en transportabel gasgrill i høj kvalitet, så er Weber Q1200 meget vel det bedste bud, der er på markedet lige nu.

Broil King Imperial XLS Gasgrill – bedste store gasgrill

Broil King Imperial XLS Gasgrill

Hvis det skal være vildt, så skal du vælge en Broil King Imperial XLS Gasgrill. Det er absolut den dyreste gasgrill på listen her, men det er ikke uden grund. Den er nemlig stor og udført i lækre materialer. Her får du hele 6 brændere og to separate rum, der kan gøre det muligt at grille flere forskellige ting på én gang. Der er ligeledes rigelig med opbevarings- og aflægningsplads, så du kan klargøre maden både før og efter den ryger på grillen.

Og festen stopper ikke her. Med Broil King Imperial XLS Gasgrill får du nemlig også en model med indbygget belysning, så du nemt kan grille året rundt – uanset om det er på en lys sommeraften eller om det er flæskestegen der skal grilles på en mørk juleaften.

Det er måske ikke den helt rette begyndergrill, men hvis du går og drømmer om at opgradere til det helt vilde, så er det her et oplagt valg.

Morsø Gasgrill Forno Medio – bedste pæne gasgrill

Morsø Forno Gasgrill Medio Antracitgrå

Det er naturligvis en smagssag, men de gasgriller, som vi har præsenteret indtil nu, er nok gode og af høj kvalitet – men de er ikke synderlig pæne. Hvis du er af samme holdning, og i øvrigt gerne vil have, at din nye gasgrill skal passe ind i udemiljøet og ikke være en, som du har lyst til at pakke væk, når der kommer gæster – ja så bør du overveje en Morsø Forno Medio Gasgrill.

Du kender nok Morsø for deres flotte pejse, og nu er de også begyndt at lave flotte gasgriller. Forno-modellen er i den grad flot udført – og så er den i øvrigt bygget i kvalitetsmaterialer.  Selvom den ser lille ud, er der egentligt okay med plads, og den har også et indbygget termometer, ligesom vi så det på Weber Q3200.

Weber Gasgrill Q3200 – bedste gasgrill

Weber® Q3200 gasgrill med trivet stegerist

Weber Q3200 løber med prisen som den bedste gasgrill, fordi den leverer en god kombination af pris, kvalitet og en kompakt størrelse. Den står på en fastmonteret rullevogn, som har rigeligt med plads til både grillredskaber, tallerkener og andet, du måtte behøve, når du griller.

Aluminiumslåget og -bunden på Weber Q3200 er med til at sikre, at de både varmer hurtigt op og hurtig køler ned igen. Det gør den perfekte til dig med kat, der ikke skal brænde sig eller til dig, der bare gerne vil have, at din grill ikke står og er varm i timevis efter, at du er færdig med at grille.

Som du kan se på billedet, er der et integreret termometer i gasgrillens låg. Således kan du altid følge med i temperaturen inde i grillen, og dermed bedre styre, hvornår maden er færdig. Og apropos det med at styre, hvornår maden er færdig, så er Weber Q3200 udstyret med to brændere, så du får bedre mulighed for at grille både med direkte og indirekte varme.

Weber Gasgrill Q1000 – billigste Weber gasgrill

Weber® Q 1000 Gasgrill

Skal det bare være billigt, kan du med fordel købe en Weber Q1000 – den er lille og let, og kan således nemt tages med på stranden, ned i parken eller med på campingferien. Den er en af de billigste gasgriller, der kan købes fra Weber i skrivende stund. Det gør den til en oplagt model at vælge, hvis man gerne vil i gang med at grille uden, at det kommer til at koste spidsen af en jetjager.

Men bare fordi den er billig, går du ikke på kompromis. Den kan sagtens rumme maden til vennerne, og så er den i øvrigt udført i lækre materialer – præcis som vi kender det fra Weber.

Sådan finder vi den bedste gasgrill i test

Hos Bedst Test bringer vi løbende nye bedst i test oversigter over alt fra gasgriller og havetrampoliner til plæneklippere og paddleboards. Vi har ikke ressourcerne til selv at teste alle disse produkter, men i stedet har vi specialiseret os i at skabe struktur og overblik over alle de tests, der findes ude på det store internet.

Når vi laver en liste som denne, hvor du kan finde den gasgrill, der klarer sig bedst i test, så gør vi det ved at skabe os et overblik over en lang række af de tests, brugeranmeldelser, produktspecifikationer og så videre, der findes.

Disse gennemgår vi grundigt, og samler efterhånden et notat over hvilke gasgriller, der klarer sig ekstra godt på tværs af eksperttests, brugeranmeldelser og så videre. Det holder vi op mod deres specifikationer, priser og så videre – og til sidst danner der sig et billede af den absolut bedste gasgrill.

Denne metode er også med til at sikre et mere objektivt billede af, hvilken gasgrill der er den bedste. Fordi vi ikke selv har produkterne i hænderne risikerer vi ikke at blive ”farvet” af oplevelsen, men kan i stedet basere vores liste på nøgterne fakta.

Køb en gasgrill på tilbud

En gasgrill behøver ikke at være dyr; faktisk er der mange, som kan købes til særdeles fornuftige priser. Men derfor kan det nu alligevel være rart, hvis man kan finde en gasgrill på tilbud – for hvem vil ikke gerne spare lidt penge?

Der er heldigvis regelmæssigt mulighed for at købe en ny gasgrill på tilbud. Hvis ellers man er lidt tålmodig, og ikke behøver at købe lige nu og her, skal der nok være mulighed for at spare lidt penge. Flere af de webshops, som vi linker ind til via listen længere oppe på siden, kører regelmæssigt med tilbud på store dele af deres sortiment; inklusiv din nye gasgrill.

Vi kan derfor kun anbefale, at du regelmæssigt kommer tilbage hertil og klikker dig ind til den webshop, der sælger den gasgrill, du drømmer om. Inden længe skal du nok være heldig at finde den på tilbud. Hvis ikke du kan vente, så sørger vi naturligvis for at udvælge forhandlere, der har særdeles fornuftige priser på deres produkter. Du kan derfor få fingrene i en billig gasgrill allerede i dag – også selvom den ikke er på tilbud.

Her er de mest populære gasgrill mærker

Ligesom med så mange andre produktkategorier, kan en gasgrill naturligvis købes fra en lang række forskellige producenter og brands. Det er faktisk så mange, at det kan være en anelse svært at overskue dem alle – for hvem producerer gode gasgriller og hvem gør ikke?

Nedenstående liste er en oversigt over nogle af de mest populære gasgrill mærker, der findes lige nu. Mens det ikke er en decideret garanti for kvalitet, hvis man køber fra en af disse, så øger det alt andet lige sandsynligheden for, at man bliver tilfreds med sin nye grill. Mærkerne bliver trods alt kun populære, hvis de har leveret et godt produkt gennem en lang årrække.

 • Weber
 • Morsø
 • Char-Broil
 • Loge
 • Broil-King
 • Landmann

Overvej en transportabel gasgrill

De fleste gasgriller – store som små – kan i dag flyttes på den ene eller anden måde. Typisk er de store modeller udstyret med et sæt hjul, der gør, at de kan flyttes rundt på terrassen, mens de mindre udgaver som regel vejer så lidt, at de kan løftes fra sted til sted.

Vi kan kun anbefale, at du vælger en grill, der enten kan løftes eller flyttes på hjul – uanset om du planlægger, at flytte rundt på den eller ej. For der kommer sandsynligvis en dag, hvor du får brug for at rykke din gasgrill. Hvad end det så bare er rundt om huset, i forbindelse med en flytning eller fordi I gerne vil på stranden med jeres lille gasgrill.

Når den dag kommer, vil du takke dig selv for at have valgt en transportabel gasgrill. Hvis ikke man har behov for en kæmpestor grill, vil vi faktisk gå så langt som at anbefale, at man vælger en mindre end, der kan løftes fra sted til sted. Så kan man nemlig tage den med sig, når man skal på picnic, ud at sejle, på stranden eller i sommerhuset.

Det bliver simpelthen ikke nemmere. Så tag et kig i listen øverst på siden og find den bedste transportable gasgrill lige nu.

*Du kan også med fordel overveje en elgrill – som kan bruges både indenfor og udenfor.

Hvad skal man vælge: Kul eller gas?

Når man skal vælge grill, er der én vigtig ting, som man skal tage stilling til. Man skal nemlig vælge, om det skal være en kulgrill eller en gasgrill. Hvis ikke man er synderligt meget inde i grillens verden – eller hvis man bare ikke helt er sikker på, hvad man skal vælge, ja så kan det godt virke en anelse uoverskueligt.

For hvad er forskellen egentligt på de to typer af griller – altså udover måden, man tænder den op på? Det kan vi heldigvis opklare for dig. De primære forskelle ligger nemlig to steder; i smagen og i de praktiske egenskaber.

Nedenfor gennemgår vi fordele og ulemper ved henholdsvis en gasgrill og en kulgrill. Forhåbentligt kan det gøre dig klogere på, hvilken type af grill, der er den rette for dig. Vi kan allerede nu afsløre, at langt de fleste går efter en gasgrill, hvis de skal bruge den til hverdag.

Fordele og ulemper ved en gasgrill

Når man vælger en gasgrill, får man en grill, der er nem at bruge og tænde op i. Det er uden tvivl en af de helt store fordele ved den type af grill. I stedet for, at du skal tænde op i kullene – og selv med en grillstarter skal du vente på, at de bliver varme – kan du bare lukke op for gassen og tænde op i gasgrillen.

Det bliver simpelthen ikke nemmere end det, og derfor er gasgrillen også blevet det foretrukne valg blandt de mange tusinde danskere, der gerne vil grille til hverdag. De færreste har nemlig tid til at skulle starte op i en kulgrill hver dag – det skal gerne gå lidt hurtigere.

Til gengæld må man give kald på noget af den karakteristiske grillsmag. Den er nemlig i høj grad drevet af røg, og der er bare ikke den samme røgudvikling ved en gasgrill, som der er ved en kulgrill. Så kan man så vælge, om man vil se det som en ulempe eller en fordel.

Fordele og ulemper ved en kulgrill

Vælger man en kulgrill, er fordelene og ulemperne sådan set vendt på hovedet i forhold til gasgrillen. Her får du nemlig røgudviklingen, som er med til at give maden den her helt rigtige grillsmag. Spørger man en kok, er der ingen tvivl: En kulgrill er det eneste rigtige.

Til gengæld er den bare ikke lige så praktisk som gasgrillen. Du skal nemlig sætte tid af til at få varmet kullene godt op, og for den uerfarne kan det godt være noget af en tålmodighedsprøve. Samtidig skal du være opmærksom på, at den røg, der kommer fra kulgrillen, også sætter sig i tøj og møbler, så man skal helst ikke have for mange døre og vinduer åbent, ligesom man heller ikke skal grille i sit jakkesæt.

Man kan få nogle kompromiser mellem en gas- og kulgrill, hvor der eksempelvis bliver brugt gas til at få gang i kullene. Det kan hjælpe lidt på den sparede tid – og dermed gøre kulgrillen mere anvendelig i hverdagen. Typisk er disse modeller dog også dyrere.

Mange vælger simpelthen at anskaffe en gasgrill til hverdagsbrug og en kulgrill, som de kan bruge, når der skal serveres grillmad for gæsterne.

En grill er ikke bare en grill

Mange fristes til at tro, at en grill bare er en grill, og at man derfor kan vælge den første og bedste gasgrill, som man støder på i det lokale byggemarked. Vi kan da også godt forstå tankegangen; for de kan jo trods alt alle sammen få noget ild frem fra den tilsluttede gas – så hvad mere skal de kunne?

Realiteten er dog, at en grill ikke bare er en grill. Grundidéen med en gasgrill er naturligvis den samme uanset, hvilken model du køber. Men der er stor forskel på antallet af brændere, grillens størrelse, kvaliteten af de materialer, der er blevet brugt, hvor nem den er at rengøre, hvor meget den vejer og meget mere.

Alle disse ting er nogle, som man bør have i mente, når man skal vælge den bedste gasgrill. Derfor nytter det heller ikke noget, hvis man går og tror, at en grill bare er en grill.

Derfor kan det give mening at købe en lille gasgrill

Hvis ikke man har behov for en stor gasgrill, kan der være en fordel i at købe en lille en af slagsen. Og realiteten er, at det er de færreste, der har behov for en stor gasgrill. De små modeller er nemlig som regel rigeligt tilstrækkelig til at lave mad til en lille familie, og det er således kun, hvis man skal kokkerere til store selskaber, at der kunne blive pladsmangel.

Til gengæld får man en række fordele. En lille gasgrill;

 • Er hurtigere til at varme op
 • Bruger som udgangspunkt mindre gas
 • Bruger gasflasker i en mindre og mere overkommelig størrelse end en stor gasgrill
 • Kan nemt tages med rundt – eksempelvis med i sommerhuset, på stranden eller lignende

Så medmindre du allerede nu ved, at du ikke kommer til at gøre brug af ovenstående fordele, eller hvis du ved, at du skal hav emulighed for at grille meget mad på én gang, kan det altså være en idé at overveje en lille gasgrill.

En stor gasgrill er også en mulighed

Der er dog også situationer, hvor en stor gasgrill kan være mere oplagt. Typisk kan de byde på flere brændere og lidt flere justeringsmuligheder, der gør det nemmere at grille maden til perfektion. Samtidig kan en stor grill som regel også håndtere diverse ”ekstraudstyr” som eksempelvis et tilberedningsbord, en rotisseri-stang og en ”brødkurv”.

Alt dette er naturligvis også værd at tage med, og hvis det er sådan noget, som man regner med at gøre brug af, så skal man bare slå til og købe en stor gasgrill. Alternativt kan man overveje, om det giver mening at have både en stor model, samt en mindre gasgrill, så man er gearet til alle slags situationer.

Mulighederne er mange – det vigtigste er blot, at du finder den absolut bedste gasgrill til lige netop den situation og det behov, som du står med.

Billig gasgrill: Det behøver ikke at være dyrt at grille

Der er mange forskellige gasgriller, og de kan vitterligt købes i alle prisklasser. Man kan betragte dem lidt som biler; du kan både få en billig og skrabet udgave (som en Dacia), eller du kan få en, der er proppet med smarte funktioner og er udviklet af materialer i høj kvalitet (som en Rolls-Royce).

Og præcis som med biler, er der også rig mulighed for at købe en gasgrill midt i mellem de to yderpunkter. De kan alle sammen grille din mad – spørgsmålet er blot, hvor meget mere de skal kunne, samt hvor høj kvaliteten skal være.

I vores liste over de gasgriller, der klarer sig bedst i test, finder du både den helt dyre og den helt billige gasgrill. Det kan være et oplagt sted at starte din søgen, hvis du gerne vil i gang med at grille din mad uden, at det kommer til at koste en bondegård.

Husk også, at kvalitet koster

Det er dog vigtigt at have i mente, at man ikke får noget foræret. Derfor må du også forvente at skulle betale ekstra, hvis du gerne vil have en gasgrill i ekstra god kvalitet. De billigste modeller er som regel fine, men hvis du for alvor, er på udkig efter noget, der skal holde de næste mange år(tier), ja så må du også være parat til at finde tegnebogen frem.

Generelt kan du forvente kvalitet ved at købe fra nogle af de velkendte mærker som Weber, Morsø og så videre. Omvendt kan mere ukendte mærker, private label produkter fra varehuse og lignende som regel også ses som et tegn på, at der er tale om en gasgrill af knap så god kvalitet.

Lavere kvalitet er ikke nødvendigvis lig med et dårligere køb. Vi anbefaler blot, at du er opmærksom på, hvorvidt der er overensstemmelse mellem kvaliteten af grillen og prisen, der bliver betalt for den. Hvis du har det i baghovedet, skal du nok blive tilfreds med dit køb af gasgrill.

Sørg for altid at have en ekstra gasflaske på lager

Når man griller med en gasgrill, er man meget afhængig af, at man har nok gas i gasflasken. Hvis der lige pludselig ikke er mere gas, er der heller ikke mere gang i grillen – og så skal man finde på en plan b i forhold til det måltid, som man er ved at tilberede.

Det kan være ualmindeligt frustrerende at blive afbrudt midt i sin madlavning, og derfor kan vi kun anbefale, at du altid sørger for at have en ekstra gasflaske på lager. Dermed sikrer du nemlig, at du hurtigt kan skifte flasken ud, hvis du løber tør for gas.

Det er nemlig de færreste gasgrill-modeller og gasflasker, der kan indikere, hvor meget gas, der er tilbage i flasken. Så hvis man vil være på den sikre side, kræver det altså, at man har en ekstra gasflaske eller to på lager. I så fald er man da sikker på, at man ikke løber tør på et ubelejligt tidspunkt.

Har man en gasgrill med små gasflasker, kan man overveje at købe stort ind, når de er på tilbud. Man skal dog naturligvis også være opmærksom på den brandfare, der er forbundet med at opbevare gasflasker på matriklen. Denne bliver naturligvis større, jo større ens lager af flasker er.

Her er de bedste gasgriller i test

Er du på udkig efter de bedste gasgriller i test? Så er du kommet til det rette sted. Øverst på siden kan du se den fulde liste over de gasgrill-modeller, som vi har vurderet som værende de absolut bedste lige nu. Der er flere forskellige modeller til forskellige formål og i forskellige prisklasser; altså noget for enhver smag.

Listen består af følgende 5 gasgriller:

 • Weber Q3200
 • Weber Q1200
 • Broil King Imperial XLS
 • Morsø Forno Medio
 • Weber Q1000

Køb din gasgrill online og spar penge

Mange vælger at købe deres nye gasgrill i det lokale varehus eller byggemarked. Det er sådan set også fint nok, fordi man her har mulighed for at se og røre ved gasgrillen inden man betaler for den. Realiteten er dog, at man ofte kommer til at betale for lige netop den mulighed.

Det forholder sig nemlig sådan, at en fysisk butik som eksempelvis et byggemarked skal betale ekstra for deres husleje, på grund af deres mere centrale placering. Samtidig skal de have tilstrækkelige salgspersonale, der kan være med til at vejlede de mange kunder, og ligeledes tilbyder de som regel også ekstra ting som et savværk, mulighed for leje af trailer og så videre. Alle disse ting koster penge, og de ekstra omkostninger skal naturligvis dækkes – og det bliver de gennem højere priser på deres udvalg af produkter.

I modsætning til en fysisk butik, kan en webshop betale mindre i husleje for en lagerbygning, der ikke behøver at ligge et sted, hvor det er nemt for kunderne at komme til. Samtidig kan de som webshop sælge til hele landet (eller verden for den sags skyld), og er derfor ikke begrænset af deres geografiske placering, når det kommer til målgruppen af kunder. Endelig er webshops også i højere grad i konkurrence med hinanden på pris.

Tager man alle disse ting i betragtning, er det således ikke usædvanligt, at der er penge at spare, når man køber en gasgrill online i stedet for i en fysisk butik.

Køb din gasgrill direkte fra listen over de bedste modeller

Hvis du drømmer om en gasgrill, og gerne vil finde den bedste online butik at købe den ved, så har vi gjort det nemt for dig. Listen øverst på siden over de bedste gasgrill modeller er nemlig også udstyret med direkte links indtil nøje udvalgte webshops, hvor du kan købe de enkelte gasgriller.

Vi linker udelukkende ind til webshops, der har fået gode anmeldelser og har nogle fornuftige leveringsbetingelser. Samtidig lægger vi stor vægt på netbutikkens prisniveau, så du altid kan være nogenlunde sikker på, at du får din nye gasgrill til en fordelagtig pris.

Dermed kan du hurtig tog nemt købe den bedste gasgrill allerede i dag – uden at være bekymret for om den nu også når frem.

Du kan med fordel investere i det rigtige grilludstyr

En god grilloplevelse bliver kun bedre af, at man har det rigtige grilludstyr ved hånden. Det kan være alt fra et grillforklæde og en grilltang til et kødtermometer og en rotisseri-stang. Mulighederne er mange, og det kan være svært at begrænse sig, når først man bliver grebet af udvalget af grilludstyr.

Men det kan være en udmærket idé at bruge lidt penge på nogle af de her ting, da de i den grad kan være med til at gøre det sjovere og nemmere at grille. Men udover at gøre det sjovere og nemmere, kan de også være med til at sikre, at maden blot bliver endnu bedre af at komme på grillen.

Hvis du planlægger at bruge din grill til at lave eksempelvis en culottesteg eller lignende, hvor temperatur er vigtig, kan du med fordel investere i en eller anden form for kødtermometer. Der er rig mulighed for at købe trådløse udgaver, så du kan holde øje med kødets temperatur direkte fra din telefon eller en receiver.

Og så anbefaler vi naturligvis, at du får købt dig et ordentligt grillforklæde og evt. et lille sidebord, som du kan bruge til at sætte skærebrædder, tallerkener og lignende på. Så undgår du, at du taber maden på gulvet i et forsøg på at åbne grillen samtidig med, at du holder skærebrættet i hånden.

Dette skal du være opmærksom på, når du køber en gasgrill

Der er en række ting, som du med fordel skal være opmærksom på, når du skal købe den helt rette gasgrill. Som tidligere nævnt er en gasgrill nemlig ikke bare en gasgrill; der kan være et hav af ting, der adskiller dem, selvom de udefra ligner hinanden.

Vi har udvalgt nogle af de vigtigste kriterier, når du skal vælge den absolut bedste gasgrill. Det er nogle, som du med fordel kan tage stilling til på forhånd, så din søgen efter en ny grill bliver så let og uhindret som overhovedet muligt.

At forberede sig hjemmefra er generelt en god idé, når man skal ud at købe ind. Hvis man er mere klar over, hvad det er man vil have, er man mindre tilbøjelig til at købe noget forkert – eller til at lade sig overbevise af en sælger. Samtidig vil ens søgen blive mere effektiv, og man kan gå mere direkte efter det, som man har brug for.

Det gælder naturligvis også, når man skal finde den bedste gasgrill – uanset om man handler i en fysisk butik eller på internettet.

Størrelse

Først og fremmest bør du tage stilling til, hvilken størrelse gasgrill, du er interesseret i at anskaffe dig. Som vi tidligere har gennemgået, er der både fordele ved store og små gasgriller, og det er meget en smagssag, om man er mest til det ene eller det andet.

Vælger man en stor gasgrill vil man typisk også kunne bruge en større gasflaske, og de skal dermed ikke skiftes ud lige så ofte. Samtidig vil man få mere grillplads, så der kan grilles mad, der kræver mere plads eller man kan grille mere mad på én gang end ved en lille gasgrill. Er man eksempelvis interesseret i at kunne grille sin egen pizza, vil man typisk skulle have fat i en større gasgrill.

Ved en lille gasgrill får man en model, der er nemmere at have med sig rundt; eksempelvis med på picnic, camping eller i sommerhuset. Her vil der typisk være tale om mindre gasflasker, der holder kortere tid, men som også kan være nemmere at skifte ud, da de kan købes i større mængder i det lokale bygge- eller supermarked.

Vægt

Vægten på din gasgrill har også en betydning; uanset om du vælger en stor eller lille model. Ved den store gasgrill, er det okay, at den har en fornuftig vægt, da den på den måde står mere fast og mere stabilt – også i kraftigt blæsevejr.

Den høje vægt kan også være en indikator for, at der er tale om en gasgrill af højere kvalitet, hvor man ikke har brugt det billigste plastik, man kunne finde – men i stedet brugt nogle tungere og mere solide materialer til at bygge den.

Ved en lille gasgrill, skal man naturligvis også have en model, der er udført i solide materialer. Men den skal også veje akkurat så lidt, at det ikke er et problem at tage den med rundt til førnævnte situationer, eller til at have den hængende på eksempelvis din altan.

Antal brændere

Antallet af brændere og deres placering er en vigtig ting at være opmærksom på, hvis man gerne vil have ekstra lækker grillmad. Som udgangspunkt skal man op i en større gasgrill, hvis man vil have flere brændere, der kan justeres individuelt.

Fordelen ved at gøre dette er, at man bedre kan styre, hvorvidt man vil give maden på grillen indirekte eller direkte varme, ligesom man også får muligheden for at grille forskellig mad ved forskellige temperaturer alt afhængig af, hvor meget eller hvor lidt man har skruet op for de enkelte brændere.

Det er de færreste små gasgriller, der har flere brændere, der kan justeres individuelt. Det kan gøre det en anelse mere kompliceret at tilberede maden perfekt, men det er ikke umuligt. Hvis blot man er tålmodig og lærer sin grill at kende, kan de fleste godt klare sig med én brænder.

Rengøringsmuligheder

En grill bliver beskidt – der er desværre ingen vej udenom. Det drypper typisk med kødsaft, fedt og andet godt fra maden, der bliver tilberedt på den. Det betyder også, at en grill hurtigt kan blive rigtig ulækker, hvis den ikke bliver renset regelmæssigt.

Problemet er blot, at der er mange gasgriller, der ikke gør det synderligt nemt at rengøre dem. Du kan derfor med fordel være på udkig efter en god gasgrill med rengøringsmuligheder. Vi anbefaler, at man skal vælge en model, hvor det er muligt at tage selve risten af, så den nemmere kan rengøres.

Samtidig gør det nemmere at komme ned i grillen, hvor brænderne gerne skulle være placeret sådan, at de ikke sidder i vejen for, at man kan rengøre siderne på grillen. Og apropos brændere, kan man med fordel vælge en gasgrill, hvor de har en eller anden form for beskyttelse, så kødsafter og fedt ikke ryger direkte ned i dem – det kan nemlig resultere i, at de ikke længere vil brænde.

Sørg også gerne for at vælge en model med mulighed for at placere en alubakke eller lignende, der kan opsamle eventuelle madrester og lignende, der skulle falde ned gennem grillen. Husk at smide den ud, når du er færdig med at grille, så du undgår skadedyr.

Ekspert- og kundeanmeldelser

Endelig bør du være opmærksom på, hvad tidligere kunder og eventuelle ekspertanmeldelere har sagt om den gasgrill, som du overvejer at købe. De har prøvet den af, og kender derfor til de ting, den gør godt – og de ting som den måske gør knapt så godt.

Det er blandt andet disse anmeldelser, som vi har baseret vores bedst i test gasgrill liste på – og derfor er listen øverst på siden et udmærket sted at starte, hvis du er helt på bar bund i forhold til hvilken gasgrill, du skal vælge.

Køb din gasgrill hos en dansk forhandler – så er du bedre sikret

Vi anbefaler, at du køber din gasgrill hos en dansk forhandler – så er du nemlig bedre sikret. Her har du altid minimum 2 års reklamationsret, ligesom det er væsentligt nemmere at komme i kontakt med en dansk forhandler af din gasgrill end en udenlandsk.

Du kan med fordel også overveje at købe din gasgrill på nettet. Eftersom, at det er et fjernkøb, har du nemlig krav på 14 dages returret – det har du ikke, hvis du køber din grill i en fysisk butik. At der så er nogle af butikkerne, der vælger at tilbyde det, er en anden sag.

Kombineret med, at en webshop typisk kan tilbyde den bedste gasgrill til en fordelagtig pris, er det altså værd at overveje. Vi har gjort det nemt for dig, da vi linker ind til danske webshops, hvor du kan købe hver af de bedste gasgriller fra testen øverst på siden.